Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blunderende Andries Noppert is plek onder de lat kwijt bij Heerenveen

Laatste update:

Andries Noppert is zijn plek onder de lat kwijt bij sc Heerenveen, zo schrijft de Leeuwarder Courant. De 29-jarige doelman kampt al enige tijd met een vormdip en ging afgelopen weekend opnieuw in de fout in de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2). Trainer Kees van Wonderen trekt nu zijn conclusies.

Er leek zondagmiddag geen vuiltje aan de lucht voor Heerenveen. De Friezen stonden in eigen huis met 2-1 voor tegen AZ en speelden bovendien met een man meer. Door een blunder van Noppert, die de bal tegen ploeggenoot Pawel Bochniewicz aanschoot, eindigde het duel echter in een gelijkspel.

Het was niet de eerste keer dat Noppert niet vrijuit ging dit seizoen. De doelman ging eerder onder meer in de fout tegen PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en FC Twente. De WK-doelman wordt door trainer Kees van Wonderen dan ook niet langer de hand boven het hoofd gehouden.

Van Wonderen geeft komend weekend in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard de voorkeur aan Micky van der Hart, zo weet Sander de Vries te melden namens de Leeuwarder Courant. Van der Hart kwam tot dusver twee keer uit voor Heerenveen.

Dat Noppert wordt gepasseerd door Van Wonderen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit seizoen waren er ook al speculaties toen de 29-jarige goalie in de fout ging, alleen kon hij toen blijven rekenen op het vertrouwen van zijn coach.

Noppert keerde in het seizoen 2022/23 terug bij Heerenveen en was meteen van grote waarde door als een van de dragende krachten te fungeren. De doelman hield geregeld de nul en kwam zelfs in beeld bij Louis van Gaal, destijds bondscoach van het Nederlands elftal.

Van Gaal haalde Noppert in september 2022 voor het eerst bij de selectie van Oranje en nam hem tevens op in de selectie voor het WK. Noppert kreeg uiteindelijk de voorkeur boven Justin Bijlow en Remko Pasveer en werd na Dick Schoenaker (1978) de tweede Oranje-speler die debuteerde op een WK.

Door zijn vormdip raakte Noppert het afgelopen halfjaar echter uit beeld bij Oranje. Door zijn flater in de thuiswedstrijd tegen AZ is hij nu ook bij Heerenveen zijn plek kwijt. De Friese club wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen en dus is Van Wonderen gebaat bij resultaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zei van Wonderen niet juist dat je hem moest steunen? Ik snap het wel, deze situatie was onhoudbaar.

30 januari 2024 om 12:44

Ja steunen zeker in het begin, maar het houdt een keer op. Het is nu ook een soort van steunen eigenlijk, maar dan in de vorm van zelfbescherming.

30 januari 2024 om 13:29

Ik ben een van de weinige, maar ergens vind ik het ook vreemd, om Noppert nu te slachtofferen voor het falen van de verdedigende wanorde bij heel Heerenveen!

Als Noppert plaats moet maken, moet van Wonderen misschien loyaal zijn en ook zijn spullen pakken, want deze cijfers zijn schandalig slecht.

Hij kreeg tegen Excelsior over 2 wedstrijden 6 goals om de oren.
Tegen een wankelend Ajax 4. Tegen Feyenoord 6, thuis tegen Sparta 3 en tegen Eagles ook 3! Tegen Volendam (thuis), Zwolle en 10 man van AZ 2 goals.

Dat zijn er 28! over 9 wedstrijden tegen tegenstanders waar het bij 15 tegengoals echt wel op hoort te houden.

Noppert krijgt weet ik hoeveel ballen op zich afgevuurd, dan gaat er ook wel eens wat mis!

Ik zal de laatste zijn die zegt dat de goals tegen AZ, Sparta en Twente geen blunders waren, maar nu hij onder een vergrootglas ligt wordt de goal van Pavlidis als blunder gezien en de tegengoal tegen Zwolle is gewoon zwaar ongelukkig dat polletje.

30 januari 2024 om 12:47

Nu moet je hem ook juist steunen, dus dat klopt

30 januari 2024 om 12:49

Het “steunen” is ook wel eens klaar hè. Bij andere clubs was hij maanden geleden al uit de basis verdwenen. Hij heeft lang genoeg “steun” gehad.

30 januari 2024 om 12:55

Steunen kan verschillende vormen hebben. Noppert is ook een uiterst realistische man en heeft misschien zelf wel gevraagd om de druk even van m af te houden.

30 januari 2024 om 13:48

Ja ik zeg t alleen maar omdat van Wonderen dat zei, zelf had ik 'm zeker al geslachtofferd.

Krankzinnige rise and fall heeft hij meegemaakt in 2 jaar. One season wonder maar toch maar mooi een WK meegemaakt.

30 januari 2024 om 13:41

Gewoon onvoorstelbaar en 1 van de kronkels van Van Gaal. Zo goed was hij niet eens in Oranje, maar Van Gaal heeft altijd wel zo'n experiment.

30 januari 2024 om 13:45

Vond hem op het WK gewoon prima. Kan mij niks geks herinneren. Ja stopte geen pingel maar goed dat kan iedere keeper over komen.

30 januari 2024 om 15:40

Ik vond het maar een hele gewone keeper.

30 januari 2024 om 14:42

Half season wonder eigenlijk als je erover nadenkt, want na het WK is hij geblesseerd geraakt en heeft hij nog twee wedstrijden ofzo gekeept.

Echt zijn enige goede periode was augustus - december 2022, precies op het juiste moment gepiekt om een WK mee te pikken. Was het 'gewoon' in de zomer gehouden had hij nooit een Oranje shirt aangetrokken. De samenloop van omstandigheden in dat half jaar waren voor Noppert echt wonderlijk.

30 januari 2024 om 15:36

Iedereen lijkt zijn uitstekende periode bij de Eagles te zijn vergeten. Die sterke periode was voor Heerenveen juist reden hem te halen.

Hij heeft precies op het goede moment gepiekt en heeft gewoon een WK gekeept, kunnen niet veel middelmate spelers zeggen

30 januari 2024 om 12:42

Wel jammer voor hem dat hij toen de stap niet heeft gemaakt. Was HET moment om te oogsten.

30 januari 2024 om 12:56

Dat ging niet, Heerenveen vroeg meteen 10 miljoen euro. Daar haakte de clubs op af.

30 januari 2024 om 12:59

Hij was na het wk een half jaar geblesseerd. Lastig om dan een transfer te maken

30 januari 2024 om 12:50

Hij werd vooral geroemd om zijn persoonlijkheid, nuchterheid, oprechtheid en tijdens het WK werd er maar zelden iets gezegd over zijn keeperskwaliteit.
Heeft inderdaad op een wonderbaarlijke wijze Van Gaal kunnen overtuigen, met wat geluk dat de overige keepers ook maar middelmaat waren

30 januari 2024 om 12:52

Aah hoe zo’n matige keeper het ook is, op het WK keepte hij prima. Niet opvallend hoor, maar gewoon prima.

30 januari 2024 om 12:56

oh zeker, niets echt fout gedaan. (nouja, bij de penaltyserie stond hij er wel als een toerist bij). Nauwelijks getest, maar wel een aantal ballen goed gepakt.

30 januari 2024 om 13:40

Heerenveen had hem toen moeten verkopen. Maar ze vroegen uiteindelijk teveel, waardoor hij nog steeds bij Heerenveen keepte.

Heerenveen had hem na het WK gelijk moeten verkopen.

30 januari 2024 om 14:15

Hij raakte geblesseerd dus dat ging niet zo makkelijk.

In ieder geval genoeg tijd om op de bank te knuffelen met van Wonderen!

Was te verwachten natuurlijk, kon niet lang meer duren na zoveel fouten.

Tja en terecht ook. Die gast is sinds zijn blessure na het WK geen schim meer van wat hij eerder was geweest bij Heerenveen. Maar ja aan de andere kant was hij altijd een degradatiekeeper geweest en ook nog is een reserve. Dit is dus eigenlijk altijd al zijn niveau geweest in zijn loopbaan. Zuur voor hem maar hij ligt er terecht uit. Maakt hele rare blunders dit seizoen en heeft ook moeite om houdbare ballen te stoppen...

Het kan ook gewoon echt niet meer. Die man maakt blunder na blunder en is enorm labiel. Als verdediger ga je ook met knikkende knieen het veld op met zo’n keeper achter je. Vraag me af of hij niet baalt dat hij niet meer uit het WK heeft gehaald, op de bank hij Heerenveen is ook niet alles.

30 januari 2024 om 12:42

Als Heereveen vervolgens steeds duidelijk maakte dat hij voor een bedrag van 10 miljoen mocht vertrekken, dan lag de schuld niet echt bij hem. Hij zal zelf natuurlijk wel balen, maar aan de andere kant had hij ook recent nog bijgetekend.

Op de bank hoort hij ook thuis.

Ik vind dus dat Noppert helemaal geen vormdip heeft. Dit is zijn niveau. Nooit onomstreden geweest ook voor zijn Go Ahead tijd al veel blunders. Heeft bij Go Ahead en daarna even Hveen en Oranje juist boven zijn kunnen gepresteerd en nu weer terug op zijn eigenlijke niveau vol blunders, zoals hij eerder ook altijd deed.

30 januari 2024 om 13:52

Onzin, prima keeper normaal gesproken

30 januari 2024 om 18:47

@GJ7300 Ik zou even zijn vorige clubs bekijken. Bij NAC een onzekere keeper, bij Dordrecht ook. Veel geblunderd. Pas bij Go Ahead gaan pieken en doorgetrokken tot het WK. Nu is het gewoon weer de oude onzekere Noppert.

Een prima keeper voor Heerenveen maar heeft het laatste jaar veel pech. Ik weet niet wat Heerenveen nog op de bank heeft zitten, anders gewoon vertrouwen geven die Noppert

30 januari 2024 om 15:46

Als je zoveel fouten maakt, kun je dat niet wijten aan pech. Dat is echt een mentaal dingetje.

30 januari 2024 om 16:34

Op de bank zit Mickey van der Hart, die ook een aardige reputatie heeft op het gebied van blunders maken.

Logische beslissing. Mentaal zit het even gewoon helemaal fout bij hem. Die conclusie trek ik met name uit die laatste blunder. Een keer naast een bal grijpen kan gebeuren maar dit moment waar hij de bal weg wil schoppen ipv simpel te vangen laat zien dat er op dat moment volledige kortsluiting bij hem was.

Het kan verkeren. Een jaar geleden werd ie nog geopperd als ideale doelman voor Ajax en PSV.
Heeft even een piek gehad, maar uiteindelijk is ie gewoonweg niet goed genoeg. Blijft achteraf natuurlijk krankzinnig dat ie op het WK keepte.

Zal noppert al spijt hebben dat hij zen piek moment niet heeft verzilverd met een financieel mooie transfer

30 januari 2024 om 12:57

Daar kon Noppert weinig aan doen. Heerenveen vroeg 10 miljoen euro, er waren geen clubs die bereid waren dat bedrag te betalen.

30 januari 2024 om 12:59

Spijt kan die niet hebben. Er was namelijk geen interesse. Ergens ook wel begrijpelijk. Als je pas op late leeftijd uit het niets begint te pieken is het altijd maar afwachten of het niet gewoon een incidenteel iets is. Dus clubs zijn meestal dan ook wel terughoudend hierin met interesse.

30 januari 2024 om 15:44

Op zich is dat nog niet per se erg, zolang je maar doorbreekt bij een Ajax, PSV of Feyenoord. Hij keept met alle respect in de middenmoot en daarvoor haalde hij dat niet eens. De kans is dan ook groot dat je over een langere termijn niet met de druk om kunt gaan. Plots interesseert het niemand meer hoeveel goede wedstrijden je speelt. Als je dan even blundert, gaat dat als een lopend vuurtje rond en dan komen de echt goede doelmannen tevoorschijn. Noppert kan die druk kennelijk niet aan. Mensen kijken niet meer naar hem als de doelman van een middenmoter, maar als een doelman op het WK en potentieel Oranje-materiaal. Da's toch even andere koek.

30 januari 2024 om 13:25

@kokokmakroon
Dat betwijfel ik, omdat hij in zijn interviews voor, tijdens en na het WK altijd vrij nuchter bleef en eerder nederig en dankbaar dan naast zijn schoenen lopen.
Hij is een prima clubkeeper, maar zoals vele keepers is het nu een periode dat elke fout wordt afgestraft.

30 januari 2024 om 15:42

Er staat nu gewoon veel meer druk op. Er wordt in relatieve zin naar hem gekeken en dat is hij niet gewend, denk ik. Hij is geen slechte doelman, maar ook verre van geweldig. In vorm een gemiddelde doelman of net iets daaronder voor Europese begrippen.

van de ene grabbelaar naar de andere. Van der Hart is ook een B keeper.
Zou niet graag in de schoenen van van Wonderen willen staan op t moment.

Dat het niet echt wil vlotten momenteel bij heerenveen kun je de oorzaak niet van bij noppert neerleggen.

Nee dan moet toch echt naar andere zaken gekeken worden. Van Wonderen heeft lang genoeg de tijd gehad.

Mickey van der Hart... gezien zijn staat van dienst zal Noppert voor einde van seizoen al wel weer nummer één zijn

Wel opmerkelijk hoe het loopt met Noppert. Goede periode gehad, WK mogen keepen, blessure opgelopen en sindsdien eigenlijk geen schim meer van de goalie daarvoor.
Het zal ongetwijfeld iets mentaals zijn (niet slecht bedoeld). Het doet wel wat met iemand als je zo snel piekt en dan weer even met beide benen op aarde moet landen in een korte tijd. Niet iedereen is daar even goed op berekend lijkt me.
Lijkt me een sympathieke vent, hoop voor hem dat die snel z’n vorm weer terug kan vinden en dat die er lekker in zit.

Bijzonder. Voor Heerenveen gewoon een uitstekende keeper. Nou en dat hij een slechte fase doormaakt, die hoor je gewoon te steunen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren