Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax voerde enkele dagen na vertrek Van der Sar lang gesprek met Bosz

Laatste update:

Ajax had enkele dagen na het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar al contact met Peter Bosz, zo blijkt uit een reconstructie van het Algemeen Dagblad. De bestuurder vertrok eind mei bij de club en begin juni gingen Bosz en Ajax het gesprek aan, zonder resultaat. Het late handelen van Sven Mislintat én het slechte imago van Bosz in de bestuurskamers van de Johan Cruijff ArenA speelden daarin een belangrijke rol.

Toenmalig technisch directeur Mislintat, die op 11 april werd aangesteld, wilde uiterlijk medio juni een nieuwe trainer voor de groep hebben. Bosz leek de ideale kandidaat voor Ajax, gezien zijn succesvolle verleden in de hoofdstad én het feit dat Bosz en Mislintat elkaar nog kenden vanuit hun gezamenlijke tijd bij Borussia Dortmund.

Het AD weet dat Bosz en Mislintat een lang videogesprek met elkaar hadden. Van der Sar, met wie Bosz een moeizame relatie had in het seizoen 2016/17, is dan door zijn vertrek een paar dagen eerder geen 'obstakel' meer. Van der Sar en Bosz konden lang niet altijd met elkaar door een deur tijdens hun eerdere samenwerking. Vooral vanwege het feit dat Bosz wilde scheiden met meerdere stafleden, waar Van der Sar niet aan mee wilde werken.

Het gesprek tussen Bosz en Mislintat verloopt 'prima'. "Er vallen geen ongemakkelijke stiltes, maar sprankeling ontbreekt. Mislintat merkt dat Bosz terughoudend is: de trainer heeft in de dagen hiervoor al meerdere goede gesprekken gevoerd in Eindhoven."

Bosz was er bovendien niet van overtuigd dat Ajax het volle vertrouwen in hem had. Niet door de inhoud van het videogesprek, maar door de context daarbuiten. Bosz' zaakwaarnemer Reza Fazeli polste in april al bij Mislintat hoe hij tegen een hernieuwde samenwerking aan zou kijken. De bestuurder stond niet lang bij die gedachte stil.

Mislintat, die furore maakte bij onder meer VfB Stuttgart en Dortmund, wilde zich niet direct richten op een nieuwe trainer. Heitinga gold in april nog als een serieuze kandidaat om ook in het seizoen 2023/24 trainer van Ajax te zijn. Mislintat en de directie van Ajax hadden zich bovendien voorgenomen om de tijd te nemen voor een 'grondige inventarisatie'. Het maakt dat Bosz het gesprek met Ajax begin juni als 'rijkelijk laat' beschouwt.

Uiteindelijk leidden de gesprekken tussen Mislintat en Bosz tot niets. Dat komt mede door de gesprekken die Mislintat voerde aan het begin van zijn periode in Amsterdam. De Duitser hoort van onder meer Van der Sar en commercieel directeur Menno Geelen dat Bosz doelbewust aanstuurde op een breuk na het seizoen 2016/17, om zo een lucratief avontuur aan te gaan bij Dortmund.

Daarnaast speelde het imago van Bosz bij de bestuursleden een rol. 'Geen ‘echte Ajacied’. Stiekem. Eigenwijs. Geen zogenoemde ‘prijzenpakker’'. Van der Sar wees Mislintat er bovendien op dat Bosz weleens vele mutaties door zou willen voeren in zijn staf, gebaseerd op de ervaringen uit het seizoen 2016/17. Het leidde het vertrek van Bosz naar Dortmund in.

Bosz tekende afgelopen zomer uiteindelijk in Eindhoven bij PSV en dat is van beide kanten een gouden greep gebleken. Met Bosz aan het roer won PSV vooralsnog al zijn wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen. Ook in Europa loopt het voorspoedig, daar de club zich heeft geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Ajax ging in zee met Maurice Steijn, die wegens zeer tegenvallende prestaties eind oktober zijn congé kreeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ie daadwerkelijk zeggenschap had gekregen over de aankopen, had Ajax nu bovenaan gestaan. Massale blunder!

28 december 2023 om 19:25

Dat is wel heel makkelijk iets roepen he

28 december 2023 om 19:26

Er zit bij ajax wel meer niet goed dan alleen de trainer.

28 december 2023 om 20:39

En had Sven opeens een geniale TD geweest ?

29 december 2023 om 04:24

Dezelfde Sven, maar dan had Bosz wel inspraak gehad in de aankopen en dan had de selectie er dus heel anders uitgezien.

28 december 2023 om 20:41

PSV was al zo goed als rond met Bosz toen. Hij voelde bij ons meer vertrouwen en koos daarom voor ons.

Ajax is dus te laat gaan vissen. PSV had op dat moment al meerdere goede gesprekken gevoerd en Bosz had vertrouwen in het psv project inclusief de leiding. Jammer maar helaas.

Bosz is aan een ramp voor zijn trainerscarrière ontsnapt. PSV is op dit moment echt in alles een veel betere plek voor trainers. Bij Ajax mislukt met deze selectie iedereen.

28 december 2023 om 19:28

Sorry hoor maar als Bosz was gekomen dan was deze selectie er niet geweest. Koekoek!

28 december 2023 om 19:38

Stop de persen. Kom je dan eindelijk met enige kritiek richting het selectiebeleid van Diamantenauge?

Overigens heb je waarschijnlijk wel een punt dat Bosz zich nooit met zoveel stront had laten opzadelen. Maar ook zonder de slechtste td in de clubhistorie van Ajax zou de selectie niet zo sterk zijn als die van PSV.

28 december 2023 om 19:49

Oke soccerfan, want Minslintat luisterde zo goed naar Steijn en honoreerde zijn wensen ook zo goed en haalde precies de spelers die hij wilde. Had hij met Bosz vast ook gedaan…

29 december 2023 om 07:31

Nee en daarom was hij niet gekomen, want hij zal amper tot geen zeggenschap krijgen. Alleen een coach die overduidelijk never @ een topclub is geweest zal ja zeggen tegen zo een functie. En ja hoor de met alle respect ex Sparta coach zei ja.

PSV heeft dus veel sneller geschakeld. Ontslag Van Nistelrooij op 24 mei kwam als een complete verrassing. Op 11 juni werd Bosz al bij PSV gepresenteerd. Daarvoor al meerdere goede gesprekken gevoerd. Bij Ajax wisten ze volgens mij al maanden dat ze niet met Heitinga door zouden gaan. Uiteindelijk heeft Bosz de beste keuze gemaakt.

28 december 2023 om 19:35

Dat ontslag van Van Nistelrooij is achteraf een enorm geluk voor PSV gebleken. Al riep ik, als Ajacied, zelfs direct na het ontslag al dat dat echt geen gemis zou worden. Vond Ruud behoorlijk overschat. Maar ik had nooit gedacht dat Bosz het zó enorm goed zou doen in zijn eerste jaar bij PSV.

28 december 2023 om 19:42



er zat totaal geen idee achter het spel van Ruud. onder Cocu waren ze tenminste "dat counterploegje" maar zelfs daar was niks van over. het is dat je kwalitatief goede spelers had met Gakpo, Luuk en Xavi dat je nog minimaal 2e eindigt maar het was vaak heel frustrerend om naar te kijken.

Blijft eeuwig zonde dat Ajax niet voor Bosz is gegaan. Ik ben al sinds dat Bosz in 2010 trainer bij Heracles Almelo werd, een gigantisch groot fan van hem. Toen hij in 2016 naar Ajax vertrok was ik daar blij mee. Uiteindelijk tegen alle verwachtingen in haalde Ajax de Europa League-finale en er werd weliswaar toen geen prijs gewonnen, doordat Ajax ook in de Eredivisie 2de werd met 1 punt achter Feyenoord. Maar het voetbal dat Ajax toen speelde was gewoon goed. Vaak billenknijpen bij een minimale voorsprong en zeker Europees, maar het zag er vaak goed uit. En ik heb dit al vaker geroepen, maar ik ben ervan overtuigd dat als Bosz nog langer coach van Ajax was geweest dat Ajax het seizoen daarna en de andere seizoenen onder Bosz sowieso 1 of meerdere prijzen hadden gewonnen waaronder het kampioenschap.

Dat Bosz zijn eigen staf wilde, begreep ik ook volledig. Wat voegden Bergkamp en Spijkerman destijds toe? Volgens mij niets. Bergkamp heeft een grote naam en zal best goed zijn in individuele trainingen, maar daar zag je ook in de jaren dat Bergkamp assistent was van de Boer weinig aan en Spijkerman zat er ook maar een beetje bij. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de periode onder ten Hag, waar je ook daadwerkelijk het idee dat Reiziger en zeker Bogarde wat toevoegden als assistenten, daar had ik dat nooit bij Bergkamp en Spijkerman. En prima dat Bosz dan zijn eigen staf wilde.

Bosz is dan misschien geen grote naam en niet iemand die als speler bij Ajax heeft gespeeld, maar dat had van Gaal ook niet. Die heeft enkel in de jeugdopleiding van Ajax gezeten als speler, maar verder dan dat is hij nooit gekomen, Weliswaar een geboren Amsterdammer, maar daar houdt het bij op en van Gaal is een van de meest succesvolle coaches uit de geschiedenis van Ajax. Nog niet heel lang geleden liep ten Hag rond bij Ajax, dat is ook een coach die nooit voor Ajax heeft gespeeld, nooit een grote carrière heeft gehad maar geweldige prestaties met Ajax heeft neergezet.

En het gekke is, van der Sar gaf dus afgelopen zomer aan dat Bosz dus geen grote naam was. Hier noem ik dus al twee voorbeelden die van der Sar letterlijk van dichtbij heeft meegemaakt: van Gaal toen van der Sar zelf speler was, en ten Hag toen van der Sar algemeen directeur was en veel met hem te maken had.

Van der Sar was een geweldige keeper. Maar die man is compleet incapabel geweest als bestuurder. Ja, hij heeft de jaren 2018 tot 2022 bij Ajax meegemaakt en maakte deel uit van het bestuur. Maar ik heb het ook al vaker geroepen dat van der Sar in die jaren vooral kon leunen op Overmars en ten Hag. Dat riep ik letterlijk al voordat van der Sar sinds het vertrek van Overmars een grote puinhoop van maakte, want dat riep ik namelijk ook al toen Bosz in 2017 vertrok bij Ajax en van der Sar voor de kant van Bergkamp en Spijkerman koos en met Marcel Keizer als trainer aan kwam zetten. Toen het minder ging en Keizer, Bergkamp en Spijkerman ontslagen werden wist van der Sar niet hoe snel hij voor Overmars moest kiezen, die aan de wensen van Bosz wilde voldoen en als er een andere trainer moest komen dan een andere trainer dan Keizer wilde (o.a. Laudrup werd toen genoemd) en ook ten Hag kwam uit het netwerk van Overmars (kenden elkaar van hun periode bij Go Ahead Eagles zoals bekend).

Raiola gaf het jaren terug ook aan en kreeg toen kritiek, maar hij gaf toen aan dat het in het normale bedrijfsleven nooit zou kunnen dat van der Sar even snel een cursus zou volgen en dan uiteindelijk algemeen directeur zou worden bij een groot en beursgenoteerd bedrijf. Hij gaf toen ook aan dat hij twijfels had of van der Sar geschikt zou zijn, puur omdat hij op basis van zijn naam die hij als voetballer had opgebouwd min of meer werd aangesteld maar niet op basis van ervaring of wat dan ook.

Daar had Raiola gewoon gelijk in.

28 december 2023 om 20:34

Pohh, die KO-wedstrijden waren wel altijd chaos in dat EL-seizoen hahaha. De ene wedstrijd er over heen walsen om de terugwedstrijd net aan door te stoten naar de volgende ronde. Boszball at its finest.

Een Vd Sar die met z'n persoonlijke vete Bosz buiten de deur weet te houden, een RvC die zowel de 2e als 3e keuze trainer niet ziet zitten want buitenlanders zijn eng. Meerdere transfertargets die niet haalbaar waren omdat Lenderink de hand op de knip hield tot de laatste week en hierdoor mede verantwoordelijk is voor het te laat samenstellen van de selectie.

Ik ga Mislintat niet verdedigen want uiteindelijk heeft hij er niets van gebakken maar hier valt toch niet in te werken? Sowieso een kwalijke zaak dat alleen Mislintat tot nu toe (terecht) geslachtofferd is en de rest buiten schot blijft.

De clubleiding is gewoon verrot. Allemaal anti-Ajacieden. Hoe kan Bosz nou niet je eerste kandidaat zijn.

Ik heb ook geen vertrouwen in van Praag en van Gaal. Alles moet dus van Kroes komen. Ik hoop dat ie de juiste keuze maakt in de zomer.

29 december 2023 om 11:20

Heb ook geen vertrouwen in Van Gaal en Van Praag. Ajax praat al met potentiã«le nieuwe trainers voordat Kroes is begonnen en hij een nieuwe TD heeft kunnen aanstellen. Het beleid wordt bepaald door 70 plussers in de RvC die lang geleden succesvol waren. Zij moeten Kroes de ruimte geven en niet op zijn stoel gaan zitten voordat hij überhaupt is begonnen.

PSV heeft het succes dit seizoen te danken aan Ajax. Al die spelers en die trainer die allemaal eerst door Ajax waren afgewezen. Ja dit is sarcasme, maar men doet echt hun best om het re laten lijken dat Ajax alle toppers in de eredivisie had kunnen hebben, en dat PSV en andere clubs tweede keus waren. Ze zijn wel erg wanhopig om positief nieuws bij Ajax. Alle toppers wilden naar Ajax, Brobbey is ds nieuwe superspits van Oranje, Tahirovic is een toptalent…

28 december 2023 om 20:49

"psv heeft het succes dit seizoen te danken aan Ajax."

Nou ja, misschien wel een beetje. Als Ajax net zo vol en gemeend voor Bosz, Lang, Dest en wellicht ook Schouten was gegaan als PSV, dan denk ik dat ze allemaal naar Amsterdam waren gegaan. En ook Xavi Simons heeft wel eens uitgesproken dat hij niet zeker weet of hij naar PSV was gegaan als Ajax ook serieuze interesse zou hebben getoond.

28 december 2023 om 21:40

Dat doet de media. Ajax niet. En ja, Ajax zal altijd aantrekkelijker zijn voor grote clubs dan psv en feij. Je ziet het nu ook weer: ondanks dat we een verschrikkelijk seizoen hebben azen Arsenal en Barcelona alweer op Hato. En dat is niet voor 30 mil. Dus blijf vooral haten, het zegt genoeg dat dit niet bij psv gebeurt.

28 december 2023 om 23:03

Dit is al het tweede verschrikkelijke seizoen van Ajax. Ik zie Ajax komende jaren niet veel beter worden. Het geld is op en er staat een selectie waar geen enkele club jaloers op is. Hato is ook precies de enige speler van Ajax die een beetje kan ballen. Dat zegt al veel. Ik zou me druk gaan maken als fan van Ajax

28 december 2023 om 22:34

Dit lijkt een nieuwe populaire manier te zijn voor Ajacieden om met dit rampseizoen te copen, maar slaat natuurlijk nergens op.

Waarom zou PSV voor Lozano, Schouten, Pepi en Tillman tweede keus zijn? Ook voor Bosz was PSV geen tweede keus. Is wel gebleken omdat hij met beide clubs in gesprek ging en voor PSV koos.

Beetje zielig om dat dus telkens te herhalen.

Ja wel of geen Bosz, zou Bosz van die hoop stront van Mislintat iets hebben kunnen maken? Zelfs geen chocola denk ik

Mooi al die praatjes hier. Sla Peters palmares er maar op na: begint overal sterk maar na een half seizoen gaat het minder en krijgt hij trekjes. Zie jullie over drie maanden hier

28 december 2023 om 23:10

Je kunt dit gewoon controleren. In Bosz' 20 jarige carrière als hoofdtrainer heeft hij 3 keer minder punten gehaald na de winter dan voor de winter. Dom onderbuik gelul dus dit.

Het kan het kan, maar het komt ook van het Ad
Denken ze daar wellicht dat Psv hierdoor van slag zal raken? Ijdele hoop. Ze zijn daar gewoon heel goed voor Ned. begrippen

het is vooral van de sar die het lang heeft tegengehouden, het is geen Ajacied, hij is eigenwijs bla bla bla, de gevolgen van deze actie voelen we nu nog steeds, denk dat er met bosz in huis niet zoveel spelers waren gekomen, maar zouden er juist veel gerichter aankopen gekomen

@vz welke furore heeft Mislintat in Stuttgart gemaakt?
Als je artikelen mag geloven heeft die geen onuitwisbare indruk gemaakt in Stuttgart evenals bij Arsenal. Zijn periode in Dortmund was wel aardig als je t allemaal zo leest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren