Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arbitragecommissie doet uitspraak in arbitragezaak tussen Eiting en Volendam

Laatste update:

Carel Eiting heeft de arbitragezaak die hij aanspande tegen FC Volendam verloren. De onafhankelijke arbitragecommissie van de KNVB heeft alle eisen van de 25-jarige middenvelder afgewezen. Eiting kan daardoor niet voor een gelimiteerde transfersom de overstap maken naar FC Twente.

"Evenals in de zaak Micky van de Ven betreurt FC Volendam de keuze van de speler een arbitrageproces te starten, zeker na herhaaldelijke gesprekken waarin deze stap met klem is afgeraden", aldus FC Volendam via de website. "De club blijft bij haar standpunt dat constructief contact tussen alle partijen, en met name tussen mogelijke kopende clubs en FC Volendam, de normale en ook enige juiste weg is bij mogelijke transfers. Het vonnis van de arbitragecommissie ervaart FC Volendam dan ook als een verdere bekrachtiging van belangrijke jurisprudentie voor het Nederlandse voetbal en een terechte steun in de rug van opleidingsclubs gericht op talentontwikkeling."

Daardoor komt er, voor nu, een einde aan de transfersoap van de aanvoerder van Volendam. Eiting wil Volendam dolgraag verlaten voor Twente en beroept zich op een afspraak over een vertrekclausule, waardoor hij voor 400.000 euro zou mogen vertrekken. Volendam stelt dat de club een optie in het contract van Eiting gelicht heeft, waardoor hij nu tot medio 2025 vast zou liggen en de club een hoger bedrag kan vragen.

Chaos in Volendam: contractverlenging Carel Eiting mogelijk ongeldig

Lees hier hoe het precies zit tussen Carel Eiting en FC Volendam.Lees artikel

Volgens het kamp van Eiting kan die optie volgend jaar pas gelicht worden en onderling kwamen de twee partijen er niet uit. Frans de Weger, de advocaat van Eiting, betoogde dat 'Volendam zijn afspraken niet nakomt en Eiting tegen zijn zin in niet wil laten gaan'. Twente heeft een finaal bod neergelegd bij Volendam ter waarde van een half miljoen euro, dat op 24 augustus om 17:00 uur vervalt. Dat werd vorige week duidelijk toen de arbitragezaak werd behandeld in Zeist.

De hoofdrolspeler zelf kwam ook aan het woord. "Ik heb de keuze gemaakt voor FC Twente. Niet alleen om financiële redenen, maar ook omdat ze Europees voetbal spelen. En vanwege het team dat er staat. Waardoor ik het vertrouwen heb om het zowel in de competitie als in Europa goed te doen. Je hebt als speler een bepaalde ambitie. Ik wil een paar dingen bereiken. Het liefst het Nederlands elftal halen, maar ook in een topvijfcompetitie spelen en Europees voetbal spelen zijn voor mij ambities. Dat kan ik bij FC Twente.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteindelijk heeft die jongen alleen zichzelf ermee.

22 augustus 2023 om 22:17

Hele domme actie inderdaad, kennelijk toch niet zo'n briljante knul. Dit zag je juridisch mijlenver aankomen. Ik denk dat ie dacht dat Volendam dit misschien wilde voorkomen en 'm alsnog zou verkopen, maar die lui zijn zo koppig als wat (positief bedoeld). Dit was echt niet handig.

22 augustus 2023 om 22:20

Toen ik dat bericht las met inhoudelijke punten dacht ik al dat Volendam dit gaat winnen. Ik weet niet vol de portemonnee van Twente zit, maar als ze 2 a 2,5m bieden gaat die denk ik gewoon. Denk voor alle partijen ook prima deal, erg goede speler voor dat bedrag imo.

22 augustus 2023 om 22:24

Zelfs 1,5 miljoen was waarschijnlijk genoeg geweest. Maar Twente bood gewoon beledigend weinig.

22 augustus 2023 om 22:27

Precies dit.

22 augustus 2023 om 22:29

Naja, als Twente dacht dat die clausule rechtsgeldig was dan was het toch logisch dat ze zo weinig boden?

22 augustus 2023 om 22:32

Omdat ze dachten dat dit de clausule was misschien? Twente zag dit als een buitenkansje maar blijkbaar had volendam het recht om de clausule te lichten. Dan houdt het helaas op voor beide. Denk niet dat Twente meer gaat betalen dan die 5 ton. Niets beledigend aan in mijn ogen.

22 augustus 2023 om 22:36

Nee joh Twente is geen partij meer. Die zitten dik in de middenvelders die gaan niet meer dan het bod van 5 ton betalen. Natuurlijk Twente zijn goed recht op het moment zij ter gehore krijgen dat er een gelimiteerde transfersom van 4 ton in het contract zou zijn opgenomen.

22 augustus 2023 om 22:54

Twente bood naar wat het onder de gedachte omstandigheden dacht te kunnen bieden. Nu er duidelijkheid is zullen ze echt geen 1.5 miljoen neerleggen. Eiting is per vandaag niet interessant voor Twente. Hoop voor hem dat hij een leuke club vindt en hoop voor Volendam dat er nog spelers komen als ze hun loopbaan nieuw leven in moeten blazen. Lijkt me een verschrikkelijke club om voor te spelen.

22 augustus 2023 om 23:01

Als ze dachten dat die clausule rechtsgeldig was, en dit is duidelijk met kamp Eiting besproken, waarom bieden ze dan meer dan de clausule. Hele idee van de clausule is om een bedrag vast te leggen, als ze echt dachten dat die geldig was, dan was overbieden totaal nutteloos geweest.

22 augustus 2023 om 23:02

Omdat ze voor hun rechten opkomen? niks verschrikkelijks aan. Eiting had gewoon niet een ondergrens als som moeten lekken aan twente en het gewoon aan de clubs moeten laten. Iets met een deksel en een neus.

22 augustus 2023 om 23:08

Toch altijd mooi dat iedereen dit achteraf al van mijlenver had zien aankomen. Eiting heeft broers die in de advocatuur zitten en die dachten er duidelijk anders over, maar de gemiddeld vz reageerder had dit natuurlijk wel voorzien.

22 augustus 2023 om 23:21

Ik snap alleen niet hoe het nou kan dat Eiting dacht dat Volendam de optie pas in 2025 kon lichten, terwijl Volendam weet dat dat nu al kan. Is toch vreemd dat dat niet duidelijk is/was?

23 augustus 2023 om 01:11

@ruiz Dit zijn ook altijd van die simpele reacties. Je hebt wel gelijk hoor maar als de uitslag in het voordeel van Eiting en Twente was uitgevallen dan hadden er precies dezelfde reacties gestaan maar iets zegt me dat je dan je mond had gehouden.

23 augustus 2023 om 03:26

Suc6magnet
Ik dacht ook dat dat een regel was, eenzijdige opties(1-jarige contract verlenging, waarbij alleen de club inspraak heeft) worden in mijn ogen altijd pas aan het eind van het contract gelicht. Daarom dacht ik ook dat Eiting dit zou winnen. Maar dat hij zelf niet weet dat zijn contract is verlengd en de clausule dus is verdwenen is heel vreemd inderdaad.

23 augustus 2023 om 08:15

@Ruiz_FCT,

Gemiddelde vz leden heeft natuurlijk een glazen bol als je dit van mijlenver zag aankomen. Inhoudelijk weet niemand hier iets van behalve beide partijen.

Alleen die broers hebben het ook niet goed anders hadden ze rechtszaak gewoon gewonnen.

Dit is toch geen werkbare situatie voor hem meer. Ik snap niet dat beide partijen Twente en Volendam (want door Twente gaat hij een rechtszaak aan) tot een redelijk bod komen en hem alsnog halen. Ze hebben toch ook zat binnen gehaald met Zerrouki en Cerny.

23 augustus 2023 om 08:45

@Mr_Knowledge

Toen er bekend werd dat het een arbitrage zaak werd was er al van redelijkheid in het voordeel van Volendam te schatten. Er stond namelijk een clausule:

Dat de intentie is om Volendam als springplank te gebruiken met een vertrek na 1 jaar, waar in beide partijen zich maximaal zullen inspannen voor een zo hoog mogelijke transfersom.

(Waar overigens Eiting 35% van krijgt)

Door het bodem bedrag te benoemen (door Eiting/zaakwaarnemer) van 400.000 euro aan Twente heeft Eiting niet aan zijn contract voorwaarden voldaan. Aangezien hij hiermee niet de maximale transfersom heeft geprobeerd te krijgen, terwijl dat afgesproken was.

Oftewel Volendam stond vanaf begin af aan heel duidelijk in hun recht omtrent het weigeren van het bod van Twente, tenslotte hebben ze zelf geeneens de kans gehad om een vraagprijs in te stellen.

Dit was een kansloze missie voor Eiting vanaf begin af aan.

23 augustus 2023 om 09:46

@D-Bergkamp,

Begrijp me niet verkeerd, wat er exact staat kan je misschien bij de gerechtshof lezen. Ik denk niet dat je ergens op een voetbalsite dit kan zien.

Mocht je gelijk hebben en dat het zo kansloos was, dan kan ik mij niet voorstellen dat een advocaat dit niet gezegd heeft: Beter doe je het niet, het wordt straks onwerkbare situatie voor jou en je hebt juridisch gezien geen poot om op te staan.

Ik vind ook wel 400.000 voor een captain wel aan een lage kant. Zeker voor volendam die het nog goed doet. Twente zou gewoon de dubbele kunnen bieden met doorverkoop en iedereen kan weer doorgaan.

23 augustus 2023 om 10:10

Vind ik niet. Bij monde van Bruggink heeft Twente gezegd dat ze Eiting zo'n beetje als prioriteit nummer 1 zien. En dan, terwijl je weet hoe gevoelig het ligt, met zo'n idioot laag bod komen... Nu gaan de hakken in het zand en betaal je ws de hoofdprijs als je hem wilt kopen. Terwijl als je de onderhandelingen 'normaal' gestart was, je er ws voor minder wel met Volendam uitgekomen was.

22 augustus 2023 om 22:17

Uiteindelijk zeker, maar ben ook wel benieuwd naar zijn zaakwaarnemer. Die heeft Eiting blijkbaar toch wijsgemaakt dat die clausule er was en heeft Eiting zelfs kunnen overtuigen van het aanspannen van een arbitragezaak... Voor zover ik mij herinner was Eiting echt een slimme en redelijke jongen, dus ga ervan uit dat hij het contract ook zelf doorgelezen heeft voor het ondertekenen en alle clausules dus kent. Ook schat ik hem in dat hij, mocht hij het niet zeker weten, eerst goed uitzoekt/laat uitzoeken of die clausules er zijn en wat de kans van slagen is. Eigenlijk onbegrijpelijk. Eiting valt mij in deze wel flink tegen. Zowel qua intellect als persoon.

22 augustus 2023 om 22:56

Wat een epistel schrijf je. Je kent nauwelijks details en Eiting valt je dan tegen als persoon en als intellect. Op basis van wat, ik herhaal van wat, heb je ooit gedacht dat hij een intellect was? Slaat natuurlijk nergens op hè..

22 augustus 2023 om 22:58

Zijn zaakwaarnemer kan er blijkbaar niets van. Hoe verzin je het om een clausule in het contract te laten opnemen, maar daar ook nog een eenzijdige optie van Volendam in te zetten. En als je dat al doet, moet je duidelijk vastleggen dat bij die optie de clausule nog steeds geldig blijft. Een verkeerd contract opgesteld en ook nog eens niet weten wat het inhoudt. Dan moet je denk ik een andere professie gaan zoeken.

23 augustus 2023 om 00:08

Epistel nog wel hahaha, is een reactie van een zin of 6... xD Ik hoop niet voor je dat je ooit van plan was een heel boek te gaan lezen, dat zal wel even schrikken zijn!

22 augustus 2023 om 22:21

Hij kan nog steeds op Twente wachten toch.. als die hem echt waarderen dan doen ze er gewoon ff een schepje bovenop.

22 augustus 2023 om 22:27

Dat kunnen we niet betalen. Die clausule zou twente geluk mee hebben gehad, na het lichten van die optie geldt die dus niet meer. En moet zeggen dat Eiting erg goed is, maar de 8 positie met regeer en Kjolo goed is ingevuld.

22 augustus 2023 om 22:53

Ik quote VI:
Eiting sparde in de onderhandelingen tussen Twente en Volendam over een terugverdienscenario dat zou zijnvoorgespiegeld aan de speler, maar dit is een onterechte aanname geweest van de middenvelder.'

Gewoon een arbeidsdispuut over een vaag appendum van een contract. Kan gebeuren, hoeft Eiting nog geen jongen zoals hij hier beneden wordt omschreven te zijn.

23 augustus 2023 om 08:51

Vaag? Met alle informatie die nu naar buiten is gekomen is er echt niks vaags aan.

Kamp Eitings is uitgegaan van een mooie transfersom waarvan Eiting bijna een derde deel krijgt.

De terugverdienclausule is enkel opgenomen om te voorkomen dat Volendam een vraagprijs ver boven de marktprijs zou hanteren waardoor hij defacto niet weg zou kunnen.

Conclusie is dat kamp Eiting met het huidige scenario totaal geen rekening gehouden heeft. Een mooie club wil hem halen die een sportieve verbetering zou zijn maar die geen geld heeft om een marktconforme transferprijs te betalen.

23 augustus 2023 om 00:01

En Volendam zichzelf ook een beetje toch?

Weet je wat ik niet begrijp? Dat je een bepaald bedrag in een clausule opstelt met je speler, maar zodra er een club voorbijkomt die dat bedrag wil betalen, je een andere clausule (verlenging) in werking zet waardoor de eerste clausule dus compleet nutteloos is.

Waarom stel je dan die eerste clausule op als club zijnde? Terwijl je dus bewust iemand met die tweede clausule in de rug kan steken?

23 augustus 2023 om 08:57

Je snapt het niet. Het contract zet primair in op een zo hoog mogelijke transfer som waarvan Eiting een flink deel krijgt. Dat is het uitgangspunt van het contract. Eiting speelt zich in de kijker en beide partijen verdienen flink.

De terugverdien clausule is er om te voorkomen dat Volendam te ver boven de marktprijs vraagt om hem op die manier te houden ipv mee te werken aan een transfer.

Kamp Eiting besloot echter om te proberen een transfer tegen een zo laag mogelijke transfersom te realiseren. Dat is waar het conflict ontstond.

Haha auw! Dat is toch wel pijnlijk, maar volledig terecht als je t mij vraagt! Die gaat natuurlijk nooit meer spelen voor Volendam dus die kunnen weer lekker geld gaan vangen.

22 augustus 2023 om 22:14

Ja idd , werken word zo een stuk minder gezellig

22 augustus 2023 om 22:16

Tja, als je spuugt in de koffie van de baas dan weet je dat je er gezeik mee krijgt!

22 augustus 2023 om 22:46

Maar dat deed hij niet, het is gewoon een vage clausule die de arbitrsgecommissie in het voordeel van Volendam beslecht.

22 augustus 2023 om 23:02

Jij hebt zeker het contract gelezen, of denk je dat er maar een vage clausule in staat.

22 augustus 2023 om 23:37

Het appendum stond inderdaad in Voetbal International. Heb het dus gelezen ja. De technisch managrr heeft gemaild wat de minimale som voor hem moet zijn. Daar is hij vanuit gegaan.

23 augustus 2023 om 12:39

Zoals voor wel weer mensen bij Volendam. Iedereen denkt nu dat Volendam niks fout doet, maar over de hele breedte van de club gaat Volendam heel slecht om met haar personeel. Van vrijwilligers, tot jeugdtrainers tot hogere functies. Zij doen constant beloftes over werkomstandigheden, contracturen, salarissen, maar komen zelden iets na. Het is geen toeval dat er in korte tijd 2 arbitragezaken tegen de club zijn geweest. Beide zijn gewonnen omdat de spelers en hun kampen zijn uitgegaan van de goedheid van de club (blijkbaar te naïef dus helaas). Toch zal dit Volendam raken, talentvolle spelers zien nu dat je bij Volendam niet zomaar wegkomt tenzij je het contractueel helemaal dichttimmert. Volgend jaar weer lekker terug naar de kkd waar ze thuis horen.

23 augustus 2023 om 00:55

Ik zou als eiting was mijn contract lekker uitzitten tot de laatste dag zodat volendam helemaal niets voor hem krijgt en hij wel zijn loon opstrijkt.

23 augustus 2023 om 01:13

Maar jij bent Eiting niet.

23 augustus 2023 om 06:55

Volendam maakt jaarlijks 4 ton over aan Eiting. Voor dat geld kun je de bank wel warm houden.

23 augustus 2023 om 07:26

ja hij zal bij volendam een heel vorstelijk salaris opstrijken dus hij zal zeker binnenlopen, het is geen bogarde bij chelsea hoor, dan is hij dus 2 jaar kwijt, totaal geen wedstrijdritme, en als volendam zijnde zou ik hem dan ook niet met de grote elftallen mee laten trainen maar met de fjes.
mag hij aanschuiven om de besprekingen mee te maken en dan kan hij daarna de pionnen van het veld halen, en elke wedstrijd mee laten gaan in het weekend maar hem dan op de tribune plaats laten nemen. kijken hoe gelukkig hij dan wordt

23 augustus 2023 om 09:49

Dan zit hij daar nog twee jaar. Een prima speler voor Volendam. Salaris is ook te overzien dus niks aan het handje.

Dan mag Eiting op zin 27ste gaan kijken of hij nog ergens wat tekengeld kan verdienen.

Karma dit, gerechtigheid!

22 augustus 2023 om 23:33

Niks karma. Er is blijkbaar een clausule die beide partijen hebben gelezen en ondertekend. En de 1 zegt dat die optie dit jaar al gelicht kan worden en de ander denkt dat het wel klopt dat de betreffende speler voor een gelimiteerd bedrag kan worden verkocht. Doet er niet toe, maar zowel volendam als eiting hebben ondertekend. Dus heeft die gelijk of ongelijk.de regel zou uitsluitsel moeten geven. Niet een commissie die niks anders doen dan wat hier op dit forum gebeurt. Bakkeleien over wie er gelijk zou hebben. Drama

Is er iig duidelijkheid. Die transfer zal er wel komen. Edit: Lees allemaal negatieve reacties over die jongen. Karma en dergelijke. Jammer maar typisch. Ken de materie niet voldoende maar dat hij een sportief flinke stap omhoog wil maken lijkt me logisch. Als hij denkt in z’n recht te staan dan is het ook logisch dat hij daar naar handelt.

22 augustus 2023 om 22:18

Natuurlijk wil hij een stap omhoog maken, maar dan moet die hogere club een transfersom betalen die Volendam accepteert. Zo werkt het. Een arbitragezaak is echt alleen voor hele extreme gevallen, en dat was hier duidelijk niet het geval.

22 augustus 2023 om 22:48

Jawel Aad, er was onduidelijk over het appendum van het contract. Als het een vaste clausule was, dan het Twente die kunnen activeren hadden ze ook niet meer hoeven vragen.

Eiting had moeten opletten bij Xavi Simons.

22 augustus 2023 om 23:13

Addendum;-) Het voor zover ik weet meer om de verlening van het contract icm die clausule. Niet zozeer onduidelijkheid over het contract, maar de rechtsgeldigheid van de verlenging

22 augustus 2023 om 23:39

Dank, heb het het hele topic al verkeerd zie ik. Het was meer een combi. De verlenging activeren tijdens een verstoorde relatie had Eiting aangedragen.

22 augustus 2023 om 22:20

Het is niet gek dat hij naar de arbitragecommissie stapt, en inderdaad zijn goed recht, maar je ziekmelden, terwijl je salaris wel gewoon doorbetaald wordt en je onder contract staat vind ik weer wat anders.

23 augustus 2023 om 06:11

Hier ben ik het overigens ook gigantisch mee eens.

23 augustus 2023 om 07:10

Studeert de beste jongen rechten dan? Het is een voetballer die is aangezet door zijn zaakwaarnemer en advocaat. Het idee dat hij ergens recht op heeft is in zijn hoofd gepland.

Als ik de mensen hier mocht geloven zou hij dit ten alle tijden winnen.

22 augustus 2023 om 22:14

Die mensen hebben er dan weinig verstand van. Zo'n arbitragezaak wordt zo goed als nooit gewonnen door de speler.

22 augustus 2023 om 22:20

Dat las ik ook heel veel, vooral van de supporters van de andere club. Die riepen allemaal dat de clausule geldig was, nou niet dus. Eiting valt hier echt door de mand, weet niet wat er in zijn eigen contract staat, heeft Volendam proberen te naaien en heeft aan werkweigering gedaan.

22 augustus 2023 om 22:25

Ach die clausule zou er best wel zijn. Alleen moet je het dan wel goed op papier zetten en geen mondelinge afspraken maken.

22 augustus 2023 om 22:26

Een boel Twente supporters waren zo zeker ervan dat Eiting gelijk had, maar bij die punten die er stonden waren er al zoveel vraagtekens te stellen. En vervolgens ook nog lui die probeerden het als een 'ontsnappingsclausule'/afkoopclausule te betitelen. Dat was het gewoon niet, anders had Eiting dit wel gewonnen.

22 augustus 2023 om 22:36

Selectief lezen heet dat. Juist Twentesupporters hadden iets van 'we zien wel wat het wordt'. Voor Twente is er ook geen man overboord. Het middenveld is goed bezet en er zijn vooral vleugelspelers nodig.

22 augustus 2023 om 22:36

Arnhem2001, het is anders best simpel hoor. Twente doet een bod, Volendam gaat niet akkoord, Volendam licht een optie die Eitings contract verlengd waardoor de afkoopclausule vervalt. De arbitragezaak ging erom of die optie lichten gerechtvaardigd was, niet of een een afkoopsom was.

22 augustus 2023 om 22:40

@Arnhem2001 die afkoopsom stond gewoon in het contract. Lees het artikel even.

22 augustus 2023 om 22:58

Niet helemaal waar hè. Een boel Twentesupporters hadden zoiets van KWW. Zoek maar op wat dat betekent

22 augustus 2023 om 23:10

Koppelwerkwoord?

23 augustus 2023 om 08:06

KWW= Kan Wat Wezen 🫣

23 augustus 2023 om 09:52

@fctwentersd

Die clausule blijkt er dus helemaal niet te zijn. Het contract gaat juist uit van een zo hoog mogelijk transfersom waarbij beide partijen van profiteren.

Er is alleen een clausule opgenomen dat Volendam niet te ver boven de marktprijs mag vragen om een transfer te voorkomen om zo een vertrek van Eiting te blokkeren.

Wat kamp Eiting geprobeerd heeft, is alles om te draaien en die clausule heel anders uit te leggen namelijk als een berekening voor een gelimiteerde som.

Mijn inziens wisten ze drommels goed dat dit niet ging werken anders zouden ze niet met dat non-argument over 'onveilige' werkomgeving op de proppen gekomen zijn.

22 augustus 2023 om 22:47

Je neemt toch geen simpele reageerders op een voetbalsite serieus in een juridische zaak?

22 augustus 2023 om 22:55

Precies Ruiz_FCT. Het heeft sowieso geen nut om (zonder de details te weten) hier op een voetbalsite erop te reageren. En al zouden we de details weten, dan beslist alsnog de rechtbank met lieden die er jaren voor gestudeerd hebben.

22 augustus 2023 om 23:05

Het mooie is dat nu deze uitspraak is geweest iedereen dit van mijlenver had zien aankomen en Eiting opeens een rat is. Eiting heeft broers met een juridische achtergrond en hij dacht dit oprecht te gaan winnen. Deze zaak is niet zo zwartwit.

22 augustus 2023 om 23:15

Je bedoelt met simpele reageerders de Twentenaren die in grote getalen riepen dat de verlenging van Volendam haar kant niet rechtsgeldig was en dat de clausule daarom nog steeds bestond? En denk je daadwerkelijk dat alle aanklachten worden verworpen als het allemaal niet zwart/wit is? Kom op, Eiting zat er naast, Twente zat er naast en Volendam heeft alles volgens de regels gedaan en de optie was rechtgeldig waarmee de clausule verdween.

23 augustus 2023 om 00:02

El fenomeno.
Als het over Twente gaat zit je dan op het toilet te typen.
Kan mij anders niet indenken dat die sluitspier van je al die onderbuikgevoelens binnen kan houden.

23 augustus 2023 om 08:11

Eiting was vanaf minuut één een rat. Dat verandert niet bij een uitspraak.

Als je veel geld krijgt om tijdelijk ergens te tekenen, betekent het dat je ook je inspant om een maximale prestatie te leveren.
Meld je je dan ziek, omdat je elders meer kan verdienen? Dan ben je gewoon een vuilak.

Jij en ik kunnen morgen onze baan opzeggen, daarom verdienen we ook geen vier ton per jaar

23 augustus 2023 om 09:57

@ruiz_fct

Nu via de arbitrage zaak de details uitgelekt zijn, ziet iedereen inderdaad wel dat Eiting geen poot had om op te staan en is het duidelijk waarom Volendam glansrijk de zaak gewonnen had.

Heb je geen juridische achtergrond voor nodig.

Deze zaak is juist heel erg zwart-wit. Het hele contract is zodanig opgesteld dat er zoveel mogelijk transfergeld opgestreken ging worden die de partijen dan samen zouden verdelen. Dat is het hele uitgangspunt van het contract.

Er is een separaat stuk buiten het contract om opgesteld om te voorkomen dat Volendam door een te hoge vraagprijs Eiting langer aan zich kon binden. Hierbij is het begrip marktconform gebruikt.

Iedereen begrijpt dat dit iets heel anders is dan een gelimiteerde transfersom.

Vandaar dat Volendam op alle punten in het gelijk gesteld is.

Gewoon dokkuh. Met vol verstand een contract getekend

Wat een loser. Keiharde werkweigering dus. Zou er proberen uit te komen met Twente als Volendam zijnde en anders lekker op de tribune zetten

22 augustus 2023 om 23:06

Volendam heeft via Molenaar (die kennelijk als advocaat betrokken was bij deze zaak) al gezegd dat Eiting wat hen betreft gewoon welkom blijft in de selectie en als eender elk lid behandeld zal worden.

23 augustus 2023 om 07:30

maar zullen de supporters er ook zo over denken?

Heel sneu voor eitting maar voor Twente nu het geld niet waard. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren nu want spelen bij Volendam lijkt me ook onmogelijk

22 augustus 2023 om 22:17

Helemaal niet sneu voor hem. Heeft toch gewoon met zijn volle verstand een contract getekend. Gewoon uitdienen en je houden aan je contractuele verplichtingen.

22 augustus 2023 om 22:53

Vooral sneu voor Volendam. Die zitten met iemand die daar niet wil zijn. Notabene de aanvoerder die zich ziek last melden. Ben je mooi klaar mee. Geen idee wat wijsheid is nu. Mogelijk toch ergens proberen te slijten. Het valt me vies tegen van Eiting. Die heeft zich in het beste geval niet goed laten voorlichten/informeren.

23 augustus 2023 om 06:29

Sneu voor Volendam is het ook niet helemaal. In het gepubliceerde addendum stond duidelijk vermeld dat zowel speler als club zich in zouden zetten op een vertrek na een jaar. Dan moet je niet raar staan te kijken als de speler een seizoen later inderdaad verkassen wil.

Wat kamp Eiting daarna heeft gedaan is niet zo netjes uiteraard. Zowel het lekken van een vage ontsnappingsclausule als het verzwijgen van de eenzijdige optie van Volendam is bijzonder. Daarnaast is de tweevoudige werkweigering ook betreurenswaardig.

Voor speler en club is het gewoon beter dat er een Duits, Frans, Italiaans of Spaans team zo’n 2 miljoen voor Eiting af wil tikken. Want het sleutelwoord in dat contract blijft wat mij betreft ‘maximaliseren’. Twente gaat dat niet betalen. Die dachten alleen een (door kamp Eiting aangestipt) koopje te hebben. HeLaPiDaKa.

23 augustus 2023 om 09:31

Voor Volendam niet sneu, juist wel Volendam gaf hem weer de kans na een paar mislukte avonturen en krijgen stank voor dank. Meedenken met een vertrek een jaar later is prima, maar dat houd niet in dat dat je een speler bijna gaat weggeven natuurlijk, mag wel gewoon een normale som geld op tafel komen, dat is 4 of. 5 ton natuurlijk niet. Eiting zal daar ook een mooi salaris hebben opgestreken voor Volendam begrippen.

23 augustus 2023 om 10:01

Volendam wil heel graag meewerken aan een vertrek van Eiting. Daar lag het probleem dan ook niet. Volendam wil alleen een marktconforme transfersom ontvangen.

FC Twente wilde nimmer een marktconforme transfersom betalen, sterker nog, ze dachten op basis van een vaag gerucht opgevangen in de wandelgangen van ESPN een koopje binnen te halen.

Er was helemaal geen ontsnappingsclausule blijkt nu achteraf. Er is alleen een clausule die Volendam beperkt tot het vragen van een marktconforme prijs. Als Volendam een marktconform bod weigert, dan kan kamp Eiting die clausule activeren. Maar dan moet dat bod er eerst wel komen en geweigerd worden.

Vier of vijf ton bieden voor Carel Eiting is niet marktconform, dat begrijpt iedereen.

23 augustus 2023 om 10:36

Ja eens, wat betreft een marktconforme prijs (en dat 5 ton dat absoluut niet is). Twente gaat de marktconforme ook niet bieden. Wat ik al stelde, zij dachten enkel voor een koopje te gaan wat het nu dus niet meer is.

Echter is niet het bestaan van de clausule beoordeeld, deze verviel namelijk met de eenzijdige verlenging vanuit Volendam. Wat kamp Eiting probeerde aan te vechten is de manier waarop die verlenging is gedaan (waardoor de clausule dus is komen te vervallen). Dit zou volgens hen pas vanaf volgend jaar kunnen. Daarin is Volendam gewoon in het gelijk gesteld. Dus de bel gehoord, maar de klepel zit ergens anders.

Nou, daar ben je lekker mee. Succes nog in Volendam …

Nu ben ik benieuwd of fc Twente een nieuw bod gaat doen. Wanneer dat niet is heeft Eiting zich behoorlijk in de vingers gesneden

22 augustus 2023 om 23:05

Dat lijkt me niet, het geld wat nu niet in Eiting gestoken gaat worden kan nu beter naar vleugelspelers gaan.

Poeh, dat moet een teleurstelling zijn.
Als Twente 2 miljoen moet betalen zie ik ze hem niet halen.
Maar spelen bij Volendam is ook niet echt een optie meer op deze manier.
Hopelijk komt het nog van een transfer.

22 augustus 2023 om 22:18

Als Volendam nog wil, dan kan hij daar gewoon spelen natuurlijk.

22 augustus 2023 om 22:33

Misschien voor de komende 10 jaar ziek melden?

22 augustus 2023 om 22:56

Keje Molenaar heeft deze week nog in een interview gezegd dat Eiting bij Volendam weer van harte welkom is en ook weer als aanvoerder wordt benoemd als ie de zaak zou verliezen.

23 augustus 2023 om 00:05

Ja maar hij wil natuurlijk nog steeds een stap hogerop, maar dat zal geen Twente meer zijn lijkt me

23 augustus 2023 om 07:43

Dat gaat ongetwijfeld gezellig worden dan alles wat er is gebeurd. Gewoon voor de bühne. Nee ik denk dat Eiting op een andere manier alsnog gaat vertrekken, linksom of rechtsom

Pondje paling meenemen morgen maar de training om het goed te maken?

Helaas. Ben benieuwd hoe nu verder. Volendam en Eiting is einde verhaal lijkt me.

22 augustus 2023 om 22:19

Twente zal nu een serieus bod moeten doen lijkt me.

22 augustus 2023 om 22:27

1.5 miljoen lijkt me redelijk

22 augustus 2023 om 22:41

Twente gaat helemaal niets doen, nu Eiting geen buitenkansje is gewoon lekker bij Volendam laten mag ik hopen

22 augustus 2023 om 22:42

Twente heeft dat geld niet / moet dat geld eigenlijk bewaren voor nieuwe vleugelspelers.

22 augustus 2023 om 23:04

@wanderung Twente gaat die jongen nu niet laten vallen zal proberen er met Volendam uit te komen nu er duidelijkheid is over het contract. Ook Volendam heeft niets aan een speler die daar wil vertrekken. Ik begreep dat Eiting voor een groot deel meedeelt in de transfersom. Wellicht dat hij hier deels van afziet om ook van zijn kant een transfer mogelijk te maken.

22 augustus 2023 om 23:25

Twente kan helemaal geen 2 a 2 ½ miljoen betalen, dat weet Eiting ook wel, heeft niet zoveel met laten vallen te maken, zelfs al zou Eiting zijn percentage laten schieten dan nog heeft Twente geen geld genoeg

22 augustus 2023 om 23:29

Wie zegt dat Volendam 2 miljoen vraagt als Twente de enige geïnteresseerde club is en Eiting graag naar Twente wil. De verhoudingen tussen Volendam en Eiting zijn dusdanig verstoord dat ook Volendam baat heeft bij een oplossing. Indien alle partijen water bij de wijn doen verwacht ik dat hij alsnog naar Twente komt.

22 augustus 2023 om 23:49

Volendam zegt het bod van 500.000 schandalig was omdat hij minimaal 2,5 miljoen waard is, lijkt mij niet dat ze nu opeens vinden dat hij voor 1 miljoen weg mag, plus vanuit Twente is gecommuniceerd dat 500.000 een finaal bod is.

23 augustus 2023 om 09:18

Niemand weet wat Volendam vraagt. Twente heeft nimmer aan Volendam gevraagd wat Eiting zou moeten kosten. Ze boden gewoon een heel laag bedrag met de opmerking dat het finaal was dus niet onderhandelbaar. Dat bod kan je met de kennis van nu als belachelijk kwalificeren.

FC Twente zal nu met de billen bloot moeten. Zag zij een kans om heel makkelijk geld te verdienen doordat haar TD een gerucht had opgevangen bij ESPN en was het daar allemaal om te doen? Of zien zij Eiting echt als een waardevolle aanvulling op haar selectie waarvoor zij ook best wel een paar miljoen euro wil betalen.

23 augustus 2023 om 09:59

Als er een gerucht was op ESPN over een belachelijk lage clausule hadden er wel meer clubs aangeklopt dus daar geloof ik niets van. Het zal toch van kamp Eiting af gekomen zijn richting Twente. Daar heeft Twente niet zo veel mee te maken verder. Je probeert een zo goed mogelijke selectie samen te stellen voor een zo laag mogelijk bedrag. Ik vind persoonlijk dat Eiting met de billen bloot moet en excuus moet gaan maken aan beide clubs.

23 augustus 2023 om 10:03

Ik kan alleen afgaan op wat de mensen van FC Twente beweren. Die houden vol dat er sprake is van een opgevangen gerucht bij Espn. Ik kan zonder bewijs de mensen van FC Twente geen leugenaars noemen.

Kees Kwakman van ESPN zag zich zelfs genoodzaakt te verklaren dat hij niet de bron was van dat gerucht.

23 augustus 2023 om 20:12

Tuurlijk. Het lijkt mij alleen zo ver gezocht... Als het echt bij ESPN was had dit binnen no-time hier op de website gestaan en hadden alle clubs op de top 3 na al staan te hengelen voor dat geld.

22 augustus 2023 om 22:39

Ben wel blij dat het over is Eiting vergeten en nu eindelijk die buitenspelers eens gaan halen

Een goede en te verwachten uitspraak. Carel Eiting heeft hier alleen zichzelf mee ontmaskerd als achterbakse, onbetrouwbare rat. Hopelijk blijft dit nog lang aan hem plakken.

22 augustus 2023 om 22:50

Nee hoor, gewoon een dispuut over een appendum in her contract. Deze termen zijn helemaal niet voor die jongen nodig.

22 augustus 2023 om 22:57

HijNiet! Schrijft het wel heel ferm op, maar dat ziek melden valt me wel akelig tegen van Eiting. Dispuut kan altijd en daarvoor is dan ook zo’n commissie, maar jezelf als aanvoerder zo buiten de groep zetten..

22 augustus 2023 om 23:00

Of je bent 12 of je bent niet heel snugger. Hij is een achterbakse rat nog wel. Man, op basis van wat? Als jij morgen van in plaats van je 7 euro voor je krantenwijk een nieuwe wijk kunt krijgen voor 20 euro dan probeer je toch wat. Simpel gezwam.

22 augustus 2023 om 23:50

Hij had het fatsoen moeten hebben om gewoon te spelen in afwachting van de afspraak.
Wat hij gedaan heeft is onbeschoft, immoreel en getuigt van een gebrek aan karakter.

Kijk eens aan. Had Volendam toch gelijk Twente zal nu met een serieus bod moeten komen.

22 augustus 2023 om 22:17

Geloof mij dat gaat Twente niet doen... Hebben niet zoveel geld te besteden, nu door naar buitenspelers das is ook veel harder nodig.

Benieuwd hoelang hij nog 'ziek' zal zijn.

22 augustus 2023 om 22:15

Ik vermoed dat hij zich 1 september alweer stukken beter voelt.

Een uitspraak die te verwachten viel. Beschamend hoe Eiting zich heeft opgesteld en de club en zijn teamgenoten heeft laten vallen.
Ben benieuwd hoe ze dit nu gaan oplossen.

22 augustus 2023 om 22:48

Met name beschamend omdat hij zich dus ook tegen Jonk gekeerd heeft.
Heb je jarenlang samengewerkt op De Toekomst.

Oké, dan is het dus blijven, of Twente en Volendam moeten eruit komen.

Eiting zit klem
Volendam zit met een ongemotiveerde speler
Twente moet veel meer betalen, of krijgt een gewenste versterking niet.

Alleen maar verliezers

Haha die Eiting heeft zich door alles en iedereen gek laten maken om dit te doen. Nu met de billen bloot en excuses maken om weer gewoon te voetballen voor de club die je betaald. Schaamteloos ook de rol van Twente, die hadden eerst netjes mer Volendam moeten regelen.

22 augustus 2023 om 22:16

Krijgen we dat gelul weer. Werkelijk elke speler wordt eerst benaderd en dan pas de club. In elke transfer. Je moet immers eerst weten of de speler wel wil komen.

22 augustus 2023 om 22:30

Maar dat MAG dus niet tenzij de speler een aflopend contract heeft met minder dan een half jaar te gaan. Als een speler een langer contract heeft? Eerst de club om toestemming vragen, DAN de speler contact mee opnemen als je toestemming hebt.

22 augustus 2023 om 22:46

Iedereen steekt ook over als het licht op rood staat, mag ook niet.

22 augustus 2023 om 22:59

Klopt, maar het is een risico. Als Volendam wraakzuchtig genoeg is dan kan Twente fors in de problemen komen in deze zaak.

23 augustus 2023 om 10:01

Uiteindelijk hoort het wel zo. En ik had verwacht na de hele Zerrouki soap dat Twente dit ook wel zou doen. Vind het toch jammer van het Twente bestuur dat het in deze casus zo gaat.

22 augustus 2023 om 23:02

Wat heeft Twente precies verkeerd gedaan? Zelfs een ton meer betaald dan in de casus van 4 ton zou moeten.

Iets zegt mij dat Twente niet die 2 miljoen op tafel gaat leggen.

22 augustus 2023 om 22:16

Het zou wel zo netjes zijn. Eiting zit nu met de gebakken peren en daar hebben zij ook een rol in gespeeld.

22 augustus 2023 om 22:18

Tja als je er geen geld voor hebt wordt dat lastig. Een miljoen kunnen ze wel kwijt denk ik, 2 a 3 niet

23 augustus 2023 om 06:40

De arbitragecommissie heeft hier ook een rol in gespeeld. Familie van Eiting heeft hier ook een rol in gespeeld. De zaakwaarnemer(s) van Eiting hebben hier ook een rol in gespeeld. Moeten die nu ook allemaal zo’n 1,5/2 miljoen bijlappen?

Vanuit Eiting/zaakwaarnemer is er een ontsnappingsclausule van ca. 384.000 gecommuniceerd. Uiteindelijk heeft Twente een finaal bod van een half miljoen gedaan. Ik zou niet weten waarom ‘wij’ ineens het viervoudige op tafel moeten leggen. De hele reden dat Twente was geïnteresseerd (koopje voor dat geld) is nu namelijk komen te vervallen. Ik zie niet in waarom ‘we’ nu moreel verplicht zijn om een meervoud van dat bod te moeten betalen.

23 augustus 2023 om 07:18

Tja, geld wat er niet is, is er niet hè.

23 augustus 2023 om 09:12

@tukkertje91

Dat is niet waar. Twente heeft. volgens eigen zeggen, gehandeld op basis van een gerucht dat haar technisch directeur opgevangen zou hebben in de wandelgangen bij Espn.

Op basis van dat gerucht heeft Twente zonder toestemming van Volendam de onderhandelingen met Eiting gestart en is tot overeenkomst met hem gekomen. Tegen de regels van de Fifa / UEfA / KNVB in.

Daarna doet Twente een heel laag bod op Eiting. Te kwalificeren als een belachelijk bod als er geen sprake zou zijn van enige waarheid in het gerucht dat haar TD opgevangen zou hebben bij Espn.

Volendam weigert het bod wat resulteert in een speler die zich ziek meldt en een arbitrage zaak begint.

Nu de uitspraak er ligt van de arbitrage commissie blijkt dat er helemaal geen minimale transfersom clausule te bestaan.

Twente heet wel degelijk een hele grote rol gespeeld in dit drama. Volendam betaal de rekening, die zit met een zieke medewerker die wel door betaald wordt. En dat allemaal omdat Twente handelde op basis van een gerucht dat haar TD opgevangen had bij Espn. Even bellen met Volendam, en alles was opgehelderd. Ik ben van mening dat je het handelen van FC Twente wel degelijk als laakbaar kan kwalificeren.

23 augustus 2023 om 10:55

Speedy, ik weet niet waar je de ESPN info vandaan haalt. Dat kan uiteraard ook kloppen. Maar meermaals is ten sprake gekomen dat het kamp Eiting deze informatie aan Twente heeft gegeven (bronnen als bijvoorbeeld Tim van Duijn, VI).

Hierbij heeft die partij (onterecht dus) verwezen naar een clausule die voor ca. €384.000 geactiveerd kon worden. Op basis daarvan is Twente met de speler in gesprek gegaan. Uiteindelijk is Twente in overleg met Volendam tot een uiterst bod van een half miljoen gekomen. Met de clausule in het hoofd was dat schappelijk, maar natuurlijk veel te laag zonder.

Dat Eiting zich ziekmeldt en een arbitragezaak aanspant staat Twente verder buiten. Zij hebben zich na het onderlinge geschil tussen Volendam en Eiting direct afzijdig gehouden.

Hierboven heb ik je ook al uitgelegd dat die clausule er door het verlengen van het contract niet meer van toepassing is, de voorwaarden zijn nu anders.

Dat Twente beter/eerder contact op moest nemen met Volendam, dat zijn we eens. Echter verplicht dat de club niet tot het doen van een verhoogd bod. Interesse laten varen en doorschakelen naar vleugelflitsers zou ik zeggen.

23 augustus 2023 om 11:02

Twente ontkent zelf dat ze informatie van kamp Eiting hebben ontvangen.

''wij hebben geen clausule gezien'', "er gingen geruchten over", "bruggink, directeur van Twente, heeft schriftelijk verklaard dat hij de informatie over de clausule 'in de wandelgangen' heeft vernomen bij Espn."

Bruggink en Steuer stellen niks van kamp Eiting gehoord te hebben maar zich te baseren op geruchten die ze bij ESPN gehoord zouden hebben.

Dus als jij gelijk hebt, dan liegen Steuer en Bruggink.

23 augustus 2023 om 11:11

Oh dat verhaal van Bruggink, ja nu gaat mij een lampje branden! Ja die kunnen moeilijk zeggen dat ze het van Eiting’s zaakwaarnemer hebben. Dat was het addendum per definitie ongeldig. Dus ja, ik ga er vanuit dat ze daar de waarheid niet hebben gesproken.

Het optreden van Streuer bij ESPN was sowieso tenenkrommend.

23 augustus 2023 om 13:32

Dat moesten ze wel zeggen.. anders was de zaakwaarnemer de klos

Leuk voor Volendam zo'n ontevreden speler in je selectie. Alleen maar verliezers hier.

Jammer, was wel goede speler geweest voor ons... Maar opzich zitten we ook wel goed in de middenvelders, nu richten op paar goede buitenspelers!

Duidelijk, dan is Eiting dus een irritant werkweigerend ventje. Hoop dat clubs nu niet snel meer in zee zullen gaan met zo'n figuur.

Valt Eiting behoorlijk door de mand dat die niet wist wat er blijkbaar in zijn eigen contract stond. Ook Twente valt door de mand doordat ze Eiting pushten om een arbitragezaak aan te spannen in plaats van een hoger bedrag te bieden. Ben benieuwd of Twente knieperig blijft of gaan ze nog toch nog de portemonnee trekken.

22 augustus 2023 om 22:20

Waar staat dat Twente dit gepushed heeft, denk dat dit vaker te maken heeft met een zaakwaarnemer.

22 augustus 2023 om 22:20

Hebben we meneer de advocaat... Hoe weet jij nu zeker dat Twente Eiting heeft gepusht? Totale onzin

22 augustus 2023 om 22:20

Twente heeft Eiting gepusht? Was je erbij?

22 augustus 2023 om 22:36

Twente wist enkel van de clausule van vier ton via Eiting en/of zijn zaakwaarnemer, want ze hadden geen contact met Volendam opgenomen. Dat is al niet netjes. Vervolgens bieden ze dus die vier ton, maar Volendam heeft dus een legitieme optie voor verlenging in het contract staan en licht die optie. Volendam vertelt Twente dat die clausule is vervallen, daar wist Twente dus van. Eiting en zaakwaarnemer vechten die clausule aan en Twente gaat daarin mee, anders had Twente echt wel een hoger bedrag geboden van 8 of 9 ton, maar nee, ze geven Volendam zelfs een ultimatum en pushten Eiting en co daarmee ook om die arbitragezaak aan te gaan.

22 augustus 2023 om 22:39

En Bruggink heeft dan weer verklaard dat hij het heeft opgevangen in de wandelgangen bij Espn, je bent totaal niet op de hoogte van wat er speelt en verzint gewoon wat feiten om je ongeinformeerde punt kracht bij te zetten.

22 augustus 2023 om 22:44

Een hoop bullshit weer om de club waar je een hekel aan hebt zwart te maken.

22 augustus 2023 om 22:50

En toch kan je niet ontkennen (zelfs jij niet) dat Twente hier absoluut niet netjes heeft gehandeld. Hij had onderzoek moeten doen en bij Volendam moeten polsen.

22 augustus 2023 om 22:53

Ik hoor graag eerst de details voor we kunnen concluderen dat twente niet netjes heeft gehandeld. Jij, ik en de rest op deze site hebben namelijk echt geen flauw idee hoe de vork echt in de steel zit.

22 augustus 2023 om 22:54

In de wandelgangen, daarmee wordt bedoeld kamp Eiting, dat weet jij zelf ook wel.

22 augustus 2023 om 22:56

Kamp Eiting is natuurlijk vaste gast bij Espn, lul niet vent.

22 augustus 2023 om 22:58

Neuh ik gaf dit voor deze zaak al aan maar toen werd ik van alle kanten voor gek verklaard want 'Volendam was degene die verkeerd handelde en Eiting gijzelde'.

De details heb je laatste weken kunnen volgen toch? Of is wat naar buiten komt ineens niet meer de waarheid? "Arbitrage zaak? Welke? Wie zegt dat.? Was je erbij? Kom met details van de zitting dan." Wees niet zo flauw joh.

22 augustus 2023 om 23:00

Wat is er niet netjes aan een bod doen? Leg me dat eens uit. Dit gaat niet om insider trading ofzo, dit is een gerucht (of meer, weetikveel wat Bruggink precies heeft gehoord) op basis waarvan Twente een poging waagt Eiting vast te leggen. Lukt niet, jammer dan. Maar de clausule was er wel degelijk, dus hoezo niet netjes?

22 augustus 2023 om 23:03

Isco24, dit is een arbitragezaak tussen Eiting en Volendam. Twente is daar op geen enkele manier verantwoordelijk voor. Ik zou zeer verrast zijn als er iets in de uitspraak staat over dat Twente niet goed gehandeld heeft (tenzij ze Volendams verhaal samenvatten) of schuld heeft aan deze situatie. Daar gaat de zaak namelijk helemaal niet om...

22 augustus 2023 om 23:07

Ik zeg niet dat ze daar verantwoordelijk voor zijn, maar zeker wel mede. Als zij de insider trading info (je gaf het zelf eigenlijk al aan) niet hadden gebruikt om een bod te doen van maar 4 ton terwijl niemand buiten Volendam (behalve lamp Eiting) het wist, die jongen niet het hoofd op hol laten slaan, een ultimatum stellen voor een inmiddels niet meer bestaande clausule. Had Eiting nooooooit een Arbitrage zaak aangespannen want zelfs Stevie Wonder kan zien dat deze zaak geen kans maakte. En hij weet niet eens veel van voetbal.

22 augustus 2023 om 23:10

Knap van jou isco. Eiting schijnt 2 broers te hebben die beide advocaat zijn en die dachten dit te gaan winnen, maar Carel had beter naar jou kunnen luisteren natuurlijk.

22 augustus 2023 om 23:12

Zijn behoorlijk slechte juristen dan. Geen idee waar ze hun opleiding hebben genoten, maar ik kan ze nog wel wat lesjes aanbieden van de SSR.

22 augustus 2023 om 23:14

FC Twente is niet verantwoordelijk, maar ze zijn wel een van de verantwoordelijken. Dat is wat je eerste zin betekent.

En het is schandalig dat er een ultimatum aan een bod zit inderdaad. Twente heeft tijd zat om te wachten tot Eiting en Volendam eruit komen. 1 september staat voor de deur en Volendam had tot die tijd moeten krijgen om te reageren, wat denk je nou zelf?

22 augustus 2023 om 23:14

Ik vind het overigens wel trieste vormen aannemen Ruiz, dat constant aangevallen voelen en het verdedigen van Twente in deze. Wees gewoon objectief, kin omhoog en hup, die Conference League in! Ik gun Twente alles, maar hier hebben ze gewoon een naar spel gespeeld en verloren. Deal with it en kijk naar de toekomst.

22 augustus 2023 om 23:18

Dat klopt. Als iemand (of instituut) mede verantwoordelijk is, zijn ze een van de verantwoordelijken. Scherp!

1 september staat voor de deur. Je gaat dit toch niet menen he? Letterlijk alle tijd van de wereld was er nog.. Maar lekker een klein clubje onder druk proberen te zetten. Doet me wel een beetje denken aan David en Goliath deze zaak.
Maar het belangrijkste is dat het recht zegeviert. Zonde dat Volendam haar naam besmeurd is en Carel nu een rot situatie heeft bij zn werkgever.

22 augustus 2023 om 23:22

Ik ben de eerste die kritisch is naar m'n club, maar dan wil ik wel eerst weten waar ik precies kritisch op ben. Vond Twente niet sterk hoe ze het met Hammarby hebben aangepakt, zowel thuis als uit. Heb dat hier toen ook duidelijk laten weten. Nu horen we alleen dat Eiting heeft verloren, dus dat maakt meteen dat Twente niet netjes heeft gehandeld? Ik mis daar nog wat info. Overigens speelt Twente nu steeds zeer belangrijke wedstrijden (om miljoenen) met een selectie die nog niet compleet is. Tuurlijk willen zij nieuwe spelers zsm binnen halen en niet wachten tot de laatste dag transfermarkt.

22 augustus 2023 om 23:26

De info heb je wel, maar wil je niet geloven. Daar kan ik niks aan doen, maar het lijkt wel beetje wap om alles af te doen als niet waar omdat je er zelf niet bij was en dus blijkbaar media niet wil geloven.
Jij legt overigens zelf de link tussen het verliezen van deze zaak en het niet netjes handelen van Twente, maar dat was al weken bekend en ook uitgebreid besproken in verschillende artikelen hier.

23 augustus 2023 om 00:12

Flink zonde ja, net zoals het zonde is dat je het voor elkaar krijgt dit naar Twente te draaien. En om even op je opmerking over scherpte terug te komen wilde ik enkel even aantonen dat je opening niets meer zei dat "ik zeg niet dat Twente verantwoordelijk is, maar ze zijn wel verantwoordelijk"

23 augustus 2023 om 00:40

@El Fenomena, volgens mij stond je ooit bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket. FC Twente heeft niets en niemand gepushed. Carel Eiting wilde liever vandaag dan morgen bij Volendam weg. En gaan spelen bij een club waar veel meer toekomstperspektief in zit. En weg bij de club waarin bestuurlijk al enige tijd ieder over elkaar heen rolt. Voor de duidelijkheid: Ik ben noch supporter van FC Volendam, en ook niet van FC Twente. Maar aanhanger van de Eredivisieclub uit Rotterdam West.

23 augustus 2023 om 06:47

Is toch geweldig dat elke keer als El F. de naam FC Twente of een supporter daarvan ziet, dat zijn demagogische bloed begint te koken. Wat ben ik blij dat je jarenlange frustraties blijven groeien. Respect voor je volharding, blijf volhouden! Ik kan altijd zeer hard lachen om je geweldige reacties. Blijft krom lullen wat recht is. Twente pusht jou immers ook iedere dag!

Een rechter die een speler aan zijn contract houd.

Sta je dan. Door je idiote en met name onprofessionele houding, heb je jezelf nu onmogelijk gemaakt daar. Volendam wil gewoon geld zien en ik vraag me echt af welke ploeg de gevraagde som gaat ophoesten. Ik vrees geen enkele. Het zal uiteindelijk wel een zeer gelimiteerd bedrag gaan worden om er maar voor te zorgen dat hij na 31 augustus iig weg is daar.

22 augustus 2023 om 22:31

Bordeaux had een bod, maar mr. 'twente of niks' wou niet.

22 augustus 2023 om 22:50

Gek zeg dat hij niet in de 2e stokbrodendivisie wil spelen in de prime van z'n carrière.

22 augustus 2023 om 23:03

Wil wil er nou naar bordeaux, als je van Vitesse komt wellicht?

23 augustus 2023 om 09:11

@arnhem2001
Bordeaux had helemaal geen bod. Waar haal je deze onzin toch vandaan?

Twente moet hier geen geld insteken. Middenveld is dik op orde. Al de middelen naar de vleugels.

Die “moet” nu wel vertrekken. Gegokt en verloren. Nu maar hopen dat Twente over de brug komt.

Precies wat ik dacht. Zonder m'n gelijk te willen halen, maar kreeg al de indruk dat ze gokten op medewerking van Volendam onder druk, maar das dus ff anders gelopen. Die advocaat zei het zelf toch al.. we ontkennen de clausule niet.. (die ze dus met hun volle verstand hebben getekend).

Gaat hij zich nu het hele seizoen ziek melden?

22 augustus 2023 om 22:40

4 ton lijkt me niet veel voor een speler die altijd ziek is. Heeft Volendam alsnog haar marktconforme transferbedrag, haha

Je moet voor de gein even alle reacties van vorige week terug lezen. Volendam moet nu eerst de prijs verhogen. Er is immers nog 2 jaar een contract

Als je een afkoopclausule met zoveel haken en ogen hebt, is er vorig jaar bij de contractbesprekingen iets mis gegaan. Even eerlijk, een afkoopclausule na een jaar al kunnen verwijderen door een optie in het contract te lichten... Volendam is de gelukkige in deze uitspraak, ik denk dat het net zo makkelijk de andere kant op had kunnen vallen maar Eitings ziekmeldingen werken natuurlijk niet in z'n voordeel. Maar Eiting zal alsnog wel weg gaan, en ik denk nog steeds niet voor een bedrag dat Volendam voor ogen heeft.

23 augustus 2023 om 09:25

Ik denk niet dat er iets misgegaan is bij de contractbesprekingen. Het contract blijkt heel duidelijk te zijn, Eiting gebruikt Volendam om zich in de kijker te spelen en daarna volgt er een mooie transfer waarbij Volendam en Eiting samen de opbrengst verdelen volgens een verdeelsleutel.

Een helder uitgangspunt waarbij beide partijen winnen.

Wat er mis ging was dat de nieuwe TD van Twente tijdens zijn tijd bij ESPN iets opgevangen zou hebben waardoor hij dacht dat Eiting een minimale transfer clausule had van slechts een paar ton. Daarop heeft men achter de rug om van Volendam onderhandelt met kamp Eiting. Waarna men dat vermeende bedrag geboden aan Volendam als zijnde een finaal, niet onderhandelbaar bod.

De kans dat Eiting nu weggaat acht ik vrij klein. Twente blijkt niet zodanig geïnteresseerd in Eiting dat ze er een paar miljoen euro voor over hebben. Ze waren geïnteresseerd in een kassa koopje. Nu die er niet blijkt te zijn, denk ik dat Twente het hierbij laat.

Maar hij speelt op dit moment in een top 5 competitie

Volendam dus voor niks geschoffeerd door half Nederland.
Stonden gewoon in hun recht.

Alleen maar verliezers hier ..alhoewel ik het die paar Twente supporters wel gun die hier bij hoog en bij laag beweerden dat Volendam een kutclub was die Eiting aan het oplichten waren en beweerden dat Volendam superfout bezig was.

22 augustus 2023 om 23:04

Nog steeds een boutclub

22 augustus 2023 om 23:09

@madmarcel... Je doet het weer. Even je onderbuikgevoel achterwege laten. Je bent weer jongens aan het quoten die het balkje niet eens boven de 70 kunnen houden om een sneer te kunnen uitdelen. Even rustig ademen, onderbuikje achterwege laten en opnieuw beginnen. Dit is een beetje sneu. De Twentenaren hier die ik in ieder geval serieus neem, strookten wel met hoe ik erover dacht. Oliedom van Eiting als hij niet zo benadeeld is als hij zelf beweert, oliedom van Volendam als dat wel het geval geweest was. Het eerste is kennelijk waar. Dat betekent ook automatisch dat je zo'n speler niet moet willen als club.

Doodzonde dat het zo gaat. Iedereen gunde Eiting een mooie transfer naar Twente tegen een goed bod. Eiting heeft zichzelf gek laten maken door zijn zaakwaarnemer die kennelijk het contract niet snapt. Daarnaast speelt Twente met Steuer een erg slecht spel. Twente moet de knip trekken om Eiting uit zijn benarde positie te halen waarin ze hem deels hebben getrokken.

22 augustus 2023 om 22:56

Ik moet zeggen dat ik Streuer ook niet sterk vond in goedemorgen Eredivisie waar hij alles ontkende te weten. Als ke niets wil zeggen moet je er niet gaan zitten. Laten we hopen dat er snel een passend eind komt aan deze frustrerende soap. Alle drie partijen zijn niet gebaat bij de huidige situatie, al is het natuurlijk fijn voor volendam dat Eiting niet voor 5 ton vertrekt.

22 augustus 2023 om 23:10

Ik denk dat je als club wel twee keer na mag denken nu. Eiting komt er niet bepaald lekker uit nu.

23 augustus 2023 om 09:45

Twente is ook zeker niks verplicht naar Eiting toe. Ik vind de enigr schuldige in deze soap Eiting. Als een zaakwaarnemer zich bij je club meldt voor zijn client die net een dijk van een seizoen heeft gespeeld en zegt je kunt Eiting voor 450k ophalen dan snap ik dat een Twente niet denkt: oh dan bieden we 2.5 miljoen, dat zal wel voldoende zijn. Dat Streuer gaat ontkennen vind ik ook niet sterk. Ik vind als je het verhaal, mocht het waar zijn, zoals hierboven beschreven op tafel gooit dan is het in alles duidelijk dat Twente niets is aan te rekenen.

Helaas, niks aan te doen. Twente moet die 5 ton voor de transfersom en 4 ton salaris nu in buitenspelers gaan steken, middenvelders hebben we zat, al was Eiting voor dat geld natuurlijk van harte welkom.

Aan iedereen die in het vorige topic Volendam zat af te branden mogen nu toch wel hun excuus maken aan alle supporters van Volendam die de onzin hebben moeten aanhoren. Ik had al een voorgevoel. Eiting is dus simpelweg een vervelend mannetje die zijn zin wil doordrammen en nu de deksel op de neus krijgt. Hopelijk mag hij tot 2025 op de bank zitten en lekker trainen bij Jong Volendam. Toedeloe.

22 augustus 2023 om 23:05

Ja want dat kan Volendam zich veroorloven

22 augustus 2023 om 23:31

Na die transfer van Van der Ven met die dikke clausule denk ik van wel.

Dat is dan ook duidelijk. Kennelijk zitten er dus nogal haken en ogen aan een eventuele clausule, als die er uberhaupt op papier was. Oliedom van Eiting en op deze manier kun je je afvragen of je die jongen uberhaupt moet willen. Dit soort dingen hoor je enkel te doen als je echt geen andere mogelijkheid meer hebt en er 100 procent zeker van bent dat je in je recht staat. Kennelijk is dat dus niet zo...

Ben benieuwd of Volemdam nu ook nog de klote heeft en hem een boete oplegt vanwege werkweigering van die ziekmelding die er geen was

Toch blijft het alsnog raar dat die jongen blijkbaar niet duidelijk genoeg is gemaakt dat op een gegeven moment die clausule niet meer van kracht is.

23 augustus 2023 om 09:29

Er is geen clausule, dus die was nooit van kracht. Er is een bepaling die de transfersom vaststelt indien Volendam vast houdt aan een transferprijs boven de marktprijs waardoor Eiting geen transfer kan maken.

Iedereen, ook de FC Twente supporters, is het er wel over eens dat de marktprijs van Carel Eiting boven de 5 ton ligt.

Nu even lekker een paar weken op de tribune toekijken en op de training rondjes lopen..

Kijken of je de club nogmaals in diskrediet wilt brengen.
En als je dan jankend terugkomt en weer wil werken voor je centen kun je terugkomen

22 augustus 2023 om 23:52

Of lekker in je nest blijven liggen, je ziek melden en ondertussen lekker betaald krijgen :D

23 augustus 2023 om 09:31

Ja dat zou een goeie zijn. En je dan moeten melden bij de ARBO arts. En als dan blijkt dat hij kiplekker is en dus fraudeert met zijn ziekmelding dan is hij nog veel verder van huis. en zelfs als het lukt de ARBO arts om de tuint e leiden, twee jaar lang de ziektewet in? Ergens valt ie dan wel door de mand met alle gevolgen van dien.

Hij kan het beste verklaren dat FC Twente zijn hoofd op hol gebracht heeft, dat hij er heel veel spijt van heeft en heel graag voor Volendam wil spelen.

Niet onverwacht, volgens mij wint een speler amper een arbitragezaak. Laat Twente nu een normaal bod doen op Eiting, en dan is het alsnog klaar.

23 augustus 2023 om 00:14

Dat gaat niet gebeuren, Twente dacht een buitenkansje te hebben, een marktconform bedrag kunnen ze niet betalen, dus dit is einde verhaal hoop ik, middenveld heeft voor nu geen prioriteit, buitenspelers is wat Twente nodig heeft

Kan Feyenoord niet wat meer voor hem neerleggen dan 0,5M? Zou zomaar de missende schakel kunnen zijn.

Ai Eiting, heeft je management je best genaaid zeg.. tijd voor een andere zaakwaarnemer.

23 augustus 2023 om 09:35

Zijn management heeft hem niet genaaid.

Het oorspronkelijke plan dat ze hadden, meedelen in een dikke transfersom, is alleen mislukt waarna hij over ging op een ander plan. Proberen om zo goedkoop mogelijk naar Twente te komen om daar dan een lekker dik salaris te verdienen.

Die twee scenario's bijten elkaar, zo duur mogelijk vertrekken versus zo goedkoop mogelijk vertrekken. Dat kan je niet of nauwelijks in een contract gieten.

23 augustus 2023 om 09:40

Genaaid zijn vind ik niet. Ik vind echter wel dat dit gehele opzetje tussen Eiting en zijn management niet chique is en zeker ook niet slim. Arbitragezaak aanspannen etc kan ik nog best begrijpen als je echt voelt dat je onrecht is aangedaan maar in mijn ogen is de enige die onrecht aangedaan is toch echt de club Volendam. 2 Uur voor een wedstrijd ziekmelden, Een speler die gegevens uit zijn contract lekt om voor een schijntje naar Twente te kunnen gaan en het hele gedonder wat met deze arbitragezaak volgde vind ik toch een zware straf voor een club die alleen maar een leuke transfersom hoopt te ontvangen voor zijn diamantjes. Ik vind dat Twente en Volendam niks te verwijten valt. Eiting zeker wel door hoe het allemaal gespeeld is.

23 augustus 2023 om 13:22

Eens, vind Volendam ook de grote verliezer, ten onrechte!

Kom op Twente, jullie weten maar al te goed hoe dit werkt..had niet zover hoeven te komen (Zerouki) gewoon 2,5mj aftikken en jullie hebben een heel goede speler.

23 augustus 2023 om 09:09

Als een club teveel vraagt haak je af als kopende partij. Zerrouki had mazzel dat Feyenoord niet los liet, maar ik vermoed dat Eiting niet zoveel geluk heeft in deze. Meer dan een miljoen voor Eiting gaat sowieso niet gebeuren, Twente heeft het geld echt voor andere posities nodig.

23 augustus 2023 om 09:37

Er is niet teveel gevraagd. Volendam heeft nimmer een vraagprijs richting FC Twente gesteld. FC Twente kwam meteen al met een extreem laag bod wat na een tonnetje ophoging meteen finaal en niet onderhandelbaar was.

Wel 1,2 miljoen euro betalen voor Younes Taha maar een miljoen voor Eiting is te hoog?

23 augustus 2023 om 10:14

Maar Zerrouki werd niet gek gemaakt om een arbitrage zaak te starten....en nu laten ze die gast als een baksteen vallen! Volgens mij heeft Feyenoord zich keurig gedragen..weet niet of Twente indeze zo zuiver is.

Volendam "wint" en zit met een speler die zich ziek heeft gemeld omdat hij zich niet meer veilig voelt bij de club waar ze een fiks salaris aan moeten betalen omdat er een clausule is gelicht. Twente kan niet meer betalen voor een type Eiting, dus dat haakt af. Naarstig op zoek naar een geïnteresseerde club met diepe zakken dus, succes daarmee.

23 augustus 2023 om 09:36

Niet meer veilig voelt? Denk je dat de Palingmaffia het nu op Eiting gemunt heeft? Onzin. Als Eiting gewoon een boete betaald voor de werkweigering(ziekmelden 2 uur voor een wedstrijd is dat in mijn ogen zeker!) en zijn excuus maakt denk ik dat er, op een paar fluitconcerten na, niet zoveel aan de hand is. Volgens mij schiet je een beetje door.

23 augustus 2023 om 09:42

Twente zit wel met zeer negatieve publiciteit omtrent haar handelen. Afgaand op een gerucht opgevangen door haar TD in de wandel gangen van ESPN de Fifa reglementen naast zich neerleggen om met een speler een deal te sluiten achter de rug van zijn club om.
Een belachelijk laag bod doen en daaraan zich snel terug trekken als blijkt dat het gerucht over een gelimiteerde transfersom helemaal niet waar is.

Doet je status als club zijnde geen goed. En met het verleden van FC Twente is dat niet slim.

23 augustus 2023 om 13:25

Twente kan hier niets aan doen. Zaakwaarnemer meldt zich met de boodschap dat 5 ton voldoende is.. prima, bieden we dat.
Dat dan de shit uitbreekt omdat kamp Eitingh buiten hun boekje is gegaan daar kan Twente niks aan doen.

Wel grappig, was Twente niet boos op Feyenoord vorig jaar inzake Zerrouki? Krijgen nu terecht de deksel op de neus. Zeuren op een ander en zelf exact hetzelfde doen. 5 ton voor Eiting is natuurlijk een belachelijk bod. De afspraak dat Volendam na een jaar zou gaan meedenken inzake een transfer is prima, maar ook dan moet er een normale som geld op tafel komen. Meneer Eiting verdiend bij Volendam een vorstelijk salaris voor Volendam begrippen. Er wordt denk ik ook vergeten dat Volendam hem weer een podium gaf na een aantal mislukte avonturen. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Ik denk echter wel dat veel voerballers die nu nog voor Volendam kiezen zich wel even achter de oren krabben en t contract heel goed opstellen met afspraken over het zich verbeteren kunnen en een "redelijke vergoeding" daarvoor...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren