Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Öztürk: ‘Er werd in Nederland om hem gelachen, maar hij is een cadeau gebleken’

Laatste update:

Süleyman Öztürk heeft complimenten over voor Calvin Bassey. De Nigeriaans international maakte afgelopen zomer voor 22,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Fulham, waar hij sinds anderhalve maand een onbetwiste basisspeler is.

Öztürk geeft aan dat het niet vreemd is dat men bij Bassey heel erg gaat zoeken naar persoonlijke fouten. De journalist van Voetbal International stelt in een video-item echter dat de 23-jarige mandekker het bij Ajax helemaal zo slecht nog niet deed.

“Hij werd bij Ajax heen en weer geslingerd tussen posities. Hij heeft linksback gestaan en dan zag ik hem opstomen en dacht ik: goh, voor iemand met zo’n sterke fysiek vind ik het best knap dat hij de linksbackpositie op die manier invult.

Öztürk geeft aan dat Bassey bij Fulham een sterke ontwikkeling als centrale verdediger doormaakt. “Je ziet een jongen die beter wil worden. Hij is verkocht aan Fulham voor iets van 22 miljoen euro. Daar werd in Nederland om gelachen. Men zei: ‘Jeetje mina, hoe is het nu mogelijk dat Ajax die clown voor dat bedrag kon verkopen.’ Maar Fulham heeft nu voor 22 miljoen euro een cadeautje gekregen van Ajax.”

“Afgelopen maand heeft hij tegen Tottenham Hotspur (2-0 verlies, red.) fouten gemaakt, dat weet ik ook wel, en hij zal onder druk ook echt nog wel meer fouten gaan maken”, vervolgt Öztürk. “Zondag tegen West Ham United (5-0 winst, red.) won hij al zijn luchtduels en heeft hij over de grond ook geen duel verloren.”

De journalist gelooft dat de ex-Ajacied nog een ‘ongelooflijke groeimarge’ heeft. “Hij is nog jong, ontwikkelt zich en heeft kwaliteiten: duelkracht, kopkracht en hij kan voor Fulham-begrippen goed voetballen.”

Tot slot deelt Öztürk nog een compliment uit aan Fulham. “Ik vind het toch knap dat zij Bassey voor zo’n transfersom hebben gekocht, dat moet je wel durven als je ziet waar hij vandaan komt. Hij werd hier in Nederland uitgelachen, maar hij manifesteert zich bij Fulham als een prima verdediger. Ik zie hem ook aanwijzingen geven aan zijn ploeggenoten, hij neemt een leiderschapsrol op zich en dat is mooi om te zien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt weer zo typisch de waan van de dag! Wanneer iemand slecht speelt is het volgens iedereen een miskoop pur sang, maar wanneer ze dan ergens anders excelleren zegt iedere journalist 'ik zei dit altijd al; hij is goed.

Kunnen we niet iets van een Chatgpt maken ofzo waar we journalisten automatisch kunnen confronteren met eerdere uitspraken van hen over spelers?

13 december 2023 om 12:35

Ik heb sterk het idee dat wat je zegt vooral jouw eigen invulling is van dit verhaal. Hij zegt duidelijk dat Bassey ook fouten maakt en nog zal maken, maar dat hij ook een sterke ontwikkeling doormaakt in de PL. En gezien zo slecht in Nederland ging is dat wel gewoon heel knap.

"goh, voor iemand met zo’n sterke fysiek vind ik het best knap dat hij de linksbackpositie op die manier invult.” Is echt duidelijk niet hetzelfde als; "ik zei dit altijd al; hij is goed." Maar dat is wel wat jij hier nu van maakt.

13 december 2023 om 13:16

Sterker nog, als superduper het filmpje had gezien van Suleyman, dan had hij ook gezien en gehoord dat hij niet één van de mensen is geweest die zei dat hij het wel zag zitten in Bassey, maar wel op zijn plaats vond om ook toe te geven dat hij een positieve ontwikkeling maakt de laatste paar wedstrijden. Lijkt me redelijk eerlijk en oprecht, in tegenstelling wat superduper nu verkondigd en alle journalisten over 1 kam scheert....

14 december 2023 om 15:12

Bassey is bij mij uit beeld, maar bij Ajax kon hij er gewoon geen klote van! Fysiek sterk maar je moet kunnen voetballen.

Niemand die er raar van opkijkt denk ik dat Bassey het zo goed doet. Je kon echt wel zien dat hij potentie genoeg heeft om goed te kunnen voetballen. Soms past een club niet bij een speler en andersom. Het is voor alle partijen goed geweest.

13 december 2023 om 13:20

Bassey verkopen, en Sutalo halen ahaahaha bijna misdadig

13 december 2023 om 15:31

Voor alle partijen goed geweest? Ik had graag gezien dat Ajax zijn oren niet had laten hangen naar een aantal supporters en hem de tijd had gegeven om zich te ontwikkelen. Hato 2 jaar op linksback zich laten ontwikkelen en je had Bassey voor veel meer kunnen verkopen en daarnaast z'n vervanger al in huis. Ik verbaas me iedere week weer over hoe het kan dat Ajax 4 slechte en een matige linksback in de selectie heeft/had(Wijndal). Had je denk ik mooi op kunnen lossen. Veel slechter dan deze seizoenstart kon toch niet.

13 december 2023 om 15:45

Ik heb nooit het idee gehad dat Bassey de volledige vertrouwen heeft gekregen of zou krijgen om zich verder te ontwikkelen bij ajax. Zoals gezegd passen sommige voetballers niet bij een specifieke club. Daar heb je meer voorbeelden van. En dat Ajax voor ajax begrippen mislukte voetballer voor dat bedrag kon verkopen is mooi meegenomen. Dat ajax zelf vervolgens slecht heeft ingekocht is weer een ander probleem.

Hij had het bij Ajax niet gered maar is gewoon een meer dan prima verdediger.

13 december 2023 om 12:36

Ik denk niet dat Bassey te slecht is voor Ajax hoor. Ik denk wel dat hij niet past bij het spel dat Ajax wil spelen. Dus een goede zet om zo snel uit elkaar te gaan. Al is het natuurlijk apart dat dat in eerste instantie al niet is gezien.

Nederland is de nummer 1 competitie van de wereld!!!

Bassey die rendeert bij Fulham, Savio en Blind bij Girona, Brantwaite is een van de revelaties van de Premier league bij Everton…

Maar even zonder dollen, het blijft bijzonder hoe spelers in de Eredivisie soms beoordeeld worden.

13 december 2023 om 12:42

Wij zijn in Nederland natuurlijk ook wel heel goed in het afschieten van spelers. Alleen bij Ajax al kun je een handvol spelers opnoemen die volledig werden afgeschoten en die dan later in grotere competities best aardig mee leken te kunnen; Blind, Melchiot, Maduro, Anita, Schuurs. Wellicht gaan daar binnenkort nog wel een handvol spelers bij komen ......

13 december 2023 om 13:01

Wat een onzin zeg. Anita, Blind en Maduro zijn jarenlang gewaardeerde basisspelers bij Ajax geweest.

13 december 2023 om 14:04

Ah joh, je hebt bij letterlijk elk team wel spelers die zijn "afgeschoten" en ergens anders de pannen van het dak spelen. Dat jij met Melchiot helemaal terug moet naar 1998 vind ik ook niet echt overtuigend.

13 december 2023 om 14:14

Ik denk dat we hier in Nederland gewoon minder snel concessies doen. We forceren spelers in een speelstijl in plaats van een speelstijl te verzinnen die bij de spelers past. Dat gaat meer dan eens ten koste van het resultaat en spelers.

13 december 2023 om 17:24

Het lijstje van spelers dat het bij Ajax zo goed deden dat ze zowat onder wereld top werden getekend, maar wat na vertrek bij Ajax niks van is gekomen is veel groter denk ik.

Dus niet alleen afschieten maar ook hypen/ophemelen zijn we goed in.

Je vraagt je bijna af of we het ooit bij het rechte eind hadden 😜

Edit: op de plek waar Ajax staat kun je ook Feijenoord psv Twente of andere willekeurige Nederlandse club zetten

13 december 2023 om 14:01

Woah dat Savio daar ook speelt was me ontgaan. En hij is nog onbetwiste basis speler ook. En dat terwijl hij bij Jong-PSV niet eens uitblonk. De KKD en Eredivisie moet je dus echt niet onderschatten hehe.

13 december 2023 om 14:08

Bassey is ook niet geweldig bij fulham hoor. Heb hem dit seizoen meerdere keren zwaar zien stuntelen..

Laat hem eerst het seizoen op deze manier afmaken, iedereen kon zien dat dit geen slechte verdediger zou zijn maar het niveau wat hij haalt van wedstrijd tot wedstrijd is wel heel extreem en ook bij Fulham is dat het geval geweest en waren er snel twijfels.

Dit gaat gewoon een prima verdediger worden zodra hij meer ervaring heeft, nu is het toch vaak dat als er 1 ding fout gaat in de wedstrijd alles verkeerd gaat, zo'n jaar bij Ajax helpt dan ook niet voor je zelfvertrouwen.

Deze journalist past inmiddels in t rijtje Mike Verweij

13 december 2023 om 12:48

Ben ik niet met je eens. Deze man kijkt elke wedstrijd waar hij het over heeft. Zie ik Mike niet doen. Waarom past hij volgens jouw in dat rijtje dan?

13 december 2023 om 14:16

Misschien is dat wel pijnlijker, want deze Ozturk wordt steeds opportunistischer in zijn betogen en het begint ook steeds schrijnender te worden. Als je geen wedstrijden kijkt, heb je in ieder geval nog een excuus. Nou vind ik Ozturk nog niet van een dermate laag niveau dat je hem met de kliek van De Telegraaf kunt vergelijken, maar er komt ook niet meer veel zinnigs uit.

Beetje makkelijk om dit nu te roepen. Ja Fulham is nu in vorm en ze spelen goed, ze hebben een goed gebalanceerd elftal met een goede manager en Bassey is daar onderdeel van. Maar hij stapelde bij Ajax ook gewoon de persoonlijke fouten op. Dat hij nu goed is betekent niet dat hij bij Ajax ook goed was, hij was gewoon heel slecht.

Ik heb Bassey tot de laatste snik verdedigd bij Ajax. Die jongen speelde in een slecht lopend team en werd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen door 1 foutje gelijk eruit gewipt door grootmeester Maurice Steijn. De slechts presterende coach ooit in de geschiedenis van Ajax. Daarvoor liep er een andere coach genaamd Schreuder die Bassey linksback zette en daardoor liep hij vaak te voetballen als linksbuiten. Hoe verzin je het. Gaf hem vertrouwen op cv en het was anders gelopen. Ben blij voor hem dat hij het goed doet.

Degelijke verdediger, maar paste niet helemaal bij Ajax. Dat een Fulham dan dit bedrag betaald is prima. Prima voor Ajax. Prima voor bassey. Prima voor Fulham.
Prima niveau voor Calvin.

Alle partijen blij. Is echt geen ''cadeautje'' hoor. Het is niet dat Bassey nu opeens 40 / 50 miljoen waard is...

Hij staat bij Fulham rechts centraal vaak naast Tim Ream. Die een geweldige verdediger en de echte leider achterin.
Bassey heeft ook veel wedstrijden gemist bij Fulham, dat vaak 4-5-1 speelt. En als ze 4-3-3 spelen staat Bassey er naast.

Nee deze man is geen topverdediger en Ozturk verkondigt hier alleen maar onzin.
22 miljoen voor een PL club is overigens geen geld. Elke andere competitie (zandbak niet meegeteld) had nooit dit bedrag voor Bassey neergeteld.

Bassey had wat mij betreft echt niet weg gehoeven, maar ik snap dat Ajax 'ja' heeft gezegd toen zo'n bod binnen kwam.

Bassey was of verkeerd gescout of de verwachtingen waren niet realistisch. Hij kwam uit de Schotse competitie, waar doorgaans alleen houthakkers staan, en hij moet bij Ajax opeens een meevoetballende verdediger worden? Nee, dat is niet de manier waarop je een verwachtingspatroon samenstelt.

Verdedigend was het niet slecht. Ook zeker niet super, maar die jongen heeft potentie. Hij moest opeens de leider van de defensie worden en stond plots ook op de linksback positie.

Ik hoop dat die jongen er komt en zo menig Ajacied en criticaster ongelijk bewijst. Fantastische gozer, hopelijk maakt hij het waar.

zo zie je maar je moet spelers nooit te snel afschrijven,, deed het afgelopen jaar beter op de LB dan wat we nu hebben staan

Bassey mocht van mij nog een seizoen blijven. Een debuutseizoen is altijd moeilijk in een andere competitie en land. Dat hebben heel veel spelers gehad. Maar ja snap aan de andere kant wel dat Ajax het bod heeft geaccepteerd heeft, want 22 miljoen is toch wel een fors bedrag voor iemand die geen goed jaar had. Ook staat Hato natuurlijk daar waardoor die denk ik ook niet veel kansen zou krijgen. Zie maar is Avila bijvoorbeeld die weinig speelt.

En zoals ik al reageerde op een ander artikel: het lijstje afgeserveerde ex-Ajax spelers dat het ergens anders redelijk tot goed doen wordt met de dag langer. Er had een leuk elftal kunnen staan die het PSV lastig zou kunnen maken in de titelstrijd... Maar, ja...

Bassey is gewoon een zeer beperkte voetballer. Net zoals een Veldman. Met hard werken en kansen krijgen kom je een heel end. Sutalo zal het uiteindelijk veel verder schoppen gewoonweg omdat het in de basis een goede voetballer is. als Ajax straks sterker wordt dan komt hij wel bovendrijven net zoals een Boscagli bij PSV.

Bassey mag de schoenveters van Ramalho nog niet strikken.
Daar doet een basisplaats bij Fullham niets aan af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren