Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt ‘noodzakelijke stap’: ‘Hopelijk kunnen we voetbalsterren helpen’

Laatste update:

Ajax heeft dinsdag een kantoor geopend in New York in de Verenigde Staten met als doel een grotere naamsbekendheid op te bouwen en meer inkomsten te genereren. De Amsterdammers waren op commercieel gebied al werkzaam in Europa, Afrika, Azië en Australië en nu is ook Noord-Amerika aan dit rijtje toegevoegd. Edwin van der Sar is blij met de nieuwe onderneming.

Ajax noemt de nieuwe stap 'een logische en noodzakelijke stap met het oog op het stijgende aantal activiteiten in dat werelddeel'. Ajax hoopt meer fans te bereiken en de toekomst van het voetbal positief te beïnvloeden in de VS, zo klinkt het. Het doel is tevens om bedrijven en clubs in de VS te binden aan het Ajax-merk, zo legt algemeen directeur Van der Sar op de clubsite uit.

"De ontwikkeling in de VS, waarbij het voetbal steeds meer aan populariteit wint, is voor ons aanleiding geweest om die markt nader te onderzoeken. Dat past in onze strategie om meer en meer buiten de eigen landsgrenzen te kijken. Ajax is een bekende naam binnen de voetbalscene aldaar en de naam van de club krijgt steeds meer naamsbekendheid. Dat gegeven was voor ons aanleiding voor een structurele aanwezigheid in die markt."

De sportbestuurder laat weten dat men met deelname aan de Florida Cup bewust heeft gekozen voor de VS als uitvalsbasis voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. "Met duels tegen Sao Paulo en Flamengo gaan we miljoenen fans bereiken en door structureel in de buurt te zijn, kunnen we hen blijven bereiken en hopelijk enkele toekomstige voetbalsterren helpen met hun ontwikkeling", aldus Van der Sar.

Een goede zet van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ben ik toch blij met het huidige bestuur. Geen korte termijn/paniek acties maar er zit daadwerkelijk visie bij elke stap. Wat mij betreft mogen ze nog jaren zo doorgaan. Ajax staat er in Nederland gewoon goed voor. Prestaties zijn goed, er wordt goed/mooi gevoetbald, je ziet duidelijke kwalitatieve verschillen tov vorig jaar. Daarnaast een vermogen op de bank en de spelers die op het veld staan vertegenwoordigen ook nog eens een gigantisch kapitaal.

13 november 2018 om 13:10

Het kan allemaal nog zo mooi zijn maar als er dit seizoen weer niks word gewonnen zal de sfeer in Amsterdam zo weer omslaan en worden de verhuisdozen weer neergezet voor het kantoor van Van de Sar en Ten Hag..

13 november 2018 om 13:19

Dat ligt er een beetje aan denk ik. Stel dat PSV op deze voet door gaat en Ajax ook (onwaarschijnlijk voor beide) en op het eind slechts 2 punten te kort komt, kan je ze niet super veel verwijten, Dan is het gewoon een ongekend goed seizoen van beide clubs geweest waarbij 1 kleine misstap op het begin voor de beslissing zorgde. Veel zal dan afhangen van hoe ze in de beker voetballen en wat de rest van het Europese seizoen brengt, ga je er af tegen een absolute topper is het geen probleem, ga je er af tegen een kleinere club kan het wel zwaarder wegen.

13 november 2018 om 13:22

Ten Hag misschien wel, Van der Sar en Overmars mogen gewoon blijven. Hebben natuurlijk ook maar beperkt invloed op de resultaten. Overmars heeft voor een geweldige selectie gezorgd. Enige wat je Van der Sar in dat geval zou kunnen verwijten is dan het aanstellen van Ten Hag, maar dat was toch niet zo'n gekke keus dat het ontslagwaardig is.

13 november 2018 om 13:23

Ik denk dat dat wel meevalt. Ajax speelt gewoon aantrekkelijk voetbal en doet het leuk in Europa. Denk je dat er ook maar een Ajacied is die geklaagd heeft over het jaar dat ze de finale haalden in de Europa league? Ik denk van niet? Er werd toen niets gewonnen dat jaar. Je kunt in deze tijden als Nederlandse club niet op beiden fronten strijden. Daar is de selectie niet groot genoeg voor. Ajax groeit daar wel naartoe net als dat PSV dat doet. Maar momenteel is dat nog niet haalbaar. Daar is de uitschakeling van PSV in de beker tegen RKC een bewijs van. Dus zeg het maar? Succes in Europa of in Nederland?

13 november 2018 om 13:58

Het halen van de 2e ronde CL met daarin ook de voorrondes overleven is al een enorm grote prestatie. Kampioen worden is niet de enige graadmeter voor een goed seizoen. Deze prestatie zorgt voor een nog grotere uitstraling en transferwaarde van spelers dat je steeds verder kunt doorgroeien. Dat lukt niet in deze tijden met kampioenschap.

13 november 2018 om 13:58

Geen van de heren hoeft te vertrekken. Dus lijkt me dat de verhuisdozen kunnen gewoon weg blijven. Kortzichtige reacties ook altijd.

13 november 2018 om 15:48

Wat dacht je van volgend jaar als er zo het er nu uitziet toch een aantal dragende spelers vertrekken..
Dan begin je weer opnieuw en moeten ze maar weer geluk hebben dat er een aantal andere jongens klaar voor kunnen zijn of hopen op goeie aankopen.
Ajax heeft gewoon een goed jaar met goeie brede groep dat zal volgend jaar wel anders zijn ben ik bang voor. Dus als ze prijzen willen pakken zullen ze dat toch echt dit seizoen moeten doen.

13 november 2018 om 16:15

Ja er gaan dragende spelers vertrekken. Ik denk dat de ligt, Ziyech en frenkie wellicht gaan vertrekken. Natuurlijk ga je dan kwaliteit inleveren maar ik denk dat Ajax met die transferbedragen heel slagvaardig te werk kan gaan.

13 november 2018 om 16:21

@bartsja

Ik als liefhebber, zie liever een jaar lang mooi voetbal, Ajax goede beslissingen zien nemen en elk jaar een kwalitatieve injectie in het team dan dat we perse met die schaal in handen staan. Voor mij is de spanning om de schaal te veroveren belangrijker dan de uiteindelijke winnaar van de schaal. Maar zoals gezegd ben ik meer liefhebber dan wellicht die-hard supporter.

13 november 2018 om 16:29

Roedi

Ik lees dat dus al weken. Ajax gaat na dit seizoen veel spelers kwijtraken, er komt een leegloop, alle steunpilaren vertrekken etc. etc. Is dat wel realistisch eigenlijk?

Ga even na. Ziyech zal naar alle waarschijnlijkheid wel vertrekken. Maar dat De Ligt én Frenkie de Jong allebei weg gaan vind ik nog lang niet zo zeker. Frenkie de Jong heeft amper een heel seizoen aan wedstrijden onder zijn riem. 32 wedstrijden in drie seizoenen. Daarnaast hangt er om de nek van hem en De Ligt echt een fors prijskaartje. Zo fors zelfs dat ik mij werkelijk afvraag welke club er twee keer 60 miljoen gaat aftikken voor twee spelers waarvan nog afgevraagd moet worden of die een dergelijke investering echt waard zijn. Bij De Ligt heb ik nog wel het gevoel dat die er echt wel gaat komen, maar bij Frenkie is dat nog verre van zeker. Zijn kwaliteiten zijn evident, daar gaat het niet om, maar zijn mindere punten inmiddels ook 60 miljoen is, zelfs in deze markt, natuurlijk wel een prijs voor een speler die gewoon een directe versterking is, die een compleet pakket vertegenwoordigt. Waarom zouden clubs dan niet gaan voor talenten uit grotere competities die al verder zijn dan Frenkie?

Nogmaals, ik weet het niet maar ik zou bij voorbaat nog niet direct uitgaan van een leegloop bij Ajax. En de keerzijde van die leegloop, dan wordt er zoveel geld opgehaald dat er echt wel dure vervangers gehaald kunnen worden die direct inzetbaar zijn en in Nederland excelleren.

13 november 2018 om 17:06

Als ik de Ligt hoor dat hij in de Eredivisie geen uitdaging meer ziet (vrij vertaald) dan is die natuurlijk 100% zeker weg in de zomer. Over F. de Jong ben ik wel met je eens. Die kan het beste eigenlijk nog een seizoen hierna blijven om een heel seizoen bepalend te zijn bij Ajax en uitgroeien tot 1 van de beste spelers van de Eredivisie. Dan het jaar erop een stap maken wanneer clubs meer overtuigd zijn.

Ajax is zich lekker verder aan het doorontwikkelen. Het zou mooi zijn als de Knvb ook mee gaat denken in het belang van het Nederlandse voetbal en dat ze een BeneLiga hier gaan invoeren zodat clubs als Ajax zich ook op sportief gebied verder kunnen doorontwikkelen. We moeten de toptalenten hier meer uitdaging gaan bieden want anders zijn ze te snel weer weg.

13 november 2018 om 12:58

Misschien is het een idee om eerst te beginnen met een Beneliga bekertoernooi om aan het idee te wennen en zo de weerstand van de kleinere clubs te verkleinen.

13 november 2018 om 13:04

Ik vind het prima als daarmee de BeneLiga gaat komen over een paar jaar.
Wel moeten er goede afspraken onderling worden gemaakt en dat we niet minder Europese plekken krijgen door zo'n BeneLiga. Maar wel mogelijk om er meer te krijgen.

13 november 2018 om 14:16

Goed idee. Dit kan je misschien zelfs naast de normale beker plannen. In engeland kennen ze ook 2 bekertoenooien. Dan zou je bijv. Van beide de top 6 of 8 kunnen laten doorstromen.

13 november 2018 om 14:39

In België willen ze helemaal geen Beneliga en dat was al zo toen de Belgische competitie minder was dan de Nederlandse, laat staan nu de Belgische competitie hoger in de coëfficiënten lijst staat

13 november 2018 om 14:43

Is dat wel zo? Kompany pleit nu ook voor de BeneLiga om nog een beetje tegengas te kunnen geven tegen het geweld van de Europese topclubs/subtopclubs.

13 november 2018 om 15:06

Ja dat is zo, paar jaar terug nog onderzocht in België, clubs waren tegen, alleen Anderlecht zei misschien, maar dat er eerst meer onderzoek moest komen en dat was in een tijd dat de Belgische clubs het slecht deden in Europa, nu ze het wat beter doen zal de animo nog minder zijn

Heb een paar foto's gezien van het nieuwe kantoor en het ziet er echt heel gaaf uit. Marketingtechnisch zal dit ongetwijfeld een hele mooie stap zijn, al vraag ik me wel af waar precies de inkomsten in zitten die Ajax hier uit haalt en wat de mensen in dat kantoor precies gaan doen. Of zal het gewoon puur naamsbekendheid zijn?

13 november 2018 om 13:26

In een eerder stadium al jonge talenten in zicht krijgen/scouten. Maar vooral voor nu naamsbekendheid. Gezien de ontwikkelingen in de VS waarbij voetbal steeds populairder wordt zullen er ook meer talenten doorbreken en een groter publiek om shirts te verkopen.

13 november 2018 om 13:30

Voor het scouten heb je niet per se een kantoor in hartje New York nodig toch? Dat kost qua huur zo ongeveer het hele salarishuis bij elkaar. Ik denk inderdaad ook vooral naamsbekendheid opbouwen.

13 november 2018 om 13:57

Wat ik meer bedoel is dat de jonge spelers zo Ajax leren kennen en wanneer ze uiteindelijk moeten gaan kiezen na gescout te zijn door verschillende clubs ze wellicht eerder voor Ajax zullen kiezen.

13 november 2018 om 14:04

Ah op die manier. Ja voor spelers die zo'n keuze moeten maken kan het inderdaad een voordeel zijn voor Ajax.

13 november 2018 om 14:11

En het kan best zo zijn dat je dan makkelijker kan samenwerken met een club uit de VS. Misschien is het openen van een kantoor daar wettelijk gezien beter dan alles vanuit Amsterdam te regelen

Als ze het marketing-technisch handig gaan aanpakken, kan dit een enorm succesvolle stap zijn voor Ajax. Ajax is een club met een schitterend verhaal, een geschiedenis en heeft enorm veel bijgedragen aan het Europese voetbal. Nu zijn Amerikanen gek op verhalen, maar lijkt mij dit lastig om het 1 op 1 te vertalen door de beperkte voorkennis van het publiek aldaar. Gelukkig is er nog genoeg ruimte voor Ajax op dat vlak en waarom ook niet een tweede versie van Ajax Cape Town, om de filosofie op die manier over te brengen..

13 november 2018 om 13:05

Ajax cape Town is niet echt een succes tot op heden toch? Qua marketing weet ik niet maar uit mijn hoofd is alleen Serero via die club naar Ajax gekomen. Denk wel dat zoiets in Amerika beter zou kunnen werken.

13 november 2018 om 13:08

Steven pienaar toch ook..of sla ik nu de plank volledig mis Skede?

13 november 2018 om 13:14

Klopt! Ik kom via internet op 3/4 namen. Pienaar, Serero en Enoh. Mccarthy kwam ook via Ajax cape Town maar toen was het nog geen satelietclub.

13 november 2018 om 13:14

Dat iets niet gelukt is, hoeft nog niet te betekenen dat het een tweede keer ook mislukt. Misschien rijmt Ajax wel beter met de Amerikaanse cultuur, dan de Afrikaanse... Maar Ajax Cape Town kan wel fungeren als een project om van te leren.

13 november 2018 om 13:32

Klopt, bedoelde ook niet zozeer dat het geen goed voorbeeld is. Was meer een vraag om te controleren of mijn beeld van Ajax cape Town klopt.

13 november 2018 om 13:32

Inderdaad Amerikanen zijn gek op verhalen, traditie en historie (misschien omdat ze zelf nog een relatief jonge historie hebben). Ajax is door de historie , de (vroegere) successen maar ook door de aanvallende spelfilosofie een ideale club voor de Amerikaanse voetballiefhebber. Daarnaast kunnen goede Amerikaanse talenten wat toevoegen aan Ajax (drive en wedstrijd mentaliteit) Ajax heeft toch wel eens een Amerikaanse verdediger gehad die best wel geliefd was bij de supporters?
Gewoon een goede en slimme stap. Artikel gelezen en ook verbazend dat Ajax dik in de top tien staat van clubs die het meest op YouTube worden bekeken, dat zegt ook wel wat.

hahaha this made my day. Ze zijn daar in Amsterdam alleen maar bezig met geld verdienen. Zorg eerst maar eens dat je weer kampioen wordt. Misschien over 4 jaar weer mannen! hahaha

13 november 2018 om 13:32

Mooi toch, het financiële gat met Feyenoord wordt met de dag groter .
En ook Psv gaat op een gegeven moment op een onoverbrugbare financiële achterstand komen.
Daarmee schakelt Ajax dan de enige twee directe concurrenten uit.

13 november 2018 om 14:34

(wyzijnkampioen)
Ja en dan ? Ajax is alleen maar gebaat dat Feyenoord en PSV net zo sterk worden of beter want dan alleen krijg je een sterkere competitie wat is er voor lol aan als Ajax dan elke week wint ? je moet competitie hebben om beter te worden en dat er betere spelers naar Nederland komen Ajax heeft nu Tadic en Blind gehaald ik hoop dat Feyenoord en ook PSV dat soort kaliber spelers kan en blijven halen , er zijn meer clubs in Nederland hoor dan alleen Ajax voor mij mag dat financiele gat tussen de ploegen zo snel mogelijk gedicht worden en ook van de subtop .

13 november 2018 om 17:20

En waarom zou PSV financieel op een onoverbrugbare achterstand moeten komen? Kijk naar het verschil op de bank nu en het aantal landstitels de afgelopen jaren.

13 november 2018 om 13:47

Als ik deze reactie lees dan vraag ik me af of je het belangrijker vind dat Feyenoord succesvol is dan Ajax niet-succesvol of andersom. Dat zou wel héél triest zijn.

13 november 2018 om 13:48

Ik denk dat dit soort ontwikkelingen op de lange termijn het gat tussen Ajax en Feyenoord alleen maar groter maakt hoor. Zou er dus niet al te blij mee zijn. Ajax is gewoon erg goed bezig ondanks dat ze weinig prijzen winnen de laatste jaren. Sterk beleid en ontzettend vermogend. PSV en vooral Feyenoord zullen hier echt in mee moeten gaan. Bayern scenario zit er in Nederland niet in maar Ajax kan wel een gat slaan met de rest op deze manier. Dat gat is er financieel nu sowieso al.

13 november 2018 om 14:01

Feye88.. dat jij nog durft te praten. Je toekomst ziet er somber uit dus moet je haten. Ik kan je pijn door mn beeldscherm voelen en i love it. Er komen mooie jaren aan voor ajax, bijt jij in ieder geval even door de zure appel van dit seizoen heen en dan praten we volgend jaar weer verder. On topic: lekker bezig marc we nemen de wereld over!

13 november 2018 om 14:40

@feye88, jep klopt. Zo veel mogelijk geld verdienen zodat altijd top 2 zo dicht mogelijk bij altijd nummer 1 komt te liggen. Geld is daarbij super belangrijk, wat je ziet bij Feyenoord. 3 punten minder dan het kampioensjaar en toch de titel is al uit het zicht verdwenen en plek 2 is nog zichtbaar, maar daar is direct alles mee gezegd. Terwijl de nummer 1 en zeker de nummer 2 flink wat meer wedstrijden heeft gespeeld. Dus zelfs het opgeven van Europees voetbal brengt Feyenoord niets.

Inmiddels ook nog poten aan de grond in een Rotterdamse jeugd opleiding, waardoor ze letterlijk in je achtertuin kijken. Maar hé, eerste prijs van het seizoen is al binnen toch en een zak geld heeft nog nooit een doelpunt gemaakt.....

13 november 2018 om 14:57

Ach wat is 4 jaar je zal er maar nog 17 moeten wachten en tegen anderen over 4 jaar beginnen. Nog niet zo lang geleden 7 jaar en toen 4 op een rij.

Marketingtechnisch natuurlijk een goede stap, maar of het verstandig is om een week voor de start van de competitie een vliegreis van 11 uur te maken moet nog blijken. Ik vind eigenlijk dat de focus tijdens de voorbereiding moet liggen op de prestatie in de 2e seizoenshelft. Niet op de inkomsten/groei fanbase.

Wat overigens niet in dit topic staat is dat Psv zich ook aan het oriënteren is op de Amerikaanse markt en waarschijnlijk hetzelfde gaat doen als Ajax.

13 november 2018 om 14:44

Klopt. PSV is al sinds vorig jaar actief in Amerika. Proberen een trainingskamp op zetten en actief deel te nemen aan een voetbal congres. Ze hebben zower ik weet echter nog geen plannen voor een 'kantoor'. Vraag me af wat hier de meerwaarde van moet worden. Puur gericht op toeristen?

13 november 2018 om 17:21

Voor PSV is vooral de Mexicaanse markt lucratief nu. De VS pakken ze uiteraard ook mee.

13 november 2018 om 18:07

En dat Feyenoord daar ook al jaren actief is met samenwerkingsverbanden.

In bijna iedere competitie zit er wel een groot verschil tussen de groote teams en de wat kleinere.. als psv en ajax volgend seizoen wat dragende spelers kwijt zijn moet ik nog maar zien of het verschil nog steeds zo groot is.

En als je az Feyenoord tegen ajax laat spelen is het verschil er wel natuurlijk maar om nou te spreken over een gigantisch verschil...

Een beneliga beker lijkt me dan idd wel weer een leuk idee.

Nieuwe satellietclun in de maak? Ajax New York?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren