Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstootje met Jan Vertonghen leidt tot schorsing voor Belgische directeur

Laatste update:

Dimitri De Condé, technisch directeur bij het Belgische KRC Genk, is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van een opstootje met voormalig Ajacied Jan Vertonghen. Het voorval vond plaats op 3 september jongstleden, toen Genk thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen het Anderlecht van Vertonghen. Na afloop van die wedstrijd kwam het tot een confrontatie tussen de twee.

Het duel tussen de Belgische clubs mondde uit in een veldslag waarin de scheidsrechter in totaal elf kaarten gaf, waaronder drie in het eerste kwartier. In de rust van de wedstrijd wachtte De Condé de arbiter van dienst op en schold hem de huid vol. Na afloop van de wedstrijd raakte de directeur betrokken bij een opstootje met Vertonghen. Eerstgenoemde zou onder meer de verdediger een 'matennaaier' hebben genoemd.

Daarvoor is de technisch directeur nu dus geschorst. In de praktijk betekent de straf dat De Condé de volgende twee wedstrijden niet in de zone rondom het veld mag komen, al mag de Belg wel aanwezig zijn in het stadion. Daarnaast krijgt De Condé een boete van drieduizend euro. Genk en de directeur zijn akkoord gegaan met de straf.

Genk draait tot dusver een wisselvallig seizoen in de Belgische Pro League. De nummer twee van afgelopen seizoen verspeelde deze voetbaljaargang al vier keer punten in zeven wedstrijden en staat met twaalf punten op de zesde plaats. Anderlecht, daarentegen, is bezig aan een prima seizoen. Waar Paars-Wit afgelopen voorjaar genoegen moest nemen met een teleurstellende elfde plek, doet de ploeg dit seizoen vooralsnog mee om de bovenste posities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Matennaaier ... dat gaat op voor 80% van de voetballers...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren