Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis onthult: ‘Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde’

Laatste update:

Bas Nijhuis heeft er naar eigen zeggen zelf voor gezorgd dat de rode kaart die hij uitdeelde aan Excelsior-verdediger Siebe Horemans geseponeerd werd, zo onthult de scheidsrechter maandag in Vandaag Inside. "Ik wist al dat het vrijspraak zou worden", aldus Nijhuis in de talkshow waar hij vrijwel elke maandag aanschuift.

Horemans werd vorige week maandag bij de wedstrijd Excelsior - NEC (0-3) met rood van het veld gestuurd door Nijhuis. Horemans speelde met een harde sliding eerst vol de bal en gleed onbedoeld door op zijn tegenstander Dirk Proper.

Nijhuis gaf aanvankelijk niets, maar werd door de VAR naar de zijkant gehaald om de beelden te bekijken. "De eerste keer dat ik het zag dacht ik ook: kom op zeg, hij speelt de bal, en daarna komt hij op de kuit terecht", zegt Nijhuis. "Maar daarna krijg je dan nog zes keer het moment van impact te zien: bam, bam, bam. Ik dacht: wat moet ik nou?"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uiteindelijk besloot Nijhuis om 'mee te gaan met rood'. "Maar dan kom je na afloop in de kleedkamer en dan zit je er rustig naar te kijken en dan denk je: ik heb rood gegeven voor de uitkomst en niet voor die tackle."

Nijhuis had dus direct spijt. "Toen heb ik het strafrapport zo gemaakt dat ik wist: dat wordt vrijspraak. Ik heb zelfs tegen Excelsior gezegd: 'Zet dit er maar in, dan gaat het wel goed.' Dus ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven."

"Dat is heel nobel van je Bas", reageert Johan Derksen. "We wensen je heel veel succes in de Keuken Kampioen Divisie!", grapt de analist.

Valentijn Driessen vraagt waarom Nijhuis niet bij zijn eigen standpunt bleef. "Dat had ik eigenlijk moeten doen, maar het is makkelijk praten als je niet zelf voor zo'n scherm hebt gestaan", aldus Nijhuis. "Je krijgt zo'n loop te zien met zes keer de impact op die kuit, dan ga je er in mee. Dat gebeurt weleens."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben geen groot van Nijhuis maar ik vind dit soort openlijke zelfreflectie wel erg mooi. Door je fouten te erkennen leer je we van en door ze te delen andere wellicht ook. Ik heb de rode kaart zelf overigens niet gezien.

14 mei 2024 om 00:11

Ik denk dat ik dan de enige ben die wél fan is van Nijhuis. Fouten maakt hij zoals elke scheidsrechter. Maar hij fluit altijd om het een mooie wedstrijd te laten zijn en dat zo rechtvaardig als mogelijk. Mierenneukt niet maar probeert zo mogelijk vooral het spel zo goed mogelijk tot uiting te laten komen. Iets wat het hedendaagse voetbal iets te vaak mist naar mijn mening. Ik vind dat hij het goed doet en vind het überhaupt altijd veel te makkelijk om neerbuigend over scheidsrechters te doen (is niet gericht op jou maar in algemene zin) het leidt er zelfs toe dat er in het amateurvoetbal onvoldoende scheidsrechters zijn. Omdat het zo normaal is om op de scheids af te geven. Voetbal is de mooiste sport die er is, maar met betrekking tot omgang met scheidsrechters zouden we wat meer een voorbeeld mogen nemen aan bijvoorbeeld rugby als je het mij vraagt. Wat meer respect. Maar ik denk dat deze cultuur in het voetbal nooit meer zal veranderen. Wie weet.

14 mei 2024 om 00:13

Volledig eens. Er zijn al genoeg scheidsrechters die alles kapot fluiten en overal intrappen. Geef mij maar iedere week Nijhuis.

14 mei 2024 om 01:46

Nijhuis begon goed maar is op een gegeven moment veel teveel in zichzelf gaan geloven. Die maakt er nu maar al te graag de Bas Nijhuis Show van met overal op het veld kapotte enkels. Historisch dieptepunt is dat hij zowat een hele helft niet heeft gefloten. Makkelie is dan veel beter.

14 mei 2024 om 16:45

Een scheids als Nijhuis is in principe de beste die je kan hebben, alleen weet Nijhuis dan altijd weer te overdrijven. Die is zo vastberaden om bijvoorbeeld geen kaart te geven dat hij echt donkergele overtredingen afdoet met slechts een vrije trap. Het idee is goed, maar je moet wel gewoon bestraffen wat bestraft moet worden.

14 mei 2024 om 06:18

Kun je het eigenlijk wel een fout noemen? Het is gewoon een soort mindfuck.. volstrekt logisch en menselijk dat je in zo'n situatie gaat twijfelen.

14 mei 2024 om 06:33

Eens, maar om van tevoren aan te geven bij Excelsior vind ik dan weer bijzonder. Lijkt me niet dat hij in de positie is zo'n belofte te doen, maar het past de persoon Nijhuis natuurlijk weer prima.

Kijk toch eens aan en zo krijgt het grote bas nijhuis boek weer een nieuw hoofdstuk!

Dick van Egmond stopt na dit seizoen als coördinator scheidsrechterszaken van de Knvb. De 62-jarige oud-arbiter doet door gezondheidsredenen een stapje terug, meldt de voetbalbond.

Zouden ze Bas voor moeten bellen! Hebben we ook gelijk op het veld geen last meer van em
Fijne vent die Bas. Dat wel

Allemachtig wat een absolute eindbaas zeg..NOT. als je zo van mannelijk spel bent, dan trek je toch je eigen lijn kerel?

Scheidsrechters moeten niet op TV gaan zitten als ze nog fluiten, maar Bas denkt altijd zijn 'moment of fame' en doet het iedere keer weer. Bevestigt toch iedere keer weer dat jongens die niet kunnen voetballen maar toch in 'het wereldje' willen zitten dan maar een spelregelboek uit hun hoofd leren en dan bij voorkeur willen marchanderen om aandacht te krijgen.

Die Kooy (Kooij?) Is er ook al zo eentje.

14 mei 2024 om 00:17

Man man. En jongens die dat boekje niet uit hun hoofd kunnen leren gaan deze mannen dan afbranden op voetbalfora? Iets meer respect mag wel. Wat draag jij bij aan een betere voetbalcultuur?

Elke keer weer die Nijuhis voor de buis. Vind het maar niks. Wat een zelf gelikte vent.

‘Ik wist al die word vrijspraak’

Maar ik, de grote Bas, heb er zelf voor gezorgd dat dat gebeurde.

Ik vraag u allen om een groot applaus voor Bas die zijn werk doet.

Die 3e tegengoal kan degradatie betekenen alvast eventueel bedankt daar voor meneer nijhuis

Bas ik geef geen kaarten voor zware overtredingen Nijhuis is de weg helemaal kwijt. Die bedenkt zich dus bij elke situatie 3x waardoor hij altijd vergeet te fluiten. Bescherm die man tegen zichzelf en geef hem een talkshow bij de lokale omroep Enschede en haal hem weg als scheidsrechter en bij nationale TV. Onbesuisd inkomen is nog altijd strafbaar en hij geeft een rode kaart niet vanwege het resultaat, maar vanwege het mogelijke resultaat. Deze overtreding is feitelijk net zo zwaar als die van die Franse speler die bijna het hoofd er af schopte van zijn tegenstander. Onbesuisd en gevaarlijk voor de bal gaan is nou eenmaal rood als er daardoor een grote kans op een zware blessure is. Dat meneer dan moedwillig het rapport verkeerd maakt, zodat het geseponeerd wordt is zelfs fraude en in ieder geval weer een duidelijk geval van marchanderen. Help de scheidsrechters nou eens door de VAR leidend te maken en de man in het zwart/geel/groen/oranje alleen nog maar te informeren wat de correctie is geworden (kan gewoon op het grote scherm in het stadion, dan ziet het publiek het ook). Dan maakt de VAR dus ook het rappoort niet de figuur die zich telkens weer bedenkt om zo de publiciteit te zoeken. Nijhuis veel succes met het nieuwe programma "doet ie het of doet ie het niet" op Enschedelive.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren