Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arda Turan en Messi leiden Barcelona naar Super Cup

Laatste update:

Barcelona heeft in de nacht van woensdag op donderdag de eerste prijs van het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Luis Enrique zegevierde in eigen huis met 3-0 over Sevilla, dat zondag al met 0-2 onderuit was gegaan, en zo mogen de Catalanen de Spaanse Super Cup aan de prijzenkast toevoegen. Arda Turan was met twee doelpunten de grote smaakmaker, terwijl Claudio Bravo bij een tussenstand van 1-0 een strafschop keerde.

/

Luis Enrique koos ervoor om Luis Suárez op de bank te zetten, ten faveure van Arda. De Turk beschaamde het vertrouwen van zijn trainer absoluut niet. In de eerste minuten was Sevilla echter zeer dicht bij een openingstreffer. Wissam Ben Yedder stuitte al snel op Bravo en kopte luttele minuten later op de paal. Na tien minuten spelen was het Barcelona dat de leiding nam. Na voorbereidend werk van André Gomes en Lionel Messi verscheen Arda oog in oog met Sergio Rico en schoot hij diagonaal raak; 1-0.

Sevilla gaf de moed niet op, maar slaagde er niet meer in om Barcelona zo onder druk te zetten als in de eerste minuten. Een handsbal van Samuel Umtiti, na een krachtig schot van Joaquín Correa, leek de basis voor de 1-1 te zijn. Bravo doorzag echter de intenties van Vicente Iborra en keerde diens elfmetertrap, na ruim een half uur spelen. Op slag van rust kwam Barcelona goed weg toen Gabriel Mercado de bal op de lat kopte.

Na de onderbreking trok Barcelona het duel naar zich toe. Arda werkte in de 48e minuut de bal van afstand heerlijk over Rico heen en Messi nam de 3-0 voor zijn rekening. Uit een voorzet van Lucas Digne kopte de clubtopscorer aller tijden de bal diagonaal tegen de touwen. Het was voor de Argentijn alweer zijn 26e goal tegen de Andalusiërs, in 28 duels. Tien minuten voor tijd gaf Javier Mascherano aan niet verder te kunnen. Daar Luis Enrique reeds drie wissels had toegepast, moest Barcelona het duel met tien man uitspelen. Sevilla kon echter geen eretreffer maken.

Wat een GOLAZO van Arda Turan! 2-0! 󾓶 󾓶 󾓶

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 17 augustus 2016

Hoeveel prijzen gaat Barcelona dit seizoen winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb vandaag echt genoten; alle vier aanwinsten mochten vandaag starten en deden het eigenlijk bijna allemaal voortreffelijk. Enkel Denis Suárez kende tegen zijn voormalige ploeg een mindere wedstrijd, maar dat is snel vergeven aangezien hij verder een fenomenale voorbereiding kende waarin hij regisseur op het middenveld was. Samuel Umtiti was een revelatie centraal achterin; defensief sterk, uitstekende positionering (op één keer misstappen na) en vooral opbouwend geweldig. Op de steekpass die hij in de eerste helft gaf op Arda Turan zou zelfs onze kleine Argentijn trots zijn. Maar bovenal; het lef om in zijn officiële debuutwedstrijd gewoon met de bal aan de voeten het veld in te dribbelen om een overtalsituatie te creëren, dat was gewoon waanzinnig. Met maar twintig speelminuten in de benen in de voorbereiding was dit een geweldige wedstrijd van hem. Ook de andere debutanten, Lucas Digne en André Gomes, konden terugkijken op een goede wedstrijd. Opbouwend sterk, weinig balverlies en vooral onder de druk van Sevilla verrassend rustig gebleven. We kunnen gerust stellen dat Barcelona zich deze zomer geweldig heeft versterkt en eigenlijk niemand meer nodig heeft.

Op dat laatste wil ik nog even ingaan; Barcelona heeft niemand meer nodig. We weten dat er onderhandeld wordt over de komst van Paco Alcácer, maar als ik Munir zo zie spelen hebben we eigenlijk geen vierde aanvaller nodig. Zeker in de eerste helft was hij geweldig; de tegenstander afjagen, combinaties zoeken, altijd aanspeelbaar zijn en bovenal zich in aanvallend opzicht goed positioneren. Bij het eerste doelpunt van Arda Turan stond hij al klaar om de bal in te tikken. Ook in de tweede helft was hij in mijn optiek van grote klasse, ondanks dat hij minder aan de bal kwam. Die actie op de achterlijn ook, daar straalt gewoon de klasse vanaf. Wat mij betreft trekken we de stekker uit de onderhandelingen met Valencia en houden we Munir (en Samper, die heeft vandaag volgens mij geen enkele bal verspeeld) lekker voor onszelf.

Verder natuurlijk een sterke wedstrijd van Arda Turan, die op linksbuiten zijn draai heeft gevonden. Twee uitstekende doelpunten, maar ook gewoon overall een hele sterke wedstrijd van de Turk. Leek ook weer zijn gedrevenheid terug te hebben gevonden sinds hij in de voorhoede speelt, dat zagen we ook al in de andere wedstrijden in de voorbereiding. Dan zie je ook eindelijk weer hoe goed hij eigenlijk kan voetballen. Dacht bij zijn komst al dat hij voor de vleugels gehaald werd, maar hij werd gebruikt op het middenveld. Dat was een mislukt experiment, maar op de vleugels komt hij weer tot leven.

Dan nog een paar spelers die het risico lopen slachtoffer te worden van deze brede selectie; Aleix Vidal speelde net als in de rest van de voorbereiding op defensief vlak ronduit slecht. Het is heel apart met hem, opbouwend gezien heeft hij wél inzicht en kan daarop anticiperen. Maar als het op verdedigen aankomt staat hij bijna altijd verkeerd gepositioneerd en stapt hij op onbegrijpelijke momenten uit. Verder was Mascherano vandaag zwak, zeker in opbouwend vlak. Het is dat hij geblesseerd af moest haken, maar hij werd gewoon overschaduwt door Umtiti vandaag. Hopelijk is het niet al te ernstig, maar het kan goed zijn dat het duo Piqué en Umtiti erg goed gaat werken en de Argentijn de eerste tijd plaats moet nemen op de bank (als hij fit is).

Wat Sevilla betreft, dat is duidelijk een ploeg in opbouw. Ze hebben de juiste spelers in de selectie, er is een duidelijke visie waarop er gevoetbald moet worden en de discipline is duidelijk aanwezig. Nu is het enkel nog de missie om tegen de grote ploegen niet zo naïef aan te treden (en voor een defensievere aanpak te kiezen) en effectief om te gaan met de kansen. Daar ontbrak het namelijk voor ze aan vandaag, maar als Ben Yedder iets meer gewend is aan het elftal en Franco Vázquez loskomt heb ik er alle vertrouwen in dat ze voor de vierde plaats in La Liga kunnen gaan. Bedankt Sevilla voor deze heerlijke pot!

18 augustus 2016 om 00:56

Goede analyse

18 augustus 2016 om 00:57

Heerlijke analyse, ben het 100% met je eens. Wat vond ik bij Sevilla Sarabia echt een kwal, altijd de verkeerde oplossing kiezen en vaak voor eigen succes willen gaan of zijn actie forceren. Wou zich echt gelden tegen Barca, maar speelt eig heel onvolwassen

18 augustus 2016 om 00:58

Denis Suarez was minder, maar speelde ook niet op zijn positie.
Hij moet vanaf links komen, dat is zijn positie.
De nieuwe spelers moet je altijd op hun positie opstellen.
Zelfs Messi is minder als hij op links zou moeten spelen.

18 augustus 2016 om 00:59

Het is inderdaad te hopen dat we Munir & Samper behouden en eigenlijk geen geld meer uitgeven. Onze selectie zit goed zo, perfecte aankopen gedaan deze periode. Goed om te zien dat we terug een brede selectie hebben met een kwaliteitsvolle bank.

18 augustus 2016 om 01:36

Ik begrijp ook niet waarom je Munir weg zou willen doen en vervolgens Paco naar Camp Nou wilt halen. Munir is nog jonger en doet het prima terwijl Paco geld kost. Ik hoop dat Barca Munir in ieder geval behoudt en Samper ook

18 augustus 2016 om 06:20

Ik ben zo te zien de enige die anders denkt maar ik zou toch munir verhuren. Hij zal straks toch vaak op de bank moeten plaats nemen voor die jonge zou in een jaar +\~ 38 wedstrijden spelen ook goed zijn voor zijn ontwikkeling.

18 augustus 2016 om 11:42

@maus, "vaak" op de bank moeten plaatsvinden is waar, maar hij zal ook zat wedstrijden hebben waar hij gaat invallen. Als ik me niet vergis is hij vorig jaar in 30 (!) wedstrijden mogen invallen. Toch niet mis voor zo een jonge knul terwijl je MSN voor je hebt. Daarnaast denk ik dat Munir gewoon nog niet klaar is om iedere wedstrijd 90minuten te spelen, daarom zou het ook niet mis zijn om hem te houden en hem zijn minuten te laten maken in de wedstrijden waar het mogelijk is!

18 augustus 2016 om 01:03

Bedankt voor de analyse, geweldig dat er een aantal vz gebruikers zijn die met regelmaat zulke interessante en goede stukken schrijven. Ik kon de wedstrijd zelf niet zien dus dit is toch erg handig.

18 augustus 2016 om 01:03

Bedankt voor de analyse, geweldig dat er een aantal vz gebruikers zijn die met regelmaat zulke interessante en goede stukken schrijven. Ik kon de wedstrijd zelf niet zien dus dit is toch erg handig.

18 augustus 2016 om 01:05

Mooie stuk Guaporta! Heerlijke speler he Denis Suarez? Maar de beste van de nieuwe vond ik vandaag Umtiti, wat een beest. Kalm aan de bal, fysiek sterk en nog eens goed in verdedigen. Dat word een dodelijk duo met Pique. En dan Arda Turan, wat een zonde als Neymar weer terug is. Past precies in het plaatje daar linksboven. Zijn klasse straalt er vanaf en hij bloeit daar helemaal weer op. Wat een zonde om zo een speler voor op de bank te hebben. Liever had ik hem nog een paar jaar in de Premier league gezien maar goed, aangezien Barca genoeg wedstrijden speelt komt hij vast vaak aan de bak. André Gomes ook een verstandige aankoop. Speelt goed en is lekker kalm aan de bal. Barca heeft zoals jij het zegt geen andere spelers meer nodig. Munir komt er wel, dus waarom Paco halen.

18 augustus 2016 om 01:13

Kan niet voorstellen dat jij genoten hebt want alleen tijd gehad voor je analyse die wel zeer goed is.

18 augustus 2016 om 08:01

Je hebt ook mensen die na een westrijd gezien te hebben, vakkundig alles kunnen na analyseren.

18 augustus 2016 om 01:15

perfecte analyse. Munir doet het aardig en met voldoende speelminuten en genoeg vertrouwen word hij alleen maar beter. De enige waar ik echt een hard hoofd in heb is aleix vidal. Hij moet defensief sterker word want tegen een geoliede topploeg die de kansen wel afmaakt krijg je een hele andere uitslag. Op het moment is hij geen concurrent voor sergi die ik vorig jaar al beter begon te vinden dan alves. Umtiti was inderdaad geweldig en ik zie hem snel een basisspeler worden. Is opbouwend erg sterk , snel rust aan de bal en goed in duels was vandaag een klasse beter dan masch. Voor de rest heeft de hele ploeg heel aardig gepresteerd met messi en arda toch wel als de uitblinkers

18 augustus 2016 om 02:18

Nou ik ben niet helemaal met je eens aleix vidal heeft mij verrast hij speelde vaak in de aanval en wij hadden er geen last van

18 augustus 2016 om 09:00

Wanneer je een dergelijke analyse niet als Barca fan maar als neutrale toeschouwer zou schrijven dan overstijg je de broddelstukjes van de professionals van VZ met glans. Deze moeten met het schaamrood op de kaken jouw analyse lezen. Perfecte analyse. En ook ik snap niet dat men nog een aanvaller zoekt. Mounir en Turan zijn goed genoeg. En je kan zelfs zo nu en dan wat rouleren met deze 2 achter de hand.

18 augustus 2016 om 14:00

Je hebt 2 uitdoelpunten. Staat 1-0 voor. Tuurlijk is dat makkelijker voetballen.

Je analyse is niet situatie-gebonden.

18 augustus 2016 om 23:42

Heb de wedstrijd niet gevolgd, ben ook geen Barcelona fan, maar ik vond het toch wel fijn om even iets over de wedstrijd te weten. Deze analyse is dus perfect om informatie te krijgen over een wedstrijd die je niet gezien hebt. Het is duidelijk en gericht op details. Vind het knap dat je hier de tijd voor neemt! Ga zo door!

Goede wedstrijd voor ons, deze prijs verdiend gewonnen. Hopelijk een start van een goed seizoen. Heerlijk om te zien dat we terug een goed en breed elftal hebben, zeker na vorig jaar.

18 augustus 2016 om 01:22

Dat is wel fijn ja, maar mooi om te zien hoe vorig jaar Suarez jullie (ons, ik ben ook een grote fan) kon dragen op weg naar het kampioenschap.
Dat is toch heerlijk, hoe een van MSN het team kan dragen als je in een vorm dip zit!
Die brede selectie is weer mooi meegenomen, daarom verwacht ik ook dat niemand Barca in de weg gaat zitten op weg naar het kampioenschap!

Kan iemand mij vertellen als André Gomes goed speelde?

18 augustus 2016 om 00:57

Niet zo sterk. Teveel balverlies voor een middenvelder

18 augustus 2016 om 01:00

Hij had een paar goede momenten maar als ik eerlijk ben was hij redelijk onzichtbaar.

18 augustus 2016 om 01:56

Onzichtbaar? André Gomes speelde een goede debuutwedstrijd. Ging de combinatie aan met Messi bij de 1-0 waarna Messi Arda assisteerde. Bij de 3-0 opende hij strak op Digne die de voorzet gaf op messi's kopbal. Over het algemeen had hij juist weinig balverlies en domineerde hij het middenveld met Denis en Busquets.

18 augustus 2016 om 02:23

Val best mee maar andre gomes kon erg goed passen echt aanvallend was hij niet goed dan onze 3 toppers

Wie stopt dit barca af zonder blessures... Umtiti met een droomdebuut, munir met een sterke partij, Messi weergaloos, de Arda van vroeger teruggezien... Gomez na een timide begin met mooie klasseflitsen... Maar bravo gaat net als dani Alves toch gemist worden

18 augustus 2016 om 10:39

Bayern en Real hebben een net zo goede en brede selectie dit seizoen. Maar voor de rest geen enkele ploeg nee.

Ik weet dat het vroeg is, maar Munir heeft echt enorme stappen gemaakt tegenover vorig seizoen. Stop die onderhandelingen met Alcacer en hou Munir, die gaat denk ik dit jaar helemaal ontploffen mits hij de nodige minuten krijgt.. Tegen Leganes etc altijd minstens een half uur geven

18 augustus 2016 om 01:06

Precies! Je weet wat je aan hem hebt, hij kent het spel, speelt goed en scoort met regelmaat en zal zeker minimaal 20-25 wedstrijden spelen. Daarbij behoudt je een speler als Samper die ongetwijfeld zijn minuten zal pakken en bespaar je minimaal 30-35 miljoen als de geruchten waar zijn.

18 augustus 2016 om 01:13

Zodra MSN compleet is krijgt Munir weer (te) weinig speelminuten. Juist nu hij zich zo ontwikkeld zou het goed zijn om hem naar een club te laten gaan waar hij constant kan spelen.

18 augustus 2016 om 01:25

Nouja als je elke pot dik wint en voorstaat zoals we van Barca kennen zal je zelfs nog een CV eruit halen en Munir erin zetten!
Die minuten gaan wel meevallen denk ik.
Weet iemand of hij nog bij Barcelona B MAG spelen?

18 augustus 2016 om 10:55

Dat mag altijd. Ookal verkoopt Barca (B) de spelers die te oud en te slecht zijn voor het eerste elftal.

18 augustus 2016 om 11:33

Bedankt, dat wist ik niet precies.
Hoe het zat qua leeftijd en als hij enkele wedstrijden in het eerste heeft gespeeld.

Wow, sommige zijn vanaf begin van de 2de helft van de wedstrijd al een reactie aan het typen. On: Arda heeft de draad te pakken lijkt het, hij moest natuurlijk inkomen van niet spelen een half jaar, al is het vroeg om te zeggen. En wat Bravo betreft, wat hoop ik dat hij gewoon blijft.

Waarom op zo'n bizar tijdstip?

18 augustus 2016 om 01:14

Champions League gaat voor he.

pfff keeper dook niet eens bij het eerste doelpunt. Hoe lui kan je zijn. Deze uitslag bevestigd gewoon dat la liga gewoon saai is . slow motion voetbal , doe mij maar de PL .

18 augustus 2016 om 01:27

Die PL ploegen die als een kip zonder kop wat zitten rond te rennen worden thans stevig weggetikt door de La Liga ploegen de laatste jaren.

18 augustus 2016 om 01:34

Ja wilde net zeggen. De PL

18 augustus 2016 om 01:37

De PL os vergeleken met de liga een erge laag niveau qua voetbal. Er is maar 1 team die een bal een paar keer naar elkaar kunnen over passen en dat Arsenal. Maar ook zij vallen me zwaar tegen. De kampioen van de PL verliest van de 4de van spanje

18 augustus 2016 om 01:33

Dat mag jij vinden, maar wees eerlijk, ala jij de CL kijkt zie je dan liever spaanse of PL clubs spelen!
Die keuze ia voor mij snel gemaakt.
Die keuze van de PL snap ik wel, pure omdat de wat matige clubs toch van een nog redelijk hoog niveau zijn, dat maakt het spel leuker.
In La Liga heb je een top 6: Barca, Real, Atleti, Sevilla, Valencia, Villareal die van een heel hoog niveau zijn en normaal leuk voetbal spelen. Een pot tussen deze wil ik niet missen. Maar alles wat buiten die top 6 zit is toch erg matig!
Feit is wel dat Spaanse clubs het beter doen in Europa en dan is mijn conclusie dat de Spaanse topclubs beter zijn dan de top 6 in de PL.
Oja de PL trekt ons ook vanwege de nederlanders die daar aanwezig zijn!

Ik hecht niet veel waarde aan de trofee van vanavond, maar ik ben ontzettend blij met alle nieuwe aankopen. Wat voelt het fijn om ook eindelijk een fatsoenlijk brede selectie te hebben. Deze jonge spelers kunnen veel mooie dingen beleven in Camp Nou als ze zo door blijven gaan. Ik heb erg genoten en ook van Arda op zijn nieuwe positie. Ik gun het hem ook van harte om te slagen bij Barcelona, want hij leeft zijn droom daar.

Ik maak me alleen klein beetje zorgen om onze rechtsback positie. Vidal heeft nog veel werk te verrichten. Aanvallend en verdedigend komt hij momenteel te kort, maar hij kan ook zeker nog groeien binnen het elftal.

Leuk voetbal gezien met name tweede helft werd Sevilla vaak te kijk gezet en ondanks dat het leek als of we ze vernederden speelde Sevilla erg moedig en verdienden ze zeker meer. Als ze over de 2 matches hun kansen hadden benut konden ze vanavond wellicht met een trofee naar huis, maar zo is voetbal. Tegen de grote clubs moet je ieder kans benutten anders wordt je zwaar bestraft. Ze zitten ook in een nieuwe fase en ik gun ze van harte alle succes dus hopelijk weet de nieuwe coach er wat moois van te maken zodat Spaanse titelrace spannender wordt!

Wat was het belachelijk goed vandaag, zeg. Voetbal zoals het gespeeld hoort te worden. Kansen creëren, hoogstandjes, heel fraaie doelpunten. Ik heb echt genoten, er waren een paar uitblinkers:

Vroeger was Eric Abidal altijd mijn favoriete verdediger. Sterk, elegant, voetballend super... Met Samuel Umtiti heeft Barcelona een tweede Abidal in huis. Net als Eric heeft hij alles mee, zelfs de gunfactor. Een publiekslieveling leek geboren vandaag, in potentie één van de beste verdedigers ter wereld.

Lucas Digne speelde weer geweldig. Offensief voegt hij veel toe, net als Alba. Verdedigend oogt hij ook stabiel, kan opbouwen onder druk, maar is ook no nonsense, één van de betere spelers op het veld. Heel dynamisch, wat een luxe na Mathieu en Adriano.

Mijn persoonlijke man of the match is André Gomes. Wat een weergaloze voetballer is dit. De ietwat mindere uitgave van Michael Laudrup in mijn ogen. Iets minder bewegelijk, maar dit is een stylist pur sang. Was vandaag niet van de bal te krijgen, paar prachtige passjes. Strooien, verdelen, heersen. Bij vlagen perfectie vanaf zijn schoen. Heb van hem genoten vandaag.

Ook Arda, Messi, Munir, Busquets en Bravo waren fantastisch.

18 augustus 2016 om 01:32

Hoe was denis suarez? Ik heb hoge verwachtingen van hem

18 augustus 2016 om 01:55

Denis was wat zwakker vandaag, beetje te onzorgvuldig in zijn aannamens en vertraagde het spel daarmee te veel. Geen dramatische wedstrijd, maar ik heb al veel beter gezien van hem!

Deze prijs stelt voor mij niet zo heel veel voor en ik denk voor veel Barca fans niet. Toch vind ik het mooi om te zien dat het elftal het ook zonder Suarez, Neymar en Iniesta kan. Fijn dat Arda eindelijk weer eens een aardige pot speelde en belangrijk kon zijn. Als hij dat vast kan houden, dan hoeft er helemaal geen aankoop meer gedaan te worden want ook Munir vind ik gewoon een goede speler. Weliswaar geen topper, maar samen met Arda zijn het wel gewoon prima back-ups. Andre Gomes was ik al fan van, maar ik denk echt dat die jongen het heel erg goed gaat doen bij Barca. Hij kan nog zoveel groeien! Ook Denis Suarez kan belangrijk worden als invaller, alhoewel hij het vandaag niet zo heel goed deed. Ik hoop ook Digne vaak een invulbeurt krijgt of wedstrijdjes mee mag pakken, want hij heeft gewoon veel potentie en snap ook echt niet dat Barca hem zo makkelijk kon overkopen. Het zou voor Barca wel perfect zijn als ze nog een hele goede rechtsback kunnen halen. Sergi Roberto is absoluut niet slecht, maar hoort niet thuis op die positie en Vidal heeft mij totaal nog niet kunnen overtuigen! Umtiti daarentegen is wel een hele goede speler en vind ik ook echt een hele goede aankoop van Barca. Zeker ook als je kijkt naar de aankopen als Mathieu en Vermaelen waar we het eerder mee moesten doen achterin...

"luis Enrique koos ervoor om Luis Suárez op de bank te zetten, ten faveure van Arda."

Vrienden, Arda speelde op Neymars positie, Munir speelde ipv Suarez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren