Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax geeft witte rook en stalt Naci Ünüvar elders in Eredivisie

Laatste update:

Naci Ünüvar speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. Dat melden zowel de Enschedeërs als Ajax vrijdag in een officieel persbericht. De twintigjarige aanvaller wordt voor één jaar verhuurd, zonder optie tot koop voor Twente. Het is al het tweede jaar op rij dat Ünüvar elders gestald wordt. Vorig seizoen kwam hij uit voor Trabzonspor.

Voor Twente is Ünüvar een welkome versterking. De Tukkers raakten de laatste weken al meerdere buitenspelers kwijt. Onder meer Virgil Misidjan en Václav Cerný verlieten de club voor respectievelijk PAOK Saloniki en VfL Wolfsburg. Wel wist de club zich in een eerder stadium al te versterken met Younes Taha, terwijl ook Manfred Ugalde binnenboord lijkt te blijven. Met de komst van Ünüvar heeft trainer Joseph Oosting weer een extra optie voor het tweeluik met Hammarby in de tweede voorronde van de Conference League.

Ünüvar zal hopen dat zijn Twentse avontuur hem beter afgaat dan zijn Turkse. De Zaandammer verpieterde vorig jaar vooral op de bank bij Trabzonspor, voordat hij zijn periode daar ook nog eens vroegtijdig ten einde zag komen wegens een blessure. Inmiddels lijkt Ünüvar weer fit. De behendige spelmaker treedt in Enschede in de voetsporen van Noa Lang, die zich in het verleden ook al in de kijker speelde met een huurperiode bij Twente.

Tijmen van Wissing van RTV Oost meldde eerder deze week dat Twente een bijzondere clausule in het huurcontract van Ünüvar heeft bedongen. Het heeft weliswaar geen optie tot koop, maar wel de mogelijkheid om in de toekomst alsnog iets over te houden aan de huurovereenkomst. Volgens Van Wissing krijgt Twente een percentage als Ünüvar doorverkocht wordt. Hij ligt bij Ajax nog vast tot medio 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk dat hij in Eredivisie te zien is. Hoop toch wel dat zijn talent eruit komt.

30 juni 2023 om 16:13

Ook een mooie club. Hopelijk kan hij een seizoen goed vlammen daar.

30 juni 2023 om 16:52

Prachtige club

30 juni 2023 om 17:18

Zeker nu er met Cerny en Misidjan twee belangrijke krachten op de vleugel zijn vertrokken zal hij flink wat vlieguren kunnen maken! Ben benieuwd.

30 juni 2023 om 17:55

Ben benieuwd of ze hem dan ook echt voor de vleugels halen. Hij zal flinke stappen moeten maken, want tot nu toe kunnen de voetballende kwaliteiten zijn fysieke tekortkomingen niet compenseren.

30 juni 2023 om 16:16

Volgens mij kon dit ook al maar toen vond Unuvar het zelf beter om een jaartje naar Turkije te gaan. Waarschijnlijk heeft hij hiervan geleerd. De potentie is er nog steeds en ik heb vertrouwen in hem. Voetballend enorm sterk, nu kijken of hij de inhoud heeft. Erg leuk om in de gaten te houden dit jaar!

30 juni 2023 om 16:27

Je moet nog maar afwachten of hij te zien is. Misschien beland hij wel op de bank. Ben wel benieuwd of het nou echt zo’n talent is. Tot nu toe na genoeg niets van gezien.

30 juni 2023 om 16:28

@mv010, Als je niet gezien hebt dat deze jongen over enorm veel talent beschikt, zegt dat meer over jou lijkt me. Kan echt geweldig voetballen. Of hij het fysiek aan kan, dat is de grote vraag

30 juni 2023 om 16:35

Ja leuk voetballen in de KKD. Hij heeft nog helemaal niets bewezen. In Turkije ook niets klaargespeeld.

30 juni 2023 om 16:45

Dat zegt toch niks over zijn talent? Of heeft Ihattaren ook geen talent volgens jou?

30 juni 2023 om 16:51

Als je het fysiek niet aankan is je talent schijnbaar niet groot genoeg om dat te compenseren, zijn voldoend talentvolle spelers die nog lang niet het fysiek van Unuvar hadden en het meer dan prima deden in een veel fysiekere competitie dan de eredivisie, ik moet het allemaal nog maar zien, wordt al jaren geroemd om zijn talent, maar schijnbaar komt het er (om wat voor reden dan ook) niet uit.

30 juni 2023 om 16:52

Prestaties zeggen niks over iemands talent? Ergens wel lijkt me

30 juni 2023 om 16:52

Prestaties zeggen wel degelijk over iemands talent. Maar ik doelde op het stukje ‘kan echt geweldig voetballen’. Ja op het tweede niveau van Nederland…

30 juni 2023 om 17:15

Prestaties zeggen niet altijd wat over iemands talent. Als je Timber alleen dit seizoen zou hebben gezien en Alvarez, dan denk je dat zijn spelers die kunnen met de subtop mee, maar als je in de periode van Ten Hag hun zouden volgen, dan konden ze zo naar elke topclub. Zegt de prestatie van dit seizoen dan veel over hun talent? Nee natuurlijk niet. Of prestatie van Klaassen bij Wolfsburg, of De Bryune bij Chelsea. Achteraf praten dat je gelijk hebt is altijd makkelijk, maar niks is zeker. Iemand die eerste 3 jaar loopt te kutten, kan ineens CL winnen. Nathan Ake is een goed voorbeeld. Iemand die 3x de CL finale speelt, kan ineens niet meer goed presteren (Van Dijk). Er zijn tal van scenario's. Van der Vaart werd ook hoger ingeschat dan Sneijder, maar uiteindelijk heeft Sneijder meer history geschreven. En toen Ronaldo Nation League won en het EK, was iedereen overeen dat Ronaldo beter was dan Messi, want die speelde alleen bij Barcelona en bij Argentinie maakt hij weinig waar (stopte bijna zelfs). En nu is heel de wereld over eens dat Messi de beste is, want hij heeft het WK gewonnen. Ja de wereld kan altijd tegen je keren uit het niets.

30 juni 2023 om 17:19

Nouja, Cerny en Misidjan zijn vertrokken dus de spoeling op de flanken is dun. Kan eventueel ook nog op 10 spelen maar daar hebben ze ook Vlap en Steijn rondlopen.

30 juni 2023 om 17:21

En Taha

Prima club om zich echt te gaan bewijzen.

30 juni 2023 om 17:42

Bij Twente moet je jezelf wel echt laten zien, daar sta je niet zomaar in de basis. Is niet erg natuurlijk, maar geen garantie op speeltijd dus. Erg benieuwd naar deze jongen!

Nou. Dat zou dus het megatalent moeten zijn? Lijkt me niet, anders hadden ze hem wel in Amsterdam gehouden.

30 juni 2023 om 16:10

Heb je afgelopen jaar onder een steen gezeten? Nee Naci heeft zich afgelopen jaar niet ontwikkeld, was een supporter van Trabzonspor maar mocht wel betaald vooraan zitten.

30 juni 2023 om 16:11

Ik hoop zo dat hij mensen als jou rens de mond snoert!! Suc6 naci hoop dat je gaat vlammen!

30 juni 2023 om 16:13

Dus omdat je een talent laat ontpoppen bij een redelijke eredivisie ploeg is het geen groot talent? Het feit dat Ajax hem niet wilt verkopen zegt wel genoeg.

Met jou redenatie is dus een groot talent die wordt uitgeleend, gelijk geen groot talent? Dit gebeurt bij grote clubs in de premier league zo vaak…

30 juni 2023 om 16:15

"dus omdat je een talent laat ontpoppen bij een redelijke eredivisie ploeg is het geen groot talent?"

In het verleden had je R de Boer en vd Meijde die nog een prima carriere hadden via de Twentse omweg.

30 juni 2023 om 16:17

Misschien willen ze hem NU niet verkopen omdat hij afgelopen seizoen niets heeft laten zien en hij dus weinig waarde heeft en hopen ze dat hij nu met een goede periode meer waard wordt.

30 juni 2023 om 16:32

Jan Vertonghen via RKC ook wel dacht ik. Dat gezegd hebbende ben ik fan van voetballers als Unuvar maar zie ik ook dat je wel echt extreem goed moet zijn om met zo'n beperkt fysiek mee te kunnen in het topvoetbal. Ik hoop echt dat hij slaagt, maar ik heb het gevoel dat hij te traag is om als buitenspeler te spelen bij Twente en teveel van een risico is om op 10 te zetten. Laat mij met veel plezier het tegendeel bewijzen overigens.

30 juni 2023 om 16:38

Op 10 hebben we al 2 spelers. Vlap en Steijn. Ook kan Taha op 10 spelen.

30 juni 2023 om 16:51

"ook kan Taha op 10 spelen". Nee, Taha is een 10 die ook op rechtsbuiten kan spelen. Heeft vorig seizoen exact 2 keer rechtsbuiten gestaan bij Zwolle uit nood. Taha is de stok achter de deur van Vlap (en Steyn) om eindelijk eens te gaan presteren. Kennelijk ziet Vlap de bui al hangen nu zijn beschermengel weg is want die is al een week voor zichzelf aan het trainen.

30 juni 2023 om 17:03

Korenaar, kun je het nieuwe ronde nieuwe kansen principe op Vlap toepassen? Zeker als hij zelf schijnbaar initiatief heeft genomen om sterk te starten?

30 juni 2023 om 17:26

Nou eerlijk gezegd heb ik Vlap ook afgeschreven, is geen 10 die scoort en dat hoort er toch wel bij vind ik, heb ook nog geen splijtende steekpass naar de spits van hem gezien, ik zie zijn meerwaarde op het veld niet echt.

30 juni 2023 om 17:31

@gofcte Ik heb hem al lang afgeschreven. Ik had hem ook nooit gehaald. Wanneer iemand in zijn eerste seizoen onvoldoende brengt dan moet je hem niet terug laten komen en zeker niet kopen. Pierie, Ilic en Vlap zijn allemaal hetzelfde verhaal. Ugalde vind ik een ander verhaal, want die heeft gewoon nooit een keer een serieuze kans gekregen vanwege de liefde van Jans voor die andere heilig verklaarde speler van Wolfswinkel.

30 juni 2023 om 17:54

Vlap kan zeker weten voetballen en is techinisch waarschijnlijk de beste speler van heel Twente.

1 juli 2023 om 12:00

Vlap gaat op acht spelen verwacht ik. Eiting op 10 en Sadilek 6. Steijn als backup

30 juni 2023 om 16:16

Waarom altijd iets zo negatief belichten. Vooralsnog te licht voor Ajax, maar technisch zeer vaardig. Nu ervaring/kracht opdoen elders in de Eredivisie en een speler terugkrijgen die wellicht het niveau van Ajax nadien aan gaat kunnen. Niet mis mee.

30 juni 2023 om 17:23

Inderdaad Mangalitsa. Hopelijk gaat hij dezelfde weg als Ronald de Boer destijds. Die was ook nog net te licht voor Ajax en gi g ook een jaartje naar Twente.
Na dat jaar Twente kwam hij terug bij Ajax en is uiteindelijk een Europese topspeler geworden en vaste basisspeler bij Ajax en Nederlands elftal.
Uiteindelijk bij Barcelona terecht gekomen.
Dus ook voor Unuvar is er nog hoop.
Prima zet van Ajax om hem een jaartje bij Twente te stallen.

30 juni 2023 om 16:18

Er zijn tal van goede spelers die in het verleden verhuurd zijn, en later toch zijn doorgebroken. Daley, jantje, Ronald, etc.

30 juni 2023 om 16:28

De doorbraak van een talent heeft natuurlijk met meerdere factoren te maken die goed moeten vallen.

Neem Hato bijvoorbeeld, die is doorgebroken doordat zowel Wijndal als Bassey enorm teleur hebben gesteld, Blind midden in het seizoen vertrokken is, en Kaplan door blessureleed geen wedstrijd heeft kunnen spelen. Ik wil hem hiermee totaal niet te kort doen, want hij heeft het volledig zelf afgedwongen door een mooie ontwikkeling te laten zien en zijn volwassenheid op die leeftijd is best uniek.

Voor Unuvar zitten die factoren een stuk minder mee kijkend naar zijn concurrentie op 10 en linksbuiten. Klaassen en Tadic hebben veel voor de club betekend, en zullen zelfs als ze onzichtbaar zijn nog altijd iets van rendement hebben. Bergwijn en Berghuis hebben verder een dusdanig hoog salaris dat die niet te slijten zijn tenzij ze naar SA willen gaan, waardoor die ook altijd eerder minuten zullen krijgen dan Unuvar.

Hopelijk laat Twente hem wel minuten maken, Trabzonspor was zo'n domme keuze..

30 juni 2023 om 16:53

Die minuten die zal hij zelf af moeten dwingen. Aangezien hij nu de enige linksbuiten is, komt er echt nog een speler bij die met hem de concurrentie aan moet gaan.

Hopen dat hij dit seizoen zijn klasse kan laten zien, want als deze jongen op zijn best is is het genieten geblazen



Is El Fenomeno redacteur bij VZ tegenwoordig?

Ik heb Unuvar tijdens die Future Cup gezien, toen dacht ik een toekomstig wereldspeler aan het werk te zien. Hij is nog altijd maar 19, dus als hij goed presteert kan het natuurlijk nog altijd via een klein omweggetje. Op hoop van zegen

Edit: titel is inmiddels gewijzigd, maar gaf eerst aan dat Unuvar gestald werd bij een subtopper. En ik ken iemand op dit forum die het ook niet kan laten dat woord in z'n reacties over Twente terug te laten komen.

30 juni 2023 om 16:14

Is inmiddels net 20 geworden, maar inderdaad nog een jonge jongen en onmiskenbaar zeer getalenteerd. Erg benieuwd naar zijn inbreng bij FC Twente in de Eredivisie!

30 juni 2023 om 16:56

El Fenomeno is nog aan het bijkomen van het ongekende financiële risico van de transfer van Ugalde. Hij kreeg er bijna een hartverzakking van.

On: ik heb hele hoge verwachtingen van deze speler. Mijn enige twijfel is zijn fysiek. Maar wat kan deze jongen voetballen.

30 juni 2023 om 17:59

Je hebt het maar druk met mij, maar ik kan het wel hebben. In tegenstelling tot anderen. Heb wel mijn twijfels bij deze speler maar we gaan het zien.

Betreft zijn huur naar Trabzonspor waren veel mensen al kritisch. Als je je wil door ontwikkelen kan je beter in NL blijven en zeker niet naar een land als Turkije gaan. In Turkije kijken ze naar hele andere dingen dan in NL en niet veel mensen die opgeleid zijn vanuit NL voetbalschool hebben het gered in Turkije al zeker niet in de top. Potentie heeft hij zeker maar de druk wordt ook steeds meer naar mate hij niet presteert. Dit kan zijn jaar zijn om zich te laten zien. Hoop dat hij net zo een sterke talent heeft als zijn voetbaltechnische kwaliteiten.

Hopelijk dat hij wel wat meer minuten kan krijgen bij Twente en zich beter kan ontwikkelen dan bij Trabzonspor. Was ook een hele rare keuze om hem daar te verhuren. Jonge talenten kan je beter gewoon in Nederland ervaring laten op doen. Zeker omdat zulke clubs jonge talenten niet veel kansen gaan geven.

Dit is veel beter dan daar in Turkije voetballen. Lekker dichtbij huis en wekelijks op de radar. Mooie club om je verder te ontwikkelen.

Ik hoop dat deze jongen het goed gaat doen bij Twente. Voetballen kan hij wel. Twente dat straks met 2 kleine rasvoetballers, U2 genaamd (unuvar en Ugalde), de verdedigers van de tegenstanders helemaal zoek speelt.

Als heel Ajax hem roemt om zijn kwaliteiten, dan komt hij er wel.
Hij moet zich alleen fysiek goed ontwikkelen, ik denk dat zijn talent pas op zn 23ste of 24ste echt gaat ontpoppen. Hij is gewoon fysiek echt te slap. Bij Jong Ajax was het net een kleuter naast Kudus en Ihatterren ook qua snelheid en schotkracht, wereld van verschil met Ihatteren toen.

Een beetje jammer dat het aan Twente is maar voor de rest wel goed voor zijn ontwikkeling.

30 juni 2023 om 18:59

Waarom jammer dat het aan Twente is? Toch een prima plek om zich te ontwikkelen?

Twente heeft vaker bewezen de juiste club te zijn voor de Ajacied die er nog net niet klaar voor is. Zou zomaar een lichtpuntje kunnen zijn volgend seizoen. Hoop er zelfs een beetje op.

Heeft op jonge leeftijd wel heel goed gepresteerd in hogere elftallen. Het talent is er echt wel bij hem. Twente is wel een club waar hij kansen gaat krijgen op het hoogste niveau. Het zou me niet verbazen als hij bij Twente zijn talent kan omzetten in prestaties.

Als feyenoord supporter ben ik vaak gematigd enthousiast tov ajax talenten. Bij unuvar spat het talent er wel vanaf en laat me graag positief verassen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren