Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië gebruikt Malta als speelbal en neemt tweede plaats over van Oekraïne

Laatste update:

Italië heeft zich zaterdagavond zeker niet volledig hoeven inspannen om Malta te verslaan. In het gigantische Stadio San Nicola in Bari wonnen de manschappen van bondscoach Luciano Spalletti met 4-0. Gevierde mannen waren Giacomo Bonaventura, Domenico Berardi (tweemaal) en Davide Frattesi. Dankzij de zege nemen gli Azzurri de tweede plaats in Groep C weer over van Oekraïne, dat eerder op de avond met 2-0 won van Noord-Macedonië. Koploper Engeland (vijf duels) heeft nog drie punten meer dan Italië (vijf) en Oekraïne (zes).

Spalletti koos voor Gianluigi Donnarumma onder de lat. De verdediging bestond uit Matteo Darmian, Gianluca Mancini, Alessandro Bastoni en Federico Dimarco. Nicolò Barella, Manuel Locatelli en Bonaventura vormden het middenveld, achter aanvaller Berardi, Giacomo Raspadori en Moise Kean.

Italië was zoals verwacht vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Al binnen vijf minuten was het bijna raak voor de manschappen van Spalletti. Een voorzet van Raspadori belandde bij Mancini, die al vallend via een kopbal de lat trof. Echt overtuigen deed La Squadra Azzurra echter niet.

Het tempo lag niet al te hoog en Malta mocht soms zelf aan counteren denken. Verder dan een paar ongevaarlijke standaardsituaties kwam het echter niet. Italië begon wat meer aan te zetten en halverwege de tweede helft werd het daarvoor beloond. Een aanval leek in eerste instantie op niets uit te lopen, totdat Bonaventura de bal met een klein gelukje voor zijn voeten kreeg. Zijn uithaal met rechts vloog zeer fraai de bovenhoek in: 1-0.

Hoogtepunten bleven ook na de openingstreffer schaars. Malta-goalie Henry Bonello kreeg de lachers op zijn hand door à la Frenkie de Jong meermaals om zijn as te draaien in een poging van een Italiaanse aanvaller af te komen. Op slag van rust wist Italië toch nog de voorsprong te verdubbelen. Barella speelde Berardi aan op de rand van de zestien. De sterspeler van Sassuolo legde de bal klaar voor zijn linker en de plaatste de bal met binnenkant links én de binnenkant van de paal in het doel: 2-0.

Italië kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer, al kwam het schot van Dimarco uit een ingestudeerde vrije trap niet in de buurt van het Maltese doel. De ruim 56.000 toeschouwers in Bari zagen dat Italië geen kind had aan Malta, dat bij vlagen als speelbal werd gebruikt. Na iets meer dan een uur spelen was de derde treffer daar. Raspadori gaf voor op Kean, die bijna volledig over de bal heen maaide. Hij toucheerde de bal wel een klein beetje, waardoor die perfect voor de voeten van Berardi belandde. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond middels een hard schot in de korte hoek: 3-0.

Het restant van de tweede helft was bepaald niet om over naar huis te schrijven. Een individueel hoogtepuntje daargelaten viel er weinig meer te beleven in Bari. Riccardo Orsolini probeerde het nog wel met een schot, dat over het doel vloog. Spalletti wisselde veelvuldig en zag Raspadori nog dicht bij de 3-0 komen. De poging van de aanvaller van Napoli zat echter tussen een voorzet en een schot in: kans verkeken. In blessuretijd lukte het de Italianen alsnog om de vierde treffer binnen te prikken. Frattesi vond de korte hoek na een geplaatst schot met links: 4-0.

Stand Groep C:
1. Engeland 5 - 13
2. Italië 5 - 10
3. Oekraïne 6 - 10
4. Noord-Macedonië 6 - 7
5. Malta 6 - 0

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bonaventura de 30 plusser Bellingham van Italië 😉 blijft een Heerlijke speler. Echt een ouderwetse klassebak. Wordt waar andere met de jaren minder worden, juist beter, al hebben italiaantjes daar wel vaker last van 😉 leuk dat ze nog aan het doelsaldo hebben gewerkt maar Oekraïne had er vooraf al 4 meer tegen dan Italië en 4 minder gemaakt dus het gaat qua dat niet spannend worden, wel op basis van punten

15 oktober 2023 om 00:37

Ja heerlijke speler he. De enige die nog een beetje samba erin brengt af en toe. Als je hem zo ziet spelen is het jammer dat we hem niet vaker in het elftal gezien hebben.. vond kean vandaag wel weer erg slordig, al moet ik zeggen dat vanaf links niet zijn positie is.

Ik blijf het nog altijd raar vinden dat deze loting zomaar kon, de vorige EK finalisten Italie en Engeland in 1 groep.

15 oktober 2023 om 07:45

Nou ik zat dus net die groep van Hongarije te bekijken haha.

En dan heb je deze groep en een groep met NL en Fra in 1 groep.

Wellicht wilde de UEFA het andere landen ook eens gunnen.

Jammer had wel gehoopt dat Malta kon stunten. 4-0 tegen Italie is sowieso geen schande voor een land waarbij een van de beste ploegen bovenop een winkelcentrum speelt.

14 oktober 2023 om 23:37

Hahah net als in utrecht waar fajah lobi boven de ikea speelt

15 oktober 2023 om 00:04

Haha dat waren tijden. In Kanaleneiland boven een Ikea voetballen, echt top was dat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren