Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-directeur: ‘Bij Adidas zeiden ze ook al dat het waanzin was’

Laatste update:

Ajax bracht aan het begin van dit seizoen een derde tenue op de markt dat in korte tijd uitverkocht raakte. Commercieel directeur Menno Geelen vertelt in een podcast van Voetbal International dat men bij de kledingleverancier Adidas verbaasd was over de enorme afname van het tenue. “Bij Adidas zeiden ze ook al dat het waanzin was”, aldus Geelen.

Het zwarte tenue met gouden accenten was niet aan te slepen. Algemeen directeur Edwin van der Sar slaagde er bij Adidas in om nog een aantal tenues los te weken voor de verkoop. “Dat waren groteske aantallen en ook die waren binnen acht uur uitverkocht. Ik denk dat het derde shirt in één dag evenveel verkocht is als menig topclub bij elkaar in één jaar verkoopt. Bij Adidas zeiden ze ook al dat het waanzin was”, aldus Geelen in de Pak Schaal Podcast. De tenues vinden gretig aftrek in de Ajax-fanshop en op de achtergrond kijkt de clubleiding van de Amsterdammers al ver vooruit.

Edson Álvarez: ‘Hij is bij Ajax denk ik onze beste speler’

“We zijn vorige week bezig geweest met het shirt voor het seizoen na het volgende seizoen”, vertelt Geelen. “Het shirt voor het seizoen 2021/22 is al besteld en klaar, we zijn nu bezig met het shirt voor het seizoen 2022/23. Dan is er een WK in de winter, dan ben je daar nu al mee bezig.” Het designteam van Ajax is volgend Geelen veel in discussie met Adidas over ontwerpen. Ook Van der Sar heeft inspraak, zo bleek afgelopen zomer. “Het derde shirt is voor een groot deel aan Edwin te danken. Hij heeft bepaalde details laten aanbrengen en dat al anderhalf jaar geleden.”

Ajax wil blijven groeien en zet vooral in op de buitenlandse markt. Geelen zegt dat de pijlen zijn gericht op de Verenigde Staten en het jaar 2025, mede omdat Amerika samen met Canada en Mexico het WK van 2026 organiseert. “Het voetbal wordt daar steeds populairder. In 2025 moet Ajax daar een grote naam zijn, want een WK begint een jaar voor aanvang altijd te leven. In de zomer hadden we dit jaar in veertien steden dertig verschillende voetbalkampen op de planning staan. Die waren allemaal uitverkocht en we hebben ook veel werk gehad in de merchandising, zodat die kinderen een shirt zouden kunnen kopen. Maar dat is allemaal weggevallen en dat is dan wel echt jammer”, aldus Geelen, doelend op de coronacrisis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

In dat tenue sta je bij de aftrap al 2-0 voor. Geelen zei dat het shirt voor komend jaar ook weer een topper wordt, ben benieuwd!

13 november 2020 om 14:37

Deze is toch ook gewoon de mooiste van de 3

13 november 2020 om 14:52

Wat zo'n tenue toch kan doen he, ik denk dat wij met ons amateurvoetbalteam volgend jaar maar in deze tenues gaan voetballen. Worden we fluitend kampioen.

13 november 2020 om 15:00

Hadden ze deze niet aan tegen groningen?

13 november 2020 om 15:04

Toen hadden ze het uitshirt aan, die is blauw. De zwarte is voor Europese wedstrijden in eerste instantie.

13 november 2020 om 19:39

Nee, wel tegen Midtylland.

Is ook gewoon echt een prachtig shirt. Ik moet het helaas doen met een Chinese kopie, maar zelfs die ziet er mooi uit.

13 november 2020 om 14:37

Haha jij hebt je Chinese versie waarschijnlijk al binnen, ik krijg mijn originele versie als het goed is pas ergens halverwege december.

13 november 2020 om 14:40

Haha, same here. Mooi cadeautje onder de kerstboom.

13 november 2020 om 14:45

Haha ik ben al lang blij dat ik er een heb maakt mij niet uit dat ik hem pas tegen de kerst voor het eerst kan aandoen. Echt een geweldig shirt. Hopelijk komt er komend seizoen weer zo iets en ben ik er dan wel op tijd bij haha.

13 november 2020 om 15:15

@Inke, ik ook. Had hem eind augustus besteld als kadootje voor iemand die in september jarig is. Wordt pas half december geleverd.

13 november 2020 om 18:29

Ik heb mijn originele versie vorige maand gekregen, middels loting bij de lokale sportwinkel. Wel een maat kleiner dan mijn gebruikelijke maat voor sportshirts, maar hey, hij past. E😁

13 november 2020 om 14:38

Niemand die er iets van van ziet Maatsko. Al die gucci en LV petjes en riempjes gezien op straat? Zal ik je wat vertellen?

Totaal niet meer te verkrijgen dat 3e shirt? Zonde zonde zonde

13 november 2020 om 16:25

Jawel, ze staan gewoon te koop via Marktplaats.

13 november 2020 om 18:01

Wat dacht je van DHGate

Mooi hoe Ajax aan het timmeren is in het buitenland en dan vooral op het continent Amerika. Was tijdens de Ajax-Tottenham wedstrijd toevallig in NY, en hoewel het nog in beginstadium zat, was het toen al mooi om te zien hoe Ajax daar bezig was met opzetten van kantoor in NY, de merchandising en hoe ze een supportersgroep in NY ondersteunden in het claimen van een voetbalkroeg voor het kijken van Ajax. Tijden die verschrikkelijke halve finale wedstrijd stonden we daar met een paar 100 Ajax fans, zowel uit NL als daadwerkelijk Amerikanen, in een kroeg met zijn allen op grote schermen te kijken.

13 november 2020 om 14:49

Klopt inderdaad. Volgensmij heeft geen een club uit Europa zo veel supporters in USA als Ajax dat heeft, daarna komt waarschijnlijk FC Barcelona, Real en Manu. Iemand anders op dit forum was laatst ook in NY en zag daar heel veel mensen met Ajax shirts lopen, dat is toch netjes. En dat blijkt ook dat Ajax nog steeds een gigantische wereldclub is, samen met Barcelona, Bayern, Real, etc. Etc.

13 november 2020 om 14:54

Is dat ook op maar iets gebaseerd of een onderbuikgevoel (ik zou het eerder als hoop bestempelen)?

13 november 2020 om 14:58

Dus Ajax heeft meer supporters dan pak 'm beet United?

13 november 2020 om 15:01

Hahaha gekkie toch. Ajax meer fans in de US dan die drie clubs? Kan er zo nog wel een aantal noemen die boven Ajax staan vriend.

13 november 2020 om 15:15

Ik denk dat de supporters over de wereld van Ajax niet echt helemaal te vergelijken zijn met die van Real, United en Barcelona. Sowieso niet qua aantallen natuurlijk, Ajax heeft (gelukkig) veel minder toeristische/mooiweersupporters in het buitenland. Ajax is in de wereld eerder een alternatieve club om te supporteren, dan een mainstreamclub. Ik denk dat Ajax als klassieke topclub eerder in de categorie van een Benfica valt. Omdat Ajax veel meer een lange conjunctuurgolf heeft aan successen groeit steeds een bepaalde generatie met een Ajaxteam op die past binnen de eigen filosofie. De generatie van mijn vader groeide op met Ajax uit de '70-er jaren. Cruijff werd de bekenste Nederlander in de wereld. Ik groeide op met Ajax van mid jaren '90, uit mijn generatie kunnen in binnen- en buitenland dat team feilloos opzeggen. En de huidige jeugd begon nu ook Ajax 2017-2019 te leren kennen. Ik reis veel voor mijn werk, en ik had eindelijk weer geweldige gesprekken in het buitenland. Rond april 2019 hoefde je niemand meer uit te leggen wie Frenkie, Hakim of Matthijs waren. Iedereen was zo positief en de wereld hoopte echt dat Ajax weer eens de CL ging winnen. Een succes vanuit eigen filosofie met veel zelfopgeleide spelers, is veel sprookjesachtiger dan bot gezegd een bij elkaar gekocht succes als Real, United en Barcelona vaak bewerkstelligen. Dat is geen onderbuikgevoel, dat voelde in 2019 de hele wereld die van totaalvoetbal houdt weer een beetje.

13 november 2020 om 15:47

Ja natuurlijk is Ajax een grote club en naam maar ze komen echt niet in de buurt van teams als Man U, Real en Barca als het op internationale exposure en fans aankomt hoor.

13 november 2020 om 17:32

Real Madrid Barcelona spelen voor 100.000 man in Amerika en worden jaarlijks uitgenodigd voor toernooien daar,als ajax zo populair zou zijn daar,zouden ze toch hetzelfde doen...

13 november 2020 om 15:07

Welke bar als ik dat mag vragen? Was het legends toevallig? Of Carraghers? Ik woon in NY maar kijk meestal in mijn eentje, met andere NLers is dat leuk. Ik zie trouwens heel veel Ajax shirtjes tegenwoordig in NY en als ik de Mijne draag krijg ik veel opmerkingen, het merk is enorm gegroeid de laatste paar jaar

13 november 2020 om 16:45

Was in Legends inderdaad Binny! Als alles weer open gaat zou ik als ik jou was daar eens een kijkje nemen. Op moment dat ik daar was waren die jongens daar hart aan de weg aan het timmeren er echt tijdens Ajax wedstrijden een Ajax bar van te maken. Las toevallig laatst nog een stukje op Ajax life dat ze dat nu nog steeds deden, maar dan vooral tijdens de Europese wedstrijden en beker wedstrijden, en ook nog steeds een stukje Ajax ondersteuning hierin ontvingen.

14 november 2020 om 02:13

Top dacht ik al, zal zeker gaan als het weer normaal word hier, jammergenoeg zijn we nog wel even daar van verwijderd. Bedankt voor de tip! Ik heb trouwens het derde tricot aangeschafd, via de Engelse tak van Fanatics. Heeft twee maanden extra gekost, maar t is t waard.

Ajax is gewoon een topclub in Europa, net als Real of Barcelona kunnen ze fluo groene shirts met paarse bollen uitverkopen binnen één dag. Als RKC of Emmen aankomt met een dergelijk prachtig shirt koopt geen kat het.

13 november 2020 om 15:02

Feyenoord veekoopt dat ook uit en is ook geen topclub in Europa. Beetje rare rethoriek.

13 november 2020 om 15:14

Verkoopt wel, alleen in NL. Buiten de grenzen kent niemand Feyenoord.

Goh, wie had ooit kunnen bedenken dat een mooi klassiek shirt beter bij de achterban zou vallen dan die post-moderne kotsshirts die Ajax regelmatig op de markt brengt. Werkelijk waar onvoorstelbaar.

13 november 2020 om 15:14

Ik vind de post-moderne kots uitshirts van dit en vorig jaar ook wel gaaf eigenlijk. Vind over de hele dat Ajax wel goede shirts heeft, maar die zwarte is de bom. Zelfs de harde kern van Feyenoord wil erin lopen.

13 november 2020 om 16:49

Dan ben je dus geen echte harde kern..

Een leuk statement van Menno Geelen, maar in dit artikel wordt niet vermeld over hoe veel dat er dan zijn. We kunnen toch geen conclusie trekken of het echt waanzin was, dat de verkoop echt buitenproportioneel was zonder dat er wat nummers gegeven worden? Iemand die de podcast gehoord heeft en weet of dat daarin wel wordt vermeld?

13 november 2020 om 14:50

Ik dacht ooit gelezen te hebben dat er 10.000 stuks in de 1e batch zaten van het 3e tenue? Die waren alle, ook de kindermaten, binnen enkele uren na release uitverkocht. Dat is wellicht hetgeen waanzin is, niet de aantallen... Vind t overigens n bloedmooi shirt!

13 november 2020 om 14:51

Heb afgelopen zomer al ergens gelegen dat het bij zowel de eerste als de tweede oplage om 10.000 stuks ging. Ik heb hem tijdens de tweede oplage weten te bemachtigen en moet er waarschijnlijk nog een ruime maand op wachten. Waanzin is het dus wel een beetje haha.

13 november 2020 om 14:59

Duidelijk, bedankt voor de info! Wellicht in totale verkoop geen waanzin, maar dat kan wel gezegd worden over de snelheid waarmee ze verkocht werden .

13 november 2020 om 15:03

Hey dat deden we vroeger in de muziekbusiness ook. Beperkte oplage drukken en dan schreeuwen dat t uitverkocht is. Die kennen we.

13 november 2020 om 15:12

Nu vraag ik mij af of het 10.000 verspreid over alle kanalen was of enkel 10.000 bij Ajax zelf was. Want Perry naast de fanshop had ze bijvoorbeeld ook, Adidas website, JD Sports, Unisport, Aktiesport etc. Ook daar allemaal allang uitverkocht overigens.

13 november 2020 om 18:50

Hang me r niet op vast, maar vlgs mij was die 10.000 bij Ajax.

Krijg dat 3e Europese tenue in december eindelijk binnen. Het 3e shirt ziet er ook prachtig uit zeg. Denk wel mijn favoriete uitshirt ooit. Logisch dat ze zo snel uitverkocht waren.

Weet iemand toevallig of dat specifieke zwarte shirt nog ergens kan bestellen? Of komen er helemaal geen nieuwe meer op de markt?

13 november 2020 om 16:15

Ik kijk om de paar dagen even, maar ik kan het shirt nergens meer bestellen. Nou heb ik een maatje die werkt in de Fan Shop, dus zodra er eentje over blijft heb ik mazzel. Maar als ik het shirt nu kan bestellen voor in december, kan ik een hoop vrienden blij maken. Een bloedmooi shirt, pff..

13 november 2020 om 16:24

precies, echt een geweldig shirt. zou haas zo'n vieze neppe halen uit china of turkije

Ik kan uit betrouwbare bron vermelden dat er een (vrij) beperkt aantal van de shirts zijn gemaakt. Het hele “waanzin” verhaal omtrent aantallen is dus complete onzin. Dit is echt popie Jopie doen van Geleen. De beperkte aantallen waren snel weg, maar grote aantallen zijn hier nooit in weg gezet

13 november 2020 om 16:52

Nou beste limoncello, wees dan ook zo dapper om je bron en de aantallen te noemen want de enige die op dit moment de popie Jopie uithangt ben je zelf.

13 november 2020 om 17:05

Is algemeen gebruikte marketing truc en je gaat het meer en meer zien nu merken als Adidas en Nike veel meer de hele supply chain beheren. Dezelfde grap herhalen ze in diverse landen met diverse producten.

13 november 2020 om 17:29

De aantallen staan in reacties hierboven al gemeld toch? Als dat klopt, dan zijn die aantallen voor de Ajax fan schare gezien een "beperkt aantal" lijkt me?

Vind je het gek? Ajacieden hebben 15 jaar geen derde tenue gehad, en dan is het ook nog eens een topper zoals deze! Ik vind dat we ieder jaar 3 tenues moeten hebben. Het uitshirt is te vaak tegengevallen sinds ongeveer 2006 en dan is het fijn als er nog een leuke derde optie is.

Bij bepaalde JD Sports filialen in amsterdam liggen ze er nog als je erom vraagt. Onder andere nieuwendijk en de bijlmer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren