Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Tukkers nog niet op volle oorlogssterkte

Laatste update:

FC Twente begint donderdagavond als eerste Nederlandse club aan het seizoen 2023/24. De Tukkers nemen het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen Hammarby IF en hopen zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Zweden volgende week. Trainer Joseph Oosting doet dat met onder meer Sem Steijn en Daan Rots in de basis.

Opvallend genoeg staat er bij FC Twente donderdagavond niemand in de basis die vorig jaar niet voor de club uitkwam. De Tukkers waren al wel succesvol op de transfermarkt met het aantrekken van Younes Taha, Youri Regeer en Naci Ünüvar (huur), maar doen het vooralsnog met de spelers die het al in de gelederen had. Dat betekent dat er onder meer basisplaatsen zijn voor Rots en Steijn. Ook Joshua Brenet is nog altijd contractspeler van FC Twente.

Steijn begint naar verluidt als meest aanvallende middenvelder, zo gaf Oosting prijs tijdens de persconferentie. "Hij heeft het goed gedaan in de voorbereiding, maar dat geldt voor het hele elftal", aldus de van RKC Waalwijk overgekomen oefenmeester. "Ik ben erg tevreden over hoe we ervoor staan. Afgelopen seizoen hebben ze natuurlijk een goed seizoen gedraaid onder de vorige trainer. Vanaf het moment dat ik hier aan de slag ben gegaan doe ik mijn best om die flow door te trekken."

De basisplaats van Rots valt samen met het feit dat Twente er nog niet in slaagde een vervanger te halen voor Václav Cerný. De Tsjech zag een uitstekend seizoen beloond worden met een transfer naar VfL Wolfsburg. Ook Virgil Misidjan vertrok. Zijn plek linksvoor wordt voorlopig ingenomen door Michel Vlap. De voor vier miljoen euro van Lommel SK overgenomen Manfred Ugalde is de spits van dienst. Hij houdt Ricky van Wolfswinkel op de bank.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Sadílek, Kjølø, Steijn; Rots, Ugalde, Vlap.

Gaat FC Twente zich plaatsen voor de derde voorronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei Rots en Vlap als buitenspelers is wel heeel karig. Waarom spelen Taha en Unuvar niet gewoon op de flanken?

27 juli 2023 om 13:02

Zijn beide nog maar net bij de club. Taha heeft nog maar 5 min gespeeld tegen schalke en Ünüvar had vorige week nog een licht blessure. Dan kom je op deze opstelling. We zijn al een tijdje aan het wachten op aanvallende versterkingen. Pellistri willen ze graag huren. Maar als ik hem afgelopen nacht zag spelen bij united. Gaat hem dat denk niet worden.

27 juli 2023 om 13:05

Omdat die door blessures (ünüvar) en Interland verplichtingen (taha) nog nauwelijks minuten hebben gemaakt. Bovendien vult Rots het op rechts goed in alhoewel het geen echte rechterspits is en tegen Schalke speelde Vlap goed. Echter niet als traditionele linksbuiten, maar meer als lopende man die daar komt en op die manier is er ook veel ruimte voor Smal om op te komen. Er moet op beide vleugels nog wat bij, maar ze wachten op de juiste opties. Kwaliteit voor haastwerk.

27 juli 2023 om 13:09

Zat ik ook aan te denken, maar zie dat Taha nagenoeg alles gespeeld heeft als centrale/aanvallende middenvelder bij PEC, neem aan dat die dus de concurrentie met Vlap en Steijn aan moet gaan.

Unuvar had ik wel basis verwacht, maar zie hierboven dat hij lichte blessure heeft gehad. Begon volgens mij in zijn eerste oefenwedstrijd goed bij Twente. Wordt voor hem echt een maak of kraak seizoen!

ik zou met huidige selectie dan Vlap op plek van Rots zetten (voor breedte eigenlijk niet eens genoeg, maar ze hebben niks anders) en dan Unuvar op links. Vlap is geen rechtsbuiten, maar ook geen linksbuiten, maar is wel een aanvallend ingestelde speler die iets kan creëren, ook al staat hij niet op zijn favoriete plek. Of gewoon een 4-4-2 met vlag en Steijn achter van Wolfswinkel en Ugalde, met huidige selectie geen rare gedachte lijkt me.

Hopelijk komen er snel spelers bij, want aanvallend is het echt nog krap. Ze moeten hierna nog eventueel voorrondes spelen, mogelijk zwaardere tegenstander(s), dan moet er echt nog wel wat bij.

27 juli 2023 om 13:17

Vlap op rechts zou wel een hele rare move zijn want daar kan jij totaal niet uit de voeten. Let maar eens op dat wanneer he van het middenveld komt hij altijd naar links trekt en nooit naar rechts. Ik vrees voor Vlap dat hij een heel moeilijk seizoen gaat krijgen wanneer Steyn zo blijft doorgaan. Maar ook op de 8 positie ontwikkeld Kjolo zich heel sterk en daar hebben we dan ook nog Regeer voor. Dus ook 8 zie ik niet weggelegd voor hem.

27 juli 2023 om 13:27



Ja? ik geloof je hoor, moet eerlijk bekennen dat ik weinig voetbal gezien heb afgelopen seizoen en Twente voornamelijk via samenvattingen. Ik baseer puur op het feit dat Vlap primair rechtsbenig is (toch?) en hij een goede lopende speler is, zowel in de dribbel als zonder bal ruimtes op zoeken. Of die dat rechts of links doet is mij om het even, was het idee haha.

Ook omdat ik Rots niet basiswaardig vindt voor Twente. Als back-up prima, maar daar moet het ook bij blijven dit seizoen, of hij moet zich opeens zo stormachtig ontwikkelen.
Plus dat je dan Unuvar in zijn kracht op links kan gebruiken, want denk ik voor Twente een hele leuke speler kan gaan worden dit jaar.

Weet jij waarom er geen 4-4-2 toegepast wordt als je zo krap in je buitenspelers zit en je goede middenvelders en spitsen hebt naar mijn idee. Ook een Unuvar zou achter de spitsen of om een van wolfswinkel heen kunnen spelen en nog een regeer en Taha op de bank, dus genoeg opties voor dat systeem.

27 juli 2023 om 13:22

Rots heeft het gewoon prima gedaan in de voorbereiding en verdient het m.i. daarom ook. Van Taha en Unuvar hebben we gewoon nog te weinig kunnen zien. Rots speelt daarbij al 2 jaar met zijn medespelers dus daar zitten wel wat automobilisten in.
Steijn heeft ook een hele goede voorbereiding gehad. Hopelijk kan hij dat doortrekken en wordt dit echt zijn seizoen.

27 juli 2023 om 16:18

Rots komt werkelijk in alles tekort. Het enige dat hij heeft is werklust, maar technisch is hij matig, hij komt geen man voorbij, hij is niet bijster snel en ook in de afronding is het armoetroef. Niets tegen die jongen hoor, maar hij is wel de laatste die ik zou opstellen.

27 juli 2023 om 19:00

Dan zal hij vast scoren vanavond, haha

Alleen maar logisch aangezien de nieuwe namen naast dat ze moeten wennen ook redelijk weinig minuten hebben gemaakt. Benieuwd wat we kunnen brengen met deze sterk verzwakte vleugels.

Altijd interessant om te zien hoe Twente zich ontwikkeld. Ik heb het idee dat de selectie redelijk intact is gebleven op Zerouki na, klopt dat?
Ondanks dat Twente een directe concurrent is van AZ in de competitie kan ik altijd genieten van de sfeer daar in het stadion etc.!

Succes vanavond, ik gun jullie een Europese campagne!

27 juli 2023 om 13:05

Misidjan, Zerrouki en Cerny weg. Brenet binnenkort ook weg. Hoe bedoel je intact gebleven?

27 juli 2023 om 13:08

Ik betwijfel dat brenet vertrekt. Hij zit op de juiste plek. Speelt elke week en zijn gezin zit ook goed. Anders was hij al lang weg.

27 juli 2023 om 13:09

Ik weet niet hoe je erbij komt dat Brenet op korte termijn weg is. Voor zover bekend speelt er op dit moment niets rondom hem. Maar misschien heb jij andere informatie.

27 juli 2023 om 13:19

Brenet wilt toch al een jaar vertrekken? Deed hij in de winterstop niet moeilijk de vorige keer?
Hij is ook goedkoop op te halen van wat ik bergreep dus zou makkelijk een stap omhoog kunnen maken.
Edit: Quote Brenet 3 dagen geleden:
'Ik probeer het team zo goed mogelijk te helpen. Misschien was het mijn laatste wedstrijd, misschien ook niet. Misschien blijf ik nog een week, misschien tot het einde van de transferperiode. Het is moeilijk te zeggen.'

27 juli 2023 om 13:28

Je bent heel slecht op de hoogte. Brenet heeft een 2-jarig contract getekend met daarin de afspraak dat hij na het afgelopen seizoen voor een gelimiteerde transfersom weg mag. Er is interesse geweest, maar dat heeft hijzelf afgewezen omdat hij alleen zal vertrekken wanneer er een bijzondere aanbieding komt. Hij is namelijk erg gelukkig bij Twente na moeilijke jaren in het buitenland. Hij realiseert zich dat bij Twente hij gebruikt wordt op zijn sterke punten en die vrijheid zal hij nergens anders krijgen. Van een vertrek in de winterstop is nooit sprake geweest.

27 juli 2023 om 13:50

Brenet laat in alles weten open te staan voor een transfer. Op dat baseer ik dat hij waarschijnlijk weg gaat. Verder speelt er wel wat rond hem, hij zegt het zelf:
Ik ben ergens gaan kijken en praten, heb faciliteiten en alles bekeken. En van daaruit gaan we weer verder. Die interesse is er nog steeds.'

27 juli 2023 om 13:53

Maar als er een club komt is Brenet wel weg, en dat is wat ze willen zeggen. Dat heeft Brenet zelf al 100x aangegeven en voor het bedrag wat er voor hem op tafel moet komen zie ik hem deze transferperiode ook wel vertrekken.

27 juli 2023 om 13:08

Er is wel iets meer weg dan alleen Zerrouki. Ook Cerny en Misidjan zijn weg dus we hebben flink wat assists en doelpunten ingeleverd. Vooral benieuwd hoe Steyn het gaat doen. Die is in de voorbereiding on fire. Heeft in iedere wedstrijd gescoord.

27 juli 2023 om 13:10

9 goals in 4 wedstrijden is erg goed idd. Ook een aantal assist erbij. Ik ben benieuwd wat hij dit seizoen gaat laten zien.

27 juli 2023 om 13:20

Cerny is ook een groot gemis, brenet vertrekt waarschijnlijk nog. Bedankt en jullie ook veel succes. Laten we hopen op weer veel succ s in Europa

27 juli 2023 om 13:22

Lees het nu inderaad, van Cerny was ik niet op de hoogte.
Buiten dat, jullie moeten winnen (hoop en gun ik)! Succes Tukkers!

Mooi dat Smal en Brenet er nog zijn. Scheelt een slok op een borrel. De verdediging is nog intact in vergelijking met vorig seizoen. Hoop op een goed resultaat.

27 juli 2023 om 13:07

Zeker tegen Hammarby, de zwaarste tegenstander die je kon lopen. Omdat je conditioneel wel wat achter staat, is het fijn dat je met dit team de automatismen van vorig seizoen nog hebt. Verwacht ook wel een doelpunt van Brenet vandaag, thuiswedstrijd en Hammarby zal ook geen antwoord vinden op zijn avonturen op het veld.

27 juli 2023 om 13:22

Brenet gaat in de voorrondes weer van ongekende waarde zijn gok ik. Als je een grote club loot gaan ze er niet vanuit dat hij zoveel opkomt gok ik en de kleine clubs weten zich er gewoon geen raad mee

Prima opstelling, dit geeft mij wel vertrouwen voor dit tweeluik. De verdediging staat en de wingbacks zorgen voor dreiging. Dus zou het raar vinden dat FCT over 2 wedstrijd niet door zou gaan

Gaat Twente nog buitenspelers halen? Want ze zijn wel heel veel snelheid, diepte, goals en assists kwijt geraakt. Of hebben ze die toevallig al gehaald? Mocht er niets meer bijkomen denk ik dat het heel lastig gaat worden om ook maar de prestaties van vorig jaar te evenaren.

Wat is er mis met onze al aangetrokken vleugelspelers, zit weinig vertrouwen in zo

27 juli 2023 om 14:07

Wat verwacht je dan? Beiden geen eredivisie ervaring en nog geen wedstrijden bij Twente in de benen. Er moet gewoon nog wel wat bijkomen op de vleugels.

27 juli 2023 om 15:26

Alleen Unuvar is een buitenspeler en die komt terug van een (lichte) blessure. Taha heeft al zijn wedstrijden op het middenveld gespeeld bij PEC, op 10 om precies te zijn. Paar minuutjes ingevallen op links en rechtsbuiten maar thats it. Die is dan ook gehaald, denk ik, om op 10 de concurrentie met Vlap en Sem aan te gaan.

27 juli 2023 om 16:20

Ik zou toch echt Taha boven Rots prefereren.

Pffff…dat was ff schrikken. Toen ik de foto bij dit topic zag dacht ik ff dat John de Wolf de nieuwe trainer van FC Twente is geworden….hahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren