Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop kan ex-ploeggenoot Calvin Bassey achterna richting Fulham

Laatste update:

Lucas Ocampos kan Sevilla inruilen voor Fulham. Dat meldt The Telegraph dinsdagmiddag. De Engelse club heeft al een akkoord bereikt met de Europa League-winnaar over de overgang van de 29-jarige rechtsbuiten. Nu is het aan Ocampos zelf om de knoop door te hakken.

Ocampos gaat met Sevilla dit seizoen de Champions League in en moet dus kiezen of hij dat wil inruilen voor Premier League-voetbal, zo schetst Mike McGrath van de Engelse krant. De rechtspoot is dit seizoen tot dusver een vaste waarde in het team van trainer José Luis Mendilibar. Ocampos stond in alle vier wedstrijden tot nu toe in de basis en was daarin goed voor één assist.

De elfvoudig international van Argentinië ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij Sevilla, dat hem dus nog deze week moet verkopen om wat aan hem te verdienen. Ocampos bracht de eerste seizoenshelft van 2022/23 door bij Ajax, maar dat werd een totale mislukking. De rechtspoot kwam slechts tot zes wedstrijden in Amsterdamse dienst en keerde in de winterstop weer terug bij Sevilla. Met die club schopte hij het tot de Europa League-finale, die uiteindelijk werd gewonnen van AS Roma na strafschoppen.

Bij Fulham kan Ocampos herenigd worden met Calvin Bassey, die eerder deze zomer naar de Londenaren vertrok. Ajax ontving liefst 22,5 miljoen euro voor de 23-jarige linkspoot, waardoor vrijwel de gehele investering werd terugverdiend. Bassey maakte zijn basisdebuut voor Fulham in de uitwedstrijd tegen Arsenal (2-2), maar werd tien minuten voor tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Daardoor moet hij in ieder geval het duel met Tottenham Hotspur in de EFL Cup aan zich voorbij laten gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt Ocampos geen flop noemen. Hij heeft met 114 minuten amper een kans gekregen bij Ajax.

29 augustus 2023 om 14:33

Dan noemen we het toch een succes.

29 augustus 2023 om 14:35

Nou inderdaad. Zijn komst is een flop gebleken. Of dat volledig aan zijn kwaliteiten ligt kun je je misschien wel afvragen. Hij heeft het in ieder geval tijdens de trainingen niet genoeg laten zien, anders zou hij wel spelen. En in die 114 minuten heeft hij ook geen bal geraakt. Je kunt stellen dat het een dure en paniekerige huur was. En die constructie is duidelijk geflopt.

29 augustus 2023 om 16:11

Eredivisieajax Wat je zegt. Zelfs een bal aannemen of over 5m spelen lukte hem in die minuten niet..

29 augustus 2023 om 14:34

100% mee eens. Ocampos is eigenlijk een erg goede voetballer, maar totaal misbruikt / verwaarloosd bij Ajax. Maar ja dit verhaal is al lang en breed uitgemeten. Tegen City speelde hij ook weer erg goed, zou haast zeggen dat hij wel hoger kan mikken dan Fulham.

29 augustus 2023 om 14:41

Het is meer dat zijn transfer een flop was, het is moeilijk Ocampos zelf echt een flop te noemen. Daar heeft ie, zoals je zegt, niet de tijd voor gekregen.

Ocampos is wellicht wat onderschat door zijn Ajax periode. Afgelopen wedstrijd tegen city was hij een van de uitblinkers van Sevilla. Prima stap voor hem. Denk ook dat de PL em goed zal liggen.

Ocampos is alles behalve een Ajax flop, hij heeft nooit eerlijk de kans gekregen en ik ga al helemaal niet beginnen over de situatie hoe hij naar Ajax kwam. Hij is kwalitatief beter Dan bijna elke Ajax speler. Heeft jarenlang bij Sevilla basis gespeeld i.c.m. de succesvolle europese campagnes van Sevilla. Daarbovenop nog het WK met argentinie. Noem je dat een flop? Nee in mijn optiek. Succes bij Fulham indien

Hij was niet zozeer een flop, maar de hele transfer was dat natuurlijk wel. De hele verhuur heeft Ajax enorm veel geld gekost, en het heeft Ajax helemaal niets opgeleverd. Die jongen zelf overigens ook niet. Dat maakte het een flop.

Zelden een speler zo schandalig behandeld zien worden. Eerst naar Ajax gelokt, vervolgens het vliegtuig terug moeten nemen door de beruchte RVC met veel moeite alsnog weer terug gegaan om vervolgens door Alfred compleet genegeerd te worden. Heeft echt geen enkele kans gekregen

29 augustus 2023 om 16:12

Maar in de minuten die hij wel kreeg liet hij dan ook een dramatische indruk achter. Alle ballen sprongen van zn voet, passes over 5m mislukten etc..

Hopelijk gaatie persoonlijk akkoord en dan ben ik blij datie weg is. Succesvol eerste jaar en een paar oplevingen maar over het algemeent een egoistische draver die het van zn werklust moet hebben. PL zal hem inderdaad beter liggen. Heeft het verfijnde niet en is een irritatie voor medespelers. Hadden hem 2-3 jaar geleden moeten verkopen. Maar Sevilla faalt in hun transferbeleid de laatste jaren.

29 augustus 2023 om 14:56

Mhua, Sevilla had hem kunnen verkopen..... Tis dat Ajax (rvc) aan het kutten was.

29 augustus 2023 om 15:04

Dat was niet eens het ergste ookal, wreef ik toen al bijna in mn handjes.de jaren daarvoor gingen er bedragen van 30-45 miljoen rond. Maar ze zijn toen gaan geloven dat hij dat ook echt waard was, inplaats van het momentum te gebruiken voor een goeie deal.

Fulham wil opnieuw zaken doen met Ajax. Volgens journalist Mike Mcgrath van The Daily Telegraph staat Owen Wijndal op de verlanglijst bij de Londense club. Lijkt de Telegraaf wel.

Je kan Ocampos moeilijk een flop noemen als die maar 114 minuten heeft gespeeld. Is belachelijk behandeld bij zowel Ajax als Schreuder. Die kerel had echt wel kwaliteiten maar mocht het op een of andere manier niet laten zien. Daarna liet die gelijk bij Sevilla zien in de EL dat hij echt een prima speler is. Had zo handig van pas kunnen komen bij Ajax omdat Kudus en Berghuis een tijdje eruit lagen.

Ocampos had bij Ajax prima van waarde kunnen zijn, maar Schreuder was gewoon te stom om er gebruik van te maken.

Het enige excuus wat ik kan bedenken is dat het met Tadic en Ocampos op de vleugels niet snel genoeg is, maar toen Ocampos in Spanje terugkeerde was hij direct weer van meerwaarde.

Schandalig hoe er met hem is omgegaan, zowel rond de transfer zelf als tijdens zijn dienstverband.

Wel heel pijnlijk van Voetbalzone om Ocampus in de titel te omschrijven als 'ajax-flop'.
Op de korte periode bij Ajax na, heeft hij geweldig veel bereikt met Sevilla, een mooiere titel was geweest 'tweevoudig Europa Cup winnaar'

Ajaxflop, Europaleague held. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Blijft een van de vreemdste transfers van de afgelopen jaren. Dat ie niet bij het spel van Ajax past wist iedereen natuurlijk van te voren, maar dat je hem vervolgens huurt en er nooit inzet ten faveure van een niet bepaald groot talent dat nu ook weg mag. hum.

Ocampos een flop noemen. Het beleid van Ajax kan je beter flop noemen bij deze transfer.
Ocampos was voor Sevilla (en is momenteel voor Sevilla) een prima linksbuiten.

Soms geniale momenten, werkt zich kapot en is gewoon een degelijke buitenspeler.

Dat hij qua spel niet bij Ajax past, had je van te voren kunnen weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren