Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: ‘Met alle respect, maar ik speel wekelijks in de Premier League’

Laatste update:

Ibrahim Afellay behoorde in eerste instantie niet tot de selectie van Danny Blind voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. Na het afhaken van Davy Pröpper ontving de middenvelder van Stoke City alsnog een oproep van de bondscoach van Oranje.

/

Afellay maakte vrijdag als invaller zijn opwachting tegen Frankrijk, dat ondanks een goal van de ex-speler van onder meer PSV met een 2-3 zege uit de Amsterdam ArenA vertrok. Afellay hecht naar eigen zeggen weinig waarde aan meningen van critici. “Voor mij is het niet belangrijk wat anderen zeggen en vinden”, zo claimde hij in gesprek met FOX Sports.

“Met alle respect, maar ik speel wekelijks in de allersterkste competitie. De criteria zijn dat je altijd moet spelen en in vorm moet zijn.” Nederland oefent komende dinsdag tegen Engeland op Wembley en speelt eind mei een oefeninterland tegen Ierland.

Het hoogtepunt van die blamerende eerste helft? Het eerbetoon aan Johan Cruijff. Dit spandoek bijvoorbeeld, prachtig! ??

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 25 maart 2016

Ibrahim Afellay maakt Oranje sterker

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde een goede partij moet ik zeggen. Fel, volwassen, prima.

26 maart 2016 om 00:46

Speelt dit seizoen geregeld zo. Als propper niet geblesseerd raakte zou hij er niet eens bijzitten. Dus die Blind mag wel weg daar als hij zo een speler niet eens bij de eerste 23 oproept.

26 maart 2016 om 01:34

Ik ben het volledig met je eens! Toch kan ik me nog herinneren dat er een hele hoop, lees: anderen, het in de kwalificatie niet echt in hem zagen zitten.
Dit vind ik trouwens ook het geval met pieters, speelt gewoon lekker mee in Engeland en zit net als Afellay in de leeftijdscategorie waarin we de de steunpilaren voor de komende jaren moeten zoeken.

26 maart 2016 om 02:42

Maar hij speelt (slechts) bij Stoke City. Doen het dit jaar best aardig met op dit moment een achtste plaats, maar volgend jaar is Stoke City denk ik weer een degradatiekandidaat. Uiteindelijk is het op dit moment pure middelmaat door de jonge spelers en Afellay voegt nou niet bijzonder veel toe.

Het is best knap dat hij zich weer terug heeft geknokt, maar hij is nog geen schim van zijn beste vorm en heeft eigenlijk het geluk dat het niveau bij Oranje tot een dieptepunt is gezakt door een gefaalde generatie.

Met alle respect, maar je speelt vandaag met een basis dat vier jaar geleden waarschijnlijk niet eens bij de selectie zou zitten. Dan kunnen we het wel mooier maken dan het is, maar het feit is gewoon dat Frankrijk vandaag gewoon gas terug nam (zeker de tweede helft).

Mijn hoop is gevestigd op de huidige generatie talenten. Als die generatie ook weer faalt, kunnen we wel stellen dat het Nederlands voetbal ver achter gaat lopen en dat we moeten hopen op 2 wondertalenten. Anders zie ik de toekomst somber in.

26 maart 2016 om 02:51

Stoke zal met Mark Hughes aan het roer eerder een stabiele subtopper worden dan een degradatiekandidaat hoor. Uitstekende manager.

26 maart 2016 om 03:34

Je hebt denk niet dit seizoen niet naar stoke city gekeken want het is gewoon een sterk team. Overigens Afellay staat op het moment 3e voor speler van het jaar bij stoke volgens een poll.

26 maart 2016 om 06:55

@ Psvnumber1

Zo gek was het toch niet dat mensen het toen des tijds niet in hem zagen zitten, hij had al jaren niets gepresteerd, nu hij eindelijk na weet ik niet hoeveel jaar weer aan het spelen denkt hij meteen de eerdere terechte kritieken te moeten wreken. Wat dat betreft is hij een schoolvoorbeeld van de moderne voetballer waar zelfreflectie en enige normale bescheidenheid totaal ontbreekt.

26 maart 2016 om 10:28

Je kan ook moeilijk spelen als je herstellende bent van 2 blessures die zijn carrière kon kosten.

Bij Olympiakos heeft hij idd gefaald maar bij Stoke wat een goed team is speelt hij uitstekend en heeft hij Bojan uit de basis gespeeld.

26 maart 2016 om 12:59

Je onderschat stoke. Daarbij gaat het om het nu. Hij is nu in vorm en stoke doet het nu goed. Hoe ze het volgend jaar misschien gaan doen is niet relevant.

Heeft ie wel een punt. Hopelijk start hij tegen Engeland en kan hij ons weer overtuigen, want een Afellay zoals vanavond is echt een meerwaarde.

26 maart 2016 om 00:14

Ook zonder dat doelpunt was hij gewoon belangrijk, alles ging vooruit in plaats van zo irritant traag en risicoloos.

26 maart 2016 om 00:22

Kwam ook door Janssen. Die beweegt veel, trekt ruimtes en maakt het makkelijker om te bewegen. Wijnaldum is ook beweeglijk. Met de Jong en Promes was het gewoon vreselijk statisch. Een Clasie is heel goed in het wegsturen van diepgaande spelers. hij kan heel snel schakelen. Maar als iedereen stilstaat, kan hij ook de bal niet kwijt. En dan krijg je dat typisch nederlandse zouteloze getik achterin. Zet Clasie, Wijnaldum en Afellay op een middenveld en je hebt veel voetbal in je team. Als je dan 5-3-2 speelt en ook bijvoorbeeld Janmaat en Willemsen veel op laat stomen, krijg je veel dynamisch voetbal.

26 maart 2016 om 00:23

Precies! Hij durfde continu vooruit in te spelen. Dat zijn er niet veel die dat zo durfen zoals hij vanavond. Hopelijk laat hij dat tegen de Engelsen weer zien!

26 maart 2016 om 00:34

Ik vond clasie erg zwak spelen. Erg veel balverlies. Je kan tegen engeland beter met klaassen wijnaldum en affelay spelen. Voorin met jansen en depay en promes.

26 maart 2016 om 00:53

Dat middenveld wordt al helemaal overlopen met al die aanvallend ingestelde spelers.

26 maart 2016 om 01:18

zou ik eerder bazoer nemen ipv klaassen

Beste speler in de 2de helft. Hij speelde alles naar voor en zorgde dat het op het middenveld toch een tempo hoger ging. Voor zijn komst was het allemaal zo traag en risicoloos in het midden. Dat doelpunt was leuk voor Afellay, en het eerbetoon mooi, maar vond zijn inbreng op het middenveld het meest waardevolle.

Verder heeft hij trouwens ook een punt. De selectie is zo inconsequent als wat. Afellay speelt inderdaad wekelijk en in een betere competitie. Wat het slechte selectiebeleid van Blind betreft, zat hij er niet alleen met Afellay naast.

De Premier League zal best de allerzwaarste competitie zijn, de allerbeste betwijfel ik. Hij speelde wel goed. Hoeft alleen nu niet direct praatjes te krijgen met deze onderhuidse kritiek op het selectiebeleid.

26 maart 2016 om 00:27

De PL is inderdaad heel zwaar qua wedstrijdenschema en noem maar op. Maar de beste? Dat is al jarenlang de Spaanse competitie. Spaanse clubs gaan gewoon weer elke jaar door in de El/cl poules alsof het niks is terwijl de Engelse clubs het elke jaar nog slechter doen op Europees gebied.

Affelay is trouwens nog altijd heel goed. Stom als ze hem niet in de basis laten spelen. Haal desnoods Sneijder eruit en zet Affelay op 10.

26 maart 2016 om 01:00

Idd het linker rijtje van la liga daar kan Engeland niet tegen op.. Ok bij aston villa spelen meer bekende namen dan bij getafe maar betekend niet dat ze betet xijn

26 maart 2016 om 07:52

Engels clubs doen hetslecht in de champions league vanwege de vele wedstrijden. In spanje heb je 4 topploegen in engeland wel 12 op dit moment. Iedereen moet stoppen met het gezeik. Engelse competitie is de beste

26 maart 2016 om 08:11

Hoe kan je de beste zijn als je nooit prijzen wint. Spanje ver de beste. Het bewijs is jaar in jaar uit CL en El de spaanse top ploegen vegen de mat met engelse ploegen en de spaanse subtop bewijs dat ze beter zijn dan de engelse omdat ze vaker de EL winnen. Wanneer hebben die engels wat gewonnen. statstieken spreken voor zich en de rest is grschiedenis

Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Een van de beste zo niet, de beste van de kant van NL vandaag.

Tja het is gewoon allemaal middelmaat tegenwoordig. Zegt al genoeg dat het merendeel van de basis uit Eredivisie spelers bestaat. Het is echt droevig gesteld deze generatie.

Nu volhouden jongen. Je viel goed in maar nu dinsdag laten zien.

Grappig hoe een trainer die niks heeft bewerkstelligd uiteindelijk trainer van het Nederlands elftal wordt terwijl een Cruijff nooit die kans heeft mogen krijgen.

26 maart 2016 om 01:39

@House of Ari

Cruyf heeft altijd bedankt voor NL , hij wilde het zelf niet

Je kan zien dat Ibi nu veel speelt en blessurevrij is en dat was ooit wat anders want voetballen kan hij echt wel.

26 maart 2016 om 01:49

Klopt, mensen die ook zeggen dat hij het na PSV nergens heeft waargemaakt, hebben deels gelijk ook. Voor zijn blessure bij Schalke was hij gewoon ontzettend belangrijk voor ze. Zo was hij doorslaggevend tegen Dortmund onder andere en tegen Arsenal in de CL. Dan heeft alweer een blessure alles verpest voor hem , maar het is niet zo dat hij bij Schalke helemaal niets heeft laten zien ofzo. En ja voor de basis van Barca kwam hij te kort.

Ik had graag gezien waar deze jongen zou gestaan hebben zonder al zijn blessures.

niet mee eens.
"met alle respect", maar hij is er bijna 30, mislukte bij al zijn vorige buitenlandse clubs, kon nergens écht het verschil maken (zelfs bij psv niet, vond ik), stelde teleur bij veel van zijn vorige interlands (oa onder hiddink) en speelt uiteindelijk ook "maar" bij stoke.
een club waar erik pieters ook mee kan, waar je terecht kan als je elders mislukt zoals arnautovic, imbula, bojan en anderen.
daarnaast spelen een clasie, anita of wijnaldum net zozeer in de premier league, tenzij ik mij vergis.

kan dus best begrijpen dat een bondscoach liever eens een pröpper, bazoer of klaasen uitprobeert, dan voor de 31ste keer afellay. in zijn positie moet je maar rustig je kans afwachten en hem dan proberen grijpen, wat hem lukte en ik hem ook van harte gun.

26 maart 2016 om 01:13

Geboeg spelers die vanaf hun 30ste op hun best zijn.

26 maart 2016 om 01:48

Dus Robben mag er ook wel naast dan?

26 maart 2016 om 02:40

Bij PSV, vond jij hem niet goed? Maar toch kocht Barcelona hem..

26 maart 2016 om 08:34

Voor wisselgeld en hij was opvulling. Wordt het wat is het leuk meegenomen, wordt het niets dan verkopen ze hem voor hetzelfde bedrag of meer. Laten we niet doen alsof Ibi gezien werd als versterking.

26 maart 2016 om 15:12

vond afellay nooit een speler die wekelijks het verschil maakte, het niveau omhoog tilde of psv echt bij de hand nam. zo goed waren de resultaten dan ook niet in "zijn" periode daar.
ja, barcelona haalde hem, maar ook zij deden in de loop der jaren al heel wat dramatische transfers, dus zo veel hoeft dat niet te betekenen.

Die blind is een pannenkoek !! Weg ermee

Altijd spelers uit de PL selecteren boven de eredivisie.

Het is niks persoonlijks, maar ik vind dat Sneijder niet meer bij oranje hoort. Hij is van het type dat je kon gebruiken in het voetbal van 10 jaar geleden, of hij moet onderdeel zijn van een topteam als Barcelona. Maar in oranje zijn tijden veranderd. Op het middenveld hebben we kracht en loopvermogen nodig, gekoppeld aan techniek. Klaassen, Bazoer, wijnaldum, v ginkel, Clasie en ook Afellay passen dan beter. Box to box in plaats van balletje ophalen tussen de cv's in. Afellay deed dat goed, bazoer, clasie en Klaassen ook gisteren.

Zoals gewoonlijk, Afellay z'n schoenen staan hier naast me en hij loopt in Amsterdam.

Onbegrijpelijk dat Davy Klaasen in de basis staat boven Wijnaldum.
Je heb het over de best verkozen aankoop van de Premier League dit seizoen. Wekelijkse basis speler in een middelmatig team. Was er eerst van overtuigd dat het onzin was, maar het begint er echt op te lijken dat het Nederlands voetbal zo min mogelijk donkere jongens in hun basis elf wil plaatsen. Hopelijk heb ik het echt mis

Iemand die propper boven affelay selecteert moet sowieso vertrekken. De man snapt er niets van.

Schot de bal mooi binnen, maar de rest van zijn optreden was niet echt succesvol. Mag dan wel PL-spelen, maar zal bij elke bondscoach die er zit een twijfel geval blijven. Is na zijn blessures er te lang uit geweest en heeft zijn niveau nooit meer gehaald. Daarnaast zijn er op het middenveld meerdere spelers die beter zijn of meer potentie hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren