Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax zet zinnen op tijdelijke komst van stand-in David de Gea’

Laatste update:

Ajax wil in januari werk maken van de komst van Dean Henderson, zo weet de Manchester Evening News dinsdagmiddag te melden. Directeur Edwin van der Sar is naar verluidt behoorlijk gecharmeerd van de stand-in van David de Gea bij Manchester United. Henderson verscheen achttien maanden geleden al op de radar van Ajax, maar destijds werden er geen zaken gedaan met de 24-jarige doelman.

Henderson, in de afgelopen jaren door Manchester United onder meer uitgeleend aan Sheffield United, kwam dit seizoen pas een keer in actie. De bij Ajax genoemde sluitpost raakte in de voorbereiding op deze jaargang besmet met het coronavirus en ontbrak daardoor enige tijd bij de Engelse grootmacht, waardoor hij zijn beoogde basisplaats kwijtraakte. Volgens de Manchester Evening News staat Henderson, met 27 duels namens Manchester United achter zijn naam, open voor een verhuurperiode van zes of achttien maanden bij een andere club. Zijn huidige contract op Old Trafford loopt door tot de zomer van 2025.

Manchester United echter moet nog een definitieve beslissing nemen over de nabije toekomst van Henderson, die sinds 2016 is verbonden aan the Red Devils. De verwachting is dat hij woensdagavond een basisplaats heeft in de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tegen Young Boys. Manchester United heeft zich met tien punten uit vijf duels reeds geplaatst voor de achtste finale en het lijkt erop dat manager Ralf Rangnick onder meer De Gea rust gunt met het oog op het overvolle schema in december.

Ajax hoopt volgens de Manchester Evening News te kunnen profiteren van de goede contacten van Van der Sar bij Manchester United, de club die de directeur als speler in totaal zes seizoenen diende. Daarnaast houdt de regerend landskampioen rekening met het vertrek van André Onana, wiens contract over een halfjaar afloopt in Amsterdam. Stand-in Maarten Stekelenburg (38) komt vanwege een heupblessure dit seizoen niet meer in actie en Remko Pasveer (ook 38) is vanwege zijn leeftijd niet de doelman voor de toekomst bij Ajax. Trainer Erik ten Hag laat Jay Gorter voorlopig in Jong Ajax opdraven.

Denk jij dat Dean Henderson een aanwinst is voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onmogelijke missie. Die zie ik nooit komen. En waarom zou Ajax hem huren voor een half jaar? Je hebt Onana ook voor dat zelfde half jaar

7 december 2021 om 12:24

Henderson is nog een slag beter dan Onana.

7 december 2021 om 12:29

Henderson is zeker niet beter dan Onana. Wat heeft Henderson nou weer laten zien tegenover Onana?

7 december 2021 om 12:31

Henderson is zeker geen slag beter dan Onana. Dat hij een goede doelman is en veel potentie heeft is wel een ding dat zeker is.

7 december 2021 om 12:31

Onzin, bij Sheffield United was hij geniaal maar viel bij United al weer een beetje tegen. Onana behoort tot de 15 beste keepers van de wereld en gaat dat vanaf volgend seizoen in de Serie A laten zien.

7 december 2021 om 12:41

Henderson viel niet tegen. De Gea is gewoon nog beter

7 december 2021 om 13:00

@rikkie7, hij benaderde zijn Sheffield United vorm nooit. Speelde best wat wedstrijden, maar wist inderdaad een op dat moment vormloze De Gea niet buiten de basis te houden.

7 december 2021 om 13:47

@modricmagic dat ie van de pillen af kan blijven, en dus dat je op hem kan bouwen, is gewoon een goede degelijke keeper, en alweer een slagje beter dan pasveer dus je gaat er altijd op vooruit.

7 december 2021 om 14:25

Even Oblak en Courtois niet meetellen oke?
Je zegt dat Henderson een slag beter is dan de beste keeper ter wereld. Jij bent zo iemand die een bal niet in een lege goal kan knikkeren want 1 van de geweldigste keepers van deze tijd speelt voor je neus en je bent te blind omdat in te zien. Oblak kan niet meevoetballen, Courtois kan niet meevoetballen en die reddingen die Onana maakt is misschien een paar tikkeltjes minder spectulair dan die 2. Dus ik weet niet hoor, Het zijn toch echt de afrikaanse keepers die de top bestormen met Maignan Mendy en Onana. Die Allison of Ederson mogen niet eens de veters strikken van Onana met alle respect keepers van City en Liverpool.

7 december 2021 om 14:46

Nou nou nou zeg Ederson en Alisson kan je echt wel boven Onana plaatsen hoor. Dat ze volgens jou niet eens de veters mag strikken van Onana is wel hilarisch hoor. Die 2 zijn gewoon 1 van de beste keepers van de wereld. In mijn ogen boven Onana ook.

7 december 2021 om 15:05

als mee voetballende doelman in onana beter, maar pure doelman op del ijn in in de 16 is henderson zeker een beter, maar voor het spel vna ajax is onana meer geschikt en als die fit is, zou ik hem gebruiken!

7 december 2021 om 17:46

Ederson is niveautje Sevilla die verdiend echt niet in zo een topploeg te staan. Eerlijk gezegd vind ik Bounnou zelfs beter. Het zijn echt zwaar overschatte keepers: Dat weet ik

7 december 2021 om 12:25

Misschien betekent dit dat Onana toch vertrekt in de winter? Als het op waarheid berust. Waarom anders huren?

7 december 2021 om 12:31

Lijkt mij inderdaad ook een vreemd verhaal. Volgens mij heeft Dean Henderson één van de beste salarissen van de PL-keepers. Las laatst dat hij een salaris als Alisson, Mendy etc. heeft. Edit: hij heeft een gedeelde vijfde plek salaris, namelijk 100.000 pond per week. Hetzelfde salaris als bijvoorbeeld Leno en Alisson Becker. Zegt overigens ook veel over het mismanagement bij Manchester United

7 december 2021 om 12:34

Anders was ie waarschijnlijk wel weg gegaan, want veel clubs wilden hem hebben na zijn goede Sheffield periode.

7 december 2021 om 12:39

Formus. Volgens mij gaf Onana in het interview na Besiktas ook aan dat dit zijn laatste maand bij Ajax zou zijn, of iets in die richting. Het kwam op mij over alsof hij bedoelde dat die na de winterstop niet meer onderdeel van Ajax zou zijn.

7 december 2021 om 13:16

Ik dacht dat ie aangaf weg te gaan. Maar wanneer nog niet.

7 december 2021 om 13:47

Dat die Woodward nog daar lang heeft mogen zitten. Ja hij gaat hij gaat soort van weg, maar zulke overbetaalde contracten delen is geen opgave. De Gea zit daar ook als grootverdiener.

7 december 2021 om 12:27

Waarom zou die nooit komen? De Gea gaat alles spelen want die is weer top en bij Ajax kan hij een half jaar eerste keeper zijn en CL spelen. Want ik zou niet meteen een Engelse club uit de top 10 kunnen noemen die onmiddellijk een eerste keeper nodig heeft.

7 december 2021 om 12:36

Bij Ajax eerste keeper? Dat betwijfel ik. Want waarom zou je je eigen keeper, die het heel goed gedaan heeft, passeren voor een huurling, die bovendien nog zal moeten wennen en ook nog maar een half jaar blijft. Lijkt me niet logisch.

7 december 2021 om 12:41

Omdat die beter en jonger is. Het zou sowieso maar een vreemde deal zijn als ze hem voor een half jaar huren. Dan kan je net zo goed Onana nog opstellen.

7 december 2021 om 12:39

Onana gaat Ajax niet tot nauwelijks meer gebruiken en hopen dat er in de winterstop een club voor hem komt. Waarschijnlijk niet want hij wil graag transfervrij zo lijkt het. Maar je weet maar nooit. Stekelenburg is ook wel klaar toch?

7 december 2021 om 12:57

hafcahaas

" En waarom zou Ajax hem huren voor een half jaar? Je hebt Onana ook voor dat zelfde half jaar"

Als 18 maanden is dan is het wel interessant.

Dan kan je volgend seizoen Gorter verhuren aan een Eredivisieclub. Heb j edeze keeper, Steek en Pasveer voor Ajax 1.

7 december 2021 om 13:13

Als de optie tot koop er is dan zou ik het doen.

7 december 2021 om 14:04

Kans is erg groot dat Onana in de winterstop al vertrekt. Het is in ieder geval het streven van Ajax. Ook Tagliafico en Neres mogen bij een goed bod in de winterstop vertrekken. Is ook de reden van hun speeltijd in de CL. Staan ze toch wat meer in de picture.

7 december 2021 om 16:06

Dan wordt er weer voorbij gelopen op jay gorter waarom hebben ze die dan gehaald, hij krijgt zo geen kans.

Mooie optie. Natuurlijk geen Onana, maar in 1 klap na Onana de beste keeper van de Eredivisie. Ben wel benieuwd naar de bron. Nu staat er enkel de dinsdagmiddag, maar dat komt natuurlijk doordat Voetbalzone er tijdig bij wil zijn en dat is ook prettig voor ons

Edit: ik word niet heel warm van The Manchester Evening

7 december 2021 om 12:23

In 1 klap de beste keeper van de Eredivisie bedoel je zeker? Henderson is een betere doelman dan Onana. Daarnaast heeft Onana een jaar niks gespeeld, dus momenteel is Henderson sowieso beter.

7 december 2021 om 12:27

Huh? Want Henderson heeft zoveel gespeeld de laatste tijd 🤔

7 december 2021 om 12:27

Onana heeft veel meer laten zien dan henderson. Is letterlijk in alles beter.

7 december 2021 om 12:30

Hoe kom je erbij dat Henderson beter is dan Onana? Onana heeft zich tegen absolute topclubs al meerdere keren bewezen op het hoogste niveau. Lijkt me niet dat de 2e keeper van MAn united dan beter is

7 december 2021 om 12:30

Heb het even opgezocht: Henderson 29 wedstrijden de laatste 2 seizoenen en Onana 27. Haha, echt een wereld van verschil.

7 december 2021 om 12:33

Blaugrana, ik vind Henderson persoonlijk niet beter, echter heeft hij bij Sheffield ook echt wel wereldpartijen gekeept en ook tegen topclubs. Dus je mening dat alleen Onana dat heeft laten zien, deel ik niet. In de PL met zo'n kleine club tegen Liverpool, City, United etc is ook niet niks. En droeg ook bij aan het goede jaar van Sheffield. Toen ie weg ging, werd het ook mede daarom minder.

7 december 2021 om 12:34

Haha. Henderson is echt niet beter dan Onana. En als argument gebruiken dat Onana een jaar niks gedaan heeft, terwijl Henderson alleen de bank daar warm houdt.

7 december 2021 om 12:39

@Zlatan65 en dat is niet zo dan? Volgens mij is dat gewoon een feit maar goed. Beide keepers keepen niet maar op basis van vorig seizoen zeg ik dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Ook Henderson heeft tegen topclubs gekeept en deed dit werkelijk geweldig. Met afstand de beste Engelse keeper in mijn ogen.

7 december 2021 om 14:00

@aguerooo, nou dan ga je wel heel makkelijk aan Ramsdale voorbij. Dat is op dit moment toch echt de beste Engelse keeper. Is in absolute topvorm.

7 december 2021 om 15:53

@SilverFront kunnen we van Henderson natuurlijk niet zeggen dat hij in topvorm is omdat hij helaas niet speelt haha. Op dit moment is Ramsdale inderdaad de beste, maar ben ervan overtuigd dat wanneer Henderson aan spelen toe komt, hij veel mensen zal verassen. Snap Southgate trouwens ook niet, die man blijft maar met die matige Pickford komen, onbegrijpelijk.

7 december 2021 om 16:04

Ja Henderson deed het bij Sheffield wel fantastisch, daar vond ik Ramsdale dan weer een stuk minder. Maar die laat het nu wel zien bij Arsenal.
Inderdaad eens, die Pickford heeft 3 of 4 jaar geleden een keer een sterk jaar gekeept. En daar wordt nog steeds aan vastgehouden. Matige keeper, zeker voor een land als Engeland.

Als we hem kunnen kopen ipv huren zou het een fantastische aanwinst zijn en een keeper waar we nog lang mee vooruit kunnen! Heeft ook al gespeeld voor de Engelse nationale ploeg en zit heel kort achter De Gea in de pikorde bij Utd

7 december 2021 om 12:23

Zal een huurconstructie zijn denk ik. United zal niet zomaar afstand doen van Henderson.

7 december 2021 om 12:39

En die gast verdient ruim 5 miljoen pond ex bonussen volgens mij.

7 december 2021 om 12:31

Juist om die laatste reden word hij niet verkocht door ManU, voor hem is het pech dat De Gea ineens weer zo opleeft, anders had hij dit seizoen al basis gestaan bij ManU.

Best een goede keeper die een beetje pech heeft gehad door de opleving van de Gea. Had namelijk zelf wel verwacht dat hij hem eruit zou keepen gezien die vormcrisis van de Gea destijds.

Top keeper. Heeft de wedstrijden die hij speelde laten zien dat het een hele sterke keeper is. Met Van der Sar bij Ajax kan die misschien wel is echt gaan komen.

Dat zou een ontzettende goede deal zijn. Henderson zij bij veel top clubs in de basis staan. Ook ideaal voor United, dan maakt Henderson tenminste ook minuten. Absolute win win situatie.

7 december 2021 om 12:32

Welke? Is totaal niet goed genoeg, als Ajacied balen want het is ook totaal geen Ajax keeper.

7 december 2021 om 15:53

Ik denk dat je een verkeerde kijk hebt op Henderson, zo goed als jij laat uitschijnen is die niet.

Was in het eerste seizoen echt geweldig bij Sheffield United.
Jammer dat ie een beetje wegkwijnt achter De Gea.. Hele goede keeper voor Ajax!

Dat zou een stunt van jewelste zijn, echt een hele goede keeper, maar ik verwacht dat hij de PL niet zomaar wil verlaten, maar anders echt een topper.

Zelf niet erg bekend met deze keeper. Iemand die meer weet? wordt deze keeper gehuurd of gekocht in het plan, dat zie ik nergens?

Ik ken deze keeper niet? maar de leeftijd is in ieder geval prima, niet te jong alszijnde geen ervaring, en kan nog prima wat jaren mee

En voor wat wordt hij dan gehaald? Derde keeper achter Pasveer en Onana? Of als eerste keeper? Zou het een beetje een rare transfer vinden aangezien Gorter ook nog altijd binnen de selectie is. Maar volgens mij is het wel een aardige keeper.

7 december 2021 om 12:31

Natuurlijk wordt hij eerste keeper. Onana gaat weg of is afwezig door de Africa cup. Pasveer en Gorter komen niet in de buurt van Henderson.

7 december 2021 om 13:39

Onana gaat naar de Afrika cup vriend. Daar heb je dus niks aan.
Mensen denken dat ze met 1 vervanger genoeg opties hebben maar als pasveer dan weg valt dan kan je moeilijk met 1 keeper aan komen zetten bij wedstrijden. Koekoek.

7 december 2021 om 14:40

En waarom zou Henderson dan van tweede keeper bij Manutd, waar die misschien nog meer bekerwedstrijden de kans krijgt, naar Ajax als tweede keeper verhuizen voor een halfjaar. Dat zou echt een hele domme transfer van hem zijn haha.

Toch niet tevreden genoeg over Pasveer? Vind het ook geen keeper op Ajax-niveau. Doet het nu redelijk, maar betwijfel of hij goed genoeg is voor de CL

7 december 2021 om 13:41

Heeft niks met Pasveer te maken. Hoe kan de club nou niet tevreden zijn met iemand die zo vaak de mul houdt. Kom op zeg. Dat heeft te maken met dat Onana of verkocht word, of blijft maar dan weg is naar de Afrika cup. Als er dan wat met Pasveer gebeurt.....reken maar uit. Pasveer blijft gewoon 1e keeper.

7 december 2021 om 19:46

Als je deze keeper haalt, dan haal je m niet voor de bank. Henderson is veel beter dan Pasveer.

Zou geweldig zijn natuurlijk. Maar hebben ze nog geen zicht op een vervanger op lange termijn? Lijkt me jammer dat een club als Ajax gaat huren.

Tijdelijke komst? Lijkt me dan een huurovereenkomst met een mogelijkheid tot overname aan het eind van het seizoen. Na dit seizoen vertrekt Onana zeker, is het maar de vraag of Stekelenburg terug kan komen op fatsoenlijk niveau en pasveer is dan toch eigenlijk geen keeper van het niveau wat je wel nodig hebt in de CL. Een nieuwe doelman halen voor een langere periode lijkt me dus het streven voor Ajax, dan heb je met deze Henderson de vaste keeper, pasveer als betrouwbare ervaren backup en Gorter als talentvolle 3de keeper die je bij Jong Ajax kan laten rijpen.

7 december 2021 om 13:41

Stekelenburg is al helemaal geen CL niveau. Pasveer is veel beter.

Heeft het op huurbasis bij Sheffield heel goed gedaan en is op basis van wat ik dat seizoen heb gezien een sterke keeper. Hij is nu op de ideale leeftijd om weg te plukken en ervaring op te doen om echt tot een topkeeper uit te groeien.

Hem huren en opleiden voor Man U zie ik totaal niet zitten en aangezien spelers met enigszins talent en een jeugd product status in de Premier League al gauw een godsvermogen kostten lijkt me een permante deal een prijzige onderneming

Het is niet alsof Ajax voor Tom Heaton of Lee Grant gaat, maar Dean Henderson is 1 van de meest getalenteerde keepers van Engeland, denk wel dat hij zijn naam in de titel verdient i.p.v. "stand-in van David de Gea"

Hahaha. Is hij zo slecht dat hij niet eens hij zijn naam genoemd wordt maar het stand innetje is van... En hij krijgt zelfs geen foto.

"Stand-in van De Gea" Deze jongen heeft ook gewoon een naam natuurlijk en iedereen kent hem wel omdat het een groot talent is in Engeland. Misschien toch gewoon z'n naam en fotootje gebruiken bij het artikel?

OT: Had verwacht dat Henderson dit seizoen wel basis zou staan maar De Gea keept echt weer als vanouds. Zou voor Ajax echt een absolute topkeeper zijn. Volgend seizoen zal hij ongetwijfeld in de basis komen bij ManU.

Het idee is om volgens mij veel keepers onder contract te hebben staan, om vervolgens ver voor het einde van het seizoen kampioen te worden om zo in de maand mei de laatste speelronden uit te spelen met elf keepers als veldspelers. Sympathiek en origineel van Ajax.

Waarom zou je hem huren? Je hebt Pasveer, Onana en Gorter.

Zelfs als Onana weg zou gaan in de winter, zou ik hem niet huren voor een half jaar.
Alleen als je hem kan huren met optie tot koop. Of hem direct kan kopen, zou ik het doen als Ajax zijnde.

Maar als je hem zou kopen, kan je Gorter net zo goed weer weg doen, want die gaat dan de komende jaren niet keepen in Ajax 1.

7 december 2021 om 13:02

Misschien kijkend naar de toekomst wanneer Steek, Pasveer en Onana weg of geblesseerd zijn. Verder weet ik het ook niet. Zal wel een buitenkansje zijn als ze hem van United kunnen kopen. Echt on-Ajax de laatste 2 jaar met al die keepers. Er komen en gaan meer dan normaal. zouden ze ontevreden zijn? Keepers ontevreden over de speelminuten en de staf over hun potentie, gedrag of toekomst?

7 december 2021 om 13:52

2 woorden.....afrika Cup.
Mensen echt....kom op.

7 december 2021 om 17:26

Wat heeft de Afrika Cup te maken met het aantrekken van Henderson?

Ze hebben toch Pasveer, Gorter & Setford als Onana weg is.

Dit is een keeper die niet of nauwelijks onder doet voor De Gea dit gaat dus echt niet gebeuren. Zal echt niet gehuurd kunnen worden en Ajax Zal niet willen en kunnen betalen wat United vraagt. Mag dus rechtstreeks naar het rijk der fabelen. Bovendien heeft Ten Hag met Pasveer de beschikking over de beste Nederlandse keeper van de eredivisie (zegt hij zelf). Onzin natuurlijk want Bijlow is beter. En dan zou je nu een andere keeper gaan halen terwijl er geen reden is om Pasveer eruit te halen. Onana is er ook nog steeds.

Wat is er nou weer mis met Gorter? Ik moet hier altijd lezen dat dat zo'n wonderkeeper is, maar blijkbaar durft Ajax hem niet eens als tweede keeper te gebruiken.

7 december 2021 om 13:51

Sta jij er wel bij stil dat Onana straks naar de afrika cup is en je dan alleen pasveer en Gorter hebt? Waarbij Gorter het niveau nog niet heeft. Stel er gebeurt wat met Pasveer dan heb je dus alleen jawel alleen Gorter he. Geen enkele keeper daar achter. Dat kan dus niet.

Want we hebben geen Pasveer en Gorter? Koop nou een spits en een nieuwe wing voor Neres en daramy en nee geen Bergwijn!!

7 december 2021 om 15:23

Geen idee wat er met Onana gaat gebeuren, maar Stekelenburg is nog lang geblesseerd en Pasveer behoorlijk op leeftijd (daar sluipen ook blessures in). Dan staat onder de lat toch geen gelijkwaardige vervanger? Voorin doet Haller het juist prima en heb je met Tadic een prima vervanger. Ook de vleugels zijn meer dan dubbel bezet met Antony, Berghuis, Neres, Tadic.

Met een salaris van 100.000 per week toch wel aan de heel dure kant. Daarnaast zie ik het nut van deze speler halen niet in. Laat Gorter maar een keer proberen, wat hij doet ziet er prima uit bij jong

Nee, Ajax moet geen reserve keeper van een Europees concurrent gaan huren.
Of je plan moet zijn dat hij eerste keeper wordt, Pasveer 2e, waarvan ik vindt dat hij het prima als eerste keeper doet en dat over 1,5 jaar Gorter klaar is voor het echte werk.

Zou vreemd zijn als United hier aan mee werkt, die gaan toch niet het risico lopen dat ze geen goede keeper achter De Gea achter de hand hebben? Verder kan Ajax beter geld uitgeven aan een stand-in voor Gravenberch, die valt wekelijks door de mand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren