Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay geniet: ‘Hij scheurde de defensie van Denemarken helemaal open’

Laatste update:

Ibrahim Afellay heeft tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Denemarken (4-2 winst) het meest genoten van Frenkie de Jong. De analist stelt dat de 24-jarige middenvelder de motor van Oranje is. De Jong was zaterdagavond een van de uitblinker in het elftal van bondscoach Louis van Gaal, zo was hij belangrijk met de assist op Steven Bergwijn bij de 4-2.

De Jong vertolkte een bepalende rol op het middenveld. Hij droeg bij aan de felle start van Oranje met fraaie rushes en passeerbewegingen waarmee hij tegenstanders op het verkeerde been zette en overtalsituaties creëerde. In de tweede minuut bood hij Depay op die manier een schietkans; in minuut 28 bereidde hij een kans voor Berghuis voor. De belangrijkste demarrage van De Jong vond plaats in de tweede helft, toen hij plots het gaspedaal induwde en de kans voor te bereiden waaruit Bergwijn de 4-2 maakte.

“We weten natuurlijk al dat hij fantastisch kan voetballen. Hij onderscheidt zich van andere middenvelders”, zegt Afellay zondagavond bij bij Studio Voetbal. “Hij slalomt gewoon door de linies alsof het niks is. Er zijn weinig middenvelders die dat hebben. Dat is gewoon zo uitzonderlijk. Hij wil ook altijd de bal hebben, hij scheurt de defensie van Denemarken helemaal open.” De Jong leverde tegen Denemarken in de tweede helft een assist op Bergwijn na een dribbel van dertig meter. “Hij heeft een versnelling in zijn versnelling”, aldus Afellay. "Hij zorgt dat Bergwijn in die situatie kan komen. Hij is bij Barcelona al fantastisch bezig en deze lijn trekt hij door.”

De middenvelder blonk vorige week ook in het shirt van Barça uit tijdens de gewonnen Clásico tegen Real Madrid (4-0). De Jong kreeg voor zijn optreden tegen de Koninklijke een 8 van Sport en werd 'geheimzinnig' genoemd. "Hij was in de eerste helft niet een van de beteren, maar hij maakte gebruik van de constante disbalans in het middenveld van Real. Hij had verrukkelijke demarrages die de linies verdeelden en uiteenbraken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop echt dat Frenkie deze vorm heeft tijdens het WK, want met deze vorm die hij gisteren en in El Classico liet zien behoort hij gewoon tot de top 5 beste middenvelders van de wereld.

Hij heeft specifieke kwaliteiten, zoals dat opstomen of voorbij dribbelen van een aantal tegenstanders en gewoon 30/40/50 meter spelers voorbij loopt/rent alsof ze er niet staan.

Echt de Frenkie die zo ook bij Ajax groot werd in de CL. Ik hoop dat hij die rushes weer vaker kan laten zien, want dat is echt uniek en zie ik maar weinig middenvelders in de top van Europa doen.

28 maart 2022 om 00:21

Wat een grappenmaker.. De jong top 5 vd wereld 😂

28 maart 2022 om 00:28

Noem vier betere en completere spelers op zijn positie..?

28 maart 2022 om 00:33

Modric, Verrati, KDB, Alcantara. En vind Pedri en Kroos ook per definitie niet minder dan Frenkie. Laat gewoon te weinig zien, is niet constant genoeg.

28 maart 2022 om 00:38

Alcantara😂 tuurlijk jonge

28 maart 2022 om 00:40

Het is wellicht smaak. Ik zie alleen Modric weleens met geweldige tempowisselingen alles open leggen, vind daar die andere drie absoluut niet beter in dan Frenkie. Zo'n rush als gisteren zie je Frenkie toch (gelukkig nu weer) regelmatig doen, ik vind dat iets van suprematie uitstralen.

28 maart 2022 om 00:47

@assie96 vind Kimmich, Kante en Goretzka ook beter.

28 maart 2022 om 01:07

hahaha jij ziet de bruyne nooit dat soort rushes maken? Die maakt ie namelijk wel hoor, alleen dan hoger op het veld en dan jaagt ie hem binnen. Frenkie is heel goed bezig maar met gavi en pedri heb je er bij barca alleen al 2 lopen die minimaal even goed zijn.

28 maart 2022 om 08:23

Hahah ja sommige leden....goede rushes maken je nog niet meteen 1 van de top 5 van de wereld. Er zijn echt zoveel bepalendere middenvelders in Europa, Frenkie is mijn inziens nog veel te wisselvallig. Een oefenwedstrijdje tegen Denemarken zegt mij ook echt heel weinig, laat hij het maar eens op een eindtoernooi laten zien in Qatar.

28 maart 2022 om 09:54

Genoeg middenvelders die beter zijn, snap niet echt wrm mensen dat serieus nog niet begrijpen. Zet je oranje bril eens af zou ik zeggen.

28 maart 2022 om 10:35

De Bruyne had zo’n rush nog tegen Chelsea en dan jaagt hij hem gewoon in de goal. Kom op zeg beetje realistisch blijven…

28 maart 2022 om 10:51

Goretzka beter dan Frenkie?? ehhhhhhh

28 maart 2022 om 11:06

De Bruyne pakt dan weer nauwelijks een bal af. Sowieso onzin om 2 verschillende type spelers met elkaar te vergelijken.. Whats next, mane vergelijken met chiellini? Het ene team kan het type frenkie nodig hebben en het andere team kan het type de bruyne nodig hebben om beter te presteren.. Doen jullie toevallig ook het aankoop beleid van manchester united ofso?

28 maart 2022 om 15:24

@Blaugrana gelukkig ben jij altijd zo objectief bij Barça gerelateerde posts.

28 maart 2022 om 15:25

@Moozyy Inderdaad het begint bijna persoons verheerlijking te worden.

28 maart 2022 om 00:55

Doet het natuurlijk geweldig maar top 5? Er zijn ontzettend veel goeie middenvelders zoals De Bruyne. Modric, Kantã©, Verratti, Kimmich, Goretzka etc. Frenkie is natuurlijk in top vorm maar in de CL heeft hij nog niet veel laten zien. Dan vind ik jongens zoals Goretzka, Kimmich etc nog wat beter.

28 maart 2022 om 11:36

Naast Modric, Kimmich en De Bruyne komt een rijtje waar Frenkie wel in mag toch?

Kante en Veratti teren op eerdere glorie want die laten de laatste tijd gewoonweg te weinig zien. Nog steeds goed, maar zoals ik al zei dan komen ze in hetzelfde rijtje al Frenkie.

Zelf vind ik het prachtig om te zien dat Fernandez van United vorig seizoen altijd in dat rijtje stond en nu niet meer haha. Waan van de dag speelt wel mee.

28 maart 2022 om 11:56

Hoe zijn Kanté en Verratti vergane glorie? Verratti had nog een masterclass tegen Real en was ook in het bernabeu in de 1e helft echt ongelofelijk goed. Kanté doet het gewoon prima dit seizoen en had vorig seizoen nog een groot aandeel in de CL van Chelsea. Dat heb ik De Jong op CL niveau nog niet zien doen. Frenkie kan prima in de top 10 of 15 maar ik vind hem echt niet top 5 nog.

28 maart 2022 om 10:15

🤣🤣🤣🤣 top 5 vd wereld. Mijn god.

Frenkie is een geweldige speler,hij werd alleen slachtoffer van zijn hype,journalisten die hem in 2018 met Johan cruif gingen vergelijken en daardoor krijgt hij zo onnodig veel kritiek...

28 maart 2022 om 00:31

Tsja, als je die tempoversnelling in de rush van Frenkie ziet bij de 4e goal, dan snap je toch de vergelijking met Cruijff wel? Frenkie is de eerste Nederlandse speler die dat weer doet op een Cruijffiaanse manier sinds Johan zelf. Het is net als Cruijff een dirigent. Cruijff was alleen veel meer doelpuntenmaker, doelgerichter en speelde dichter bij de goal van de tegenstander.

28 maart 2022 om 08:20

Je moet hem toch niet willen vergelijken met Cruijf? Als een speler beschikt over 1 van de vele kwaliteiten die Cruijf had, dan is het niet eerlijk om te gaan vergelijken. Hij is gewoon Frenkie en is een totaal ander type speler dan Cruijf, daarnaast ook zeker nog geen wereldklasse.

Die Affelay hahaha. altijd zo serieus. Moet zo lachen om zijn teksten vaak. Arne Slot is echt geweldig overigens. Ook mooi dat ie ff de moeite had genomen de wedstrijd terug te kijken en een anaylse van te maken. Echt een hele goeie trainer, misschien wel beter dan ten hag zelfs.

28 maart 2022 om 01:17

Ik vind Slot een betere trainer dan Ten Hag dat heeft er mee te maken dat Slot wel kiest voor de beste spelers van dat moment. Slot geeft ook gewoon aan. Dessers speelt vandaag omdat hij momenteel beter is als Linssen. En vandaag zei hij ook weer. Toornstra speelt momenteel niet omdat het middenveld met Aursnes Kokcu en Til gewoon heel goed staat. Ten Hag heeft nog nooit gezegd. Blind speelt vandaag niet omdat Tagliafico momenteel beter is. Of Gravenbergh speelt vandaag niet omdat Klaassen beter is momenteel

28 maart 2022 om 02:26

Tja, best lastig. De één kiest voor vastigheid om automatisme in het team te bouwen de ander kiest wie op dat moment het best presteert en dus elk wedstrijddag kan een ander speler opgesteld worden.

Ik weet niet. Lichte voorkeur gaat naar automatisme. Voor langer termijn heb je meer profijt van denk ik. Kijk alleen al hoeveel kritiek Blind krijgt , omdat velen zeggen dat hij de zwakste schakel is. En dus zou Slot Blind allang vervangen worden. Tagliafico is ook geen kleine jongen maar toch kiest Ten Hag Blind. En terecht vind ik. Speelde Europese wedstrijden jaren uitstekend.

Ik zet Blind altijd als eerste op de wedstrijdformulier. Verdedigend blinkt hij niet uit maar dat is al ingecalculeerd doordat het team goed in elkaar is afgestemd (lees: vastigheid). Zodra Blind aan de bal is, is hij een master, zoveel dreiging. Zoveel CL wedstrijden teams kapot gespeeld. Ze hadden geen idee hoe ze Blind uit kon schakelen.

Ondanks zijn verdedigende mankementen vind ik Blind erg belangrijk in het team van Ajax. Mijn favor player btw.

Edit: Slot haalt een spits eruit voor een ander spits Een spits haal je niet zomaar uit.. Één wedstrijdje droog kan je de volgende match op de bank belanden. Dat is Lekker zelfvertrouwen voor diegene niet speelt. ...not.

28 maart 2022 om 02:55

Nou, ten Hag had Blind best een paar keer mogen laten banken, want je merkt dat het vertrouwen en het ritme van Tagliafico helemaal kapot is gemaakt terwijl hij 2.5 jaar aanzienlijk belangrijker is geweest dan Blind. Ook in de beroemde CL-run. Om hem dan zo onpasseerbaar te maken is mijns inziens geen goede coaching, je geeft daarmee signalen af dat het laconieke getolereerd wordt.

Frenkie speelde een hele aardige wedstrijd voor Oranje. Hij was toch wel een beetje de regisseur binnen het team. Het draaide wel lekker zo. Maar ik wil verder wel waken voor te veel euforie. Want Denemarken kwam uitermate zwak voor de dag. Wellicht ingegeven door de vele afwezigen en blessures maar dat maakte dat Oranje wel een gewonnen wedstrijd speelde. Voor de echte topploegen zal het waarschijnlijk nog steeds ploeteren worden.

Ik heb enkel de samenvatting gezien, maar viel me ook op dat we de oude Frenkie rushes weer zagen. Echt mooi om te zien dat die weer in vorm is en hopelijk zal die dit op het WK ook zijn!

Ik werd hier uitgelachen toen ik zei Frenkie beter te vinden dan Verratti. Nou, ik heb Verratti nooit zoiets beslissends zien doen bij PSG of Italië (beide teams waarin hij zogenaamd heerst spelen ook belabberd). Ik weet dat het andere types zijn, maar Frenkie wordt op dit forum zwaar onderschat. Hij is in potentie top-3 van de wereld. Heeft iets wat weinig spelers hebben. Een zeldzaam juweel.

28 maart 2022 om 11:05

Hier doe je Verratti ook wel tekort. Bij de champions league wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld was hij elke wedstrijd (met mbappe) de beste van psg.

28 maart 2022 om 11:39

Vind ik niet, zodra Veratti de schouder eronder moet zeggen is het ineens stukke minder. Beetje het tegenovergestelde van Henderson, waar die minder opvalt als het makkelijker gaat, valt hij weer meer op met goed spel als er voor elke meter geknokt moet worden.

Probleem met heel PSG wat mij betreft. Spelers kunnen die finale cupfighter mentaliteit niet opbrengen. Zijn elke keer overrompelt als er een compleet gemotiveerd 300 team tegenover ze staat.



Frenkie speelt een paar wedstrijden weer op zijn niveau (en inderdaad dan is hij een geweldige voetballer), maar dat sommige hem dan gelijk weer hier als top 5 van de wereld betitelen o.i.d. is echt belachelijk. Hoe bedoel je waan van de dag? Laat dit bij Barcelona nou eens continue zien en ook bij NL. Stuw je team daardoor naar hoge prestaties. En als je daar consistent in wordt dan kan je praten over een top 3 of top 5. Mensen als een de Bruyne, Kantã© en Modric laten al jaren hun klasse zien. Bij Barcelona zal hij wel aan de bak moeten, want die Gavi ontwikkeld zich ook stormachtig. Deze concurrentie kan wellicht net die trigger zijn voor Frenkie om wekelijks dit spel te etaleren. Dan krijgt Xavi het echt moeilijk. Enerzijds denk ik dat Xavi hoe dan ook gaat omschakelen naar het systeem dat hij het liefst speelt: 3-4-3 met 2 controlerende middenvelders en 2 aanvallend ingestelde middenvelders. Oftewel: 3-2-2-3.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren