Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax ontvangt formeel bod van twaalf miljoen euro op Younes'

Laatste update:

Amin Younes ligt al goed in de markt en kan zich de komende weken tijdens het toernooi om de Confederations Cup nog meer in de kijker spelen. Volgens De Telegraaf valt een zomers vertrek van de aanvaller bij Ajax niet uit te sluiten, daar hij sinds zijn aanwezigheid bij het Duitse elftal 'bijzonder goed' in de markt zou liggen.

Younes, 23 jaar en een contract tot volgend jaar zomer, maakte op 6 juni als invaller zijn debuut in de vriendschappelijke interland tegen Denemarken (1-1) en mocht vier dagen later starten in het WK-kwalificatieduel met San Marino (7-0). Hij luisterde zijn eerste basisplaats in die Mannschaft op met een assist en een doelpunt.

Volgens de zaterdageditie van De Telegraaf neemt het aantal clubs dat naar Younes informeert met de dag toe. Het meest concreet is op dit moment Torino, dat zich officieel bij Ajax meldde en al een bod van uiteindelijk twaalf miljoen euro op de linksbuiten zou hebben uitgebracht. Ook clubs uit Bundesliga volgen nauwgezet de verrichtingen van de ex-speler van Borussia Mönchengladbach en 1. FC Kaiserslautern.

Het dagblad sluit niet uit dat directeur spelersbeleid Marc Overmars uiteindelijk een formeel bod accepteert, als geïnteresseerde clubs tegen elkaar gaan opbieden. Younes kwam immers voor 1,5 miljoen euro over naar Ajax, dat overigens een eenzijdige optie voor nog een seizoen heeft. Younes zelf zal een grote stem hebben in het al dan niet vertrekken.

Ajax moet Amin Younes verkopen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk verkopen. Cerny en Kluivert zijn beter.

17 juni 2017 om 07:09

Die zijn echt niet beter dan Amin. Ik ben een Feyenoorder maar deze jongen wordt zwaar onderschat. Zijn rendement is niet altijd goed maar zeker een goede speler.

17 juni 2017 om 07:46

Hele goede techniek en dribbel. echt 9/10. Echter is zijn schot altijd slap, heeft hij weinig overzicht en moet hij altijd 5 seconden aan de bal zijn voordat hij beslist heeft wat hij gaat doen. ik zou hem verkopen voor 12 miljoen. Dan heb je de prijs voor Neres weer redelijk terugverdiend en meteen ruimte gecreëerd voor Kluivert en Neres.

17 juni 2017 om 08:59

Kluivert wel! Bijna iedere invalbeurt van Kluivert, zichtbaar verschil. Kluivert gaat het ook veel verder schoppen. Heeft meer inzicht, kan iemand vrij voor keeper zetten met steekpass. Dat kan je iemand niet leren. Dat heb je of niet.
Younes heeft ook een veels te slecht schot voor zo'n egoist.

17 juni 2017 om 09:05

Invallen is makkelijker he. Zodra kluivert in de basis begint is het pover. Logisch gezien zijn leeftijd.

17 juni 2017 om 09:47

Inderdaad, mensen onderschatten hem. Houdt altijd twee man bezig en heeft toch enkele zeer belangrijke doelpunten gemaakt. Zijn rendement moet omhoog dat weten we wel. Dat is komend seizoen de volgende stap die hij bij Ajax moet zetten. Kluivert en co zijn echt nog niet klaar voor de basis. Hebben veel invalbeurten nodig om te groeien en fouten te maken. Het publiek juicht nu, maar zodra hij vier ballen verspeelt is dat ook weer voorbij. Laat ze daar maar eens rustig aan wennen.

17 juni 2017 om 07:48

Kluivert is in potentie idd beter. Dat je zegt dat Cerny beter is maakt je hele post ongeloofwaardig.

17 juni 2017 om 08:54

Beide jongens halen nog niet het niveau van Younes. Younes had dit jaar een erg laag rendement maar is altijd dreigend en passeert zijn tegenstanders erg makkelijk. Vanaf februari was binnendoor en buitenom erg goed. Ik zou hem een contractverlenging aanbieden van minimaal 3 jaar erbij. Wil hij geen nieuw contract ondertekenen dan 15 a 17 mil verkopen en Pavon of eventueel Lozano (als die dan nog niet aan man.city /psv) is verkocht.

17 juni 2017 om 10:23

Zou hem ook houden. Toch altijd een speler met dreiging. Afronden wil nog niet lukken maar wanneer hij zich gaat richten oo afronden is het een prima speler. Of ze hem ook daadwerkelijk laten afronden na of tijdens elke training.. verwacht het niet. Vind voetbal nog steeds een sport die ver achterblijft. Investeer eens in individuele trainers. Focus op de verbeter punten. Een spits die de bal klaar moet leggen voor zijn goede been, daardoor het momentum verliest, kan ik geen prof noemen.

17 juni 2017 om 10:43

Hij is al wel iets ouder, ben benieuwd hoeveel hij nog kan verbeteren aan die afronding. Ik neem toch aan dat Ajax daar ook wel bovenop heeft gezeten de afgelopen twee jaar, met in dat geval weinig resultaat.

Overigens weet ik niet waar jij de kennis vandaan hebt dat individuele trainingen niet/nauwelijks voorkomen, dat is gewoon niet waar. Daar zijn gewoon blokken voor ingepland. Maar soms zit er gewoon niet meer in.

17 juni 2017 om 10:54

Maar wat heb je aan dreiging als de vervolgactie op niets uitloopt? Die jongen geeft ook bijzonder weinig assists. Het ziet er allemaal leuk uit met die korte dribbel, maar het is ook allemaal zo voorspelbaar. Ik zeg: strik eromheen en iemand met rendement halen.

17 juni 2017 om 12:32

Om eerlijk te zijn heb je zelfs veel aan alleen dreiging. Het trekt meer verdedigers jou kant op, moet de speler de bal wel goed verplaatsen naar de vrije man.

Ajax is een team dat enorm veel rond de 16 van de tegenstander speelt. Laat Younes nou zelfs daar lastig te verdedigen zijn. Hij heeft enorme wendbaarheid en kan op de halve meter iemand het bos in sturen. Neres bv. heeft ook wendbaarheid, maar ik denk dat hij de bal verder voor zich uitspeelt, waardoor hij meer ruimte nodig heeft dan Younes.

17 juni 2017 om 09:04

Hoe kom je daarbij. Dit is de beste dribbelaar in de ED. Helaas vorig seizoen geen overzicht. Zijn debuutjaar daarentegen wel. Misschien na minuten in de Duitse ploeg is hij nog beter geworden. Gewoon houden of verkopen voor minimaal 18 miljoen euro, want met dat geld haal je wel een andere goeie vleugel. Cerny is slecht in Ajax 1. Ongekend het verschil tussen hem in het eerste en bij jong Ajax. Doet me denken aan Zivkovic.

17 juni 2017 om 10:14

Het is maar een eerste bod natuurlijk/ Als je er als Ajax zijnde nog 14 van kunt maken dan meteen wegdoen. Younes is een leuke voetballer om te zien, maar met een schrikbarend laag rendement. Zeker voor die prijs niet onvervangbaar.

17 juni 2017 om 11:37

Wow man wat gaat dat snel bij Ajax.... trainer al weg, aanvoerder al weg, Tete waarschijnlijk al weg, Younes weg, de Ligt en Sanchez in belangstelling van topclubs..... transferperiode is amper begonnen en de grote clubs moeten zich nog roeren.

Dat zal nog wat worden.... als ze maar goed weer aankopen en de mix tussen jong en oud in de gaten houden.

Wel jammer want je had zo mooi kunnen voortborduren op de basis die vorig jaar is gelegd. Nu moet je weer van voor af aan beginnen. Weet wel dat ieder jaar spelers weg gaan maar dit gaat extreme vormen aannemen.

Hoop dat de jonge spelers nog een tijdje blijven en een voorbeeld nemen aan Klaassen anders zijn al de mooie carrieres in de dop weer om zeep geholpen.

17 juni 2017 om 11:46

Ik vind het beter dan de tijden dat Eriksen en Suarez in de laatste weken van de transferperiode weg gingen en we geen vervangers konden halen

17 juni 2017 om 12:18

Tja snap je verhaal niet. Klaassen weg wist je al een half jaar. Net zoals Tete. Bosz weg was verrassend. Maar dat is het ook tot nu toe. De Ligt, Sanchez en Younes staan in de belangstelling, maar dat betekend niet dat ze weg gaan.

17 juni 2017 om 12:38

Elpistolero.. ik zal het even voor je samenvatten zodat jij het ook begrijpt.

Het gaat snel bij Ajax...en dat vind ik jammer.

Duidelijk nu?

17 juni 2017 om 23:40

Ik ben blij om te zien dat Ajax zelf inmiddels een zeer vergelijkbare reactie heeft gegeven, namelijk gewoon 15 vragen en verkopen.

19 juni 2017 om 17:39

Zo leuk, als vreemden mijn berichten aanpassen...

Prima prijsje voor Younes, laatste paar maandjes zich prima gemanifesteerd voor Ajax. Alhoewel zijn afwerking en voorspelbaarheid hem een beetje mankeerde, denk ik wel dat Ajax nu al betere spelers voor hem heeft ...

Onderschatte speler. Heeft snelheid, dreiging, een goed schot en heeft de felheid die Ajax nodig heeft om pressievoetbal te spelen. Kijk de wedstrijd tegen Schalke thuis nog maar eens terug. Het is moeilijk een buitenspeler te vinden met al deze kwaliteiten. Ik denk dat Kluivert nog te licht is , zeker voor een hele wedstrijd. Lekker nog een jaartje houden dus.

17 juni 2017 om 08:21

Volgend jaar is Younes transfervrij... Ajax zal dus ook wat willen verdienen aan hem.

17 juni 2017 om 08:25

Ajax heeft een eenzijdige optie voor nog een jaar, dus zal niet tranfervrij zijn.

17 juni 2017 om 08:45

Snelheid heeft hij zeker, die zit constant op de scooter. Maar dreiging en goed schot? Lmao!! Die probeert op rechts alleen maar via de binnenkant zijn tegenstander te passeren. Een door PassieB overschatte speler. Gauw strik erom voor 12M zeg ik.

17 juni 2017 om 10:46

Geen dreiging? Younes is zelfs als ie slecht speelt regelmatig ons meest dreigende man. Houdt altijd twee verdedigers bezig omdat ie 1 zo voorbij is.

17 juni 2017 om 11:09

Grapjas. Ten eerste speelt hij op links. Hij houdt altijd twee bezig. Tenslotte is 12 te weinig voor een waardige vervanger. Maar ik spreek over half jaar wel weer, grappenmaker

17 juni 2017 om 12:10

@curly.winston

Younes heeft snelheid en zit constant op de scooter? Niet op het voetbalveld in ieder geval. Of bedoel je privé op de snelweg misschien? Als Younes iets mist dan is het wel pure snelheid. Dreiging heeft hij juist weer wel... Heb je het wel over dezelfde Younes en niet zijn kleine broer die ergens op rechts in Duitsland een balletje trapt? Het gaat namelijk over Armin.

17 juni 2017 om 13:42

Younes is een exacte kopie van Renato Ibarra. Lekker snel, kan een mannetje voorbij spelen maar zo gauw het op schieten aankomt, kun je beter je oma opstellen. 12 miljoen is belachelijk veel voor deze speler, meteen doen als Ajax zijnde.

17 juni 2017 om 14:16

??? Je kan er niet verder naast zitten met je uitleg over Younes...
De 1e meters is hij rap maar daarna stort ie behoorlijk in en hij zit dan hoogstens op een ouwe Puch of Sita. Dreiging is juist wat hij wel bezit dus

17 juni 2017 om 09:01

Goed schot??
Als zijn schot goed zou zijn, zou z'n voorspelbaarheid niet toe doen. Zie maar Robben.
Younes heeft ook geen inzicht zoals een Kluivert, die iemand met een steekpass vrij voor de goal kan zetten.

17 juni 2017 om 09:27

Tegen Schalke speelde Younes erg goed idd. Ging ook eens buitenom voor de verandering. Maar op basis van 1 wedstrijd moet je een speler niet beoordelen. Goed schot ben ik niet met je eens, hij heeft maar 3 keer gescoord in de ED heel erg weinig voor de linksbuiten van Ajax. 12 miljoen voor Younes is strik eromheen en wegbrengen zeker met 1 jarig contract.

17 juni 2017 om 10:27

Vergeet niet dat hij een keer of 11-12 de paal of lat raakte. Hadden die schoten net wat meer geluk gehad dan had hij er zomaar 15 in het netje liggen. Niet slecht voor een buitenspeler, toch?

Ik zou als Ajax zijnde de gok wel durven nemen om hem nog een jaartje te houden. Kun je zomaar nog een jaar heel veel plezier aan beleven. Tweede helft van het seizoen probeerde hij al veel meer te varieren in binnendoor en buitenom gaan.
Tenzij er natuurlijk een niet te weigeren bod komt voor deze speler die 1,5 miljoen kostte.

17 juni 2017 om 10:22

Kennelijk kijken wij andere wedstrijden.

Younes heeft een lage handelingssnelheids en ook zijn loopsnelheid valt mij tegen voor een buitenspeler. Zijn schot is echt heel matig. Hij kan totaal geen kracht in zijn schot leggen. Moet je het verschil is zien tussen een schot van bijvoorbeeld Dolberg en van Younes van rand 16m. Bij Dolberg schiet de keeper bijna mee het doel in, bij Younes haalt de bal net de 5 meter lijn, wanneer hij hem vol raakt.

Buiten dit alles doet Younes ook niet meeverdedigen. Tegen Lyon en ook tegen Manchester kwam het gevaar steeds omdat Younes zijn mannetje liet lopen Hij was in de Europaleague vaak ook juist de enige speler die niet meedeed met het pressie voetbal. Iedereen werkte enorm en zette druk, en Younes sjokte maar een beetje rond.

Younes is enkel goed wanneer hij zelf de bal, dan gaat hij pingelen en speelt hij drie man uit om vervolgens de bal in te leveren bij de tegenstander. Want hij heeft een slecht schot en mist het overzicht en finesse om iemand anders vrij voor de goal te zetten.

17 juni 2017 om 10:42

Ik ben het met je eens dat Younes een onderschatte speler is, maar ik moest stiekem toch wel lachen toen ik las dat Younes een goed schot heeft.

17 juni 2017 om 10:44

Hij is inderdaad dreigend, maar zijn schot is zeker niet goed. Bovendien heb je aan snelheid en dreiging niets als je er geen rendement uit haalt. Je hebt niets aan een buitenspeler die nauwelijks doelpunten maakt en assists geeft. Younes is best een leuke speler, maar voor Ajax niet moeilijk te vervangen. Zoveel waarde heeft een wisselvallige buitenspeler zonder rendement niet.

12 miljoen te weinig voor een Duitse international.
Laat ze maar betalen voor amin.

17 juni 2017 om 07:51

Ja misschien wordt hij ooit voor de a-selectie geselecteerde. Nu is t nog een b-international en daar betaal je echt niet veel meer.voor. een speler met zijn rendement kan echt geen 24 opleveren

17 juni 2017 om 07:56

Hij hoeft niet weg. Dus gewoon 24 vragen. Geld zat aanwezig bij ajax. Maar ja dat kunnen we wel aan Marc overlaten.

17 juni 2017 om 08:30

@feye88

Nog nergens op gebaseerd dat Younes nog niet in aanmerking kan komen voor de Duitse 'a-selectie', wanneer elke beschikbare Duitse speler weer selecteerbaar is. Je kunt toch niet in het hoofd van Löw kijken?

Younes mag zich momenteel bewijzen op trainingen en in wedstrijden en is een type speler met specifieke kwaliteiten. Wie weet of Löw graag zo'n type bij de selectie heeft en vaker voor hem gaat kiezen.

Sowieso is b-international wel een erg belegen term, met de intentiteit van club- en nationale wedstrijden, die topspelers hebben en de overbelasting, die daarbij komt kijken, is de vijver waaruit bondscoaches hun volwaardige internationals vissen aanzienlijk groter dan voorheen.

Ik ben het met wve eens dat je voor Younes überhaupt meer kan vragen. Hij os pas 23 jaar, zit nog lang niet aan zijn plafond en heeft Ajax, al twee interlands en een EL-finale achter zijn naam staan, wat zijn prijs en aanzien een boost geeft.

En wat is rendement voor een buitenspeler? Dat is meer dan alleen statistieken waaruit goals en assists blijken. Younes houdt net zijn constante dreiging minimaal twee verdedigers bezig met zijn spel, waardoor hij voor Dolberg ruimte in het centrum creeërt, dat is ook rendement.

Ajax kan indien gewenst met hem door of vragen wat het blieft voor hun Duitse international.

17 juni 2017 om 08:08

Ajax heeft het goed voor elkaar. Waar Feyenoord 1,5 miljoen vangt voor Elia begint bij Ajax het bieden op Younes al bij 12 miljoen. En dan nog vind ik dat Ajax in de positie staat om meer te vragen. Ajax hoeft nu niet te verkopen. Zeker niet na de transfer van Klaassen.

17 juni 2017 om 08:16

Is een ander verhaal elia.
Is over de top heen.
En heeft een gunfactor blijkbaar bij de directie. Klaassen kon ook voor meer weg als ajax de poot stijf houd. Maar moet je dat doen??

17 juni 2017 om 08:36

Ik had elia genoemd omdat hij dit seizoen een gelijkwaardig niveau als Younes liet zien. Maar dat zie ik bij Feyenoord wel meer. Ze hebben nu een seizoen lang in de top van de Eredivisie meegedaan (met natuurlijk het kampioenschap) maar dan zie ik toch op de transfermarkt dat ze er nog niet helemaal bijhoren. Geruchten over Karsdorp ook. Voor hem kan je ook gewoon een miljoen of 22 vragen en dat moet Feyenoorder ook doen maar dat doen ze volgens mij niet.

17 juni 2017 om 08:51

Het niveau is ongeveer gelijkwaardig idd maar daar houd de vergelijking ook wel mee op.
Elia is 7 jaar ouder dus daar is de rek wel uit. Met Elia was schijnbaar een afspraak gemaakt dat hij na bewezen diensten voor een relatief lage transfersom mocht vertrekken. Elia heeft heel veel salaris ingeleverd toen hij weer in de eredivisie kwam spelen. Allemaal factoren die absoluut niet te vergelijken zijn met Younes.
Het bedrag wat een speler waard is is altijd relatief natuurlijk, jij zou 22miljoen vragen voor Karsdorp maar waarom geen 25 miljoen of 32 miljoen?

17 juni 2017 om 08:46

Dan zouden ze voor Westermann minimaal 20M moeten betalen gezien jouw reactie..

17 juni 2017 om 10:49

Die man is één brok ervaring, daar vraag je minstens 50M voor curly.

Strik eromheen en direct verkopen deze voorspelbare buitenspeler zonder actie buitenom.

17 juni 2017 om 07:15

Dan heb je hem, vooral Europees, te weinig zien spelen want voorspelbaar was hij dit seizoen allerminst. In Europese wedstrijden vaak de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van Ajax. Die back van Schalke is nog steeds misselijk.

17 juni 2017 om 07:47

Hij is enorm voorspelbaar elke wedstrijd 1x buitenom de rest alles binnendoor. Op zich niet erg Robben heeft dat ook enigzins alleen Robben is en was een absolute topper, meer snelheid beter schot.
Younes is een typische ' one trick pony ' Robben heeft toch wat meer variantie in zn spel.
12 miljoen is echt een mooi bedrag voor Younes.

17 juni 2017 om 07:50

1x buiten om verder alleen binnendoor? Dat heb je hem sinds de winterstop niet meer zien spelen. Vraag me af waarom je dan een reactie plaatst.

17 juni 2017 om 08:09

Ik heb Younes bijna elke wedstrijd zien spelen en de keren dat hij buitenom gaat zijn echt zeldzaam, de keren dat hij succesvol buitenom gaat nog zeldzamer. Ik vraag me af of je je Younes zelf wel alles heb zien spelen.
Leuke voetballer maar niet heel bijzonder, 12 miljoen is een prima bedrag.

17 juni 2017 om 08:09

Nee dat is onzin.
Na de winterstop was hij niet voorspelbaar.

17 juni 2017 om 08:19

Dan hebben we duidelijk een andere mening. 😉

17 juni 2017 om 08:47

Die back van Schalleke is een jeugdspeler hoor zonder 0,0 ervaring

17 juni 2017 om 09:23

@Tornado72

Je kan Younes niet vergelijken met een topspeler als Robben en ook zijn type spel is anders. Robben is veel ouder en ervarener om mee te beginnen, speelt veel meer op fysiek en snelheid en is een bepalende speler en bewezen doelpuntenmaker. Het is oneerlijk om gewone, jonge spelers te vergelijken met de Robbens, Messi's en Ronaldo's.

Younes is meer een type Overmars, dan wel met minder snelheid, een ondersteunende voetballer, qua dribbel en korte passeerbeweging vertonen ze ook overeenkomsten. Bijvoorbeeld ook in de breedte van veld veld naar binnen te trekken en in de korte hoek binnenschuiven. Overmars ging net als Younes eerder binnen- dan buitenom.

Ook al is het truukje vaak een herhaling van hetzelfde, het gaat bij zulke vooral om de timing wanneer de bal erlangs te tikken en het inzicht om de verdediger in de luren te leggen en er voorbij te glippen. Dat maakt zulke kleine dribbelaars onvoorspelbaar.

De goals van Younes komen vanzelf wel weer. In zijn eerste jaar scoorde hij 8x, wat prima is voor een linksbuiten.

Met het nodige zelfvertrouwen zal zo'n aantal komend jaar ook weer haalbaar moeten zijn.

17 juni 2017 om 09:27

Ik zou toch zweren dat die Kehrer voor Ajax - Schalke een goede back werd genoemd waar Younes in z'n broekzak zou belanden.. Nu is het een jeugdspeler met 0 ervaring? Wat is het nou?

17 juni 2017 om 09:47

@curly.winston

Je bedoelt waarschijnlijk òf zonder ervaring òf met 0,0 ervaring

Thilo Kehrer is talentvolle jonge speler van bijna 21 jaar en heeft reeds zeventien Bundesliga-wedstrijden achter zijn naam. Hij wordt in Duitsland alom gezien al een erg groot defensief talent, maar met Younes tegenover hem schrok men in Duitsland toch wel een beetje. Mede door die wedstrijd, raakte onze oosterburen onder de indruk van Younes. Dat Kehrer nog jong is deed daar niets aan af.

17 juni 2017 om 09:53

@kampie2

Zijn enige goede wedstrijd? Volgens mij maakte Younes wel in meer wedstrijden indruk. In de Europese media was men in ieder geval overwegend lovend over hem. En persoonlijk heb ik hem dit seizoen ook wel vaker goede potjes zien spelen.

17 juni 2017 om 10:13

kampie2,

Het mooie met Younes is dit afgelopen seizoen hij aldoor geweldig was tegen Duitse clubs, die teams waren het er eerst mee eens dat Younes helemaal niets was.

Bij Schalke uit maakte hij wel een doelpunt na een rush in de 120ste minuut waardoor Ajax helemaal veilig was, dat zijn dingen die tellen bij Duitsers.( conditie is dus top na een titanenstrijd)

Thuis tegen Schalke speelde hij ook een goede wedstrijd, nadat hij twee man in de 22ste minuut passeert wordt hij neergehaalt en een penalty dus( 1 - 0 ) een belangrijke actie.

In de voorbereiding afgelopen seizoen Ajax - Red Bull Leipzig, ( tweede in Duitsland) werden helemaal zoek gespeelt door Younes hij maakte de 1 - 0, 3 - 0 en de 4 - 0 in een wedstrijd die 5 - 1 eindigde.

Toen had hij met zijn eerste hattrick eigenlijk al naam gemaakt in Duitsland.

Ook de 4 doelpunten in de EL bleven niet on opgemerkt.

Mooi moment voor hem om zijn kunsten weer bij een Duitse club te laten zien.

17 juni 2017 om 10:53

Buitenspelval. Ben het met je eens dat je hem niet kunt vergelijken met Robben, maar hoezo dan wel met Overmars. Sorry, maar dat was ook gewoon echt een topspeler die rond zijn 22-25e er gewoon ieder jaar zelf tien inlegde als buitenspeler, retesnel was, en talloze assists op zijn naam had, en daar ook een transfer naar de absolute top mee verdiende. Vind dus ook niet echt dat je hem mag vergelijken met Marcje, wat een held was dat.

17 juni 2017 om 11:23

@Schwartz

Als je goed leest, dan heb ik het enkel over een type Overmars en maak ik geen vergelijking met de topprestaties of de glansrijke carrière van Overmars. Ik vergelijk hem dus ook niet met de persoon of voetballer an sich, maar met het type voetballer dat onze Marcje was.

Tornado12 vergeleek Younes met de Robben op basis van zijn topprestaties en status, dat is een oneerlijke vergelijking. Ik maakt dan ook onderscheidt en schreef:

"Je kan Younes niet vergelijken met een topspeler als Robben (dus qua carriere en status) en ook zijn type spel is anders (een scheve vergelijking)." en daaronder: "Younes is meer een type Overmars, doelend op het tweede zinsdeel en de vergelijking qua type voetballer, die je wel kan maken.

Uiteraard is onze vriend Younes geen Ajax-icoon als Overmars en zal het hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, dat hij het hoogste niveau van Marcje zal aantikken. Maar qua type voetballer zijn er zeker raakvlakken.

Weet iemand hoeveel procent er naar gladbach gaat? Volgens mij relatief veel, omdat hij maar 1,5 miljoen kostte.

17 juni 2017 om 07:41

5 procent.

17 juni 2017 om 08:45

Bild maakte melding van 20 procent, maar dat is niet de meest betrouwbare krant volgens mij.

17 juni 2017 om 13:16

Bild is best betrouwbaar op voetbalgebied hoor. Ik geloof die 20% ook wel.

17 juni 2017 om 14:40

Als het 20 procent is dan ben je samen met ziij aankoopbedrag bijna 4 miljoen kwijt.

Een winst van 8 miljoen is toch niet verkeerd, denk dat er mogelijk nog wel iets meer uit te halen valt voor Ajax.

Is geen wereldbuitenspeler, maar toch weer op een mooie manier door Ajax aangetrokken.

17 juni 2017 om 08:47

15 to 20 procent.

17 juni 2017 om 09:29

Ik meen dat in het begin gesproken werd van 15%, later doken steeds berichten op tussen de 10 en 20. Meest veilige gok is dan 15% al moet je als Ajax-Fans uitgaan van 20. Al met al een geweldige aankoop gebleken, heb genoten van hem afgelopen 2 seizoen en je gaat er als club mooi aan verdienen, prachtig toch

Probeer het bedrag wat op te schroeven richting de 15 miljoen , Moet lukken met meerdere clubs die belangstelling hebben , misschien helpt een leuke confed cup daarin ook wel mee , En dan zou ik als Ajax zijnde hem toch verkopen .

17 juni 2017 om 07:18

Precies meerdere geintresseerde, laat ze maar bieden.
En hij hoeft niet perse nu weg, hoe dan ook weer een geweldige aankoop van Marc.

17 juni 2017 om 13:20

En dan inzetten op 15? Voor minimaal 20 moet Ajax hem niet laten gaan. 90% van de mensen hier kijkt alleen naar zijn gebreken, maar als ik zie dat spelers met minder talent en mindere prestaties al voor de 9-12 miljoen vertrekken... Kijk alleen al naar Ajax waar El Ghazi, na een flink mindere periode, voor 9 miljoen vertrok of Neres die we zelf al voor 12 miljoen moesten aankopen en waar we niet eens alle rechten van bezitten...

Nou voor rond de 15-16 miljoen mag hij wel weg hoor. Ik ga ervan uit dat hij dan uiteindelijk terugkeert naar de Bundesliga.

Younes was een verrassende speler, niemand die hem 2 jaar terug kende. Deed het in het eerste seizoen geweldig met zijn korte dribbels. Afgelopen seizoen was het verrassingseffect weg, daarvoor waren zijn naar binnentoe komende dribbels teveel hetzelfde. Verder had hij een behoorlijk laag rendement.

Met Kluivert staat zijn vervanger/concurrent al klaar. En verder heb je Cerny nog, voor wie aankomend seizoen in het teken zal staan van aanhaken of afhaken.

17 juni 2017 om 07:41

Er is geen reden om Younes te verkopen. Cerny is een talent van niks doet het leuk qua goals maar bij Jong Ajax speelt hij vaker matig als goed.

17 juni 2017 om 10:39

Als je younes verkoopt voor 15 mil, en je moet 25% afstaan aan gladbach.. dan zou ik liever younes behouden.
Hoewel ik dit seizoen regelmatig heb lopen zeiken op hem kan hij toch echt geweldig voetballen.. zijn acties zijn soms weergaloos en nu hij snapt dat hij ook af en toe aan de buitenkant er langs kan gaat het allemaal stukken beter en is hij weer wat dreigender..
daar naast schijnt younes het prima naar zijn zin te hebben bij ons, en is hij vaak op de toekomst te vinden, goede jongen/prima speler lekker behouden!

17 juni 2017 om 10:57

15-20%, en dan houd je meer dan 12 miljoen over (ik neem namelijk aan 15-20% over de winst), voor een speler die je 2 jaar daarvoor als wisselspeler binnenhaalde voor een lachwekkend bedragje. Ik heb niet het idee dat dit een dragende speler gaat worden, wel altijd gevaarlijk, maar bijna nooit echt bepalend. Dan is 15 miljoen echt een topbedrag dat alleen maar minder kan worden in de toekomst.

17 juni 2017 om 13:24

Younes is tenminste dreigend... Man man man, dat is al zoveel waard.. Daarvoor hadden we Fischer, Kishna of El Ghazi die niet dreigend waren en het moesten hebben van schaarse momenten.. Younes is voor Ajax gewoon een erg goede buitenspeler en heet gaat lastig worden om een gelijkwaardige speler terug te krijgen.

Younes niet weg doen voor 12 miljoen, laat al die clubs maar lekker tegen elkaar op bieden. Dit is precies waar ik al bang voor was, heel leuk en aardig een finale plaats halen in Europa, maar het komt ook met een dure prijs.. je hebt nu eindelijk een op elkaar ingespeeld team, straks kan je weer opnieuw beginnen. Klaassen, Tete, Younes..

17 juni 2017 om 13:27

Traore is ook weg en Boer ook. Veltman zie ik ook nog wel vertrekken en hetzelfde geldt voor Dijks, maar die was natuurlijk al verhuurd. En ja, dan heb je toch weer een leegloop met het vertrek van 4 basisspelers. Riedewald ben ik trouwens ook vergeten.. En bij Viergever is het een kwestie van verlengen of vertrekken.

Leuke speler voor de eredivisie maar ik moet het nog maar zien in een topcompetitie. Hij heeft maar 1 actie kan hard lopen maar fysiek komt hij denk ik te kort voor de PL of BL. 12 miljoen is een prachtige prijs voor een speler al Younes zeker als je al Ajax talent vollere spelers achter de hand heb.

17 juni 2017 om 07:51

Leuke speler voor de ED? Juist in de EL speelde hij zijn beste wedstrijden!!

17 juni 2017 om 08:22

Hij speelt toch zn meeste wedstrijden in de eredivisie?
De wedstrijden die echt goed speelde in de EL waren de wedstrijden waar Ajax net als in de eredivisie relatief veel ruimte kreeg.
Younes is een leuke subtopper niet meer niet minder.

17 juni 2017 om 08:12

Beste buitenspeler van de Eredivisie. Europees vaak de beste bij de Ajax kant. Maar moet je dat bij andere spelers niet zien hoe ze het buiten de competitie doen?

17 juni 2017 om 08:24

Buiten de competitie?
Wat bedoel je precies?
Zowel de EL als eredivisie zijn competities toch?

17 juni 2017 om 09:34

Ik snap nooit waarom mensen zeggen dat hij hard kan lopen, kan hij namelijk totaal niet. Is te traag voor een aanvaller als er ruimte ligt maar zijn versnelling in de 1 op 1 is van enormhoog niveau, dat is wel iets van maximaal 3-5 meter en daarna is hij weer trager als veel verdedigers. Ik geniet wel van types als Younes. Kunnen uit moeilijke situaties komen door hun geweldige dribbel, tuurlijk is Younes niet perfect maar eenzelfde soort type scouten gaat moeilijk zijn voor Ajax. Mijn droomkandidaat is Ezequiel Barco kopen en omturnen naar een linksbuiten, vrees alleen dat hij onhaalbaar is. Barco speelt nu veelal vanuit het middenveld maar met zijn actie, snelheid en inzicht kan hij ook best zwervend tussen de linies op linksbuiten denk ik. Prachtige speler om te zien, fabelachtige dribbel en een van de weinige spelers die je met 2v1 nogsteeds maar 50% van de tijd kan afstoppen.

17 juni 2017 om 10:24

wolterx,

Ezequiel Barco is een goede aanvallende middenvelder, zal financieel zeker haalbaar zijn.

De vraag is of Ajax deze 18 jarige belofte wil hebben, Ajax gaat momenteel wel voor een teamgenoot van hem Emiliano Rigoni.

17 juni 2017 om 10:42

Ik wil Barco graag op linksbuiten zien, denk dat hij daar bij Ajax zwervend heel sterk kan zijn, vaker ongrijpbaar voor tegenstanders en kan goed tussen ze linies spelen. Maar buiten die namen lijken me Jeisson Vargas (19), Hernan Toledo (21), Christian Pavon (21) en Derlis Gonzales (23) wel interessante spelers die que prijs misschien nog net haalbaar zijn in sommige hun geval.

Voor de backpositie ( rechts bij vertrek van Tete én Veltman ) Fabricio Bustos (21), Rodi Ferreira (19) of José Luis Gomes (23)

Ik blijf me verbazen hoeveel mensen gijp en Derksen napraten, voorspelbaar, niet buitenom... komt altijd zijn man voorbij, niet slecht voor iemand die "voorspelbaar" is. Er zijn weinig spelers met zn techniek als hem, kluivert heeft leuke dingen laten zien, maar is nog niet zo ver dat hij basis kan staan en cerny? Op basis van wat? Iniesta is cijfermatig ook drama, maar cruciaal in teamspel, welke buitenspelers maken veel doelpunten? Buiten Ronaldo Messi dan

17 juni 2017 om 08:23

iniesta is dan ook een middenvelder met een duidelijke rol. bovendien kunnen die drie voorin voor genoeg goals scoren. Neymar en bale scoren ook veel. robben ook.

17 juni 2017 om 12:31

Neymar Bale robben?? Haha die spelen op zelfde niveau als Ajax toch? Lampard speelde zelfde positie als iniesta, en hij scoorde 20+. Is hij dan beter dan iniesta? Voetbal is entertainment dus lekker genieten van mooie dribbels passen. Linksbuiten hoeft niet voor de goals te zorgen

Als het openingsbod al zoveel ik zou ik zeggen maak een deal op 15 miljoen en verkopen.
Totaal niet mijn type speler.
Er is echt wel ergens een betere linksbuiten

Het WK is volgend jaar ook, met het oog daarop zal Amin geen "gekke" dingen doen.
Met het het oog daarop blijft Amin gewoon lekker bij Ajax. Nog 1(liefst 2) seizoen(en) lekker ballen en aan zijn rendement werken.
Bij Ajax is hij normaal gezien een belangrijke basis speler die aankomend seizoen Europees gaat spelen.

Ben toch wel enorm onder de indruk van Amin geraakt afgelopen seizoen. Altijd dreiging, altijd drive naar voren. En een rustige en sterke persoonlijkheid op het veld.

Als Marc hem gaat verkopen, €36 miljoen vragen... Laat de andere maar gek doen, Ajax hoeft niet te verkopen.

17 juni 2017 om 11:01

36 miljoen is echt nergens op gebaseerd. Er lijkt weinig rek in Younes te zitten, en het is voor ED begrippen een goede linksbuiten, geen absolute top waar het water van in de mond komt te staan. Als Marc hier meer dan 15 miljoen voor op weet te strijken eet ik mijn spreekwoordelijke hoed op.

17 juni 2017 om 11:21

Dat wk is gewoon onhaalbaar voor hem. Als spelers als Schurrle, Draxler, Brandt, Reus, Ozil, Gotze, Bellarabi, Sane, Muller, Hermann, Gnabry etc. Je concurrenten zijn. Younes is nu in de picture en daar moet hij ook gebruik van maken want op Europees gebied gaat hij zichzelf nooit meer zo laten zien als dit seizoen voorspel ik.

17 juni 2017 om 12:12

Schurrle speelt nooit, Brandt is een andere positie, Ozil is een andere positie, Gotze is een andere positie, Muller is eeb andere positie, Hermann is een andere positie, Younes staat ( nu nog) hoger aangeschreven dan Gnarby in Duitsland, Reus is maar de vraag of die fit is, Bellarabi heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Dan hou je dus Draxler en Sane over, mocht er eentje afhaken dan komt Younes er waarschijnlijk gewoon bij.

Younes is veel meer waard als die 12 miljoen zeker gezien zijn potentie. Een snelle buitenspeler die bovenaan het Europees lijstje staat van meest succesvolle uitgevoerde dribbels.

Wat younes mist is het eindrendement maar daar kan op getraind en ingespeeld worden. Kijk naar Robben en Ronaldo. Ooit leuke snelle technische buitenspelers op links. Nu volwassen kerels die zakelijk spelen puur op rendement.

-
Als Younes die stap maakt en bij 15 goals extra per seizoen betrokken is dan is het een fantastische speler.

17 juni 2017 om 11:04

Potentie? Waar haal je dat vandaan? Deze jongen staat een jaar lang tamelijk stil in zijn ontwikkeling en is 23. Dan hoef je niet ineens vuurwerk te verwachten van zo'n jongen. Tuurlijk wordt hij wel iets beter, maar die zie ik niet ineens zijn afwerking/voorzetten dusdanig verbeteren dat hij bij 15 extra doelpunten betrokken is.

Wel grappig dat iedereen nu ineens doet alsof Younes een super speler is. Feit is dat zijn rendement dramatisch is dit seizoen. Ik zeg: verkopen voor alles boven de 10 miljoen, we hebben al genoeg vervangers in huis.

Bij 25 miljoen pas laten gaan. Voor nu gewoon vasthouden en hopen dat hij een hattrick scoort op de cup

Younes moet je gewoon houden. Is gewoon onze beste linksbuiten, ze rendement kan natuurlijk beter maar heb er vertrouwen in voor komend seizoen. Mensen die zeggen dat een Cerny of Kluivert beter zijn lach ik alleen maar uit.

Doen en daarna gelijk die Lozano voor de neus van alle anderen wegkapen!

Nooit akkoord gaan met het eerste bod. 20 mil lijkt me een mooi prijsje

12 miljoen is een mooi bod. Toch denk ik dat dit nog valt te rekken naar 14 a 15 miljoen. Zodra dat is geboden, dan zou ik hem zeker verkopen. Het is geen slechte speler, maar ook zeker geen geweldenaar. +- 15 miljoen zou dan prachtig zijn.

Een bod van 12 miljoen is niet verkeerd voor Younes. Gelijk verkopen. Ajax heeft met de Zweed Saman Ghoddos opvolger klaarstaan. Hij schijnt 2 miljoen moeten kosten. Feyenoord en PSV zijn ook met Ghoddos bezig. Ben benieuwd wie hem uiteindelijk weet binnen te halen. Overmars verricht uitstekend werk en zal denk ik het maximale proberen eruit te halen.

Strik erom en gelijk verkopen. Niet moeilijk gaan doen met tegenbiedingen, want straks gaat Torino nog videobeelden van hem bekijken.

17 juni 2017 om 12:14

Och och, waarom zo naar tegen Ajax de laatste tijd Ypuh. Gaat er iets fout in je leven waardoor je verzuurd bent geraakt? Eerder altijd prima reacties van jou. De laatste tijd is dat ver te zoeken, jammer.

Zou wel echt een aderlating zijn, hij is altijd dreigend en passeert makkelijk..ondanks zijn voorspelbaarheid. Zou zonde zijn!

Blijf maar gewoon Younes, je bent een genot om naar te kijken.

Om eerlijk te zijn zeg ik ook deal, maak er 15 van en hij is helemaal van jou

Gelijk doen, is goed bod voor een voetballer met 1 been

Zoveel geld voor een beperkte voetballer. Nou gelijk verkopen, nog voor de confederations cup. Kans dat hij daar laat zien dat hij niet past tussen de Duitse sterren, zal zijn waarde namelijk niet ten goede komen.

Licht de optie in zijn contract en vraag 20 inplaats van 12. Als ze niet willen betalen? Jammer dan. Ik heb altijd een heel goed gevoel bij younes gehad. Hij heeft misschien teveel kansen nodig om te scoren maar zijn dribbels zijn echt goed. Zou mooi zijn als we hem kunnen houden dit jaar.

Strik erom heen en weg doen. Werd veel te eentonig in zijn spel de laatste tijd. Het ga je goed Younes!

In principe zeg ik; verkopen!
Dribbelt leuk en werkt hard, maar dribbelt als een blind paard en heeft veel te veel kansen nodig.

Echter; is het momenteel wel je beste linksbuiten. Tel daarbij op het vertrekt van Klaassen, Traore, Veltman wellicht, Tete en Bosz en wie weet nog meer en je moet voor komen seizoen wel heel veel nieuwe spelers inpassen. Na 3 jaar zonder prijzen kom je niet weg met een tussenjaar omdat je elftal grotendeels opnieuw gebouwd moet worden. Kan je beter Younes nog even houden die zich prima kan redden in de eredivisie

Hahah Overmars is gek in zijn hoofd als hij Younes laat gaan.
Hij is vind ik juist een van de betere en leukere spelers.
En helemaal dat bedrag voor 12 milj? Men vindt mooi bod? Ik vind...dat hoort minimaal het dubbele te zijn.
Nee ik zou het zeer onverstandig vinden als ze hem lieten gaan beter blijft hij nog 1 of 2 seizoenen, denk dat dat beter uitpakt dan om een nieuwe speler te gaan zoeken?

Jammer dat Younes zo weinig assist en goals aflevert. Doet hij dat dan is het gewoon een wereldspeler. Hij heeft de bal aan een touwtje als Messi, ik ken weinig spelers die zou fijnzinnig een dribbel inzetten en een man uitspelen. Maar gewoon die goals en die assists moeten omhoog, en het zou goed voor hem zijn ook zijn linkerbeen bij te schaven voor het verrassende effect van buitenom gaan in plaats van altijd binnendoor. Werkt hij daar aan, dan ontstijgt hij werkelijk het niveau Eredivisie voor iets beters.

Niettemin ben ik een beetje sceptisch dat dat gaat gebeuren. 12 Miljoen is een flink bedrag, dus strik erom zou ik zeggen.

Ik vind hem totaal geen goeie speler komt vaak de bal halen dan de tegenstander opzoeken en vast lopen dan komt hij er wel eens door maar hoevaak hij vast loopt en als je goed op hem let hij kan vaak diepgang zoeken maar hij komt altijd de bal halen schiet ook vaak slecht ik denk ook niet dat hij een veel hoger niveau aankan en hij is niet echt een speler dat je team beter maakt maar hij is nog jong en heeft wel potentie

Voor dat geld kunnen ze Hirving Lozana kopen.

Wat hebben we als fan aan 12 milj voor Younes? We willen voetbal zien en daar hoort hij bij!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren