Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Fraser geeft verbazing toe na Van Seumeren-incident: ‘Blijkbaar is er verschil’

Dinsdag, 21 maart 2023 om 07:10Tom Rofekamp

Henk Fraser geeft toe 'zich te verbazen' over hoe de kleedkamerruzie tussen Frans van Seumeren en Sean Klaiber bij FC Utrecht is afgehandeld. Na het verlies tegen Go Ahead Eagles (1-2) kwam het tot een fysieke confrontatie tussen de twee, wat door Van Seumeren werd afgedaan met een publieke excuses. Fraser werd eerder dit seizoen nog de deur uitgewerkt na een soortgelijke situatie met Amin Younes. "Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen", zegt Fraser in gesprek met De Telegraaf.

Al snel na het zaterdagse verlies werd bekend dat een woedende Van Seumeren de Utrechtse kleedkamer had opgezocht. Even later werd ook duidelijk dat het tot een fysieke confrontatie was gekomen tussen de grootaandeelhouder en verdediger Klaiber. De twee zouden door de aanwezigen uit elkaar gehaald hebben moeten worden.

In december deed zich een soortgelijke situatie voor. Toenmalig hoofdtrainer Fraser en aanvaller Younes waren destijds de hoofdrolspelers. Fraser greep de Duitser bij zijn keel in een geëscaleerde ruzie en besloot daarop zelf op te stappen. Niet veel later gaf algemeen directeur Thijs van Es aan Fraser er anders zelf uitgegooid te hebben. Vooral dat laatste zorgt voor verbazing bij de momenteel werkloze trainer.

"Ik heb wel gelezen dat Frans ook zelf heeft aangegeven dat het fysiek is geworden", zegt Fraser. "En ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is. Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen. Blijkbaar is er verschil tussen het ene fysieke moment en het andere. Diezelfde heren zitten er nu anders in."

Fraser laat het oordeel of er met twee maten gemeten wordt aan zich voorbijgaan. "Het is aan anderen om te beoordelen of ze dit klassenjustitie vinden en of de directeur nu andere principes handhaaft. Er zijn nu ook andere belangen natuurlijk. Maar iedereen moet zelf maar oordelen of belangen invloed mogen hebben op principes."


Poll

Vind jij dat er met twee maten wordt gemeten door FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door orwell)

Helemaal mee eens. Omdat mr van seumeren miljoenen in de club pompt word het maar gauw vergeten en vergeven, maar tegenover fraser moest de directeur gauw moraal ridder spelen. Klassiek voorbeeld van meten met 2 maten. Wees dan nu ook een man en spreek je uit.

21 maart 2023 om 07:19

Ik vind dit wel een andere situatie (al had fraser van mij niet ontslagen te hoeven worden). Zoals ik het lees was dit een beetje duwen en trekken over en weer. Bij Fraser was het alleen een escalatie van zijn kant waarbij hij iemand bij de keel greep. Als je mensen weg wil hebben omdat zij over en weer fysiek stampij maken dan houd geen voetbalelftal meer spelers over.

21 maart 2023 om 07:52Je zou ook kunnen stellen dat Fraser veel dichter op het vuur zit en dat daar waar gewerkt wordt ook eens wat kan ontvlammen. Maar wat doet je voorzitter op de werkvloer? Fysiek worden?! Dat vind ik eigenlijk nog stuitender dan trainer/speler.

21 maart 2023 om 08:44

Helemaal eens met Yoda. Je beschrijft exact het wezenlijke verschil en beargumenteert waarom de daad van Van Seumeren (in mijn optiek) erger is dan die van Fraser. Van Seumeren had tijdens de wandel naar de kleedkamer zich ook kunnen kalmeren, neen hij loopt stampvoetend de kleedkamer binnen.

21 maart 2023 om 09:16

Je moet je even voorstellen als de situatie andersom was: een speler stormt de directiekamer binnen en begint daar te duwen. Dat was ontslag op staande voet geweest. Nu is het andersom en is het afgedaan met "sorry". Dit kan echt niet.

21 maart 2023 om 13:09

Op zich heb je gelijk.
Maar de eigenaar ontslaan is wat lastig. Dan stopt het bedrijf. Wat hij deed kan niet en er zo een sanctie op moeten staan, maar ja als Van Seumeren verdwijnt, verdwijnt zijn geld en dan is er geen FC Utrecht meer.

21 maart 2023 om 08:37

Van seumeren trekt zich terug uit de kleedkamer. Hij zal daar niet meer komen en zich niet meer met de spelersgroep bemoeien. Beetje apart als de trainer ook niet meer in de kleedkamer komt of zich met de spelersgroep bemoeit. Dus fraser kan zich verbazen, de situatie is heel anders.

21 maart 2023 om 09:24

Het is inderdaad heel anders omdat van Seumeren met zijn miljoenen alles bepaald bij Utrecht. Als we het dus over een gevallejte machtsmisbruik hebben.... Het is niet dat ze van Seumeren eruit kunnen gooien, dan spelen ze volgend seizoen waarschijnlijk degradatievoetbal.

21 maart 2023 om 09:19

En wat moet er dan met van Seumeren gebeuren volgens jou? Hij heeft geen baas die hem even kan ontslaan. Hij is eigenaar van de club. Ik zeg niet dat hij dan maar fysiek spelers moet aanvallen. Maar de situatie is heel anders..

Als eigenaar van Utrecht liggen de verhoudingen wellicht inderdaad wat anders. Daarnaast kan ik me ook niet geheel aan de indruk onttrekken dat de actie van Fraser is aangegrepen om hem te ontslaan. Daarmee bedoel ik dat ik vermoed dat er al andere dingen speelden en dit de druppel was die de emmer deed overlopen. Zou Fraser niets zijn voor Ajax, die zoeken nog een trainer toch? Goede kop, goede mentaliteit en in staat om voor flink wat reuring te zorgen in de selectie. Lijkt me ideaal om de competitie de komende jaren lekker spannend te houden!

21 maart 2023 om 07:25

Ik denk niet dat er nog een topclub is die Fraser als trainer willen na dat incident.

21 maart 2023 om 07:44

Die laatste stelling is een grapje toch? Natuurlijk is Fraser niet geschikt als Ajaxtrainer volgend jaar. Waarom moet ten koste van alles Heitinga vervangen worden? Daarnaast denk ik wel dat er hier sprake is van een hypocriete situatie bij Utrecht. Eigenlijk kan je spreken van machtsmisbruik mocht Van Seumeren aanblijven.

21 maart 2023 om 07:48

Myvision. Omdat Heitinga niet de coach is die met een tactische omzetting een wedstrijd kan kantelen? Van Ten Hag naar Heitinga is echt wel een flinke downgrade. Dan neem je voor lief dat je Europees wil afhaken. Ik vind Heitinga niet echt een coach die Ajax verder gaat brengen.

21 maart 2023 om 08:02

Dus met Fraser ga je Europees aanhaken? Alles na Ten Hag is een downgrade. Ik geef Heitinga wat tijd, die heeft juist wel in de afgelopen wedstrijden steeds succesvol ingegrepen. Eigenlijk was Feyenoord de eerste keer waar hij harder had moeten zijn voor Bassey, daar waar Heitinga die blijkbaar niet persoonlijk wilde afbreken.

21 maart 2023 om 08:09

Myvision. Nee dus je moet Fraser ook niet nemen. Ik reageerde op 'waarom moet ten kosten van alles Heitinga vervangen worden'. En inderdaad alles na Ten Hag is een downgrade, maar kan mij niet voorstellen dat er op de wereld geen beter alternatief is dan Heitinga? Ik vind het tot nu toe geen bijzondere coach en heeft nu twee testen gehad; Union Berlin en Feyenoord en is er 3x (twee keer Union Berlin) niet goed uitgekomen. Ik vind hem gewoon niks extra's brengen. Maar gaan zien wat de toekomst brengt natuurlijk, maar als ik Ajax was zou ik gewoon hoger gaan mikken. Jullie hebben gezien met Schreuder hoeveel invloed een coach kan hebben.

21 maart 2023 om 08:16

Denk dat Bassey wel beter rendeert in een Fraser systeem. Kont in de 16 en tegenhouden.

21 maart 2023 om 08:42

Ook als Pep komt? Heeft aangegeven ooit een keer trainer te willen zijn van de club waar zijn grote voorbeeld is opgegroeid.

Maar wat maakt Heitinga een goede trainer? Heeft hij spelers beter gemaakt als jeugdtrainer waar Ajax 1 nu van profiteert? Enige wat ik weet is dat hij de harde kern uitnodigde bij een mini klassieker om de titel, terwijl afgesproken was dat er geen publiek bij zou zijn op ouders en familieleden na. Dan kom je bij mij niet bijster slim over, maar daar ga je niet iemand op afrekenen. Wel op de 2e regel van deze alinea. Ook belangrijk of spelers met hem weglopen?

En daar vind ik de aanpak van Heitinga beter dan jouw laatste zin @myvision.
Bassey heeft veel shit over zich heen gehad. Van analisten tot eigen supporters. Heitinga heeft hem meteen op de bank gezet. Heeft gezien hoe hard deze jongen werkt om beter en beter te worden. Heitinga steekt een paar veren in zijn reed voorafgaand aan de klassieker nadat hij weer een basisplaats heeft gekregen. Jonge werkt nog harder en bloeit een beetje op. Vervolgens verstijft hij helemaal. Feyenoord liet de opbouw bewust via hem verlopen, en zijn medespelers lieten het gebeuren. In de fase dat Ajax veel de lange bal hanteerde, was Ajax de bovenliggende partij. Toen werd Bassey ontzien. Ik vind het juist sterk hoe Heitinga Bassey beschermt.

Achteraf had Heitinga in de rust moeten ingrijpen door Alvarez naar achteren te halen en Klaassen te brengen ten faveure van Bassey. Maar dat is achteraf met glazen bol. Na een slechte start ben je tot de rust de bovenliggende partij met kansen op de 3-1. Dan heb je geen reden om te wisselen.

21 maart 2023 om 09:20

Echt waar, Pep.....denk je dat nou serieus? Nog een punt waarom ajacieden in de rest van Nederland niet populair zijn 4fredondo, het gebrek aan realiteitszin.

21 maart 2023 om 09:29

Fraser bij Ajax zou lachwekkend zijn maar Heintinga lijkt me ook geen goede optie voor Ajax. Leuk dat je paar wedstrijden hebt gewonnen maar dat heeft meer te maken met de zwakte van de tegenstanders. Union Berlin vind ik ook verre van sterk.

21 maart 2023 om 09:42

Ik heb nog nooit een Ajacied horen zeggen of schrijven dat Pep trainer van Ajax wordt of de betreffende interviewer van Pep moet een Ajacied zijn.

21 maart 2023 om 07:52

Dus als ik het goed begrijp laat jij je eerder leiden door gevoelens en vooral vermoedens in plaats van feiten?

21 maart 2023 om 07:55

Fraser is zelf opgestapt.

Alleen ziei de directeur van Utrecht, als Fraser niet zelf was opgestapt dan had ik hem zelf wel ontslagen want dit kan echt niet door de beugel bla bla. Als je dan de
Moraalridder wilt spelen, dan is nu het moment want van Seumeren stapt niet uit zichzelf op.

21 maart 2023 om 08:52

Ja en dan? Als de miljoentjes van van Seumeren er ineens niet meer ingepompt worden wat gebeurt er dan met FC Utrecht? Komen zij dan in financieel zwaar weer? Ze zullen in ieder geval terugvallen. Lijkt me niet dat, dat het waard is.

21 maart 2023 om 09:16

Van Seumeren heeft sinds 2008 40 miljoen in Utrecht gestoken en stopt er nog steeds jaarlijks miljoenen in. Hij is de eigenaar en zonder hem ga je het niet redden. En jij wil hem wegsturen? Hoe dan?

21 maart 2023 om 09:37

Dat noem je nou op de blaren zitten.

21 maart 2023 om 10:30

Bassey bij zijn keel grijpen, leer voetballen jij!

Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn gelijker dan anderen

21 maart 2023 om 07:50

Spijker en kop. De dubbele standaard wordt in dit voorbeeld pijnlijk zichtbaar.

21 maart 2023 om 08:53

Haha, prachtige uitspraak! En in dit geval is het ene dier ook nog eens degene die voor het voedsel zorgt van de andere dieren.

Opnieuw een bevestiging van het wanbeleid bij Utrecht. Sportief is Utrecht niks opgeschoten met de miljoenen van vSeumeren.

21 maart 2023 om 08:48

Hoe ver gaat jullie geheugen vraag ik me dan af?
Toen van Seumeren kwam, was Utrecht een plek 8/9/10 club met een gemiddelde toeschouwersaantal van 16k en lage omzetten.

Inmiddels gemiddeld elke thuiswedstrijd 19,5k, is Utrecht een 5/6/7 club en hoge omzetten.
Daarnaast vergeet iedereen heel makkelijk en snel dat sinds de Playoffs zijn ingevoerd Utrecht het vaakst de finale heeft gehaald en ook het vaakst heeft gewonnen.

Maar inderdaad. Sportief gaat het niet beter met de club.

Bijzonder dat loze kreten tegenwoordig de standaard zijn.

21 maart 2023 om 19:01

Van Seumeren is ingestapt toen FC Utrecht dreigde om te vallen.
Nu is FC Utrecht een vaste subtopper.

Hoezo niets opgeschoten met de miljoenen van Van Seumeren?

22 maart 2023 om 09:15

Even de feiten. Utrecht was in de periode 2000 t/m 2008 gemiddeld de 8ste club in de competitie. Sinds de overname van vseumeren in 2008 zijn ze gemiddeld de 7e club. Wat een vooruitgang zeg! Clubs met een mindere begroting presteren simpelweg beter. Sinds 2017 is er een daling te zien in het eindresultaat in de competitie.
Verder zijn de prestaties in de beker met tweemaal winst in de genoemde periode geen enkele keer meer geevenaard.

Loze kreten? Dacht het dus niet! Wellicht even verdiepen in de cijfers voordat je het denkt beter te weten

23 maart 2023 om 13:20

Even de feiten: Als van Seumeren in 2008 niet was ingestapt, zou FC Utrecht nu een degradatiekandidaat zijn geweest of mogelijk niet eens meer hebben bestaan.

Ik keur geweld nooit goed. Maar als Utrecht fan zeg ik: ergens begrijp ik die woedeaanvallen wel...

21 maart 2023 om 07:46

Je begrijpt het wel, maar in je eerdere post geef je aan dat geen topclub Fraser nog wil hebben na het “incident”? Bij Fraser kan je nog denken dat hij als trainer zijn team moet managen, Van Seumeren heeft niets in de kleedkamer te zoeken als voorzitter en reageert vooral als fan. Misschien een stadionverbod voor 40 jaar?

Niemand weet hoe de "fysieke confrontatie" tussen Van Seumeren en Klaiber eruit zag. En niet elke fysieke confrontatie is hetzelfde. Zo kan bijvoorbeeld Van Seumeren met z'n champagnebuik tegen de borst van Klaiber hebben gestaan, tijdens het schreeuwen. Dit is een fysieke confrontatie, maar staat verre van gelijk aan iemand bij de keel grijpen.

21 maart 2023 om 11:03

Naar verluid was het een beetje duwen over en weer. Ik vind het voornamelijk wat over Fraser zeggen dat hij op deze manier zijn eigen incident probeert te bagatelliseren. Je praat over de direct leidinggevende die zijn speler bij de keel grijpt, maar hij wil nu opeens vragen stellen over deze situatie. Valt me sowieso op hoe Fraser een vrijbrief kreeg en nog steeds krijgt om zijn reputatie te zuiveren zonder dat er enig kritische vraag wordt gesteld over wat hij zelf heeft gedaan.

Verbaas? Kom op zeg.
Onder welke steen heb je de afgelopen eeuw geleeft.?

Toeslagen affaire, Reiziger!

Racisme was een item met Mendes als startpunt toen bleek ons alfabet toch een betere topic te zijn en omdat er sommige geloofsovertuigingen een probleem mee hadden word er teruggegrepen naar Rasisme.

Wat was ook weer die uitdrukking,
Sommige dieren zijn toch meer dan andere dieren.

It is what it is!

21 maart 2023 om 07:36

Uhm, dit is vergezocht hoor, maar zou het kunnen dat het ook is, omdat Van Seumeren de eigenaar van Utrecht is en Fraser een werknemer? Is het nog steeds oneerlijk hoor, daar niet van.

21 maart 2023 om 07:43

Tuurlijk komt dit omdat van Seumeren degene is die betaald en ze bij Fraser al een excuus zochten om hem weg te doen.

Hahah dit heeft gewoon met de positie van de personen te maken. Van Es durft heel stoer op te treden tegen Fraser, maar zal niks durven zeggen tegen Van Seumeren. Veel te bang dat hij er zelf wordt uitgegooid.

Dit is natuurlijk koren op de molen van Henk Fraser. Overal gebeurd wel eens wat en vaak volgt er geen ontslag. Maar wanneer je een slecht presterende trainer bent die Utrecht verschrikkelijk slecht laat voetballen dan moet je niet verbaasd zijn dat dit incident aangegrepen word om je te ontslaan. Van Seumeren stopt al 16 jaar zijn ziel en zaligheid in Utrecht om maar niet eens te spreken over de tientallen miljoenen en dan heb je een streepje voor op een slecht presterende voorbijganger. Welkom in de grote mensen wereld.

21 maart 2023 om 14:44

Exact inderdaad. Fraser liet de zogenoemde emmer overlopen door het incident met Younes. Hij laat voor het gemak even zijn prestaties en slappe geouwehoer weg..

Het is toch wel bekend dat het incident met Fraser een mooi argument was om het contract vroegtijdig te beëindigen? De resultaten vielen tegen onder Fraser en het voetbal was niet sprankelend genoeg.
Ben er heilig van overtuigd dat spelers hier makkelijk overheen zouden stappen.

Als ik dat bij de buurman doe, of de burgermeester bij mijn buurman....de kwestie blijft hetzelfde. Ze zijn gewoon bang dat de miljoenenstroom die ze dan krijgen word gestopt. Triest geval.

21 maart 2023 om 08:32

Ik denk dat je buurman het verdient heeft! Ongeacht wie het gedaan heeft!

21 maart 2023 om 08:57

Misschien hebben ze intern al aangegeven wat ze ervan vinden tegen hem. Hij is nou eenmaal de eigenaar en de grote baas die er miljoenen ingepompt heeft. Als ze hem eruit gooien denk ik dat niemand binnen de club er beter van wordt.

21 maart 2023 om 09:13

Van Seumeren is gewoon de baas daar, dus die kan doen wat hij wil. Zonder hem gaan ze ook failliet, gelet op het aantal miljoenen wat hij er jaarlijks instopt.

21 maart 2023 om 19:06

Van Seumeren stopt er al jaren geen geld meer in.

De financiële tekorten op de begroting worden gecompenseerd met verkoop van spelers.

Daar gaat je leuke praatje voor de bühne over normen en waarden binnen je club. Dit kun je toch niet verkopen naar de mensen binnen je club en dit kun je toch niet verantwoorden naar buiten toe?

Op bestuurlijk niveau gaat er wel meer mis bij Utrecht!

Is natuurlijk meten met twee maten, wilden fraser eruit hebben en kijk even hoe dat uitpakt! Weggespeeld worden door amateurs in de beker en ook in de competitie spelen ze als een natte drol.
Heeft ze helemaal niets gebracht met Silberbauer geen lijn in te ontdekken.
Bij Fraser stond het tenminste organisatorisch nog goed!

Een verschil van een paar honderd miljoen denk ik😏

Tja, Fraser heeft hier natuurlijk wel een punt, maar hij is echt de laatste die zijn mond hier over open mag trekken. Een agressieve man die flink door de mand is gevallen, die zou er bij mij als club nooit (meer) in komen.

21 maart 2023 om 08:53

Een agressieve man, oh ja? Youness is een speler die overal wel voor heibel heeft gezorgd, dan geef ik Fraser het voordeel vd twijfel zeker omdat het er toch iets teveel op leek dat Utrecht al bezig was om van hem af te komen.

Als Frazer verstandig was geweest, dan had hij zich nu onthouden van commentaar.
Zwijgen zou veel meer zeggen dan zijn commentaar in bedekte termen.
Hij .moet nog veel leren
Maar hij is nog jong

Je kan van seumeren er wel uit gooien maar dan heeft Utrecht gelijk een financieel probleem lijkt mij, maar snap fraser zijn verbazing wel

Van Seumeren zat fout en dat weet hij ook. Heeft ook zijn excuses aangeboden. Bij Fraser was het zo dat hij sowieso al niet goed in de groep lag. Verder vind ik iemand bij zijn keel pakken ook nog de overtreffende trap van fysiek zijn.

Geef Frans eens ongelijk, een miljoen of 50 gestopt in de club waar hij zo veel van houdt. Ik raak al gefrustreerd als mijn toto van €20 niet goed loopt. Kan me best zijn frustratie voorstellen dus de afgelopen weken. Fout gemaakt en excuses aangeboden. Fraser probeert hier een vergelijking te trekken die eigenlijk totaal niet op gaat

Achja Henk, jij was werknemer van de club. Dhr van Seumeren is eigenaar van de club. Daar zit een groot verschil in.

Helder Fraser. Als het een andere trainer of medewerker was geweest was hetzelfde gebeurt. Maar ja, het gaat hier om de eigenaar. Die kan je moeilijk ontslaan. Oftewel: de club kan niks en is afhankelijk van hem.

Dus ja, wat moet je dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC12-2
15.RKC Waalwijk12-11
16.FC Utrecht12-11
18.Vitesse8-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper120
C. BozdoğanMiddenvelder121
M. SeuntjensMiddenvelder121
O. FrauloMiddenvelder112
M. AzarkanAanvaller110
I. LidbergAanvaller111
J. ToornstraMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

18 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren