Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Ziyech daar nog boven wordt verkocht, krijgen wij een miljoen’

Laatste update:

FC Twente incasseerde al elf miljoen euro voor Hakim Ziyech en kan daar mogelijk nog een extra bedrag bovenop tegemoet zien. De Tukkers spraken tijdens de onderhandelingen met Ajax af dat zij een deel van de transfersom zullen ontvangen als de middenvelder voor een forse transfersom de Johan Cruijff ArenA verlaat.

“Ziyech kan nog een beetje opleveren. Tenminste, als je dat vergelijkt met de elf miljoen euro die wij destijds hebben ontvangen. Het gaat dan wel om bruto bedragen, want daar moeten nog heel veel bedragen af die naar derden, zoals agenten, spelers en vorige clubs gaan”, legt technisch directeur Jan van Halst uit aan BNR. “Maar als Ziyech nog boven de 12,5 miljoen euro wordt verkocht, dan zouden wij nog een miljoen krijgen.”

Als Ziyech deze zomer al verkocht wordt, betekent dat echter niet dat FC Twente dat miljoen in de komst van nieuwe spelers kan steken. Van Halst wil dat bedrag dan aanwenden om een gat in de exploitatie te dichten, al kan dat ook uit de inkomsten van eventueel andere verkochte spelers: “Maar we hebben nauwelijks liquiditeit om dat te herinvesteren.”

Denk jij dat Hakim Ziyech voor meer dan 12,5 miljoen euro verkocht gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werd eens tijd dat FC Twente met clausules begon te werken. Op dat gebied heeft de club echt de boot gemist en dat lijkt nu eindelijk verholpen te gaan worden. Het is altijd slim om doorverkoopclausules op te nemen bij de verkoop van een speler. In het verleden deed FC Twente dit heel vaak niet en dat is toch erg kwalijk.

13 juni 2017 om 18:13

Dat probleem werd veroorzaakt door het gebruik van een third party ownership partner, te weten Doyen. Daardoor had Twente verplichtingen en kon ze niet zomaar clausules eisen bij doorverkoop. Nu is dat probleem er niet meer en doet ook Twente dus hetzelfde als alle anderen clubs namelijk variabele clausules opnemen.

13 juni 2017 om 18:16

Voor de hele chaos maakte de club ook zelden gebruik van clausules bij uitgaande transfers. Als er dan al een clausule was, was dit vaak een heel laag percentage. Ik doelde dus ook niet op de spelers die onder Doyen vielen. Daar heeft de club nou ook niet bepaald de hoofdprijs voor ontvangen.

13 juni 2017 om 18:29

De andere opbrengsten zoals die van Luuk de Jong gingen naar het stadion en de uitbreiding van het stadion met een gedeeltelijke tweede ring. Als je volldig alles in geld wil hebben, dan heb je geen clausules. Wil je clausules, dan krijg je minder geld. Twente koos in het verleden voor direct al het geld dat ze maar konden krijgen dus geen of nauwelijks clausules.

13 juni 2017 om 18:17

Ze hadden beter een percentage van een transfersom kunnen afdingen, 15-20%, dan hadden ze er meer aan verdient.

13 juni 2017 om 18:20

Ik denk niet dat FC Twente in de gelegenheid was om dat bij de transfer van Ziyech te doen. Ziyech wou graag weg, FC Twente had nauwelijks een onderhandelingspositie en de waarde van spelers daalden enorm. Het is nog wonderbaarlijk dat ze er zo'n deal uit wisten te slepen, ook al is Ziyech het wel waard. Ik denk dus niet dat Ajax akkoord zou gaan met een doorverkoopclausule. In dat geval juich ik het ontvangen van een miljoen bij een transfer boven de 12,5 miljoen euro dus toe.

13 juni 2017 om 18:20

Twente had directe cash nodig om te overleven, ze wilde geen termijnen of clausules maar zoveel mogelijk cash geld. Ajax kon dat direct betalen van de spaarrekening

13 juni 2017 om 18:35

Twente had bij mijn weten redelijk vaak clausules sowieso bij Tiote Promes en Corona

Ik verwacht dat Ziyech volgend seizoen een goed jaartje draait en daarna voor 30'miljoen vertrekt

13 juni 2017 om 18:19

Ik denk dat hij fysiek te licht is voor de PL en Serie A en niet goed genoeg is voor de echte wereldtop. Het zal denk ik eerder rond de 20 miljoen zitten

13 juni 2017 om 18:22

Welnee, vergelijk hem eens met Mahrez of andere creatieve spelmakers. Die zijn juist de duurste middenvelders en die zijn helemaal niet fysiek. Zijn opbrengst gaat echt een nieuw Ajax record worden, op spitsen na is zijn positite een van de waardevolste in een elftal.

13 juni 2017 om 23:26

Alsof een Eriksen fysiek zo sterk is. Als je echt goed kan voetballen kan je dat zo compenseren denk ik.

Beetje rare poll, denk je dat Ziyech voor meer dan 12,5 miljoen verkocht gaat worden: Ja natuurlijk dik boven de 12,5 miljoen.

Alleen nog niet dit seizoen!!!!!!!

13 juni 2017 om 20:43

Gekke vraag inderdaad, hij gaat echt voor 100% zeker voor meer dan 12.5m vertrekken als ie eenmaal gaat. Meer dan 2 keer dat bedrag zeer hoogstwaarschijnlijk.

14 juni 2017 om 14:35

Sanderkoevoets,

Zal inderdaad wel bedrag in die richting zijn.

Ja als Ziyech verkocht zou worden. Waarom zou hij nu verkocht worden? Als Jan van Halst zijn ontslag indiend dan kan zijn salaris ook gebruikt worden voor tekorten. En zo kan je wel even doorgaan. Denk hij nou echt dat Ajax hem op dit moment zal verkopen?

13 juni 2017 om 17:58

Als Ajax een bod van 40 miljoen krijgt is die echt wel weg hoor.

13 juni 2017 om 18:02

Waarom zou Ajax hem verkopen ?

13 juni 2017 om 18:06

Ajax gaat geen nee zeggen tegen een bod van 40 miljoen.

13 juni 2017 om 18:13

Weet je niet we hebben Klaassen net verkocht en Ziyech blijft sws nog.

13 juni 2017 om 18:17

@ikkepsv

En waarom zou Ajax geen nee zeggen? Ik mis echt je onderbouwing. Met het vertrek van Bosz en Klaaassen kan Ziyech echt niet verkocht worden want de continuteit is al in gevaar. Ajax dat dan ook niet doen, Hij staat gewoon onder contract en zal pas vanaf volgend jaar weg mogen.

40 miljoen is ook geen once-in -a-life-time kans, Ajax kan een jaar later ook veel geld verdienen met zijn transfer. Creatieve middenvelder leveren gewoon heel veel geld op, waarschijnlijk meer dan de transfer van Klaassen en die zit al op 30 miljoen euro.

13 juni 2017 om 22:39

@ikkepsv

Je schrijft: "ajax gaat geen nee zeggen tegen een bod van 40 miljoen".

Complete onzin natuurlijk. Een speler is geen handelswaar en bepaalt altijd nog zelf naar welke club hij gaat. Al biedt een club 100 miljoen als de speler weigert om zijn krabbel te zetten, gaat het feest niet door. Bovendien wil Ajax hogerop en dat gaat niet lukken als je iedere keer je beste spelers verkoopt. Als een speler zelf weg wil, hou je dat niet tegen, maar dat is iets anders dan een speler van de hand doen, terwijl hij zelf misschien helemaal niet weg hoeft. Ajax is spekkoper dat het een speler als Zyech op die leeftijd onder contract kan hebben. Spelers van dat kaliber zijn normaal gesproken onhaalbaar. Als Ajax de ambities die men heeft ook daadwerkelijk wil waarmaken, zal de club er dan ook alles aan moeten doen om een speler als Zyech zo lang mogelijk te behouden.

13 juni 2017 om 23:39

Over het algemeen zal het wel gelden dat wanneer een speler ergens niet heen wil, dat hij dan daar ook niet heen gaat.
Maar ik denk dat er toch wel clubs zijn die een speler min of meer zullen 'dwingen'; als jij niet tekent bij een club dit seizoen kom je volgend seizoen op de bank terecht.

Is meer dan logisch dat hij voor meer wordt verkocht als zijn tijd is gekomen. Bij zijn transfer naar Ajax is zijn waarde alleen maar gestegen. Topclub in NL, CL voetbal, International (tijdelijk in de ijskast), potentiele topspeler en genoeg clubs met interesse. 12,5 miljoen? Man die wordt verkocht voor minimaal 30 miljoen.

13 juni 2017 om 18:18

CL voetbal heeft hij nog niet gespeeld, en nog maar afwachten of hij dat dit jaar gaat halen met Ajax. Tot die tijd max 20-22 miljoen

13 juni 2017 om 18:23

Koeman heeft net doelman Pickford van Sunderland gehaald voor 35 miljoen... nou als je een keeper voor 35 miljoen wil halen, dan moeten we in Nederland toch ook echt nog meer de.prijzen opschroeven, wel of geen CL ervaring

13 juni 2017 om 19:44

Serieus? Keeper voor 35 miljoen? En dan afdingen op klaassen. Van de zotte gewoon

14 juni 2017 om 02:38

Ik heb het ook over komend seizoen met CL. Dan is de rest nog genoeg voor 30 miljoen.

Als Ziyech dit jaar blijft en speelt een puik seizoen dan gaat hij zeker voor meer dan 30 weg. De marktprijzen zullen gaan stijgen.

13 juni 2017 om 18:17

En als Ziyech een slecht of matig seizoen speelt dan gaat dat niet lukken. Het als altijd leuk dat mensen dit soort voorspellingen doen maar je hebt geen enkele garantie voor de toekomst. Ook zullen de transferprijzen niet tot in de eeuwigheid blijven stijgen...

13 juni 2017 om 19:45

Alleen als Ziyech zwaar geblesseerd raakt verminderd zijn waarde. Hij heeft nu al een aantal seizoenen laten zien dat hij constant is. Die gaat ook met een slecht seizoen nog 20 opleveren, makkelijk

13 juni 2017 om 19:52

Ja en Bazoer zou ook ooit voor een astronomisch bedrag vertrekken. Niet om Bazoer te bashen maar je weet toch ook hoe het gaat in de voetbalwereld? Een goed seizoen en je bent miljoenen 'waard' en staan de clubs in de rij maar as je daarna een jaar slecht speelt dan raak je in de vergetelheid. De nieuwe Ziyech staat dan onmiddellijk te springen om je plaats in te nemen en clubs verleggen hun aandacht net zo snel.

14 juni 2017 om 02:41

Ajax spelers zijn altijd in trek. Of ze nou slecht of goed spelen maakt niet uit. Altijd wel handjevol clubs met interesse.

13 juni 2017 om 18:33

Het gemak waarmee de mensen zeggen "de marktprijzen zullen gaan stijgen."

Ik ruik een nieuwe bubble ...

Tulpenmanie, windhandelcrisis, diverse krachs, internet bubble, rommelhypotheken ... Spelers bubble...

Het is mij nog altijd niet helemaal duidelijk. Maar wat heeft Twente allemaal gedaan met de opbrengsten van bv. Ola John, Luuk de Jong, Arnautovic, Ruiz, Chadli, Promes,...? Want dit is echt een puinhoop momenteel. Ze zijn volkomen afhankelijk van huurspelers waarvan het ook maar de vraag is of die uiteindelijk wel het gewenste niveau brengen. Dit jaar is wel aardig gelukt met een Unal maar volgend seizoen?

13 juni 2017 om 18:07

Niet lullig bedoeld hoor? Maar heb jij over FC Twente niks meegekregen de afgelopen jaren?

13 juni 2017 om 18:11

Jawel, maar het is mij nog altijd niet duidelijk. Je hoort een beetje van alles. Vooral dat van Doyen begrijp ik gewoon niet. Waarom ze dat gedaan hebben.

13 juni 2017 om 18:13

De club had direct liquiditeit nodig. De deal met Doyen leverde FC Twente direct 5 miljoen euro op en in ruil daarvoor verkocht de club zijn ziel. Spelers waren gedeeltelijk niet meer van de club en de deal was bovendien verboden, waardoor de club in nog een grotere vrije val terecht kwam.

13 juni 2017 om 18:11

Daarmee zijn andere aankopen gedaan en er zijn gaten mee gedicht in de begroting. Spelers bij FC Twente verdienden structureel een topsalaris voor Eredivisie-begrippen en het geld van een uitgaande transfer werd weer uitgegeven aan een nieuwe speler. Als je dat vaak genoeg doet zonder te presteren, bouw je vanzelf schulden op.

Ook steeg de begroting elk jaar, maar dat kwam omdat de verkoop van spelers werden in begroot, ook al zei Munsterman destijds dat zoiets niet gebeurde. Het is dus niet echt een puinhoop, maar gewoon een logisch gevolg van een kleine 4 a 5 jaar absoluut wanbeleid.

13 juni 2017 om 18:19

@ajax.barca2014

Third party ownership met Doyen. Ze waren geen volledig eigenaar van al die spelers. De rest van de opbrengsten ging naar het nieuwe stadion en de tweede ring die ze er later gedeeltelijk opgezt hebben. Dat is allemaal toch wel bekend bij iedereen?

Hoogstwaarschijnlijk zal hij inderdaad meer opleveren, maar laat dat aub nog niet deze transferperiode gebeuren.


Bosz heeft geweldig werk geleverd hoor, maar voor mij was Ziyech de ontbrekende schakel. Eindelijk weer eens een middenvelder met creativiteit en een steekpass. Ik was helemaal klaar met dat risicoloze middenveld. Pas toen Ziyech vast op het middenveld kwam en ingespeeld was begon het in mijn ogen te lopen.

Ziyech word helemaal niet verkocht. Zou raar zijn om hem nu all te laten gaan terwijl hij zelf heeft aangegeven bij Ajax te willen blijven. En natuurlijk laat Ajax hem niet voor minder dan 25 mil vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren