Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli kondigt nieuwe coach aan die Luis Enrique en Antonio Conte aftroefde

Laatste update:

Rudi García is de nieuwe trainer van Napoli, zo maakt de club maandagavond bekend via de officiële kanalen. De 59-jarige Fransman neemt het stokje over van Luciano Spalletti, die na het veroveren van de scudetto aankondigde te stoppen. García stond eerder aan het roer bij Olympique Marseille, OSC Lille, Le Mans, Dijon, Saint-Etiénne, AS Roma en Al-Nassr.

Naar verluidt heeft García de strijd om de trainersstoel gewonnen van onder meer Luis Enrique, die na het WK afscheid nam als bondscoach van Spanje. Ook Antonio Conte zou op de verlanglijst van voorzitter Aurelio de Laurentiis hebben gestaan. García zat sinds 13 april zonder club, daar hij werd ontslagen bij Al-Nassr. Hij slaagde er niet in Cristiano Ronaldo en consorten naar de Saudische landstitel te leiden.

De Laurentiis maakt de komst van García bekend in een tweet, waarin hij de kersverse coach succes wenst. “Ik kan met genoegen aan kondigen dat, nadat ik hem de afgelopen tien dagen meermaals ontmoet heb, de heer Rudi Garcia de nieuwe coach van Napoli zal worden. Een oprecht welkom aan hem en veel succes”, aldus de voorzitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo clickbait? En alsnog klik nogsteeds.

Ik denk dat deze trainer snel ontslagen gaat worden, dit seizoen evenaren gaat erg lastig worden.

We zullen zien

Van Spalleti naar Garcia...altijd genieten in het heden als het kan, je weet nooit hoe snel de wereld er anders uit ziet. Kvara, Osimhen, Kim Min Jae word allemaal aan getrokken en nu ook een coach waar ik geen hoge pet op van heb. Het leven gaat snel en verandering komt altijd.

15 juni 2023 om 21:22

Heeft het bij Lyon wel erg goed gedaan, al helemaal als je kijkt hoe slecht het nu met ze gaat. Ook de halve finale van de CL gehaald. Ik denk dat weinig mensen van Spalletti hadden gehoord voor Napoli's succes dit seizoen. Rudi Garcia gaat ze niet net zo goed laten voetballen als onder Spalletti, maar ik verwacht prima resultaten voor Napoli.

15 juni 2023 om 21:42

Als je als voetballiefhebber niet van Spalletti hebt gehoord, voor Napoli, heb je echt onder een hunebed geleefd.

15 juni 2023 om 21:58

Maar het was nou ook niet zo dat die enorme successen had geboekt.

15 juni 2023 om 22:05

Kowalski, als coach had hij voor dit seizoen alleen maar landstitels in Rusland gepakt. Ik kende hem wel maar ik durf met zekerheid te stellen dat genoeg mensen hem niet kenden voor dit seizoen.

16 juni 2023 om 00:53

Ging erom hoe bekend iemand is, dat is niet per definitie afhankelijk van succes...

Twee bekers bij Roma en Champions League halen met Udinese.

Maar goed, ging er misschien iets te makkelijk vanuit dat Voetbalzoners een coach van Inter en twee keer Roma zouden kennen.

16 juni 2023 om 10:35

Dat van Udinese wist ik ook niet😅. Ik heb hem vooral sinds zijn roma jaren gevolgd en sinsdien maakte hij elk team dat hij trainde beter!

Garcia deed het goed bij Lille en Lyon naar mijn weten. Ben benieuwd!

15 juni 2023 om 21:57

Ik zei het laatst al zal me niks verbazen als Napoli volgend jaar weer 4de wordt. Succes trainer weg wellicht nog wat topspelers. One season wonder.

15 juni 2023 om 23:21

One season wonder.. In de 10 seizoenen voor dit kampioenschap 7x in de top3. Das vrij stabiel in de top. Waarbij er enkele jaren meer in had gezeten, maar Napoli naam maakte als chokers. Enkel 3 jaren onder matige trainers als Gattuso en Benitez buiten de top3. Elk jaar vertrekken de beste spelers, en elk jaar draaien ze in de top mee.

15 juni 2023 om 23:30

Nogmaals het is een sterke subtopper maar het is geen absolute topclub. Een absolute topclub pakt gewoon meerdere landstitels in een tijdsbestek van 10 jaar en overwinterd jaarlijks in de CL. Das bij Napoli duidelijk niet het geval.

15 juni 2023 om 23:33

Benitez een matige trainer? Zijn prijzenkast wel eens gezien? Als hij al matig is kan ik geen redelijke Nederlandse coach opnoemen...

15 juni 2023 om 23:51

@derkaiser: tsja, van die 10 jaar werd juve -al dan niet legaal- 8x kampioen. Das lastig hè, met een alleenheerser in de competitie. Daar weet Dortmund alles van

15 juni 2023 om 23:54

@allezparis: zijn laatste fatsoenlijke prestaties dateren van meer dan 13 jaar geleden bij Liverpool en daarvoor Valencia. Bij al zijn clubs daarna, geen misselijke met real, inter, napoli, Everton, newcastle, Chelsea, als een draak gepresteerd.

16 juni 2023 om 00:48

Gek dat jij vindt dat hij bij Inter, Napoli, Newcastle en Chelsea als een draak heeft gepresteerd. Hij heeft bij al deze clubs namelijk prijzen gewonnen terwijl dat niet vanzelfsprekend is. Zeker bij Newcastle heeft hij het gewoon goed gedaan met promotie in 1 jaar meteen. Daar profiteert Newcastle nu nogsteeds van want anders hadden waarschijnlijk nog in de Championship gespeeld toen de eigenaren overnamen. En dan waren ze uiteraard veel minder interessant voor spelers en had het veel meer tijd gekost om ze terug de UCL in te krijgen.

16 juni 2023 om 09:16

Dan heeft Italië maar 1 absolute topclub en dat is Juventus.

16 juni 2023 om 10:37

Benitez heeft bij Chelsea 1 prijs gepakt en met newcastle inderdaad naar behoren gepresteerd,maar bij het merendeel van zijn clubs de laatste jaren gefaald.
Overigens zijn veel spelers van Liverpool nooit echt te spreken geweest over Benitez😅

16 juni 2023 om 09:14

Advies wat ik van een Ajacied durf aan te nemen (van EtH naar Schreuder/heitinga). Maar Garcia ken ik van zijn St Etienne tijd, en daar deed hij het wel echt voortreffelijk. Dus ik ben benieuwd wat hij ervan gaat maken.

Haha ben je mooi klaar mee als trainer, dat je 'voormalig trainer van Cristiano Ronaldo' wordt genoemd. De man is sinds de eeuwwisseling al trainer, ook van grote clubs als Lyon, Marseille en Roma.

Wat een aanstelling zeg.. Jeetje, wat een sof moet dit zijn voor de fans van Napoli.. Een compleet nietszeggende trainer als Garcia zou toch niet meer bij een topclub aan de gang moeten kunnen?

15 juni 2023 om 21:26

Gewoon een prima trainer hoor.

15 juni 2023 om 21:46

Blijkbaar wel.

15 juni 2023 om 22:04

Laten we wel wezen Napoli is geen topclub daar is 1 uitschieter niet genoeg voor.

16 juni 2023 om 07:54

Uit het verleden zeker een topclub, jij doet net alsof het een tobclub is die niets presteert. In de laatste 10 jaar vaak in de top 3, daar is niets mis mee en dus topclub waardig.

Ik hoor mensen hier wel eens zeggen dat als je naar de zandbak gaat je daarna niet meer aan de slag komt. Zie hier eens het tegendeel!

Als je goed genoeg bent kom je wel aan de bak na de zandbak.

15 juni 2023 om 22:28

Talloze voorbeelden van trainers die daarna weer naar europa gaan, ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat dat niet zo is

15 juni 2023 om 23:06

Dan kan ik je adviseren de reacties onder de artikelen nog eens terug te lezen.

Huh, vanmorgen rond 09:00 uur zou Galtier het worden!
Was een logischere keuze geweest dan Garcia…

15 juni 2023 om 22:24

Galtier logischer dan Garcia? Op basis van?

Mooi, dan kan Giuntoli misschien eindelijk naar Juve vertrekken.

Oké dit is wel heel verrassend.. hoop dat die het goed gaat doen.

Op Lyon na een matige trainer, niet bijzonder genoeg voor club die zichzelf als titelkandidaat bestempeld. Ik verwacht geen goed huwelijk maar he, kan alle kanten op natuurlijk en het voordeel is dat hij wel bekend is met de Serie A.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren