Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-spelers weigerden shirts uit te wisselen na debacle tegen Napoli

Laatste update:

Spelers van Ajax hebben na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Napoli geweigerd om hun shirts af te staan, schrijft CalcioNapoli24. De ploeg van trainer Alfred Schreuder ging in de eigen Johan Cruijff ArenA met 1-6 ten onder. Voor Napoli was het de grootste overwinning ooit in een Europese wedstrijd en dus een avond om nooit te vergeten. De club wenste een aantal collectors items in de wacht te slepen als aandenken, maar kreeg nul op het rekest.

In en om Napels zal nog lang worden nagesproken over de zege van Napoli. De Italianen maakten voor het eerst in de clubgeschiedenis zes doelpunten in een Europese wedstrijd. De ploeg van Luciano Spalletti beleeft sowieso een seizoensstart om van te dromen. In de historie van de club kwam het namelijk niet eerder voor dat de eerste drie Champions League-duels in winst werden omgezet. De koploper van de Serie A scoorde nooit zo vaak (dertien keer) en kreeg nooit zo weinig goals tegen (twee keer) na drie CL-speelrondes.

Om de Europese droomstart te laten voortleven werd ingezet op een aantal shirts van Ajax. Volgens CalcioNapoli24 trok een van de stafleden van Napoli na afloop van het duel naar de kleedkamer van Ajax met een aantal shirts in de hoop deze te ruilen. De tenues werden aan Amsterdamse zijde aangenomen, maar niemand wenste zijn shirt te ruilen. Napoli bleef daarop met lege handen achter. Ook op het veld was na het laatste fluitsignaal te zien dat onderling geen wedstrijdshirts werden uitgewisseld.

Voor Ajax werd het een avond om snel te vergeten. De ploeg van Schreuder zakte tegen de koploper van de Serie A compleet door het ijs en leed zijn grootste nederlaag sinds 1964, toen Feyenoord in Rotterdam met 9-4 te sterk was in competitieverband. In Europees verband kwam het nooit eerder voor dat Ajax een wedstrijd met vijf doelpunten verschil verloren zag gaan. Door nederlagen tegen Liverpool en AZ en een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, wachten de Amsterdammers al vier duels op een zege. Het is voor het eerst sinds augustus 2017 dat Ajax niet weet te winnen in vier opeenvolgende wedstrijden in alle competities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat?? Spelers weigerden dit? Bizar, hoe kan Schreuder dit laten gebeuren.. Schreuder out!!

5 oktober 2022 om 12:41

Er zijn genoeg redenen om Schreuder direct te ontslaan, maar dit is er zowaar niet een.

5 oktober 2022 om 12:44

Ik heb Schreuder echt een kans gegeven en hoopte natuurlijk ook dat het zou werken. Het werkt niet, er is geen visie te ontdekken en elk uur dat er niet wordt ingegrepen is een verloren uur waarbij alles beetje bij beetje wordt afgebroken.

5 oktober 2022 om 13:23



Hier hetzelfde. Ik was echt zeer tegen het aanstellen van Schreuder. Die man heeft niets laten zien als hoofdtrainer en heeft ook geen charisma. Gewoon een lulletje rozenwater. Daarnaast tactisch niet sterk, of laten we zeggen gewoon heel erg zwak. Naar mijn idee ook geen trainer die de baas is in de kleedkamer.

Maar, hij werd aangesteld. Ik wil het beste voor Ajax dus je moet hem wel een kans geven. Heeft tot nog toe echter niets laten zien, helemaal niets. Genoeg kansen gehad.

Je kan van Liverpool en Napoli verliezen, ook met grote cijfers. Geen probleem. Maar er staat geen team, er is geen tactiek of plan en de trainer wisselt in de 72e minuut omdat hij het niet eerder nodig vond? Van AZ verliezen is ook geen ramp, kan gebeuren. Tegen GA gelijk spelen is niet de bedoeling maar ook dat is nog enigszins te kroppen. Maar niet op deze manier. Je weet en hebt het gevoel dat deze trainer niet capabel genoeg is om dit om te draaien. De spelers wel, we zijn Ajax. Ajax met een Ajax-onwaardige kuttrainer.

5 oktober 2022 om 13:31

Wat ik mij wel een beetje afvraag zijn de aankopen allemaal lijstje schreuder?
Zo'n Bassie voor boven de 20 halen vind ik wel wat. Prima voor eredivisie hoor alleen Ajax moet volgende stappen gaan maken.

Daarnaast vraag ik mij ook af stel dat ten Hag er dan was geweest had die bijvoorbeeld een Tadic er wel uitgehaald?
Deed hij vorig jaar ook niet en daar had hij ook een mindere periode.

Dat Schreuder gister niet wisselde ja dat mag je hem natuurlijk aanrekenen.

5 oktober 2022 om 13:53

Ik denk dat de aankopen vast wel ergens op een kort lijstje stonden die al langer klaar lag. TH had Tadic er ook niet uit gehaald, misschien wel gewisseld maar niet uit de basis gehaald (en dat snap ik heel goed).

Schreuder is gewoon topclub onwaardig.

5 oktober 2022 om 14:07

@rutgerrr; maar vind je de spelers dan geen lulletjes rozenwater haha? Stuk voor stuk lieve voetballertjes met veel en veel te veel respect voor tegenstanders. Je gaat met deze selectie nooit wat winnen tegen subtoppers/toppers in de CL.

Daarbij vond ik het sowieso al enorm krom hoe je 3/4 van je basiselftal kon wegdoen. Dan begin je opnieuw, net als Monaco jaren terug.

Zou Schreuder het beter kunnen doen? Zeker. Maar had H2 het ook beter kunnen doen? 100 punten.

5 oktober 2022 om 14:15

Beetje bij beetje? Ik denk dat alles al afgebroken is. Iedereen probeert het probleem ergens anders te plaatsen, maar het probleem is de coach. Hij praat gewoon alsof het allemaal niet erg is om te verliezen, hij praat alsof het allemaal natuurlijk is wat er gebeurt. Hij doet alsof het allemaal koek en ei is en dat wij gewoon moeten respecteren dat wij verliezen. Te zot voor woorden, met een aanvalslinie Bergwijn, Berghuis en Brobbey (alle drie (potentieel) internationals) moet je gewoon minimaal gelijk spelen of zelfs winnen. Met een middenveld Kudus, Taylor en Alvarez moet je er staan. Met een verdediging Blind, Timber en Rensch (alle 3 Oranje internationals) moet je winnen. Bassey die Europa League finale speelde, moet je hier gewoon winnen. Iedereen die doet alsof Napoli te goed is, moet zichzelf in de spiegel aankijken. Hoe kan je als Ajaxzijnde erbij neerleggen dat je zwakker bent in eigen huis. Dat is gewoon een Vitesse mentaliteit wat Schreuder overbrengt op zijn selectie. Slappe hap en slappe visie. Direct ontslaan en ik wil leiders zien met visie en strakke looplijnen zien. Wat je nu ziet is gewoon triest. Heeft niks met selectie te maken. Want je hebt notabene internationals lopen. En dan klagen dat je weinig kwaliteit hebt.

5 oktober 2022 om 14:50

Valt wel mee. H2 hebben gkekn naar wat er ontbrak en daar naar gehandeld. Er kwam een extra , rechtsback, twee centrumverdediger, verdedigende middenvelder, twee spitsen, drie vleugelspelers. Wat zou je nog meer wilen. Dat Schreuder een plaat voor zijn kop heeft en dezelfde ractiek hanteert als toen met tadic in de spits, is hem volledig toe te rekenen. Ten Hag pastte de tactiek jaarijks aan, aan het beschikbare materiaal......

5 oktober 2022 om 14:58

Wel lekker makkelijk om sec Schreuder hier de zak te geven. Dat ie met 6-1 verliest kun je hem aanrekenen, maar an zich is tegen Liverpool en Napoli verliezen geen schande als je het afzet tegen het kwaliteitsverschil tov vorig jaar. En Ten Hag verloor vorig jaar nb thuis van AZ en wist ook niet van GAE te winnen.

Niet dat Schreuder vrijuit gaat, verre van zelfs, maar kijk hoe hard Tadic (saillant detail: zelfde zaakwaarnemer als Schreuder) Ajax laat vallen en op welke manier Hamstra en Huntelaar geld wel en niet hebben gespendeerd.

5 oktober 2022 om 17:10

Idd. Tis gewoon losergedrag vd onsportieve Ajaxspelers. Niks met Schreuder te maken.

5 oktober 2022 om 19:11

Bliek

Bassey was gisteren de enige die een voldoende verdiende. Die 3.1 hier slaat echt nergens op. Zelfs Timber was slecht, en in je eentje red je het niet. Maar hij deed echt bijna alles goed, Bassey dus. Dat hij regelmatig ook nog het mannetje van een teamgenoot moest overnemen, is niet zijn schuld.

5 oktober 2022 om 19:12

Sarcasme niet duidelijk? Leek me toch overduidelijk persoonlijk, maar goed.

5 oktober 2022 om 23:31

Ten Hag had met de statistieken van Tadic hem nooit van zijn linksbuiten afgehaald. Die had de concurrentie met Bergwijn al gewonnen voordat hij kwam. Die zou naar de spits of rechtbuiten gegaan zijn. Dan hadden we nooit voor de keuze gestaan om Tadic te wisselen of niet. Want hij leverde constant.

5 oktober 2022 om 12:46

Schreuder krijgt nog net niet de schuld van de Oekraine oorlog. Ik zie geen kwaad woord naar Hamstra en Huntelaar die 100 miljoen hebben uitgegeven aan aankopen die het Europees nauwelijks laten zien zoals Bergwijn, Bassey en Ocampos. Hamstra kon van Heerenveen al geen subtopper maken en Huntelaar komt net kijken. Van der Sar had een sterkere TD moeten halen.

5 oktober 2022 om 12:52

Bergwijn is gewoon een top aankoop. Vele PSV supporters waren hier eerder nog ‘jaloers’. Dat hij gister, net als de rest, er niks van bakte moge duidelijk zijn. Bassey is het nog niet en Ocampos hadden ze inderdaad niet hoeven halen. Echter heb ik onder andere jou ook al weer reacties zien geven dat Ajax weer veruit de sterkste selectie van Nederland heeft, en kampioen moet worden. Verantwoordelijk voor het neerzetten van die selectie; Hamstra en Huntelaar. Verantwoordelijk voor het slechte spel en spelers die ondermaats presteren; Schreuder. Kritiek op de TD’s is echt belachelijk. Zet Slot, Ten Hag of zelfs Schmidt hier neer en je ziet vele malen beter voetbal.

5 oktober 2022 om 12:56

Ajax moet ook kampioen worden met deze selectie, maar in Europa hebben ze ook ambities om te overwinteren in de CL. Het blijkt nu dat ze Europees door de mand vallen en dan kun je achteraf ook jouw conclusies trekken. In de Eredivisie zijn ze gewoon topfavoriet met deze selectie

5 oktober 2022 om 13:01

Andres, topfavoriet met de selectie wel, maar de trainer haalt het omlaag. Feyenoord dicht ik meer kansen toe, als slot de selectie heeft ingespeeld. Iedere wedstrijd dat Schreuder er langer zit, meer kans dat Feyenoord kampioen wordt. Ajax heeft helaas geen concurrentie aan psv, omdat die nog slechter hebben ingekocht en een trainer hebben die geen ervaring heeft. AZ zie ik het, mede door de kleinere selectie en matige trainer, snel genoeg afhaken.

5 oktober 2022 om 13:01

Bergwijn is met 30 mln veel te duur betaald als je beseft dat we op die positie een prima spelende Tadic hadden.

5 oktober 2022 om 13:03

Ja maar wat wil je nu zeggen dan? Dat Ajax ambities heeft om te overwinteren in de CL is duidelijk. Ik weet 100% zeker dat Ajax met Ten Hag, hier nooit met 1-6 had verloren. Met deze selectie. Spel is het hele seizoen al ruk, daar is Hamstra of Huntelaar niet verantwoordelijk voor, maar Schreuder. De maat is bij iedereen vol.

5 oktober 2022 om 13:04

Messibazoer - Bergwijn moest bij Tottenham alle zeilen bij zetten om mee te komen en piekt dan in 2,5 jaar tijd 1 of 2 keer. Daar ga je toch geen 32,5 miljoen euro voor betalen?! Die's niet meer dan 20 miljoen euro waard. Dat je 'm haalt is niet zo gek, maar voor dat geld is het lachwekkend. Daar haal je echt wel betere aanvallers voor. Je mag wel degelijk kritiek hebben op het technische duo dus.

Dat je ze haalt kan ik snappen, maar meer dan 16 miljoen euro voor Brobbey die werkelijk nog niets bewezen heeft? 23 miljoen voor een Bassey? 32,5 miljoen voor een Bergwijn? Dan betaal je gewoon meer dan 25 miljoen euro te veel. Da's gewoon geld verdampen. Die spelers gaan de kar echt niet trekken tegen ploegen als Liverpool en Napoli.

5 oktober 2022 om 13:08

@Sirius, Waarom denk je dat die clubs zoveel vragen? Misschien omdat er geen enkele andere club in de wereld meer binnen heeft gekregen dan Ajax. Dat het te veel is, is duidelijk, maar het zijn gewoon logische aankopen.

5 oktober 2022 om 13:15

Speelde de aankopen maar eens. Maar Schreuder blijft vasthouden aan dezelfde elf. Zet Wijndal, Sanchez en Brobby maar eens in de basis.

5 oktober 2022 om 13:16

Bergwijn en Bassey zijn heus geen slechte spelers, maar ze brengen ook niets extras. Dan is er dus erg (te)veel betaald. Bassey is niet echt een Ajax speler, maar pas echt opmerkelijk is dat Ajax 20 miljoen wilde betalen voor Ocampos die totaal niet in het systeem lijkt te passen. Daar zijn ze gered door rvc. Maar hoe kom je bij dit soort spelers uit? Bergwijn was, net als Berghuis vorig jaar, vooral een prestige projectje. Daarom is er zo bizar veel voor betaald

5 oktober 2022 om 13:16

Die logische aankopen lijken tekort te komen voor de CL. Leuk dat ze goed genoeg zijn voor de eredivisie maar je wilt toch je ambities waarmaken en bij de subtop horen/blijven horen? Dan moet je echt met wat beters komen.

5 oktober 2022 om 13:17

Da's gewoon niet waar. Het was allang duidelijk dat Tottenham erg hoog in de boom aan het zitten was. Toen was de interesse in Antony niet eens concreet. Ook was toen allang duidelijk dat Leipzig hoog in de boom ging zitten. Het is gewoon veel te veel geld voor die categorie spelers.

5 oktober 2022 om 13:19

@Lekiam Wijndal en Sanchez komen net terug van een blessure

5 oktober 2022 om 13:38

@Andres13, Ajax heeft de ambitie om te overwinteren in Europa. Jij maakt er van de CL. Maar dat is onjuist.

5 oktober 2022 om 14:01

@andres13; helemaal mee eens hoor! Bergwijn laat afweten in de CL, Bassey eveneens, geen nieuwe keeper wat echt wel een belangrijk punt is bij Ajax (hoewel Pasveer het nog altijd behoorlijk doet en geen spelers gehaald met heel veel pit in hun karakter zoals Martinez, Antony en Nico. Tel daarbij op dat je een 3/4 basiselftal verkoopt. Dan tellen we ook nog even mee dat we allen geen idee hebben wat met Wijndal, Sanchez en die van Porto gaat gebeuren. Oh ja… Brobbey… dat is nu ook een bankzitter haha (al moet je daarvoor wijzen naar Schreuder). Al met al, een grote pleurisbende.

En laten we eerlijk wezen, welke trainer zou met dit materiaal wel Ajax kunnen laten opbloeien?

Kortom, je hebt nu een basiselftal vol kleuters. Allemaal voetballende spelertjes. Alsof je 11 Xavi Simonsen hebt. Daar ga je nooit mee kunnen opboksen tegen toppers in de CL. Vind het echt makkelijk om Schreuder alle schuld te geven.

5 oktober 2022 om 14:02

@messibazoer: Maar welk technisch duo heeft Schreuder uit Brugge weggeplukt? Dat was toch echt het duo Hamstra en Huntelaar. Ze zijn niet verantwoordelijk voor de opstelling of de tactiek, maar hebben wel de koekenbakker binnengehaald die er niet veel van kan.

5 oktober 2022 om 14:09

Als je zegt dat je ambitie hebt om bij de Europese top te gaan horen dan is het niet overwinteren in Europa maar gewoon CL.

5 oktober 2022 om 14:31

Bassey functioneert niet goed omdat blind te veel ruimte overlaat. Martinez kon dit nog wel compenseren maar er zijn wereldwijd maar weinig spelers die dat kunnen. Ook in opbouwen is Bassey niet sterk, maar we lieten een Sanchez toch ook niet opbouwen? Daar moet je wat op verzinnen als coach.

5 oktober 2022 om 15:27

Bergwijn vergeet mee druk te zetten bij bal verlies loopt hij altijd naar achteren zodat zijn directe tegenstander rustig kan opbouwen je ziet kudus naar voren lopen en kijkt naar links en loopt dan ook naar achteren toe. Dit gebeurd elke wedstrijd dus als je hoog druk wilt zetten moet je je 's ook elders daar wel op wijzen en wisselen als ze dat niet doen.

5 oktober 2022 om 16:38

Ajax heeft daadwerkelijk de doelstelling om in de CL te overwinteren. Als doelstelling hebben ze echter het overwinteren in europa

5 oktober 2022 om 18:17

Musi en maradunga: welke is het nu? CL overwinteren of Europa(league)?

Daarnaast vind ik veel leden hier erg tegenstrijdig. Overal wordt verkondigd dat Schreuder verliezersgedrag vertoont door uit te spreken dat Napoli en Lpool een maatje te groot zijn. Maar als je doelstelling 3e worden in de poule is, zegt hij dus eigenlijk niks geks? Hij wordt daar op aangekeken terwijl jullie het hier als argument in discussie gebruiken🤔.

Wat is het nou heren?

5 oktober 2022 om 12:59

Roep dit nou niet, je moet juist willen dat Schreuder aanblijft anders maak je al helemaal geen kans meer op een eventuele kampioensschap. Straks komt er een goede trainer zitten PSV en Feyenoord en de rest van Nederland met gebakken peren

5 oktober 2022 om 13:23

Ach ik snap het wel van die Ajax spelers. Die shirtjes van Napoli zijn allemaal een maatje te groot 😉😉

5 oktober 2022 om 15:09

Haha, als het vanavond gaat vriezen is het ook Schreuder's fault.
Hij slaat inderdaad een modderfiguur. Maar ben toch verrast dat H2 en Overmars buiten schot blijven. Die zijn minstens even verantwoordelijk. Kijk naar de selectie, zou ik zeggen haha

Ach, in Napels weer een kans na een nieuwe oorwassing. Na de winterstop en het WK weer vol gas en ze kunnen nog best heel ver gaan komen in de Europa League.

5 oktober 2022 om 12:47

Kijk ik hoop uiteraard op een kampioenschap, ver komen in de EL en het winnen van de beker. Maar niet met dit slechte saaie spel. Ik ben er ook bang voor dat we ‘gewoon’ kampioen gaan worden omdat PSV minstens net zo slecht is, en Feyenoord ook wisselvallig is net als wij. Als Ajax groot is, ontslaan ze Schreuder ook gewoon na een eventueel kampioenschap. Wat een drama. Echt weer wennen voor ons Ajacieden. Die strontkar die we over ons heen krijgen is volledig terecht, echt doodziek van gister..

5 oktober 2022 om 12:51

Als Schreuder kampioen wordt, zullen ze hem echt niet ontslaan. Ben het met je eens dat de concurrentie dit seizoen zwakker ia dan de afgelopen jaren. Helaas is mijn PSV ook niet in staat om alles te geven wanneer er spanning op staat of als ze een lastige uitwedstrijd hebben. Feyenoord heeft veel nieuwelingen dus die hebben tijd nodig om op elkaar in te spelen. Ik verwacht dat zij na de winterstop een sterke reeks zullen neerzetten. Ik zie Ajax alleen Schreuder ontslaan als ze laatste worden in de CL poule en in de winterstop niet 1ste staan in de competitie

5 oktober 2022 om 12:53

Nee hoor. Die is eind volgende week weg.

5 oktober 2022 om 12:54

@Andres, Als het spel echt zo slecht blijft, ‘vroege’ uitschakeling in de EL en de beker niet winnen, dan is ontslag heel logisch.

5 oktober 2022 om 14:03

Messibazoer

Ik ben het niet met je eens dat de concurrentie slecht is.

PSV heeft nu gewoon te maken met veel afwezigen. Als Luuk, Madueke, Mauro en Bosgali terug zijn, hebben zij ook een prima elftal. Zie ze ook in de winterstop verdedigende versterkingen halen.

Feyenoord heeft een heel leger nieuwe spelers gehaald. Die hebben nog even tijd nodig om aan elkaar te wennen. Die gaan dus gewoon beter presteren over aantal weken.

AZ zit in de flow. Goede selectie en vertrouwen.

Wij zijn juist aangeschoten wild. Geen vertrouwen, tegenstanders weten dat er wat te halen is, geen systeem, geen tactiek, irritaties in de groep over voorkeursbehandelingen, jongens gaan morren zoals Brobbey, backs die niet kunnen verdedigen alleen diep staan, druk van buiten en hebben echt de aller- aller- allerslechtste coach ooit!

Ik zie als we zo doorgaan en niet ver komen in de EL en geen kampioen worden.

Er is geen andere oplossing, dan die pannenkoek vandaag op non-actief te zetten.

5 oktober 2022 om 14:18

@mrkrillin,
Het voordeel is wel dat je nu in de competitie eerst Volendam, Excelsior en RKC krijgt. Ik mag toch aannemen dat dit geen probleem zal zijn.

5 oktober 2022 om 19:13

Ik geloof er niks van dat ze hem gaan ontslaan. Die gaat gewoon de kans krijgen. Van mij mag ie weg hoor, ik heb nooit in hem geloofd. Maar als ze hem nu ontslaan dan geven ze hun eigen incompetentie toe, en dat is teveel gevraagd van bestuurders.

5 oktober 2022 om 12:59

Op deze manier hebben we ook geen kans tegen de rangers... Dus dan moet je nog maar hopen dat je in Europa verder mag... Op dit moment is er geen enkele club waar je niet bang voor moet zijn als Ajax zijnde

Wat was de reden dat de spelers van Ajax geen shirts wilde ruilen? Ik hoop een goede reden, want anders ben je wel een hele slechte verliezer. Napoli heeft voetballend gewonnen en zich eigenlijk nergens vervelend gedragen gisteren

5 oktober 2022 om 13:15

Hoezo iedereen bepaalt toch zeker zelf wel of je een shirtje wilt afstaan. Staat toch niet in de boeken geschreven dat je na een wedstrijd je shirt moet wisselen of wel? Want anders heb ik het verkeerd.

5 oktober 2022 om 13:21

Nee maar het is niet meer dan normaal. Normen en waarden binnen de sport

5 oktober 2022 om 13:51

Heeft helemaal niks met normen en waarden te maken, dat maak jij ervan. Direct na een gigantische vernedering heb je hier gewoon geen trek in. Maar leuk om te zien dat alle Ajax haters ineens moraalridders zijn die hun gram komen halen.

5 oktober 2022 om 14:00

Goed gezegd Arsenal. En het is ook niet verrassend dat juist die krekel weer met iets negatiefs rond Ajax komt.

5 oktober 2022 om 14:38

Japie begrijpt gewoon weinig van topsport in zijn algemeen en voetbal specifiek. Als hij dat wel zou weten dan zou hij begrijpen dat je na zo'n oorwassing hier geen trek in hebt. Ook de spelers van Napoli zullen dit als topsporters wel weten. Alleen de Ajax haters vinden dit onsportief.

5 oktober 2022 om 16:34

@arsenal1994 Maar je hebt er volgens het artikel wel trek in om shirtjes van Napoli aan te pakken

5 oktober 2022 om 17:12

In het artikel is ook duidelijk een filmpje te zien dat de shirts gewoon terug worden gegeven. Nadat ze niet wouden ruilen.

5 oktober 2022 om 13:20

Een shirt, gedragen een historische avond, wil je toch het liefste zelf houden.
Dat is toch een goede reden dacht ik.

5 oktober 2022 om 13:39

Vind ik niet gek als je net de grootste Europese nederlaag aller tijden van je club om je oren hebt gekregen. Dan ben je wel even ergens anders mee bezig dan souvenirs en aandenkens.

5 oktober 2022 om 13:58

Als de oorwassing geen goede reden is wat dan wel?! Natuurlijk had je een goede verliezer kunnen zijn en meegaan maar ik begrijp het volkomen.


Beetje een Mathieu van der Poel situatie. Wat hij deed in Australië was ook niet netjes en volgens het boekje maar je kunt ook gewoon begrip hebben voor de situatie.

5 oktober 2022 om 14:09

Ik vond het best vervelend dat ze na de 1-4 niet ophielden mer scoren...

5 oktober 2022 om 14:19

Het was voor Ajax ook een unieke avond. Dus dit shirt is een collectors item.

5 oktober 2022 om 14:46

Ik snap dat wel. Je wilt toch niet ergens in een lijstje met je naam op de muur van een pizzeria komen te hangen met daarbij de tekst, afgedroogd, dolgespeeld en vernederd met 1-6.

5 oktober 2022 om 17:40

@Japie; ahaha wat lul je nou weer xD?! Ik zou ook geen trek hebben om mijn shirtje te ruilen bij zo’n grote nederlaag. Als je een echte winnaar bent, dan zit je daar niet op te wachten. Dit is ook nog eens een historische nederlaag voor Ajax en een historische overwinning voor Napoli. Beetje realistisch blijven, maar daar heb je wel vaker last van.

5 oktober 2022 om 18:11

Als de reden is om het Ajax-shirt ergens op te hangen en ermee te gaan pronken ben ik blij dat ze het hebben geweigerd. Ik vind dat zelfs een beetje respectloos naar de club.

Hoewel ik snap dat ze blij en trots zijn.

5 oktober 2022 om 19:14

Japie

Geen idee, ik kan me voorstellen dat ze daar veel te chagrijnig voor waren. Dat je niet het shirt wil hebben van een speler die je met de grond gelijk heeft gemaakt, en dat je je eigen shirt ook niet weg wil geven als trofee. Ik ben zelf ook chagrijniger na een dik verlies dan na een nipt verlies.

Lijkt me nogal wiedes toch? Niemand heeft daar zin in na zo'n oorwassing. Dat ze de shirts van Napoli dan wel aannemen vind ik wel vreemd, lijkt me niet dat je een aandenken aan die wedstrijd wil.

5 oktober 2022 om 13:14

Vreemd dat ze de shirts van Napoli in ontvangst hebben genomen. Wat zou je in godsnaam met die shirts willen? Boven je bed hangen als leuk aandenken aan deze complete afgang?

5 oktober 2022 om 13:23

Hoe kunnen jullie dit normaal vinden? Het is niet meer dan normaal om shirts te wisselen ongeacht de uitslag

5 oktober 2022 om 15:19

Nee hoor, het is alleen normaal om shirtje te wisselen als je daar zelf zin in hebt. Dat hadden ze niet, dus dan wisselen ze niet. Snap niet waarom dat nu ineens doodnormaal is, het valt hartstikke mee hoe doodnormaal dat is.



Volgens Schreuder was er in de eerste helft niks aan de hand.
Zijn ass istenten dachten er net zo over zeker.
Ik zou uit tegen Napoli het middenveld versterken en een spits opofferen. Gelukkig, ja gelukkig hoeft dat na de rode kaart geen probleem te zijn.
Ocampos vindt hij toch te slecht en wilde hem daarom kopen
Ajax moet dus niet uit gaan van eigen kracht zoals ik zo vaak lees en hoor, maar van de kracht van de tegenstander

Het had niet aan de spelers moeten zijn overgelaten. Ik geloof het zelf niet.
Welke Ajax speler wilde nou zijn shirt houden?
Ik denk dat een of ander mannetje de shirts zelf heeft gehouden voor later

5 oktober 2022 om 14:04

@cas1: Lijkt me verstandig. Een goede trainer zorgt ervoor dat je van je eigen kracht uitgaat en toch rekening houdt met de sterke en zwakke punten van je tegenstander. Uitgaan van de kracht van de tegenstanders is iets voor onbekwame trainers. Perfect voor Schreuder dus.

Ik denk ook niet dat je als Ajacied na deze oorwassing nog een aandenken wil hebben van Napoli. Ik zou ook niet ruilen. Lijkt me logisch.

5 oktober 2022 om 12:51

Er staat letterlijk dat ze de shirts van Napoli wel aannamen. Vind het maar een beetje triest om eerlijk te zijn. Voor die jongens van Napoli is dit toch een speciaal moment..

5 oktober 2022 om 14:37

In het filmpje kan je zien dat ze de shirts daarna weer teruggeven.

5 oktober 2022 om 15:20

Dat het voor die jongens van Napoli een speciaal moment is is heel bot gezegd, hun probleem. Hun eigen shirt is ook een mooi aandenken. Kan me ook niet voorstellen dat ze het shirtje van de tegenstander willen als ze net de CL finale hebben gewonnen. Het is een speciaal moment, dus dan wil je als aandenken je eigen shirt.

5 oktober 2022 om 19:15

Zie je vaak wel hoor, in finales. Staan ze opeens in de shirts van de tegenstander en lijkt het net of die andere ploeg heeft gewonnen.

Onvoorstelbaar. In de wedstrijd geven ze doelpunt na doelpunt weg, maar het shirt willen ze behouden.

Sympathiek vind ik dit niet. Slechte verliezers dat Ajax. Beetje de djokovic van het voetbal.

5 oktober 2022 om 12:58

Djokovic? Hij is juist de speler die altijd de tegenstander innig omhelsd aan het net. Slechte vergelijking dit.

5 oktober 2022 om 14:40

Dan begrijp jij weinig van topsport, maar gelukkig interesseert het bij Ajax niemand of ene Batouwe dit wel of niet sympathiek vindt. Bij Ajax hebben ze nu een sportieve crisis te bezweren. Als je hierover valt en dit schuilt onder slechte verliezers dan maakt jou, Batouwe, dat de Valentijn onder de reageerders.

Wat onsportief zeg, ruil gewoond e shirtjes, doe niet zo moeilijk.. Napoli heeft na een galashow wel recht op de shirtjes van Ajax...

5 oktober 2022 om 12:50

Hou toch op. Ze hebben recht op drie punten en een mooi geldbedrag voor de CL winst, that’s it.

5 oktober 2022 om 12:59

Maar als je geen shirts wilt ruilen, moet je ze ook niet aannemen van de napoli spelers.

5 oktober 2022 om 13:10

Dat maakt het in mijn inziens nog belachelijker...

5 oktober 2022 om 13:16

Die shirtjes worden in je handen gedrukt met de hoop er een terug te krijgen. Mensen zouden er misschien nog meer overheen vallen als ze die shirtjes niet zouden aannemen. Of denk je echt dat de Ajax spelers gisteren een shirtje wilde hebben als mooi aandenken?

5 oktober 2022 om 13:46

Ze nemen die shirts toch ook niet aan? De materiaalman pakt de shirts aan en stelt de vraag in de kleedkamer, waarop hij nee als antwoord krijgt. Vervolgens geeft hij de shirts terug. Kijk eens het filmpje bij het artikel man.

5 oktober 2022 om 14:44

@aqua, jouw vertroebelde blik op de wereld en de werkelijkheid kennen we nu wel. Dat de controversie die je hier op VZ en de talloze verwijderde reacties jou niet aan het denken zetten is misschien nog wel het meest verbazend. Als je als topsporter de grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis hebt ontvangen, je een coach hebt die overduidelijk weinig draagvlak geniet en weinig zelfreflectie laat zien dan staat je hoofd wel naar iets anders. Dat is niet onsportief zoiets heet intense teleurstelling.

5 oktober 2022 om 15:22

Filmpje stond eerst niet bij het artikel, er stond slechts dat de Ajaxspelwrs de shirtjes van Napoli wel aannamen. In die context is het helemaal niet zo gek om dat vreemd te vinden.

5 oktober 2022 om 17:07

Is duidelijk te zien dat de shirts niet worden aangenomen. Misschien moeten mensen eerst is verder kijken dan hun neus lang is voordat er geoordeeld wordt!

Ik snap die gasten heel goed. Pasveer, Rensch, Timber, Bassey, Blind, Alvarez, Taylor, Berghuis, Tadic, Kudus, Bergwijn, Klaassen, Brobbey, Grillitsch en Baas willen immers natuurlijk wel het wedstrijdshirt waarin ze hun slechtste wedstrijd ooit voor Ajax hebben gespeeld ook gewoon aan de muur hebben hangen. Die ga je niet aan te tegenstander geven.

Ben ik de enige die het heel raar vind dat Ajax de shirts van Napoli aanneemt maar vervolgens de eigen shirts niet afgeeft?

5 oktober 2022 om 13:48

De materiaalman neemt shirts aan, loopt de kleedkamer in om te wisselen, spelers zeggen nee. Materiaalman geeft shirts terug. Simpel.

5 oktober 2022 om 14:45

Beslist niet de enige, maar je clubvoorkeur bepalen hierin veel. Probeer je te verplaatsen dat Feyenoord dit was overkomen, ik denk (en wees nou gewoon eerlijk) dat je je wel in de spelers kon verplaatsen. De vraag is nu: durf je eerlijk te zijn?

Wat sneu zeg, als ze winnen dan kan alles en als ze verliezen gedragen ze zich zo..

Mooi man. Ik hoop dat Ajax fans ook zo sportief zijn om deze nederlaag net zo vaak te benoemen de komende 4/5 jaar als het incidentele 2019 jaar.

5 oktober 2022 om 17:20

2007 staat voor je geboorte jaar zeker? Wat een kinderachtige reactie ook weer.

6 oktober 2022 om 08:25

Waarom kinderachtig, omdat het wat grappend over Ajax is? Dit soort grapjes zijn er niet als jullie niet 4 jaar lang hadden gedaan alsof jullie naast Bayern, Real en Liverpool stonden.

Ow jeetje, we gaan ons nu druk maken omdat spelers geen shirtje hebben geruild na een historisch verlies. Goh waarom willen ze geen shirtje ruilen? Nou omdat ze met 6-1 hebben verloren! Dan wil je na de mediaronde waar je nog eens mondeling vernederd word naar huis.

Heel triest van de spelers dit .

Als ik het dus zo goed lees, zijn ze na de wedstrijd naar de kleedkamer gekomen voor die ruil. Ik kan me zo voorstellen dat het op dat moment oorlog was in de kleedkamer en dat shirts ruilen dus even niet op het menu stond. Zal volgende week daar wel gewoon goed worden gemaakt. Storm in een glas water

5 oktober 2022 om 13:28

Dan krijgen ze 2 shirtjes om het goed te maken

Mooi die selectieve verontwaardiging hier. Shirtjes ruilen is niet verplicht he? Ook niet een teken van sportiviteit om het wél te doen nadat je in je hemd bent gezet.

5 oktober 2022 om 13:47

Ook wel mooi dat bij ieder soortgelijk positief bericht over ajax de hele comment sectie vol staat met reacties over "alweer een ajax artikel", maar zodra het negatief is is er opeens geen probleem met het aantal ajax gerelateerde artikelen😂

Terecht, hangt dat shirt van de slechtste wedstrijd in decennia maar pontificaal ergens neer.

Het is gewoon nep gedrag.‘Ik heb zo’n winnaarsmentaliteit. Ik ben helemaal kapot van de nederlaag. Shirtje ruilen is wel waar ik het laatst aan denk. Kijk mij even winnaarsmentaliteit tonen. Ik hoop dat de supporters in mijn acteer en toneel trappen. Hopelijk vergeten ze dat ik geen ernst had tijdens de wedstrijd.’

Op zich snap ik het, maar dit kan gewoon niet op deze manier. Niet ruilen, ok, kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt. Maar dan neem je ook geen shirts aan terwijl je er niks voor teruggeeft.

Spelers kunnen helemaal niks meer zelf lijkt het wel. Zelfs geen shirtje ruilen. Daar is nu iemand uit de club, materiaalman ofzo, voor nodig. Wat bizar. Snap best dat Ajax geen shirtje wilt ruilen, maar waarom wel shirtjes aannemen dan? Ze zijn natuurlijk wel veel mooier dan hun eigen shirt. Dat dan weer wel.

5 oktober 2022 om 13:47

De spelers nemen die shirts toch ook niet aan? De materiaalman pakt de shirts aan en stelt de vraag in de kleedkamer voor de wissel, waarop hij nee als antwoord krijgt. Vervolgens geeft hij de shirts terug. Kijk eens het filmpje bij het artikel man.

En dan komt de Telegraaf ook nog met het verhaal dat Danny Blind terugkomt in een technische rol met wellicht Fred Grim. Het kan niet op.

Snap ik wel. Weet je wel hoe duur zo’n shirt is??

Ze mogen blij zijn dat Napoli er niet meer maakte en zouden alleen daarom al hun shirts af moeten staan. Snap best dat je er doorheen zit maar als ze daarna nog naar de kleedkamer komen moet je wel een enorme slechte verliezer zijn.

Nog steeds niet ontslagen. Althans zie nog geen bericht. Ongelooflijk dat je dit als bestuur tolereert. Bij Liverpool had het ook 6-1 kunnen staan. En gisteravond ook 1-10.

5 oktober 2022 om 16:58

Schreuder heeft gisteren veel fout gedaan maar het zou toch van de zotte zijn om hem voor een periode waar je een maand lang om de 3 dagen speelt te gaan ontslaan.

Daarnaast kun je Liverpool en AZ uit gewoon verliezen en ook tegen dit Napoli is verliezen geen schande (1-6 verliezen natuurlijk wel).

Gewoon rond het WK de balans opmaken en niet emoties laten regeren.

5 oktober 2022 om 18:05

Wat heeft hij dan goed gedaan in die drie maanden? En wat zie je nog goed komen onder hem? De aard van het beestje verandert namelijk niet. Dus wat hij gisteravond na de wedstrijd oreerde, meende hij ook. Dat terwijl het hele bonte gezelschap van voetbalanalytici zijn verhaal met de grond gelijk maakte. Daarnaast, waar heeft Schreuder als hoofdcoach wel een grote indruk achtergelaten? Zelfs bij kampioen Brugge waren ze blij dat ze van hem af waren. Het voetbal was niet om aan te zien. Net als nu - en onder hem in de toekomst - van Ajax.

5 oktober 2022 om 18:54

Verliezen tegen Liverpool, AZ en Napoli kan zeker. Maar niet op de manier waarop dit is gebeurd. Alle wedstrijden is Ajax compleet weggespeeld. Schreuder heeft in die wedstrijden ook helemaal niets laten zien om het tijdens de wedstrijd om te draaien door een tactische omzetting of wissels.
Daarnaast heeft Ajax in totaal 3 goede wedstrijden gespeeld, die tegen Groningen, Rangers en Heerenveen. Alle andere wedstrijden, het merendeel van de wedstrijden, was het gewoon zeer matig, zit er geen lijn in het spel en is totaal onduidelijk wat de tactiek van Ajax nog is.

Het is al langere tijd dus zeer matig aan Ajax kant, tel daarbij op dat Schreuder tactisch in de wedstrijd dus ook niets inbrengt. Schreuder is gewoon een matige coach en die moet zsm mogelijk weg bij Ajax.
Dit is niet emoties die regeren na 1 wedstrijd, dit is al iets wat nu al langer loopt. In de tijd dat hij Ajax onder zijn hoede heeft hij alles wat leuk en goed was aan Ajax compleet eruit gewerkt.

Kinderachtig. Laat alleen maar weer zien dat het slechte verliezers zijn.

Dus buiten de lijnen ook al verloren

Hè bah wat een losergedrag. Toch nog een klein overwinninkje. Slechte verliezers.

Zijn zovaak spelers die hun shirt niet willen ruilen en nu is het opeens een probleem? Hou toch op man wat een onzin! Het is niet verplicht en heel begrijpelijk dat je niet herinnerd wil worden aan z’n beschamende nederlaag. En normaal ruilen de spelers de shirts ook onder elkaar op het veld of in de catacomben en niet door één materiaal man.

Ajax arrogantie zijn we toch wel een keer gewend? Of niet

Ajax gaf makkelijk goals weg dan shirts. De jongens van ajax zijn trots op dit unieke historische moment en willen de shirts houden zodat ze later tegen de kleinkinderen kunnen vertellen dat ze er bij waren. Logisch toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren