Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal bestormt top drie en zet beste thuisreeks neer sinds 1997/98

Laatste update:

Arsenal heeft de derde plek in de Premier League overgenomen van Tottenham Hotspur. Daags na de nederlaag van the Spurs tegen Liverpool (2-1) maakte het elftal van Unai Emery geen fout tegen Newcastle United: 2-0. Aaron Ramsey en Alexandre Lacazette namen de treffers voor hun rekening. Arsenal boekte de tiende opeenvolgende thuiszege en dat is de beste reeks sinds het seizoen 1997/98, toen de teller stokte bij tien.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd van Arsenal, drie weken geleden tegen Manchester United (2-0 zege), voerde Emery drie wijzigingen door. Pierre-Emerick Aubameyang maakte plaats voor Alex Iwobi, terwijl de geblesseerde Granit Xhaka werd afgelost door Matteo Guendouzi. Laurent Koscielny was ook niet fit genoeg en op zijn positie startte Shkodran Mustafi. Al vroeg in de wedstrijd dacht Arsenal op voorsprong te komen: Sead Kolasinac verlengde een corner, waarna het voor Ramsey een koud kunstje was om af te ronden. Vanwege een lichte overtreding van Sokratis Papastathopoulos op Florian Lejeune werd de treffer echter afgekeurd.

Na een klein halfuur maakte Arsenal alsnog een geldig doelpunt. Ramsey bediende Lacazette met een heerlijk balletje, maar de spits raakte het leer kwijt in het strafschopgebied. Het was diezelfde Ramsey die de bal kon oppikken en met een schuiver de verre hoek vond: 1-0. Newcastle verdedigde tot dat moment uitstekend, maar het krachtsverschil was duidelijk en het doelpunt hing in de lucht. Dat de schade voor rust niet groter werd, was te danken aan Matt Ritchie. De vleugelspeler voelde in de blessuretijd perfect aan waar Lacazette zijn schot zou mikken en stond op de doellijn klaar om de bal weg te koppen.

Over het geheel viel te concluderen dat Arsenal de controle had in het Emirates Stadium. De ploeg van Emery kwam nooit in de problemen in de eerste helft; Newcastle was onmachtig op het middenveld en kon daarom geen aanvallen opbouwen. In het tweede bedrijf was Newcastle nog steeds niet in staat om het Arsenal heel moeilijk te maken, maar het spel van the Gunners werd ook een stuk minder sprankelend. Hoewel het opbouwen van aanvallen meestal goed ging, werden in de beslissende fase fouten gemaakt waardoor er weinig doelkansen kwamen. Toch wist de thuisploeg het duel op slot te gooien: Lacazette maakte er acht minuten voor tijd 2-0 van met een lobje over de uitgekomen Martin Dúbravka.

Eindigt Arsenal dit seizoen in de top drie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Arsenal heeft met deze overwinning erbij net zoveel punten als waar ze ze vorig seizoen mee geëindigd zijn. Met nog 7 wedstrijden op het programma en dus nog 21 punten te verdelen kunnen we toch wel voorzichtig stellen dat Emery resultaattechnisch enige vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van Wenger vorig seizoen. Een stijgende lijn zit er in ieder geval wat dat betreft wel in.

Als Arsenal nu ook nog die 3de plaats en daarmee Champions League plaatsing weet binnen te slepen kunnen we misschien zelfs stellen dat Emery een succesvol eerste jaar heeft gehad. Tuurlijk, het huidige spel is verreweg van wat het hoort te zijn. Desalniettemin zou deze presatie hoopvol perspectief bieden voor een club als Arsenal.

Of ze het gaan redden? Ik weet het nog niet. Maar met het resterende programma zou het wel te doen moeten zijn.

1 april 2019 om 22:53

Als Emery derde wordt met Arsenal heeft hij een wereldprestatie neergezet. Kwalitatief is Arsenal van de top vijf echt het minste van allemaal. Ik ben vaak kritisch geweest op Emery vanwege zijn wisselende formaties en soms rare keuzes, maar stabiliteit lijkt hij wel te hebben gebracht.

1 april 2019 om 22:53

Tottenham doing what Tottenham does!

1 april 2019 om 22:56

St. Totteringham day incoming!

1 april 2019 om 22:56

Bottleham. Moeten ook nog naar Manchester City, ik denk dat Tottenham buiten de top 4 eindigt, helaas voor jou denk ik Chelsea ook maar ik laat me graag verassen.

1 april 2019 om 23:34

Ik denk ook dat het Liverpool, City, Arsenal, United wordt. Wij zijn genaaid door Sarri. Door t vasthouden aan Jorginho, Alonso, Hudson-Odoi op de bank etc....onze fraudeur.

2 april 2019 om 02:50

Niet de plek waar Chelsea eindigt, maar meer de manier waarop ze daar eindigen. Sarri heeft te lang vastgehouden aan spelers die niet presteren, en spelers op een voor hun vreemde positie gezet. Je bent toch gek als je Hazard als valse spits gebruikt, en Kante niet centraal op je middenveld zet?

2 april 2019 om 08:15

@stravven....precies dit!

2 april 2019 om 13:31

Je ziet ook duidelijk dat Ozil sterker is geworden in de duels of ze iig beter aangaat en vaak wint. Voorheen werd hij gemakkelijk opzij gezet of omver geblazen, dat punt is zeker aangepakt en verbeterd.

Niet de spannendste wedstrijd van allemaal. Defensief stond het als een huis. 1 schot op doel tegen gehad en dus een clean sheet. Aanvallend niet altijd creatief en de verlossende 2-0 was ook echt nodig. Paar spelers heel goed - paar spelers minder goed. Lacazette speelde wederom prima met het hoogtepunt de prachtige afronding bij de 2-0. Ramsey eveneens sterk. Kolasinac, Iwobi, Mustafi en Guendouzi moeten echt beter gaan spelen.

Speciale vermelding voor Taylor - Wat een waardeloze scheidsrechter. Heeft bijna niks goed gezien. De eerste afgekeurde goal kan je nog iets voor zeggen, al was het licht. De afgekeurde 3-0 wegens hands was het toppunt. Lacazette had namelijk de bal niet eens geraakt. Daarnaast heel raar gefloten m.b.t gele kaarten.

De derde plek is daarentegen veroverd.

1 april 2019 om 23:00

Gouendouzi zat overal tussen, soms niet zo goed aan de bal. Mustafi eigenlijk zelfde verhaal.. maar verdedigend gwn stabiel. Dus ik kan me niet helemaal in je opmerking vinden

1 april 2019 om 23:07

Dat mag hemen. Dat mag zeker.

Guendouzi was defensief vandaag prima - vaak ook wel te laat, maar prima. Het probleem is alleen dat hij te vaak de bal op echt gevaarlijke plekken heeft verspeeld. Tegen een betere ploeg krijg je op die manier een goal tegen. Zijn passing was slap, teveel rollertjes. Bovendien waren zijn aannames ook vaak niet strak genoeg. Dan is het leuk dat je defensief een prima pot speelt, maar over het algemeen was het voor mij echt onvoldoende.

Mustafi was defensief prima, zoals heel Arsenal was. Voor hem is het exact hetzelfde als met Guendouzi. Hij heeft drie keer zijn eigen verdediging in gevaar gebracht met passing op de eigen helft - dat kan en mag niet gebeuren. Je wordt op die manier een bedreiging voor je eigen defensie. Als je dat doet is het simpelweg onvoldoende.

1 april 2019 om 23:11

Bedoelde je de afgekeurde goal waar Laca met zijn arm de keeper wegduwd van de bal in het keepersgebied..? Zou ik ook voor fluiten.. Het gebaar naar de arm was niet voor hands maar voor duwfout. (Als je die bedoelde, ik heb niet echt intensief de wedstrijd gevolgd..)

1 april 2019 om 23:15

Een duwfout geef je anders aan Pimmes. Dat jij ervoor zou fluiten zegt natuurlijk helemaal niks. Daarnaast was het ook geen duwfout.

1 april 2019 om 23:43

Dat jij vind dat het goedgekeurd moest zijn en dat dit het toppunt was van het scheidsrechterlijke falen en dat ik mijn mening niet moet geven zegt alles. Blijkbaar vind je het vervelend als ik je aanspreek dus dat doe ik nooit meer. Kan voetbalzone niet een functie toevoegen waarbij ik reacties van sommige mensen niet meer tegenkom..?

Heel mooi voetbal op de mat gelegd door Arsenal! Guendouzi zat overal goed tussen, Özil bij vlagen fenomenaal weer. Auba en Laca konden elkaar goed vinden. Wel jammer dat Ramsey vertrekt, speelt toch goed de laatste tijd.

Goede overwinning, ondanks een dramatische scheids.

Ik heb alleen de tweede helft gezien. Daarin vond ik dat Arsenal weinig moeite had met Newcastle, ze konden zeer lang balbezit houden maar echt kansen creëeren ging echt moeilijk. Newcastle kon er een paar keer uitbreken maar die verloren vervolgens snel de bal.

Het zou mooi zijn voor Emery als ze deze vorm vasthouden en CL halen. Hij verdient het wel om voor een langere periode daar trainer te zijn en echt iets op te bouwen.

Belangrijke overwinning voor Arsenal. Het duurde even.. maar aan het einde van de wedstrijd creëerden Arsenal heel veel en lag het helemaal open achterin bij Newcastle. Tegen zulke ploegen moet je dat geduld hebben (ook als supporter). Gouendouzi deed trouwens heel erg goed zijn verdedigende werk. Zat bijna overal tussen. Aan de bal moet t wel beter!

Ik heb vandaag genoten van Arsenal. Prachtig spel met mooie aanvallen. Newcastle had het achter helemaal vast zitten maar wanneer er ruimte was werd Arsenal gevaarlijk. Ozil vandaag weer magisch samen met een zeer goede Monreal die eigenlijk nergens iets fout deed, rare gele kaart ook

Off: Arsenallz kun je niet altijd zo negatief zijn over elke speler van Arsenal in het live meepraten? Guendouzi is pas 18 en heeft de meeste balcontacten van het hele veld, dan is er ook een veel grotere kans dat hij balverlies leid. Mustafi kan ik me nog in vinden want iedere keer als hij de bal heeft pak ik mijn hart vast. Iwobi is geen Hazard oid maar doet niets fout. Snap het niet helemaal.

1 april 2019 om 22:56

En toch deed mustafi het verdedigend heel goed, dat is waar we hem eigenlijk op moeten beoordelen vind ik. Aan de bal idd slordig

1 april 2019 om 22:58

Verdedigend was hij vandaag inderdaad sterk, goede onderscheppingen en tackles. Maar aan de bal is het zo eng. Meerdere keren in de eerste helft geeft hij een bal waarvan ik me afvraag wat er door zijn hoofd ging.

Niks weggeven, bij vlagen echt mooie combinaties gezien. Meer doelpunten is het enige dat ontbrak. Top 4 en misschien zelfs derde waar we nu staan is binnen handbereik. Unai doet het toch uitstekend in zn eerste seizoen. Oja nog even 2 dingen kwijt, wat was die scheids slecht. En kan iemand die commentator ik geloof Van Vliet bij Ziggo, even vertellen dat Ramsey al getekend heeft bij Juve....

1 april 2019 om 22:57

Drama scheids en domme comentator

1 april 2019 om 23:00

Hahahaha inderdaad ergerde me ook kapot aan de commentator die zei dat Ramsey 'gelinkt' werd aan Juventus. Maar dat is bij Ziggo heel vaak het geval met commentatoren.

Solide overwinning, geen moment in gevaar geweest en bij vlagen prachtige aanvallen gezien. Mooie goals, dramatische arbitrage. Top 3, prachtig coyg

Guendouzi, Ramsey en Lacazette waren geweldig en weergaloos. Niet normaal. Rest was ook goed zoals Niles. Alleen Iwobi en Mustafi vond ik slecht spelen. Spurs zogenaamd titel kandidaat vond toen al een giller en nu staan we boven ze, heerlijk. En dan komen binnenkort Xhaka en Torreira misschien nog aanbod, geweldig. Gefeliciteerd mede gunners!

1 april 2019 om 23:13

Guendouzi had te veel balverlies om bij de beste te horen vandaag. Vond hem een zwakke eerste helft spelen. Ozil vond ik bijvoorbeeld beter. Ramsey stak erbovenuit vandaag.

1 april 2019 om 23:23

Niet mee eens. Was begin van aanval bij beide goals. 2e helft was ie al helemaal erg goed.

1 april 2019 om 23:27

https://www.premierleague.com/players/50512/Matteo-Guendouzi/stats

In totaal 134 recoveries, 119 duels won en 95 verloren.... Hij is pas 19....

1 april 2019 om 23:50

Guendouzi deed het erg goed, ben ik mee eens. Maar ik ben het ook eens met mensen die hem slordig vonden, soms onnodig balverlies. Dat mag niet tegen grotere ploegen

2 april 2019 om 09:10

Daar heb je gelijk in! Maar als hij slordig is, was Iwobi dan wel niet gisteravond? Die leverde bal in bij elke pass zo 'n beetje.. Wat we ook van Bellerin gewend zijn

2 april 2019 om 12:32

Ik mis de rushes van Bellerin daarentegen wel. Voegt veel meer toe dan Amn.

Heb hier veel kritiek gelezen op Emery. Maar hij lijkt gewoon top 4 (misschien zefls top 3) en dus CL voetbal te halen. Dat is indrukwekkend, aangezien hij het zwakste materiaal van de top 6 heeft. Hopelijk stuiken ze nu niet alsnog in elkaar want met de aantrekkingskracht (en de centen) van CL voetbal kan Arsenal komende zomer interessante targets halen. Misschien zetten ze eindelijk nog eens een stap vooruit. Maar goed, nog niet te vroeg victorie kraaien. Nog 7 finales. Ze moeten er nog 5 zien te winnen, en dan moet het normaal wel binnen zijn.

1 april 2019 om 23:18

Echt een wereldprestatie van Arsenal als ze in derde worden. Hebben ook nog een makkelijker schema dan de rest, eigenlijk mogen ze dit niet meer weggeven. Ben ook benieuwd of ze nog voluit voor de EL gaan of niet.

1 april 2019 om 23:39

Ik mag toch hopen dat ze vol voor de EL gaan. Eenmaal je in de kwartfinale zit, mag je die prijs niet laten schieten.

2 april 2019 om 02:53

We zullen moeten denk ik. Stel dat Spurs of United de CL pakt en Chelsea de EL pakt, dan vis je volgens mij nog steeds buiten de boot als je 3e wordt.

2 april 2019 om 13:39

Spurs de CL pakken? Heb je gezien wat voor vorm ze in verkeren? Als Spurs door gaat ten koste van City is al een 7e wereldwonder.... Maar no way in hell ze CL gaan winnen... Lol

1 april 2019 om 23:21

Heb er nog niet zoveel vertrouwen in. Krijgen nog lastige uitwedstrijden waarin we misschien maar 1x winnen.

1 april 2019 om 23:38

De 2 thuiswedstrijden moeten ze winnen. En dan heb je nog 5 lastige uitwedstrijden, waarvan ze er 3 moeten zien te winnen. Lijkt me niet onmogelijk. Tuurlijk zijn Wolves en Everton sterke ploegen, maar het zijn Barca en Real niet. En je kan je 2 misstappen veroorloven (gok ik) gezien het schema van de concurrentie, dus ja.

Zoals vele zeggen, solide overwinning. Team speelde gewoon goed. Verdedigend perfect Guendouzi af en toe rommelig aan de bal maar maakte het vaak goed met zijn onderschepping. Mustafi vandaag weer solide, heeft zijn vorm na de laatste EL wedstrijd toch weten door te trekken, mooi voor hem! Voor de rest, even bekijken wat de concurrentie morgen gaat doen!

Tijd om scheidsrechter te gaan inkopen, want dit kan echt niet. Dramatisch gefloten. In de rust zag ik een samenvatting van Cardiff - Chelsea, waar de 1-1 werd gemaakt in zeker 2 meter buitenspelpositie. Waar toveren ze deze lui vandaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren