Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haaland is niet te stoppen en schiet ook record Van Nistelrooij aan diggelen

Laatste update:

Erling Braut Haaland heeft dinsdagavond wederom een record verbroken. De aanvaller van Manchester City (23) is de snelste speler ooit die het aantal van veertig treffers in de Champions League weet te bereiken. Haaland, die scoorde in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen RB Leipzig, had daar slechts 35 wedstrijden in het miljardenbal voor nodig.

Het record was tot dinsdag in handen van Ruud van Nistelrooij, die 45 wedstrijden in de Champions League nodig had om tot 40 treffers te komen. Kylian Mbappé (59 duels), Lionel Messi (61 duels) en Robert Lewandowski (61 duels) maken de top vijf compleet.

Het was de tweede keer in een paar dagen tijd dat Haaland een record uit de boeken speelde. Afgelopen zaterdag tegen Liverpool (1-1) bereikte hij als snelste ooit de grens van 50 goals in de Premier League, waar hij 48 wedstrijden voor nodig had. Hij speelde daarmee Andy Cole uit de boeken. De oud-aanvaller had in 1993 en 1994 64 duels nodig namens Newcastle United om 50 maal het net te vinden.

Haaland leidde dinsdagavond de comeback in van Manchester City, dat bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeek tegen RB Leipzig. De Noorse superster tekende in de 54ste minuut voor de aansluitingstreffer, waarna Phil Foden en de ingevallen Julián Álvarez het karwei afmaakten voor the Citizens.

Guardiola
Manager Josep Guardiola prees de veerkracht van zijn elftal, maar schrok tegelijkertijd van de manier waarop RB Leipzig kon scoren in de eerste helft. "Je moet duels winnen en sterker zijn dan je tegenstander. Maar dat waren we niet. En dat overkwam ons laatst tegen Chelsea (4-4, red.) ook al. We zijn nu dus twee keer gewaarschuwd", zo klonk het na afloop op het persmoment.

Guardiola kreeg de vraag in hoeverre hij onder de indruk is van Haaland. "Moet ik dat nu alweer uitleggen?", zei de winnende manager met een kwinkslag. "Ik ben zeer onder de indruk, want hij heeft opnieuw een record verbroken. Het is een fantastische speler, maar dat heb ik al heel vaak gezegd."

"We houden van hem. Het was ook een fraai doelpunt. En zelfs als Erling een keer mist, dan heeft hij in ieder geval voor gevaar gezorgd. We zijn heel erg blij met zijn aanwezigheid", aldus een zeer enthousiaste Guardiola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Haaland een hele goede spits hoor, maar wat een onzinstatistieken worden er tegenwoordig toch allemaal verzonnen. 40 goals is te gek, ik zal ze nooit meer maken in de CL vrees ik, maar de speler die het minste wedstrijden nodig had om er 40 te maken is toch niet zo boeiend?

29 november 2023 om 10:57

Tuurlijk wel?

Als iemand dit straks al na 25 duels kan bewerkstelligen is dat toch weer veel knapper dan Haaland?

29 november 2023 om 11:05

Gaat erom dat het een beetje een vreemde statistiek is. Komen ze volgende wedstrijd met de statistiek dat hij als snelste bij de 42 goals komt want niemand deed dat in minder dan 36 wedstrijden?

Als het nou 50 goals was, oke. Maar 40?

29 november 2023 om 11:07

Wat is er minder arbitrair aan 40 dan 50? Gewoon omdat het de helft van 100 is?

Al die getallen zijn arbitrair. Dat er met tientallen gewerkt wordt, lijkt me dan echt vrij logisch.

29 november 2023 om 13:01

Alle getallen zijn arbitrair maar wij als mensen hechten meer waarde aan sommigen dan anderen. Zo hebben we soms een voorkeur aan afgeronde getallen of “jubileum” getallen.

Maar het punt dat wordt gemaakt is dat we nu dus een artikel kunnen verwachten van elk opvolgende goal van haaland als z’n gemiddelde niet te ver naar beneden zakt.

Dus misschien een pleidooi van de poster aan vz om te bepalen bij welke getallen we dat gaan vieren en welke niet.

29 november 2023 om 10:59

Dat is jou mening toch? Ik vind dit best een interessante want er zijn sowieso al weinig spelers die de eer hebben er 40 te mogen maken laat staan in zo'n beperkt aantal wedstrijden.

29 november 2023 om 11:25

Tientallen zijn gewoon normale maatstaven.

Voorbeelden:
Een robijnen huwelijk vier je wanneer je 40 jaar getrouwd bent.
Jubileumuitkering is een eenmalige toelage die werkgevers onbelast mogen geven aan werknemers die 40 jaar in dienst zijn.

Geweldig maar een voetbal carrière is als een marathon.

29 november 2023 om 12:43

Waardoor denk jij dan dat Haaland dit de aankomende 10 jaar niet volhoudt? Als de afgelopen jaren van consistent presteren een voorbode mogen zijn, kijken we hier naar een van de grootste aller tijden.

29 november 2023 om 14:24

We hebben gezien bij Van Basten dat een blessure je hele carrière kapot kan maken. Dat kan Haaland ook overkomen, al hoop ik het van niet.

Geweldige spits en statistieken maar lekker nostalgisch blijf ik Ruud er boven zetten, toch een jeugdheld.

29 november 2023 om 11:14

Ik blijf sws alle voetballers van vroeger boven die van nu zetten. Al schieten Mbappe en Haaland elke record van Messi en Ronaldo er uit dan plaats ik hun alsnog boven de eerste 2. Geeft Bellingham elk seizoen 40 assists voor de rest van zijn carrière, dan nog plaats ik Zidane, Pirlo en Iniesta boven hem. Er word nu tegenwoordig alleen gekeken naar stats maar sommige voetballers hadden gewoon magie over zich heen, dat is met geen enkele statistiek te benadrukken.

29 november 2023 om 11:25

@barcalover, dit heb ik met Thierry Henry. Het is gewoon een stukje nostalgie vooral denk ik, Wat Henry en Zidane voor ons zijn zullen Haaland en Mbappe voor een andere, jongere generatie zijn, geloof me.

29 november 2023 om 11:36

Precies, dit heb ik dus met Kaka bijvoorbeeld. Spelers als Bellingham (hoe blij ik ook met hem ben, Musiala of Pedri kunnen nog zo goed worden, ze zullen imo nooit beter zijn dan Kaka.

29 november 2023 om 11:39

Maar Haaland zal ook nooit beter worden dan Henry, buiten R9 nauwelijks completere spitsen gezien dan Henry vanaf 2000 tot aan nu. Die kon 4 a 5 man passeren en scoren dat kan Haaland toch duidelijk niet. Ook Kaka was een van de aller beste op zijn positie. Denk dat Bellingham dat niveau ook nooit gaat halen.

29 november 2023 om 11:55

Wat moet een spits doen?

29 november 2023 om 11:58

Ja dus puur qua stats is Inzaghi ook beter dan een R9.

29 november 2023 om 12:13

Jammer genoeg voor jou heeft Lima meer goals dan Inzaghi. Over assists hebben we het dan maar even niet.

En dan is het nog een afschuwelijk voorbeeld door Ronaldo’s blessure.

29 november 2023 om 12:30

@derkaiser123, Spitsen zijn er in verschillende soorten en maten met verschillende kwaliteiten. Als een van je criteria is om 4 a 5 man te passeren dan zal Haaland er niet tussen staan nee, maar als je criteria is om echt ten alle tijden op de of andere manier op de juiste plek te staan zal Henry daar niet tussen staan. Completer is Henry sowieso. Beter zal de toekomst uitwijzen aangezien de ene 23 is en de andere al klaar is.

29 november 2023 om 16:50

Inderdaad, wie herrinnert zich niet GO Smith, die schoot de ballen er zo makkelijk in, in de jaren 1892-1903.

29 november 2023 om 11:41

Ruud uit de periode dat je nog onbestrafte enkeltrappers en ellebogen had. Zijn telling CL begon ook bij PSV denk ik? Denk dat ik prestatie van Ruud ook wat hoger heb zitten.

29 november 2023 om 11:48

Haaland zn telling begon bij RB Salzburg he.

29 november 2023 om 12:12

Wat mij het meeste opvalt is dat de champions league en daarvoor de EC1 vele malen sterker bezet waren dan nu het geval is.

Velen onderschatten Haaland nog steeds omdat hij niet technisch genoeg oogt ofzo en geen scharen doet? Allereerst deze gast is 1,94m, sterk en super snel, daarnaast is zijn timing voor de goal exceptioneel met een verwoestend schot en ook nog eens een gevaar in de lucht.

Je moet de statistieken van die jongen er eens bij pakken vanaf zijn tijd bij Salzburg. Overal scoort hij rond de 1 goal per wedstrijd of beter en dat is nog exclusief zijn assists. Nu al 40 doelpunten in de Champions League is echt bizar.

Het gemak waar deze jongen goals er in schiet is wel wonderbaarlijk. Vergeet niet dat hij al CL met Salzburg speelde, waardoor hij (in principe) altijd tegen betere teams stond te spelen. Mensen doen er wat mij betreft wat te makkelijk over, omdat hij niet de fluwelen stijl van Henry, R9 enz. heeft.

Beste spits van dit moment.

Toch was voetbal een stuk anders vroeger hè, het voelde in elk geval anders. Vroeger echt een soort van magie mooi voetbal en techniek. Nu is het heel snel en atletisch geworden en gaat het alleen maar om de statistieken. Ach ik ben gewoon een oude lul aan het worden, de k voor iedereen dat voetbal het mooiste is als wanneer je een kind bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren