Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax op z’n hoede: ‘Wij werden uitgeschakeld, APOEL won gewoon’

Laatste update:

Frank de Boer is onder de indruk van APOEL Nicosia, de tweede tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester erkende daags voor de krachtmeting dat hij niet veel weet van het voetbal op Cyprus. “Maar APOEL is een goede en ervaren ploeg met spelers van gemiddeld 28 jaar oud”, citeerde het ANP.

“We werden twee jaar geleden uitgeschakeld door Olympique Lyon in de Champions League”, memoreerde De Boer. “Maar APOEL won vervolgens gewoon van Lyon. Ze speelden ook goed tegen Barcelona.” De regerend landskampioen van Cyprus opende de groepsfase van het Europese miljoenenbal in het Camp Nou, waar men met 1-0 onderuit ging.

De Boer is niet bang dat Ajax dinsdagavond overrompeld wordt, net als vorig seizoen tegen Red Bull Salzburg en vorige week Feyenoord het geval was. “Als we onder de druk uit voetballen, dan gaat de storm over”, verzekerde de hoofdtrainer van Ajax.

Wie eindigt hoger in de groepsfase?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“We werden twee jaar geleden uitgeschakeld door Olympique Lyon in de Champions League”

Op doelsaldo, nadat Dinamo Zagreb de wedstrijd tegen Lyon weggaf door 1-7 te verliezen en Ajax twee onterecht afgekeurde goals door de neus werd geboord.

29 september 2014 om 19:02

Tja uitgeschakeld is uitgeschakeld

30 september 2014 om 07:26

Het is goed dat de Boer dit zegt om onderschatting te voorkomen. De opmerking van 'verdediging' is natuurlijk wel terecht. Ajax heeft twee keer gelijk gespeeld tegen Lyon en werd uitgeschakeld door een bizar resultaat in de laatste speelronde.
Dat Apoel Lyon wel wist te verslaan zegt wel wat over die ploeg. Dat ze in Barcrlona slechts met 0-1 verloren zegt mij nog veel meer. Ajax zal het moeilijk krijgen tegen een ploeg die weinig weggeeft, en effectief met de eigen kansen omspringt. Wil Ajax serieus meedoen om de tweede plek, dan is winst vereist.

29 september 2014 om 19:03

'Weggaf'. Ze hadden er volgens mij ook nog een beloning voor gekregen.

29 september 2014 om 19:39

Beloning in de vorm van payback naar ajax inderdaad

29 september 2014 om 21:32

Nee payback in de vorm van $$$

29 september 2014 om 19:08

Dat was toch een doelpunt van Urby van op 20 meter? Belachelijk dat die werd afgekeurd. Die hele situatie toen was en is intriest.

29 september 2014 om 19:14

Anita volgens mij

29 september 2014 om 19:14

nee van Anita, inderdaad 2 onterecht afgekeurde doelpunten.

29 september 2014 om 19:31

Lodeiro en anita idd. Was wel duidelijk dat ajax niet mocht winnen/punt pakken die avond.

29 september 2014 om 19:58

Geloof niet dat Ajax die wedstrijd niet mocht winnen, wat dat betreft geloof ik ook niet in het hele omkoop verhaal. Dat Zagreb expres verloor om Ajax en de trainer destijds een loer te draaien geloof ik wel.

Ajax heeft de laatste jaren niet veel geluk gehad in de CL, en dit heeft uiteraard te maken met de onervarenheid in deze wedstrijden, jammer was het wel. Ze verdienden zeker één keer door te komen naar de volgende ronde.

Hoop dat ze dit jaar weer leuke wedstrijden laten zien, en hopen op een stuntje op de tweede plek, vind namelijk dat de eredivisie behoorlijk ondergewaardeerd wordt. Ik denk dat met een beetje geluk een topclub uit NL de kwartfinale kan bereiken, maar eerst morgen maar winnen

29 september 2014 om 19:58

ZO! Als ooit het dak van de Arena moest instorten was het die avond geweest. Wat een klerezooitje op de tribune. Mensen werden steeds gekker en gekker. Met de rust was alles nog koek en ei maar daarna sijpelde de berichtjes binnen van steeds meer doelpunten voor Lyon. Het werd er in ieder geval niet gezelliger op in de Arena. Het was een avond om snel te vergeten.

29 september 2014 om 20:35

Dan ben jij de eenigste, dit is allemaal heel toevallig...

30 september 2014 om 12:32

Dat mochten ze er ook wel even bij zeggen inderdaad. Ongelofelijk dat Ajax die zaak niet gewonnen had. Sindsdien heb ik een hekel aan die Fransman Platini. We laten ons nooit meer naaien!

zal een lastige pot worden daar in de heksenketel.. Overigens vind ik de laatste woorden vreemd van De Boer want als iets wel is gebleken tegen Salzburg en Feyenoord maar ook tegen PEC is dat ze zich er duidelijk niet uit kunnen voetballen

29 september 2014 om 19:05

Daarom zegt ie ook: "als we onder de druk uit voetballen", het eerste woord in die zin is cruciaal. Hij zegt niet dat het ze ook gaat lukken om onder de druk uit te voetballen, hij zegt alleen dat als het ze lukt dan gaat de storm liggen.

29 september 2014 om 20:10

Hun hebben btw ook nog maar 1 doelpunt tegen gehad in de competie, overigens hebben ze de uit wedstrijden van de afgelopen jaren tegen Chelsea, Atleti, Porto en Zenith st Petersburg niet verloren.

29 september 2014 om 20:44

dan is het toch een belachelijke opmerking omdat het ze nog nooit gelukt is tegen een tegenstander dat enorm druk zet?

29 september 2014 om 22:47

Dat is juist het grote verbeterpunt voor dit Ajax, in principe kan je met deze selectie hetzelfde bereiken als de voorgaande.

Grote verschil is alleen dat 'dit' Ajax zich niet altijd onder de druk vandaan kan voetballen, bijvoorbeeld in de Kuip was voor eerst sinds een tijd dat Ajax het echt moeilijk had met Feyenoord.

Als ze het uit kunnen voetballen worden het van die zaadpotjes van een aantal jaar terug, dat je een toto kan invullen met een dikke handicap op Ajax

Ben echt benieuwd. Vind wel dat Ajax volwassener is geworden als je je vergelijkt met andere jaren en dat zal morgen ook blijken. Hoop dat ze minimaal met 2 doelpunten verschil winnen en dat Psg gelijkspeelt tegen Barca dan staat Ajax (voor even) op de eerste plek.

29 september 2014 om 19:32

Is voordeliger als barca wint natuurlijk. Uiteindelijk is het leuk als je de groep een speelronde leidt. Maar aan het eind van de rit wil je 2e staan natuurlijk.

29 september 2014 om 19:39

Nee, laat Barca maar winnen, dan is de voorsprong op PSG groter (die zijn gezien hun vorm echt degene die we achter ons moeten laten, willen we doorgaan). Ik sta liever 2 punten achter op Barca en 3 voor op PSG dan gelijk met Barca en 2 op Psg. Barca wint de groep toch wel, dan kunnen ze maar beter zoveel mogelijk punten afsnoepen van Apoel en Psg.

29 september 2014 om 19:55

Jullie hebben wel gelijk denk ik. Maar dan moet ajax wel 2x winnen van Apoel anders is het voor niks geweest. Ook die gelikkspel tegen psg kan dan afgescreven worden. Maargoed voor me totto hoop ik wel het scenario wat ik hierboven hebe geschreven.

Ik vind Frank de Boer echt een hele goede trainer en ik hoop dat hij bij PSG aan de slag zou kunnen nu Laurent Blanc als we de berichtgeving moge geloven waarschijnlijk wordt ontslagen. Ik denk dat hij het echt heel goed zou doen met de selectie die PSG heeft, beter dan Blanc op dit moment in ieder geval.

Verder heeft die gelijk over Apoel. Het is een moeilijke tegenstander om tegen te spelen en een 1-0 verlies in het Camp Nou is niet eens zo'n slecht resultaat. Moet wel eerlijk toegeven dat ik de wedstrijd niet heb gezien dus wellicht dat het resultaat niet de wedstrijdverhouding weergeeft maar alsnog zegt het wel iets wanneer je maar met 1-0 verliest in Barcelona.

29 september 2014 om 19:02

PSG is geen optie voor Frank de Boer. Hij wil alleen bij traditionele topclubs aan de slag, en geen topclubs die een bij elkaar gekocht team hebben.
Dat heeft Frank al meerdere keren aangegeven.

29 september 2014 om 19:04

Wellicht dat hij voor PSG een uitzondering maakt. Is toch wel een mooie club met een mooie historie en in een prachtige stad. Ook staan er nu echt een paar leuke spelers qua naam maar ook aanstormende talenten waar Frank de Boer mee aan de slag zou kunnen. Alleen de competitie is wat minder aantrekkelijk maar goed vergeleken de Eredivisie wel een vooruitgang.

29 september 2014 om 19:16

@murad

Ik denk niet dat Frank met matige overbetaalde spelers wilt werken. Hij wilt gewoon met een team werken waar het beleid ook nuchter is. Bijvoorbeeld een Arsenal. Dat is een club wat echt bij Frank past ook Barcelona hoor. Maar PSG heeft 2 wereldspitsen en de 1 die wordt op de flanken gezet. Dat is gewoon geld over de balk gooien en zo zit Frank niet inelkaar. Hij vind zoiets ook niet passen in de huidige maatschappij. Iedereen zie je hard voor ze geld werken en daar wordt alles gedaan of het kattenpis is.

29 september 2014 om 19:56

Matig over betaalde spelers? Over dat over betaald kan je nog discussieren maar matig, nee. Ze zijn gewoon uit vorm. PSG in vorm is gewoon Europese top (onder Real, Bayern wellicht)

30 september 2014 om 00:15

Echt wel dat FdeB tegen PSG ja zou zeggen. Een van de grootste teams op aarde, als is alleen al vanwege de brede en sterke selectie. Maar vooral ook Zlatan natuurlijk...

Nu al zin in dit potje morgen! Ik verwacht een simpele overwinning omdat dit een tegenstander is te vergelijken met een fc twente, az of heerenveen.

Ik denk dat we ze met een 0-3 overwinning over de knie leggen.

29 september 2014 om 19:14

Champions League en Europees is toch anders. Je weet nooit wat er in zo wedstrijd kan gebeuren. Spelers die bovenzichzelf uitstijgen of ondermaats presteren. Je weet het niet. Maar ik verwacht wel een positief resultaat. Ik heb er ook ontzettend zin in. Ik denk een winst maar het zal wel stroef worden.

29 september 2014 om 19:19

nou ik schat Apoel wel wat hoger in dan Twente AZ of Heerenveen. wordt lastig want je speelt uit als die gasten je onder druk zetten ben ik benieuwd of Ajax zich daar onderuit voetbalt.

29 september 2014 om 19:52

Ik denk dat Twente beter is dan Ajax.
Twente dit seizoen als enigste nog niet verloren.
Begint nu te draaien.

Milik en Schone vind ik wel hele goede spelers
El Ghazi in potentie ook

29 september 2014 om 19:42

Oh jij hebt ze vaak zien spelen dus? Wat is hun zwakte?

29 september 2014 om 19:14

Hahaha, ja en dat kan Ajax ook heel erg goed Welnee, Ajax moet haar eigen spelletje spelen, Apoel zal flink druk gaan zetten en zeer fysiek spelen, maar als de spelers van Ajax een beetje in hun spel komen moet een goed resultaat mogelijk zijn...

29 september 2014 om 19:51

We verloren met 2-1 van Celtic en wonnen met 1-0.

30 september 2014 om 07:39

Ajax kan simpelweg niet zo spelen... Om enigzins voor resultaat te spelen zullen ze het eigen spel moeten spelen.

29 september 2014 om 19:21

gewoon 100% voor de winst gaan

Overrompeld zal Ajax zeker niet worden maar Apoel mag absoluut niet onderschat worden. Ik verwacht dat ze toch zeer defensief gaan spelen en hopen op stilstaande momenten. Ik denk niet dat Apoel de kwaliteit heeft om vaak het doel van Ajax te bestoken. Maar we mogen ze absoluut niet onderschatten en laten we hopen op een mooi voetbalspectakel.

Ik verwacht een moeilijke overwinning voor Ajax. Apoel is een team die defensief heel sterk is en daar heeft Ajax het altijd erg lastig mee. Als Ajax in goede doen is en niet speelt zoals tegen Feyenoord dan zie ik er wel een overwinning uit komen.

Ajax gaat ook niet winnen.
Apoel gaat gewoon 3 punten pakken thuis tegen Ajax.
Dat is team is aardig in vorm.

Ik hoop wel dat Ajax wint , want we kunnen de punten goed gebruiken.

29 september 2014 om 19:26

Je weet totaal niet wat je zegt. Ze hebben afgelopen wedstrijd verloren. En ze spelen echt niet een top competitie ofzo. Hun enige concurrentie is hun zelf. Het is dat ze elke keer het mentaal moeten op doen tegen het kaliber Fortuna Sittard en Achilles met allen respect.

Ik zie Ajax gewoon winnen en ik zal het wel onderbouwen. Omdat wij in de CL ruimte krijgen en de meeste tegenstanders niet verwachten dat wij positioneel zo ontzettend goed zijn.

29 september 2014 om 19:52

Jij weet het ook niet, want ze hebben gelijk gespeeld met 0-0.

29 september 2014 om 22:53

Jouw onderbouwing raakt kant noch wal. Leg even uit waarom Ajax in de Champions League meer ruimte krijgt en de tegenstander zich laat verrassen door het sterke positiespel. Apoel zal zich niet laten verrassen en heeft ongetwijfeld de beelden van Ajax tegen respectievelijk Salzburg en Zwolle bekeken. Wanneer een tegenstander druk gaat zetten blijft er niets meer over van dat positiespel waar jij zoveel vertrouwen in hebt. Onder druk en een te hoog tempo komt Ajax niet meer aan voetballen toe, de wedstrijd tegen Feyenoord liet duidelijk en pijnlijk zien dat Ajax compleet van de leg is wanneer een tegenstander vanaf de eerste minuut druk gaat zetten. Ajax positioneel sterk? Laat me niet lachen vriend, Boilesen is een typisch voorbeeld van een speler die zich vaak laat verrassen en de verkeerde keuzes maakt door zijn zwakke positiespel!

Stel Ajax wint nu van Apoel en overwintert uiteindelijk als tweede in de groep. Ik heb zo'n vaag gevoel dat Ajax dan ofwel Bayern Munchen ofwel Real Madrid gaat loten, gewoon omdat het kan.

On topic:
Dat onder de druk uit voetballen moet ik nog maar zien. Tot nu toe is gebleken dat er bij Ajax daar absoluut geen spraken van is.

29 september 2014 om 20:34

Dat zou weinig uitmaken, het bereiken van de volgende ronde zou al een gigantische mijlpaal zijn. Maar goed, zover is het voorlopig nog niet.

Ajax heeft de wapens om Europees te kunnen strijden. Het is tijd dat Frank het team leert om deze wapens in te zetten. Ajax heeft in Kishna en EL Ghazi snelle spelers die redelijk doelgericht te werk kunnen gaan met een aktie. Kun je uitstekend gebruiken op de counter.
Daarnaast heeft Ajax spelers zoals schone en in mindere mate van Rhijn die gebruik kunnen maken van standaard situaties. Ze hebben zelfs fysiek sterke verdedigers in van den Hoorn en Denswil, zijn voetballend wel echt minder (al kun je het bij Denswil redelijk noemen), maar fysiek uitstekend.
Zelfs in Klaassen hebben ze een middenvelder die meters kan maken en ook nog wel scorend vermogen heeft (al is hij minder in vorm)

Zijn het type spelers die je uitstekend kunt gebruiken bij een op en top counterploeg. Echter gebruikt Ajax te veel dartel spelers. Leuk voor de Nederlandse competitie, maar gewoon te min Europees. En dat is al een paar keer aangetoond. Leuk dat je het goed doet tegen City, Barca en meer van die topploegen, maar die geven je de ruimte. Tegen real zijn we vaker dan eens kei en keihard afgeslacht, maar die jaagden je dan ook op om er dan over heen te klappen. Salzburg deed hetzelfde. Feyenoord deed hetzelfde in mini variant.

Gewoon kappen met spelen op balbezit, Fysiek spel met afjagen wordt snel een stuk voorzichtiger met twee a drie goed uitgevoerde coutnters.

29 september 2014 om 21:17

Ik vind dat er niet moet worden gekapt met spelen op balbezit. Ik vind eerder dat er moet worden gekeken naar hoe de speelstijl verbeterd kan worden.

Wat punten waarop Frankie zijn speelstijl zou kunnen verbeteren zijn bijvoorbeeld:

-Het druk zetten. Dat gebeurt nu wel, maar het kan een stuk intensiever en meer geordend
-Omgaan met gegeven ruimtes. Dit is een van de grootste kritiekpunten. Wanneer de bal op een voor de tegenstander gevaarlijk positie wordt veroverd, gebeurt er vaak niet veel.
-De manier van combinaties aangaan. Voorbeeld: er wordt veel te weinig gebruik gemaakt van de standaardcombinatie van vooruit passen en dan naar opzij zodat je verder op het veld bent en overzicht hebt op alles.
-Intensiteit. Dit spreekt voor zich.

Je hoeft Ajax geen counterploeg te maken, maar je kan wel je speelstijl evolueren en er counterelementen in stoppen. Dat werkt veel beter denk ik dan je speelstijl omgooien.

Wil je overwinteren in de CL ? dan moet je deze wedstrijd gewoon winnen, anders zijn de kansen zo goed als verkeken. Maar ook voor overwintering in Europa is deze wedstrijd gewoon heel erg belangrijk. Ik ben benieuwd, dit is absoluut een cruciaal duel, veel belangrijker waarschijnlijk als het duel in Barcelona. Het is hoogtijd om weer eens Europees een uitwedstrijd te winnen, dat zou gezien de kwaliteit zeker haalbaar moeten zijn.

29 september 2014 om 22:14

Ik heb er een hard hoofd in. De laatste jaren presteert Ajax goed in de CL tegen tegenstanders als Manchester en Dortmund, maar dat is dan in de underdogpositie. Tegen zulk soort tegenstanders stijgen ze boven zichzelf uit op de een of andere manier. Tegen een Steuea Boekarest of Salzburg zie je pas echt hoe kwetsbaar Ajax is. Het zal in ieder geval lastig worden morgen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren