Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Spaan adviseert Ajax: ‘Hij is een potentiële topspeler, koop hem terug’

Laatste update:

Henk Spaan geeft hoog op over Sontje Hansen. De columnist ziet de 21-jarige aanvaller in de toekomst graag terugkeren bij Ajax. Hansen koos afgelopen zomer voor een transfer naar NEC en maakte donderdag in het shirt van Jong Oranje indruk op Spaan.

Jong Oranje boekte eerder deze week een klinkende 0-3 overwinning op de leeftijdsgenoten van Georgië. Volgens Spaan had bondscoach Michael Reiziger ‘zijn zaken voor elkaar’. “Onder Langeler en Van de Looi was het vaak behelpen met het niveau, hoewel de laatste zich wist te plaatsen voor een eindtoernooi', schrijft de columnist in Het Parool.

Spaan is lovend over Hansen die in het EK-kwalificatieduel goed was voor twee assists. De columnist schrijft dat de vleugelaanvaller de Georgiërs ‘het wit voor de ogen’ speelde. “In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier mooie acties van Hansen, waaronder een soepele één-twee met Ruben Van Bommel”.

“Ik bleef hangen. Wanneer zag je jongens in een oranje shirt nu zo goed voetballen? Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten?”, vraagt Spaan zich af.

Spaan noemt Sven Botman, Youri Regeer, Danilho Doekhi, Azor Matusiwa, Sheraldo Becker en Naci Ünüvar als voorbeelden. Ook krijgt Ajax een tip van de columnist. “Sontje Hansen is een potentiële topspeler. Koop hem terug. En zorg voor begeleiding.”

Dirk Proper, ploeggenoot van Hansen bij NEC kan eveneens rekenen op complimenten. “Als Ajax Sontje Hansen terugkoopt, laat ze dan meteen Dirk Proper meenemen. Ook hij speelde een uitstekende wedstrijd tegen Georgië. Hij won elk duel dat hij aanging. Deze controleur is 1,67 meter lang. Volgens sommigen is dat niet lang genoeg. De Georgiërs denken er anders over”, aldus Spaan.

Hansen over Ajax-vertrek
Een daadwerkelijke terugkeer van Hansen bij Ajax lijkt er niet in te zitten. In gesprek met Voetbalzone gaf Hansen vorige maand aan spijt te hebben dat hij niet eerder vertrok uit Amsterdam. “Er stromen nog steeds jongens door naar het eerste, maar het duurt nu veel langer. Ik denk dat ik nog iets eerder weg had moeten gaan. Ik had moeten inzien dat er veel meer spelers werden gekocht de laatste jaren. Als speler van Jong Ajax is het heel lastig om iemand eruit te spelen die voor het eerste is gekocht. Je hebt misschien twee of drie concurrenten voor je op jouw positie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een wedstrijd tegen Georgië onder 21, dat is met alle respect nog een lager niveau dan waar NEC op zit. Van mij mag Ajax Hansen en Proper ophalen, maar dat zijn toch niet de aankopen die je echt sterker gaan maken joh.

14 oktober 2023 om 10:09

Welke rechtsbuiten heeft Ajax nu welke beter is dan Sontje ? Forbs doet het aardig maar is eigenlijk geen rechtsbuiten. Maar dan haal voor heel veel geld een linksbuiten om hem rechtsbuiten op te stellen en laat een eigen talent vanwege perspectief vertrekken.

14 oktober 2023 om 10:52

Sontje Hansen is toch verre van het niveau die je bij ajax wilt nastreven.

14 oktober 2023 om 11:18

Maar geldt dat ook niet voor heel veel aankopen?

14 oktober 2023 om 11:26

Jawel, maar dat betekent niet dat je maar aankopen in die categorie moet blijven doen.

14 oktober 2023 om 11:27

Nee. De aankopen zijn prima maar de coach is gewoon verschikkelijk.

14 oktober 2023 om 11:30

Klopt, maar dat betekent niet dat ajax een fout heeft gemaakt door hem te laten gaan. Ajax had concecaio niet moeten laten gaan toen bleek dat Kudus vertrok.

14 oktober 2023 om 12:06

@Mickey12

Conceicao was na 1 seizoen achter Kudus al niet meer in staat om te vechten voor een plek mentaal gezien.. dan mag je van mij gaan..

En als we dan toch een speler terug halen, laat het dan Julian Rijkhof zijn..

14 oktober 2023 om 12:10

@bergkamp. Ja alleen zitten we nu wel zonder rechtsbuiten. Of in ieder geval zonder back up als je Forbs als rechtsbuiten ziet.

14 oktober 2023 om 12:21

@Mickey12

Als we niets willen proberen dan kom je ook niet verder. We weten in ieder geval dat het huidige systeem niet werkt en waarin Forbs eigenlijk de grootste uitblinker is.

Laten we weer eens ouderwets 4-3-3 gaan spelen met de goede voet aan de goede kant en voorzetten.

Of naar een 3-4-3 met inschuivende libero. (centrum met Medic/Avila - Sutalo - Hato)

Of naar een 3-5-2 met wingbacks als Sosa die daarmee excelleerde in Duitsland.

Of, als allerlaatste optie: we borduren voort op de redelijke goede voorbereiding waarin 8 van de 11 posities ingevuld waren en het goed liep.

Rensch - Medic/Sutalo - Hato - Sosa
Berghuis - Tahirovic - Boomen
Forbs - Brobbey - Bergwijn

Met naar binnen komende buitensoelers heb je met Sosa en Rensch twee aanvallende backs voor de buitenkant. Boomen + Tahirovic voor het voetbal en controle op het middenveld.

Het is niet zo moeilijk 😉

14 oktober 2023 om 12:54

Sontje is geen niveau waar Ajax beter van wordt. Laat die zich eerst maar eens ontwikkelen want tot nu toe nog niet goed genoeg.

14 oktober 2023 om 10:17

Ik vind die Proper toch zeker niet minder dan Tahirovic of Manssverk als ik heel eerlijk ben.
En denk toch zeker dat hij minder dan de helft van Mannsverk zal kosten haha

Hansen vind ik ook raar dat ze die weg hebben gedaan
Had mu prima de backup van Forbs kunnen zijn en beter dan wat je nu uberhaupt erachter hebt lopen.

Maar hetzelfde geld voor Regeer.

14 oktober 2023 om 10:27

Sontje hebben ze niet weggedaan, die wilde zelf weg. Zoals hier ook staat vond hij dat de jeugd (dus ook hij) te weinig speeltijd kreeg. Daarom weigerde hij een nieuw contract te tekenen.
Regeer hebben ze wel weggedaan. Maar ook hij zag weinig perspectief bij Ajax.

14 oktober 2023 om 11:34

Goeie keuze van hem en Ajax om hem te laten gaan dan. Sontje is nog helemaal niks beter geworden bij Nec. Nog steeds dezelfde speler als bij de Ajax jeugd. Die had nu ook niet gespeeld. Zo'n typische speler die dacht dat hij er al was.

14 oktober 2023 om 10:18

Ik denk dat Jong Geörgie ook een lager niveau is dan de club die onderaan staat in de KKD.

14 oktober 2023 om 10:59

Het is ook lastig om alle jeugdspelers te houden en soms zit er 1 tussen waarvan je denkt hmmm die kunnen we zelf ook gebruiken.

Ik denk dat Spaans wel in de goede richting zit, wie ze juist moest houden was Reiziger. Vond het ook wel apart dat er geen andere eredivisie clubs voor hem ging. Zo’n RKC zou beter zijn met Reiziger.

14 oktober 2023 om 12:13

@Mr Knowledge

Ik hoop inderdaad dat Ajax de moeite neemt om Reiziger terug te vragen op den duur, hetzelfde geld voor Bogarde. Maduro is er al en Witschge ook.

En ondanks dat vd Vaart misschien geen eerste potentiële assistent trainer is, het zijn allemaal mensen die weten wat er verlangd word in het top voetbal. Sneijder ook vragen voor een plek binnen de club.

Gebroeders de Boer lopen op de toekomst, van het Schip er bij, Huntelaar. Zijn Daniël De Ridder, Ricardo van Rhijn, Siem de Jong allemaal op twee jarige stage bij Menno Geelen.

Met Danny Blind terug in de RVC, en misschien nog een Seedorf/N de Jong voor een bestuurlijke functie wat geruchten zijn.

Tja, het kan snel weer vol lopen met Ajacieden.

Een speler die op z'n 21e geen eens een zekerheid en of uitblinker is bij NEC... come on.

14 oktober 2023 om 10:12

Het is een speler die nu stappen maakt en in zijn leeftijdscategorie blijkbaar wel de beste van Nederland is. Heeft de afgelopen jaren door blessures en omdat hij niet bij wilde tekenen te weinig gespeeld. Hierdoor heeft hij een fysieke achterstand die hij nu aan het inlopen is.

14 oktober 2023 om 10:24

Dat zal, maar deze jongen is nu nog lang niet van het niveau dat ajax nastreeft.

14 oktober 2023 om 10:29

Dat zijn er de afgelopen jaren heel veel niet. Maar dit is zeker een speler met potentie. Eén speler die ze vorig seizoen veel meer hadden moeten laten spelen.

14 oktober 2023 om 11:33

@janssen
Alleen het feit dat hij niet bij wilde tekenen zegt genoeg. Is hij zichzelf belangrijker dan het team belang vindt, kan hij beter op pingpong gaan of een andere individuele sport.
Heb het zelf nooit in deze jongen gezien maar ik kan het mis hebben. Maar aan dit soort jongens heeft Ajax nu helemaal niets

14 oktober 2023 om 12:21

@hansje,
Dus hij moet zijn eigen carrière opzij zetten om als reserve op de bank te zitten ? Dat vind ik complete onzin.

14 oktober 2023 om 14:48

Misschien beter zijn best doen en dan als je er alles aan gedaan hebt, kan je met opgeheven hoofd als nog vertrekken en concluderen dat Ajax te hoog gegrepen was. Maar deze jongens, zag hierboven ook bijvoorbeeld Kishna staan, vinden zichzelf vaak al heel geweldig en je zegt zelf dat hij te weinig speelde omdat hij niet wilde tekenen. Nee dat is goed voor je carrière inderdaad.

14 oktober 2023 om 11:59

Nog even los van de vraag of Hansen iets aan Ajax toevoegt (op dit moment niet) is wat je zegt wel een beetje onzin. Hij staat er wekelijks in en laat bij vlagen echt (voor NEC-begrippen) hele goede dingen zien. Tegen Excelsior, Utrecht en Vitesse was hij de eerste helft echt ontzettend goed. Probleem is dat hij nog geen 90 minuten vol gas kan geven doordat ie de afgelopen jaren wat blessures heeft gehad en vorig seizoen bij Jong Ajax op een gegeven moment buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. Rendement bij NEC moet ook nog omhoog maar bij Jong Oranje gaat dat al beter + je hebt te maken met een jonge speler, die willen nog wel eens wisselvallig zijn. Maar ik ben persoonlijk zeer gecharmeerd van hem. Goede dribbel, snelheid, komt voor de goal en werkt erg hard. Gaat voor NEC gewoon een uitstekende speler worden zodra hij wat meer wedstrijden in de benen heeft. Of het dan Ajax-materiaal wordt is natuurlijk afwachten.

'de columnist schrijft dat de vleugelaanvaller de Georgiã«rs ‘het wit voor de ogen’ speelde.'

Met respect voor de Georgiã«rs, daar kunnen wel meer spelers tegen uitblinken.

Bij NEC vind ik hem voor NEC goed, maar erg grillig. Simpelweg, niet goed genoeg voor Ajax.

Als Hansen goed genoeg is voor Ajax, met wat ik bij NEC zie kan je nog 10 anderen halen. Azarkan, Sahraoui, Poku, Driouech, Saito enz.

Het is geen publiek geheim dat spaan al jaren fan van Hansen is. Hierin slaat hij nu wel een beetje door. Hele goede speler maar jong Georgië is natuurlijk geen vergelijk met Champions League. Maar dat hij niet echt een kans heeft gekregen blijft jammer.

14 oktober 2023 om 10:31

Nu is CL ook niet het niveau waarop Ajax speelt. Maar een speler uit het 2de niveau van Frankrijk of Engeland heeft dat niveau wel ?

14 oktober 2023 om 11:36

We hebben geen speler gehaald van het tweede niveau van Frankrijk. Sowieso een beetje vreemd om te verwachten als je 14 nieuwe spelers haalt dat het ineens weer loopt als voorheen. Een aantal zijn talenten en een aantal hadden er al kunnen staan. Al lijkt het me niet makkelijk om in dit Ajax als nieuweling het verschil te maken

15 oktober 2023 om 04:32

Nu op het moment zeker niet nee, maar dat is wel het niveau dat Ajax haalde toen Hansen eigenlijk zou moeten doorstromen. En daarvoor was hij op dat moment niet goed genoeg. Of dat na een begeleiding en ontwikkeling wel was gelukt zullen we nooit weten. Het jammere is alleen dat Ajax spelers kocht die in dezelfde leeftijdscategorie vielen maar niet aantoonbaar beter waren.

Die jongen heeft in 3 jaar tijd 2 keer bij de wedstrijd selectie van ajax 1 gezeten en wel geteld 0! Minuten gemaakt, maar nu ineens na 500 minuten eredivisie op zijn 21e bij nec en een goede wedstrijd tegen Georgië o21. Een team waarbij de meeste spelers gewoon nog in de georgiesche competitie (46e op de Europese ranglijst) spelen en daar meestal niet eens vast 90 minuten maken. Maar ineens moet hij perse terug naar ajax, want kan je toch een simpele baan hebben als je een beetje dit soort onzin mag roepen.

Hopelijk krijgt Spaan niet ook een functie bij Ajax. Zolang je dit middenveld met Taylor en co laat staan, is het niks en wordt het niks. Zouden de grote ruimtes ineens verdwijnen wanneer je Hansen die te licht is en Proper erbij haalt?

Henk Spaan wordt ook een dagje ouder lijkt het

14 oktober 2023 om 11:39

Die grote ruimtes liggen niet aan het middenveld. Kijk eens hoe ver de verdediging en aanval ook uit elkaar staan. Dat is voor geen middenveld te belopen. Dat ligt aan Steijn die niet eens een ploeg compact kan laten spelen. De enige ruimte die er moet liggen bij Ajax is achter de verdediging, niet er tussen in wat nu we het geval is. Dan wordt het verdedigende chaos.

14 oktober 2023 om 14:31

Maar waar draagt het huidige middenveld aan bij? Totaal niks creatiefs. Opbouwend niks, in de omschakeling niks, rendement 0. Taylor geeft alleen tikjes breed en terug. Een keer per 3 maanden een bal op doel. Verder kan hij niks. Boomen vindt het prachtig om lange paas te geven. Ook al wordt de meestal buitenspeler dan gedekt waardoor het geen zin heeft. En dan die vuurpijlen van corners die hij aflevert….. Verder kan die man niet voetballen. Een handeling snelheid van een schildpad.
Tahyrovic verstopt zich alleen maar. Vos werkt hard, maar dat moet je van iedereen verlangen. Dit middenveld is gewoon dood zolang je geen normale 8 haalt. En Berghuis is de enige waar iets uitkomt af en toe maar ook te weinig. De aanval is een apart eiland. Het middenveld zwemt wat tussen verdediging en aanval en weet totaal niet wat ze doen. Je moet eerst maar een goede 8 halen. Dat vraag ik al meer dan een jaar. Eerder los je niets op.

14 oktober 2023 om 15:01

Taylor heeft dit seizoen juist best vaak kansen gecreëerd voor anderen, vreemde uitspraak. Het middenveld gaat pas draaien als er een goede tactiek is. Nu is het los zand en rendeert geen enkele linie. Berghuis laat voor zijn ervaring veel te weinig zien, maar ook voor hem is het lastig in zo’n ongeorganiseerd zooitje.

Bijzonder dat je denkt dat het hele middenveld probleem wordt verholpen met een “goede” 8. Ik denk namelijk dat het aan de gehele tactiek ligt waardoor de linies totaal niet op elkaar zijn aangesloten en omdat er geen duidelijk of goed plan is in balbezit. Een 8 gaat dit niet oplossen, een trainer kan dat wel. Met een goed georganiseerd elftal kan het huidige middenveld zeker renderen.

14 oktober 2023 om 15:02

Taylor heeft dit seizoen juist best vaak kansen gecreëerd voor anderen, vreemde uitspraak. Het middenveld gaat pas draaien als er een goede tactiek is. Nu is het los zand en rendeert geen enkele linie. Berghuis laat voor zijn ervaring veel te weinig zien, maar ook voor hem is het lastig in zo’n ongeorganiseerd zooitje.

Bijzonder dat je denkt dat het hele middenveld probleem wordt verholpen met een “goede” 8. Ik denk namelijk dat het aan de gehele tactiek ligt waardoor de linies totaal niet op elkaar zijn aangesloten en omdat er geen duidelijk of goed plan is in balbezit. Een 8 gaat dit niet oplossen, een trainer kan dat wel.

16 oktober 2023 om 20:58

Maar een Veerman bijvoorbeeld heeft toch in alle opzichten meer dan Taylor? Een goed schot, een goede paas, creatief, inzicht.....dat zijn de punten die Taylor niet heeft.
Belachelijk slecht schot, op dat ene schot na tegen PSV dat paal, paal ging. Met name besluiteloos tikjes terug....nou we gaan het zien. In mijn ogen komt hij van alles te kort en maakt hij geen progressie (onder drie trainers niet)

16 oktober 2023 om 21:06

Oh ja, nou wil ik niet de data Duitser uithangen. Maar heb je zijn statistieken gezien dit seizoen?
Assists 0
Schoten op doel 0
Doelpunten 0
Die jongen heeft helemaal 0 rendement

sontje hansen... jeetje.... die heb ik volgens mij al eerder in de categorie: ebecilio, de sa, lukoki, kishna etc. benoemd.
allemaal leuk en aardig in de jeugd, kunnen zeker wel goed voetballen maar is gewoon net niet het niveau wat voor ajax basis in aanmerking komt. wel door verschillende redenen soms, niet alleen het talent. Ik denk als een kishna niet zo blessure gevoelig was een mooiere carriere had kunnen hebben bijv.

Als je echt goed bent dan kom je er echt wel bij ajax, wat ik mis bij Hansen is een stukje zelfreflectie, veel geblesseerd geweest en daarom ver terug gevallen kwa nivo

Ik maak hier de fout om de foto van Spaan te zien er toch op het artikel te klikken... Ik had beter moeten weten. Als ik in Iran had gewoond had ik de 99 zweepslagen aanvaard. En zelfs tijdens het lezen dacht ik nog dat er goede argumenten zouden komen. Maar nee, als je tegen Jong Georgië goed speelt, moet je direct maar naar Ajax. Ik kan het Spaan niet kwalijk nemen. Van die sukkels zoals ik klikken op een artikel, wetende dat je teleurgesteld gaat worden door de inhoud. En toch doen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren