Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

PSV is ‘te triest voor woorden’ en wordt gesloopt door clubicoon

Maandag, 3 oktober 2022 om 16:18Guy Habets

Willy van de Kerkhof is des duivels over het spel van PSV. De Eindhovenaren verloren zaterdag op bezoek bij SC Cambuur met maar liefst 3-0 en dat gaat er bij het clubicoon van de Brabanders niet in. Hij stelt tijdens het radioprogramma WAKKER! op Omroep Brabant dat er actie gevraagd wordt van trainer Ruud van Nistelrooij.

PSV ging het weekend in als koploper van de Eredivisie, maar werd overklast in Leeuwarden en had nog geluk dat andere titelkandidaten als Ajax en Feyenoord ook punten lieten liggen. AZ won wel en is de nieuwe lijstaanvoerder. Van de Kerkhof was verbijsterd. "Het best kunnen we er niks over zeggen", klinkt het, waarna het clubicoon alsnog van wal steekt. "Als je de matige inzet en het spelniveau van PSV zaterdag zag, tegen een van de degradatiekandidaten in de Eredivisie dit jaar, dan moet je je diep schamen als je zo'n spel op de mat legt."

De 3-0 nederlaag kwam hard aan bij Van de Kerkhof. "Het is te triest voor woorden dat een elftal op dit niveau zich zo laat afslachten door Cambuur. Dit mag niet gebeuren, ik heb hier geen woorden voor. Ik ben er dit weekend echt ziek van geweest. Dit kan toch niet? Op dit niveau mag je van dit soort ploegen in ieder geval niet verliezen. Van ploegen in het rechterrijtje moet je toch alle wedstrijden kunnen winnen?"

De Eindhovense club speelt komende donderdag in de Europa League tegen FC Zürich en dan zal er beter spel op de mat gelegd moeten worden, weet de voormalig middenvelder. Het niet kunnen winnen van ploegen als Cambuur is volgens hem symptomatisch voor het huidige PSV. "Dat is waarom dit PSV nog niet aan de top staat. Topclubs in Europa spelen thuis en uit minimaal gelijk tegen kleinere clubs en vaak winnen ze die wedstrijden makkelijk. Wij zijn nog niet op dat niveau waar we willen en denken te zijn. Er is werk aan de winkel voor Ruud van Nistelrooij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door neutraal1978)

Ik ben 27. Kijk bijna iedere wedstrijd van PSV sinds 2004, maar afgelopen weekend is misschien wel de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien van PSV. Toch laat ik me graag verbeteren; heeft iemand nog een zwakkere wedstrijd?

3 oktober 2022 om 16:26

Ik kan me een 2-6 thuisnederlaag herinneren in 2012, hoe was dat voor jullie?

3 oktober 2022 om 17:07

Dat was natuurlijk wel tegen een behoorlijk sterk Twente, met veel kwaliteit in de ploeg. Deze nederlaag is tegen een stugge, maar vrij matige tegenstander als Cambuur.

3 oktober 2022 om 17:15

Klopt. Twente had echt een heerlijk team toen. Nederlaag was bovendien wel een tikkeltje geflatteerd, net als de 2-6 tegen Vitesse in 2013 (die overigens ook een mooi elftal hadden met Propper, Atsu, Bony, Piazon etc)

3 oktober 2022 om 16:28

Die 5-0 bij Willem II in ik meen 2018 lijkt me ook een goede kanshebber

3 oktober 2022 om 18:01

Die zou ik bijna disqualificeren puur en alleen omdat het precies wat we nodig hadden voor AZ en Ajax (als aanloop naar de mooiste titelwedstrijd die ik tot nu toe live heb gezien, natuurlijk met een zware PSV-bril)

Haugesund was een drama, maar kostte ons niets

Mijn persoonlijke top-3 voor meest dramatische wedstrijden PSV sinds ik kijk zijn
3. PSV-NK Osijek 0-1 (voorronde UEL 2018)
2. LASK-PSV 4-1, UEL groepsfase 2019. LASK uiteindelijk 2e in de groep en PSV 3
1. NK Osijek-PSV 1-0 (2-0 o.a.)

Die laatste deed echt ongelofelijk veel pijn

3 oktober 2022 om 18:37

Osijek daar was ik bij vanuit de andere kant van het land 😎 Wat zaten we toen in zak en as en dan te bedenken dat we toen de beschikking hadden over Lozano en Bergwijn.

3 oktober 2022 om 16:32

Dan moet je ook meegemaakt hebben dat PSV in het seizoen 2017 - 2018 met 5 - 0 verloor van Willem II.

3 oktober 2022 om 18:03

Die kwam helemaal niet zo hard aan, ook mede omdat dat ervoor zorgde dat PSV-Ajax de titelbeslisser ging worden in plaats van het feestduel na de beslissing.
(Ja ik weet dat we nog tegen AZ-uit moesten en daar van een 2-0 een 2-3 hebben moeten maken)

3 oktober 2022 om 16:33

Haugesund en Osijek thuis komen bij mij altijd direct boven als het om slechte wedstrijden gaat.

3 oktober 2022 om 16:43

Bij mij Glasgow Rangers dit jaar. In eerder genoemde wedstrijden vond ik de tegenstander boven zichzelf uitstijgen. Maar deze wedstrijd was het de lamme tegen de blinde…

3 oktober 2022 om 16:44

Hierboven al genoemd, maar die 5-0 tegen Willem II en die 2-6 tegen Twente waren denk ik toch wel de grootste dieptepunten.

3 oktober 2022 om 16:53

LASK Linz - PSV 4-1 uit 2019. Het tweeluik met Osijek van dat jaar daarvoor komt ook nog in de buurt. Allemaal onder het zelfbenoemde topsportklimaat van Gerbrands

3 oktober 2022 om 17:29

Die 5-0 tegen willem 2?

3 oktober 2022 om 18:35

Mag ik 24okt 2010 opperen maar dat is geheel niet objectief of eerlijk😉

3 oktober 2022 om 18:35

Bekerwedstrijd een jaar of 10 geleden. Tegen amateurs bijna verloren, met toch wel wat basisspelers erin. Was ook nog in Eindhoven. Ik meen tegen een team uit Limburg

3 oktober 2022 om 18:42

Roda is afgezakt, maar om ze nou amateurs te noemen.. eigk geen idee welk team of wedstrijd je bedoelt.

3 oktober 2022 om 19:42

Vitesse thuis, met Cocu. Toen stond Depay ook letterlijk te janken bij de harde kern..

3 oktober 2022 om 20:18

Ik vind een paar dikke nederlagen tegen Ajax of Feyenoord nog wel pijnlijker, met name omdat het tegen een directe concurrent is, maar als je tegen Ajax of Feyenoord speelt als zaterdag, ga je er met 7-0 of 8-0 van af

4 oktober 2022 om 09:50

ooit psv -rkc thuis, 0-3......

Terecht, zegt niks gek.

Het verbaast mij en eigenlijk ook weer niet dat Psv iedere wedstrijd weer speelt met 11 man op eigen helft (ook afgelopen zaterdag) en gokt op de counter met Gakpo,en Simons. Zelf tegen de kleinste clubs wordt er afwachtend gespeeld.
De opmerking van Nistelrooi dat RKC goede spelers had en toen noemde hij er een aantal.
Ik schrok en dacht man wat maakt het uit wie er daar spelen en hoe ze spelen, ga voetballen en win gewoon .gemakkelijk. Nee, ik zal je even namen noemen van toppers bij RKC.

Het verbaast me ook weer niet, omdat Nistelrooi zo graag Rutte er bij wilde. dan weet je al dat het afwachten en vooral veel praten wordt.

3 oktober 2022 om 16:31

Ik zie ook de hand van Rutten vooralsnog.

Op dit moment is t geen 433 elftal. 532, 4222 of 442. Guti erbij voor de organisatie en stabiliteit. Saibari eruit. Veerman kan ook vanaf rechts als middenvelder eventueel.
Het collectief drukzetten is van dien aard dat Vincent Bijlo en Stevie Wonder er nog onderuit voetballen. Gatenkaas. Teze moet centraal of op de bank.

3 oktober 2022 om 16:48

Sir Paul

Ik zou ook inderdaad voor 532 gaan. Achterin versterken, daarom zou ik niet voor opstelling met 4 achterin gaan

Gewoon 3 Cv's en op de backs Max en Mweme. Zijn opkomend wel goed, alleen verdedigend drama. Dus ideaal voor de 352.

Voorin zou ik gokken op Gakpo en Elghazi.

Middenveld Sangare, Veerman en Simons. Indien tegen sterke tegenstander kan ook Guti spelen en gaat Simons met Gakpo voorin

3 oktober 2022 om 18:14

Ziet er goed uit idd. Wat versteviging. Heb naast dat t voetbal ook de motivatie soms door de ondergrens gaat. Daarom denk ik aan Guti. Was bezig aan een puike serie eind vorig seizoen.
Wat Ruud wil is met dit materiaal onmogelijk imo.

3 oktober 2022 om 16:54

Helemaal mee eens. Het systeem dat Oranje speelt, zou passen bij het beschikbare spelersmateriaal. Toegegeven onze verdediging is verre van ideaal, maar misschien met 3 cv’s complementair aan elkaar. De backs in hun kracht zodat ze naar voren kunnen rennen (zijn ze beter in dan verdedigen) en vooral overal op het veld rugdekking kunnen geven en de aanvallers dichter bij het doel. Op dit moment is het gewoon overleven tot aan het WK en hopen dat je dan misschien iets kan doen en de geblesseerde spelers terugkomen. Hoe je het went of keert, zonder De Jong, Boscagli, Madueke, Mauro en een fitte El Ghazi missen we gewoon teveel specifieke kwaliteiten waarvan de meeste toch wel in de basis zouden staan.

3 oktober 2022 om 17:21

Ja klopt, of 352, Obispo LA, braithwait CA, Teze RA, max LM, veerman en sangare CM of guti, Mwene RM het liefst m junior, xavi op 10, gakpo en savio in de R en L voor.

Willy mag zeggen wat hij wil, hij is idd een icoon van de club.
Maar ik vind wel dat ex-voetballers weleens lijken te vergeten dat zij ook weleens een baggerwedstrijd hebben gespeeld.
Hij speelde van 1973 t/m 1988 bij PSV, maar vooral in de 70-er jaren heb ik nog wel wat wedstrijden gezien die je tegenwoordig een zaadwedstrijd zou noemen.
Dus ja, hij heeft gelijk, maar een beetje nuance doet geen pijn mensen.

3 oktober 2022 om 16:46

"maar ik vind wel dat ex-voetballers weleens lijken te vergeten dat zij ook weleens een baggerwedstrijd hebben gespeeld."

Klopt uiteraard. Willy van de Kerkhof heeft bijvoorbeeld eens met PSV een bekerwedstrijd, thuis nog wel, tegen FC Wageningen verloren met 1-6. Wageningen speelde toen in de eerste divisie, PSV zou dat seizoen de landstitel en de UEFA Cup gaan winnen.

3 oktober 2022 om 17:12

Ja, hou op zeg! Vreselijk was dat.
En dan wel kampioen worden en de UEFA cup (bastia!) pakken. 1978, toch een goed jaartje.

Dezelfde Willy als die opstaat en voor de spiegel staat en zegt : "he René, wat doe jij hier"?

3 oktober 2022 om 19:57

Ik weet dat Willy en Rene doorgaans niet met de meest doordachte analyses komen. Maar we hebben het wel over een voetbalicoon met een Europa Cup I, een UEFA Cup, twee zilveren WK-medailles en zes landstitels op zak. Die veel gedaan heeft voor goede doelen, ook in een periode waarin hij het geld dat hij ophaalde ook erg goed zelf had kunnen gebruiken. Dus een beetje meer respect is wel op z'n plaats.

PSV heeft een begroting van 85 miljoen. Dat is meer dan dubbel zoveel als de begroting van AZ en Twente. Maar bij die laatste 2 ploegen zie ik vaste patronen en een duidelijke spelopvatting. Bij PSV ontbreekt dat compleet. Hoeveel spelers heeft PSV nou echt die beter zijn dan die van AZ en Twente? Van de achterste 4 wordt niemand zenuwachtig en van Til al zeker niet. De rechtsbuiten van dienst is heel matig. De overige spelers hebben wel kwaliteit maar geven te vaak niet thuis op momenten dat het er op aan komt en vanaf de bank kun je ook niets verwachten. Vertessen bijvoorbeeld is toch gigantische armoede. PSV moet maar hopen dat Luuk de Jong snel terug is want die kan een team over het dode punt helpen. Maar met zo'n begroting is dit toch een dramatische conclusie.

oh jee.. er wordt weer eens iets "gesloopt"... wat een kansloze pokke titels hier toch altijd

3 oktober 2022 om 18:28

Is echt niks van over gebleven, alles is gesloopt. Niet alleen de club, maar ook het stadion en de clubcultuur. Het is afwachten of PSV zich kan herbouwen na misschien wel de grootste mokerslag van de 22e eeuw.

Als je daadwerkelijk op zoek wilt naar de grootste schandvlek voor PSV dan vind je die volgens mij op 21 december 1977. De ongeslagen kampioen verloor toen met 1-6 op eigen veld van FC Wageningen. Bij PSV speelden o.m. de gebroeders v.d. Kerkhof, Stevens, van Beveren, v.d. Kuylen (die de enige Eindhovense goal maakte) Lubse en Deykers. Bij FC Wageningen speelden toen o.m. Harry Suvee, Stanley Bish, Jan Osenbruggen, Bram Braam en Gerdo Hazelhekke. En Jan Menting, die er volgens mij drie in schopte. Het grappige is niet alleen dat het in 1-6 eindigde, maar dat FC Wageningen nog zeker vier opgelegde kansen miste.

Ach ze verliezen een keer en leiden is in last. Kom op zeg, vroeger zeiden wij: “daar wordt je hard van” gewoon door gaan en vooruit kijken!

Zijn jullie de 1-6 tegen Wageningen soms vergeten? Gerdo Hazelhekke was de naam. 1977

Het is bij PSV the same old story. Allemaal net niet. Er moet daar echt iets veranderen willen ze ooit nog eens kampioen worden. Beter beleid, klaar zijn voor een plan B. Je ziet nu wel, nu de Jong nog langer geblesseerd is dat het ruk is, waar is plan B. Hebben ze niet, er had een 2de spits aangekocht moeten worden. Enzovoort......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller60
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper140
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
N. SchiksKeeper00
B. WatermanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

195 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022- PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren