Braithwaite frustreert Barça door komst van Lewandowski te verhinderen

Woensdag, 6 juli 2022 om 09:28 • Laatste update: 10:57

Martin Braithwaite denkt nog steeds een toekomst te hebben bij Barcelona. Dat meldt SPORT. De Deense spits, die in februari 2020 als noodoplossing naar Catalonië gehaald werd, is positief over zijn kansen op speeltijd onder trainer Xavi en wijst een vertrek van de hand.

De komst van Braithwaite in 2020 was een bijzondere, aangezien hij onder speciale omstandigheden de overstap van Leganés naar Barcelona mocht maken. De Blaugranas hadden te maken met veel blessureleed en konden gebruik maken van regelgeving van de Spaanse bond waarin stond dat het aantrekken van spelers buiten de transferperiode mogelijk was wanneer een team met veel personele problemen te kampen had. Daarop werd de Deen voor achttien miljoen euro binnengehaald om de spitsvacature tijdelijk op te vullen.

Nadat de andere aanvallers fit werden en Barça in de zomer van 2020 en 2021 nieuwe spelers haalde, raakte Braithwaite echter op een zijspoor. In de afgelopen twee seizoenen bij elkaar opgeteld stond de 31-jarige aanvaller slechts veertien keer in de basis en in die duels scoorde hij vier keer. De Catalanen hopen Braithwaite dan ook al een tijdje kwijt te raken, maar zelf heeft hij zich voorgenomen om voor zijn kans te gaan in Camp Nou. Diario SPORT schrijft dat de spits het spelen bij Barcelona als 'het hoogst mogelijke' ziet en hij dat niet wil opgeven.

Ondertussen zitten de nodige clubs op het vinkentouw. Brighton & Hove Albion, Celta de Vigo, Sevilla en Valencia zouden hun interesse al kenbaar hebben gemaakt en overwegen om de door Barcelona gewenste transfersom neer te tellen. Die bedraagt naar verluidt zo'n acht miljoen euro. Met dat geld kan trainer Xavi dan weer de transfermarkt op om versterkingen te halen: Robert Lewandowski wordt genoemd als topfavoriet om de aanvalslinie van Barça te versterken, maar de Pool moet mogelijk wachten tot er meer financiële mogelijkheden zijn. Een vertrek van Braithwaite is dus zeer gewenst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door london calling)
6 juli 2022 om 09:40

Het is natuurlijk treurig maar wat moeten ze anders? Braithewaite is een van de vele toppers van Bartomeu waar ze aan vast zitten. Barca wil weer een topclub zijn en dus moeten ze af van veel middelmaat om ruimte te maken. Kan het die spelers ook niet kwalijk nemen dat zij niet willen opgeven wat ze hebben, maar het nieuwe bestuur zal worden afgerekend op het resultaat.

6 juli 2022 om 10:13

Wat ze anders moeten? Op de blaren zitten! Dat het door een andere voorzitter komt dat de problemen zo groot zijn doet er niet toe, het is en blijft Barca dat die problemen heeft, wie ze ook heeft veroorzaakt. Uithuilen, 4 jaar voor spek en bonen meedoen, je rotzooi op orde brengen op een verantwoorde manier en gaan bouwen aan een ploeg voor pakweg 2027/28 (door bijv nu al talenten op te gaan leiden die tzt moeten doorbreken). Dát moeten ze doen, niet krampachtig proberen aan te klampen bij de top, terwijl iedereen kan verzinnen dat je daarmee never nooit uit de problemen gaat komen, maar ze enkel vergroot.

6 juli 2022 om 10:46

Waar slaat dat dan op, op de blaren zitten. Konden ze net zo goed bartomeu houden dan. Barca is een topclub en wilt een topclub blijven, daarvoor moeten ze voorgaande rotzooi zo snel mogelijk oplossen. En op de blaren zitten hoort daar niet bij. Ze moeten juist nu alles proberen om zulke overbodige spelers te verslijten.

6 juli 2022 om 11:14

Tja, je hebt domme keuzes gemaakt als Barcelona zijnde. Daarvan zul je zelf de gevolgen moeten dragen.

6 juli 2022 om 11:17

Dat is ook een beetje mijn idee. Van dit bestuur (zoals van elk bestuur) worden resultaten verwacht op het veld. Het is zeker niet heel classy hoe dit soort dingen gaan maar je kan als topclub nou eenmaal niet zeggen we blijven wel even een tijdje hangen hier want dan haak je misschien wel nooit meer aan. Het is topsport, harde en lelijke beslissingen horen daar helaas bij. Ik kan alleen maar hopen dat ze dat laten begeleiden door een eerlijk en duidelijk verhaal.

6 juli 2022 om 11:19

Trodat, Eehm ik weet trouwens niet of jij de fluwelen revolutie kan herinneren, maar toen heeft Johan ook eigenhandig een zootje figuren weggepest met contracten. Ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Wat jij?

6 juli 2022 om 11:31

Het is nog steeds dezelfde club, en Braithwaite heeft het volle recht om zijn salaris te ontvangen, dat is immers waarom er een contract is getekend.

6 juli 2022 om 12:33

Zekiyech

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten, zo werkt het gewoon. Je kan die fouten niet afschuiven op anderen, zoals in dit geval Braithwaite. Je kan het wel proberen als club, maar je raakt dan wel een hoop respect en goodwill kwijt. Als jij de auto van je buurman aan puin rijdt en je probeert een ander de schuld te geven, maak jij ook geen vrienden.

6 juli 2022 om 13:34

Dat mensen (zoals @Flowetic en veel andere) serieus zijn met de vraag: 'wat moeten ze anders' of 'wat moet de club dan doen? Op de blaren zitten'. Ik vraag mij oprecht af, weten deze mensen ook dat Barcelona gewoon fout bezig is, maar ten kosten van alles verdedigen. Of gewoon dom zijn, en dan ze nooit schuldig zijn.

6 juli 2022 om 14:17

TMaria, als degene die jouw functie voor jou vervulde er een zootje van gemaakt heeft krijg je dus de opdracht om alle gedupeerde op een eerlijke manier te helpen. Dan moet je Barca er dus boven op helpen, maar je erft ook de verplichting om een goed werkgever te zijn, ook naar werknemers die jouw voorganger heeft aangesteld. Je kunt niet beide evenveel recht doen en dat is een tragiek die je Barca best mag aanrekenen. Alleen het is topsport. Als je niet goed genoeg ben val je af, alleen het resultaat telt. Dus in mijn ogen moet Barca van deze mensen af net zoals Cruijf een hoop mensen bij Ajax toentertijd zonder pardon eruit heeft gewerkt. Het belang van de club gaat uiteindelijk voor.

6 juli 2022 om 15:45

100% gelijk trodat4030 en op dit moment is het houtje touwtje werk met 'hier wat af en dan kan daar wat bij'... Het heeft niks met beleid te maken. Bartomeu heeft het slecht gedaan, maar Laporte is geen haar beter. Je moet soms accepteren dat je in een positie zit waar je een stap terug moet doen. Als je geforceerd probeert om aan de top te blijven kan het alleen maar fout gaan... Investeren in talenten, laten rijpen en over 2/3 jaar ben je wereldtop. Daarnaast zul je moeten aanvullen met betaalbare ervaren spelers en accepteren dat een type Lewa even te duur is voor Barca. Er is nu eenmaal geen geld en dure wissels vinden het wel prima. Ik geef ze groot gelijk dat ze blijven zitten.

6 juli 2022 om 13:53

Man man man. Zie ze hier weer allemaal over elkaar vallen om als eerste 'wanbeleid' en 'walgelijke club' te roepen. Is het zo abnormaal dat een club een speler in de etalage zet die niet meer in de plannen voorkomt? Want dat staat er in het kort. Je hoeft geen topjournalist te zijn om zo'n artikel te bedenken. Dat het geld dan moet dienen om versterkingen te bekostigen, is evenmin wereldschokkend. En dat Braithwaite zelf niet wil vertrekken, is gewoon een pure gok van Sport.

In die redenering moet je dan ook moord en brand schreeuwen omdat Jovic in de etalage van Real staat.

Titel was beter geweest: Barcelona frustreert eigen spelers door ze minder salaris te betalen als contractueel is afgesproken of Barcelona dwingt spelers tot salaris verlaging zodat andere spelers kunnen worden ingeschreven.

6 juli 2022 om 09:45

Of

Barca wil af van spelers, die onder Bartomeu misbruik gemaakt hebben van zwakke voorzitter, en salarissen geëist hebben die ver boven marktconform liggen.

Of Barca wil na zwaar falen van Bartomeu weer terug naar 'normale' salarissen en af van middelmatige spelers met salarissen ver boven markt

6 juli 2022 om 09:48

MrKrillin. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar chantage blijft chantage. Vooral als je ook nog uitzonderingen maakt bepaalde spelers, of komt lewandowski voetballen voor een 'normaal' salaris? Volgens mij gaven hier al mensen aan dat Barcelona veel te hoge salarissen betaalde maar toen hoorde ik hier geen Barcelona fans dat dat kwam door een zwakke voorzitter? Nu is Barcelona zielig en mag het overgaan tot chantage? Gewoon nog 3 jaar op de blaren zitten en dan weer gaan bouwen. Barcelona loopt in mijn ogen door dit soort praktijken wel echt imago schade op.

6 juli 2022 om 09:51

@mrkrillin Nee, je moet altijd negatieve reacties achterlaten op Barca topics.

6 juli 2022 om 09:52

Als ze terug willen naar normale salarissen en af van die spelers moeten ze ze maar verkopen of transfervrij laten gaan, en anders maar wachten tot ze uit contract lopen en dan verder bouwen ipv ze nu te chanteren om zo andere spelers weer te halen met een veelste hoog salaris

6 juli 2022 om 09:59

@ducktaildo Nou, ze zijn het afgelopen jaar juist bezig geweest met de salarisschalen op de schop te nemen en te herstructureren. Lewandowski zal logischerwijs in een hoger salarisschaal zitten dan de meeste andere spelers, maar dat is ver van wat onder Bartomeu normaal was. Daarnaast klaagden mensen al jaren over Bartomeu en zijn salarissen, waar heb je het over? Ten slotte, waar komt chantage voor in dit stuk? Braithwaite is gewoon in een zwakke periode gehaald en heeft niet zo veel toegevoegde waarde voor Barca. Clubs hebben zich gemeld die interesse hebben om hem over te nemen en Barca wilt graag verkopen. Dus jij zou 'm gewoon op de bank laten en geen moeite doen om hem te verkopen met zijn salaris? Zo'n club zou net als die van Bartomeu zwaar verzadigen.

6 juli 2022 om 10:09

Ducktaildo

JA eens chantage blijft chantage. Maar wat moet de club doen dan?
Op de blaren zitten door ellende wat veroorzaakt is door Bartomeu...
Kans dat het alleen maar slechter gaat en aansluiting met top mislopen.
Natuurlijk probeert de club alle troep eruit te werken, zodat de nieuwe voorzitter met schone lei echt aan zijn visie kan werken.

Feit is gewoon Bartomeu was echt ellendig. Bijv Messi niet verkopen voor 100 mil was echt een blunder en die mega contracten voor matige spelers.

In die tijd van Bartomeu vond ik het RM wel komisch. Lachen om te zien dat een Dest een veelvoud pakt dan betere spelers dan hem bij een RM bijv. Nu vind ik het gewoon schandalig als je ziet hoeveel ellende dat veroorzaakt heeft.

6 juli 2022 om 10:23

Het blijft hilarisch dat mensen Barcelona volledig lijken los te koppelen van Bartomeu. De schuld ligt echt niet alleen bij die man alleen, heel de club en vooral de leden zijn mee verantwoordelijk. Maar zoals zo vaak wordt de schuld op 1 iemand gestoken omdat dat het makkelijkst en het meest eenvoudig is.

6 juli 2022 om 10:29

Lierse1997. Ja ik snap het ook niet. Alsof alles geoorloofd is als het toch niet even goed uitpakt. Bartomeu heeft die uitgevoerd namens Barcelona en dat is dan spijtig maar zo kan je alles wel gaan kwijtschelden.

6 juli 2022 om 10:30

Lierse1997

Ja heeeeel hilarish man....hij was toch het gezicht van de club..... Of moet ik steeds alle namen noemen, die ook met hem - of eerder / later - zijn vertrokken.. Een Abidal etc.. Slaat natuurlijk nergens op en dat snap jij ook heel goed.

6 juli 2022 om 10:35

En alle leden van de club die nu nog steeds lid zijn, en alle organen van de club die blijkbaar geen enkel toezicht hielden. En alle spelers en werknemers van de club die het ook allemaal oké vonden. Sommige mensen doen alsof Bartomeu volkomen verleden tijd is, terwijl er nog meer dan genoeg mensen bij die club betrokken zijn die er ten tijde van Bartomeu ook zaten.

Barcelona was geen slachtoffer van Bartomeu, Bartomeu was een product van Barcelona. Maar het is natuurlijk makkelijker 1 kwade boze wolf aan te duiden en alle schuld op hem te steken.

6 juli 2022 om 10:55

Ja de leden van de club waren er bij tijdens de onderhandelingen... Ook de toiletjuffrouw en de catering moeten nu op hun kop krijgen, dat matige spelers overbetaald werden. Je hebt helemaaaal gelijk.

6 juli 2022 om 11:23

De leden die Bartomeu herkozen hebben en die daarna geweigerd hebben hem af te zetten die verdienen minstens zoveel pek en veren als Bartomeu zelf ja.

6 juli 2022 om 11:43

Barca heeft gewoon hele domme socio’s. Rosell is al een sketchy persoon en dan gaan ze stemmen op zijn assistent…🤣 Daarnaast, Bartomeu maakt niet zelf alle beslissingen

6 juli 2022 om 11:47

Haha jij maakt het wel heel mooi. Dus nu is het de schuld van spelers dat ze een te hoog salaris hebben

6 juli 2022 om 12:00

Migi

Nee ik gaf aan, de speler/makelaar heeft ook misbruik gemaakt van de situatie van een slecht bestuur.

Maar als volgens mij een Frenk de Jong (20+) meer uitbetaald krijgt dan een Benzema (16.5 mil), dan klopt er iets niet lijkt mij.

Dest zat ook hoger dan aan Valverde bijv.

6 juli 2022 om 12:28

Er zijn nou eenmaal heel veel barca haters hier op VZ die er als de kippen bij zijn om moord en brand te schreeuwen. Vaak roepen ze maar wat zonder enige kennis van zaken of vergeten ze dat spelers niet gedwongen worden hun salaris te verlagen. Dat spelers ermee akkoord gaan of voor een spreiding kiezen komt omdat ze niets liever willen dan voor Barca te spelen...

6 juli 2022 om 12:42

barca haters, moord en brand schreeuwen, geen kennis, spelers salaris inleveren, arrogante afsluiter over Barcelona. Damn als je nog Bartomeu de schuld had gegeven, dan had je de Barca Bingo Kaart in 3 zinnen compleet Lionaldinho.

6 juli 2022 om 13:26

@MrKrillin je zegt het goed ja, Barcona moet op de blaren zitten. Door haar eigen, niet door iemand anders. Dus zo gek is dat niet, maar vooral verdedigen hé..

6 juli 2022 om 14:59

@lierse Leiding begint nou eenmaal vanuit een persoon en de mensen om hem heen. Hij was het gezicht en vertegenwoordiger van die periode en dan is het normaal dat hij daarvoor (het meeste) opdraait, al helemaal als het aankomt op de schimmige zaken die hij heeft geã¯nitieerd. Dat de socio's hem hebben herkozen was ook puur omdat het sportief goed ging. Ik kan mij destijds herinneren dat ze een andere persoon (weet even niet meer wie) zich verkiesbaar had gesteld, maar dat Bartomeu aankopen deed en sportieve prestaties behaalde waardoor socio's hem uiteindelijk verkozen. Dat is nou eenmaal de politiek van deze tijd. Verder zijn dit soort spelers en hun contracten gewoon de acties van Bartomeu geweest. Wie denk je dat uiteindelijk een vinger in de pap heeft bij eindbeslissingen? Een TD kan echt niet volledig individueel alles bepalen en closen. Dat gebeurt ook met goedkeuring en initiatie vanuit hogerop, dat is nou eenmaal hoe het werkt bij grote bedrijven. Je haalt niet alleen spelers om hun voetballende skills, ook vanwege de zaken ernaast. Salarissen worden ook uitgedeeld op basis van guidelines van hogerop dus ja, je kan wel anderen ook de schuld geven, maar leiding heeft hier de grootste verantwoordelijkheid in.

6 juli 2022 om 09:46

Die kop klopt natuurlijk van geen kant. Die potentiele 8 miljoen die hij oplevert zal niet de gouden sleutel tot de komst van Lewa zijn.
Wel mooi om te zien dat Braithwaite gewoon blijft zitten en gelijk heeft hij. Qua grootte van club zit hij daar aan zijn max, het leven naast het voetbal zal lekker zijn en het salaris goed.

6 juli 2022 om 11:44

Hij hoeft het al lang niet meer voor het geld te doen. Deze man is schat hemeltje rijk. Qua leven heb je ook gelijk lekker warm. En hij kan toch zeggen dat hij bij barca speeld (tribune zit). Ik kan hier stiekem ook van genieten.

6 juli 2022 om 09:48

@punati,

Ze kunnen niemand dwingen, en vooral niet iemand als Braithwaite, als hij nee zegt. Ze kunnen zijn contract niet eenzijdig aanpassen, en waar moet hij voor vrezen als hij nee zegt op de vraag of hij genoegen neemt met minder salaris? Moet hij vrezen voor zijn basisplaats?

6 juli 2022 om 10:10

@j3ro3ntj33__ ze kunnen nog wel net als bij Frenkie niet zijn (volledige) salaris uitbetalen om hem weg te pesten.

6 juli 2022 om 10:23

@punati,

Kwestie van naar de rechter stappen.

Je mag niet zomaar iemand meet een contract minder betalen, dat zou wel makkelijk zijn.

6 juli 2022 om 11:16

Thanks. Helemaal mee eens. Scheelt weer typen

6 juli 2022 om 13:47

Dus al die real fans die vinden dat Braithwaith hier in ze recht staat zijn zeker vergeten hoe ze zelf aan het janken waren over Bale, vind dat altijd wel grappig om te zien.

Beide zijn met hun volle verstand een contract voor bepaalde tijd aan gegaan. Zowel een werkgever als werknemer kan elkaar aan dat contract houden. Of een speler nu naar een andere club wil of niet en of de werkgever van je af wil. Dan hadden beide van te voren bepaalde clausules in het contract moeten zetten.

6 juli 2022 om 09:49

Bgst

"beide zijn met hun volle verstand een contract voor bepaalde tijd aan gegaan."

Alleen is niet echt beiden. De voorzitter hiervoor was incapable en betaalde matige spelers topsalarissen. Niets voor niets zijn er ook strafrechtelijke onderzoeken naar hem.

Ook de spelers/makelaars wisten, dat de man niet capable was en vroegen salarissen ver boven de markt. Die hebben dus ook misbruik gemaakt van de situatie.

Zag weleens een overzicht van verschil salarissen tussen Barca en RM. Sloeg gewoon nergens op. Spelers als Dest verdienen meer dan aantal basisspelers van RM die meerdere CL gewonnen hebben. Een de Jong zat volgens mij al boven Benzema als ik mij niet vergis.

6 juli 2022 om 10:06

Dat is jammer voor Barcelona, maar daar heeft Braithwaite in principe weinig mee te maken. Hij heeft een contract getekend, Barcelona heeft datzelfde contract ondertekend. En daar houdt het op.

6 juli 2022 om 11:10

En dan liepen al die Barca fans hier te roepen dat ze kwamen omdat ze graag voor Barça wilden spelen en niet voor het geld kwamen. Nu wordt diezelfde spelers verweten door diezelfde supporters hier dat het geldwolven zijn. Lekker stelletje bij elkaar dat gaat met de wind.

6 juli 2022 om 11:19

Jij snapt er niet zo veel van. Jij gaat het zwaar krijgen in het echte leven als je er zo in staat. Overeenkomst is overeenkomst. Recht is recht. Krom is krom

6 juli 2022 om 11:33

Dus als jij een andere baas krijgt mogen ze ook jouw salaris verlagen? Nogal apart, contract is contract.

6 juli 2022 om 11:48

Sjaakstaak Stravven

Snap de vergelijking met het normale bedrijfsleven niet.

6 juli 2022 om 12:58

MrKrillin. Precies zoals straven zegt: 'contract is contract'. Of dat nu is binnen de voetbalwereld, het andere bedrijfsleven, je hypotheek enz.. Waarom zou Barcelona hier precies buiten moeten vallen?

6 juli 2022 om 15:43

Het zal best dat Bartomeu er een puinhoop van heeft gemaakt, of een nog grotere puinhoop dan het al wes, immers, een derde van die die enorme schuld was er al bij zijn aantreden voor een groot deel ontstaan onder het vorige bewind van Laporta.

Incapabel of niet, hij vertegenwoordige op dat moment de club. Daarnaast is door de leden van de club gekozen en herkozen als voorzitter Sowieso kun je bij iemand die democratisch gekozen, en herkozen, word, moeilijk zeggen dat het alleen door hem kwam, dan is de hele club verrantwoordelijk. En naast hem zat er nog een bestuur met Vp's en een CFO die ook gewoon statutaire verplichtingen hebben als ze het ergens niet mee eens zijn.
Dan kun je echt wel zeggen dat het van beide kwanten kwam.

Zielig zooitje bij elkaar daar, mocht dit waar zijn. Natuurlijk wil Braithwaite de volle mep blijven ontvangen. Zelf een blinde heeft kunnen zien dat hij nooit iets aan Barca toe zou voegen.

Barcelona graaft hun eigen graf met alle rare constructies die ze de afgelopen jaren zijn aangegaan. Hier zijn ze overigens nog niet mee opgehouden (bijv. verkopen allerlei rechten om maar weer geld voor korte termijn oplossingen te verkrijgen).

Hier ga je toch stuk om eigenlijk hé. Spelers als Umtiti, Lenglet en een Braithwaite die gewoon niet willen vertrekken en FCB alleen maar veel geld kosten.
Braithwaite had nog een periode dat hij nog ''best aardig'' speelde. Maar aan de andere kant: ik neem aan dat hij meewilt naar het WK met Denemarken. Dan lijkt het mij niet zo handig als hij bankspeler of tribunespeler gaat worden het komende half jaar?

6 juli 2022 om 09:52

Hij ging ook mee naar het EK ondanks dat die een bankzitter was, zal ook wel meegaan naar het WK dat over ruim vier maanden al plaatsvind. Verder geef ik hem groot gelijk, als een club zo gek is om zulke salarissen te betalen, dan zou ik ook niet toegeven.

6 juli 2022 om 11:53

Ah oké, kijk eens aan, daar was ik niet van op de hoogte (EK situatie). Is het zo erg bij Denemarken dat hij perse mee moet?

Verder hoop ik voor Barca dat ze van hem afkomen. Zeer matige speler in mijn ogen.

6 juli 2022 om 10:09

Beste optie voor Barcelona nu is om hem te verhuren en half van zijn salaris betalen, dan zijn ze tenminste af van hem en half z’n salaris.

Ik snap Braithwaite helemaal. Hij zal daar een vorstelijke salaris krijgen, dat hij waarschijnlijk niet ontvangt bij zijn nieuwe club. Barca heeft hem dat contract aangeboden, dus die moeten nu afkopen of gewoon onder contract laten staan. Hoe lang loopt zijn contract nog door ?

6 juli 2022 om 09:52

Nation23

Anders dan andere spelers, schijnt Braitwaite juist al erg loaded te zijn. Die schijnt grote vastgoed meneer te zijn. Dus voor het salaris hoeft hij het niet te doen.

Lijkt mij dan - vooral met zijn leeftijd - dat vooral veel spelen, WK pakken belangrijker is. Nieuwe competitie en ervaringen bijv. Zo zonde om voor - in zijn situatie - wisselgeld je carrière zo weg te gooien. Het is zo over.

6 juli 2022 om 10:12

Mrkrillin

Ook al heeft hij veel geld, hij zal niet zonder slag of stoot zijn contract zomaar willen opgeven. Waar ik wel begrip voor heb. Ik zou op zijn leeftijd ook willen spelen en zeker met het WK voor de deur. Maar wie weet speelt hij het hard en wil hij het onderste uit de kan.

Dit geeft toch wel echt het mismanagement aan van Barca van de afgelopen vijf / zes jaar aan. Als je toch ziet wat voor een middelmatige spelers daar een (riant) contract hebben getekend, niet te geloven. Ik heb niets tegen Luuk de Jong of umtiti, maar als je had gezegd dat zij ooit in de aanval of verdediging zouden komen bij Barca, had ik je echt voor gek verklaard. Zo ook met Braithwaite.

6 juli 2022 om 10:38

@MrKrillin, Barca heeft meer geld dan Braitwaite…dus voor de transfersom en het salaris hoeft Barca het niet te doen. Oh wacht…Barca wil iets anders…tja, dan lijkt het mij dat een nette club zijn verlies als een gentleman neemt en de zaken netjes afhandelen…maar ja…alles wijst er op dat de ooit zo mooie club nu toch wel erg rücksichtslos te werk gaat. Zo’n zonde!

6 juli 2022 om 11:11

Tiptopp

Appels en peren....
Barca heeft schulden he..niet geld zat.

Ze hebben een matige speler die te kort komt, te veel verdiend en waar veel belangstelling voor is. Zij mogen toch graag speler willen verkopen. Je doet alsof Barca enige club op aarde is, die een overbodige speler wil verkopen.

6 juli 2022 om 11:38

Natuurlijk mag Barcelona proberen om Braithwaite te verkopen. En Braithwaite mag net zo goed weigeren om te vertrekken. Dat is nou eenmaal hoe een contract werkt.

6 juli 2022 om 11:40

MrKrillin En jij doet alsof spelers niet hun geldige contract mogen uitzitten. Stop is met alles recht te praten wat krom is. Ook ik ben fan van Barca, maar je kan toch zelf wel in zien dat alles en iedereen eruit pesten niet de juiste manier is? En ja, op dit moment is het zwaar vervelend. En ja, men ziet liever betere spelers. Maar eerst moet het gif eruit dat in het Bartomeu tijdperk zich ontwikkeld heeft. En niet op een geforceerde en vage manier.

6 juli 2022 om 11:41

MrKrillin, je hebt gelijk. Zij mogen de speler verkopen. En nee Barca is niet de enige club die een overbodige speler weg doet. En tot op heden is er ook nog niets bekend over enige druk op Braitwaite. Dus wellicht worden er nu te snel conclusies getrokken. Die komen echter voort uit de wijze waarop Barca de laatste tijd bezig is. De wijze waarop spelers behandeld worden, althans zoals de pers het nu bekend maakt. Daardoor heeft Barca nu de schijn tegen. Maar zoals al aangegeven, er is nu wellicht te snel geoordeeld.

6 juli 2022 om 11:52

Stravven

Heb ik ergens benoemd dat Braithwaite, zijn contract niet mag uitdienen? Tuurlijk mag hij blijven! Als ik een matige speler was en dit mijn kans op financiele onafhankelijkheid, zou ik ook vastklampen aan de bank daar hoor. Liever op de bank bij Barca dan ergens aanmodderen bij Emmen ofzo.

@ceejah

" Ook ik ben fan van Barca"

Voor de duidelijkheid, ik niet!

"en niet op een geforceerde en vage manier."

Welke manieren hebben zij gehanteerd voor Braitwaite? Ik ben daar niet van op de hoogte.

@tipptopp

"de wijze waarop spelers behandeld worden, althans zoals de pers het nu bekend maakt. "

Veel acties verdienen niet de schoonheidsprijs, echter komt ook veel uit de media en weten wij niet exact wie lekt of wat dan ook

Dit ligt niet aan Braithwaite natuurlijk. Het is financieel echt onverantwoord om zoveel geld neer te leggen voor een spits die straks 34 wordt. Ik snap dit allemaal sowieso niet, Barcelona eindigt toch wel in de top 4 en zal jaarlijks CL spelen, ga dan door met saneren in plaats van miljoenen te steken in spelers zonder restwaarde met een gigantisch salaris.

Tja het is gewoon dom van Barcelona geweest om een tijdelijke oplossing zo'n lang contract te geven. Geef die jongen geen ongelijk om te blijven. Het salaris wat hij nu verdient, gaat hij nergens meer krijgen.

6 juli 2022 om 11:33

Dat vind ik dus ook, fijn even slim gebruik willen maken van een nieuwe regel en nu ondervinden ze het nadeel daarvan.
Wellicht dat die andere clubs veel minder salaris bieden en geef ik Braithwaite groot gelijk dat hij niet staat te springen om weg te gaan. Die clubs willen hem waarschijnlijk ook nog wel als hij gratis op te halen is.

Totaaaaal geen medelijden met FC Barcelona. In de meest ideale situatie vertrekken Pique, Sergio Roberto, Lenglet, Umtiti, Puig, Frenkie de Jong, Luuk de Jong, Neto, Minqueza, Pjanic, Trincao en Braithwaite. Frenkie verkopen is noodzakelijk gezien zijn mega salaris en het feit dat hij veel waard is. Met Gavi, Pedri en Busquets zit FC Barcelona goed. Met get geld waarmee je deze spelers kan verkopen in combinatie met de salarissen die je ermee kan besparen, kan FC Barcelona een grote stap zetten om weer financieel gezond te worden. Vervolgens veel jeugdspelers de kans geven en kiezen voor een tussen jaar. Ondertussen verlengen ze de contracten van onder andere Sergio Roberto en willen ze zoveel geld betalen voor een 34 jarige Lewandowski. Na al die tijd nog niks geleerd, dus laat ze maar lekker kapot gaan....

Dit is de volgende speler die publiekelijk aan de schandpaal wordt gehangen door Barca. Gewoon omdat Barca hun zaken niet op orde had. Maar ja het gaat natuurlijk om geld , dan is blijkbaar alles geoorloofd

Wanne meur! Geef hem eens ongelijk! Bizar hoe Barca met eigen spelers omgaat. Iedereen moet salaris inleveren zodat nieuwe spelers dik kunnen cashen. Waarom hebben mensen überhaupt nog sympathie en respect voor deze club?

Een noodoplossing met een contract dat over drie jaar loopt .....kan het nog gekker?
Zelfs deze noodoplossing moet nu weg omdat ze ook dit contract(je), niet kunnen nakomen om hun honger naar nog duurdere spelers te kunnen waarmaken.....er is echter één groot probleem,....ook die andere nieuwe spelers krijgen nu een contract dat Barça, binnen korte tijd weer niet gaat aankunnen en waardoor ze aan de spelers nogmaals zullen vragen om akkoord te gaan met een lager bedrag...
Hoe noemen ze zulke werkwijze nu weer?..... Ah ja, .... oplichting!

Wat een nare vervelende club is het geworden. Lijken wel chantage praktijken waar ze mee bezig zijn. Spelers wegpesten om de weg vrij te maken voor nieuwe spelers. Een vervallen club dat Barcelona.

6 juli 2022 om 13:41

Dat zal op den duur toch ook wel spelers gaan kosten. Waarom zou een Lewandowski nu een meerjarig contract tekenen bij Barca, als hij ziet hoe ze met spelers omgaan. Stel hij raakt volgend seizoen niks meer en wil zn contract uitzitten tot zn pensioen. Dan wordt je daar gewoon als een waanzinnige geldwolf weggezet.

Zou wel netjes zij als hij de echte reden vermeld. Hij heeft een contract wat hij nergens anders krijgt. Het geluk dat hij speeltijd verwacht is onrealistisch. Mag hopen dat hij dat niet gezegd heeft maar een journalist.

Hahaha wat een held gewoon schijt hebben aan je werkgever, ik hoop dat hij Barcelona gewoon een koekje van eigen deeg geeft.

OT: Man is altijd tevreden dus waarom zou je barca m wegdoen hij is een tweede Luuk de Jong

Een vrij domme stelling van Sport, dat Braithwaite de komst van Lewandowski verhindert, Volgens mij verhindert in eerste instantie Bayern Munchen dat, die de Pool gewoon aan zijn contract houdt. En in tweede instantie verhindert de penibele financiele situatie van Barcelona de komst van de Lewandowski. En Braithwaite is niet verantwoordelijk voor geen van beide redenen. Het is net als Bale, gewoon lekker blijven zitten en je contract uitdienen, nietwaar? Alleen had Bale wel al die miljoenen die er voor hem zijn betaald al gegenereerd met zijn inbreng van voor 2019/2020. Braithwaite is daarin wat achtergebleven tot nu toe. Wat wel wrang is, is dat deze speler een belangrijke spits was bij Betis, waar hij met die rare regel in Spanje bij mocht worden weggeplukt. Maar Betis mocht toen geen nieuwe speler halen om hun aanval weer te versterken, terwijl ze toch altijd wel een club zijn met potentie om voor de Europese plekken te spelen.

Maak van de titel dan 'barca wil boven zijn stand leven door Lewandowski een salaris te bieden dat ze niet kunnen betalen'. Echt hoe werkt dat beleid daar tegenwoordig. Ze zijn continu een voorschot aan het nemen op eventuele salarisreducties van de huidige selectie/ voorschot op een vertrek van spelers. En vervolgens krijgen de zittende spelers de schuld dat nieuwe spelers niet kunnen worden ingeschreven. No shit sherlock. Ik ga toch ook geen dure Ferrai kopen, om vervolgens de belasting de schuld te geven dat ik de aanslag niet kan betalen.

Half jaartje later: Robert, kun je alsjeblieft je salaris laten halveren en over meerdere jaren uitsmeren? Het water staat ons tot de lippen! Het kan echt niet anders. En zodra Lewandowski akkoord gaat zoeken ze de volgende speler die in sprookje Barcelona stinkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Aanvaller, 31 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren