Blind vertelt in nieuwe podcast wat hem pijn heeft gedaan tijdens exit bij Ajax

Dinsdag, 24 januari 2023 om 14:11Wessel Antes • Laatste update: 14:22

Daley Blind heeft in de eerste aflevering van zijn eigen podcast Football is Life een nieuw boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. De 32-jarige verdediger van Bayern München vertelt onder andere wat hem het meest pijn heeft gedaan tijdens zijn transfervrije vertrek eind vorig jaar. "Hoe de club mij behandeld heeft eigenlijk, waardoor ik gedwongen werd om een andere club te zoeken."

Blind was al langere tijd van plan om een podcast (podcast van Teamplayers, geproduceerd door FC Afkicken) op te zetten met sportjournalist Diana Kuip en oud-teamgenoot Siem de Jong. Door zijn vertrek bij Ajax zal hij online plaatsnemen achter de microfoon, terwijl het in eerste instantie de bedoeling was om gezamenlijk in de studio op te nemen. De situatie schetst direct hoe plotseling het vertrek van Blind bij Ajax tot stand kwam. De linkspoot had altijd een ander carrièrepad voor ogen en vergelijkt zijn vertrek met het hebben van liefdesverdriet. “Ik vind het nog steeds pijnlijk dat ik niet meer bij Ajax speel”, vertelt Blind onder meer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik had mij voorgesteld om te eindigen bij Ajax. Op het moment dat ik terugkeerde vanuit Manchester naar Ajax heb ik altijd een deur opengehouden voor een avontuur, maar mijn intentie was altijd om mijn carrière daar af te sluiten”, aldus Blind. ‘Ik ben gewoon een grote Ajax-fan. Ik loop daar rond sinds mijn achtste of zevende jaar. Hoe alles is gelopen heeft mij erg veel pijn gedaan.” Op de vraag wat hem het meest pijn heeft gedaan antwoordt Blind glashelder. “Hoe de club mij behandeld heeft eigenlijk, waardoor ik gedwongen werd om een andere club te zoeken.”

De supporters van Ajax verwijt Blind niets. “Ik ben niet weggegaan omdat de fans een keer niet achter mij stonden. Dat heb ik ook in mijn afscheidsbrief geschreven. Dat is zeker niet de reden dat ik Ajax ooit heb willen verlaten. Er is een hoop gebeurd achter de schermen en daar kom ik nog op terug.” Blind denkt wel dat de relatie met de club op den duur te helen is. “Ik zie mezelf echt wel ooit weer terugkeren bij Ajax. Op welke manier dan ook. Ik voel me wel gewoon verbonden aan de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door marcel0306)

Wat een kwal zeg, deze gast probeert het ook maximaal uit te melken. Iedereen zal wel weer over AS vallen, maar het is toch bizar hoe een oud-speler zoveel onrust probeert te stoken tussen club en fans?

24 januari 2023 om 14:21

Het is toch ook een bestuurlijke wanorde binnen de club, van deze woorden kijkt echt geen enkele Ajacied op.. Het is alleen maar een bevestiging dat het tijd is om bepaalde posities te verversen(trainer en technisch directeur; denk dat velen KJH nog wel prima als assistent zullen pruimen ondanks een eerder interview) / aan te vullen (rvc; mist nu een oud Ajax-voetballer of 2).

24 januari 2023 om 16:35

ForzaZitterd, het is niet zomaar een oud-speler hè. 333 wedstrijden Ajax 1, 8x kampioen, alle laatste 8 kampioenschappen werden met hem behaald! Tadic staat van de actieve Ajax spelers op 2, met 218 wedstrijden. Misschien was Schreuder wel bang voor Blind. Waarom zou dat niet? Dat Schreuder hem op de bank zet na het akkefietje met Blind in de rust tegen RKC (terwijl Blind gewoon zegt dat hij van een trainer instructies verwacht over t drukzetten, wat je prima van een trainer kan verwachten), Schreuder hem als enige geen succes wenst voor t WK en Schreuder geen afscheid neemt van Blind.... Nee, het ligt allemaal niet aan Schreuder. Nou, ik zou ook mijn verhaal willen doen. Edit: misschien zelfs wel netjes om niet zijn verhaal te doen nu, juist omdat hij nu geen wig tussen club en supporters wil drijven?! Zou ook kunnen. Niemand die het weet, behalve Blind. Dus zullen we daar maar niet te snel over oordelen?!

24 januari 2023 om 14:22

Maximaal uit te melken. De man heeft zijn mond dichtgehouden, totdat Huntelaar en Schreuder in de media opeens hun woordje deden en Blind in een slecht daglicht plaatsten. Huntelaar probeerde het uit te spelen via de fans, hetgeen enorm misselijk was en Schreuder loog gewoon. Logisch dat Blind daarop reageerde. Misschien is deze reactie in zijn podcast niet nodig, maar dat is wat anders dan maximaal uitmelken. Maximaal uitmelken is Schreuder die met een trillend lipje bij elke scheet een interview bij De Telegraaf geeft.

24 januari 2023 om 14:30

En dat terwijl er bij de contractontbinding een clausule is opgenomen om geen uitlatingen in de media te doen (op verzoek van Ajax). Een afspraak die 2/3 weken na de ontbinding niet na wordt gekomen na de uitlatingen van Huntelaar...

24 januari 2023 om 14:35

Kijk, daar is de eerste Schreuder jager weer. Van bestuur tot aan de spelersploeg, iedereen heeft malaise aan het feit dat Ajax hun sportieve voorsprong is kwijtgeraakt binnen de Eredivisie. Ook al heb je even tegenslagen, helpt het vooral om kalm te blijven en rustig te wachten tot de oppositie punten gaat verspelen. Kijk naar Bayern Munchen waar jullie zo graag mee willen vergelijken, die kunnen ook een geruime tijd in de achtervolging zitten gedurende een seizoen en alsnog bovenaan eindigen door vast te houden aan een filosofie en gedachtegang. Nou is dat laatste wel wat ontbreekt bij Ajax met de opstellingen momenteel...

24 januari 2023 om 14:53

Joh, wie ben jij dan wel, ForzaZitterd? Om zo te oordelen over een ras-Ajacied, door hem zelfs een kwal te noemen en Suarez7 een Schreuder-jager. 😂Man, 99% van de Ajacieden is Schreuder spuugzat! Wij zijn geen Schreuder-jagers, maar houden van onze mooie club en er zijn dit seizoen negatieve records gevestigd in Europa en in de Eredivisie, waarbij we 6x gelijk hebben gespeeld de laatste wedstrijden, 5e staan op dit moment op de helft van de competitie! Vind je het dan gek, joh?! Blind, kan ik je vertellen, staan de meeste Ajacieden ook achter, hoor. En degenen die eerst nog de kant van Schreuder kiezen, kiezen nu ook de kant van Blind, nadat hij een boekje open heeft gedaan, NADAT iemand uit de directie zelf als eerst de code om te zwijgen verbrak....dus ja! Dan zou ik ook alles naar buiten brengen hoe ik als een schoft ben behandeld en vernederd door een passant die de club flink aan het vernielen is binnen een half jaar tijd en wordt beschermd door een lafaard van een AD en een nobody van een TD + enkele losers in de RvC. Blind is een ras-Ajacied en jij...? Hou jij je maar lekker bezig met je eigen club (Fortuna Sittard? 😁), want hoe de cultuur is bij de grootste club van NL, zul je nooit weten natuurlijk. Maar ff je grote mondje dicht dan ipv. onze Ajax-icoon een kwal noemen. Thanks! 👍🏼

24 januari 2023 om 15:02

Ik begrijp heel goed dat je als Ajacied de P hebt in Schreuder, maar ik kan er dus echt niet bij dat iedereen constant in de bres springt voor Blind, die naar mijn idee zeer onbeschoft en egocentrisch zich steeds uit. Het is Blind dit Blind dat, man wat een gepikeerde vent. Onbegrijpelijk die onvoorwaardelijke liefde voor misschien wel naar mijn idee de minst sympathieke tevens minst empathische voetballer die ik heb meegemaakt.

24 januari 2023 om 15:06

IKEA, dat begrijp je als je je meer verdiept in zijn carrière, keuzes, historie bij Ajax vanaf kinds af aan. Maar dan moet je wel over enige empathie beschikken en een objectieve mening kunnen vormen, ondanks dat het Ajax betreft. 😉

24 januari 2023 om 15:26

@jerry Ik begrijp heus dat enkele spelers mee krediet hebben, zoals bij mijn ADO een Verheydt met zo'n zeikverhaal naar de media kan gaan en ik hem nog steeds een topper blijf vinden. Neemt niet weg dat je je krediet ook van verspelen, en naar mijn idee had iedereen, ook bij de Ajacieden, Blind allang laten vallen, was er niet een gemeenschappelijke vijand in de vorm van de hoofdcoach aanwezig.

(overigens oordeel ik niet in clubvoorkeur hoor, ik vind Blind gewoon echt zo'n jankerd, altijd al, en het verbaast me dat het allemaal door de vingers wordt gezien bij de fans.)

24 januari 2023 om 15:57

IKEA, Daley heeft zijn krediet niet verspeeld, dat heeft Schreuder gedaan door de grote naam van Ajax wereldwijd te grabbel te gooien en de hele club de vernieling in te helpen in een half jaar tijd. 😵‍💫Daley heeft een enorm krediet bij Ajax, doordat hij al tientallen jaren een echte Ajacied is op en buiten het veld. Zijn liefde voor zijn club gaat diep, heel diep.Dat je hem een jankerd vindt, mag en kan...maar de echte Ajacieden weten dat hij juist een vechter is door zich meerdere malen terug te knokken, na verhuurd te zijn geweest, door te knokken terwijl hij vaak onterecht werd bekritiseerd om zijn spel. Dit seizoen was hij vaker niet goed, verdedigend, maar qua opbouw nog één van de besten in NL, hoor. Dit wordt nu ook enorm gemist bij Ajax. Dat besef is er nu ook bij genoeg twijfelaars. Blind > SchreuderAjax > SchreuderBlind = Ajax in hart en nieren.

24 januari 2023 om 16:23

Oh Jerry033 dit soort opmerkingen over andere clubs is waarom heel Nederland (buiten Amsterdam) zo geniet van deze chaos bij jullie. Zo kleinerend weer tegenover alles dat niet Ajax is.... En Blind is gewoon een engerd. Kan voetballend niet meer mee en dat ziet iedereen behalve meneer zelf. Moet blij zijn dat hij nog een hele flinke stap van de onderkant van de Europese subtop heeft gezet naar de wereldtop.

24 januari 2023 om 16:28

Ik geloof het verhaal van Huntelaar wel Suarez. Blind heeft zelf aangegeven dat hij een haat liefde verhouding had met de supporters in intervieuws. Dus hij zal zeker intern een keer tegen Huntelaar hebben uitgesproken dat het gefluit en de roep om Nico hem raakt en doet nadenken over zijn toekomst. Jammer dat een voetballer op deze manier uiteindelijk is vertrokken en ik hoop nog op een grandioos afescheid van hem, maar ik denk de Blind nu wel bezig is met een charme offensief richting supporrters. Feit is dat velen vonden dat hij opbouwend prima was, maar verdedigend steeds meer fouten begon te maken. Dat zelfde geld voor Tadic, Hij is nog steeds bijzonder waardevol met assits, maar er gaat ook veel verkeerd. Uiteindelijk moet je een keer gaan doorselecteren en is de rol van voor Ajax hele belangrijke spelers uitgespeeld.

24 januari 2023 om 14:24

Een podcast is toch 9/10 keer over wat de gasten in de podcast meemaken in hun leven. Klaarblijkelijk stond dit al langer op de planning en is het nu zo gegaan dat de eerste aflevering uitkomt net nadat Blind weggepest is bij Ajax. Dan is het toch totaal niet gek dat hij daar wat over zegt? Ik vind niet eens dat hij zo een gekke dingen zegt, geeft aan dat er veel dingen achter de schermen zijn gebeurt en dat hij daardoor een nieuwe ploeg moest zoeken. Gaat niet in op wat die specifieke dingen nu precies zijn geweest. Het is dus niet alsof hij alle vuile was aan het buiten hangen is, uit zijn woorden haal je duidelijk dat hij enorm veel geeft om Ajax en hier eigenlijk wilde afsluiten.

24 januari 2023 om 14:25

De zelfreflectie bij Blind is ver te zoeken. Hij moet Schreuder dankbaar zijn dat hij uberhaupt zo lang opgesteld bleef worden, want zijn verdedigende werk was om te huilen. Zelfs de rechtsbuitens van GA Eagles en FC Emmen waren hem te machtig

24 januari 2023 om 14:28

Zes duels zonder Blind, zes keer geen winst. Zes keer een bedroevende opbouw. Zes keer dramatisch voetbal, wat van achteren begint. Blind is lang niet zo goed meer als in 18/19, maar was voor dit Ajax nog onmisbaar. Dat word elke week weer bewezen. Maar types als jij snappen er geen fluit van en noemen het een beperkte speler. Of ga jij beweren dat zonder hem de opbouw veel beter loopt? Liever een keer verdedigend eruit gesprint worden en risico op een tegengoal dan nu voetballen zonder enige creativiteit. Het is Ajax, niet een of andere Spaanse middenmoter die op de nul speelt.

24 januari 2023 om 14:32

Japie_krekel

Sinds het vertrek is het er inderdaad veel beter op geworden!

Nog steeds mensen die afgeven op Blind, terwijl we week in week uit backs zien die de bal over de zijlijn heen lopen.

Blind was niet in vorm door het belachelijke managen van een passant. Weet je wie nog meer uit vorm zijn? Dat zijn ze allemaal!!! En was niet alleen Blind.

Blind is als jongen van de club genaaid ten faveure van een verschrikkelijke passant!

24 januari 2023 om 14:36

Suarez, je lijkt te vergeten dat Blind in iedere wedstrijd persoonlijk verantwoordelijk was voor een tegen doelpunt.

24 januari 2023 om 14:40

JK-Ajax

Heb jij door dat zonder Alvarez Ajax tegen zowel Twente als Feyenoord er minimaal 5 om de oren had gekregen door stupide balverlies van degenen die er nu in staan (zonder Blind)?

24 januari 2023 om 14:46

@JK-Ajax

Puntverlies op een rij. AZ-uit; fouten van Rensch en Bassey. Eagles-thuis: fout Blind. PSV-thuis; fouten van Bassey en Sanchez en Alvarez. Emmen-uit; fout van Timber en twee willekeurige goals. NEC-uit; fout Rensch. Feyenoord-uit: fout Berghuis. Dan de Champions League. Liverpool-uit: fout Bassey en Blind, al moet Timber het eerste duel echt winnen (1-0) en Bassey (2-1). Napoli-thuis; fout Blind (1-1), Timber bij de 1-2 en 1-3, Pasveer bij de 1-4, Timber en Rensch bij de 1-5 en vooral Bassey bij de 1-6. Napoli-uit: fouten van Blind bij de 1-0 en 4-2, fout van Timber bij de 3-1, de 2-0 is een collectief falen. Liverpool-thuis: 0-1 is een collectief falen (Sanchez, Bassey en Blind), de 0-2 is de fout van Timber (en Sanchez, al was Darwin Timbers man), de 0-3 is een collectief falen (vooral fout van Bassey). Ik tel zes goals waarin Blind kwalijk bij betrokken is. Ter vergelijking; Bassey 7 en Timber 6.

24 januari 2023 om 15:48

Met Blind in de basis ging het iig ook niet veel beter met Ajax. In de CL werd je afgedroogd en in de competitie werden er ook al aardig wat punten verspeeld. Hoeveel goals heeft Blind voor Ajax ingeleid en hoeveel tegengoals heeft hij daar tegenover ingeleid? Dat lijkt me een interessante statistiek in deze discussie

24 januari 2023 om 15:55

Hey Japie-Krekel: de Blind hater.
Nadat Blind is vertrokkeheeft Ajax niks meer gewonnen dus er is nog zeker geen vooruitgang.
Ik durf te beweren dat Ajax met Blind afgelopen zondag van Feijenoord had gewonnen. Wat wordt hij in de opbouw gemist zeg.

24 januari 2023 om 15:55

@Japie Volgens mij zijn die statistieken bekend en ben jij in vorige posts over blind hierop gewezen. Maar just is case, Parool heeft een paar weken terug hier een onderzoek naar laten doen.

24 januari 2023 om 16:01

@Chesky Zolang Blind en zijn verdedigende foutenfestijnen ver uit de buurt van Oranje blijven dan vind ik het helemaal prima met Blind allemaal. Grootheid Blind had vast inderdaad weer een arsenaal aan David Beckham voorzetten en De Bruyne passes afgeleverd tegen Feyenoord

24 januari 2023 om 16:02

@sagara Ok, hoeveel goals van Ajax staan op het conto van Blind dan?

24 januari 2023 om 16:15

@Japie: met Blind won je negen van de elf competitieduels. Zonder Blind wacht je nu zes duels op een overwinning in Nederland. Dat is een enorm groot verschil. Zie hierboven ook mijn opsomming, hij was niet bij meer tegengoals betrokken dan een Timber.

24 januari 2023 om 16:37

@Suarez Maar tegen welke tegenstanders? Tegen Emmen en GA Eagles viel hij door de mand en dat zijn mindere clubs dan Twente en Feyenoord die Ajax na het vertrek van Blind trof

24 januari 2023 om 16:46

Je doet alsof hij de enige was die toen door de mand viel. De feiten spreken voor zich.

24 januari 2023 om 16:57

Blind valt in verdedigend opzicht altijd als een van de eersten door de mand. Dat zagen we ook weer op het WK en daar was Schreuder niet zijn coach

24 januari 2023 om 14:27

Daley Blind heeft dus geen spiegel thuis.

24 januari 2023 om 14:28

Ergens snap ik hem wel. Hij wordt nu weggezet als een irritant kind die stampij aan t maken was omdat ie ff wissel werd gezet. Het ligt allemaal een stuk genuanceerder en Blind voelt blijkbaar de behoefte om zich te verdedigen. Blijkbaar doet het allemaal écht iets met hem..redelijk menselijk.

24 januari 2023 om 14:30

Dan lees ik wat anders. Hij geeft gewoon aan wat hij heeft beleefd bij Ajax. En de grootste kwallen zitten nog steeds bij Ajax. Want daar lusten de honden geen brood van. Wat een wanorde. En wat een geweldige, onzichtbare AD. Om het over die mislukte enge hoofdcoach maar niet te hebben. Dus de grootste kwallen zitten ondanks de door hen veroorzaakte teloorgang van Ajax, nog steeds binnenboard......

24 januari 2023 om 14:32

De beste man heeft echt totaal geen zelfkritiek. was maandenlang de zwakste schakel, kon het niet meer belopen, elke wedstrijd een fout.

Mag toch hopen dat Koeman met 4-3-3 niet meer aan Blind denkt. zat betere opties en zeker in dit systeem. Ook heeft hij niet de status van een Sneijder e.d om hem zijn 100e te gunnen, we zijn geen liefdadigheidsorganisatie.

24 januari 2023 om 15:12

Forza

AS is 1 vd problemen, al kan je voor hem wel zeggen dat afspraken niet zijn nagekomen en er meer spelers zijn weg gegaan dan afgesproken was.

H2 is natuurlijk ook niet fantastisch bezig geweest evenals vd Sar. Daarbij ben ik wel van mening dat je met deze selectie kampioen moet worden.

En dat Blind een kwal is, dat zal, maar het is toch ook een puinhoop binnen Ajax? Of zie ik dat verkeerd?

Blind start eigen soort van media kanaal waarin hij zijn eigen mening uit, maar vind het nooit leuk als anderen hun (harde) mening over hem uiten.. ook ligt het altijd aan anderen behalve zijn eigen beperkte kwaliteit, lekker negatief blijven praten over Ajax lijk mij me ook niet ideaal. Laat het lekker rusten joh. Je was gewoon klaar, met of zonder schreuder en je bent zelfs naar een vd grootste club ter wereld gegaan dus jij bent er alleen maar beter van geworden

24 januari 2023 om 14:22

Ik ben geen Blind fan maar lees nergens dat hij andere mening niet kan hebben. Gewoon part of the job lijkt me

24 januari 2023 om 14:32

Niet hier nee, maar als je Blind langer volgt wel. Het ligt namelijk nooit aan hem, terwijl hij vaak zat Ajax punten heeft gekost of reden van uitschakeling.

24 januari 2023 om 14:55

Blind heeft inderdaad z’n beste tijd gehad. Maar om hem er zo uit te werken, verdient die niet. Denk dat die zelf ook wel weet dat het beste er vanaf is. Maar zoals vele voetballers kunnen ze dat pas later na hun carrière beter relativeren.

24 januari 2023 om 14:26

Waren er maar meer mensen die negatief praten over de bestuurlijke wanorde. Je hebt zes duels op een rij niet gewonnen, van de laatste zeventien duels er maar vijf in winst omgezet en hebt in elf topduels er negen gewonnen en twee geremiseerd met verschrikkelijk slecht spel. Ik wou dat er meer mensen waren zoals Blind, die de club onder vuur nemen op terechte wijze.

Ik denk dat het in de spiegel kijken en goed beseffen dat een manier van opstellen ook een reactie uitlokt hem deze situatie anders kan doen inzien. Is lastig met alle emoties erbij maar alleen maar naar de club wijzen is ook verkeerd.

Ik lees hier nog steeds niet de reden waardoor hij weg is.

24 januari 2023 om 14:25

Dat zou ook VZ onwaardig zijn. Om in het eerste artikel gelijk tot de essentie te komen. Over deze podcast volgen nog minstens 5 andere artikelen. En als het je een beetje meezit word je vraag in artikel 4 of 5 beantwoordt.

24 januari 2023 om 15:12

Haha ik moet je gelijk geven. Zo zal de media wel werken. Gehoord van Berghuis

24 januari 2023 om 15:12

Ik lees ook nergens iets van Bind over Bayern Munchen, terwijl topvoetballers juist bekend staan om het snel over teleurstellingen heen kunnen stappen.

Ja Blind kan zoveel roepen maar ik zie hem nooit zelf in de spiegel kijken. Het ligt altijd aan anderen. Dat zieltjes winnen bij de supporters....bah.
Schreuder geeft tenminste aan dat hij dingen fout heeft gedaan wat Blind betreft. Blind wijst op en buiten het veld altijd naar anderen. Blind gaat zelf muiten, vraagt zelf een transfer aan. Wil zelf gratis weg kunnen en gaat dan nu voor de zieltjes roepen dat hij het erg vindt dat hij weg moest. Nee vriend, jij wilde niet op de bank zitten. Jij wilde zelf zo snel mogelijk weg. Niet miepen dan.

24 januari 2023 om 14:24

In een interview gaf Blind aan zijn excuses gemaakt te hebben en anderen gevraagd te hebben hoe zij oordeelden over hun handelswijze. Logisch dat Blind nu ook verbitterd is geraakt, na de lastercampagne van Huntelaar en Schreuder.

24 januari 2023 om 14:24

Bij mij gebeurt het omgekeerde. Hij is m'n zieltje behoorlijk aan het verliezen.

24 januari 2023 om 14:36

@Soccerfan
Er klopt echt helemaal niets van wat jij zegt. Misschien moet je je eens een x ergens in verdiepen want wat je lult echt alleen maar onzin als het om Blind en Ajax gaat.
Daarnaast ga lekker een andere club supporten. Je bent overduidelijk niet voor Ajax met alle onzin die je continue verkondigt.

24 januari 2023 om 15:11

Wat heeft Blind gedaan bij jou dat hij nooit iets goed kan doen in jouw ogen? Vond jij het echt logisch dat hij 4e linksback werd? Vrijwel elke Ajacied kon ermee leven dat hij af en toe wissel moest staan, maar degraderen tot 4e linksback was echt bizar. En leuk dat Schreuder in de spiegel kijkt, maar die kijkt dan in een gebroken spiegel. Als hij echt in de spiegel kijkt, pakt hij z'n biezen. En dat is niet alleen vanwege Blind, we spelen dramatisch (ook zonder Blind) en er is totaal geen veiligheid in de groep waar Schreuder de hoofdverantwoordelijke voor is (waar Blind juist voor in de bres sprong). Maar ja, blijft maar inhakken op Blind en Schreuder verdedigen... Pffffff....

24 januari 2023 om 15:35

4Ever4Ajax. Of het logisch is dat hij gedegradeerd werd tot 4e linksback? Geen idee, want weet niet wat er is gebeurd. Maar dit zal niet alleen gebeurd zijn omdat die in discussie is gegaan lijkt mij? Dat je ook nog eens van de club wordt gestuurd, lijkt mij toch wel een teken dat er veel heeft gespeeld. Het is allemaal even afwachten, maar blind achter Blind aanrennen zou ik ook niet doen. Zal echt wel tussen die twee veel gespeeld hebben. Al met al een treurige situatie.

24 januari 2023 om 15:43

Bespaar jullie reacties op soccerfan, hij zal never nooit inhoudelijk reageren op jullie berichten

Het vertrek van Blind bij Ajax, nu in de bioscoop. Volgende maand, het boek...

Blind doet z’n pr goed, want hij zet zichzelf neer als arm en zielig slachtoffer. Terwijl hij in oktober nog graag naar Japan wilde. Prima dat hij gefrustreerd is, maar het gaat nu te ver.

24 januari 2023 om 14:37

Nou ja, de vraag is natuurlijk wáárom hij naar Japan wilde, als van meet af aan het plan was om bij Ajax te eindigen (ondanks de "deur op een kier" voor een avontuur). Kan me voorstellen dat die onverhoopte en ongeplande vertrekwens is ingegeven door het optreden - of gebrek daaraan - van Schreuder (en H2/sar).

24 januari 2023 om 15:12

Ajax had Schreuder al in oktober moeten ontslaan. Had hij ook naar Japan gewild als Schreuder al was vervangen?

Aii dit geeft toch wel te denken hoor. Eerst een interview een paar dagen voor de klassieker, nu nog even een eigen Podcast op de kaart zetten door er weer over te beginnen. Hij had hier boven moeten staan. Over Schreuder is al genoeg gezegd, die is gewoon niet capabel. Maar Daley laat zich nu toch wel kennen hoor.

Gaat Blind er nou nog steeds mee door. Kijkt volgens mij nooit zelf in de spiegel en melkt dit echt helemaal uit. Schreuder is incapabel maar heeft wel zelf toegegeven dat die zelf niet goed aan het handelen was bij zijn vertrek. Blind zit alleen maar te vertellen hoe zielig die niet is. Ook hij moet fouten hebben gemaakt want anders heeft Ajax dit niet zomaar gedaan.

Ik begin een beetje moe te worden van de meningen van mensen. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk, maar misschien moet het allemaal net iets meer gedoseerd? Zo gaan we het niet heel lang volhouden met elkaar.

Wat Blind niet snapt, is dat het niet over Blind moet gaan, maar over Ajax. Ja hij was een gewaardeerde speler, maar de trainer bepaald of je speelt of dat hij iets anders gaat proberen. Ajax liep niet, dus dan kunnen nieuwe experimenten ontstaan en als de keuze dan op jou valt als wissel dien je dat te accepteren, zonder gemor. Als hij niet moeilijk had gedaan, met al zijn emoties, dan zat hij er nu nog, misschien op de bank, misschien weer in de basis, misschien in een roulatiesysteem, who knows.

En van die dingen als, hoe de club mij behandeld, de club hoeft bij jou geen fluwelen handschoen te gebruiken. Als het team niet loopt dan gaan er koppen rollen en niemand is daarbij uitgesloten en dan wacht je weer op jou beurt. Heeft Klaassen vorig jaar de tent op z'n kop gezet? Nee, die ging daar geweldig mee om, hoe moeilijk dat ook is.

Ik kan me haast niet voorstellen dat Blind nog liefhebbers heeft. Zelfs als je helemaal blind je in de Ajax-waan bevindt, dan krijg je toch maagzuur van zijn gepikeerdheid. Wat een ballerina, en wat doet hij zichzelf flink te kort door zo huilie huilie te doen.

Wel leuk medium waar hij mee gaat werken. Kan hij lekker twee uur zeuren en dan maar hopen dat het wordt beluisterd.

Wat een huilbalk . Zoek je het op via podcast . Teamspirit nul

Hij zou toch ‘ooit’ zijn kant van het verhaal vertellen? Ondertussen het een na het andere interview. Wat een zeikerd zeg. Verschrikkelijk.

Zal wel klaar zijn met artikelen. Of niet

Blijft ontzettend jammer dat Blind niet meer bij Ajax speelt. Natuurlijk is hij niet meer zo goed als een paar jaar geleden. Maar nog steeds ontzettend belangrijk, vooral in opbouwend opzicht.

Een goede trainer zet de spelers in hun kracht en zorgt er dus voor dat Blind minder hoeft te verdedigen.

Ben benieuwd naar het echte verhaal.

Ook aardig afgeknapt op Huntelaar die dus maar wat uit zijn nek kletst. Had ik niet van hem verwacht.

24 januari 2023 om 18:41

Waarom geloof je elk woord van Daley Blind, iemand die de boel gesaboteerd heeft toen hij wissel kwam te staan, en geen enkel woord van wat Huntelaar zegt?

Misschien is Huntelaar wel de man die de waarheid zegt, en Blind de persoon die een onzin verhaal verteld.

Ik ben trouwens nu wel klaar met alle verhalen over Blind en de reden van zijn vertrek. Hij is weg, prima en door!

24 januari 2023 om 23:02

Er was een clausule dat beide partijen niks mochten zeggen. Vanaf de kant van Ajax is deze als eerste verbroken. Reden genoeg om te twijfelen aan de woorden van Huntelaar.

Was Blind nou de eerste geweest die wat in de media geroepen had, en daar was op gereageerd is het natuurlijk anders.

Gooi alles eruit Daley, we willen de beerput open en de imbecielen de club uit werken. Dat een verhaal 2 kanten heeft klopt, maar blindelings (ha-ha) heb ik meer vertrouwen in Daley dan in het bestuur, waar ze hun eigen straatje aan het vegen zijn en allemaal als 1 blok achter Schreuder en co. staan.

Blind is geen heilige, maar heeft het beste met Ajax voor. Hij zei niet voor niets tegen de fans, Laat Ajax Ajax blijven.

24 januari 2023 om 15:30

RUTGERRR. Hij heeft het beste ervoor met Ajax, tot dat die wordt gewisseld. Dan is het vooral ik, ik, ik bij Blind

24 januari 2023 om 15:51

Tot dat die wordt gewisseld.. uuhm heb je hier ook een concreet voorbeeld voor? Dus wanneer is die gewisseld en hoe heeft hij zich toen gedragen?

Ik kan me namelijk niet heugen dat hij zich heeft misdragen toen hij werd gewisseld

24 januari 2023 om 16:16

Sagara. Misdragen is een groot woord. Maar noem mij eens 1 wissel op waarbij hij gewoon normaal naar de kant liep? Loopt er altijd bij alsof hem het grootste onrecht is aangedaan. En de klassieker waar hij werd gewisseld liep hij direct door naar de kleedkamer en was die ook niet aanwezig bij de ereronde. Ik vind dat persoonlijk vooral heel veel ik,ik,ik. Je wint de klassieker met 2-1 en alsnog blijf je in de kleedkamer zitten. Draait het dan om de club of vooral om jezelf?

24 januari 2023 om 18:42

Kijk nog even de invalbeurt van Blind tijdens FC Emmen - Ajax terug en vraag jezelf dan nog een keer af of Blind het beste met Ajax en de fans voor heeft.

Iemand enig idee waar ik de podcast zelf kan luisteren?

Waarom blijft die man maar huilen? Next...

Wat een zeur, komt geen einde aan.

Het is te schandalig voor woorden dat een totale niet-Ajax trainer ervoor zorgt dat een ras-Ajacied moet vertrekken. Daarnaast heb je een vd Sar die een totale slappe zak blijkt te zijn en alleen fotomomentjes met schakers belangrijk vindt. En daarboven heb je een bestuur met NUL Ajax hart en totaal gebrek aan voetbal kennis met mensen zoals Susan Lenderink, die alleen maar een dik salaris incasseren en verder de club naar God helpen. Oh en dan ben ik Peppie en Kokkie nog vergeten.... man, man, man.....

Boohoo!
Gewoon een slappe hap!

Hij ging er toch niet op in? Dit is al het zoveelste interview waar Blind verteld dat er zoooo veel is gebeurd.. Blind-moe

Ik mis de rol van blind hier zelf in, hoe meneer zich opstelde toen hij op de bank terecht kwam, beetje zelfkritiek mag ook wel. Maar dat mis een beetje in dit verhaal

Ik heb het fragment zitten bekijken op Youtube en ik moet zeggen dat Blind niks verkeerd zegt. Hij beschuldigd letterlijk niemand en vertelt alleen dat hij het jammer vindt dat hij Ajax en Amsterdam heeft moeten verlaten. Nergens begint hij over het bestuur of Alfred. Niks mis mee lijkt mij zo. Mensen hier reageren zonder eerst te luisteren naar wat hij daadwerkelijk heeft gezegd.

Zolang Koeman Blind niet oproept vind ik het allemaal prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller194
R. PasveerKeeper150
G. RulliKeeper40
O. AertssenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

357 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 0 0 0 0
2022/2023 Ajax 13 0 1 0
2021/2022 Ajax 34 1 2 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

João Cancelo debuteert direct in basis; Daley Blind zit met gebakken peren

Bayern München heeft de opstelling bekendgemaakt voor de achtste finalewedstrijd van de DFB-Pokal tegen FSV Mainz 05. Waar lokale media de verwachting uitspraken dat Daley Blind 'eindelijk' zijn officiële debuut zou...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren