Calvin Bassey weet na dramadebuut hoe lang Ajax hem kwijt is

Maandag, 1 augustus 2022 om 16:26Tom Rofekamp • Laatste update: 19:19

Ajax moet het de eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen doen zonder Calvin Bassey. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de verdediger naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel om de Johan Cruijff Schaal (3-5 verlies) een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor lijkt trainer Alfred Schreuder tegen FC Groningen en Fortuna Sittard sowieso weer aan te gaan treden met een centrum van Jurriën Timber en Daley Blind.

Bassey maakte afgelopen zaterdag tegen PSV na 62 minuten zijn debuut voor Ajax, maar nog geen kwartier later kwam daar alweer een einde aan. De miljoenenaankoop van Rangers kwam met gestrekt been in op tegenstander Ismael Saibari en mocht na een VAR-check gaan douchen van arbiter Dennis Higler. Maandag kreeg Bassey te horen hoe lang hij moet wachten op zijn volgende minuten voor de Amsterdammers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het eerstvolgende duel waarin de Nigeriaans international in actie kan komen is het uitduel met Sparta Rotterdam op 28 augustus. Tot dan zal Schreuder vermoedelijk kiezen voor een centrum van Timber en Blind. De oefenmeester heeft ook nog Perr Schuurs, Lisandro Magallán en Kik Pierie achter de hand, terwijl rechtsback Devyne Rensch van huis uit ook centrumverdediger is. Eerstgenoemde mikt echter op een vertrek naar Torino.

Kopzorgen onder de lat
Volgens De Telegraaf hoeft Jay Gorter bij de Eredivisie-ouverture in Sittard niet te rekenen op een basisplaats. Schreuder weigerde de goalie na zijn jammerlijke optreden zaterdag publiekelijk af te vallen, maar het dagblad vermoedt dat de alarmbellen zijn gaan rinkelen in Amsterdam. Maarten Stekelenburg blijkt in de herfst van zijn carrière flink blessuregevoelig, terwijl Remko Pasveer net terug is van een vingerblessure. Laatstgenoemde lijkt komende zondag de voorkeur te gaan krijgen van Schreuder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

193 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Twee wedstijden, dat valt nog wel mee voor zo'n grove overtreding. Die Psv"er had zijn enkel kunnen breken.
Hopen dat Bassey heeft geleerd, komt wel symphatiek over in de media.

1 augustus 2022 om 16:35

Inderdaad grove tackle, maar zat verder weinig kwaadbloed in. 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk lijkt mij dan ook meer dan terecht.

1 augustus 2022 om 16:44

@dirk_borst, heb de herhaling er nog even op nageslagen.
Klopt eigenlijk wel, het was met name ongelukkig van bassy

1 augustus 2022 om 16:50

Je zou volgende keer ook de herhaling kunnen kijken voor je een reactie plaatst. Scheelt weer een (waarschijnlijk) onbedoelde provocatie richting sommige leden

1 augustus 2022 om 17:24

Thanks voor de aanvulling Uchebo. Neem het zeker mee. 👍

1 augustus 2022 om 17:26

Provocatie?

1 augustus 2022 om 19:41

@,prima de wedstrijd is 2 dagen geleden. Alles is 10ox langs gekomen. Toch reageer jij nu ergens op zonder dat je weet waar je t over hebt en vervolgens ga je pas kijken wat er echt is gebeurd. Beetje raar, reageren is niet verplicht

1 augustus 2022 om 16:35

Zo grof was het ook allemaal niet Prem, niet zo overdrijven. Hij kwam met een laag gestrekt been in, ging voor de bal, was te laat er raakte de enkel. Terechte rode kaart, maar een schorsing van meer wedstrijden is onnodig. Het was geen doelbewuste actie om de speler ernstig te blesseren.

1 augustus 2022 om 16:56

Vooral niet voor iemand zijn eerste rode kaart bij de knvb. Mocht ie dit ieder seizoen 2 keer hebben is het een ander verhaal. Niet dat ik dit verwacht bij hem

1 augustus 2022 om 17:31

Als je met gestrekt been inkomt dan neem je toch bewust het risico dat je iemand flink kunt blesseren.
Of dat laatste dan wel of niet de intentie is doet er dan niet zo veel meer toe.

1 augustus 2022 om 18:16

Ben het vrijwel helemaal eens met je, maar vond het ergens wel "zorgwekkend" dat hier na een ingrijpende van de VAR alsnog rood voor gegeven werd. De scheidsrechter stond op een meter afstand, had de situatie als hard beoordeeld en een gele kaart gegeven. Waar is het principe van "alleen ingrijpen bij een overduidelijke fout" gebleven..

1 augustus 2022 om 19:03

Kenada. Dat slaat natuurlijk nergens op wat je zegt. Een overtreding moet los beoordeeld worden, zonder te kijken of een speler dit vaker doet. Het gaat om de overtreding niet om de speler. Zoals jij t zegt zou een speler die vaak buitenspel staat altijd afgevlagd worden, jaaa want hij staat echt heel vaak buitenspel...onzin natuurlijk.

1 augustus 2022 om 19:09

@marton: Ik snap wat je bedoelt, en ergens ben ik het ook wel met je eens. Denk dat de VAR in dit geval heel duidelijk heeft gekeken naar waar de speler wordt geraakt, gestrekt been op zijn enkel. Als Bassey hem op zijn voet had geraakt weet ik niet of de VAR ook had ingegrepen. Dus wat dat betreft snap ik dat je doet op intentie en intensiteit. Maar ik kon wel leven met de rode kaart.

Maar nogmaals, wat jij zegt wordt ook heel vaak bij beoordeling van penalty-situaties geroepen, of de scheids nou wel of geen penalty geeft, de VAR gaat sowieso mee in het oordeel omdat het geen overduidelijke fout was.

1 augustus 2022 om 19:14

Rode kaart is een rode kaart. Hoe vaak je een bepaalde overtreding ook maakt. Zou geen verschil moeten zijn. En ik verwacht eigenlijk wel meer kaarten, gezien de competitie waar hij speelde over het algemeen als toleranter wordt ervaren, net als de premier league in Engeland. Zal een wenperiode zijn wat hier wel en niet mag.

1 augustus 2022 om 19:29

Fcderuijter: Ik denk dat Keneda doelt op de schorsing van 2 wedstrijden. Dan speelt het verleden van een speler weldegelijk mee, beetje vergelijkbaar bij verkeersboetes. Als je vaker bekeuringen krijgt waar geen vast boete bedrag voor staat, dan kan het zijn dat je een keer voor de rechter moet komen en dat die rechter je dan een extra hoge boete geeft vanwege je verleden. Als hij bedoelt of het wel of geen rood was, dan ben ik het met je eens dat je elke situatie apart moet beoordelen.

2 augustus 2022 om 13:36

Tja, je kan een speler ook geen lichtere straf geven omdat het z'n eerste keer is. Dat kan misschien als hij al 3 jaar lang 30 potten per seizoen speelt, maar deze jongen heeft momenteel een gemiddelde van 1 rode kaart per 15 (?) minuten. Dat is natuurlijk enorm overtrokken omdat het z'n eerste wedstrijd is, maar daarvoor ga je geen lichte straf uitdelen lijkt me.

2 augustus 2022 om 17:03

Geen lichtere, maar zeker geen zwaardere. 2 wedstrijden is prima.

1 augustus 2022 om 16:36

Om ervan te leren moet je het eerst kunnen erkennen dat je fout zat. Ik vond niet dat hij dat liet zien uit zijn reactie bij de rode kaart, wat ik nog veel opmerkelijker vond is daarna dat handje geven aan medespelers en Schreuder nadat je dus zo schandalige debuut meemaakt. Ik had echt zo iets van kerel je benadeelt je team en daarna dus doen alsof het geen rood was.

1 augustus 2022 om 16:44

Prem en andere dramaqueens, doe eens een keer normaal zeg. Het viel allemaal reuze mee. Hij probeert de bal te spelen, maakt een keurige sliding, geen gestrekt been en het andere achter het lichaam. Hij is vervolgens een fractie te laat en krijgt terecht rood. Het was verder geen grove charge o.i.d. Dat provoceren hier door steeds dezelfde personen is uiterst irritant.

1 augustus 2022 om 16:45

@jaakke, zie mijn reactie hierboven op Dirk_borst.
Je reageert als door een slang gebeten. NIet mijn intentie.

1 augustus 2022 om 16:51

Jakke

Als jij een andere mening als provoceren ziet dan is er imo maar 1 dramaqueen in dit gesprek. Keurig of niet, te laat is te laat en het was een flinke tik op een kwetsbare plek. Hij liep dus het risico om een tegenstander ernstig te blesseren dus is een schorsing meer dan terecht.

1 augustus 2022 om 17:00

Jaakke ontkent toch ook niet dat het een overtreding was? Wat Jaakke en andere leden stoort is het gedrag van sommige reageerders, dat heeft toch weinig met en andere mening te maken? Het zijn imo altijd dezelfde mensen die op een bepaalde overtrokken manier reageren.

1 augustus 2022 om 17:08

Tis gewoon onhandig. Op rood staan bepaalde straffen en dit is meer dan voldoende. Even op de blaren zitten en door

1 augustus 2022 om 17:26

Nou nou jullie reageren allemaal wel een beetje overdreven zeg. Zo ontzettend gek is het toch niet wat hij zegt, en later zegt hij zelfs nog dat hij het verkeerd zag. Weinig provocerends aan. Is het soms te warm in NL dat jullie zo als door een wesp gestoken reageren?

1 augustus 2022 om 17:27

Ik snap je niet helemaal eerlijk gezegd. In eerste instantie zeg je dat het een keurige tackle is, waarna je zegt het terecht rood te vinden. In plaats van zijn actie te verdoezelen, kan je ook gewoon zeggen: “Het was een slecht getimede tackle welke terecht rood en de bijbehorende schorsing oplevert, niet meer niet minder.” Dat is mijn mening.

1 augustus 2022 om 18:12

Maar dan kan hij een ander niet de les lezen en dat was wel de bedoeling, dus zodoende ;-)
OT: domme tackle, twee wedstrijden toekijken, niet meer doen.

1 augustus 2022 om 20:18

Ik vond die van Alvarez inderdaad ernstiger....maar daar werd weer geen rood voor gegeven. We gaan weer een seizoen willekeur en clubgrootte differentiatie meemaken ben ik bang....

1 augustus 2022 om 16:46

Klopt wat je zegt. Overtreding was hard, en had tot ernstige gevolgen kunnen leiden. Maar vind het ook vrij duidelijk dat het absoluut zijn intentie is om voor de bal te gaan. Kan mij wel vinden in de schorsing.

1 augustus 2022 om 17:08

Prem= altijd een duimpje omlaag, maar helaas kan dat niet, dus dan geen duimpje.

1 augustus 2022 om 17:21

Stoer hoor online pesten. Je moet altijd Prem hebben.. popiejopie

1 augustus 2022 om 17:32

Ik snap het ook eigenlijk niet. Ik weet voor 90% zeker dat Prem een troll is, maar toch twijfel ik. En dan ben je echt een goeie. Of gewoon een heel naïeve wereldverbeteraar.

1 augustus 2022 om 17:36

Als hij een troll is, wat een klote woord trouwens?, is hij wel de meest vermakelijke die ik ooit ben tegen gekomen. Dat is ook waard toch. Toch ga ik er nog steeds vanuit dat het een hele brave jongen/man is.😜

1 augustus 2022 om 17:42

Ik kan zelf erg genieten van Prem. Weet bijna zeker dat hij meent wat hij zegt. En inderdaad Gluubster, mooi gezegd over het woord trol haha.

1 augustus 2022 om 17:43

@Migi: je dacht ook dat ik een troll was maar dat had je toch mooi mis.

1 augustus 2022 om 18:03

Migi, inderdaad. 90% kans op naïeve wereldverbeteraar, 10% kans op pure performance art. Als het het laatste is, is het gewoon knap.

1 augustus 2022 om 18:07

Ik denk het dus ook Gilau. Eens, genieten! Zo zijn er nog een paar die het forum leuk houden😜.

1 augustus 2022 om 18:20

Prem is dan ook een irritante droeftoeter dus ik snap hem wel

1 augustus 2022 om 20:05

Als de grote Migi twijfelt ben je idd een hele goeie.

2 augustus 2022 om 01:12

🤣🤣🤣wat een onzin een echte Psv’er hoever deelt elleboog uit niks

Het zou ook heel raar zijn als pasveer zijn plek niet terug zou krijgen. Hij heeft niet gefaald, maar was geblesseerd.
Desalniettemin moet Ajax een keeper en een rechtsback halen

1 augustus 2022 om 16:33

Gorter gewoon even laten staan. Niet na elke wedstrijd je keeper ruilen; dan krijg je van die taferelen zoals vorig jaar bij PSV en dat zorgt voor erg veel onrust. Ook iets te simpel om iemand gelijk na 1 wedstrijd af te schrijven toch?

1 augustus 2022 om 16:35

Hij had al nooit moeten beginnen. Pasveer is en blijft de beste keeper van ajax. Die moet je dan ook opstellen ook.

1 augustus 2022 om 16:35

Ja uhmm niks gewoon Gorter gewoon even laten staan en dan gelijk zeker een achterstand op lopen van paar punten op Psv en/of Feyenoord nee danku

1 augustus 2022 om 16:36

Ja inderdaad als ze Gorter nu weer wisselen dan kunnen ze hem beter nog verkopen deze maand.. of laten staan en vertrouwen geven of afschrijven

1 augustus 2022 om 16:37

Pasveer erin. Als je Gorter nu laat staan en middenin je seizoen moet gaan ruilen dan krijg je juist hetzelfde als met Drommel.

1 augustus 2022 om 16:38

Gorter werd vorig jaar al te licht bevonden ook al had Ajax een stuk of 18 geblesseerde keepers. En nu staat ie er in en zakt hij door het ijs. Sorry, maar dan heb je het dus gewoon niet.

1 augustus 2022 om 16:40

Ik ben er helemaal mee eens dat Gorter nog even moet blijven staan
Maar dat komt omdat ik geen Ajax supporter ben

1 augustus 2022 om 17:08

Als je bij de grote clubs wil meedoen moet je een keeper hebben die punten voor je pakt. Een ervaren man, die het al heeft bewezen en geen jonkie noch 2 oude mannen
Ajax doet me een beetje denken aan Dad's army
Punten nu al verspelen is vragen om problemen

1 augustus 2022 om 17:10

Zolang het alleen om de JC schaal en wat beker wedstrijdjes gaat is dat best uit te leggen toch?
meer clubs die dat doen.

het is, ook voor de keepers zelf, pas niet meer te volgen als er in de competitie ook elke week iemand anders speelt.

1 augustus 2022 om 17:12

Precies dat dus… Je laat een onervaren en jonge keeper in een dergelijke wedstrijd starten, dan kun je dit een beetje zien aankomen.
Tegen Fortuna kan ie toch prima weer wat zelfvertrouwen op gaan doen, want ik mag aannemen dat Ajax tegen Fortuna scherp voor de dag komt

1 augustus 2022 om 18:13

Jawel! Gorter toch gewoon minimaal tot de winterstop laten staan..

1 augustus 2022 om 18:15

De JC schaal is juist een prachtige wedstrijd om te starten. Geen oefenpot, maar ook niet woest belangrijk.

1 augustus 2022 om 20:01

Waarom soccerfan? Dit was toch een van de zovele oefenpotjes? Ideaal voor zo'n jongen.

Wat een clown die Bassey... jammer valse start maar gaat goedkomen.

1 augustus 2022 om 16:37

Helemaal zelf bedacht die grap? Echt super grappig, nog nooit gehoord.

1 augustus 2022 om 17:15

Gisteren is ook weer een “grappig” filmpje met het liedje van Bassie en Adriaan gedeeld… zelden een grap gezien waar zo snel een lange grijze baard aan zat

Hij moest ook gewoon al cv opgesteld worden.. alleen die ... coach zet hem LB als je Daley nog op het veld heb staan wie top is in het voetballen gedeelte. Ik zie echt helemaal niks in deze coach

1 augustus 2022 om 16:35

Ik snap ook niet waarom hij Wijndal eruit haalt. Speelde gewoon goed. Als je hem inderdaad wisselt zet je bassey toch centraal en Blind op links lijkt me.

1 augustus 2022 om 16:38

Ik vind het toch wel pijnlijk dat de coach dat niet zelf inziet . Volgens mij is hij gewoon geen top hoofdcoach maar meer een top assistent

1 augustus 2022 om 17:05

Precies, sommige trainers zijn gewoon beter in assistent zijn. Pak een Wouters of Rutten als voorbeeld

1 augustus 2022 om 17:12

Ik moet t ook nog zien hoor. Zelfde met de keepers: toen Pasveer vorig jaar speelde 5 tegendoelpunten in 3/4 seizoen. Toen hij eruit was werd het drama. Maar hij moet zich volgens de coach nog bewijzen.

1 augustus 2022 om 18:12

Ik snap ook wel dat iedereen met een schone lei begint bij een nieuwe trainer. Anders zou het oneerlijk zijn tegenover de jongens die bij de vorige trainer wat minder krediet hadden, maar zich ondertussen hebben ontwikkeld en een nieuw niveau aantikken. Anders krijg je voor altijd dezelfde basis en zal je niet merken dat er een nieuwe coach aan het roer staat.

2 wedstrijden was te verwachten. Was geen bewussie, maar toch een vrij pittige overtreding.
Ik vond Wijndal persoonlijk prima spelen en naast hem zal Blind wel blijven staan. Prima op te vangen dus.

1 augustus 2022 om 16:34

Hij is gewend hard in te kunnen komen, maar was ongelukkig op zn enkel geraakt. Zeker niet bewust. Als je hem ziet dan zie je ook dat hij daar niet de persoon voor is. Hele vrolijke dankbare jongen. Jammer voor hem dit. Hij zal wel moeten leren dat onze scheidsrechters al fluiten als je iemand in zn nek blaast.

1 augustus 2022 om 16:40

Ook in een ander land had hij hier rood voor gekregen. Het was een duidelijk geval van te gretig willen laten zien wat je kan. Wat meer balans, rust en betere timing dan komt het wel goed met Bassey.

1 augustus 2022 om 16:48

Hoe kan je dit nou aan de scheidsrechter hangen? Kom op zeg, het was zelfs belachelijk dat Higler dit niet direct zag.

1 augustus 2022 om 16:49

Zeker niet Dirk. In GB en Schotland is dit gewoon een gele kaart, niets meer

1 augustus 2022 om 16:53

Jaakke, dit was gewoon een potentiële enkelbreker, dit is overal rood.

1 augustus 2022 om 16:54

@jaakke

Dit is, ook in GB en Schotland, gewoon rood.

1 augustus 2022 om 16:58

Jaakke, je snapt zelf ook dat je nu gewoon uit je nek aan 't kletsen bent

1 augustus 2022 om 16:59

Gewoon rood, zelfde soort tackles gezien in de PL bijvoorbeeld, afgelopen seizoen. Terecht douchen.

1 augustus 2022 om 16:59

Haha soccerfan, serieus “als je hem zo ziet is die daar de persoon niet voor” . Ah in dat geval maakt het idd niet uit. Wat een opmerking zeg. Maakt niet uit hoe je eruit ziet. Rood is rood

1 augustus 2022 om 17:04

@stranger30

Vooral dat het zo'n "vrolijke dankbare jongen is" moet natuurlijk al reden zijn om hem een gele in plaats van rode kaart te geven.

Malacia komt daardoor ook overal mee weg, want het is zo'n leuk en vrolijk joch!

1 augustus 2022 om 17:39

Ik hang dit niet aan de scheidsrechter. Dan snap je mijn reactie niet. Dit is 100% rood maar niet bewust gedaan van hem. Dat is 1

Die laatste zin dat hij moet leren dat onze scheidsrechters snel fluiten heeft niets te maken met deze overtreding maar gewoon in het algemeen. Hij is gewend hard in te komen. Dat kan maar hij moet ook leren dat het hier anders gaat. Want naast deze, nogmaals 100% rode kaart, kwam hij nog een paar keer te wild in. Ik zeg nergens dat het in Schotland geen rood is.

1 augustus 2022 om 17:42

@stranger30.......dat zeg ik toch ook niet dat het geen rood is. Waar lees je dat?? Ik zeg dat het vanuit hem niet bewust was. Dat is toch iets heel anders. Rood is rood maar je hebt ook voetballers die gewoon schijt hebben aan gebroken enkels van anderen en spelers die gewoon een oliedomme harde overtreding maken maar niet die intentie hebben. Is het nu duidelijk wat ik bedoel?

1 augustus 2022 om 18:16

Probeer anders niet te beginnen met het bagatelliseren, scheelt je weer wat uitleg.

1 augustus 2022 om 20:45

@soccerfan, maar wat maakt uiterlijk of uitstraling uit ? Ik heb in de wedstrijd ajax tegen almere city een speler gezien die je gezien het uiterlijk eerder bij de vrouwen tak dan in het 1ste van ajax zou verwachten, maar die maakte toch een belachelijke overtreding. Je verwacht het niet, maar de speler van Almere moest wel geblesseerd van het veld. Veranderd het de overtreding ?

1 augustus 2022 om 20:36

Hoezo weet iedereen zo zeker dat hij het niet bewust deed. Heeft Bassie zoveel vrienden op voetbalzone aan wie hij het verteld heeft ?

Hopen dat Rensch wat korter op de bal zit dit keer bij voorzetten. Dat scheelt al in de luchtduels voor de Cv's.

1 augustus 2022 om 16:40

Met het eerste heb je gelijk, maar met het 2e zit je mis. Edson Alvarez was de directe tegenstander van Guus Til. En bij al zijn goals was Alvarez in geen velden of wegen te bekennen.

1 augustus 2022 om 17:02

1-2 ben ik wel gedeeltelijk met je eens, al zou Blind dit als cv ook moeten kunnen oplossen. Vanaf dat Gakpo de bal ontvangt moet het voor Blind duidelijk zijn dat Til op dat moment zijn man was.
Bij de 1-1 komt de bal van helemaal links buiten de 16, tot rechts binnen de 16. Logisch dat je hier aan zone verdediging doet en Wijndal hem pakt. Zou niet graag mijn CVM daar zien rond rennen terwijl de bal helemaal aan de andere kant van het veld was.

1 augustus 2022 om 17:06

Ik zou graag een CVM willen zien die gewoon met zijn man mee liep. Kan me de situatie niet helemaal meer voor de geest halen, maar Bakayoko zal daar ook ergens rond hebben gelopen.

Wellicht meer B spelers op moeten stellen voor dit veredelde oefenpotje. Gelukkig is de tegenstand nog matig in de eerste weken.

1 augustus 2022 om 16:35

Dat deden ze in de wedstrijd tegen Almere. Was ook niet zo’n succes. Vanaf komend weekeinde is alles anders. Zie Ajax nog steeds als de grote favoriet voor de titel.

1 augustus 2022 om 17:17

Ja eindelijk klaar met alle oefenpotjes enzo. Nu maar eens zien wie er staan als het voor het echie is.

Weet iemand nog een leuke online voetbalmanager? Met budgetten, om het spannend te houden.

1 augustus 2022 om 18:02

Scorito?

1 augustus 2022 om 18:24

Ja daar doe ik aan mee. Maar er is ruimte voor meer

Standaard straf. Niets mis mee. Kan ie intussen wennen aan het ajax spel en daarna moeiteloos inspringen.

Het was een benenbreker, maar geen opzettelijk gemeen spel. Vind 2 wedstrijden dus best veel. Maar goed dat zal wel de standaard straf zijn die voor zo'n vergrijp staat.

1 augustus 2022 om 17:01

Als je het risico neemt door je been zo neer te planten dan kun je toch niets anders dan 2 wedstrijden doen

1 augustus 2022 om 17:08

Als het een bewuste zou zijn, dan had hij er wel een paar meer gehad hoor.

1 augustus 2022 om 18:58

Da's waar. Vond het bovenal ongelukkig en dan gun je zo'n jongen een beetje coulance. Maar als je het zo stelt is dit al het geval.

Terechte rode kaart, ik vond het er alleen niet bewust uitzien, maar als er zo'n beest in zulke voetbalschoenen staat komt het al wel zo snel over.

Jammer maar helaas.

1 augustus 2022 om 16:41

Bewust of niet bewust is geen criterium voor een rode kaart volgens de regels.

1 augustus 2022 om 16:50

Nee, de intentie ook niet, want dat kun je als scheidsrechter niet weten over het algemeen. Is echter wel een criterium, beetje gek lijkt me…….

1 augustus 2022 om 16:53

Als ik iemand bewust een smerige overtreding zie maken gun ik ze gewoon een langdurige schorsing. Kon uit de beelden iig niet halen dat dit een bewuste was.
Zoals ik al zei, een terechte rode kaart.

Nooit rust geven deze man, hij zal zichzelf nog wel vaak genoeg rust geven door middel van schorsingen helaas

1 augustus 2022 om 16:41

En dit is gebaseerd op???

1 augustus 2022 om 16:49

@paulr_1982, gewenning aan een hardere competitie en zijn voorkomen. Nederlandse scheidsrechters gaan sws wel een paar keer een onterechte kaart aan hem geven omdat een kleine overtreding of schouderduw alleen al vanwege zijn postuur al anders uitziet.

1 augustus 2022 om 16:51

Waarmee je in één zin alles zegt over de Nederlands arbitrage.

1 augustus 2022 om 16:56

Gewenning aan een hardere competitie zou beteken dat elke buitenlander, behalve misschien de Scandinavische landen, voldoende rust zou creã«ren voor zichzelf toch? En ondanks dat onze scheidsrechters er regelmatig naast zitten heb ik vertrouwen in dat een VAR niet toestaat dat iemand, omdat hij er imposant uit ziet, een onterechte rode kaart gaat incasseren voor een lichte overtreding of een schouderduw.

Edit: Als hij door zijn voorkomen al een extra groot risico zou lopen op een (onterechte) rode kaart, dan zou hij afgelopen zaterdag toch niet eerst geel krijgen, en pas na inmenging van de VAR een terechte rode kaart. Dat staat namelijk haaks op wat jij zegt en de conclusie die je trekt na hem 20 minuten in actie te hebben gezien.

1 augustus 2022 om 17:04

Ik had het over een kaart, dit hoeft niet rood te zijn he. Genoeg gele kaarten leveren je ook een schorsing op en ik heb het idee dat de Ajax cv's het sws dit seizoen erg druk gaan krijgen als je ziet wie ernaast en voor loopt.

1 augustus 2022 om 17:15

Ook in een hardere competitie was dit denk ik gewoon rood geweest. Zeker met een Var.

Had niet het idee dat dit een bewuste doodschop was, hij was eerder gewoon net iets te laat, kan gebeuren.

1 augustus 2022 om 18:57

Je kunt ook goed verdedigen zonder heel veel gele kaarten te pakken, dat bewees Martinez ook wel. Dus weet niet waarom deze conclusie al getrokken kan worden na een wedstrijd.

@london Calling: Ik weet niet precies op wie je reageert, maar ik ontken ook niet dat dit een rode kaart was he. En zoals je zegt, niet bewust om iemand te blesseren, maar gewoon net iets te laat.

Hier mist Ajax niets aan. Wat een vreselijke niet typische Ajax speler is dit. Ben nog steeds verbaasd dat niemand intern heeft gezegd: Die dikke 20 miljoen? dat moeten we maar eens niet doen...

1 augustus 2022 om 16:42

Hele sterke en knappe conclusie, well done!

1 augustus 2022 om 16:57

Knappe conclusie na 20 minuten. Iemand geef deze man/vrouw een hoge positie bij een topclub!Ik vrees dat dit een grote miskoop is. Het is een sterke speler maar aan de bal zo matig en qua inzicht ontbeert er ook wat aan. Snap oprecht niet waarom ze hem hebben gehaald. Typische kick and rush speler.

1 augustus 2022 om 17:03

Ik hoop voor je dat niet date of iets dergelijks. Elke date wordt na ca. 20 minuutjes de deur gewezen. Kennelijk. Nogmaals een hele sterke en knappe conclusie ook van jou. We zullen voor dat we beginnen met de term miskoop gewoon eerste minimaal een half seizoen afwachten? Nice.

De trainer is verantwoordelijk voor de opstelling. Bassey had gewoon centraal gezet moeten worden. Deze man is beest. Kudus is de beste middenvelder dus ik zal begrijpen als ze hem rustig willen brengen. Zet Blind op linksback dan heb je Wijndal voor rechtsback. Voetballer moet gewoon fatsoenlijke voorzetten kunnen geven. Zelf ik kan een voorzet geven die fatsoenlijk is.

1 augustus 2022 om 17:18

Deze man is een beest heb je hem vorig gezien tegen Celtic 3 x was meneer de slechtste speler aan de kant van Rangers en werd hij als een mak schaapje overlopen door oudje Scott Brown. Het is gewoon een hele aparte dure aankoop. Suljemani 2.0

Wat ik vreemd vond is waarom werd de overtreding van Sangare niet bekeken door Higler. Rode kaart voor Bassey is terecht maar die overtreding van Sangare kwam ook in de buurt van rood

Aangezien Ajax geld zat heeft en Cilissen beschikbaar is, zal hij wel opgehaald worden.
Wat Bassey, clown of niet, betreft, daar gaat Ajax nog plezier aan beleven. En zo niet, dan, zeg ik met een jaloerse toon, verkopen ze hem wel weer aan een of ander cluppie voor 30 miljoen. Hoppa, weer 10m winst. Schuurs, die nooit gepresteerd heeft in grote wedstrijden, wordt als bankzitter ook weer verkocht voor te veel geld, net als Martinez.
Wij zouden blij zijn met 10m en Ajax met 20m. Gakpo bij Ajax zou ook voor 60/70m verkocht worden. Bij ons maar rond de 40/50 max.
Toch knap en het effect van presteren in de CL. Hopen dat wij de CL ook halen. Alleen bij elke blessure hebben we een probleem, maar zie de selectie helaas niet versterkt worden.

1 augustus 2022 om 17:15

Martinez aub niet vergelijken met Schuurs;-)))

1 augustus 2022 om 17:27

Tja, Ajax plukt de heerlijke vruchten van goed presteren in Europa…. Zowel EL als CL…. Daar laten we het bij PSV gewoon liggen…. Feyenoord haalt ook voordeel uit de Finale CL van afgelopen seizoen.

Hm, jammer hij was inderdaad erg ongelukkig in zijn debuut. Volgens mij stond hij bij Rangers normaal gesproken in het centrum toch?

De verdediging kwam tegen PSV duidelijk tekort. Misschien toch nog die 5 miljoen ophoesten voor Sanchez, die rechtsback van America? Ik heb Bassey nog nooit een hele wedstrijd zien spelen dus misschien wat voorbarig maar ik heb het gevoel dat hij een beter centrum zou vormen met Timber dan Blind. Alleen; wat doe je dan met Blind? Denk niet dat Schreuder hem ernaast zal zetten. Zet je dan aankoop (van 10 miljoen!) Wijndal op de bank of schuif je Blind door naar het middenveld en slachtoffer je Taylor?

Ik ben erg benieuwd naar Ajax dit seizoen en naar hoe Schreuder de puzzel gaat leggen, zowel verdedigend als aanvallend.

1 augustus 2022 om 17:13

Hoezo slachtoffer je Taylor als je Blind naar het middenveld doet? Wil je Blind of Alvarez op 8 gaan zetten?

1 augustus 2022 om 18:00Ik zou Blind op de bank zetten maar dat zie ik Schreuder niet doen.

Alvarez is misschien geen perfecte spelers maar ontzettend belangrijk voor het team met zijn fysieke aanwezigheid en vermogen counters te onderbreken. We hebben tenminste 1 speler nodig die behoudend denkt en niet als een idioot naar voren gaat in de 83e minuut bij een 2-1 voorsprong :/.

Alvarez is een pure 6, dus Blind dan als 8? Maar eigenlijk mist hij daarvoor de dynamiek. Hoe zie jij het middenveld voor je?

1 augustus 2022 om 17:21

Die RB is gewoon nodig idd. Ze moeten nu achterin niet schraal gaan zitten doen. LB is goed bezet, centraal is in de breedte krap, maar RB is echt ondermaats.

Ajax gaat Bassey nog heel vaak kwijt zijn dit seizoen. Toen hij gecontracteerd werd dacht ik dat Ajax een wereld wonder op voetbalschoenen had gehaald. Ik kende hem verder niet van de Rangers dus ik was zeer benieuwd. Vanaf het moment dat hij in het veld kwam heb ik vol verbazing naar hem zitten kijken. Veel inzet, slechte balbehandeling maar vooral heel wild. Het lijkt erop dat hij gewoon een waas voor de ogen heeft. Nu heeft hij maar heel kort meegedaan dus heel veel kun je er nog niet van zeggen maar ik ben er niet zo zeker van dat Ajax hier veel plezier van gaat hebben. Maar wil hij waarde krijgen dan moet deze ruwe diamant goed geslepen worden door Schreuder en zijn team.

1 augustus 2022 om 17:13

Hij was in Schotland ook niet bijster goed. Werd daar met nogal verbijstering gereageerd toen Ajax de gevraagde 25 miljoen (vraagprijs) wilde benaderen. Je zou eens de wedstrijd tegen Celtic moeten bekijken zeker de eerste 2 wedstrijden en dan kan je de hele onderbouwing van jou bevestigd krijgen. Het is een voetballer voor het Engelse/Schotse voetbal.

1 augustus 2022 om 17:23

Ehm dus eerst had je een torenhoge verwachting zonder hem te kennen, en nu is hij voorbestemd om veel kaarten te pakken. Misschien de zaak ff de tijd geven eerst.

1 augustus 2022 om 20:45

Maar dat had Sangare ook. Die kan dat nu ook beter doseren. Bij Ajax leer je vanzelf meer het technische. Hij is sterk en heeft pit. Gaat wel goedkomen met Bassey

Wat moet Ajax met deze slome, tactiekloze en non voetballer!? Nog steeds een groot vraagteken waarom Ajax hem heeft gehaald. Heeft vorig jaar matig gespeeld in Schotland (kijk gemiddelde cijfer) en laat zien dat hij totaal niet gemaakt is voor Ajax voetbal. Hij maakte tegen PSV al een lompe overtreding en een dag later werd meneer Bassie er uit gelopen door de aanvallers van Almere city. Het lijkt er meer en meer op dat het bord op schoot scouten is toegeslagen in Amsterdam en hebben ze deze non voetballer op basis van de EL Finale gehaald. Maar deze jongen kan niet rennen, kan niet opbouwen en al helemaal niet duelleren. Leuk dat hij fysiek is maar in Nederland spelen we nauwelijks fysiek voetbal. Zo zonde van de 23 miljoen had liever Schuurs een eerlijke kans zien hebben dan deze Bassie. Helaas verlies nemen over 1 a 2 jaar en verkopen aan een championship club. Dit zal niet de laatste schorsing van Bassey zijn.

1 augustus 2022 om 17:14

Jij houdt meer van vrouwenvoetbal, maak ik op uit jouw reactie. Schuurs een kans geven. Over jonge juffers gesproken. Die wordt al bang wanneer een tegenstander hem boos aankijkt. Lekker wegdoen en voor dat geld maar weer in de achterbuurten van grote Zuid-Amerikaanse steden gaan scouten;-)). Misschien vind je dan een Martinez of Tagliafico kopie!

1 augustus 2022 om 17:21

@pinko, nou vrouwen voetbal is als je Spanje ziet niet zo slecht. Maar zelfs daar zou Bassey waarschijnlijk niet mee
Kunnen komen. Grootste verschil met Schuurs is dat hij wel kan voetballen en mee kan in het niveau Ajax.

1 augustus 2022 om 17:38

Na je derde zin al gestopt met lezen, wat een quatsch. Waar haal je je info eigenlijk vandaan? Je dikke duim? Of doe je gewoon wat GHB in je koffie? Hij wordt juist geprezen om zijn snelheid. Hij won ook de Young Player of the Year award vanuit de Rangers: "young Player of the Year was up next, and unsurprisingly, Calvin Bassey was announced as the winner as he nears the end of a sensational season at the club, after becoming a regular starting player and a key pillar in the defensive backline."

Dus wat bazel je nou met een matig seizoen?

Misschien niet eens zo gek. Dan kan hij nog even oefenen tijdens de training. Ik hou de moed er nog in, maar tot nu toe is het nog niet echt een groot succes geweest. Maar ik denk misschien dat hij iets te vroeg gebracht is en hij zich nog moet vinden in het Ajax systeem.

1 wedstrijdje had wel voldoende geweest, beetje teveel van het goede. Was een tackle uit pure onkunde niet om iemand van het veld te trappen. Mag hem niet te vaak gebeuren dit.

Echt een belachelijk hoge straf. De KNVB is het al jaren helemaal kwijt. Daar zitten alleen pennenlikkers en geen voetbaldieren.

Wat ik tot dusver gezien heb tegen PSV en Almere is niet best. Lompe overtredingen, matige passing en voetballend geen Ajax voetballer. Lijkt me geen waardige vervanger van Martinez.

Denk niet dat ze hem erg zullen missen
Kan het fout hebben maar denk dat is een 12 in een dozijn voetballer is

Wat een onzin. Is een soort veredelde vriendschappelijke wedstrijd om het seizoen te beginnen. Komt er een speler die gewend is om in de competitie te spelen waar gewoon wat harder wordt gespeeld en moet dan na de eerste kennismaking, waarin hij gelijk leert dat het hier wat zachter aan toe aan, gelijk ook de volgende 2 wedstrijden missen. Slaat in dit geval dat ook totaal de plank mis…

Flinke schorsing en niet handig zo in het begin van het seizoen. Moest wel lachen om de commentator die dacht dat de schorsing voor de volgende JC schaal zou zijn.

LMAO wat zijn voor sommige reacties hier? 2+1 komt hij nog goed weg - afgelopen seizoen hebben genoeg spelers 3+1 gekregn voor vergelijkbare overtredingen waarbij de tegenstander minder hard geraakt werd.

En terecht zeg ik als Ajax supporter. Was gewoon een vieze overtreding.

Zuur zeg. Logisch natuurlijk, maar ik heb nu het gevoel dat wanneer hij weer mag spelen het elftal dan ingespeeld is of zo en dat Blind de voorkeur krijgt. Hartstikke jammer, zeker ook tegen Burak op Zondag had je er graag een grote kerel bij gehad.

1 augustus 2022 om 20:49

Als Fortuna slim is, gooien ze alles via de zijkanten voor ja. Al heeft Pasveer die meeste van die ballen wel, schat ik dan ook wel weer

Ik vind het wel een zware straf. Echt een blessuretackle was het niet, nu staat hij door een mislukte tsckle 3 wedstrijden er naast. Wel erg zware straf.

Oei valse start van deze jongen. Met zijn prijskaartje komt er nu opeens toch wat extra druk bij. In de eerste wedstrijd na zijn schorsing moet hij direct indruk maken. Een zesje spelen zal niet genoeg zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren