Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bevestigt transfervrij vertrek verdedigend duo: ‘Bedankt voor alles’

Laatste update:

Ajax neemt zondag voor aanvang van het duel met AZ afscheid van Nick Viergever en Mitchell Dijks, zo laten de Amsterdammers met het bericht ‘Bedankt voor alles boys!’ weten via de officiële kanalen. De twee verdedigers beschikken allebei over een aflopend contract en zijn dus bezig aan hun laatste weken in dienst van de nummer twee van de Eredivisie.

Het vertrek van Dijks komt niet als een verrassing, aangezien hij eind december zijn laatste wedstrijd speelde voor de club en vorig seizoen ook al werd uitgeleend aan Norwich City. Onder Marcel Keizer kreeg hij in de eerste maanden van deze voetbaljaargang een aantal kansen in de hoofdmacht, maar de linksback wist geen vaste plek te veroveren. Bologna lijkt na de zomer de nieuwe werkgever te worden van de 25-jarige vleugelverdediger.

De kans is aanwezig dat Viergever volgend seizoen nog wel in de Eredivisie speelt. De 28-jarige verdediger, die vorig seizoen nog een vaste waarde was onder Peter Bosz, wordt hardnekkig in verband gebracht met een overstap naar PSV. Door blessureleed kwam hij dit seizoen nauwelijks in actie voor Ajax en in de afgelopen maanden werd er ook geen overeenkomst bereikt over een nieuw contract.

Denk jij dat Nick Viergever volgend seizoen inderdaad voor PSV speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Viergever graag behouden mits hij zich zou kunnen schikken in een positie als back-up, Dijks heeft altijd zijn best gedaan maar is beter dat hij de stap maakt. Viergever in de EL vorig jaar is een van de mooiere herinneringen laatste jaren, dat zal ik niet snel vergeten, gun hem het beste

29 april 2018 om 14:34

Belangrijke schakel was Nick Viergever vorig seizoen. Ook europees stond hij zn mannetje. Ik zag hem graag blijven, het is een strijder waarvan ajax er niet veel heeft. Niet de meest technisch verfijnde speler maar hij pikte soms ook zn belangrijke doelpuntjes mee.

29 april 2018 om 23:14

Mwah, hij was veel geblesseerd en speelde niet meer. Dan komt een speler na zijn blessure ook niet meer in vorm. Dus of je laat hem spelen en dan kan je verlengen, of je laat hem gaan. Ajax heeft voor het laatste gekozen.

Ik dacht dat Viergever toch redelijk tot goed speelde onder Bosz. Kan op verschillende posities uit de voeten.
HIj kon aan het begin van het seizoen voor een mooi bedrag weg, maar Ajax hield hem aan zijn contract en loopt nu gratis de deur uit. Bijzonder.

29 april 2018 om 14:04

Speelde inderdaad redelijk,maar was tegelijk rampzalig als snelle spelers hem onder druk zette.
Hoop dat beide spelers een mooi avontuur tegemoed gaan bij een club die aansluit bij hun nivo.

Ik gun ze het allerbeste alletwee, viergever ga ik wel het meeste missen en hop eigenlijk nog op een wondertje dat hij niet voor PSV uitkomt volgend seizoen, toch het beste jongen en bedankt voor alles

29 april 2018 om 13:50

Ik denk wel dat ie bij ons uit komt. Gratis back, snel geregeld en levert een kopzorg minder op gezien de verwachtingen dat zo'n beetje de halve basiself in verband wordt gebracht met een vertrek komende zomer. Dan heb je 1 positie alvast ingevuld. Hij is ook niet mijn eerste keus (hoewel het mij geen reet uitmaakt dat hij voor Ajax heeft gespeeld), maar ik snap Brands dan wel. Er waren ook geruchten dat PSV een speler zou huren voor die positie. In dat geval heeft een vaste contractspeler dan wel weer mijn voorkeur.

29 april 2018 om 14:06

@buitenspelgoal,

Het zal natuurlijk ook wel meespelen dat Brands hem nog kent vanuit zijn tijd bij Az..

29 april 2018 om 14:27

ik vind het wel een zwaktebod van Psv. Viergever komt tekort voor Ajax maar nu ga jij die als directe concurrent wel oppikken, wat ik erg vreemd vind. als onze topclubs spelers van het niveau Viergever zelf niet meer kunnen opleiden is het wel erg slecht gesteld met onze jeugdopleidingen

29 april 2018 om 15:22

@japie_krekel, dat hoeft niet perse. Sinds het vertrek van Willems zijn ze zoekende. Viergever heeft een acceptabel niveau en zet je daar zonder zorgen neer. Zou het wel begrijpen

29 april 2018 om 15:58

Het is gewoon een ervaren speler, en die zullen er veel verdwijnen na dit seizoen. Dus gratis een degelijke en ervaren speler voor een plek waar we dat wel kunnen gebruiken. Voor andere posities wellicht wat meer investeren. Vind het een slimme zet als PSV hem binnen haalt.

Prettige jongens die twee. Nooit zitten klagen of puffen. Altijd uiterste inzet. Viergever vorig seizoen belangrijk geweest en stabiel. Dat jaar ervoor samen met vd Hoorn ook verassend goed geweest. Dijks niets anders dan dank ook. Heeft zich altijd 110% ingezet. Maar te licht voor Ajax. Wens ze mooie voetbal jaren! Bedankt!

Dijks gunnen we allemaal een mooi vertrek. Ondanks zijn beperkingen heeft hij alles voor de club gegeven. Laten we hopen dat hij bij zijn volgende club aan veel speelminuten én waardering komt.

Dat ze Viergever geen contract hebben voorgeschoteld is onbegrijpelijk en een dure vergissing. De concurrentie gaat er nu waarschijnlijk mee aan de haal. Nick heeft goed werk geleverd bij Ajax, nooit klagen, altijd vol overgave. Zulke spelers heb je graag in je team. Alleen dat hij nu naar PSv gaat is onbegrijpelijk, daar hij eerst voor een avontuur in de Bundesliga zou gaan. Blijkbaar minder ambitieus geworden...

29 april 2018 om 23:38

Er moet natuurlijk ook een (voor hem interessante) Duitse club geïnteresseerd zijn he

Van Viergever vind ik het in principe wel jammer dat hij vertrekt. Had zeker nog van waarde voor Ajax kunnen zijn. Misschien niet als basisspeler, maar zeker als back-up voor de posities centrale verdediger en linksback en daarnaast heeft Viergever toch al aardig wat ervaring opgebouwd.

Over Dijks is er veel gezegd en geschreven (met name in negatief opzicht, ook door mij), maar persoonlijk heb ik niets anders dan respect voor Dijks. Hij kwam gewoon tekort voor Ajax, maar de manier waarop Ajax met Dijks is omgegaan, vond ik ook niet netjes ten opzichte van Dijks en juist daarom heb ik niets anders dan respect voor Dijks, want hij heeft zich nooit negatief of wat dan ook uitgelaten over Ajax.

En dat ik de manier van Ajax ten opzichte van Dijks niet netjes vond, heeft o.a te maken met dat Ajax Dijks vorig seizoen verhuurde aan Norwich City, vervolgens keerde hij afgelopen zomer terug bij Ajax en werd er tegen hem gezegd dat hij geen toekomst bij Ajax had en moest vertrekken, hij kreeg geen rugnummer en mocht niet mee op trainingskamp.

Uiteindelijk slaagde Ajax er niet in om in de zomer een linksback aan te trekken, kreeg Dijks alsnog een rugnummer en speelde hij aan het begin van dit seizoen een aantal wedstrijden als basisspeler, vervolgens kwam Dijks weer buiten de selectie van Ajax terecht en dus op de tribune, maar nooit heeft hij zich negatief uitgelaten over Ajax en zoals ik al aangaf: hij komt tekort voor Ajax, maar in het seizoen 15-16 onder de Boer, vond ik Dijks wel goed spelen, alleen ging hij daarna naar beneden en in de wedstrijden die hij daarna nog voor Ajax heeft gespeeld, was hij gewoon erg slecht.

Maar desondanks dat hij tekort komt voor Ajax, ben ik blij dat hij de afgelopen maanden toch gewoon z'n ding is blijven doen en ik gun hem ook een mooie club, nu hij vertrekt. Er gingen kortgeleden geruchten dat hij Ajax zal verruilen voor Bologna en hopelijk wordt dat een mooi avontuur voor hem.

Viergever is een winnaar. Niet best dat hij naar PSV gaat. Zwaar onderschat

29 april 2018 om 14:24

ik vind hem eerder zwaar overschat

Ik had viergever zeker laten verlengen, mocht er een bod komen op de ligt heb je in iedergeval een acceptabel alternatief. Dijks verlengen met het risico dat je hem niet verkoopt is een te groot risico en hij verdirnt een kans ergens anders.

Ajax is echt los zand....

Volgend seizoen weer PSV kampioen..

Weet iemand waarom Ajax viergever geen nieuw contract heeft aangeboden?

Degelijke speler voor Ajax, beetje zuur dat die naar PSV gaat.

werd ook tijd dat Ajax deze spelers door ging selecteren. nu alleen Veltman en Kristensen nog en dan kan je gaan bouwen aan een verdediging die Ajax waardig is. Wober en Sinkgraven vind ik ook niet geweldig maar je hebt met Tagliafico en De Ligt 2 goede verdedigers en wie weet gaat die Schuurs het ook goed doen

Ervanuitgaande dat Viergever naar PSV gaat had Ajax hem een premie van 500.000 moeten aanbieden als hij naar het buitenland zou gaan. Kon je op zijn minst proberen.

Als je eigenlijk ziet wat voor een kwaliteit vorig jaar Ajax had en waar ze nu staan. Het is toch somber. Was er eindelijk weer Europees succes en dat alles is in 1 seizoen weg gegooid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren