Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braithwaite laat contract ontbinden bij Barça en vindt op slotdag nieuwe club

Laatste update:

Er komt een einde aan het huwelijk tussen Barcelona en Martin Braithwaite. De spits weigerde de voorbije weken zijn contract te beëindigen bij de Catalaanse grootmacht, maar is met de club alsnog tot een akkoord gekomen. Braithwaite heeft meteen een nieuwe club gevonden. Hij speelt komend seizoen in het shirt van stadgenoot Espanyol, melden Spaanse media. De Deen ondergaat donderdag zijn medische keuring en ondertekent aansluitend een meerjarige verbintenis.

Barcelona is al enige tijd bezig om ruimte te creëren in de salarishuishouding en een vertrek van Braithwaite werd om die reden gestimuleerd. De spits zelf voelde zich echter prima op zijn gemak in Catalonië en verzette zich hevig tegen een vroegtijdig vertrek. Hij beantwoordde de 'wegwerkpogingen' van los Azulgrana door te laten weten dat hij alleen wilde nadenken over een uitgaande transfer als Barcelona direct vijf miljoen euro naar hem zou overmaken. Dat bedrag zou Braithwaite nog moeten ontvangen op basis van zijn nog doorlopende contract tot medio 2024.

Het is niet bekend wat Barcelona uiteindelijk betaalt om het doorlopende contract van Braithwaite te ontbinden. Volgens Mundo Deportivo gaat het om vijftig procent. De aanvaller zou door zijn zaakwaarnemer zijn aangeboden bij Espanyol, daar hij heeft aangegeven zijn carrière graag te willen voortzetten in LaLiga en met zijn familie in Barcelona wil blijven. Woensdag meldde AEK Athene zich bij de speler en zijn belangenbehartiger om een mogelijke transfer te bespreken. De Deen heeft echter de hele zomer aanbiedingen afgewezen met de intentie om het maximale uit zijn contract te halen.

Barça zou in eerste instantie alleen bereid zijn om één contractjaar terug te betalen, een slordige 2,5 miljoen euro. Nu de transferdeadline in zicht komt, neemt de druk op de Catalaanse club en voorzitter Joan Laporta echter toe en is de club toch overstag gegaan. De Deense aanvaller, die tevens in de belangstelling stond van een club uit Saoedi-Arabië, stond de voorbije weken lijnrecht tegenover de clubleiding. Door de komst van onder meer Robert Lewandowski, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang had Braithwaite geen uitzicht meer op speeltijd onder Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me voor beide partijen veruit de beste oplossing.

1 september 2022 om 13:16

Mensen gaan het niet met me eens zijn maar ik heb 10x liever deze jongen dan Brobbey in de punt bij Ajax! Voetballende spits die ook zijn goaltjes meepakt en ook nog goedkoop is.

1 september 2022 om 13:22

Dan moet hij zelf ook willen, geen idee of daar sprake van is. Zou toch echt liever in La Liga spelen en in Barcelona wonen dan In de Eredivisie en Amsterdam. Weer is er sowieso beter en de wedstrijden zijn over het algemeen van een hoger niveau. Salaris zal er om hangen, geloof niet dat ze bij Espanyol veel grootverdieners hebben. Maar dat baseer ik op onderbuik.

1 september 2022 om 13:23

Brobbey pakt ook zijn goaltjes mee, is 11 jaar jonger, is Nederlands, en speelt al bij Ajax. Waarom zou je dan in godsnaam Braithwaite erbij willen hebben ipv Brobbey?

1 september 2022 om 13:23

Wat? Liever bij Espanyol spelen dan bij Ajax ? Ajax speel je om de titel en Champions League voetbal. Bovendien is het een Deen en is hij zo in Denemarken bij een vrije dag. Ajax betaald meer dan Espanyol en is buiten de competitie op alle vlakken beter dan Espanyol.

1 september 2022 om 13:24

Nee rvc van ajax had hem geblokkeerd, ze willen liefst jonge spelers

1 september 2022 om 13:51

Wat en prestatie zeg, om kampioen te worden met Ajax, het zou gekker zijn als ze een jaar geen kampioen worden.
Volgens mij is het leefklimaat in Barcelona een stuk beter dan Amsterdam.

1 september 2022 om 14:06

Het enige wat beter is in Barcelona is al het geleende geld! Zonder al dat geleende geld was Spanje nu armer dan Afrika.

1 september 2022 om 14:19

Spanje is nu waarschijnlijk ook al armer dan heel Afrika.

Lekker dan. Stapt hij over naar de stadsgenoot. Geen concurrent van Barca, maar een beetje vreemd is het wel.
Overigens geen medelijden met Barca, hebben bewust deze jongen een contract tot 2024 gegeven, dus logisch dat je daar niet zomaar van afkomt.

1 september 2022 om 13:14

Hoezo vreemd? Kan lekker blijven wonen en voetballen in Barcelona, in dezelfde competitie en met meer rust. Ideaal toch?

1 september 2022 om 13:14

Mwa, voor hem wel lekker aangezien hij gewoon in Barcelona kan blijven, toch? Dat hij niet naar Atletico of Real zou overstappen lijkt me nogal duidelijk.

1 september 2022 om 13:17

Wat is daar vreemd aan? Hij heeft geen binding met Barcelona en de fans kotsen hem al uit puur omdat hij niet mee gaat in de smerige spelletjes van Laporta. Goed voor hem deze stap en lekker dichtbij.

1 september 2022 om 14:13

Hij wil voor zijn kinderen in Barcelona blijven , waarschijnlijk voor school. Braithwaite is 300M waard, 1 van de rijkste voetballers die er zijn. Maar terecht wil hij zijn salaris ontvangen van Barcelona. Dat gaat niet om het geld maar om het principe. Kontrakt is Kontrakt, ook bij Barcelona.

1 september 2022 om 14:50

Kontract is contract. Maar verder klopt dat helemaal. Snap best dat ergens blijven wonen vanwege kleine kinderen een absolute vereiste is bij transfers voor deze kerel. Fijn voor iedereen dat Espanyol een optie werd.

1 september 2022 om 18:39

Ben als sinds 2005 weg uit NL...en spreek en schrijf 90 procent van de tijd in het Engels...

Zou wat voor PSV zijn geweest...

1 september 2022 om 13:34

Te goed voor de bank van PSV. Al had je Luuk niet gehaald dan had hij zeker een mooie optie kunnen zijn.

Ze hebben oprecht nog geluk bij Barça, zo makkelijk wegkomen met het schandalig behandelen van jongens als deze. Het is dat hij natuurlijk ook gewoon wil voetballen, maar als hij een Bogarde'tje had willen doen had niemand hem dat kunnen verwijten.

1 september 2022 om 13:19

Zoveel geluk heeft Barcelona niet. Aubameyang zal waarschijnlijk blijven. Het schijnt dat hij zodanige verwondingen heeft opgelopen dat de transfer naar Chelsea niet door zal gaan. Ook lees ik net op Marca dat Inter Alba wil huren, maar dat de speler zelf daar geen trek in heeft. Dat worden nog spannende uren, aangezien Alba hiermee toch wel echt zijn WK kansen op het spel zet. Luis Enrique is sowieso niet echt een fan van hem, en het feit dat hij minder zal spelen zal ook niet echt meehelpen.

1 september 2022 om 13:23

Ik zou niet weten wat Inter moet aanvangen met Alba momenteel eerlijk gezegd. Goossens lijkt toch te blijven (of Leverkusen moet meer dan 30 miljoen gaan neertellen) en met Dimarco is er een back-up aanwezig.

1 september 2022 om 13:29



Ik denk eerlijk gezegd dat het ook niet echt betrouwbaar lijkt. El Mundo deportivo zegt er bijvoorbeeld helemaal niks over.of ja, ze houden het op interesse zonder concreet aanbod. Wel lijkt de transfer van Bellerin steeds dichterbij te komen. Ook Abde zal de club tijdelijk verlaten voor Osasuna.

1 september 2022 om 13:53

Ja en ook moeten ze Depay nog zien kwijt te raken en Frenkie de Jong. Twee overbodige spelers.

1 september 2022 om 14:04

Auba lijkt toch naar Chelsea te gaan in ruil voor Marcos Alonso.

@mtardelli - Frenkie is natuurlijk totaal niet overbodig.

1 september 2022 om 14:07

Volgens Fabrizio is er een akkoord tussen Chelsea en Barca omtrent Auba: 14M+ Alonso.

1 september 2022 om 14:11

Marca is waardeloos. EL Mundo Deportivo meldt ook gewoon dat de Auba naar Chelsea gaat. Mijn excuses.

1 september 2022 om 14:56

Yep. Here we go. Tja Marcos Alonso, terwijl Balde het niet onaardig doet voor een 18 jarig broekie en Jordi Alba er vooralsnog ook is. Aardige traptechniek maar ik heb zo vaak gelezen dat Chelsea supporters erg moe van hem werden soms.

“Om Barcelona tot het laatste moment uit te persen” is niet echt een voorbeeld van objectieve journalistiek.

1 september 2022 om 13:14

Heel vreemde woordkeuze idd maar denk dat het eerder komt door ongelukkige verwoording dan dat men met intentie Braithwaite wil beschimpen.

1 september 2022 om 13:18

Lijkt me ook inderdaad.

1 september 2022 om 13:17

Dat is inderdaad verre van objectief. Maar moet een journalist altijd objectief zijn ? Iedereen kan toch wel zien dat Barca momenteel niet omgaat met zijn spelers en dat er daardoor termen als afpersing worden gebruikt.

1 september 2022 om 13:20

In het schrijven van artikels vind ik persoonlijk dat een voetbaljournalist objectief moet zijn (over zuiver voetbalgerelateerde zaken). Subjectieve opinies omtrent spelers of clubs hebben hun plaats in opiniestukken of columns vind ik zelf.

1 september 2022 om 14:08

Een journalist maakt artikelen op basis van feiten, niet van meningen.

Als een journalist bijv. een column maakt dan is dat wat anders, maar dat is dit niet echt .

1 september 2022 om 14:37

Dat ben ik volkomen met je eens. Helaas is alle media, dus ook de sportmedia, tegenwoordig meer opinie dan feiten. Ze sturen de collectieve gevoelens en gedachten. Dit bewuste artikel vind ik daar wat minder een voorbeeld van maar ik snap wat je zegt. Al ben ik het er ook mee eens dat het lijkt alsof het ongelukkig gekozen retoriek betreft.

1 september 2022 om 13:19

Ik denk dat de schrijver van dit artikel een gefrustreerde barca fan is zo als er hier op deze site veel zijn

De beste oplossingen voor beide partijen. Zou toch niet in aanmerking voor de basis komen en grote kans zelfs dat hij het hele seizoen op de tribune zou hebben gezeten.

Deze jongen is een overblijfsel van een periode waarin barca middelmaat aanschafte en echt op de kosten moesten letten. Geen slechte spits alleen niks voor Barcelona.

1 september 2022 om 13:21

Ze nog op de kosten letten, dat doen ze alleen niet.
We kunnen de aankomende jaren ons weer genoeg gaan verbazen over die club

Barcalona krijgt 5 miljoen van Espanyol
Alleen was waarschijnlijk alles te laat qua indienen, of kwam het op 1 of andere manier belastingtechnisch handiger uit.

Laporta ontvangt 5 miljoen in zijn bedrijven van Espanyol
Gaat vervolgens het gaat doneren aan Barcelona en kan belastingtechnisch hier een vordering op maken?

1 september 2022 om 13:22

Dat is toch zo illegaal als iets als het zo verloopt? Dat zou ook deuren openzetten voor sjeiks om nog meer geld in de club te pompen.

1 september 2022 om 14:32

Zou zegt ie dan haha. Lol dat gebeurd al volop en nog wel meer onder die sheikhclubs. Fake sponsorships, betalingen onder de tafel, tig clubs bezitten etc.

1 september 2022 om 14:40

Heb je de “nog” in “nog meer geld” niet gelezen?

2 september 2022 om 09:34

Zijn goochel trucjes dat amper te bewijzen valt.
Ik doneer of sponsor jou 5 miljoen.
Wat jij met die 5 miljoen doet mag jij weten.
Als jij die miljoen dan ook in de club pompt is dat jouw keuze.

Dit is heel zwart-wit
Maar vaak zie je dat het via 1000 omwegen kan zodat je ook qua belasting er makkelijker mee weg komt.

Keurig gespeeld van Braithwaite moet ik zeggen.2,5 miljoen mee en lekker in Barcelona blijven.Ze hebben toen 18 miljoen voor hem betaald toch?

Worden jullie niet moe om elke scheet over Barcelona zo groot uit te meten? Is heel normale zakelijk transactie maar sinds Koeman eruit is geflikkerd is het beetje triest geworden met de objectieve berichtgeving in Nederland! Als het allemaal zo erg was en maffia achtig dan was Jordi cruiyf wel ergens anders gaan werken!!!

1 september 2022 om 13:30

Dus omdat Jordi Cruyff daar werkt zal het vast wel allemaal volgens de regeltjes lopen? Ik zeg niet dat er maffia praktijken worden uitgehaald daar bij Barca maar denk niet dat Jordi de reden zou moeten zijn om te denken dat ze daar perse legaal bezig zijn.

1 september 2022 om 15:03

Ze zijn hartstikke goed bezig de vorig bestuur heeft er bende van gemaakt en die gaan allemaal vervolgt worden en de huidige bestuur is bezig om alles weer te herstellen en daar horen ook zakelijk harde beslissingen bij zo simpel is dat!!!!

Wat zou het leuk zijn als hij tegen Barcelona de winnende binnenschiet in de blessuretijd...

1 september 2022 om 13:36



Tja so be it dan. Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat hij nooit bij Barca zou hebben gespeeld als er niet zo'n verschrikkelijk wanbeleid zou zijn. Ik bedoel Barca verkocht toen in de winter Carles Perez voor 10 miljoen aan Roma, en toen ineens Dembele uitviel moest Barca ineens 18 miljoen voor de backup van een backup tellen. Nu kan hopelijk nog Alonso of Bellerin worden ingeschreven. Met Dest, Braithwaite en Abde die nu van de loonlijst verdwijnen zou dat in principe wel moeten lukken.

2 september 2022 om 01:48

Oei, dat zou wel heel pijnlijk zijn

Het leuke is dat Braithwaite het niet eens zo slecht gedaan heeft bij Barca, zeker niet als noodoplossing. Nee, het is geen Suarez en nee Barca is niet zijn niveau. Maar die jongen was zo slecht nog niet en zou toch wel een redelijke club moeten kunnen vinden?



Doet die jongen goed, met geld mee weg uit een slangenkuil en dan gelijk tekenen bij de mooiste club uit Barcalona. (ja ieder zijn voorkeur).

Geweldig nieuws voor beide partijen!!
Laporta en team blijven schoonmaken tot de laatste seconden van deze transfer window. Visca Elbarca!!

Klasse van m. Hele beleid verdient geen prijs!

Ik was verrast dat deze zeer beperkte voetballer heel veel geld verdiend met allerlei zaken buiten het voetbal. Raar eigenlijk dat hij volgens de media niet weg wou om het geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren