Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kan door contractverlenging definitief streep zetten door target

Laatste update:

Ajax hoeft definitief niet meer te rekenen op de komst van Odisseas Vlachodimos. De Griekse doelman staat op het punt om zijn aflopende contract bij Benfica te verlengen tot 2027, schrijft A Bola. Vlachodimos leek afgelopen zomer op weg naar Ajax ter versterking van het keepersgilde, maar zag de transfer op het laatste moment afketsen op advies van de Raad van Commissarissen. De Amsterdammers lijken nu door te schakelen naar Andries Noppert.

Vlachodimos speelt al sinds juli 2018 voor Benfica, dat hem destijds voor 2,4 miljoen euro overnam van Panathinaikos. De sluitpost, die werd geboren in het Duitse Stuttgart, speelde tot dusver 195 officiële wedstrijden voor de Portugese club, waarin hij 78 keer de nul wist te houden en 193 treffers incasseerde. Vlachodimos, die onder trainer Roger Schmidt een vaste waarde is en een transferwaarde heeft van zo'n zestien miljoen euro, stond 29 keer onder de lat bij de nationale ploeg van Griekenland.

De optredens van Vlachodimos brachten hem afgelopen zomer in verband met verschillende Europese topclubs, waaronder dus Ajax. De deal met de Amsterdammers leek op de goede weg, totdat de Raad van Commissarissen roet in het eten gooide. Om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich in de toekomst nogmaals voordoet, breekt Benfica het contract van de doelman vroegtijdig open. Het huidige contract van Vlachodimos loopt tot medio 2024 en werd in de zomer van 2019 voor het laatst verlengd.

Sky Sports-journalist Florian Plettenberg stelt zelfs dat Vlachodimos al mondeling akkoord is over een contractverlenging en dat enkel de handtekeningen nog gezet moeten worden. Bij Ajax lijken ze de komst van de Griek al uit hun hoofd te hebben gezet, daar wordt ingezet op de komst van Noppert als nieuwe eerste doelman. De sluitpost van sc Heerenveen maakte tijdens het WK zijn interlanddebuut en mocht van bondscoach Louis van Gaal alle vijf de wedstrijden keepen. Naar verluidt vraagt Heerenveen zo'n tien miljoen euro voor Noppert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom gaat Ajax niet vol voor Livakovic? Is nog maar 27jaar oud heeft laten zien geweldig te kunnen keepen en hij speelt momenteel nog voor Zagreb waardoor hij redelijk goedkoop op te halen is

14 december 2022 om 11:34

Omdat waarschijnlijk de rest van d europese top en semi-top al naar Zagreb hebben gebeld en hij gewoon niet te betalen is.

14 december 2022 om 11:37

Dinamo Zagreb zal i.v.m. zijn prestaties op het WK nu wel de hoofdprijs vragen wat ergens tussen de 20-30 miljoen zou kunnen liggen en als de RvC 12 miljoen voor Vlachodimos al te veel vindt dan denk ik dat we Livakovic ook wel kunnen vergeten.

14 december 2022 om 11:53

"waarom gaat Ajax niet vol voor Livakovic? Is nog maar 27jaar oud heeft laten zien geweldig te kunnen keepen en hij speelt momenteel nog voor Zagreb waardoor hij redelijk goedkoop op te halen is".

Daar is Ajax nu te laat mee, de topclubs staan inmiddels in de rij voor hem. De onderhandelingen met Bayern zijn inmiddels opgestart en dan is Ajax volstrekt kansloos. Los daarvan wordt Ajax door topspelers hooguit gezien als tussenstap naar een topclub en aangezien Livakovic inmiddels 27 is, ligt een tussenstap niet heel erg voor de hand.

14 december 2022 om 12:00

hahaha livakovic speelt 4 goede wedstrijden op een wk en is opeens een topspeler? Je moet nooit puur op een wk scouten. Zelfs jij en ik kunnen zien wie uitblinken op een wk.

14 december 2022 om 12:44

Omdat hij nu bij betere teams in betere competities wordt genoemd, zoals bijvoorbeeld opvolger bij Neuer. Tevens zal hij ook niet meer te betalen zijn na zijn Wk.

Ook moet je je afvragen waarom hij voor dit WK nog nooit is opgepikt door andere teams. Is inmiddels bijna 28 en speelt zn hele leven als in Kroatie (NK Zagreb, Dinamo Zagreb).

Laatste opmerkingen gelden ook voor Noppert. Is hij echt goed genoeg voor Ajax of profiteert hij van zn WK status en wordt hij de nieuwe Maceo Rigters.

WK/ EK uitblinkers blijven gevaarlijke (impuls)aankopen

14 december 2022 om 13:13

Tuurlijk niet, als ik Ajax was zou ik gewoon nog steeds voor Flekken gaan - die speelt gewoon betere wedstrijden en op hoger niveau ook en speelt hij gewoon tegen betere clubs die op europees niveau gewoon mee doen.

14 december 2022 om 14:01

Dit bericht wordt alleen maar in de wereld gebracht om de Ajax supporter alvast voor te masseren dat ze Vlacho echt wel hadden willen hebben, maar ja, niet meer haalbaar. Dus nu moeten ze wel doorschakelen naar Noppert. Ajax weet ook wel dat de achterban eigenlijk niet zit te wachten op Noppert.




Alsof Vlacho nu nog naar Ajax zou komen, Benfica heeft de volgende ronde van de Champions League gehaald. En als de RvC aan het begin van het seizoen 12 miljoen niet te veel zou vinden hadden we eindelijk een fatsoenlijke keeper i.p.v. 2 opa's en 1 die zelfs nog slechter is dan Drommel.



De uiteindelijke reden dat deze keeper van Benfica niet kwam was toch vanwege zijn voetballende kwaliteiten? Is Noppert dan zoveel beter voetballend gezien? Ik zie dat namelijk totaal niet, puur wanbeleid van Ajax mochten ze nu wel opeens voor Noppert gaan.

14 december 2022 om 11:39



We waren al rond maar de RvC vond 12 miljoen teveel

14 december 2022 om 11:48

De RVC vond 3 euro voor een broodje doner kebab ook teveel, maar kijk waar we nu zijn. 12 miljoen was gewoon een markt conforme prijs. Nu moet je 10 euro gaan betalen voor een 28 jarige keeper uit Heerenveen die het een seizoen goed gedaan heeft. Of je gaat Keylor Navas transfervrij binnenhalen Ajax haha.

14 december 2022 om 11:55

Navas is voor mij wel de meest ideale optie, maar ja dat is dan wel heel onrealistisch maar misschien het proberen waard aangezien hij dit seizoen geen enkele wedstrijd voor PSG heeft gespeeld.

14 december 2022 om 14:03

Was voor Navas misschien nog een optie geweest voor een half jaar als Ajax nog CL had gespeeld. Dan had hij zichzelf weer in de kijker kunnen spelen, zoiets.

14 december 2022 om 15:20

Klopt Fenerajax. Diezelfde RvC die ook Geen 20 miljoen wlde neerleggen voor Ocampos. En waar destijds de RvC werd afgebrand door een heleboel Ajaxfans als 'idioten' daar kusten diezelfde fans de kloten van die Rvc leden dat ze Ajax een belachelijke uitgave van 20 miljoen plus salarispakket van een slordige 15-20 miljoen bespaard hebben.

En weet je hoe dat kwam. Omdat de RvC anders dan sommige Ajaxfans echt wel de bodem van de schatkist van Ajax kunnen zien. Terwijl fans echt denken dat Ajax 100 miljoen of meer op de bank zou hebben staan. Maar Eigen vermogen en banksaldo zijn twee hele andere dingen.

14 december 2022 om 17:54

Kloten kussen.. let eens op je taal kerel. Verder wel gelijk ja

14 december 2022 om 11:42

Dit en Noppert is keeper die het moet hebben van vertrouwen ipv talent en kwaliteit. En een coach zonder zelfvertrouwen kan hem amper vertrouwen geven. Maar misschien heb ik het mis en blijkt Noppert een koopje voor 10m..

Het is eigenlijk wel heer erg treurig dat Ajax van Vlachodimos naar Noppert gaat. Van na een top keeper naar een keeper die net een kleine 20 wedstrijden het goed doet. Als Ajax daadwerkelijk 10 miljoen betaald dan is uiteindelijk Heerenveen de grote winnaar naar mijn mening.

14 december 2022 om 13:08

Wat ik vooral treurig vind is dat Ajax al 2 jaar denkt het te kunnen redden met keepers van 39 en 40 jaar oud. Dat is gewoon topclub onwaardig. Ajax had vol voor een keeper moeten gaan en mag daar best de beurs voor trekken, keepers kunnen je punten winnen of kosten namelijk. Livakovic speelt al jaren goed bij Zagreb en Kroatië, daarnaast zijn er nog genoeg andere keepers die voor ajax haalbaar zijn en prima presteren bij hun huidige club, Flekken bijvoorbeeld. Dat nu opties van het kaliber Livakovic en Vlachodimos wegvallen en dat daardoor naar Noppert wordt gekeken is simpelweg technisch wanbeleid!

14 december 2022 om 14:06

Livakovic doet het al jaren prima bij Zagreb maar is daar dus ook nooit weggehaald door andere grote clubs. Dat zegt ook wel wat. Ik denk dat het wel meevalt en dat dit nu puur geroepen wordt omdat hij een goed WK speelt. Net als bij Noppert overigens.

14 december 2022 om 16:06

Ik heb hem vaker in de CL en EL in actie gezien, daar deed hij het toch prima! Als je dat jaren doet dan kun je wel degelijk keepen. Heeft er ook mee te maken dat grote voetballanden liever naar zuid-amerika kijken.

Was toch sowieso geen realistische stap? Is een stap omlaag en Lissabon is een prachtige stad met lekker weer. Geweldige lijn keeper die makkelijk stap omhoog kan gaan maken.

14 december 2022 om 11:37

Amsterdam wordt internationaal toch echt wel hoger aangeschreven om te wonen tov een stad als Lissabon hoor. We kunnen ons land wel de afgrond in blijven praten maar werkelijk nergens is het beter dan hier.

14 december 2022 om 11:50

Als je het klimaat belangrijk vind dan ga je niet naar het grijze Amsterdam als je ook in Lissabon kan wonen. Maar er spelen natuurlijk meer variabelen dan enkel het weer. Overigens qua club is Benfica ook zeker niet minder dan Ajax, ik denk zelfs beter eigenlijk.

14 december 2022 om 11:53

Dat kan, maar vind Lissabon persoonlijk mooier. Over het algemeen lekker weer en dichtbij het strand. Ik wist het wel.

14 december 2022 om 12:02

ja zegt iemand uit eindhoven... man man man. Amsterdam torent in alles boven lissabon uit behalve het weer misschien, al is zon stad aan de kust ook echt niet relaxed qua weer hoor 70% van het jaar. Kom zelf vaak in kusteden in de zomer en dat is echt niet te harden qua temperatuur.

Buiten dat heb je echt veel mooiere plekken in Portugal om te wonen als je enige eisen 'lekker eten en dichtbij het strand' zijn.

14 december 2022 om 12:25

Ik woon al sinds 2014 in Lissabon. Heb niets te klagen. Goed weer, vriendelijke mensen die toch verrassend goed Engels spreken (handig geweest in het begin), goed eten, goed openbaar transport, enkele leuke voetbalclubs waaronder Oriental, Belenenses, Sporting en Benfica, leuke meiden, leuk stappen, goede zorg mists aanvullend verzekerd voor maar 35 euro totaal per maand. Strand is op 30 minuten (@blaugrana). Het is gewoon een persoonlijke mening, dat jij er anders over denkt, dat mag. Maar ik vind niet dat Amsterdam in alles boven Fissabon uitsteekt

14 december 2022 om 13:14

Alsof voetballers op het strand gaan liggen... we vergelijken voetbal soms met een gewone kantoorbaan, waarbij je inderdaad kiest voor een leuke stad. Maar in de topsport (en ook de topbanen)kies je voor de grootste kan op sportieve successen. Waarom denk je dat iedereen naar de Premier League wil? Voor het mooie weer en het lekkere eten? Op het strand liggen kun je je hele pensioen (aka na je 35ste) nog doen als voetballer.

14 december 2022 om 14:19

@gaalmeister, voor het salaris, lang niet iedereen kiest voor de grootste kans op sportieve successen. Daarnaast is London een van de meest geliefde steden die er zijn waar echt wel velen willen wonen.

Als factoren sportief succes ongeveer even gelijk zijn is het heel logisch om naar dit soort factoren te kijken.

Het maakt niet uit welke versterkingen Ajax haalt, want of je nou alles koopt wat los en vast zit of helemaal niets: met Schreuder als trainer zal het alleen maar matiger worden, een groot gedeelte van de aankopen gaan ten onder en je hebt er dan uiteindelijk niets aan. Als Schreuder niet in de loop van dit seizoen wordt ontslagen, zal het wel na afloop van dit seizoen zijn en dan zou ik pas kijken naar goede versterkingen en zoals in de jaren hiervoor (in samenwerking met o.a. van der Zee en Veldmate) weer kijken naar spelers als Neres, Antony, Sánchez (de Colombiaan), Martinez, Tagliafico, Álvarez, etc. want daar zal nu met Schreuder weinig van terechtkomen.

Over Vlachodimos: jammer dat hij nu niet meer haalbaar is. Ergens vind ik het wel opvallend dat Benfica zijn contract nu verlengd, want afgelopen zomer had ik het idee dat Benfica heel makkelijk en bereidwillig was om hem te verkopen. Vond het zelfs heel opvallend hoe makkelijk ze deden in de onderhandelingen, want de prijs lag toen volgens mij op zo'n 12 miljoen. Voor Ajax is het een gemiste kans dat de RvC deze transfer blokkeerde.

Hij is dan met zijn 28-jaar de jongste niet meer, maar keepers gaan natuurlijk makkelijk tot halverwege 30-jaar of eind 30-jaar mee. Sommige zelfs tot en met begin 40 en dan had je voor pakweg de aankomende 7 tot 10-jaar gewoon een geweldige keeper staan, die heel wat ervaring heeft en waarschijnlijk Ajax ook niet meer zo gauw zou verlaten vanwege zijn leeftijd. Bij Ocampos begreep ik dat de RvC er een stokje voorstak, maar bij Vlachodimos niet.

Dit is echt zon ongelofelijk grote gemiste kans. Vlachodimos is gewoon een van de betere keepers van de wereld en die kon je voor slechts 12 miljoen ophalen. En dan als alternatief bij noppert uikomen waarvan we niet eens weten of hij goed is. Heeft echt helemaal niks speciaals gedaan dit wk waarvan ik echt denk 'ja dit is een topkeeper'. Denk dat de afloop met pak hem beet Jeroen Zoet of Hobie Verhulst precies hetzelfde was geweest.

Het kan toch niet zo zijn dat we binnen een jaar nee zeggen tegen 10-12 miljoen voor Vlachodimos maar wel Noppert aantrekken voor 8-10 miljoen.

Beetje een gezochte kop, de interesse in Vlachodimos speelt helemaal niet meer sinds de RvC het tegenhield. Maar ja, wel lekker dat het woordje Ajax weer in de kop kan natuurlijk.

Ook top dat Ajax lekker weer lekker opportunistisch te werk gaat hier. Vorig jaar kon je uitgebreid zien hoe Noppert zijn mannetje stond bij GAE en was ie voor weinig op te pikken. Je kunt er donder op zeggen dat Ajax Noppert nooit zou hebben gehaald als hij deze vijf wedstrijden gewoon in Joure op de bank met een kipcorn en een fles bier had gekeken. Nu heeft ie in Oranje een paar keer gekeept - gewoon naar behoren, niet bijzonder goed of slecht - en ga je er tien miljoen voor neerleggen straks? Niet-Ajacieden als ikzelf juichen dit beleid van harte toe denk ik. Met verbazing overigens, maar zeker van harte.

14 december 2022 om 13:32

precies wat jij zegt inderdaad.
het is echt heel belabberd als je noppert nu pas "scout"... tijdens een Wk.
het zal vast een prima keeper zijn voor ajax, maar je betaald de absolute hoofdprijs voor dom beleid.

Ik zou voor Leno gaan van Fulham

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren