Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wordt soms arrogant genoemd, maar ik vind het gewoon realiteitsbesef’

Laatste update:

Lasse Schöne is alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ajax en de Deen heeft een voorstel van de clubleiding ontvangen om zijn aflopende contract te gaan verlengen. De routinier heeft dat voorstel momenteel in beraad, al gaf hij eerder aan weinig redenen te zien om te vertrekken. Schöne is in zijn jaren in Amsterdam dan ook van Ajax gaan houden.

/

“Ik heb ook gewoon heel veel aan Ajax te danken en voel me ook sterk verbonden met de club. Ik ben een échte Ajacied geworden”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Ajax wordt soms als arrogant weggezet, maar ik vind het gewoon realiteitsbesef en kan dat zelfbewustzijn wel waarderen. ’Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’. Dat werk. Feitelijk is dat ook gewoon zo. Ajax is de grootste club, met de meeste successen en de grootste aanhang. Het zou misplaatste arrogantie zijn als het niet zou kloppen. Dat is niet het geval. Andere clubs doen er ook alles aan om zich te kunnen meten met Ajax.”

Schöne is na Sören Lerby en Frank Arnesen de Deense speler die de meeste wedstrijden voor Ajax speelde. Hij ging onlangs Christian Eriksen voorbij en noemt dat toch wel een bijzonder moment. Lerby, Arnesen en de middenvelder van Tottenham Hotspur zijn volgens Schöne grote namen in het Deense voetbal en hij had bij zijn komst in Amsterdam nooit verwacht in een dergelijk rijtje te belanden.

Denk jij dat Lasse Schöne zijn contract bij Ajax gaat verlengen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hebben inderdaad de meeste prijzen....

20 januari 2017 om 07:52

En het meeste geld... en het grootste stadion en de meeste fans maar verder... is het natuurlijk feyenoord volgens jou

20 januari 2017 om 07:58

Meeste fans wel maar niet de meeste supporters.
Als je wekelijks je stadion niet vol krijg .
Grootste stadion is leuk hoor maar met zoveel lege plekken ziet het er zo zielig uit.

Voor de rest als je geen prijs pak dit jaar heb je er allemaal niks aan toch?

20 januari 2017 om 08:01

Ajax verkoopt anders wel altijd goed. In de boeken staat uitverkocht. Dat is wat voor Ajax blijkbaar telt.

20 januari 2017 om 08:03

Prima jongen Feyenoord is de grootste volksclub van Nederland. Feyenoord staat zeker boven clubs als go ahead, nac,willem2 qua fans. Het trekt toch een bepaald soort volkje aan waar ik niet van hou maar dat is mijn mening. 1 keer kampioen worden in sonds 99 zegt al helemaal niks denk ik zo.

20 januari 2017 om 08:10

Of je het nou fans of supporters noemt is allemaal niet zo spannend. Voor Ajax begrippen is het uitverkocht er kan niemand meer in ook al zie je lege plekken. Ajax kan er ook weinig aan doen dat bepaalde groepen niet komen opdagen.

20 januari 2017 om 09:04

@lee Het blijft altijd een discussiepunt.

Het is jammer dat een hoop club de verkochte kaarten tel en niet het aanwezige publiek.
Feyenoord doet precies hetzelfde volgens mij. Ik vind leuker om te weten hoeveel mensen er echt op af komen.
Voor een club is belangrijk dat de kaarten verkocht zijn natuurlijk maar ja voor de spelers is denk leuker om voor een vol stadion te spelen.

Wat ik wel eens begrepen heb is dat kaarten bij ajax op de lange zijde langs het veld duur zijn en dat het zakelijke kaarten zijn. En dan schijnt een wedstrijd tegen een mindere tegenstander niet aan te trekken.

Doodzonde ,want ik denk dat er genoeg mensen zijn die er wel wilde zitten.

20 januari 2017 om 09:05

En toch is het belangrijk dat die supporters op komen dagen. Waarom? Dan kunnen ze weer extra geld krijgen uit de verkoop van eten/drinken in het stadion. Nu loop je dat mis.

20 januari 2017 om 09:12

Dat komt wel goed. Ze zijn daar nu bezig dat supporters makkelijker hun aangeven dat ze niet op komen dagen en dat hun kaarten dan direct in de vrije verkoop kunnen. Al denk ik wel dat Ajax het geld van eten en drinken wel kan misSen. Ajax heeft met de verkoop van El Ghazi meegerekend al voor meer dan 80miljoen verkocht dit jaar.

20 januari 2017 om 09:52

Wow, het stuk gaat over de zgn arrogantie en jij en tig anderen hebben het erover dat het stadion niet vol zit.... Niet relevant! Maar als je het toch benoemd, noem dan ook waarom dat is.... Sponsorplekken die wel gekocht zijn maar niet gevuld worden. Voordeel: geld, Nadeel: lege plekken in het stadion. Daarom is per saldo het stadion ook elke wedstrijd uitverkocht, omdat daadwerkelijk elke stoel verkocht is. Heeft niks met de clubliefde van de fans te maken.

Vwb arrogantie: ook zo iets simpels. Men verwart zelfvertrouwen, bravoure, de wil om te winnen en dat uit te spreken met arrogantie. Nee een 'we zijn wel ok, maar niet de beste' houding draagt lekker bij aan de prestaties.

Maar in the end legt iedereen het toch op zo'n manier uit wat het beste bij hem/haar/club/imago past. Jaloezie/haat is een bitch.

20 januari 2017 om 10:19

@mrjw ,

Ik weet niet of je het op mij gebaseerd heb maar dan wil ik je aanraden het hele comment te lezen.
Of zeker mijn tweede waar het allemaal in beschreven word.

20 januari 2017 om 10:22

Dan denk ik dat jij het laatste onderzoek van stadionbezetting eens moet bekijken. Daar presteert ajax toch nog erg goed. Beter zelfs dan Feyenoord en Psv. Alleen PEC zit er overheen. Dus zo verkeerd doen ze het daar niet, alleen lijkt het meteen zo leeg omdat er zoveel stoelen zijn.

20 januari 2017 om 10:41

@bliek ... nope sloeg ook niet op jouw comment. Die lees ik net pas eigenlijk. Zou ook een beetje gek zijn.

20 januari 2017 om 11:08

Fr12, dat kan dus niet want die lege plekken zijn verkocht alleen komen die mensen niet.

20 januari 2017 om 11:10

Offtopic:
ik heb zo'n hekel aan de term teletekstsupporter. Ben vroeger vaak genoeg in het stadion geweest. Maar ik ga nu nooit meer.
Ik heb echt geen zin om met mijn zoontje van 12 jaar richting stadion te gaan tussen de doorgesnoven randdedielen of met deze figuren samen in het stadion te zitten.
Verder kan ik mijn geld wel voor andere zaken gebruiken.
ik ben er voorstander van om een supporter gewoon een supporter te noemen. Hoe hij of zij dit invult is de keuze van die persoon zelf.

Ontopic:
zelfbewustheid is zeker geen arrogantie. Een zelfbewuste voetballer met veel vertrouwen voetbalt in zijn algemeenheid betere wedstrijden. Onzekerheid laat je slechter spelen. Alleen krijg je als je op je bek gaat wel wat eerder (misplaatste?) reacties.
Maar mooi om te zien hoe het met Schone gaat. Voetbalt zelfverzekerd en goed.

20 januari 2017 om 12:09

Het zou al heel wat helpen als we minder van dit soort reacties krijgen Rob. Feyenoord en Ajax zijn gewoon allebei mooie clubs met een andere identiteit.

20 januari 2017 om 12:22

Een bepaald volkje? Kijk eerst naar de eigen aanhang, die is volgens mij ook niet okselfris te noemen. (En ja als Feyenoord 'fans' zich misdragen ben ik daar dagen ziek van, maar het is vaak niet eens de schuld van de club Feyenoord die vaak genoeg maatregelen neemt of waarschuwt, welke soms door de autoriteiten genegeerd worden zoals Nancy)

Voor de rest wil ik zeggen dat Ajax inderdaad de grootste is, maar dit soort uitspraken op dit soort momenten dat je eigenlijk even een pas op de plaats moet maken omdat een andere club is bovenaan staat dat is toch ook een vorm van afgunst? Zo snel mogelijk dan zeggen: ja leuk, maar Ajax is groter. (wat buiten kijf staat, maar het doet lijken alsof Ajacieden telkens die bevestiging nodig hebben)

Ze eisen daarmee dat ze altijd als beter gezien worden, ook als ze een seizoen ruk presteren en een andere club dat seizoen beter is. Gun de ander de spotlight is, we weten heus wel hoeveel Ajax gepresteerd heeft en hoeveel Ajax betekend heeft voor het Nederlandse voetbal.

20 januari 2017 om 12:39

Minder tokkie volk maar meer gemixt publiek. Ajax heeft wat meer theater publiek maar daar is ook niks mis mee. Ik hou niet van dat stoere borstklopperij gedrag van wij hebben betere supporters. Boeiend! Ik kijk naar ajax voor het voetbal niet voor een paar losers die op de tribune staan in hun blote bast.

20 januari 2017 om 12:57

Maar dan moet je er ook niet over beginnen, jouw reactie is een beetje eng vandaar dat ik er zo op inhak. Ook bij Feyenoord is het publiek erg gemixed, studenten, havenarbeiders, directeuren, mensen uit de middenklasse etc. zitten allemaal in de kuip. Bij het veld is het overgrote deel zeer opgefokt en die komen jammer genoeg altijd in beeld, waardoor iedereen een beeld heeft alsof elke Feyenoorder zo is. Hebben ze bij Ajax slimmer gedaan met de best grote afstand van het veld t.o.v. Fanatieke supporters.

Ik vraag me af hoeveel wedstrijden je daadwerkelijk in het stadion gezeten hebt. Want er zitten zeker ook heel wat tokkies in de Arena en als je het niet geloofd heb ik van vrienden en collega's (velen verstokt Ajax fan) gehoord dat het op Ajax Showtime altijd wel feest is.

Ik doe ook helemaal niet stoer met we hebben betere supporters, maar het is toch vrij apart als je niet naar de wedstrijd gaat als je wel een kaartje hebt? Goed dat men in Amsterdam aan het werk is om dat te verminderen, zal de sfeer ten goede doen en zal er voor zorgen dat aan deze randzaak is wat minder aandacht besteed kan worden.

20 januari 2017 om 23:07

Feyenoord heeft wetenschappelijk bewezen meer supporters uit lagere sociaal economische klasse, door historische ontwikkelingen, dan Ajax waar een veel grotere kosmopolitische cultuur hangt, wat ik niet per se positief zou willen noemen. Rotterdam verandert echter snel momenteel, dus wie weet hoe het er over 50 jaar uit ziet. Misschien zijn de rollen dan wel omgedraaid.

21 januari 2017 om 20:38

Je kunt dan in het verleden de meeste prijzen hebben gehaald, in het heden het grootste stadion van Nederland kunnen huren en de meeste fans hebben, maar wat heb je er allemaal aan als je geen kampioen wordt? Sorry hoor, maar men heeft het altijd maar over dingen die totaal niet relevant zijn. Als je een seizoen geen kampioen wordt, kan je jezelf op sportief gebied niet de beste noemen.

20 januari 2017 om 07:55

Haha wat wil je nu precies zeggen? Ik zie 't sarcasme in je reactie namelijk niet...?

Een van de weinigen waar je je nog gewoon mee kan identificeren. Gewoon een leuke vent met de juiste instelling die aardig kan ballen. Alleen om die reden al dik salaris bieden zodat hij lekker blijft en voorbeeld is voor de jonkies

20 januari 2017 om 08:00

Deze moet moet tot eind van zijn carriã¨re gewoon bij ajax blijven.
Is nu nog een meerwaarde en ik denk dat de jeugd veel steun aan deze man heeft.
Zou hij volgend seizoen geen basis meer zijn geloof ik best dat hij als invaller een meerwaarde is en zeker in de kleedkamer.

Ook als je kijk als tegenzit en dat hij er zelf niet mee naar buitenkomt kan je bijna wel zeggen dat voorbeeld prof is..

Ajax is inderdaad de grootste club van Nederland, op precies alle punten die Lasse zegt. Ook qua omzet en naamsbekendheid in het buitenland.

Plus het feit dat van de 17 overige eredivisieclubs er ongeveer 5 Ajax als grootste rivaal hebben, de club waar ze het liefst van winnen (feyenoord, Psv, AZ, Utrecht, Ado). Bij ADO en Utrecht is het zelfs zo erg dat het seizoen praktisch geslaagd zou zijn als ze 2x van Ajax winnen.

20 januari 2017 om 08:29

Weinig realiteitszin in die laatste alinea. Triest en geforceerd om zo op andere clubs neer te kijken om jezelf daarmee belangrijker te laten voelen.

20 januari 2017 om 08:36

Zit gewoon een kern van waarheid in wat hij zegt. Ik snap dat dat een beetje pijnlijk is om te lezen. Net zoals dat jij hier regelmatig te vinden bent terwijl je niet voor ajax bent. Die behoefte heb ik nou nooit he om op nieuws van de concurent te reageren. Hier zijn het elke dag dezelfde personen die maar druk met Ajax bezig zijn, best zielig. Geeft ook weer de grote van Ajax aan

20 januari 2017 om 08:43

In de eerste alinea kon ik mij als niet-Ajax supporter nog vinden. De tweede alinea is gewoon triest. Het draait bij Utrecht zeker niet alleen maar om Ajax. Die grootheidswaanzin is ook 1 van de redenen dat men zich zo tegen Ajax ageert.

20 januari 2017 om 08:50

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wil de thuiswedstrijd tegen Ajax van komende zondag (aftrap 12.30 uur) niet bestempelen als Wedstrijd van het Jaar, al weet hij dat de fans er anders over denken. Zit gewoon een kern van waarheid in hoor. Het is algemeen bekend dat vooral Utrecht altijd veel meer felheid kan opbrengen tegen Ajax dan tegen andere clubs.

20 januari 2017 om 08:53

Welke wedstrijd is in Utrecht dan groter dan Ajax thuis?

20 januari 2017 om 09:32

Zolang een club juigt op het moment dat ajax verliest van een totaal andere club en de desbetreffende club heeft zelf niet gewonnen kun je zulke dingen noet roepen...

20 januari 2017 om 11:16

Is zeg niet dat er een andere wedstrijd in de Eredivisie groter is, maar het seizoen valt of staat niet bij Utrecht als ze van Ajax winnen. Ze halen liever Europees en spelen daar mooie wedstrijden en 2x van Ajax verliezen, dan 2x winnen en 15e worden.

20 januari 2017 om 12:48

Wel jammer dat alle Ajacieden zichzelf zo proberen te verdedigen. Het lijkt wel alsof supporter zoals jij alleen supporter van Ajax zijn omdat het de grootste is. Dus zodra ze niet meer 'de grootste' zijn, ben jij dan geen fan meer? Wat maakt het uit?

Ik ben heel mijn leven al PSVer. Komt niet omdat ik PSV de grootste vind, maar omdat ik PSV de mooiste club vind. PSV is misschien de 2e/3e club van NL. Ik groeide op met namen als Alex, Gomes, Farfan, Cocu, van Bommel. Door hun generatie ben ik PSVer geworden. En toen werden we opeens 7 jaar geen kampioen, maar daar werd mijn club niet minder mooi door. En ik heb ook een hekel die aan 'fans' die die 7 jaar weg zijn geweest en 2 jaar terug opeens kwamen aanwaaien. Tuurlijk is het het mooist als ze kampioen worden, en lig ik er wakker van als ze het niet worden. Maar desondanks blijft PSV voor mij de mooisteclub.

20 januari 2017 om 12:51

die clubs tonen de meeste haat richting ajax, maar als twente een ploeg mag uitkiezen waar ze het liefst van winnen is dat ook ajax. Ajax is de grootste van het land, daar win je het liefste van. Het is voor twente echter wel anders als voor ado en utrecht die zich opzichtig extra laten gaan in wedstrijden tegen ajax. Geld voor mij tenminste, er zijn mensen die de wedstrijd tegen heracles belangrijker vinden. Al word die derby ook zwaar overtrokken, heracles vind die wedstrijd tegen twente belangrijker dan andersom. Haat van mijn kant jegens heracles is de laatste jaren gegroeid door uitspraken van smit.

Echt accuraat voor deze tijd zou zijn: "wij zijn Ajax, we waren de laatste twaalf seizoenen slechts vier keer de beste".

20 januari 2017 om 08:08

Wanneer je dan echt volledig wil zijn moet je ervan maken wij zijn Ajax wij zijn het vaakst de beste;-)

20 januari 2017 om 08:21

Jij pakt nu een tijdspanne van 12 jaar om je over uit te spreken. Prima. Als je over een tijdsspanne van 6 jaar kijkt was Ajax wel de beste. Over de hele eredivisie gezien is Ajax gewoon het vaakst kampioen geworden. Punt uit.

20 januari 2017 om 08:39

Ja of, ik ben LovreFc en ben voor grun en brand hier altijd Ajax af en wij zijn nog nooit kampioen geworden en dat zou ik zo graag willen want ik ben zo jaloers op Ajax ;'

20 januari 2017 om 10:57

Triest persoon ben jij. Fans zoals jij, die nog nooit in het stadion zijn geweest maar wel heel stoer doen, verzieken het voor de rest en geeft ajax een slechte naam.
Ik kom trouwens uit een "ajax" familie en die beamen dit. Kap er eens mee.

20 januari 2017 om 12:45

Knap hoor dat jij kan zien aan iemands reactie op een voetbalforum of iemand wel iz in het stadion komt. Ik ben er regelmatig geweest maar inderdaad ik kom er liever niet.

20 januari 2017 om 09:03

Makkelijk dat je nu 12 seizoenen neemt omdat het jou beter uitkomt je punt te maken.
Misschien moet je de laatste 50 jaar eens pakken en dat bij alle clubs doen, dan denk ik (weet ik niet) dat Ajax hier het beste uitkomt.
Goedkoop scoren.

Waarom zou je naar het verleden kijken en wat er toen is gewonnen.. Sorry maar ik heb dat nooit begrepen. Grootste aanhang is leuk maar is het ook de meest trouwe aanhang nee volgensmij heeft Feyenoord die. Ajax is inderdaad de grootste club van Nederland en dat blijven ze ook gok ik zo alleen het is wel raar dat er altijd weer gekeken wordt naar de prijzen die gewonnen zijn volgensmij telt het verleden niet echt.

20 januari 2017 om 08:09

Waarom zou het verleden niet tellen? Prijzen zijn toch het meest tastbare? Hoe wil je het anders vergelijken?

20 januari 2017 om 08:10

Dan is jou wereldje echt klein. Als je alleen naar de laatste winnaar kijkt zijn er maar heel weinig clubs, landen, sporters, acteurs, schrijvers, Nobelprijswinnaars enz enz die dan ook niet trots mogen zijn op hun behaalde resultaten.

20 januari 2017 om 08:22

Haha precies die ja;-)

20 januari 2017 om 08:24

Het verschil is dat Kramer top favoriet is en Ajax niet.

20 januari 2017 om 08:38

Haha laat die PSV en Feyenoord supporters toch trollen.
Ze weten zelf ook wel hoe het echt zit en ze beide niet eens in de schaduw staan van Ajax.
Sterker als je in het buitenland komt kennen de meeste PSV niet eens wat al genoeg zegt.
En Feyenoord stelt al bijna 20 jaar niets meer voor.
Vindt het wel leuk om de onzin van bijvoorbeeld Brumatio te lezen.
Je leest akleen maar afgunst en jaloezie hahaha.

20 januari 2017 om 08:50

PSV en Ajax zijn favoriet Feyenoord topfavoriet of dacht je dat Ajax eerste staat?

20 januari 2017 om 10:01

Ik weet als geen ander dat Feyenoord de afgelopen 20 jaar niet top gepresteerd heeft...
Maar toch in diezelfde 20 jaar toch nog de laatste Europese prijs gewonnen...

Ik begrijp dat je jou favoriete clubje fantastisch vind, maar waar je in je eerste zin naar refereert naar het trollen van psv en fey fans, doe je in de rest van het stuk wat je getypt hebt exact hetzelfde.... iets met pot verwijt de ketel...

20 januari 2017 om 12:45

Afgunst en jaloezie is ook het afbranden van andere clubs als er is een ander aan kop staat en zelf alle aandacht opeisen met een (want dat staat buiten kijf) grootse historie. Maar volgens Ajacieden kan afgunst maar een kant opwerken en is het afbranden van alle andere clubs gelegitimeerd omdat ze nou eenmaal (en dat meen ik bloedaerieus) de (historische) beste zijn.

Feyenoord wil ook helemaal niet in de schaduw van Ajax staan, dat doen we ook helemaal niet. Feyenoord is een hele andere club en het zal jou verbazen hoeveel mensen Feyenoord (en ook PSV moet je niet onderachatten) kennen. Ik heb in het buitenland gewoond en veel contact gehad met Brazilianen, Fransen en Schotten en die konden allemaal minstens 2 van de grote 3. (En ja ze konden allen Ajax, wees maar gerust.)

21 januari 2017 om 08:20

Brumatio..... laat je niet zo uit de tent lokken ..... bijvoetbalclubs word altijd gekeken naar historie .... daaraan word afgemeten hoe groot een club is... das ook logisch want het geeft weer de voormalig kwaliteit die er geweest is en.ook de kwaliteit waarnaar gestreeft word.... bij psv is de kwaliteit (in mijn persoonlijke ogen) al een rijdje weg want een mooie wedstrijd in de eredivisie heb ik al heel lang niet van ze gezien. Bij ajax kont het nu weer terug en je ziet ook meteen de bravoure weer terugkomen en.daarom ben ik ook supporter van ajax.
Maar ik ben op het zelfde moment ook realist .... feyenoord speelt de laatste tijd toch wel de leukste wedstrijden... de oude vechtersmentaliteit is aardig terug.
Maar als je bijna 20 jaar geen.prijs pakt is er niemand die dat weet.....op basis daarvan is en blijft ajax de nummer 1 club van nederland en word er daarom vooral eerst gekeken naar historie en behaalde troffeen.

20 januari 2017 om 08:41

Dan kunnen we net zo goed een geld prijsje doen voor het winnen van de titel en ook geen cl cup meer. Prijzen zeggen niks toch.. 2 jaar later mag je er volgens jou al niet meer over spreken

20 januari 2017 om 10:01

Ajax niet meer in de CL zou Nederland geen windeieren leggen..

20 januari 2017 om 11:53

Het verleden telt gewoon voor de grote van de naamsbekendheid. Het is dus ook niet voor niets dat eigenlijk elke buitenlandse voetbalsupporter Ajax kent als een grote club. Er zijn ook veel die alleen Ajax kennen van de Nederlandse clubs. Natuurlijk heb je nu niks aan de prijzen die in het verleden hebt gewonnen. Je bent gewoon zo goed als je laatste wedstrijd, maar dankzij de naamsbekendheid die Ajax heeft opgebouwd in het verleden door onder andere de meeste prijzen te winnen van de Nederlandse clubs zijn ze de grootste club van Nederland. Prijzen hebben er dus wel degelijk wat mee te maken als je het over de grootste club hebt. In het buitenland is dit ook niet anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar Italiã« naar Inter en AC Milan hebben de afgelopen seizoenen het niet heel goed gedaan, maar staan toch nog steeds bekend als een grotere club als bijvoorbeeld Napoli.

20 januari 2017 om 12:42

Zonder het verleden geen topclub.
Had Ajax in het verleden geen enkele prijs gepakt, was het een subtopper.
Dan riepen mensen weer dat Ajax geen topclub is vanwege geen prijzen in het verleden.
Kortom, een topclub ben je door je verleden.

20 januari 2017 om 16:32

@fraxz. Net zo als Ajacieden roepen dat Feyenoord geen topclub is.
Maakt me ook niets uit. Maar als Ajax de beste is, de meeste supporters, de beste jeugdopleiding, het meeste geld heeft, dan ben je wel heel zwak dat je niet elk jaar kampioen wordt.
En als Feyenoord het dit jaar niet haalt wel weer een grote mond opzetten.
Ajax is gewoon Nederland ontstegen. Buiten categorie. Een hele eer om tegen te voetballen.

22 januari 2017 om 09:54

Jezus wat doe jij gefrustreerd zeg.
Ik geef hier antwoord op een opmerking waar ik het niet mee eens ben en jij reageert zo?
Manmanman, wat een frustraties heb jij.

20 januari 2017 om 12:48

En die beschermde status dan die ajax heeft die hebben ze toch verdient door de prestaties uit het verleden, lijkt me dus best belangrijk

Meeste prijzen klopt, grootste stadion klopt.
Opvallend genoeg zit het stadion regelmatig niet geheel vol ook niet als het goed gaat met Ajax.
Wij zijn Ajax wij zijn de beste. Is natuurlijk volledige onzin. Clubs genoeg die beter zijn meer prijzen hebben gewonnen. Of bedoelen ze de beste van Nederland? Want dat vertelt de slogan dan weer niet.
Het is toch niet zo erg dat ze dat zelf vinden, een 1 op de stropdas en het seizoen erop niets presteren is natuurlijk uitermate geestig.
Je ben toch niet voor een club omdat ze de beste zijn? Dan zou het grootste gedeelte van de clubs geen fans hebben. Lekker laten lullen als ze daar in Amsterdam blij van worden.....

20 januari 2017 om 08:24

Je bent het dus eens met lasse, maar je afkeer moest je nog even laten zien?

20 januari 2017 om 08:24

Wij zijn Ajax wij zijn de beste is toch ook maar een uitspraak? Bij PSV zitten ook niet alleen maar boeren in het stadion en bij De Kuip heb ik ze echt nog nooit allemaal hand in hand in rijtjes van twee naar buiten zien lopen.

20 januari 2017 om 08:25

Daar zijn ze binnen Ajax ook echt niet blij mee, de kaarten zijn vaak verkocht, maar als de mensen niet op komen dagen..kun je daar als club niet veel aan doen.
En volledige nuance bij slogans zou ook vreemd zijn, ik neem aan dat veel spelers en supporters van Liverpool namelijk best wel eens een keer alleen lopen..

Ajax spreekt gewoon, en terecht, ieder jaar uit dat als ze geen kampioen worden het seizoen mislukt is. Dat kun je arrogantie vinden, maar feitelijk is het dat gewoonweg niet, het is ambitie.

20 januari 2017 om 08:45

Idd of : eens per jaar wordt PSV kampioen....dat is pas een leugen.

20 januari 2017 om 09:00

Geen idee.
Heerlijk dat een paar Ajacieden zich zo druk maakt wat iemand anders vind. Niets met azijn te maken hoor dat laat ik aan van Hanegem over op de maandag. Ik ontbijt al jaren elke morgen met twee boterhammen met oude kaas, bevalt me prima. (geen Old Amsterdam voor het geval je je het mocht afvragen )

20 januari 2017 om 09:16

Eerst zelf een hele post wijden aan uitspraken van Schã¶ne en je druk maken om Ajax en dan reageren met: "heerlijk dat een paar Ajacieden zich zo druk maken wat iemand anders vindt." Erg sterk.

20 januari 2017 om 11:25

Ik maak me absoluut niet druk, ik constateer dingen. De ene uitspraak van Schone heeft meer waarheid dan de ander. ik hang er geen waarde oordeel aan. Nuance verschilletje.

20 januari 2017 om 12:22

Ja en de mensen die reageren, constateren dingen in jouw post... Jij maakt je niet druk, maar reageert ook, maar mensen die op jou reageren zijn gelijk Ajacieden die zich druk maken. Leuke redenering, maar je aanname dat die mensen zich druk maken om jouw mening is ook nergens op gebaseerd.

20 januari 2017 om 08:45

Liever een paar lege plekken dan een stadion vol doorgesnoven aggresieve mannetjes die thuis niet aan hun trekken komt.

En als we geen prijs pakken dit jaar, so be it, wij hebben een rijke clubhistorie met vele prijzen en mooie momenten waar we trots op zijn. .
Waar onze directe concurrenten dit in mindere mate hebben en ik snap dat dit tot jaloezie kan leiden, dat is daar een logisch gevolg van.

Als een ajacied tegenwoordig trots is op de prijzenkast wordt ie arrogant genoemd.


Wij hebben daar gewoon een simpel antwoord op . En dat is dat we in de gehele historie gewoon de beste Nederlandse club zijn. Qua prijzen, achterban, internationale bekendheid. De beste Nederlandse voetballer aller tijden is potverdomme geboren op loopafstand van De Meer. Hoezo mogen we daar niet trots op zijn??? Zou jij daar niet trots op zijn??

Mensen worden geboren met ouders als miljonair, een Amsterdammer wordt geboren met het geluk dat de club uit de mooiste stad van Nederland gewoonweg de mooiste historie en de meeste prijzen heeft hahahahaha

20 januari 2017 om 08:57


Maak je niet druk
Echte Amsterdammers zijn voor Afc net zoals echte Rotterdammers voor Sparta schijnen te zijn.

20 januari 2017 om 09:48

Hahaha nog steeds een verkeerd beeld van amsterdammers. we heten niet allemaal Jack van Gelder. De meeste gehate club uit Amsterdam door Amsterdammers is toch wel Afc. Beter bekent als de Kakkers. AFC Dws is meer mijn amateur club. Mede waarschijnlijk omdat ik er vlakbij woon en er jaren in de jeugd heb gespeelt.

20 januari 2017 om 11:29

Niet de Volewijckers?
Het maakt toch allemaal geen bal uit welke club je support? Als je als rasechte Amsterdammer voor Feyenoord ben, lekker boeiend net als je als ras Rotterdammer een voorkeur heb voor Ajax, niets om je je druk over te maken lijkt mij. Dat onzinnige verhaal van support your locals. dat bepaal je toch helemaal zelf. Maar goed ik geloof dat dit weer een hele andere discussie is.

20 januari 2017 om 12:34

Zeker niet boeiend.... Ik breng je alleen maar wat bij op gebied van amateurvoetbal in Amsterdam.

20 januari 2017 om 11:25

@tornado

Het leuke is nog wel dat er ook maar weinig clubs zijn met meer dan 6 europese prijzen waarvan 4 maal de CL. Alleen Milan, Madrid en Liverpool wonnen vaker ajax deelt plek 5 met Barcelona. Dat we door een fin. achterstand nu niet mee doen doet daar weinig aan af, niemand pakt die prijzen meer van ons af, kortom, eeuwige roem.

20 januari 2017 om 11:35

@ lausho

Als je pretendeert de beste te zijn zijn er dus geen clubs beter ook niet een klein aantal.

Je vergeet Bayren Munchen ook inmiddels 5x EC 1 gewonnen

Ik ontken ook nergens dat Ajax de meest succesvolle Nederlandse club is overigens.

20 januari 2017 om 15:01

Wat fijn dat je daar goed om kan voelen, maar ik vind plekje 6 in Europa prima hoor en genoeg reden om te zeggen dat we de beste zijn

20 januari 2017 om 12:15

Tornado72 Dus jij denkt dat supporters van Ajax een ajacied is, omdat Ajax de beste is? En niet omdat ze bijvoorbeeld uit Amsterdam komen, of omdat ze het meeste voelen bij Ajax i.p.v. bijvoorbeeld Feyenoord of Psv.

20 januari 2017 om 12:32

Sorry? kan je het nog een keer proberen? Wat je nu heb neer getypt is een erg onsamenhangend verhaal?

Het probleem is niet jullie jezelf de grootste en beste vinden, maar dat jullie geen kans onbenut laten om dat te roepen. Dat hangt de rest van NL de keel uit.

20 januari 2017 om 08:58

Ajax is gewoon de beste! Irnskstr accepteer dat, iedere nl club zet zich meer in tegen ajax..

20 januari 2017 om 18:12

Ja dat is de reden waarom Ajax 5 punten achter staat, omdat andere clubs zich meer inspannen tegen Ajax.

Wat een giller zeg. Echt ongelooflijk wat die Ajacieden erbij halen om zich goed over zichzelf te voelen.

20 januari 2017 om 12:18

Hoe meer de rest van Nederland zich eraan gaat ergeren dat er wordt gezegd dat Ajax de beste is. Hoe leuker het wordt volgens mij misschien moet je het negeren dan word het wellicht minder vermeld. Net als bij kinderen die zeuren als je ze negeert houden ze vanzelf een keer op toch?

20 januari 2017 om 16:25

@irnskstr. En van supporters is dat nog te pruimen. Maar de hele media dikt dit nog eens extra aan. Zelfs Boulevard staat bol van de items over Ajacieden. En de hele (amsterdamse) studio staat vol met Amsterdammers.
Ga de medewerkers van RTL maar eens langs en kijk waar ze geboren zijn en/of wonen.
Kijk waar de studio's staan. Fox kijkt uit op de Toekomst, vandaar dat zelfs elk nieuwtje over een A junior uitgebreid in het nieuws komt.
Nogmaals dat supporters van alles over hun club roepen is prima,maar als die supporters dit ook voortzetten in tv programma's krijgt de rest van Nederland uitslag.

20 januari 2017 om 18:14

Ajoh, straks is Feyenoord kampioen, kan mij dan verrotten waar de RTL redactie vandaan komt. Sterker nog, dan zet ik m'n tv speciaal aan om die zure koppen te zien.

Leuk die slogan wij zijn ajax wij zijn de beste. Daarom zijn 2 miljoen Nederlanders voor ajax en 15 miljoen tegen ajax. Grootste aanhang valt ook te betwijfelen het merendeel van de ajax aanhang is een zogenaamde succes supporter en die laat een club net zo makkelijk vallen, als het slecht gaat.

Ach. Who cares? Laat PSV maar lekker een zogenaamd kleinere club zijn met minder supporters en minder geld. Des te knapper dat ze zo vaak kampioen zijn geworden.
Ik kan er echt geen seconde mee zitten, die discussie over wie de grootste club zou zijn.

Lasse weet hoe het werkt. Dit zijn teksten waar de supporters van ajax van smullen.

Ajax is de grootste club van Nederland en met de meeste prijzen. Maar dat is geschiedenis..daar moet je trots op zijn als supporter maar ik vind de beste club van Nederland op dit moment Feyenoord (die staan bovenaan.)
Als Twente supporter weet ik heel goed dat je van geschiedenis en resutaten uit t verleden niet kunt leven. Wij waren er ondanks ook een paar mooie prijzen er bijna niet meer geweest.
En als je als Ajax zijnde vaak gaat roepen dat je de beste bent moet je ook niet raar staan kijken dat andere supporters je gaan uitlachen als t mis gaat en moet je ook niet gaan klagen dat iedereen tegen Ajax is.(eigenlijk is haat ook een soort van bewondering).
En eigenlijk is t ook niet snugger om zulke dingen te gaan roepen. Je motiveert andere clubs alleen maar

20 januari 2017 om 09:41

Wij klagen dan ook niet echt. Enige waar misschien over geklaagd wordt is de hypocrisie van die mensen. Psvers en feyenoorders roepen de laatste paar jaar net zovaak dat zij de beste zijn (vooral psv) denk aan een driesje "kampioenswedstrijd" mertens, ramselaar gister etc. Als je een beetje oplet zijn die echt niet minder erg bezig dan ajacieden. Alleen dan is het zelfvertrouwen ofzo ipv arrogantie.

20 januari 2017 om 11:07

Nou ik bv Sjaak Swart toch echt klagen dat de Graafschap zo zn best deed tegen Twente.
En wat iik beweer geld ook niet voor alle Ajax suppoters.
Maar ik lees hier ook dat spelers van Ajax bewere dat ze t aan hun stand verplicht zijn om kampioen te worden (klaasen) en dat Ajax topfavoriet is (ziyech) .
Ajax zal altijd meedoen om de titel maar t is niet zo dat ze er tegenwoordig met kop en schouders boven uit steken.
Het is niet meer de realiteit dat Ajax automatisch kamioen wordt en dus de beste van Nederland is.

20 januari 2017 om 12:44

Ze kunnen moeilijk gaan roepen zo vroeg in de competitie dat ze voor de 2e plek gaan.
Ajax heeft de grootste begroting van alle voetbalclubs uit Nederland. Dan ben je inderdaad gewoon verplicht kampioen te worden. Dat verwachten wij als supporters ook. En als t 2 jaar op rij niet lukt dan komt er zeer zeker druk op een elftal te staan dat is gewoon logisch bij een topclub. Al helemaal als je kijk wat de verschillen qua financien zijn.

Dat jij dat dan gek vind kan ik best begrijpen omdat jij geen supporter van Ajax bent. Maar zo zien velen van de Ajax supporters het wel en daar spelen de jongens goed op in door dit soort uitspraken te doen.

20 januari 2017 om 16:16

Ik vind dat niet gek hoor Een ieder moet zelf weten wat hij zegt . Maar als je zulke dingen zegt heeft dat consequentie s
En vlgns mij leggen de spelers zich op deze manier enkel meer druk op. Ik snap best dat Ajax supporters bepaalde dingen verwachten.maar omdat Ajax er niet meer met kop en schouder uitsteekt worden ze ook soms teleurgesteld. Hoge bomen vangen ne eenmaal veel wind. Het enige wat ik wil zeggen is als je arrogante uitspraken doen en je je arrogant gedraagd je niet raar moet kijken als het niet lukt je dan de hoon toekrijgt.
Ik ben inderdaad geen Ajax supporter maar kan best respect opbrengen voor de prestatie s van Ajax in t verleden (en heden)

Ik snap niet waarom mensen zoveel problemen hebt met wat andere mensen roepen. Wat mensen roepen, is slechts een mening en die is subjectief. Probeer eens te relativeren door er over na te denken wat er geroepen wordt. Het begrip "de beste" is subjectief omdat er geen criteria voor zijn afgesproken. PSV is de regerend kampioen en Feijenoord staat bovenaan, dus is Ajax op dit moment helemaal niet de beste. Zo simpel is het. En als Ajax de beste is, is het hooguit van NL omdat de club in Europa niet veel meer voorstelt. Ps'v ers roepen vaak dat Eindhoven de voetbalstad van NL is. Heb ik geen enkel probleem mee, maar daar hoor je nooit iemand over. Ajax wordt arrogant genoemd, maar dat is nog altijd beter dan hypocriet. Op de PSV forums bewegen zich mensen die zichzelf omschrijven als 100 anti-Ajax. Behalve als er wat te halen valt, dan zijn ze ineens een stuk minder principieel. Ik kan me nog herinneren toen er in de media berichten verschenen dat Sneijder en Van der Vaart naar PSV zouden komen. Toen waren er een paar die bijna een hoogtepunt kregen bij de gedachte alleen al. Utrecht is van hetzelfde laken een pak. Zijn de supporters naar eigen zeggen ook 100 anti-Ajax, maar hebben wel scouts lopen op De Toekomst. Dat vind ik huichelachtigheid ten top en dat vind ik persoonlijk een veel slechtere karaktereigenschap dan arrogantie. Maar daar mag iedereen van mening over verschillen.

En dat is nou net de grootste reden dat iedereen die niet voor Ajax is er ook meteen een hekel aan heeft. Gezien het verleden zijn ze zeker ook de beste met de meeste prijzen, zeker niet te ontkennen.
Maar iedere kans aangrijpen om dat te roepen is irritant en arrogant. Nergens voor nodig.
Ze zijn de grootste en zullen dat ook altijd blijven denk ik, maar op deze manier kan je dat soort reacties van de rest van NL ook verwachten.

Verder trouwens niks aan te merken op Schone, goede en leuke speler!

Ik hou wel van een beetje arrogantie hier en daar, mits het op dat moment een beetje gepast is. Als je met mooi voetbal de boel domineert dan roep je wat mij betreft maar raak.

Het wordt echter wel vervelend of zelfs treurig in situaties waarbij ze bijvoorbeeld Europees net gigantisch op de kloten hebben gekregen, en een week later te pas en te onpas Wzawzdb geroepen wordt op Social Media omdat pakweg Sparta met 3-0 opzij gezet is.

Het heeft er denk ik ook een beetje mee te maken dat Ajax vanwege het formaat van de club heel veel van die part time supporters heeft die als het goed gaat ook ineens overal dat soort dingen gaan roepen. Als het minder goed gaat hoor je ze niet. Sommigen nemen daar aanstoot aan, maar het is natuurlijk inherent aan het zijn van een grote en succesvolle club.

Echte winnaars zijn bescheiden, althans, enigszins. Dit zou op z'n plek zijn als je echt de beste zou zijn in Nederland en makkelijk elk jaar de titel zou pakken. Ik vind PSV net zo goed als Ajax de afgelopen 10 jaar. En op resultaten van het verre verleden kun je trots zijn, maar je hebt er helemaal niets aan.

Sterker nog, ik vind het schrijnend om te zien dat een club die zich de beste noemt Nederland ook al een aantal jaar voor lul zet in Europa. Kom maar terug met dat soort teksten als je een keer naar de volgende ronde gaat.

Ajax is onbetwist de grootse club van Nederland hoe je het ook bekijkt en wat je aan "de grootste" hangt aan waarde. Elke club in Nederlanden wil het liefst van Ajax winnen van alle andere clubs in Nederland. Heel Nederland volgt de verrichtingen van Ajax meer als van alle andere concurrerende clubs. Het is dan ook een veel grotere prestatie als Ajax kampioen wordt als Feijenoord, want iedereen vind het wel leuk als Feijenoord een keer kampioen wordt (medelijden heet dat).

Als je het niet gelooft zoek dan maar eens een artikel terug van Johan Derksen, hij wilde altijd een kop over Ajax op de voorpagina van de VI want dan verkocht deze veel beter als dat het over een andere club ging. Ajax bashen zorgde ook voor hogere kijkcijfers als praten over welke andere club dan ook.

20 januari 2017 om 10:22

"het is dan ook een veel grotere prestatie als Ajax kampioen wordt als Feijenoord, want iedereen vind het wel leuk als Feijenoord een keer kampioen wordt (medelijden heet dat)."

Dat vind ik inderdaad ook zo fijn aan dit seizoen. Je ziet gewoon iedere wedstrijd dat de tegenstander beter is dan Feyenoord, maar uit medelijden laten ze Feyenoord er af en toe eentje maken en uit goedheid scoren ze zelf bijna niet. Soms zou ik wel eens willen dat Feyenoord net als Ajax was, een beetje tegenstand is af en toe best leuk lijkt me.

Sinds Ajax een Feyenoorder als trainer heeft ben ik ook voor Ajax. Een heel klein beetje. Dat dan weer wel.

Man man man, wat krijgt deze discussie een baard zeg. Wat maakt het uit wie het grootste stadion heeft, de volste prijzenkast en de meeste supporters? Het gaat om het heden en nog belangrijker erom dat iedere supporter zich thuis voelt bij zijn eigen club. Of dat nou Telstar of Ajax, Achilles 29 of Feyenoord is. Maak je lekker druk om je eigen club in plaats om die van een ander.

Ajax is nog steeds de enige club waar talenten doorbreken hoor dus heb geen idee waar sommige reacties overgaan heel de selectie van Feyenoord is bijna gekocht Jorgensen Elia toornstra El Ahmadi botteghin van der Heijden Jones berghuis gehuurd

Ajax is de grootste, de beste, de club met de meeste prijzen, de succesvolste talentenfabriek etc etc.
Dat mag feitelijk van mij gewoon waar zijn. Gevoelsmatig kan ik t er zelfs best mee eens zijn, al ben ik voor PSV en is er geen club waar ik grotere aversie tegen heb dan Ajax. Maar noem dat gewoon gezonde rivaliteit

Maar ga dan ook niet verontwaardigd lopen doen als clubs "er vol voor gaan als ze tegen Ajax moeten (zie Utrecht)" of "ons graag op ons bek ziet gaan", of als "al die clubs tegen ons de bus parkeren". Dat is gewoon lachen. De allergrootste van het land die op zijn bek gaat. Mooi man.

Want ja, dat hoort erbij als je de grootste bent. Of willen we alleen de lusten en niet de lasten ervan?

20 januari 2017 om 11:28

Nog mooier is, is de teleurstelling dat hun haat en/of afgunst vaak genoeg niet voldoende is om Ajax te stoppen. En Ajax wordt alleen maar sterker van meer weerstand en je krijgt er leuke potjes van, goed voor die jongens, niemand in Amsterdam ligt er wakker van hoor

20 januari 2017 om 16:15

t is ook helemaal niet de bedoeling om concurrenten af te stoppen. Competities hebben rivalen nodig. Anders is t droge bedoeling. Elk seizoen nieuwe kansen. Dus PSV heeft afgelopen 2 seizoenen Ajax "gestopt" en de 4 jaar ervoor stopte Ajax de anderen...

mooi man

Ach, iets met successen in verleden en geen garantie voor de toekomst. Ajax was altijd een naam en faam en heeft bijgedragen aan dr ontwikkeling van het voetbal. Niet alleen nationaal, maar vooral internationaal was ajax ongenaakbaar. Maar jongen, wat vind ik de jaren na begin van deze eeuw toch teleurstellend. Ajax heeft de slag internationaal volledig gemist. Met als reeks vernedernde resultaten in laatste jaren als gevolg. Internationaal stelt het niks meer voor. Al mag je indd groter zn dan willem2 of ado. Een club wordt alleen groot met prijzen..en generaties blijvrn alleen aan je hangen op moment dat je prijzen wint. Internationale prijzen welteverstaan. Dat doet ajax niet waardoor naamsbekendheid ovrr aantal jaar al is verslonken. Daar heeft het bestuur aan bij gedragen door te vooorzichtig in te kopen en te teren op zgn. Talenten. Waarvan er ieder jaar uhm...100 debuteren en 99 de jaren erna via turkije in zandbak belanden oid. Ik heb maar 1 devies voor ajax: Trek portemonnee open voor spelers tot 20 mio, anders is het afgelopen en kan men enken nationaal dingen naaar de eer. Voor wat het waard is. Leuk en aardig die 3 sterren, maar jeugd in engeland kent geen ajax.

Op deze momenten denk ik met genoegen terug aan 20 april 2014. Een prachtige dag vol realiteitsbesef en zelfbewustzijn

In de tijden toen Ajax vocht voor de CL kon je zeker spreken over een soort realiteitsbesef. Al was de denigrerende kijk op andere clubs zeker aanwezig. Maar als je nu zegt dat Ajax de beste is, klinkt het heel erg zielig en hunkerig naar de tijden waar Ajax een Europese topclub was.

Tegenwoordig is daar niks meer van over. Een club met een begroting van 20 miljoen heeft Ajax uit de CL geschopt. Dus nee, Ajax is niet de beste en de tijden van vroeger kunnen nog aangehaald worden, maar zullen nooit herleven worden in het heden.

Ze mogen voor gerust arrogant zijn. Kijk maar goed neer op anderen en denk maar dat je de beste bent. Hoogmoedswaanzin gaat je geen betere resultaten brengen.

Arrogantie betekent je beter voordoen en voelen dan een ander. Neerkijken op de ander.
Roepen dat je de beste bent valt hier niet onder. Wel je hele houding die je uitstraalt en die is beslist arrogant. Het is niet alleen iets van Ajax maar meer Amsterdams.
Als ik een bekende Amsterdammer een fietsliefhebber op de tv in afwachting van de start over de proloog van de Tour de France in Utrecht hoor zeggen dat hij niet begrijpt dat de Utrechters daarover zo enthousiast zijn. Wij als Amsterdammers hebben dat niet zo, waarschijnlijk omdat die stad zoveel meer te bieden heeft.
Dit als voorbeeld hoe Amsterdammers zich voordoen/voelen t.o.v. de rest van Nederland.
Alles buiten Amsterdam zijn tokkies.
Zelfs oud-spelers van Ajax hebben gezegd dat de arrogante houding er bewust ingebracht wordt.
Ook de media vooral tv werkt hier aan mee. Het enige "neutrale" aan RTL is het weer, want dat gaat over heel Nederland.
Nog een voorbeeld: Bij RTL werd geopperd dat van Gerwen toch echt in Amsterdam gehuldigd moet worden met een rondvaart of zo. Waarop zijn vertegenwoordiger van Michael in de studio de legendarische woorden sprak. "nee in Vlijmen, want er is nog meer buiten Amsterdam". Oei dat deed zeer.
Wel iets ter verzachting, het is ook wel logisch als 90% van de tv medewerkers uit of rond Amsterdam komt. Dan weet je niet beter.

20 januari 2017 om 13:14

Het is allemaal heel relatief. Ik bedoel...wat heeft adam te bieden buiten vestigingsplaats voor fiscale vluchtelingen? Komen daar beste restaurants? Nee. Uitvindingen? Booking dot com...tom tom...daar ligt de wereld indd wakker van. Wij..nl in zn geheel hebben de wereld niet veranderd laatste 26 jaar. We hebben geen tesla, google, amazone, apple oid uitgevonden. Ik woon zelf in adam en het is niets meer dan verzamelplaats van wannabees die trends uit buitenlands naadloos kopiëren. Tja. We zn een welvarend land en dat is het. We profiteren optimaal van globalisering en adam in bijzonder.

Ik zit weer even alle reacties te lezen en het valt me op dat ik onder ieder Ajax artikel Feyenoord supporters zie reageren. Het beschrijft maar weer wat voor volk er in De Kuip zit, het lijkt toch verrekt veel op jaloezie. En ajax arrogant? verre van, de scholing tussen alle clubs in Nederland die haat hebben voor Ajax is groot.... altijd al geweest, als wij daar als club of supporters op reageren is het meteen arrogantie, verder heeft Ajax gewoon de meeste prijzen en het meeste succes geboekt in Nederland & Europa tot ergernis van velen.

20 januari 2017 om 16:13

Bedankt voor dit bericht. Ja Feyenoorders reageren want het gaat hierom hoe dat niet Ajacieden Ajax arrogant vinden.
In juist elk ander topic, over welke voetballer of club ook ,zijn het de Ajacieden die overal hun mening klaar hebben. Alsof alleen zij de waarheid in pacht hebben.
Maar met jouw reactie toon je dit naadloos aan.
Roepen dat je de beste bent is niet arrogant, maar uitstralen in al je kunnen dat je boven een ander staat wel.
Bijvoorbeeld dat de reacties laten zien wat voor volk er in de Kuip zit. Je kotst er nog net niet bij.
Maar ja daarom noem je ons ook kakkerlakken.

Een eigenschap van arrogantie is dat diegene het zelf helemaal niet door heeft.

Trouwens wat een arrogante supporters hier. Schã¶ne heeft het er over dat Ajax een arrogante club wordt genoemd (trouwens beaamd door oud-spelers van Ajax)
En alle Ajacieden hier hebben het er over dat de supporters helemaal niet arrogant zijn. \
Het ging hier over de club, niet jezelf. Maar ja als je je aangesproken voelt.
Schã£â¶ne is trouwens een hele goede voetballer. Bij hem zie je geen arrogantie, gewoon niet lullen maar poetsen.
Bosz waardeert deze mentaliteit, vandaar dat hij onder Bosz weer vaste waarde is geworden.

Ja, dat is makkelijk praten als zij het salaris betalen. Natuurlijk is Ajax de grootste club in Nederland, maar in Europa wordt men niet meer warm of koud van Ajax. Ik denk niet dat men Ajax meer vreest dan bijvoorbeeld PSV of Feyenoord. Ajax mag dan een mooie geschiedenis hebben, maar daar heb je in het hedendaagse voetbal niets aan. Verder is Ajax al twee jaar niet meer de beste en als men dit seizoen ook geen kampioen wordt, kan men er nog een jaar bij aan plakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren