Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax legt miljoenen neer en maakt komst van Eintracht-doelman Ramaj bekend

Laatste update:

Ajax heeft met Eintracht Frankfurt overeenstemming bereikt over de transfer van Diant Ramaj, zo melden de Amsterdammers via de eigen clubkanalen. De 21-jarige Duitse doelman met Kosovaarse roots heeft een contract getekend tot en met 30 juni 2028. Ajax maakt geen melding over een transfersom, maar naar verluidt betaalt de club maximaal tien miljoen euro voor Ramaj.

Ramaj moet bij Ajax in de rol van tweede doelman de concurrentiestrijd aangaan met Gerónimo Rulli. De Argentijn is voorlopig de nummer één onder de lat. De Amsterdammers waren ook nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van Sparta-doelman Nick Olij, maar de komst van de Haarlemmer bleek moeilijker haalbaar. Bovendien worden de kwaliteiten van Ramaj hoger ingeschat.

Ramaj stond in Frankfurt nog tot medio 2027 onder contract, waardoor Ajax met een transfersom over de brug moest komen. Volgens Fabrizio Romano betaalt Ajax acht miljoen aan die Adler. Het Duitse sportmagazine Kicker meldt dat dit bedrag middels bonussen kan oplopen tot tien miljoen euro.

Ramaj doorliep meerdere jeugdteams van de Duitse nationale ploeg, maar zijn laatste jeugdinterland dateert van november 2021. Destijds stond hij onder de lat tegen Portugal Onder 20 (1-1). Bij Ajax lijkt Ramaj in ieder geval geen rekening te hoeven houden met Jay Gorter. Eerder werd duidelijk dat hij Amsterdam bij de komst van een nieuwe doelman mag verlaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja.. bij een totaal gebrek aan capabele verdedigers is een extra keeper wel innovatief, benieuwd hoeveel Steijn er gaat opstellen.

3 augustus 2023 om 14:59

Filosofie van Cruyff is weer terug, meevoetballende keepers

3 augustus 2023 om 15:47

Haha. Tsja. Ik vind dit wel erg vreemd hoor. Zoveel geld voor een B-keeper. Ik was tot op heden prima tevreden met Mislinat, maar deze aankoop is dan weer vreemd. Ben wel onder de indruk van de verkoop van Bassey, en aantrekken van Tahirovic en Van Den Boomen. Als het hem lukt om die Spertyan en Satulo aan te trekken ben ik dik tevreden. Hopelijk lukt het hem ook om Klaassen te lozen. Stel Alvarez en Kudus blijven, dan heb je gewoon een geweldige selectie hoor.

3 augustus 2023 om 16:25

Dan moet er nog wel een linksback bij en Wijndal weg. Die kan echt niet.

3 augustus 2023 om 16:39

Of Rulli heeft intern aangegeven weg te willen en Mislintat is er gewoon snel bij met een vervanger.

3 augustus 2023 om 20:55

Olij was moeilijker te halen? Wilde Sparta meer dan 10 miljoen voor hem hebben? De waarde van deze keeper wordt ook maar geschat op 750.000 euro.. Hoeveel is Olij dan waard en wat moet hij kosten?

3 augustus 2023 om 14:59

Ik heb nog vertrouwen in Mislintat. Borges lijkt een mega talent en over vd Boomen en Tahirovic ben ik enthousiast. Ik vind het bedrag hoog maar hij zal dit niet zomaar betalen. Ben erg benieuwd naar zijn potentie.

3 augustus 2023 om 15:10

Borges lijkt toch naar West Ham te gaan, of is er een andere ontwikkeling?

3 augustus 2023 om 15:10

Geweldig ik kijk graag naar dit drama stuk hier met popcorn.

Hoe vinden jullie dit een goed? Reserve keeper die welgeteld 2 wedstrijden in de bundseliga heeft gekeept voor een bedrag van 8 mln. Terwijl ze waarschijnlijk ook voor 2 mln zouden accepteren. Ik weet dat transferwaarde geen rol speelt, maar zijn waarde staat geschat op 0,75 mln haha.

Oooww en centrale verdedigers zijn niet meer urgent zoals deze reserve keeper.

3 augustus 2023 om 15:12

Mega talenten die maken toch wel al eens minuten bij het eerste elftal op 19-jarige leeftijd of die gaan toch mee met hun nationale elftal naar het EK U21 niet?

Wat zeker niet wil zeggen dat ik denk dat die kerel er niks van kan, maar het predicaat mega talent lijkt me op basis van de info die we tot nu toe hebben ietwat overdreven niet?

3 augustus 2023 om 15:12

Borges is 2 dagen geleden "gekaapt" door ajax

3 augustus 2023 om 15:13

Ja vd boomen is iedereen wild over, ik wacht graag even af tot hij wat weerstand krijgt. Maar dat ziet er goed uit en mooi dat die voor niks kwam. Als die slaagt mag daar best een iets te dure aankoop tegenover staan. Van mij mag Mislintat de sanering doorzetten, er mogen echt nog wat spelers weg. Wat mij betreft iedereen die maar half de behoefte heeft verderop te kijken, dus inclusief ‘sterkhouders’ of spelers van wie ze op zich het niveau hebben als Alvarez, Kudus, Rulli, Klaassen, Berghuis (hoewel ik dat jammer zou vinden), en zeker prutsers als Wijndal en Rensch. Nu is het moment voor de grote bezem. Geen benul over het beschikbare budget, maar mag hopen dat er wat beschikbaar is na Timber en de totale onverwachte meevaller Bassey. Als je nu 10 miljoen neerlegt voor een keeper kan dat toch niet anders betekenen dat er ofwel geld binnen gaat komen voor Rulli, ofwel dermate veel beschikbaar is voor het versterken van meer essentiële posities.

3 augustus 2023 om 15:13

Ik weet dat transferwaarde geen rol speelt, maar zijn waarde staat geschat op 0,75 mln haha.

nog al tegen strijdig vind je niet?

3 augustus 2023 om 15:14

Ik kijk straks met popcorn naar Stengs, Zerrouki en die twee kleuters van Zwolle in de Champions League.

3 augustus 2023 om 15:20

@helmond_sport/ Borges schijnt de medische keuring al te ondergaan in Amsterdam. Deal met West Ham is "gekaapt" op het laatste moment, komt voor plusminus 19 miljoen euro naar Ajax volgens meerdere bronnen. Fabrizio Romano heeft zijn kenmerkende "here we go" al afgegeven ook, deal lijkt wel zo goed als zeker te zijn.

3 augustus 2023 om 15:21

Je kan nog zo'n talent hebben als TD, je bent afhankelijk van je budget en verkopen en moet uiterlijk per 1 September een gebalanceerde selectie hebben staan. Ze geven in een week 30 miljoen uit aan een vierde keeper en vierde linksbuiten. Dan ben je niet echt bezig met het balanceren van je selectie, of je moet zekerheid hebben dat je Daramy, Bergwijn en Rulli van de hand kan doen. Leuk dat hij zijn strategie weggeeft dat ze hun nummers 1 van hun lijstje willen halen, maar zulke dingen zeg je niet, daarmee gaan alle prijzen alleen maar omhoog. Ook denk ik niet dat Borges en Ramaj de nummer 1 was op hun lijstje. Na al zoveel te hebben uitgegeven missen we nog steeds een target man voor in de spits en minimaal twee centrale verdedigers, rechtsbenig.daarbuiten nog een linksback die voldoet en als Ziyech redelijk beschikbaar is, je moet wel wat Ajax gevoel in de club houden. Die keeper van Zageb was trouwens ook voor 10 op te halen, had je gelijk een goede reden voor Sutalo gehad om ook te komen.

3 augustus 2023 om 15:28

@ontnuchtraar,

Verschil is, ik kijk nu. Jij moet hopen.

Normaliter reageer ik niet zo, maar vele ajacieden zitten er gelijk bij om Feyenoord te kleineren. Zoals vorige onderwerp over Ramos, dat wij niet teveel mogen vragen voor Gimenez. Daarna worden mijn mening verwijderd als ik op Soccerfan_1 reageert.

Allemaal jammer dat we niet fatsoenlijk kunnen reageren op onderwerpen.

3 augustus 2023 om 15:30

Tsja..je moet wat als je zelf geen CL speelt ontnuchteraar. Dan gaan we goedkoop het aankoopbeleid van andere clubs afzeiken. Beetje sneu vind je zelf ook niet?

3 augustus 2023 om 15:37

@verstand als het geen rol speelt, waarom voer je het dan alsnog aan als tegenstrijdig?

3 augustus 2023 om 15:39

Mja, ze spelen tenminste CL. Al denk ik wel dat Mislintat met CL geld ook andere keuzes gemaakt zou hebben. Of dat we misschien al eerder de spelers gezien zouden hebben waar we met smart op wachten. Ik denk dat ajax deze maand nog vorm gaat krijgen met een aantal goede aankopen, maar het is een risicovol spel dat er gespeeld wordt met dit afwachten.

3 augustus 2023 om 15:45

Wat me hoop geeft is dat (volgens geruchten toch) Ajax in elk geval ook kijkt naar een RCV en LB. Vertrouw erop dat dit prioriteiten zijn en de aanschaf van een buitenspeler en keeper daar niets aan veranderen.

3 augustus 2023 om 15:45

Lierse "megatalenten die maken toch wel al eens minuten bij het eerste elftal op 19-jarige leeftijd". Jammer dat je niet inziet dat we het hier hebben over veruit de beste club van de wereld Manchester City. Dat je daar op 19-jarige leeftijd het net niet redt wil natuurlijk niet zeggen dat je geen megatalent kan zijn. Beetje onzinnige reactie.

3 augustus 2023 om 15:55

Veruit de beste club van de wereld. Beetje onzinnige uitspraak.

3 augustus 2023 om 16:00

City rolde bayern en liverpool op met 2 vingers in de neus, waar heb jij het over. Daarnaast zijn ze al jaren zo wat de beste ploeg van de wereld.

3 augustus 2023 om 16:09

Zolang je enigszins objectief kan blijven oordelen zal er nooit een club veruit de beste ter wereld zijn. Dat is vrijwel onmogelijk met clubs als Real Madrid, Barcelona, Bayern, PSG en noem maar op. Afgelopen seizoen de beste van Europa, maar de seizoenen ervoor kwamen ze niet verder dan de Premier League. Dus ik vind het een onzinnige uitspraak.

Het enorme uitgavenpatroon om dit te bewerkstelligen nog daargelaten.

3 augustus 2023 om 16:10

En daar maken spelers voor die leeftijd al speelminuten. Zeker in de carabao cup.

Foden, Lavia, Delap, Lewis, Kayky, Doyle, Palmer, Mcaty, Egan-Riley, Charles, Perrone,…

Voorgaande namen hebben allemaal voor hun 20e hun debuut gemaakt de laatste 3 jaar. Wie heeft dan de onzinnige reactie?

3 augustus 2023 om 16:14

En nog even ter aanvulling dat zijn lang niet allemaal mega talenten. Daar wordt over gesproken in de eerste reactie.

3 augustus 2023 om 16:19

Denk dat Bergwijn of die Borges in een vrije rol of toch van rechts gaan komen. Rulli geeft mij nog niet overtuigd, verre van zelfs en ik vermoed dat hij toch wel weer graag terug naar Villarreal wilt. Daarbij heeft Bergwijn vrijwel geen rendement en een duur salaris. Dus zodra die geloosd kan worden voor een redelijk bedrag gewoon doen. Die RCV moet er echt komen, Hato kan op LB.

3 augustus 2023 om 16:19

De eerste keer in 8? Jaar. Chapeau. Toch wel geinig dat zelfvertrouwen in Rotterdam na een titel die cadeau is gedaan door Ajax, Psv en de arbitrage.

3 augustus 2023 om 16:34

Lierse wat maak je jezelf toch belachelijk. Je kan debuteren omdat er te weinig spelers of blessures zijn op een bepaalde positie. In het geval van Borges en zoals jij ook weet was de concurrentie moordend! Maar goed zegt weer voldoende over je.

3 augustus 2023 om 16:40

BR-7 ach jongen je zegt het toch zelf afgelooen seizoen waren ze de beste, en dat is natuurlijk wat ik bedoel. Ook het seizoen daarvoor waren ze de beste kan ik je vertellen. En ook de seizoenen daarvoor waren ze zo goed als de beste. Dat jij clubs als Barcelona en PSG noemt is lachwekkend! En trouwens Borges is 19 jaar en heeft dus pas een jaar of 2 de kans gehad om te debuteren. In die jaren was City wel degelijk de beste! Nu jij weer.

3 augustus 2023 om 16:45

Afgelopen seizoen waren ze de beste, dat beaam ik zonet. Seizoen ervoor was Real Madrid de beste. Daarvoor Chelsea (uit m’n hoofd) dus niet City. Maar jij je zin.

3 augustus 2023 om 16:47

Was voor dat Ajax langskwam, zij hebben eigenlijk voor de neus van WHU weggekaapt. Maar leek dus eerst inderdaad naar WHU te gaan. @Helmond_Sport

3 augustus 2023 om 17:07

Dus jij vond chelsea beter dan city in het seizoen dat zij de CL wonnen? Lachwekkend jonge

3 augustus 2023 om 17:17

Ja natuurlijk. Rond de 10 spelers die de laatste 3 jaar allemaal gedebuteerd zijn omdat er weinig spelers of blessures zijn. Ik dacht trouwens dat city de beste selectie ter wereld heeft? Maar dan blijkbaar een heel smalle beste selectie.

3 augustus 2023 om 15:07



Zal wel iets rondom Rulli spelen, mocht hij niet nu al vertrekken, zal dat wel volgende zomer zijn. Mislintat beschouwt Ramaj als éã©n van de meest veelbelovende keepers van Duitsland, en Duitsland staat er wel om bekend dat ze aardige keepers kunnen opleiden.
Gorter zal wel afgeschreven worden, is achteraf toch een Scherpen / Pierie achtige aankoop gebleken. Goedkoop gokje in de hoop dat hij de potentie waarmaakt, maar zal op de trainingen ook niet echt de indruk achterlaten dat hij echt aan de poorten rammelt.

3 augustus 2023 om 15:23

En weer gehuil over verdedigers. Ajax is bezig met Sutalo en die japanner. Maar plaats gerust nog een bijdehante opmerking. Het is nog 3 weken en deze week was vuurwerk voor ajax. Wie weet hoe de selectie er straks uitziet..

3 augustus 2023 om 16:29

Er vanuitgaande dat Sutalo en die Japanner komen en Alvarez weggaat:

Rulli / Ramaj
Sanchez/rensch - Sutalo / ??? - Hato / Ito - Wijndal / Salah-Eddine

Dit is geen Ajax-waardige verdediging. Op beide back posities spelers die gewoon niet het niveau aantikken. Naast Sutalo moet je nog een goede back-up hebben.

3 augustus 2023 om 15:49

Joh, die komen vanzelf, maar het is nu eenmaal makkelijker om een jeugdspeler aan te trekken dan een basisspeler los te weken.

Aax is keihard bezig Josip Sutalo binnen te halen, maar Dinamo Zagreb trainert deze overgang, omdat Zagreb zich eerst wil plaatsen voor de Champions League voordat ze hem verkopen. En Frankfurt wil Ito niet zonder slag en stoot verkopen.

3 augustus 2023 om 16:06

Ik hoorde uit betrouwbare bron dat ze met twee keepers willen gaan spelen om die reden!

3 augustus 2023 om 16:26

Verdedigers komen er ook aan geen stress man. Laat je niet opnaaien door de media. Luister naar Steijn en Mislintat en je had deze overbodige melding niet hoeven doen.

Los van de kwaliteiten die ik niet kan beoordelen, mag ik hopen dat Rulli dan op de nominatie staat om te vertrekken? 1 keeper van +-8 of 10 miljoen op de bank is hele zieke kapitaalvernietiging.

3 augustus 2023 om 14:58

Video op YT van Ajax wordt gezegd dat hij zich kan ontwikkelen in de schaduw van Rulli. Lijkt me niet dus

3 augustus 2023 om 15:26


Beter 1 dure keeper op de bank of linksbuiten nummer 12 dan 1 RCV in het elftal.

3 augustus 2023 om 15:26

Hahaha. Minister van financiën ouleh. Lekker toch, kennen we leien in Amsterdam. Feij koopt ook een wissel van 10 mil toch

3 augustus 2023 om 15:42

Zeeburg

Die wissel van Feyenoord gaat om een spits. Iemand die je dus iedere wedstrijd minuten kan laten maken. Daarnaast is de selectie van Feyenoord zo goed als rond. Misschien nog 1 versterking voor buitenspeler maar hebben dus selectie zo goed als rond.

Een keeper wissel je amper. Daanaast heeft Ajax oa een RCV back-up LCV, liefst een nieuwe back, een nummer 10 een back up spits en rechtsbuiten indien Berghuis 10 gaat.

Dan heeft een keeper, een linksbuiten nummer 6 niet echt hoge prio

Op het oog een gekke, maar geen overbodige aankoop. Willkommen!

3 augustus 2023 om 15:03

Geen overbodige? Het was al van de zotte dat Rulli aangetrokken werd terwijl je Gorter in je selectie hebt en Pasveer en Steek er nog waren. Nu is Steek weg en haal je nog zo’n gozer van buitenaf.

Dat vreselijke aankoopbeleid van Ajax zet zich zo alleen maar voort. Gorter zal zich wel achter de oren krabben, dat hij terug is gegaan naar de club waar hij is opgeleid en waar hij perfect past. Want uiteindelijk wordt er gewoon weer gekozen voor aankopen, voor te veel geld en waarschijnlijk in geen enkel opzicht beter.

Een reservegoalie van Eintracht, 10 miljoen. Het moet niet gekker worden.

3 augustus 2023 om 15:08

Geen overbodige nee. Stekelenburg en Pasveer (inmiddels) zijn prima 3e keepers. Maar niet meer dan dat. Gorter moet toch gaan spelen en daarom komt er een nieuwe 2e. Wat ik overigens gezien zijn leeftijd, los van de potentie, een opmerkelijke keuze vind.

3 augustus 2023 om 15:09

Wat een onzin. Steek en Pasveer zijn beiden gewoon klaar, daar kan je niet mee beginnen.
Dat Gorter meer kansen verdiend ben ik met je eens, maar er was wel degelijk een keeper nodig.

3 augustus 2023 om 15:24

Stekelenburg is al gestopt en Gorter had aangegeven weg te willen. Ik verwachte daarom een verkoop. Zoals al eerder aangegeven Rulli heeft soms hele goede momenten en andere keren maakt hij gruwelijke fouten. Ik denk dat deze keeper wel eens eerste keeper zou kunnen worden. Wat wel raar is, is dat ddeze transfer bevestig wordt en die van Borges nog niet. Hoop niet dat daar een kink in de kabel komt.

3 augustus 2023 om 15:26

Dan verschillen we daarin van mening. Ik zou het als Ajax zijnde, een club met een geweldige jeugdopleiding, prima vinden om een seizoen te beginnen met Gorter als eerste doelman, Pasveer daarachter en dan als opvulling gewoon Charlie Setford neer te zetten als 3e doelman op papier.

Die jongen komt er straks ook aan, en dan zit je met 2 dure aankopen en een ontevreden Gorter nog ervoor. Liever het vertrouwen dan geven aan Gorter en Setford.

Idem met middenvelders en aanvallers. Van mij mogen Spertsyan en dat soort onbenullige aankopen lekker weg blijven. Geef mij maar gewoon Misehouy bijvoorbeeld als back-up van Berghuis/Klaassen.

3 augustus 2023 om 15:27

Stekelenburg is met pensioen en Pasveer is minstens heel de eerste seizoenshelft geblesseerd en zal na dit seizoen ook afzwaaien. Er moest dus sowieso een doelman bij. Dit lijkt me wel een vrij dure (al is het exacte bedrag nog nergens bevestigd, ik lees uiteenlopende bedragen tussen de 4 en 10 miljoen vaste vergoeding en verschillende bonussen) maar de uitleg van Mislintat was -zoals we inmiddels wel gewend raken- vrij helder. Hij ziet dit als een van de meest veelbelovende jonge doelmannen in Duitsland en kent die markt natuurlijk goed, plan is om hem nu in de luwte te laten rijpen achter Rulli (die zal volgende zomer dan wellicht mogen vertrekken?) maar ze hebben er ook vertrouwen in dat hij er kan staan mits nodig. Op deze manier is er ook ruimte om Gorter te verhuren zodat hij vlieguren kan maken, Setford (en/of De Graaff) zal dan waarschijnlijk op de bank plaatsnemen als 3e doelman bij het eerste terwijl hij keept in Jong Ajax.

3 augustus 2023 om 15:43

Ach, ik blijf bij m’n mening. Over de keepers, over bijvoorbeeld het middenveld met Misehouy en Vos, over de aanval met bijvoorbeeld van Axel Dongen en ga zo maar door.

Achterin ook weer zo: je hebt Alvarez en Aertssen voor rechts centraal. Zolang Alvarez in Amsterdam is, vind ik een andere rcv voor veel geld gewoon overbodig.

Links centraal idem: Je hebt Hato die je wilt laten spelen en je hebt Kaplan die vorig jaar voor 10/12 miljoen gekocht. Wat moeten we in godesnaam met die Japanner? Laat hem lekker in Duitsland.

Ohja, dan komen er weer mensen die zeggen dat Hato ook op linksback “kan”. Om over een jaar te zeggen dat hij, net als Rensch, niet goed genoeg is. Logisch hè dat hij niet rendeert op een plek die hem vanaf jongs af aan niet eigen is.

3 augustus 2023 om 16:09

Ben het met je eens. Bepaalde spelers moeten eerst weg voordat je er iets koopt. Ook zie ik graag eerst Wijndal, Sanchez, Daramy en Klaassen vertrekken. Pas als Alvarez weggaat en Kudus weggaat moet je een rcv en rechtsbuiten halen. Tenzij ze al weten dat deze 2 vertrekken. Spits is wel even prioriteit.

Dan is het afwachten aan welke club Gorter verhuurd gaat worden.

3 augustus 2023 om 14:59

RKC moet wel eerst Vaessen vertrekken, Excelsior en Sparta hebben intresse

3 augustus 2023 om 14:59

En waar Rulli heen gaat, toch? 😉

3 augustus 2023 om 15:02

Almere City of FC Volendam denk ik

3 augustus 2023 om 15:03

@soccerfan_1
Dit moet toch het vertrek van Rulli betekenen? Je kan toch geen keeper van 10 miljoen kopen en op de bank neerzetten?
Of hoe zie jij dat.

3 augustus 2023 om 15:08

Ik denk ook dat Rulli terug gaat naar Spanje maar we wachten het af.Las net dat Ramaj toch 2de keeper word achter Rulli heeft Mislitat gezegd in een intervieuw einde Gorter dus.

3 augustus 2023 om 15:10

Misschien ook even luisteren naar wat Mislintat hier over te zeggen heeft. Deze transfer is ook mede door de blessure van Pasveer maar daarmee ook met ook op de toekomst. Pasveer is 39 en Rulli is 31....ze wilden een jonge doelman daarbij bij hebben letterlijke woorden van Mislintat.
Dat hele Rulli verhaal is zn eigen leven gaan leiden en is al 10 keer ontkracht door hem en ajax en alle "journalisten".

3 augustus 2023 om 15:13

Heb het gelezen. Goede zet want Ajax gaat als het goed is niet verder met Pasveer

3 augustus 2023 om 16:14

Gorter moet aan spelen want het is zonde om hem op de bank te houden. Maar deze jongen komt op de bank. Is dat ook niet zonde om een even oude keeper, een geweldig talent blijkbaar want anders betaal je niet 15x zijn marktwaarde, dan wel op de bank te zetten? . Er zit geen logica achter die uitspraak.

Ook niet logisch dat Ruli vertrekt, want dan heb je plots geen tweede keeper als je Gorter verhuurt.

Deze hele aankoop is niet logisch.

Wat. Een. Geld. Ik weet het niet hoor... maargoed, iedereen verdient een eerlijke kans...

21 jaar, dus daar moet nog genoeg rek in zitten. Nu Gorter als de wiedeweerga ergens stallen zodat die gozer ook op niveau ergens speelminuten kan meepakken.

Serieus geld. Gaat deze jongen op de bank zitten?

3 augustus 2023 om 16:28

Daar is genoeg ruimte nu want het geld gaat rap op.

Had gehoopt op Borges eerst. Maar als ik naar alle andere aankopen kijk tot nu toe, Borges, Tahirovic en vd Boomen dan ga ik maar uit van het positieve. Mislintat zal niet zomaar dit bedrag betalen en kent de Duitse markt goed. Benieuwd wat de plannen zijn met de keepers de komende jaren!

Goed bij Ajax passende keeper, past in de speelwijze die Ajax nastreeft. Prima aankoop dus met oog op de toekomst.

Het kan natuurlijk altijd een Onana achtig succes worden maar ik vindt het nogal niet wat maximaal 10 miljoen euro, laat me graag verrassen maar had graag andere posities meer prioriteit zien krijgen.

3 augustus 2023 om 15:27

Onana was een paar ton. Sowieso geen half miljoen laat staan 10 miljoen.

Voor zo een bedrag moet je een eindproduct kopen zoals Ruli of transfervrije Benitez.

Ik ben benieuwd. Schijnt wel een keeper met potentie te zijn en ergens heb ik het vermoeden dat hij weleens eerste doelman zal worden. Er zal iets rondom Rulli spelen, die zie ik ook wel vertrekken. Mislintat is TD, maar ergens denk ik dat hij als een soort scout de markt ook afgaat naar opties zoals Tahirovic, Ramaj en dus Borges. Zullen niet altijd even goedkoop zijn, maar ben hier wel te spreken over en als scout heeft Mislintat een hoop goede versterkingen weten te tippen bij Dortmund.

Als TD komt hij ook gewoon goed over tot dusver bij Ajax. Kan vrijwel al zijn keuzes haarfijn uitleggen.

3 augustus 2023 om 15:06

Maar als Rulli vertrekt heb je weer geen tweede keeper? pasveer geblesseerd en Gorter wordt verhuurd?

3 augustus 2023 om 15:13

Volgens mij is Pasveer in oktober weer terug. Tot die tijd kan je Setford volgens mij als tweede doelman gebruiken indien Rulli vertrekt. Of je moet Gorter uiteindelijk maar niet (tijdelijk) laten vertrekken.

3 augustus 2023 om 15:17

Best een risico dan. Want ze waren het er toch over eens dat Gorter speelminuten nodig hadden?

Dan zal Rulli wel op korte termijn vertrekken?
8 miljoen voor de tweede keeper lijkt me wat te Gorter.

Op transfermarkt heeft deze jongen een waarde van 750.000 euro. Normaal gesproken zijn die wel accuraat. Kan mij haast niet voorstellen dat Ajax hier 10 miljoen voor gaat betalen. Hij heeft slechts 2 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld.

3 augustus 2023 om 15:02

In 2 jaar ja, 1 wedstrijd vorig seizoen

3 augustus 2023 om 15:25

In Duitsland waren ze toch ook al zeer verbaasd over deze transfer?

10 miljoen neerleggen voor een nieuwe doelman met 2 bundesliga optredens? Had je dan niet beter Noppert of Olij kunnen kopen, beide een stuk goedkoper en je weet wat je er aan hebt..... Vind het een enorm bedrag, zeker voor een 2e doelman of Rulli moet worden verkocht.

Ik zit eigenlijk meer te wachten op twee nieuwe Cv's dan een nieuwe doelman, wat niet direct nodig was,,,,

Ik vindt maximaal 10 miljoen euro voor een reserve doelman ontzettend veel geld.
Nu kan je Gorter wel afschijven, die zal nu 4e doelman zijn achter Rulli, deze vent en pasveer.

Waar is ajax in godsnaam bezig?? , ik neem aan dat hij 2e keeper wordt achter rulli. Waarom investeren ze hun geld aan een 2e keeper terwijl je op veel positie’s versterkingen nodig hebt. Wat een wanbeleid in amsterdam het wordt weer niks.

3 augustus 2023 om 15:06

Die andere posities zijn ze allang mee bezig. Man hou op over wanbeleid als je blijkbaar niet eens snapt dat ze met meerdere transfers tegelijk bezig zijn. De ene is nu eenmaal wat sneller dan de andere. Dat wil niet zeggen dat ze totaal niet bezig zijn met andere posities! Ik snap nu volkomen waarom iemand in een voetbalpodcast zo moest lachen om de simpele reacties van supporters die denken dat ajax 1 voor 1 bezig is met transfers.

3 augustus 2023 om 15:14

Ik ben het met je eens dat je Sven niet moet afrekenen wat je nog niet hebt gehoord, maar ik heb toch moeite om deze transfer te plaatsen als ik heel eerlijk ben, zeker als Rulli zou blijven.

3 augustus 2023 om 15:29

Ben jij familie van Mislintat??? Alles wat hij doet is vlg jou goed en kritiek is onzin en mensen met kritiek snappen het niet. Toch hebben we tot nu toe een totaal inbekende middenvelder die transfervrij was bij een middenmoter in Frankrijk,een talent die Mourinho zo goed vond dat hij hem liet gaan, een linksbuiten uit de jeugd voor 20 mln die wij ws op rechts gaan zetten en nu een keeper die 10x te duur is vlg de marktwaardes. En dat voor ruim 38 mln, terwijl we zogenaamd eerst moesten verkopen en we eigenlijk 2 cv's, een spits en 2 goede backs nodig hebben. Nou, ik ben nog niet echt overtuigd van dit beleid.

3 augustus 2023 om 15:09

Lul niet zo slap man. We weten de details en uitleg nog niet eens waarom voor deze keeper is gekozen en mensen lopen alweer wanbeleid te roeptoeteren. Grappenmaker.

3 augustus 2023 om 15:13

Die uitleg heeft Mislintat trouwens net ook al gegeven op de Ajax site. Maar dat zullen mensen ook wel weer niet geloven want ze weten allemaal veel beter hoe ze een beleid bij een club moeten voeren.

3 augustus 2023 om 15:16

Ik lees de Ajax site niet (ben bang spontaan in de fik te vliegen) maar ik ben wel benieuwd naar de uitleg.

3 augustus 2023 om 15:20

Ik heb inderdaad net de uitleg van Mislintat gezien en deze is (alweer) gewoon dikke prima. Ik ben wel benieuwd naar het uiteindelijke bedrag aangezien Ajax voor nu geen uitspraken doet hierover.

3 augustus 2023 om 15:37

@soccerfan mooie uitleg. Misinlat vind dat hij bij de top 3 keepers van Duitsland goort hoort achter de ervaren mannen.... Knap dat hij dat kan zeggen, Ramaj heeft welgeteld 2 bundesliga optredens. Ik vind het een fantastische uitleg. Ook maakt Ramaj GEEN deel uit van Duitsland U21,

Persoonlijk vind ik het heel veel geld voor een 2e goalie. Mocht Rulli weggaan, dan is het een gok om hem als 1e goalie neer te zetten, heeft namelijk nauwelijks een competitie wedstrijd gespeeld op het hoogste niveau.
Volgens mij had je dan beter een Oij kunnen halen, heeft laten zien fantastisch te keepen en kost de helft. Vind het vooralsnog een hele rare transfer, ook omdat Mislintat elke keer aangeeft op de centjes te moeten letten. Het is verhaal voor de toekomst is mooi, maar Olij is ook jong en daarnaast hebben we nog een giga groot keepers talent in de jeugdopleiding genaamd Setford,

3 augustus 2023 om 16:16

Dit spreekt inderdaad weinig vertrouwen uit naar Setford en Gorter die ik beide erg talentvol vind. Kan mij niet voorstellen dat deze keeper zoveel beter/talentvoller is.

3 augustus 2023 om 16:20

Gorter wordt verhuurd want is te goed om niet te spelen. Deze even oude jongen wordt veel te veel voor betaald, dus moet ook erg goed zijn, maar zetten ze op de bank.
Hoe dan ook op dit moment bezien een behoorlijke flater van Mslintat. Voor een tweede keeper is teveel betaald en Gorter jaag je weg.

Eentje voor de toekomst of echt een serieuze concurrent voor Rulli? Lijkt me wel fijn voor Ajax dat hiermee Pasveer definitief naar achteren wordt gedrukt. Die Duitse TD lijkt op stoom te komen.

3 augustus 2023 om 15:34

Vind je dat die onder stoom komt?

38 miljoen voor drie spelers die samen in 10 professionele voetbalwedstrijden meegedaan hebben. En ik wil best geloven dat het talenten zijn (ik ken ze niet dus daar geen uitspraken over) maar je mag als buitenstaander toch vinden dat hier voor Ajax en zijn TD toch wel een bepaald risico aan vast hangt?

10 miljoen voor een jonge 2de doelman met geen ervaring (maakt overigens ook geen deel uit van Duitsland U21)
20 miljoen voor een jeugdspeler van City (die wel fenomenale stats had bij de jeugd mar goed dat hadden spelers als Bojan of Javier Portillo ook)
8 miljoen voor een jonge speler die bij Roma 362 minuten in het eerste heeft meegedaan

Het kan altijd goed uitpakken maar ik snap wel dat er vraagtekens geplaatst worden bij deze transfers.

4 augustus 2023 om 08:48

Ja, maar dan puur omdat ik zijn Dortmund periode als scout een beetje in gedachten heb. Pareltjes vinden. Dat zou mooi zijn voor Ajax. Maar ik begrijp ook dat je als Ajax supporter misschien een tikkeltje zenuwachtig wordt, omdat er nog weinig aanwinsten - met name achterin - zijn die er direct staan.

Dit kan niet kloppen.
Er is mij beloofd dat De Telegraaf geen bronnen meer had.

Misschien kan hij ook centraal in de verdediging spelen? Ik vind het helemaal prima dat er een keeper bij komt. Al helemaal omdat rulli mogelijk weg wil. Misschien gaat rulli dit jaar of volgend jaar wel weg. En dan heb je al vast zijn vervanger binnen.

3 augustus 2023 om 15:30

Belangrijker kan deze jongen linksbuiten spelen?? Dat lijkt wel de key-positie bij Ajax.

Wel mooi om die jongen zelf te horen zeggen dat het voor hem een reuzenstap omhoog is. Wij in nederland doen nogal laag dunkend over onze topclubs maar voor veel spelers zijn onze topclubs nog steeds een flinke stap omhoog.

3 augustus 2023 om 15:07

Ken jij een speler die zijn nieuwe club omlaag gaat praten? Elke nieuwe speler wilt punten scoren bij de fans. Jij trapt er echt volledig in.

3 augustus 2023 om 15:11

Ja tuurlijk. Een speler Kan ajax niet als een enorme stap omhoog zien. Hoe durf ik zoiets te denken......sorry.

3 augustus 2023 om 15:18

Prima dat jij die jongen op zijn blauwe ogen gelooft maar doe nou niet alsof dit speciaal is.

3 augustus 2023 om 15:29

"ken jij een speler die zijn nieuwe club omlaag gaat praten?"

Hahah true.

GAat een speler naar 3e niveau in Oost blok land hoor je zelfde. Deze club zou gewoon meedraaien in de Eredivisie. Gaat een speler naar een eiland in Azie hetzelfde.
Laatst CR over de competitie in SA. Over de VS. Mexico.

3 augustus 2023 om 15:38

@arsenal

Diant Ramaj op zijn voorstelling: 'ik had natuurlijk veel liever bij Frankfurt gebleven maar het bod was te goed voor mij club om te weigeren, waardoor ik genoodzaakt ben in deze lager aangeschreven competitie te komen spelen bij Ajax. Ook al is dat een best teleurstellende gang van zaken voor mij, ik ga natuurlijk mijn best doen bij Ajax en er het beste van maken."

Op deze manier presenteren de meeste spelers zich toch? Ben blij dat deze jongen daarop blijkbaar een uitzondering is!

3 augustus 2023 om 15:40

Waar zeg ik dat het verkeerd is wat hij zegt? Nergens hè?

Soccerfan neemt dat soort teksten serieus en dat is hetgeen waar ik op reageer. Dat snap je zelf ook nog wel toch?

Het lijkt me aannemelijk dat Rulli weggaat, anders doe je niet zo'n forse investering voor een keeper.

10 miljoen voor een tweede doelman van Eintracht?
Zitten ze aan de paddestoelen in Amsterdam?

Zou Rulli dan weggaan? Wel heel duur voor een 2e keeper...

Pff.. Vind dit wel weer een exotische aankoop. Ik laat me graag verrassen maar vind het sowieso erg veel geld voor een onbekende reservekeeper van Stuttgart en al helemaal als hij gehaald is om bij Ajax ook als reservekeeper achter Rulli te fungeren. We hebben op dit moment ook nog gewoon Pasveer, Gorter en een blik talentvolle jeugdkeepers (zoals de Setford broers). Of dit moet betekenen dat Rulli verkocht gaat worden. Dat zou mijns inziens de enige legitieme reden zijn. Maar dan had ik nog steeds liever Noppert of Olij gehad. Ten eerste omdat je daarvan weet wat je in huis haalt maar ook voor de clubcultuur, sfeer en herkenbaarheid van Ajax als Nederlandse club.

Een Onana transfer. Weinig laten zien op het hoogste niveau maar toch een enorm groeibriljant. We gaan t zien!

3 augustus 2023 om 15:40

Met het verschil dat Onana alleen 145k kostte en deze jongen 4 tot 10 miljoen.

Misschien gaat hij me heel erg verbazen, maar als je voor de reservekeeper van de nummer 7 van Duitsland meer betaald als voor de topscorer van België, denk ik dat Mislintat geen nieuwe Overmars gaat zijn.

weet niet wat ik hier van moet vinden, 10 mil
Voor een reserve keeper, lijkt me dat de achterhoede meer poriotijd heeft. Dan vind ik
10 mil uit geven veel geld. was voor een reserve keeper iets goedkoper gaan zoeken

3 augustus 2023 om 15:55

Qua spits heb ik vandaag een gerucht gelezen. Het schijnt dat Ajax geïnteresseerd is in Wout Weghorst,

12 miljoen voor een keeper die een marktwaarde heeft van 750.000. Ben benieuwd, lijkt me niet een al te beste investering, ook gezien de positie.

3 augustus 2023 om 15:42

8, wat kan uitlopen tot 10 miljoen.
Scheelt even 4 miljoen in eerste instantie.

Denk dat ze erop gokken dat Rulli maximaal volgend jaar weg is? Gorter dan terug van verhuurperiode in de Eredivisie en samen met Ramaj de 2 doelmannen die het gaan uitvechten

Waarschijnlijk 10 miljoen voor een 2de keeper, ik snap daar niets van.
Had dan Gorter gehouden als 2de keeper

Letterlijke woorden van mislintat. Ik denk dat hij tot de beste 2, 3 doelmannen behoort, achter de ervaren keepers in duitsland. En als je iemand kunt halen met zijn potentie en nogmaals hij is 21. Maar hij kan ook groeien in de schaduw van Rulli, maar kan er ook meteen staan. Hiermee zijn we echt bij, dit hebben we nu echt nodig, zeker gezien zijn stijl.

En met het oog op de langdurige blessure van Pasveer en de leeftijden van Rulli en pasveer.

3 augustus 2023 om 15:31

Soccerfan

Kom op man, neem niet alles serieus. Over die Bosnier was ook de grootste talent op zijn positie. Sommige dingen kloppen gewoon niet en hij overdrijft wat.

3 augustus 2023 om 15:42

Ik kijk heel veel voetbal en kan wel 10 grotere talenten op zowel de positie van Ramaj als Tahirovic opnoemen Mislintat praat dus gewoon onzin

3 augustus 2023 om 15:42

Echt he. Tahirovic is duidelijk niet één van de grootste talenten op zijn positie. Kunnen het dus met een korrel zout nemen denk ik en moeten hem gewoon beoordelen op wat we zien.

3 augustus 2023 om 15:53



Tahirovic is al 20. Ter vergelijking Caicedo, Lavia, Onana, Vermeeren, Andrey Santos, Ezequiel Fernandez zijn max een paar maanden ouder of zelfs sommige 1 tot 2 jaar jonger

In de leeftijdscategorie van Ramaj zijn Mamardashvili, Trubin, Bazunu, Trafford, Van de Voort, Tobiasz, Alemdar, Stankovic natuurlijk veel grotere talenten die al meer hebben bewezen



3 augustus 2023 om 16:18

Ja, deze spelers zijn echt heel veel beter. Mislintat heeft dus praatjes die te mooi zijn om waar te zijn. Hij hoeft echt niet te overdrijven om gewoon zijn verhaal te kunnen doen lijkt me.

3 augustus 2023 om 15:45

En toch maakt hij geen deel uit van Duitsland U21... Raar!

Dat is dus 30 miljoen voor een talent die zijn debuut nog moet gaan maken en een reservekeeper!
Toch geld zat lijkt me dan

Onbegrijpelijk als hij voor de bank is gehaald.



Ik vraag me nu toch echt af hoe het nu met de financiã«n zit bij Ajax. Waarom is er geen 20 miljoen geboden op die Kroaat die echt nodig is maar wel op een overbodige linkerspits?
En die keeper, daar had toch ook wel 5 miljoen op geboden kunnen worden?

Bijzonder. Maja, hij hoeft maar bij Ajax 3 wedstrijden goed te keepen en hij wordt al international.

Heel veel geld voor een positie waar eigenlijk geen prio lag.

Gorter zal nu wel verhuurd worden. Daarnaast is dit ook een verkeerd signaal richting Setford, in wie ik veel vertrouwen heb.

Was Olij dan geen betere optie voor 3 miljoen?
Maar ben benieuwd hoop voor ajax dat het goed uitpakt

Benieuwd of we ooit de motivatie van het scouting team van Ajax te horen krijgen dat heeft geleid tot deze dure aankoop van Diant Ramaj. Feit is dat deze keeper in totaal 10 wedstrijden heeft gekeept voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Duitsland en exact 2 wedstrijden heeft gekeept in de Bundesliga, 1 wedstrijd in 2021-2022 en 1 wedstrijd in 2022-2023. Ik ga er maar even van uit dat Sven Mislintat goed is ingelicht door zijn netwerken in zijn thuisland Duitsland en mogelijk de nieuwe Van der Sar of De Gea in huis heeft gehaald. Ik ben benieuwd of deze Diant Ramaj me het komend seizoen gaat verbazen, ik ga hem zeker volgen, als hij speelt tenminste.... De media in Duitsland zijn in ieder geval zeer verbaasd over deze transfer, ik wacht nog op een groot artikel in Die Bild Zeitung.

Marktwaarde 750k, en 8 miljoen betalen?

vreemd dat Ajax geen transfersom bekend maakt aangezien zij dat volgens mij verplicht is als het boven een bepaald bedrag (5 miljoen euro dacht ik) is.

Ajax heeft even gewacht op het feit dat de nieuwe man van de scouting van city is begonnen met zijn werk. Borges komt 100% uit zijn koker en het zou mij ook niet verbazen als er opeens nog een onbekende vanuit de koker van de lange komt.

Er wordt weer flink met geld gesmeten, hebben niks geleerd van vorig jaar. Allemaal spelers halen die nog amper gepresteerd hebben. Benieuwd wat het dit seizoen gaat worden heb er nog niet veel vertrouwen in.

Bijna 10 jaar geleden zat Ajax ook goed met een jongeling van Barcelona. Onana kostte weliswaar maar 150.000 maar het was wel een schot in de roos.

Dit is een tweebenige, goed meevoetballende, Duitse jeugdinternational: je zou zomaar de nieuwe Neuer hebben binnengehaald.

Ik verwacht overigens wel dat Rulli hierdoor vertrekken mag, nu of pas in de winterstop (blessure Pasveer).

Als dit betekent dat Rulli er voor wat zakcenten vandoor gaat, ben ik muy contento



Wat een commentaar weer, alle mis kleuners van Overmars al is op een rijtje gezet???
Nou, daar krijgt een paard de hik van.
Al die miskopen, daar wordt met geen woord over gerept ,maar die lopen ook in de tientallen miljoenen.
Geef die man eens een tijdje de kans, verschrikkelijk het afzeiken van zo,n man,hij werkt bij
onze club hoor, we zullen het er mee moeten doen, geef hem de tijd.


Ben benieuwd naar deze keeper. Gorter een jaartje verhuren en Setford als 3e keeper en vaste keeper van jong Ajax.

Grappig hoe iedereen over de transfersom valt, het betreft een maximale transfersom waarbij het vaste bedrag rond de 2 miljoen ligt. De overige 8 miljoen zijn bonussen die alleen maar behaald worden als deze keeper echt een succes blijkt te zijn. In dat licht is het natuurlijk helemaal geen extreme aankoop maar juist een hele slimme voor een voetballende keeper.

Dit moet toch een slechte grap zijn? Je gaat toch geen 10 miljoen betalen voor een bankzitter van Eintracht Frankfurt, dit is echt een knap staaltje beleidsvoering. Je hebt met Gorter een hele goede 2e en in potentie 1e keeper en dan ga je deze gast halen. Wanbeleid ten top.

Belachelijk, makkelijk geld uitgeven met de creditcard van een ander. Er worden alleen maar spelers gehaald waar een enorme prijskaart aan zit en die nog amper gepresteerd hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren