‘Andries Noppert gaat bij Ajax op dezelfde manier in het doel staan’

Vrijdag, 2 december 2022 om 10:18Guy Habets • Laatste update: 11:10

Stijn Vreven kijkt met groot plezier naar Andries Noppert als doelman van Oranje. De Belgische coach had Noppert onder zijn hoede bij NAC Breda en had nooit verwacht dat de Fries jaren later als eerste doelman van Nederland naar een WK zou gaan. Ondertussen stelt Vreven dat zijn voormalig pupil een stap kan maken en dat Ajax wellicht een mooie club voor hem zou zijn.

Vreven promoveerde in 2017 met NAC naar de Eredivisie en deed dat met Noppert als reservedoelman. De Fries moest destijds toekijken hoe Jorn Brondeel als eerste keeper het Bredase doel verdedigde. "Ik had totaal niet verwacht dat Andries het niveau van een WK of het Nederlands elftal zou halen", stelt Vreven in gesprek met ESPN. "Hij doet het prima, maar dit had ook maar bij een coach gekund en dat is Louis van Gaal. Geen enkele ervaring, maar hem gewoon neerzetten. Ondanks dat het Nederlands elftal niet excelleert, doet Noppert het ook nog eens goed."

Volgens de Belgische coach was er nooit iets aan te merken op de werklust van de Toren van Joure. "Altijd bereid om hard te trainen. Een winnaar op het veld. Zowel op de training als in wedstrijden dat hij speelde. Maar naast het veld had hij al die puzzelstukjes nog niet in elkaar. Dan heb ik het ook over topsporter zijn in gedachten en in doen. Alles laten en doen om beter te worden. Zijn probleem lag toen vooral buiten het veld. Ik heb nu het gevoel dat hij veel stabieler is buiten het veld. Dat hij dat doortrekt op het veld tot een stabiele keeper. Als hij blijft keepen zoals hij bezig is, dan is Heerenveen niet zijn eindstation."

Een transfer naar Ajax zou volgens Vreven dan ook een uitstekende keuze zijn. "Ik denk het wel, ook omdat hij echt een gave heeft. Dat kan je niet leren of aantrainen. Hij is super cool natuurlijk. Hij heeft geen stress. Druk gaat hem heel goed af of dat heeft hij niet. Dat zijn de juiste genen natuurlijk en zeker ook om naar een topclub te gaan. Hij gaat bij Ajax op dezelfde manier op de goal staan als bij Go Ahead Eagles of bij NAC. Dat is voor een keeper een absoluut pluspunt. Hij kan absoluut een stap hoger. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet bij Ajax zou kunnen slagen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Ligt het aan mij of word Noppert ook iets groter (figuurlijk 😉) gemaakt dan dat hij is?

2 december 2022 om 10:26

Het ligt niet aan jou, want echt heel veel te doen heeft hij ook niet gehad.
Denk ook niet dat je als Ajax geld zou moeten uitgeven aan met alle respect.een volgende oudere keeper.

2 december 2022 om 10:27

Hij is pas 28 kan nog gewoon minimaal 5 jaar op goed niveau mee

2 december 2022 om 10:31

Oudere keeper? hij is 11 jaar jonger dan Pasveer als het goed is. Daarnaast is 28 niet echt heel oud voor een keeper maar een ideale leeftijd. Vraag me alleen af of hij echt zo goed is, als wordt gedaan. Ik vind persoonlijk Bijlow nog steeds een betere keeper maar goed van Gaal heeft vaker een andere mening dat ik.

2 december 2022 om 10:54

Wel onzin dit van Vreven. Stelt hem niet op en gaat hem nu de hemel in prijzen. Enige reden is zogenaamd dat hij het buiten het veld niet op orde had. Stel hem dan op en laat hem een topsport leven ervaren. In de basis is (met name voor een keeper) heel anders dan reserve. Juist die druk van spelen is nodig om een topsportmentaliteit te creëren.

Snap de discussie niet met Bijlow, die vind ik echt heel erg matig. Zit niks in. Pakt af en toe een bal, maar zijn topniveau is niet hoog genoeg. Noppert heeft de ervaring niet en gaat ook nog fouten maken, maar heeft wel laten zien dat hij dit niveau aankan, iets wat ik bij Bijlow nog steeds niet heb gezien. Daarom snap ik die roep om Bijlow niet en de keuze van Van Gaal wel.

2 december 2022 om 11:32

Swaap…..een keeper van 28 is niet oud

2 december 2022 om 11:36

Misschien moet je eens wedstrijden van Feyenoord bekijken Noppert beter vinden dan Bijlow zit echt twee klasse verschil tussen maar goed.ben niet voor Ajax maar mijn advies niet doen is middelmaat

2 december 2022 om 22:20

Dit zou zo typisch zijn. Vlachodimos niet nemen om zijn voetballende kwaliteiten en dan Noppert halen die daar zeker niet beter in is dan Vlachodimos.

2 december 2022 om 10:28

klopt. Zijn kwaliteiten worden ook bestempeld als nuchter, oprecht en nu dat hij blijkbaar goed tegen druk kan.
Keeperskwaliteiten worden een stuk minder genoemd en dat hij lang in de marge heeft gespeeld zegt natuurlijk ook al iets

2 december 2022 om 10:36

Hij heeft een beetje Johnny hoogland vibes. Redelijk getalenteerd maar vooral zo lekker nuchter. Daar gaan we in Nederland echt keihard op. Dan maken zn kwaliteiten al iets minder uit.

2 december 2022 om 10:28

Messi ben dit met je eens.
Ik denk persoonlijk dat die bij Ajax niet gaat slagen.
Hij doet het nu goed hoor en pakt prima ballen, maar hij pakt ook niet alles even soepel.
Van de week een schot recht op hem af die hij moest scheppen die pakte hij niet heel soepel.
Zijn maar kleine dingetjes hoor maar gaat niet de keeper van ajax worden ik geloof er niet in

2 december 2022 om 10:29

Nee ligt niet aan jou. Mensen gaan weer mee met de hype en praten elkaar blind na. Zo denderend vind ik het allemaal niet. Heeft een paar ballen gepakt tegen senegal wat toch geen wereldreddingen waren. Tegen ecuador zag die er niet goed uit bij de 1 1 en tegen qatar glipte een bal door zn handen en had die het geluk dat die op de grond zat en zn benen de bal tegenhielden, anders was dat ook een megablunder geweest

2 december 2022 om 10:29

Hij wordt echt naar Ajax gepraat door de media. Op basis waarvan? Ajax moet een jongere keeper halen van pak m beet 23/24 jaar met potentie en het liefst ook internationale ervaring en thats it. Noppert is toch niet wat je zou moeten nastreven maar goed met H2 (Friese connectie) sluit ik het niet uit.

2 december 2022 om 10:36

Ja, en ook nog een die de helft van de penalty's pakt, meevoetbalt en de verdediging aanstuurt.

Waar gaat Ajax in hemelsnaam een keeper met potentie en internationale ervaring halen van die leeftijd?

2 december 2022 om 10:31

Als Noppert de stap naar Ajax maakt is hij wel de komende 6 jaren verzekert van de nr.1 positie in Oranje. Dan is hij ineens voor ruim 60% van de voetbalvolgers de beste keeper die NL heeft. We weten allemaal hoe opportunistisch en bevooroordeeld de voetbalwereld werkt.

Maar ik ben het met je eens hoor. Of Noppert moet echt een uitzonderlijke laadbloeier zijn en dan is het terecht dat hij groter wordt gemaakt dan zijn huidige status.

2 december 2022 om 10:48

Ik denk het niet 4fredondo. Koeman heeft denk ik (terecht) liever Bijlow.

2 december 2022 om 11:07

Jij weet alles, dus ik ga ervan uit dat je weet wat Koeman liever onder de lat heeft staan

2 december 2022 om 10:33

Eens. Hij heeft een paar goede reddingen verricht, maar daar staat tegenover dat hij in de poulefase niet vreselijk veel te doen heeft gehad en tegen Ecuador gewoon een blunder maakte die maar net goed afliep.

2 december 2022 om 10:39

Helemaal mee eens hoor, zo bijzonder is het niet wat hij heeft laten zien. Paar prima reddingen, maar dat waren ook gewoon ballen waarvan je verwacht dat een keeper op een WK die heeft. Leuk verder dat het een koele kikker is en de gunfactor heeft omdat het zo'n nuchtere jongen is, maar hij heeft me nog niet overtuigd dat hij nou dé keeper is die het bij Ajax gaat maken.

2 december 2022 om 10:44

Precies, volgens mij 1 lastig schot gehad (die bal laag in de hoek van Senegal) waarvan ik verwacht had dat Pasveer te laat zou zijn geweest en lengte tekort was gekomen. Verder waren alle ballen prima tegen te houden en hadden Bijlow en Pasveer deze ook wel gehad

2 december 2022 om 10:49

Nee. Hij is dit seizoen ongelooflijk goed. Ik werd hier uitgelachen toen ik dat al maanden geleden al zei dat ik hem wel als eerste keeper op het WK zou zien. Deze jongen is echt heel goed.

2 december 2022 om 10:54

Je kan moeilijk ontkennen dat Noppert in tijdsbestek van een jaar, zich uitzonderlijk aan het manifesteren is. Mooi man en dat op 28 jarige leeftijd.

2 december 2022 om 10:58

Hij wordt denk ik sowieso groter gemaakt dan hij is. Maar dit kan wel een soort selffulfilling prophecy worden. Doordat hij nu de kans krijgt op het hoogste podium (qua landenvoetbal) kan hem dat wel zo'n boost geven in z'n carriere dat dit ook echt voor een 'change' zorgt. Maar het WK is nog niet over. Mocht hij nu ineens gaan blunderen, kan die ballon denk ik ook in 1x worden doorgeprikt. Hij wordt wel heel erg door anderen naar Ajax gepraat. Niet dat het een verzwakking voor ons zal zijn, maar de vraag is natuurlijk wel of hij de onbetwiste goalie kan zijn. Zelf heb ik nog steeds liever dat Vlachodimos komt, maar denk niet dat hij nu Benfica wil verlaten voor Ajax.

2 december 2022 om 11:26

Wel mee eens. Hij heeft tot nu toe alleen ballen tegengehouden die een keeper ook hoort te hebben

2 december 2022 om 12:38

Gelukkig stonden Courtois en neuer prima te keepen.

2 december 2022 om 13:10

Niet echt, Noppert werd eerst zwaar onder een vergrootglas gelegd, wellicht oneerlijk (ik deed er zelf ook aan mee), omdat die onbekend was bij het grote publiek. Nu het blijkt dat hij zeer bekwaam is, mag dat ook wel met dezelfde "enthousiasme" worden uitgesproken in de media, vind ik.

2 december 2022 om 14:31

Nee, de enige bal die hij moest vangen tegen Qatar liet ie ook heel raar los. Tegen Ecuador ook wat hakken over de slootmomentjes. Ik vind het een toffe baas en leuk dat ie er staat, maar het is geen toppert.

Ik hoop dat AZ een bod op hem gaat doen. Het is relatief dichtbij voor hem. Het is ook een best nuchtere club wat bij zijn persoonlijkheid past. En wij zijn dringend toe aan een nieuwe keeper.

2 december 2022 om 10:33

Ja het is prima om het gokje van Van Gaal naar Alkmaar te halen. Alleen ik verwacht niet dat Heerenveen Noppert voor minder dan 3 miljoen laat gaan. Sterker, gezien de aandacht, denk ik dat Heerenveen misschien wel meer dan 5 miljoen voor Noppert kan gaan vragen en dan is hij voor een club als AZ gewoon te duur.

2 december 2022 om 10:55

Ga maar uit van 12 tot 15 miljoen voor de 1e keeper van Oranje. Vooral als ze de kwartfinale bereiken zul je biedingen krijgen boven 10 + denk ik. Is hij het waard nee, maar clubs tellen dat moeiteloos neer voor een NL international ook al is het een gokje.

2 december 2022 om 11:04

Noppert heeft van wat ik lees nog maar een contract van 1,5 jaar. Dus de ultieme hoofdprijs gaat het denk ik niet worden. Maar als buitenlandse clubs komen moet 5+ wel lukken. maar 12-15 miljoen wordt wel lastig vrees ik.

2 december 2022 om 12:22

Dat is idd niet zo lang en balen voor Heerenveen dat hij niet langer is vastgesteld. Dan wordt 10+ zelfs bij een halve finale lastig idd.

2 december 2022 om 13:25

3 miljoen voor de keeper van oranje 😂. Echt jullie az fans zijn wel zo goed om spelers van Heerenveen denken te kunnen halen voor een spotprijs. De keeper van oranje. Wat denk je zelf.

2 december 2022 om 10:38

Zo en hoe he, die Verhulst is echt super super slecht. Blunder na blunder. Zou Noppert ook een goede vinden voor AZ, ik zie Ajax graag een poging wagen bij Lafont. Staat wat stil in de ontwikkeling en een nieuwe omgeving kan hem wellicht goed doen. Nantes ook niet in supervorm dus zoveel zal die niet hoeven kosten.

2 december 2022 om 12:19

Afgesproken! Ga jullie voor hem, en komt Noppert naar ons
Verhulst is echt heel slecht inderdaad. Je hoopt elke wedstrijd dat AZ 2 doelpunten maakt als voorbereiding op de blunder van hem.

Ajax moet Noppert, Ziyech en een goede verdediger halen uit Zuid-Amerika dan zie ik ze zomaar met Peter Bosz als trainer weer gewoon overwinteren in de CL

2 december 2022 om 10:31

Er wordt wel wat meer gevraagd op CL niveau.
Als je geen spits hebt die constant scoort, geen LW met een actie in huis en een matig middenveld dan overwinter je ook dan niet.

2 december 2022 om 10:38

Gewoon Brobbey het vertrouwen geven meer dan prima spits voor het niveau Ajax. Linksbuiten Bergwijn meerdere wedstrijden de kans geven en in vorm laten komen (tadic op de bank). Middenveld is met Alvarez-Kudus-Berghuis gewoon Europese Subtop

2 december 2022 om 10:38

Brobbey scoort volgens mij redelijk constant. Tadic op links zet iedere wedstrijd 2/3 man vrij voor de keeper, dat is zo slecht nog niet. Middenveld hoeft met Alvarez - Kudus - Berghuis ook niet matig te zijn. Ajax moet investeren in een betere coach, 1 die wel de poppetjes op de juiste plek neer kan zetten en een tactisch plan heeft.

2 december 2022 om 11:02

Noppert hoef je niet te halen. Geef gewoon het vertrouwen aan Gorter en laat hem een aantal wedstrijden op goal staan en accepteer in het begin een paar foutjes. In de winter zullen naar vewachting juist Alvarez en Kudus gaan vertrekken en waarschijnlijk ook Blind. Dan moet je een rechter centrale verdediger halen die snel en sterk is zodat Timber op positie 6 kan gaan spelen. Daarnaast moeten ze een rechtsbuiten halen die er gelijk staat of nu eens Conceicao een kans geven. Dan kun je gaan spelen met Gorter, Rensch, nieuwe verdediger, Bassey en Wijndal, Timber en Kaplan met daarvoor Berghuis op 10 en voorin met Tadic/bergwijn, Brobbey en Conceicao. Dan heb je echt wel een goed team staan.

2 december 2022 om 11:31

Excuses ik doelde op kudus in de spits als noodoplossing. Want laten we eerlijk zijn ligt aan de coach.

2 december 2022 om 10:41

Waar komt toch die liefde voor Bosz toch vandaan. Wat heeft hij, behalve met Ajax de finale EL halen, als trainer laten zien? Heeft hij al een prijs als trainer gepakt?

Maak mij trainer en ik wordt zelfs kampioen met Ajax en daar heb ik geen versterkingen voor nodig.

Overwinteren in de CL is mede afhankelijk van de loting en de vorm van de tegenstanders. Napoli was in topvorm en Ajax in slechte vorm, dan is het niet vreemd dat je voortijdig wordt uitgeschakeld als ook Liverpool in de poule zit. Onder Ten Hag verloor je ook van Benfica, Gestafe, Valencia e.d., maar speel je ook een Dortmund en/of Bayern van de mat.

2 december 2022 om 11:13

Peter Bosz... weer vissen in dezelfde vijver. Men had bij Ajax gewoon Micheal Reiziger moeten doorschuiven als trainer, met ernaast een ervaren pion. Alsmede dat men Bogarde had moeten behouden als assistent. Het is immers niet te laat. Daarbij moeten we ons komende jaar focussen op de competitie/el. De strijd met Feyenoord en PSV zal immers al zwaar zat worden. De CL daar denken we pas weer aan evt. komend seizoen.

Zou niet verkeerd zijn want hij is wel beter dan Pasveer en Gorter. Maar goed door dit WK kan Heerenveen een aardige prijs vragen dus dat is wel een nadeel. Noppert is daarnaast nog nu in z’n prime van zijn carrière dus dat is wel een voordeel.

Weet niet wat ik hier van moet vinden. Noppert is een degelijke keeper die tot op heden eigenlijk nog niet is getest bij Oranje. Ik ben benieuwd aankomende zaterdag wat hij écht kan. Een keeper is overigens absoluut een must deze winter.

Gaat hij echt naar het keeperskerkhof??

Ik zou me vingers er niet aan durven branden

2 december 2022 om 13:46

Gelukkig weet jij het beter.

Keeperskerkhof? Geen idee waar dat op slaat en jij zelf waarschijnlijk ook niet.

2 december 2022 om 13:56

De plek waar geen keeper het gaat redden? Hoeveel talentvolle jeugd keepers hebben ze de laatste jaren gehad en waar spelen ze nu? Scherpen en Gorter gehaald en weg carrière.

Laten we wel wezen, Noppert is geen slechte keeper, gevalletje 6je, leuke vent ook, maar het feit dat hij blijkbaar de beste is die we hebben is een teken van diepe armoede.

2 december 2022 om 10:37

Maar hij is dus niet de beste. Dat is bijlow. Maar die moet nog even wachten tot koeman bondscoach is

2 december 2022 om 10:44

Bijlow had de onbetwiste nummer 1 moeten zijn, maar hij heeft de laatste 2 jaar niet de stappen gezet die je had verwacht. De laatste maanden is hij wel weer lekker bezig overigens, dus dat gaat ook wel goed komen maar het duurt toch net iets langer als dat ik had verwacht eigenlijk.

Het artikel waarvan je wist dat die zou komen op moment dat Van Gaal voor Noppert koos als 1e doelman... Vraag mij af deze jongen nou echt zo goed is, want is nog geen moment getest. Pas er wordt gewonnen van Amerika zullen wij zien wat zijn kwaliteiten echt waard zijn.

Dat Noppert een transfer gaat/moet maken lijkt in de media eigenlijk al vast te liggen. Analisten en oud trainers, iedereen die maar iets met Noppert of de voetbalwereld te maken heeft ziet hem de stap naar Ajax maken. Ook veel reacties hier bespreken meerdere clubs waar Noppert heen zou kunnen.

Alleen neemt niemand het feit dat Andries Noppert uit Joure achter de goal bij Heerenveen zou staan als hij niet binnen de lijnen stond mee in zijn betoog. Hij is net een halfjaar terug bij zijn jeugdliefde en speelt voor de club waar hij zelf fan van is. Legt nota bene elke thuiswedstrijd een sjaaltje van Nieuw Noord achter zijn doel.

Ik denk dat de aantrekkingskracht van Ajax (of bijvoorbeeld AZ) simpelweg niet groot genoeg is om Noppert uit Friesland te krijgen.

Niemand op deze aardbol heeft het over Noppert en Ajax gehad voor het WK ..
En nu zonder dat deze jongen dit weet of misschien niet eens zou willen , staat hij in de selectie van Ajax ..
Dit is echt Nederland ten voeten uit .
Laat hem eerst eens doorgaan met een fantastisch WK en daarvan genieten.
En dan gaan we het wel zien wat er gaat gebeuren met deze knaap .
3 redelijke goede wedstrijden wil nog niet zeggen dat hij de nieuwe van der Sar is ..
Beetje overdreven allemaal.
Als hij nu straks een fout maakt of misschien wel 2 ..
Gaat hij dan richting Jupiler League??

Hou eens op met dat gepush van Noppert richting Ajax. Je laat een keeper met 30 CL potjes zelf lopen en dan kom je met een omhooggevallen keeper van 2 meter. Die niet eens 60 potjes heeft gespeeld. Gijp zei het goed, men kan zich niet 10 jaar lang verkijken op een keeper, dat geloof ik echt niet.

Het zou echter een logische aankoop zijn als je ons bestuur ziet, dat overdreven Nederlandse gedoe van de RvC. Ik kon niet meer tegen deze aankoop zijn. Weg ermee.

Prima... geld neertellen, hem halen, ziyech halen en een linker verdediger.. dan bosz voor de ploeg..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren