Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Henk Fraser vertelt wat er echt is gebeurd tussen hem en Amin Younes

Laatste update:

Henk Fraser heeft zondagavond tijdens Studio Voetbal tekst en uitleg gegeven over het incident met Amin Younes, waarna hij ontslagen werd als trainer bij FC Utrecht. De Duitse aanvaller werd bij de keel gegrepen door Fraser na een meningsverschil tijdens de training en de oefenmeester heeft daar nog altijd veel spijt van.

Op 10 december 2022 keurde Urby Emanuelson, assistent-trainer van FC Utrecht, een doelpunt op de training goed. Een aantal spelers, waaronder Younes, was daar fel op tegen en de Duitser vroeg zich vervolgens hardop af of die beslissing genomen was door de Surinaamse afkomst van zowel Emanuelson als de doelpuntenmaker. Het is niet duidelijk of dat als grap bedoeld werd. "Ik vatte dat niet racistisch op", reageerde Fraser bij Studio Voetbal. "Die uitspraak was niet mij probleem, maar ik vond dat hij zich respectloos gedroeg naar degene die op dat moment de leiding had."

Toen Younes vervolgens ook een weerwoord had tegenover Fraser, escaleerde de zaak. "Ik vond dat het veel te lang doorging en dat het minachtend werd. Ik wilde Younes vervolgens van de training sturen, maar dat deed hij niet. Die film had ik in mijn hoofd niet afgespeeld. Zoiets kan je op een slechte dag triggeren. Daarna kwamen bepaalde dingen bij elkaar en toen heb ik hem beetgepakt. Dat is zeker gebeurd, ja. Feit is gewoon dat ik gereageerd heb op een manier die niet hoort, maar ik vind wel dat we doorslaan in sommige gevallen."

Fraser kan begrip opbrengen voor het besluit van de clubleiding van Utrecht om hem weg te sturen. Toch zit hem iets dwars. "Ik heb zelf echt de oud-Hollandse opvoeding gehad. Dat betekent dat je vanuit hiërarchie en respect denkt. Het zou vroeger nooit in je zijn opgekomen om de assistent op zo'n manier in twijfel te trekken. Het gaat ook om de manier waarop en de toon. En het gaat me ook om de omgang met autoriteit. Ouders, leraren, politie, trainers: die zijn allemaal geen autoriteit meer. Dertig jaar geleden was er van me verwacht dat ik iemand dan bij de oren pakte, tien jaar terug had ik alleen een reprimande gekregen, maar nu ligt het anders."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zwaar overtrokken allemaal! Dit gebeurt zo vaak op trainingen. Utrecht pakte dit gewoon aan om van hem af te komen.

16 januari 2023 om 12:49

Hij heeft wel gelijk deze hele woke cultuur is vermoeiend. Maar het stopt vanzelf wel want er komt een verdeeldheid binnen de bevolking als dit zo doorgaat.

16 januari 2023 om 12:52

Komt? Volgens mij is die er al behoorlijk en zijn we er (helaas) nog lang niet vanaf. Het is ook geen Nederlands "probleem", maar wereldwijd.

16 januari 2023 om 12:56

Ik weet niet wat iemand bij de keel grijpen te maken heeft met woke-cultuur. Om die reden zou ik hem zelf niet per se ontslaan, maar zeker als de spelersgroep het zwaar veroordeeld is het logisch om de beste man er dan uit te sturen.

16 januari 2023 om 13:04

en wat heeft dit te maken met de zogenaamde ‘woke-cultuur’ of vind je het gewoon leuk om rechts-populistische leuzen rond te roepen zonder enige onderbouwing?

16 januari 2023 om 13:06

Wat heeft dit nou weer met woke te maken? Het begint echt een beetje lachwekkend te worden wat er tegenwoordig allemaal onder het noemertje woke wordt afgeschoven. En al wanneer dat gewoon normale normen en waarden en fatsoen zijn. Het is ooit begonnen met het hebben over mensen die te ver doorslaan in safe spaces e.d., maar je bent tegenwoordig al helemaal woke als je dingen niet tolereert die gewoon echt niet door de beugel kunnen. Nou, ik ben nog liever woke dan dat ik in een maatschappij wil leven waarin iedereen een totale klootzak naar elkaar is. Blijkbaar is iets als empathie, en een beetje normaal en menselijk omgaan met elkaar, heel eng en kwaardaardig geworden tegenwoordig voor bepaalde groepen mensen. Want bij een beetje menselijkheid of normale normen en waarden wordt je al uitgescholden voor woke.

16 januari 2023 om 13:10

Oh mensen die te pas en te onpas het woordje woke willen gebruiken omdat dat hip is tegenwoordig maar het totaal niet past bij de situatie. Ik vind daar wat van.

16 januari 2023 om 13:18

Heeft geen reet met woke te maken natuurlijk, maar je hebt wel even populair een term erin kunnen gooien.

16 januari 2023 om 13:27

Het ligt niet aan de woke-cultuur dat Henk Fraser een van zijn spelers fysiek aanpakt. Dat hoort simpelweg niet. Ik ben het wel met hem eens dat de autoriteit van leraren, politie etc. schrikbarend afgenomen is, maar dat los je niet op met fysiek gedrag. Al met al een situatie met alleen maar verliezers

16 januari 2023 om 13:43

Brrrr het zinnetje 'ik vind daar wat van' is zo'n eng zinnetje, nog veel enger dan een hele brede en veelomvattende term waarvan een bepaald juist gebruik of definitie totaal niet is vastgesteld, volgens jou niet helemaal goed gebruiken. Enge mensen, blijf lekker op Twitter aub.

16 januari 2023 om 14:06

@The-Jump: Volledig mee oneens dat het een wereldwijd probleem is. Denk jij echt dat dit in Zuid-Amerika een issue is? Of in Afrika, het Midden-Oosten of Azië (op kleine gedeeltes na)? Ik dacht het niet, daaar hebben ze hele andere dingen aan hun hoofd. Het probleem is dat jij gewoon een bijzonder egocentrisch wereldbeeld hebt, waarbij je denkt dat alle 'problemen' die in jouw kleine, bekrompen wereldje voorkomen, de standaard is voor de rest van de wereld.

16 januari 2023 om 14:28

Hahahaha reactie twee en de woke-kaart komt alweer om de hoek. Ten eerste wordt woke alleen gebruikt door de conservatieve/rechterflank om te pas en te onpas dingen te duiden. Links/progressief gebruikt die term (in ieder geval in Nederland) nooit voor zichzelf. Maar ondanks dat er te pas en te onpas overal 'woke' op wordt geplakt, gaat jouw reactie toch wel heel ver haha. Als iemand niet bij de keel mogen grijpen ook al woke is tegenwoordig, dan is het begrip echt een holle frase geworden.

16 januari 2023 om 15:03

Helemaal met je eens, ik vind dat ook zo'n verschrikkelijk zinnetje. Op Twitter vind iedereen wat van elkaar en dat afvoerputje van de samenleving blijft maar lekker daar.

16 januari 2023 om 16:09

protheus zegt toch niet dat 'bij de keel pakken' en 'woke cultuur' hetzelfde is joh. Hij geeft een reactie op de comment van Jiminho. Jiminho zegt dat de actie meeviel en protheus zegt dat we te soft zijn geworden door de woke cultuur

16 januari 2023 om 18:54

Wat een hoop onzin in twee zinnen knap hoor. On: gewoon terecht ook Fraser zegt dat toch gewoon. Neemt niet weg dat die Younes een echt vervelend mannetje lijkt te zijn.

16 januari 2023 om 19:05

@mcsignificant: Die autoriteit bestond vroeger ook dankzij fysiek gedrag. De stalen liniaal en houten bordenwisser waren op mijn basisschool items die voor meer doeleinden werden gebruikt dan alleen maar een rechte lijn te trekken of het krijt van het schoolbord te verwijderen. Fraser moet anno nu beter weten, maar in de tijd dat hij opgroeide had hij een pak slaag van de leraar gekregen en als hij het verhaal thuis had verteld had hij er nog eens een keer eentje van zijn pa (of ma) achteraan gehad. Just for good measure.

16 januari 2023 om 19:54

Zwarte Amerikanen gebruikten de term 'woke" bijna een eeuw geleden al om te waarschuwen voor racistisch geweld. Ik probeer een link te vinden naar een van origine Surinaamse trainer die een Duitse- Libanese voetballer bij zijn keel grijpt en ontslagen wordt! Kun jij uitleggen wat je bedoelt?

17 januari 2023 om 12:08

Verdeeldheid is er altijd. Die komt niet maar is er al.

16 januari 2023 om 12:53

Utrecht kon niet echt heel veel anders. Als voetbalclub wil je dat iedereen zich veilig voelt en als je dat niet meer kan waarborgen komt er geen hond meer naar je club.

Geen complot gaan verzinnen die er niet is hoor.

Keurige reactie van Henk. Eigenlijk geen woord Spaans tussen. Henk heeft precies gepresteerd zoals de verwachting was, prima resultaten, matig voetbal. Maar dat heeft hij overal laten en zien dus ik vraag me af wat Frans en Zuidam verwacht hadden van zijn trainerschap. Hopelijk komt hij nog ergens aan de bak want hij is zeker eredivisie waardig als trainer.

16 januari 2023 om 14:17

Inderdaad. Hij spreekt zijn frustratie uit over bepaalde dingen, maar realiseert zich ook dat wat hij gedaan heeft niet kon. Misschien is Henk niet de beste trainer. Maar in dit soort dingen vind ik hem altijd heel sterk en duidelijk overkomen

16 januari 2023 om 20:34

Er zijn eigenlijk twee aspecten die ik niet netjes vind aan zijn reactie. In het kader van het gedrag van Younes pakt hij er gerust details bij en wordt de intentie gewekt dat het mogelijk racistisch is geweest. Want ook al zegt hij dat hij het niet zo ontving, als nog betrekt hij de achtergrond van Emanuelson en de speler erbij. Als het daadwerkelijk niet zo was, dan was dit ook een detail wat hij had kunnen weglaten en gewoon kunnen zeggen dat het letterlijk hem ging om het gebrek aan respect voor de leiding en dat hij simpelweg vond dat Younes irritant lang bleef doorgaan over iets (en daarbij mogelijk minachting was voor de leidsman van de oefenpartij).

Wanneer het dan erop aan komt wat hij zelf heeft geflikt, dan ontbreken spontaan de details (nu kan het komen door het artikel hier, echter neemt Voetbalzone vaak gewoon een volledige reactie een op een over). De term 'ik heb hem beetgepakt' heeft natuurlijk een compleet andere connotatie dan dat je daadwerkelijk iemand bij de keel grijpt. De details hierin zijn naar mijn mening extreem belangrijk want grijp je iemand bij het nekvel, dan is het misschien wat onprofessioneel, maar daar zit niet een zekere agressieve en bedreigende intentie achter die er wel is op het moment dat je iemand bij de keel grijpt.

Nu vind ik over het algemeen Henk ook altijd erg netjes overkomen in de media, echter vind ik dit meer ogen als een straatje schoonvegen dan dat hij daadwerkelijk openheid van zaken wil geven.

Die younes is is ook een irritant mannetje, is overal met problemen vertrokken bij clubs waar hij gespeeld heeft

16 januari 2023 om 13:25

Wat een overdreven reactie, dus jij bent overal bij geweest als ik het zo hoor?
Waar is hij precies met enorme problemen vertrokken? Bij Ajax letterlijk nooit problemen gemaakt en was in het begin altijd een gewaardeerde basiskracht. Hij weigerde alleen 1x in te vallen voor tien seconde, wat ik ook complete onzin vind.

Bij Napoli was er ook helemaal niks aan de hand, media speculeerden dat hij niet meer wilde omdat hij 'geen goed gevoel' meer had en meer geld wilde. Dit is door de voorzitter van Napoli gelijk ontkracht, Younes had vervelende familieomstandigheden waardoor hij er niet lekker in zat.

Bij Frankfurt wilden ze heel graag door met Younes dus zo vervelend vonden ze hem daar ook niet. Ze kwamen alleen niet tot een akkoord van het salaris.

16 januari 2023 om 13:35

Van een artikel van Voetbalzone, enkele jaren terug: “ Die Adler waren aanvankelijk van plan om de optie tot koop in de huurovereenkomst met Napoli te activeren, maar de salariseisen van Younes waren te gortig en zodoende werd er geen akkoord bereikt. Younes liet vervolgens een paar keer verstek gaan bij trainingen van de selectie van trainer Oliver Glasner. Volgens BILD was er daarnaast bij verschillende ploeggenoten grote onvrede over de woede-uitbarstingen van de buitenspeler.”

De oude stempel die nog niet helemaal is gewend aan het nieuwe normaal. Snap wel dat het mega irritant is als een (volwassen) speler continu bezig is om je te ondermijnen. Dan ga je wellicht wel eens wat over de schreef. Mag niet natuurlijk. Helemaal fout. Maar ik kan het me voorstellen

16 januari 2023 om 12:58

Het nieuwe normaal, wat houdt dat precies in dan? Dat we met z’n allen extreem tolerant worden en in die tolerantie maar moeten accepteren dat er geen hiërarchie is en iedereen maar moet kunnen doen waar die zin in heeft?

16 januari 2023 om 13:09

Nieuwe normaal is dat we allemaal een mening moeten hebben en overal denken recht op te hebben anders is het discriminatie of intimidatie.
Mensen denken ook dat ze tegen de politie in mogen gaan en hun mogen slaan als de politie aanraakt.

Heb hetzelfde bij mijn werk toen ik daar begon op mijn 18de en iemand van oudere leeftijd rond de 40 zei je wat of corrigeerde je nam ik dat aan. Tegenwoordig als ik iemand van 18 aanspreek of corrigeer moet ik mijn bek houden en krijg je dreigementen of wat dan ook naar je hoofd. Niet dat dat mij afschrikt maar zo is wel de jeugd van tegenwoordig opgevoed dat ze altijd en overal maar recht hebben om tegen in te gaan ipv gewoon slikken en iets aan te nemen en/of te verbeteren.

16 januari 2023 om 13:11

Yes want het oude normaal heeft namelijk gezorgd voor de prachtige, geëmancipeerde samenleving waar we nu in leven! Met het fantastische klimaatverandering voorop, steeds grotere kloof tussen arm en rijk, racisme in elke laag van de samenleving en het groeiende fascisme! Oh wat verlang ik naar het oude normaal.

16 januari 2023 om 13:12

Fcvoetbal23 in dit geval lijkt het nieuwe normaal te betekenen dat de grens ligt bij fysiek ipv verbale aanpak. Sorry niet zo sensationeel als de richting waar je graag heen wilde.

16 januari 2023 om 13:15

J.willshere waar werk je in godsnaam dat je bedreigt en uitgescholden word wanneer je een jongere collega corrigeert?
Ik maak dat namelijk echt nooit mee. Heb wel eens jonge gasten die gewoon vragen waarom iets moet en of een andere manier niet een betere kan zijn. Soms is dat zo, en soms niet.

16 januari 2023 om 13:15

Het groeiende facisme, kerel je slaat de plank volledig mis en racisme in elke laag?Minderwaardigheidscomplexje.

16 januari 2023 om 13:26

Sla eens een krant of een boek open, als je daar de hersencapaciteit voor hebt. Meneer hetoverkomtmijnietdushetbestaatniet-complexje.

16 januari 2023 om 13:26

@IronManUtd.

Scholen zijn het grootste voorbeeld. Ik ben zelf 26 en een aantal jaren leerkracht geweest.

Het is bizar hoeveel er al is veranderd in gedrag sinds mijn basisschooltijd en nu. Dan spreken we over nog maar 13 jaar geleden!

Er gaan dingen goed mis in deze samenleving.
Er word altijd gezegd dat teveel van het goede slecht is, nou dat is in dit geval zo ja. Tuurlijk heeft elk mens rechten, vrijheid van meningsuiting enz. Maar er is ook gezag, van je ouders tot de overheid en alles er tussenin.

16 januari 2023 om 13:49

Nu slaan jullie wel heel extreem door hoor. Met het nieuwe normaal bedoel ik natuurlijk dat de disciplinaire tik, een seksueel getinte opmerking of een licht racistisch grapje niet meer kan. Dat wat vroeger op zich nog wel kon, wordt nu afgekeurd. Je moet alleen niet vergeten dat mensen van de oude stempel dat ook nog niet allemaal gewend zijn. Daar mag je best wel wat van vinden (woke is stom ofzo), maar het is nu eenmaal de standaard nu. Fascisme enzo gaat me veel te ver

16 januari 2023 om 13:54

Voetbalbuiten waar reageer je precies op?
Ik vind het ook triest dat ouders en leerkrachten tegenwoordig te lui zijn om kinderen op te voeden. Maar weet niet precies hoe dat relevant is in een discussie over fysieke aanpak van een voetballer door een trainer.

16 januari 2023 om 14:40

@westend: Sterker nog, aan de standaard wat jij het nieuwe normaal noemt wordt altijd aan gewerkt. Mensen ontwikkelen zich, onderzoeken belichten oude onderwerpen in nieuw licht en methodes veranderen. De grap is dat onze voorgangers (de 30ers toen wij tieners waren) ongetwijfeld hetzelfde zeiden als men hierboven allemaal zegt.

Tijden veranderen en voor sommigen gaat dat net een beetje te snel. Dat kan ik mensen zoals Fraser ook helemaal niet kwalijk nemen.

@ridersofrohan: Ben wel benieuwd naar je argumenten mbt het steeds groeiende fascisme en racisme. Of je neemt wel een hele selectieve tijdspan of je hebt echt geen historisch besef.

16 januari 2023 om 14:47

Regulator: zondermeer! We hebben nu met zn allen 'afgesproken' dat we niet meer fysiek gaan zijn naar ondergeschikten, we gaan vrouwen niet meer als lustobjecten gebruiken waar we dickpics naar sturen. En we maken geen rasistische grappen meer. De jongere generatie is daar mee bezig. De oudere generatie is daar nog niet aan gewend. Kan allemaal natuurlijk.

En de volgende generatie gaat misschien weer iets anders vinden. Dan kan de tik naar iemand die hondsbrutaal is misschien wel. Weten wij veel. Fraser handelt nog naar een periode toen dit relatief 'normaal' was.

16 januari 2023 om 16:18

RiderOfRohanDe punten die jij benoemt, hebben niets met het oude normaal of de oude normen en waarden te maken, hoor. Die waren juist beter in het algemeen dan tegenwoordig. Dat kan ik je wèl vertellen. 😉De oorzaak ligt eerder in de politiek die decennialang er met de pet naar heeft gegooid, omdat ze zelf toch wel genoeg geld hebben of dat er andere eigen belangen bij zaten, steeds maar weer geld bijdrukken om van schulden af te komen, Europese Unie met hun belachelijke (klimaat)regels, enz, enz. Bovendien hoeven zaken niet meteen tot in het extreme te veranderen natuurlijk, hè?! 🙄Of ben jij één van die klimaat-activisten of transgenders, van 19 jaar? 😂 Wat een gek, joh...!

17 januari 2023 om 09:11

Fraser vergeet daarbij dat veranderingen niet nieuw zijn en wat hij normaal acht, zijn grootouders waarschijnlijk absurd vonden.

17 januari 2023 om 13:36

Want jerry, 19 jarige klimaat-activisten en/of transgenders zijn per definitie gek?
Transgenders zijn volgens mij gewoon mensen en klimaat-activisten vinden het belangrijk dat er verantwoordelijk met de planeet omgegaan word.
En sommigen zullen vast gek zijn. Net zoals veel minder-klimaatbewuste en/of niet-transgenders die ik tegenkom.

Ik begrijp trouwens ook niet echt hoe je politieke "verhaal" hier relevant in is. Fraser mag geen spelers bij hun strot pakken omdat de eu geld bijdrukt of klimaat-regels oplegt?

Ik zou zo graag willen dat je dit terug leest en denkt he misschien ben ik ook wel een beetje gek. Maar ik vrees van niet.

16 januari 2023 om 13:10

Misschien dat de mentaliteit van de oude stempel ietsje () beter is dan die van de huidige generaties. Afgezet tegen wat ik lees hoe er tegenwoordig met elkaar wordt omgegaan. Maar leve het Woke tijdperk!!

16 januari 2023 om 13:17

Ja jouw mening is bekend en overduidelijk pinko
Ik denk dat oude mensen moeten ophouden met alles dat vroeger anders was ook automatisch beter noemen.

16 januari 2023 om 13:50

Ik wil niet zeggen beter, maar op zijn minst anders. Woke is een mooie term om van alles aan te duiden. Maar tbh weet ik helemaal niet wat woke precies inhoud

16 januari 2023 om 13:54

Woke is een term die verwijst naar het bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving.

Als ik puur naar de definitie kijk kan je toch maar moeilijk tegen woke zijn. Al herken ik de situatie van fraser er nou niet in

16 januari 2023 om 13:57

Nee met woke is niets mis. Maar wordt door (extreem) rechts totaal misbruikt om alles aan te duiden waar ze het niet mee eens zijn, samen met de termen/namen links en d66 natuurlijk.
Ze hebben geen idee dat woke letterlijk komt want wake, als ze de woke samenleving oproepen om wakker te worden. Ironisch, maar ook heel triest.

16 januari 2023 om 14:32

Het kan ook realiteit zijn. Maar dat laat ik aan ieder ander. Al zeg ik zeker niet dat vroeger alles beter was, maar sommige facetten van het leven wel. Ik had de zestiger jaren voor geen goud willen missen. En zo heeft ieder zijn nostalgisch hoekje;-))

16 januari 2023 om 14:38

Ach iedereen zou zo zijn/ haar nostalgische periode romantiseren, en het nieuwe afkeuren. De protestantse ouderen van de jaren 60 vonden de hippiebeweging ook maar niks. En de huidige generatie vind deze weer preuts. De volgende zal zich wel weer ergens anders tegen afzetten. En dan vinden zij dan weer stom.

16 januari 2023 om 15:52

@westend

Allen resulteert Woke al snel in een doorgeslagen cancel cultuur. Kleine groepjes die via sociale media direct veel herrie schoppen, instellingen, bedrijven en overheden onder druk zetten om ongevallig meningen geboycot te krijgen.

Op die cancel cultuur hebben we inmiddels een reactie gekregen van een grote groep mensen die er helemaal klaar mee is. En dat uit zich in Woke aversie.

16 januari 2023 om 17:51

Nee yo, dat komt omdat 'woke' te pas en te onpas wordt gebruikt als scheldwoord als (meestal rechts) vindt dat het in hun ogen te ver gaat. Het gaat bij alle mogelijke bewegingen fout bij mensen die veel te activistisch doorslaan. Die heb je aan beide kanten. Maar als je gewoon rustig luistert (waarom is zwarte piet rasisme bijvoorbeeld) zit er op zich wel een kern in hoor. Woke wordt door de tegenstanders veel breder getrokken dan het (volgens mij) van origine betekende.

En cancellen. Tsja misschien kunnen sommige dingen gewoon niet meer. Een slaaf in de kelder was vroeger ook vrij normaal. Tot we het ineens wel raar begonnen te vinden.

Maar (and i cant state this enhough), daar gaat het in het geval Fraser Totaaaaaaaal niet over. En ik wil die discussie eigenlijk ook helemaal niet voeren haha

17 januari 2023 om 13:30

Speedyafc weet je nog wat trump riep toen goodyear-medewerkers geen MAGA petten mochten dragen? Koop geen goodyear banden! Dus nu is trump woke. Want dat is cancel cultuur, en dat is woke.

Hou nou toch eens op met al die termen te blijven misbruiken zonder na te denken joh.

Verder moet fraser gewoon zijn handen thuis houden of zorgen dat hij niet betrapt wordt. Net zoals vroeger!

16 januari 2023 om 17:53

Dus het nieuwe normaal is niet luisteren naar je trainer als deze je wegstuurt van de training? Het nieuwe normaal is blijven staan of erger, stenen en vuurwerk gooien naar agenten als die je vertellen naar huis te gaan?
Ik snap dat way Fraser deed niet kan, maar het het nieuwe normaal noemen wat er gebeurt in deze samenleving doe ik liever niet…

16 januari 2023 om 18:11

Je mist het punt volledig volgens mij...

16 januari 2023 om 19:04

Is dat zo? Want jij hebt het erover dat de oude stempel (fraser) nog niet gewend is aan het nieuwe normaal (ongehoorzaamheid)…

16 januari 2023 om 21:44

Nee ik heb het over de wijze van corrigeren van de oude stempel 'fysiek' naar de nieuwe stempel 'communicatie'. Die ongehoorzaamheid van spelers is wat dat betreft niet echt veranderd. Dat is aan de kant van de speler. Werkt dat niet, moet je het van het veld naar de bestuurskamer halen. Niet (meer) zo.

Jij komt met voorbeelden (stenen gooien, vuurwerk gooien naar agenten) waar je het ook helemaal niet mee oneens kan zijn. Dat is geen discussie en staat ook niet er discussie. Fout gedrag vanuit Younes staat ook niet ter discussie. Alleen de wijze waarop Fraser erop heeft gereageerd. En dat vond ik begrijpelijk, maar verkeerd.

17 januari 2023 om 09:28

Dank je. Hele duidelijke uitleg die ik niet direct uit je eerste post haalde. Mijn fout en dus uiteindelijk helemaal met je eens.

Ik denk vroeger deze dingen ook gebeurde dat er mensen beetgepakt werden echter werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven.
Had je vroeger geen respect dan zorgde ze er wel voor dat je die kreeg.
Maar tegenwoordig is er voor alles een instelling en binnen 5 minuten staat op social media.

17 januari 2023 om 09:13

Goh, tegenwoordig vindt men dat je respect moet verdienen obv je kunde ipv geweld. Wat een rare en nare ontwikkeling, zeg.

Had men het vroeger ook goed gevonden als Younes als reactie op Fraser hem bij z'n keel had gepakt of een tik had uitgedeeld? Of had de speler dan ontslagen kunnen worden, terwijl de trainer (vanwege zijn autoriteit) lekker kon blijven?

Ik was er niet bij. Ik ben geen fan of tegenstander van Fraser, noch van Younes. Maar deze uitleg, ik kan me helemaal voorstellen hoe het is gegaan en dat deze reactie, hoe fout ook, op een gegeven moment ontstaat. Een split second laat je even je emotie gaan en je bent de Sjaak. Geen excuses. Wel een uitleg en dat verdient, voor zover ik het op dit artikel kan beoordelen, wel respect.

Ik weet ook niet of een Younes, hij is ook partij in deze zaak, ergens iets heeft proberen te de escaleren? Ik bedoel, als ik met mijn trainer zo’n akkefietje zou hebben, maar als de relatie goed is, dan zou ik ( zeker als het eigenlijk allemaal in de hitte van de strijd zou gebeuren) er bij het bestuur op aandringen Fraser vooral niet te ontslaan. Of ik zou iig ook in de media een keer laten merken dat dit niet de bedoeling was, zoiets….

16 januari 2023 om 12:55

Eens. Vind in deze ook beide partijen schuldig en vreemd dat Utrecht Younes onbestraft laat (of in ieder geval niets communiceert). Als je Fraser (terecht) de laan uitstuurt, terwijl Younes ook niet de-escaleert, is hij evenwel schuldig hieraan. Dat, naast zijn reputatie bij andere clubs, had ook reden tot ontslag kunnen zijn. Op z'n minst een gecommuniceerde straf in de vorm van een geldboete of een maatschappelijke opdracht (of hoe dat ook heet).

Had nooit ontslagen moeten worden. Het is bekend dat Younes voor problemen zorgt. Ajax, Napoli en Frankfurt. Nergens is hij weggegaan zonder problemen.

Hoe het nu met Silberbauer gaat uitpakken wachten we nog maar even af, maar kijkend naar de ongeslagen reeks die Fraser neergezet had en een 442 systeem dat goed werkte denk ik dat de club minder goed af is.
Helemaal in een seizoen als deze waar de top 3 nog al eens punten laat liggen en het gat tussen de nr1 en nr7 slechts 11 punten is.

16 januari 2023 om 13:07

Wil je met die laatste zin nou zeggen dat je vindt dat Utrecht dit seizoen mee moet doen voor de bovenste plaatsen? Lijkt me vrij sterk. Utrecht heeft wat geluk gehad met de resultaten voor de wk-stop, maar een 7de plek is opzich prima inderdaad.

Heb vanaf begin idee gehad dat deze situatie FC Utrecht niet slecht uitkwam, en men het gebruikte om een vertrek te forceren.
Overigens was het niet handig van Fraser om dit te doen,maar normaal gesproken hadden alle partijen dit ook goed kunnen uitpraten en verder kunnen gaan.

Hij heeft het over respect.
Maar een speler beetpakken als trainer, dat kan gewoon niet. Hij heeft geen respect getoond voor Younes, de andere spelers, de bestuurders van de club die hem tewerkstellen, de fans.

16 januari 2023 om 16:27

Wat een onzin! Hij had em een tik moeten verkopen. Die spelertje denkt dat ie Ronaldinho is joh! Knikker op zeg. Tegenwoordig mag je lekker van alles zeggen. En als je een reactie krijgt is het meteen huilen. Lachwekkend. Hij pakte hem beet, oeeeee wat erg. Dat je daar je ontslag voor krijgt zeg. BS!

Ik herken NL allang niet meer. Bijna alle respect is verdwenen en dat zie je dus ook op de velden.
Brutaliteit is gewoon geworden en mag allemaal maar. Die Woke cultuur maakt alles kapot. Kut land is dit geworden.

16 januari 2023 om 13:08

nog zo eentje die alles wat hem niet aanstaat maar gooit op de zogenaamde ‘woke cultuur’ ben inmiddels wel een beetje klaar met deze populistische jargon. Een trainer valt een speler aan, gegrond of niet en simpele zieltjes zijn er als de kippen bij met ‘woke cultuur vernietigd Nederland’ ‘Ik herken dit land niet meer’ en bla bla bla blaaaaaaaa

16 januari 2023 om 13:17

Dat bedoelde ik nou precies met die Woke Cultuur. Mannetjes als jij zorgen ervoor dat NL onherkenbaar wordt. Bah bah

16 januari 2023 om 13:20

Je zal maar op je teentjes getrapt zijn omdat iemand je populistisch noemt en dan doen alsof het land naar de klote gaat. Dat is wel de fragiliteit die je bij woke ziet, de ironie.

16 januari 2023 om 13:25

Grappige eraan is ook nog dat het in dit geval een Duitser is die brutaal deed...

16 januari 2023 om 13:32

Termen als 'woke' vind ik sowieso schrijnend, aangezien elke situatie om een andere aanpak vraagt en je niet alles op een stapel kunt gooien. Ik zou een discussie dus ook liever beperken tot de mate waarin Fraser het schetst. Er is tegenwoordig ook gewoon heel weinig respect jegens autoriteit. Of dat nou leraren, agenten of zelfs coaches zijn. Net zoals het vroeger voor problemen zorgden dat leraren met linialen begonnen te meppen, zorgt het tegenwoordig voor problemen dat jongeren geen respect meer hebben voor hun leraren.

Voortaan maar bij FC Utrecht ook een VAR bij te trainingen?

Mijn trainers zeiden altijd als zij hun voetbalschoenen niet hadden gepoetst dat ze niet welkom waren op het veld en iedereen deed wat er van hem gevraagd werd. Mentaliteit is veranderd, zie ik nu ook bij de jongere jongens die bij de selectie komen. Prima reactie van Henk, ben benieuwd of Younes ooit met zijn kant van het verhaal komt.

Duidelijk verhaal. Logisch dat hij is ontslagen, maar Younes klinkt ook wel als een enorm irritant ventje. Snap dat dat op je zenuwen werkt. Al mag je, zeker als coach, natuurlijk nooit zo reageren.
Fraser speelt het hier heel slim, probeert zichzelf nu als slachtoffer neer te zetten in dit verhaal. Je blijft gewoon met de tengels van elkaar af, regel nummer éã©n en vooral als je een leidinggevende functie hebt.16 januari 2023 om 13:28

Hij is juist schuldbewust. Hij probeert het niet goed te praten, maar komt met een perspectief vanuit zijn kant. Dat perspectief snijdt overigens ook wel hout. In het geval van schuld bekennen e.d. doet Fraser wat hij hoort te doen. Daar mag je dan best een uitleg en een andere invalshoek bij schetsen.

16 januari 2023 om 14:35

Hij speelt totaal geen slachtoffer; heeft meerdere malen gezegd dat hij fout is en dat het logisch is dat hij moest vertrekken. Heeft daarnaast niets negatief of fout gezegd over Younes; alleen wat er (in zijn ogen) is gebeurd en zelfs dat hij Younes een goeie speler vindt.

Om een lang verhaal kort te maken. Younes is dus weg gestuurd van de training heeft dat niet gedaan en is vervolgens zolang doorgegaan met vervelend gedrag dat Fraser zijn geduld is verloren. Ik leg hier toch meer schuld bij Younes dan bij Fraser

16 januari 2023 om 19:51

Precies dus het bestuur is schuld die hadde Younes moeten straffen en niet zo beetje ook, ze hebben hem nu ruimte gegeven om volgende keer weer orders te negeren, kwalijke zaak.

Tsjah, als volwassen kerel moet je gewoon je emoties onder controle kunnen houden en je poten thuis houden. Mooi dat hele verhaal eromheen dat Younes, zoals verwacht, ook een lul blijkt te zijn maar hij heeft je niet aangeraakt of wat dan ook.

Als speler van Utrecht was geweest had younes nog maximaal twee trainingen meegedaan want hij had zekers het gips in gegaan enge man en nog Duitser ook .

16 januari 2023 om 13:42

Ik snap je verhaal! Alleen wat z'n nationaliteit er precies mee te maken heeft is mij niet helemaal duidelijk.

Ome Henk had gewoon even tot 10 moeten tellen, dan mee moeten doen met het partijtje en dan die kleine smurf even Hoog Catharijne in moeten trappen....

16 januari 2023 om 14:49

Volgens mij had 'ome henk' al 100x op de training tot 10 geteld en was hij na de zoveelste keer een keer de tel kwjitgeraakt. Als iemand zo volcontinu op je zenuwen werkt in een werksfeer dat gewoon wat fysieker is dan een kantoorbaan, kan ik het me ergens wel voorstellen

tja.. hij heeft zijn eigen fout al lang en breed toegegeven, dus daar valt weinig meer over te zeggen.
ik weet niet of ontslag de enige optie was, het was ook vreemd geweest als hij bijv. geschorst of een boete had gekregen denk ik.

maar goed, kent alleen maar verliezers denk ik. jammer dat het gebeurd is, van leren en weer door. er zijn geen dooie gevallen

Ik ben het in veel dingen wel met hem eens. Er is in veel situaties te weinig hierarchie en respect. Externe partijen gaan zich bemoeien met de opvoeding van een individu. Dat is in de 'extreme' gevallen nodig, maar in veel gevallen belemmert het ook de invloed van de ouders.

Echter is een speler bij de keel pakken nooit de oplossing. Niet nu, maar ook niet vroeger. Ik ben absoluut geen fan van het gepamper van tegenwoordig, maar ook zeker geen fan van de tijd dat leerkrachten hun leerlingen terecht konden wijzen met een liniaal over de handen of de rug.

Maar goed, hij is schuldbewust, probeert het niet echt goed te praten, maar komt wel met een uitleg en een invalshoek. Gezien de omstandigheden kun je ook niet heel veel meer doen. Het is gebeurd en Fraser kan het sowieso niet terugdraaien. Hij heeft fouten gemaakt en daar heeft hij de consequenties van ondervonden.

Ik kan de situatie helemaal indenken en hoewel wat Henk deed niet door de beugel kan denk ik niet dat dit tot een ontslag had hoeven leiden. Ik denk dat dit een reden was voor de club om van hem af te komen. Als ze echt met hem door hadden willen gaan dan hadden ze hier een andere (minder scherpe) uitleg aan kunnen geven, waarin ook het aandeel van Youness (meer) werd belicht.
Henk heeft overigens gelijk met de veranderende tijden. Ik denk dat we situaties die vroeger afgedaan werden met “niet zeuren” nu steeds vaker vanuit een compleet slachtoffer perspectief belichten.

Nu moeten wachten op de respons van Younnes over hoe hij het allemaal zag en opvatte.

Lijkt me een cultuur clash tussen de strenge opvoeding en verwachtingen van Fraser en de anti-autoritaire houding van de straatcultuur van Younes. Wie zelf heeft gevoetbalt of heeft gewerkt met exponenten van die laatste weet uit ervaring dat men doorgaat met zuigen tot er iemand ontploft. En dan is zo'n figuur opeens zielig.

16 januari 2023 om 16:08

Het gekke is, ik heb redelijk wat opdrachten bij werkgevers uitgevoerd waarbij ik als eind twintiger/begin dertiger leiding kreeg over wat oudgedienden. Daar heb ik ook de anti-autoritaire houding gemerkt en het gezuig en ondermijning.

17 januari 2023 om 09:15

Je bedoelt van een generatie die pronkt met hun rebelse houding van de goede, oude jaren '60 en '70? Wie had dat gedacht!

17 januari 2023 om 09:33

Close. Werkte vaak met It'ers, die het zelf nog automatisering en informatie noemden. Jaren '80, '90 en de '00 zien deze boeven als hun wilde westen. Daarna is de ontwikkeling een beetje gestopt en de nostalgie ingeslagen.

17 januari 2023 om 09:39

Toegegeven, dat was ook een beetje hun wilde westen. Dat werkt wel een stuk leuker, alleen totaal niet beter.

17 januari 2023 om 11:55

Dat geloof ik heilig. Moet je je voorstellen dat ik ervoor was om alle processen aan de AVG en de gepaste cybersecurity frameworks te laten voldoen.

16 januari 2023 om 16:10

Straatcultuur van Younes? Vertel? Wat is zijn levensverhaal? Ik weet alleen dat hij in Duitsland is geboren en dat zijn ouders uit Libanon komen.

16 januari 2023 om 16:12

Excuus, zijn vader is Libanees, zijn moeder is Duitse.

Hebben ze die speler gehouden daar ? Heb je ook noet veel aan die liliputter

Prinsesjes, schwalbes, en jankerds

Henk je hebt helemaal gelijk en je had hem het veld af moeten schoppen, ze horen respect te hebben voor een leidinggevende en hebben ze dat niet moeten ze het maar voelen.
Als je het ergens niet mee eens bent dan kan je er altijd over praten maar wel met respect naar elkaar maar dat respect ontbreekt tegenwoordig vaak en is te danken aan slappe opvoeding wat er in is geslopen in de jaren 70.
Maar het ergste is dat een bestuur niet achter zijn personeel staat en die moeten zich kapot schamen en niet jij.

Ondanks dat ik niet tevreden ben over het spel van Utrecht onder Fraser vind ik het erg sneu voor hem. Is uit de tent gelokt en heeft in een moment van zwakte de frustratie toegelaten. Wat mij wel dwars zit is dat een Younes nu ogenschijnlijk zonder reprimande of consequenties hiermee wegkomt, terwijl dit soort gedrag IMO echt ondermijnend werkt binnen een selectie. Met name op gebied van respect voor de hierarchie die binnen een gezonde club normaal is.

Ik denk dat de leiding van FC Utrecht gewoon van Fraser af wilde. Eerst boren ze hem het wk door de neus en nu dit. Younes is een lastige matige speler die overal is weggestuurd. Ik kan me geen club heugen waar hij niet voor problemen heeft gezorgd .Als hij zelfs op een oefenpartij voor verdeeldheid zorgt what's next.

Gewoon met je poten van spelers afblijven. Iemand bij de keel grijpen is een geweldsdelict en simpelweg strafbaar, hoe irritant of respectloos iemand ook is. Je bent trainer bij een professionele voetbalclub en dient je dus als een professional te gedragen, als trainer helemaal. Als professional geweld gebruiken is not done. Hij heeft een onveilige werkomgeving gecreëerd en de enige juiste beslissing is ontslag op staande voet. Hij mag van geuk spreken dat hij niet strafrechtelijk vervolgd is (wat strikt genomen nog steeds kan gebeuren). Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat Fraser dit niet had durven flikken als het een speler was die een kop groter was dan Amin.

Heeft zijdelings wel degelijk met de woke cultuur te maken. Het betreft een kleine groep die zijn/haar/het's mening leidend wil maken en dit via social media zo slim en snel verspreid dat je als leidinggevende geen kritiek of boosheid mag uiten op medewerkers, omdat dit direct leidt tot ongepast gedrag en cancelen. De medewerkers gaan dan overspannen naar huis want de leidinggevende heeft boe gezegd. Ik pleit voor een beetje meer incasseringsvermogen bij de jongere generatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren