Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman is zelfs over de grens nieuws: ‘Ongelooflijk, ik snap dat echt niet’

Laatste update:

Jan Vertonghen heeft met stijgende verbazing geluisterd naar de kritiek van Ronald Koeman op Brian Brobbey. De voormalig Ajacied, tegenwoordig in dienst van Anderlecht, vindt dat de bondscoach van het Nederlands elftal best wel kritische noten mag kraken, maar dat dan wel binnenskamers moet houden.

Vertonghen praat in de podcast Football is Life over onder meer Koeman en zijn harde woorden richting Brobbey. "Daley (Blind, vaste gast in de podcast, red.) kan daar natuurlijk niet zoveel over zeggen, maar ik wel", steekt de Belgische verdediger van wal. "Ik vind het toch wel echt ongelofelijk hoe groot het verschil is tussen de Belgische en de Nederlandse pers. Natuurlijk hebben ze in België kritiek als het niet goed gaat, wat ook moet."

"Maar hoe er in de Nederlandse pers wordt omgegaan tussen in dit geval de bondscoach en de pers...", uit Vertonghen zijn verbazing, om vervolgens zijn duidelijke mening over de werkwijze van Koeman te ventileren. "Ik heb dit interview over Brobbey toevallig gezien. Ik snap echt niet hoe je dingen zo naar buiten wil brengen."

"Natuurlijk geeft hij toe dat hij fout zat, maar waarom hou je dat gewoon niet binnenskamers?", vraagt de routinier (36) zich hardop af. "Het lijkt alsof mensen in Nederland de verplichting hebben om heel veel info aan de pers te moeten geven. Ik volg het Nederlandse voetbal en ik vind het, als ik naar die persconferenties kijk, echt elke keer ongelofelijk."

Vertonghen benadrukt nogmaals dat kritiek niet via de media bij een speler terecht hoort te komen. "Houd dat binnenskamers. Dat zijn jonge, gevoelige voetballers. Als ik naar mezelf kijk, dan zijn zelfs oudere voetballers in bepaalde mate nog gevoelig. Ik denk dat het gewoon veel meer gewaardeerd wordt, als zoiets binnenskamers gezegd wordt. Dan kan je aan de slag met elkaar."

De speler die tussen 2006 en 2012 het shirt van Ajax droeg wil niet alleen over Koeman praten en trekt de discussie daarom breder. "Het gaat nu toevallig over die quotes, maar het gaat eigenlijk niet over hem (Koeman, red.). Het gaat meer over het verschil tussen de Nederlandse en Belgische pers."

"Het is ongelofelijk. De Nederlandse pers is de hardste pers die ik in mijn carrière heb gezien in de landen waarin ik heb gespeeld", oordeelt Vertonghen, die direct een voorbeeld geeft. "Ik heb in twee jaar tijd één interview gegeven tijdens mijn periode in Portugal. Als je in Nederland langs de mixed zone loopt en niet stopt, dan ben je arrogant."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat voornamelijk Ajax dit zich moet aantrekken en eens in de spiegel moet kijken. Want het is niet alleen Brobbey die ruzie met de bal heeft of verkeerde keuzes maakt. En ik denk dat Brobbey best wel tegen kritiek kan

15 november 2023 om 16:25

Vertongen heeft het over de pers en Koeman. Hoe kom je er toch bij dat Ajax het zich moet aantrekken.
De pers is dus in zijn ogen fout net als Koeman

15 november 2023 om 16:55

Die hebben die jongen toch opgeleid? Ik heb het niet alleen over het scorend vermogen van Brobbey , maar ook over het aannemen van de bal, keuzes maken , wedstrijdintelligentie en zo. Dit is allemaal te leren en blijkbaar is Ajax dat niet gelukt om te doen na al die jaren.

16 november 2023 om 10:40

Het gaat er niet om of Koeman inhoudelijk gelijk heeft, maar de manier waarop hij zijn kritiek uit. Bespreek het met de speler zelf, je staf en eventueel mensen van Ajax. Maar zo publiekelijk op tv vind ik niet te beste manier.

16 november 2023 om 10:40

Daarin heb je wel gedeeltelijk gelijk, maar als je een speler van 21 zo op de tv door het slijk haalt, ben je wat mij betreft af. En hem daarna gewoon oproepen....
Het is toch algemeen bekend dat Koeman niet de meest tactvolle persoon is?

16 november 2023 om 10:41

@bossie, Zelfs nadat je erop wordt gewezen mis je compleet het punt. Het gaat niet over de kwaliteiten van Brobbey maar over het afzeiken in de pers in het algemeen en in dit geval ook specifiek over Koeman.

16 november 2023 om 10:41

Koeman moet deze hem en bergwijn verlopig niet meer oproepen teneerst allebei niet in vorm en ten tweede afzeggen voor oranje maar wel de tweede wedstrijd kunnen spelen. Dit is bulshit ze weten dat Koeman ze dan bij Ajax laat en ook weten zij dat ze volgende week weer in de basis bij Ajax staan.

16 november 2023 om 11:37

Crooswyker: de medische dienst van de knvb heeft ze niet geschikt geacht om voetballen. Koeman heeft daarna beslist dat ze ook de 2e wedstrijd thuis mogen blijven.Die jongens hebben dus niet afgezegd

De verklaring is dat alles maar kan en mag. Om het in sommige gevallen te verdedigen wordt het kroegenpraat/kantinepraat genoemd. Vervolgens heb je journalisten die discrimineren en ermee wegkomen zoals de opmerking: die Duitser. Op zich is Duitser niet discriminerend, maar welop de wijze waarom het wordt gebruikt. Of journalisten die maar niet schijnen te begrijpen noch te beseffen dat hun werk is verslag uitbrengen, meer niet..sommige zijn gaan denken dat ze verstand hebben van het spel en komen hun mening verkondigen. De mening van een journalist.
Ze presteren het om niet aan interviews af te nemen, maar zich ook laten interviewen.
En presteert het om te zeggen dat die speler eruit moet en een ander die hij benoemt erin moet
Of zelf openlijk te solliciteren nar een functie als lid van de Rvc

15 november 2023 om 16:32

Als een journalist een zin begint met 'ik denk' is hij dus gelijk al af.
Hij moet alleen schrijven wat de kenners er van denken.

On: Brobbey kon van Koeman dit wel hebben denk ik, hij komt altijd over als een nuchtere jongen die dicht bij zichzelf blijft. De hoeveelheid commentaar daarentegen is wel erg veel naar mijn mening voor een (slechts) 21 jarige spits.

16 november 2023 om 10:48

Er zit verschil tussen verslag uitbrengen en bijvoorbeeld een column. Bij verslag uitgeven vertel je iets over datgene wat je constateert en is nooit helemaal objectief. Want ik kan iets matig vinden terwijl jij iets goed vind.

Een column is bedoeld om een menig te geven over iets. Dat mag prikkelend en uitdagend zijn. Of juist erg positief of negatief. Een column is per definitie subjectief. Ik zie heel vaak hier dat sommige lezers het verschil niet kennen. En als het dan ook nog een menig is die haaks staat op hun menig zijn het opeens slechte journalisten.

Zeg niet dat jij het verschil niet kent maar probeer dat in het achterhoofd te houden.

Daarnaast vind ik dat we tegenwoordig heel snel op onze teentjes zijn getrapt en heel gevoelig zijn. Beeldspraak en soms wat harde kritiek en mensen vinden dat aanstootgevend.

Brobbey zelf ging er het beste mee om. Die herkende de kritiek en ging er mee aan de slag. Het lijkt me dat dit de enige juiste houding is.

Koeman heeft gelijk. Ik vind Brobbey heel sterk aan de bal maar heeft op dit moment een weinig scorende periode. Het tandem Brobbey Akpom is de sleutel voor het scorende vermogen van Ajax. Akpom in de spits en Brobbey er achter als aangever zoals we dat afgelopen zondag in Almere zagen.
Koeman moet eens uitvissen of Brobbey, samen met Weghorst of Dallinga een succesvolle tandem kan creëren.

16 november 2023 om 11:21

Brobbey in de spits en akpom erachter bedoel je denk ik?

16 november 2023 om 11:25

Afgelopen zondag tegen Almere stond niet Akpom maar Brobbey in de spits.

16 november 2023 om 14:43

Brobbey dan in de punt natuurlijk als aanspeelpunt met Akpom eromheen om bij te sluiten en een optie voor de kaats te zijn. Zoals de 1-1 dit weekend.

Sorry hoor, maar Koeman zegt toch niets geks?
volgens mij is dit het probleem van de huidige generatie. Brobbey kan ook zegge ik ben Koeman dankbaar dat ik er als spits nog bij zit. Ik heb zoveel kansen om zeep geholpen als ik bij Fortuna haf gezeten en er zoveel gemist had was ik nooit meer opgeroepen..

16 november 2023 om 11:26

Ik vind wel dat als hij dit vindt het misschien wel normaal was geweest dat hij dit eerst tegen Brobbey zelf had gezegd (tijdens de trainingen).

16 november 2023 om 11:54

En nu sla je de plank toch mis. Als er iemand niet zeurde was het Brobbey wel, en heeft het dus niks te maken met de huidige generatie. Het zijn n.b. allemaal oudere (oud) spelers die kritiek hebben op Koeman. Lijkt me dus dat dit geen generatie dingetje is.

16 november 2023 om 13:07

Alleen dat je gelijk hebt betekend niet dat je het aan de grote klok moet hangen. Zou toch wat zijn als alle personeelsbeoordelingen op straat komen te liggen, dat zou lekker motiverend werken. Ik vind vooral dat Koeman het na zijn vertrek naar Barca helemaal is verloren en sindsdien alleen maar gekke dingen doet. Hij verschuilt zich achter het materiaal, in plaats er wat van te maken. Selectie zit ook vrij weinig verassing in, terwijl hij daar toch al snel 1,2 miljoen per jaar voor krijgt. Vind je Brobbey namelijk niet goed genoeg: roep dan een ander op. Zet je charme in en praat met Luuk de Jong. Kijk over de grens en probeer Zirkzee of Dallinga. Geef Malen eens gewoon de kans en laat hem even staan. Of accepteer dat je geen 9 hebt en speel zonder 9 (zoals Spanje deed toen ze wereldkampioen werden).

Wat win je er nou mee om Brobbey af te zeiken? Dat is meer aan de club dan aan de bondscoach

Wat een slap gezeik van Vertonghen. Alsof de pers in bijvoorbeeld Engeland niet hard is. Schei toch uit. Bovendien waren de heren aan tafel bij dat interview het er duidelijk allemaal over eens dat Brobbey een prima speler is, maar dat hij zich op bepaalde punten gewoon moet verbeteren. Waarom mag een bondscoach daar niks over zeggen? Het is niet zo alsof er een schokkend feit werd onthuld of zo. Iedereen heeft kunnen zien wat er aan schort bij Brobbey. Koeman zegt het alleen. En ja, het klinkt dan best hard, maar als je hier niet tegen kunt moet je geen profvoetballer worden.

16 november 2023 om 13:41

Aapie, het komt elders ook niet voor dat een bondscoach iets zegt over de kwaliteiten die een speler van hem laat zien tijdens trainingen (zonder dat zelf met de speler te bespreken). Dit zie je echt nergens en Koeman wilden gewoon even bij de grote jongens horen. Het is een waardeloze bondscoach.

Koeman antwoord dat hij dit blijkbaar niet kan zeggen… sorry, maar elke coach die dit niet begrijpt hoort eerlijk gezegd niet op deze positie.

Gewoon een drama bondscoach die bijna overal ontslagen is.(mislukt is)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren