Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-doelwit bevestigt: ‘Liverpool is mijn droomclub, al zegt dat niets’

Laatste update:

Martin Ödegaard staat in de belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs. Het vijftienjarige supertalent van Strömsgodset kan naar clubs als Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Juventus, Bayern München, Borussia Dortmund en Ajax. Noorse media berichtten dat Ödegaard een voorkeur zou hebben voor Liverpool en die teksten worden bevestigd door de jongeling.

/

“Liverpool is mijn droomclub, dat is het altijd al geweest. Ik laat mijn keuze voor een nieuwe club er echter niet door beïnvloeden. Het is belangrijk om een club te vinden die goed is voor mij en mijn ontwikkeling. Dat hoeft niet per se Liverpool te zijn”, zegt de Scandinaviër in gesprek met BILD.

Ödegaard doet een rondje langs tal van geïnteresseerde clubs; onlangs was hij op bezoek bij Bayern München en Borussia Dortmund. “Het is zeker mogelijk dat ik in de Bundesliga aan de slag ga, de Duitse competitie is erg sterk. Ik heb geen favoriete ploeg in Duitsland, maar Bayern en Borussia zijn wel de clubs die ik volg. De toekomst? Ik weet het nog niet. Natuurlijk is het mooi dat er veel clubs zijn die je willen hebben, maar ik denk er niet te veel over na.”

Moet Martin Ödegaard direct naar een grootmacht als Barcelona of Real Madrid gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp niet waarom er zoveel belangstelling is voor dit ''talent'' hij is in een zeer matig elftal gekomen. Als clubs zoals ajax belangstelling in hem hebben zegt dit al genoeg. Ajax heeft al zn geweldige jeugdopleiding. Waarom zouden ze dan als nog spelers gaan kopen voor in de jeugd?

12 november 2014 om 14:36

Om de jeugdopleiding nog beter te maken toch.
Het gaat in het hedendaagse voetbal niet alleen om Nederlandse jeugdspelers maar om Europese spelers.

12 november 2014 om 14:38

Uitzonderlijke talenten zijn altijd welkom toch? Als je een dergelijke speler voor weinig kan halen en straks voor veel kan verkopen, dan is dat toch een goede motivatie om hem te halen?

12 november 2014 om 14:42

De belangstelling is op zich te begrijpen, jongste international van Noorwegen ooit. Als een 16 jarige bij Oranje komt zal men dit toch zeker ook melden in de buitenlandse pers. Daarbij speelt hij bij een kleine club, een transfer is dus voor de hand liggend. Daar duikt de pers natuurlijk op.

12 november 2014 om 14:44

Je haalt talenten voor wat compensatie op en die verkoop je, als het talent zich goed ontwikkelt, voor wat miljoentjes. Als de speler daarna nog transfers maakt, krijg je alsnog een opleidingsvergoeding.

Dus waarom, geld.

12 november 2014 om 15:21

Jij onderschat de Noorse competitie.

Die jongen moet eerst maar eens tot z'n 18de in Noorwegen blijven voetballen en daar een grote meneer worden. Daarna naar Ajax komen, hier doorbreken en de beste van Nederland worden en dan rond z'n 23ste naar Liverpool. Dan bouwt hij zn loopbaan mooi op. Nu al naar het buitenland gaan is niks voor zo'n jonge knul

12 november 2014 om 14:42

ik vind dat deze jongen eerst maar eens tot zijn 18e naar een Noorse top club moet gaan. Stromsgodset IF is een leuke club hoor maar natuurlijk geen top ploeg. normaliteit is het gewoon rond plaatst 6 tot 7. denk dat deze jongen lekker naar Molde of Rosenborg moet gaan, school afmaken etc en wellicht op zijn 18e naar Nederland komen.

op dit moment is het een leuk talentje om te zien, maar voetbal in Noorwegen is zo'n triest niveau dat ik eerlijk gezegd bang ben voor zijn werkelijke niveau mocht hij mee gaan trainen en spelen met jongens die bij Bayern of Ajax zitten.

ik denk dat zelfs Heerenveen op dit moment het beste is voor hem, speel minuten maken in het eerste. proeven aan niveau hoger, geen verleidingen in het Noorden. en dan daarna richting Ajax en knallen met je talent.

12 november 2014 om 14:44

Ik denk dat Heerenveen een uitstekende stap zou zijn, maar ook bij ons zou hij eerst gewoon nog in de beloften spelen. Niks mis mee, want hij zou ook snel genoeg speelminuten krijgen en kunnen groeien.
Maar als ik de verhalen zo lees gaat deze jongen gewoon kiezen voor Liverpool of Dortmund en daarmee is de kans op een goed carrièreverloop meteen een stuk kleiner.

12 november 2014 om 16:39

Waarom naar heereveen? Deze jongen heeft ongelooflijk veel talent. Ajax zal een mooie tussenstap voor hem zijn. Ajax staat er nu ook positief op naar de winst op barca a1.

12 november 2014 om 17:32

Waarom niet naar Heerenveen? Als deze jongen echt zoveel talent heeft zit ie bij Heerenveen ook prima. Alsof je alleen bij Ajax jezelf goed kunt ontwikkelen.

Als liverpool je droomclub is dan moet je dat doen.
En als hij echt zo veel talent heeft dan komt dat er echt wel uit.
Maar ik zou hem dan ook graag bij mijn clubje ajax zien als hij echt zo talentvol is.

12 november 2014 om 14:39

Inderdaad als hij echt zo´n talent is laat hem dan maar eerst een paar jaar in de eredivisie spelen. Wil dat wel eens zien. Als je zo jong bent en kun je later altijd nog naar een topclub.

12 november 2014 om 14:39

Hoeveel talent hij ook heeft, in veel gevallen is zo'n stap gewoon funest. De Premier League is gewoon geen competitie om snel door te breken, zo'n jongen kan altijd beter de weg der geleidelijkheid kiezen.

Veel mensen verwachten veel te veel van deze jongeman, maar hij is momenteel nog niet de beste speler in de Tippeligaen en hij is op dit moment niet goed genoeg voor een basisplaats bij een (sub) top team in Nederland.

12 november 2014 om 14:41

Precies, zelfs bij een overstap naar NL zou hij bij de top 6/7 in NL gewoon eerst nog voornamelijk in de beloften spelen. Een overstap naar een echt grote club betekent helemaal starten in de A1 en over x aantal jaren hopen op een kansje. Of 614 keer uitgeleend worden aan Brentford, Rochester of Walsall.

12 november 2014 om 14:47

Exact, ik zou deze jongen persoonlijk dan ook aanbevelen om zeker nog één en liever nog 2 jaar in Drammen te blijven spelen en om daarna de stap te maken naar de Eredivisie. Het liefste zie ik hem dan naar een Heerenveen, AZ of Groningen gaan of misschien FC Twente, maar zo'n weg der geleidelijkheid zal het voor hem wel niet gaan worden.

12 november 2014 om 15:01

Dat is ook niet zo gek.. hij is 15..

een talent is 't wel, Echter heeft ie nog wel een lange weg te gaan, en moeten we de Noorse competitie wel op juiste waarde schatten. Ik zou 'm nog ff lekker laten ballen in Noorwegen.

Ik denk niet dat deze jongen in Noorwegen blijft voetballen. Waarom zou hij anders al die topploegen gaan bezoeken. Deze jongen weet dat als hij bij Dortmund, Barcelona, Liverpool,.. Tekent dat hij toch veel geld voor zijn leeftijd gaat verdienen. Daarom denk ik ook niet dat hij naar Ajax gaat. Maar zoals zovelen hier zeggen moeten we maar eens kijken hoe goed hij echt is, want het niveau in Noorwegen zal niet bijster hoog zijn als geen van hun topploegen Europees spelen.

12 november 2014 om 16:09

Het is belangrijk om een club te vinden die goed is voor mij en mijn ontwikkeling
Als je dit leest lijkt hij wel slim genoeg om een tussenstap te maken. Ajax (om een voorbeeld te noemen) mag je als talent ook fouten maken en sta je er niet meteen naast als je eens minder speelt.

12 november 2014 om 16:36

Ajax is geen tussenstap, hij moet eerst bij een mindere club beginnen dan Ajax. Wat ik hieronder al zei Groningnen, AZ of Heerenveen. Daarna de stap naar de top van de eredivisie pas.

Overhyped gastje.
Speelt in Noorwegen dat is toch geen niveau man. Zal vast een talent zijn maar Singh was bijvoorbeeld ook de absolute vedette in Noorwegen bij Valarenga. En kon geen potten breken hier in de eredivisie. Moet het nog maar zien of deze jongen ooit de absolute top haalt, als die verstandig is kiest die eerst voor een Groningen, AZ of Heerenveen. Waar die nu niet eens bij de selectie zou zitten nog veels te jong.

12 november 2014 om 17:46

Goede reactie, alleen Singh was niet de absolute vedette bij Vålerenga, overigens wel een van de beste spelers inderdaad. Het niveau verschil is gewoon erg groot tussen de Noorse en de Nederlandse competitie, laat staan tussen de Tippeligaen en de Premier League of Bundesliga bijvoorbeeld.

13 november 2014 om 08:58

Klopt, Singh, Henriksen en Eikrem waren met afstand de drie beste middenvelders van de competitie toen. Eikrem zat bij ons veel op de bank, Henriksen overtuigt nog niet echt bij AZ en Singh, tja, Singh.
Niveauverschil is enorm. Wij hebben nu Thorsby, 18 jaar, was vorig jaar geregeld beslissend in Noorwegen maar je merkt aan alles dat hij nog veel stappen moet maken. IS niet erg, zolang je er rekening mee houdt.

Deze jongen gaat sowieso naar Bayern of Liverpool.
In de Noorse media staat beschreven dat hij akkoord is met Bayern en een ander blad met Liverpool.
Bayern wilt hem nu al vastleggen en 2 jaar verhuren aan zijn huidige club.
Ook heeft hij niet veel zin in Ajax heeft hij zelf aangegeven omdat hij niet in een jeugdelftal wilt spelen want daar is nauwelijks weerstand.

Hij moet gewoon nog twee jaar in Noorwegen blijven en dan een mooie club in het buitenland opzoeken. Dan weet hij ook wat ie kan en heeft ie zijn jeugd in een vertrouwde omgeving meegemaakt.

Het zou me niet verbazen als dit weer een voorbeeld is van een supertalent dat met veel poeha wordt gebracht, maar uiteindelijk het toch niet kan waarmaken. Van je 15 tot je 23 kan er nog heel wat gebeuren. En in veel gevallen gaat het in die periode fout.

Ben erg enthousiast over dit talent en het zou mooi zijn als hij over 1-2 jaar naar Nederland komt. Daf is namelijk een goede tussenstap. Vaak zie je dat die jongens uit Scandinavie wat minder talent hebben, maar met hun mentaliteit flink compenseren tegenover talentvollere generatiegenoten. Ik ben dus erg benieuwd wat er gebeurt als iemand die misschien wel daadwerkelijk het potentieel heeft om een wereldtopper te worden zijn talent met deze mentaliteit combineert. Hij komt tot nu toch in ieder geval erg nuchter over.

Ikzelf heb Martin Ødegaard nog nooit live zien spelen, maar ik heb wel meerdere keren filmpjes van hem opgezocht en het zag er allemaal best goed uit voor iemand van vijftien-jaar.

Ik hoop dat Ødegaard naar Ajax komt, want dat is toch de meest logische stap om zijn talent te laten zien en zichzelf goed door te ontwikkelen in alle rust, maar stel dat hij voor een grotere club dan Ajax kiest, dan lijkt Borussia Dortmund mij juist de meest logische club.

Borussia Dortmund doet het over het algemeen uitstekend met spelers als Martin Ødegaard, terwijl hij bij clubs als Bayern München, Liverpool, FC Barcelona, Real Madrid, etc. toch meer moeite zal hebben om zich door te ontwikkelen en zichzelf in de basis te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren