Foto van oplettende fan bevestigt aanstaande transfer van Xavi Simons

Dinsdag, 28 juni 2022 om 18:28Yvo van Dorst • Laatste update: 19:06

De presentatie van Xavi Simons als nieuwe speler van PSV lijkt niet lang op zich te laten wachten. De Nederlander van Paris Saint-Germain werd door een oplettende fan gespot toen hij in Eindhoven in een busje wilde stappen. In het bijzijn van Simons werd ook Bas Roorda gezien. De oud-keeper van de Eindhovenaren is nu teammanager bij PSV.

Ook transfermarktexpert Fabrizio Romano geeft aan dat de huurovereenkomst tussen PSV en de Parijzenaren inmiddels rond is. Simons zou eerst zijn aflopende contract bij PSG verlengen, waarna hij op huurbasis naar Eindhoven vertrekt. Het is nog een kwestie van papierwerk voor het negentienjarige talent officieel bij PSV gepresenteerd kan worden. Ook trainer Ruud van Nistelrooij bevestigde na het gewonnen oefenduel met BW Lohne (6-0) dat zijn club belangstelling had in de aanvallende middenvelder.

Simons zal de vierde zomeraanwinst van PSV worden. De Eindhovenaren wisten eerder deze maand het keepersgilde al te versterken door het binnenhalen van Boy Waterman en Walter Benítez. Later kwam ook Ki-Jana Hoever op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. PSV hoopt ook de Braziliaan Savinho te kunnen huren van de City Football Group. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt groen licht rondom de aanvaller begin juli verwacht.

De negentienjarige Simons werd geboren in Amsterdam, maar hij speelde in de jeugdopleiding bij Barcelona. In 2019 werd de middenvelder weggekaapt door PSG toen hij uit zijn contract liep bij de Catalanen. Simons speelde afgelopen seizoen zes wedstrijden in de Ligue 1 voor de Parijzenaren, daarnaast speelde hij er nog drie in de Coupe de France. In het bekertoernooi wist de Nederlander één assist te verzorgen. Simons speelt zijn interlands bij Nederland Onder 19. In vijf wedstrijden voor het Nederlandse jeugdelftal maakte het talent drie doelpunten.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door formus)
28 juni 2022 om 18:46

Gaat verlengen bij PSG en op huurbasis naar PSV. Kapitaalvernietiging is het natuurlijk nooit, maar ik vind het wel een onzin-transfer.

28 juni 2022 om 18:47

"Simons zou eerst zijn aflopende contract bij PSG verlengen, waarna hij op huurbasis naar Eindhoven vertrekt."

28 juni 2022 om 19:09

Typisch PSV. Huren van Hoever en Simons slaat helemaal nergens op. Dit soort gasten moet je kunnen kopen of je koopt een ander allemaal niet spannend. Huren doe je als topclub alleen wanneer het echt om een uniek talent gaat dat niet te koop is, dat zijn deze twee beide niet. Dus gaan ze andere in de weg zitten.

28 juni 2022 om 19:19

Psv had anders afgelopen seizoen redelijk krappe selectie. Wat is het probleem als je paar mensen huurt. Leveren deze een CL ticket of kampioenschap op dan hebben ze zich dubbel en dwars terug betaald, gebeurt dit niet heb je ook geen miskoop, voor hetzelfde geld hebben ze achter de deuren wel dingen besproken mocht het toch niet iets worden bij hun originele werkgever.

28 juni 2022 om 19:20

Kost ook salaris he

Foto genomen door de lokale patat-friet boer die ook Gotze wist te spotten?

28 juni 2022 om 18:54

Neen, althans, het is niet op dezelfde plek, dit is nog ff wat centraler :-)
Ik snap die transfer niet, behalve dat het voor Simons interessant kan zijn, gaat psv hier niet op verdienen en dat moet nou net wél het idee zijn van deze business

28 juni 2022 om 19:14

Verdienen is een, maar je zult ook resultaten moeten behalen. Daarbij kunnen deze gehuurde jongens wellicht een rol spelen. Die kan PSV zelf nimmer aankopen. Transfervrij wellicht, maar die gasten zitten qua salaris al zo hoog, dat ga je niet redden….

28 juni 2022 om 19:22

Resultaat behalen met broekkies? Lijkt me sterk. Wat echt ontbreekt bij psv is een ervaren kracht. Iemand die het team op sleeptouw neemt alla van Persie bij Feyenoord of Tadic bij Ajax. Of guardado bij psv. Stel je had nog gotze en Xavi dan zal het interessant zijn.
Voor de rest eens. Dit soort talenten kopen is haast onmogelijk, maar na 1 leuk seizoen zijn ze zo weer weg.

28 juni 2022 om 19:45

Ik sta er btje dubbel in; enerzijds denk ik bij mezelf ze huren potentiele toppers. Qua naam zijn het echt goede spelers, maar aan de andere kant bouw je nul vermogen op. En de vraag is of je met deze ontwikkeling blij moet zijn...ik betwijfel het. NL is nu eenmaal een opleidingsinstituut voor de top 4 competities....

28 juni 2022 om 19:51

Psv is echt nog niet klaar hoor. Verwacht nog Luuk de Jong en nog een middenvelder.

28 juni 2022 om 20:34

Als het waar is dat Luuk 4 á 5 miljoen per jaar moet krijgen, heel gauw doorschakelen en nooit doen.

28 juni 2022 om 19:43

Als het lokaal zou zijn is het dus een Frietboer.

Haha, net als Gotze vorig jaar! Zit er een de hele dag op een centraal punt alle auto's te checken op inkomende transfers 😂😂

28 juni 2022 om 18:46

Vorig jaar bij Gotze was het de plaatselijke cafetaria eigenaar die Gotze tegenover de zaak zag staan. Stadion ligt mooi in het centrum he, dus dagelijks zijn er sws veel voorbij gangers.

28 juni 2022 om 18:59

Was alweer 2 jaar terug luitjes en nee, ik ben niet gezellig op feestjes!

28 juni 2022 om 22:45

Als je je verjaardagsfeestje viert met VZers wordt het überhaupt niet zo gezellig. Een paar gasten willen je per se al eerste feliciteren en nemen dan 10 minuten de tijd waarin ze feitelijk niet meer zeggen dan 'weer een jaar ouder'. Daarna ontstaat een discussie over wat beter is, chips of nootjes, en als je iemand het feest uitzet vanwege kritiek op de organisatie komt die 5 minuten later terug met een pruik op om vrolijk door te gaan met zeiken. En dan loopt er tussendoor nog een dronken oom die Japie heet die vindt dat het volledig mislukte feest de schuld is van Roger Schmidt.

29 juni 2022 om 10:50

@baron: Hahaha.

Dus je gaat opleiden voor PSG? Wat heb je daar zelf nou aan? Hij zal er namelijk niet meteen staan.

28 juni 2022 om 18:39

Fout!!! Ze gaan opleiden voor PSG, Man C en zelfs Wolves W.

28 juni 2022 om 18:45

Ben er ook geen fan van hoor Mrkrillin, maar dit is gewoon opvulling van de selectie. Het geld wat je hiermee bespaard gaat (hopelijk) gebruikt worden om nog een aantal kanonnen binnen te halen die door deze besparingen mogelijk zijn.

28 juni 2022 om 18:49

Huren is een lapmiddel. En afwachten of het wat toevoegt. Alex voegde wat toe bijvoorbeeld. Maar er zijn er nog wel paar.

28 juni 2022 om 18:52

Woenselaar

Dan kan je die posities toch beter besteden aan jeugdspelers. Mogelijk voegt Hoever wel wat toe. De andere 2 lijken mij echt zonde.

Jeugd kans geven, zorgt voor waarde als zij aanhaken.

28 juni 2022 om 18:59

Een eredivisieclub in zwaar weer die een periode moet overbruggen om niet te degraderen en sponsoren te behouden moet huren. Een topclub moet opleiden en als dat niet lukt, kopen.

28 juni 2022 om 18:59

Echt ja, nu Simons van psg, Savinho van city. Beetje gaan zitten opleiden voor de olieclubs. Is dat de nieuwe visie van PsV? Zou wel heel sneu zijn. Heb je straks dus financieel helemaal niks aan.

28 juni 2022 om 19:01

Mwa volgens Wolves fans is Hoever ongemotiveerd en kan hij er niet veel van. Dan heeft Sambo toch mijn voorkeur. En ik had liever gezien dat Bakayoko kansen zou krijgen ipv Savio huren die eigenlijk net zo’n onervaren is als Bakayoko. Xavi Simons daarentegen vind ik prima. Goede speler.

28 juni 2022 om 19:04

@mrkrillin, er is toch geen enkele garantie dat die huurspelers in de basis gaan staan? Lijkt me niet dat PSV daar afspraken over gaat maken. Als de jeugdspelers simpelweg niet goed genoeg zijn kan je vasthouden aan een leuke filosofie, maar dat brengt je nergens.

Je speelt om de prijzen. Concurrentie moet driedubbel zijn op elke positie. Als hij bewijst goed genoeg te zijn, speelt die. Denk je niet dat PSV alsnog een echte 10 van formaat aan gaat trekken of dat ze echt gokken op een jeugdspelertje met een huurcontract?

28 juni 2022 om 19:21

Woenselaar

Met J. de Jong geen idee wat hij gaat doen. Met voorgaande VCL edities was hij ook niet sterk met op tijd brengen van het elftal. En eerder was het al lang bekend dat een lb nodig was en dat duurde ook erg lang..

Eens geen garantie op basisplek, maar had ook ergens gezegd, reserveer die plekken dan voor jeugdspelers. Haken zij aan, dan creeer je waarde op het veld en/of bank.

28 juni 2022 om 19:30

@manodedios, in de afgelopen 10 seizoenen heeft Ajax alleen in 17/18 geen spelers gehuurd. Was Ajax 9/10 jaren dan een club in zwaar weer die een periode moest overbruggen om niet te degraderen en sponsoren te behouden? Ben benieuwd.

28 juni 2022 om 19:33

Fossen Ik vind 3 talenten met 0 ervaring huren best veel. Helemaal gezien ze alle 3 geen koopoptie hebben. Ajax huurt dan vaak wel een Traore of Idrissi die het al bewezen hadden in de Eredivisie als korte termijn oplossing of het is een talent met koopoptie (Ihattaren bijvoorbeeld).

28 juni 2022 om 20:11

Iedereen roept elkaar maar na. Opleiden voor andere clubs, te veel spelers huren, etc.

Je weet helemaal niets over de afspraken en kan dus oom geen uitspraken van betekenis doen met halve info.

Er komen echt nog wel een paar transfers voor psv. Aangevuld met deze talenten en eigen jeugd die er klaar voor is komt er een mooie selectie te staan dit seizoen. Eentje die mee gaat doen om de prijzen.

28 juni 2022 om 20:16

Vergeet niet dat PSV percentages afdingt bij verkoop van de spelers als deel van de huur constructie. Dus ja opleiden voor die clubs, maar als je daarmee CL haalt en die spelers weer duur verkocht worden mag je een graantje mee pikken.
Wel denk ik dat je nog wat extra aan moet kopen aangezien je anders weer een probleem hebt met je selectie

28 juni 2022 om 20:31

Oke dus is huren nou wel of niet goed? Of alleen als het uit komt 😁

28 juni 2022 om 20:44

Of een Brobbey die ze gratis de deur uit laten lopen en nu terug willen kopen voor ettelijke miljoenen

28 juni 2022 om 21:04

Fossen, ik vind dat je best een speler kan huren, maar dan moeten ze er wel direct staan vind ik. Een savinho, simons en hoever hebben nog geen 1000 minuten profvoetbal gespeeld. 3 onervaren talenten vind ik vrij veel voor 1 window (zonder koopoptie).

28 juni 2022 om 21:06

BurdyM, maar als Brobbey er straks 20 inschiet dan is hij wel 30 miljoen waard. Dan verdien je er ook zo weer 15 miljoen op. Ik denk dat psv niet meer dan 10% krijgt op zo'n transfer. Dan moeten die 3 eigenlijk al voor 150 miljoen verkocht worden wil je er 15 miljoen winst op maken. Dan kan je altijd nog beter (terug) kopen dan huren. Zeker omdat Brobbey eventueel nog 3 seizoenen blijft terwijl deze spelers maar 1 jaar blijven.

29 juni 2022 om 10:16

Toch denk ik dat Leipzig ook een doorverkoop zal afdwingen bij Brobbey, die gaan echt alles uit deze niet gebruikte speler halen...

28 juni 2022 om 18:41

Zit sws een verdienmodel achter voor PSV stond van de week in het ED. Uiteraard heb je liever zelf spelers in je selectie die je later kunt verkopen, maar soms moet je beetje creatief zijn, zeker als het je toch wat oplevert als club.

28 juni 2022 om 19:11

Ja het ED. Je kan zeggen wat je wil maar die Elfrink is nou niet de meest objectieve journalist. Dit levert PSV bar weinig op. Hoogstens 10-15% op een toekomstige transfersom, dan moeten die spelers wel heel veel waard worden wil PSV er stevig aan verdienen. Ik vind het niet erg dat ze wat huren nu, maar vind er nu wel een max aanzitten als ook nog die Savinho komt. Buiten dat verwacht ik wel dat PSV dan echt volop gaat investeren voor andere posities.

28 juni 2022 om 18:44

Nou als hij PSV aan het kampioenschap en groepsfase CL helpt heb je er dus vrij veel aan. Zo niet, stuur je hem terug en ben je ook geen geld kwijt. En we hebben de laatste jaren met aankopen als Bruma, Romero en Doan gezien dat kopen ook niet altijd goed uitpakt. Ik ben ook geen fan van huren maar het is echt niet alleen "opleiden voor andere clubs".

28 juni 2022 om 18:48

Alsof Xavi Simons PSV aan het kampioenschap en de CL gaat helpen. Houd op zeg. Een talent dat niks bewezen heeft en in de jeugdelftallen van Oranje altijd een van de minderen was

28 juni 2022 om 18:49

Benzema

Was dat niet juist een van de oorzaken van PSV, dat het nu minder gaat. Alles op alles om maar kampioen te worden, voor CL.

Met wat je zegt, je hebt veel aan, als de (3) huurspeler(s) je helpt aan CL. En dan? Ok 40 mil startgeld, alleen moet je ook gelijk voor de (3) positie(s) ook versterkingen halen. Aan vertrek verdien je niets direct of wat fooi geld.

Door korte termijn denken (PSV liet EL lopen, om kampioen te worden) bungelt de club nu ergens top 50/60. En geen beschermde status, waardoor VCL door te komen pittig is.

28 juni 2022 om 18:51

Hoe kom je er nou weer bij dat Psv EL liet lopen?

28 juni 2022 om 19:02

Ja en als hij het een van de lichtpuntjes van het seizoen was en PSV naast alle prijzen heeft gegrepen heb je er dus weer geen fluit aan. Wel met je eens dat als het niks wordt je er ook geen buil aan valt en dat scenario lijkt me een stuk realistischer.. Maar ik laat me graag (of juist niet) verrassen!

28 juni 2022 om 19:12

Een brede selectie is altijd goed.
3 huur spelers op 25 man lijkt me geen ramp.
Was de helft gehuurd tja dan doe je iets niet goed…

28 juni 2022 om 21:53

@ivanildo Plus Mwene en Vinicius dus 5 huurspelers op 25 man , dat is al 1/5 deel

28 juni 2022 om 18:47

De details zijn nog niet duidelijk toch.. Misschien heeft PSV wel een afkoopclausule o.i.d. afgedwongen die ze kunnen lichten als de huurperiode bevalt? Of huren en krijgen ze vervolgens 10% van het transferbedrag dat PSG uiteindelijk aan hem verdiend.. het is nog niet allemaal duidelijk.

Mocht er geen van dit in betrokken zijn.. tja dan hoop ik maar dat hij ons kampioen maakt en de winnende erin schiet

28 juni 2022 om 19:26

Tot nu toe zijn er geen afkoopclausules bedongen bij hoever en savinho en lijkt me sterk dat het bij simons wel gebeurt. Als die een goed seizoen bij psv speelt is hij zo 20 miljoen waard, dus dan verhuurt PSG hem liever aan vitesse of az oid.

28 juni 2022 om 18:50

@futures Nederlandse topclubs leiden sowieso op voor buitenlandse clubs toch?

28 juni 2022 om 18:58

Haha echt ja, is PSV een nieuwe ingeslagen of wat. Beetje opleiden voor de olieclubs. Simons van psg en die Savinho van city. Nou daar schiet je lekker veel mee op. Doen ze het goed, heb je er straks niks aan.

28 juni 2022 om 19:24

Nee helemaal niks idd, ze zouden je maar een kampioenschap of CL opleveren. 3 huur spelers op een selectie van 24/25 man... poeh, poeh

28 juni 2022 om 19:28

Ze hebben er al 4 (vinicius) en inderdaad als ze het goed doen is het geen probleem, maar als ze je geen CL of titel opleveren heb je volgend jaar dus helemaal niks en 3 posities die je weer moet invullen zonder geld, dus dan moeten ze er op korte termijn wel staan. Alle 3 hebben ze tot nu toe amper op het hoogste niveau gespeeld, dus het is zeker de vraag of ze psv kampioen kunnen maken. Een ervaren zahavi en gotze die het al bewezen hadden lukte het niet.

29 juni 2022 om 00:08

Ze hebben hem gekocht Is het dan nu wel goed?

29 juni 2022 om 01:32

Haha goed? Gast dit is perfect, wow. Echt heel netjes, dit is nou zaken doen. Ipv beetje een opleidings clubje zijn voor zo'n olieclub. Echt een geweldige zet. Gratis binnen en voot 5 jaar. Ik neem mijn woorden terug. Chapeau Psv. 👏

28 juni 2022 om 19:39

@Futures Voor iemand die Futures heet denk je wel heel kortzichtig. Simons, Hoever en straks Savinho zijn korte termijn oplossingen die de posities invullen en PSV tegelijkertijd meer tijd geeft voor lange termijn aankopen. Met deze jongens verhogen ze ook de kans op ver komen in Europa, wat weer prijzengeld oplevert en dus uiteindelijk goed bijdraagt financieel waarmee ze die lange termijn aankopen gaan doen. Niet alles hoeft meteen lange termijn te zijn, anders kan je krijgen dat de helft van de selectie tegelijkertijd uit het contract loopt. Als organisatie heb je korte en lange termijn focus, men redeneert hier alleen vanuit bezit en kunnen doorverkopen. Zoals ik al zei kortzichtig ... Samengevat: goedkoop huren, presteren, prijzengeld innen en later daar kwaliteit voor de lange termijn mee kopen. Snappie?

Zijn veel zaken waar ik benieuwd naar ben, maar ik begin met de aannames: Simons kiest voor PSV vanwege speeltijd (dus dat beeld zal hem dan ook wel geschetst zijn), en ik denk dat hij bij PSG verlengt vanwege het financiële plaatje. Die club wil perse de CL winnen en Simons zit ver maar dan ook ver af van de basis.

Allereerst vraag ik me af hoe Simons zich verhoudt tot de Eredivisie. Zal die meteen de basis van PSV aankunnen?
Ik vraag me af wat Simons zou willen na dit jaar, wil hij bij PSV blijven (lijkt me toch niet, want dan verleng je toch niet met Psg)?
En ik vraag me af hoe PSV hier financieel van gaan profiteren (wat ze Elfrink steeds influisteren). Is dat vaker gebeurd., een constructie waar de hurende club een verkooppercentage verwerft over een speler die ze zelf huren?

28 juni 2022 om 18:39

Financieel heeft psv geen reet aan deze deal. Ook bij een doorverkoop heb je er niks aan, centjes in de marge. Dus dit is eigenlijk een slechte deal van jp de jong. Maar zo ken ik hem ook.
Wel blij met xavi z'n komst als speler. Verwacht veel van hem

28 juni 2022 om 18:42

Haha, stop nou eens met mij triggeren met je JP De Jong. John Jacobus de Jong, dus maximaal JJ de Jong. Ben het met je eens, even wachten wat de motivering is van de clubleiding. Ik heb geen idee wat ik van Simons moet verwachten.

28 juni 2022 om 18:41

Paar vragen van jou

Hij wordt toch gehaald als opvolger Gotze. Dua heel ver van basis lijkt mij niet. Wie is zijn huidige concurrent, Doan? Veerman speelt wat meer achteren bij PSV toch.

Over constructie, ja oa Ajax heeft vaker gedaan. Andere clubs % geven.

28 juni 2022 om 18:50

Veel van profiteren geloof ik niet. Misschien krijgen ze een percentage van de mogelijk toekomstige transfersom maar dat zal nooit meer dan 10-15% procent zijn verwacht ik. Heeft PSV onder andere gedaan met Lammers.

Of Simons goed genoeg is voor de basis vind ik lastig in te schatten, maar lijkt wel genoeg talent te hebben om op termijn basisspeler te worden van PSV. Eigenlijk zou je hem meteen 2-3 jaar moeten huren.

Toch zonde dat PSV zelf niet zo'n speler transfervrij kan vastleggen.

Kan hij het eindelijk eens goed laten zien, het was toch altijd een speler die je op social media zag, en nauwelijks zag spelen in wedstrijden. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de ED

28 juni 2022 om 18:37

Beetje lastig spelen met verrattis, messis, dimarias als concurrenten. Desalniettemin leuke minuten gemaakt. Talent heeft hij echt wel.

Mooie zaken voor de eredivisie! Heel blij met xavi. Wat een transferwindow, met stunts bij diverse clubs. En we hebben nog 2 maanden te gaan.
Jammer dat xavi wordt gehuurd, psv moet kijken naar koopconstructies. Jp de jong als technisch directeur overtuigt mij gewoon niet. Verwacht dat xavi van meerwaarde is voor psv

28 juni 2022 om 18:57

Misschien ben je in de war met een andere Xavi, maar deze Xavi Simons huren valt mee hoor. Valt niet onder categorir mooie zaken voor de eredivisie, stunts etc

28 juni 2022 om 19:02

Die andere xavi kwam de middencirkel niet uit. Deze xavi heeft loopacties. Uiteraard is hij een marketingproduct, maar talent heeft hij getuige z'n minuten bij psg met hevige concurrentie en dat hij de youth league kapot speelde. Voor de eredivisie echt goed. We hebben xavi, gnotto, yilmaz, James, tannane en dergelijke nodig, geeft een boost aan onze competitie

28 juni 2022 om 19:24

James? Gnotto?

28 juni 2022 om 19:27

James wellicht ook naar psv, geruchten.
Gnotto waarschijnlijk naar feyenoord, ook geruchten.

28 juni 2022 om 19:34

James is helaas al ontkacht hoor. Had hem zeker graag zien komen. 100% liever dan die Simons.

Gnotto bestaat idd een kans. Maar zolang niet rond is, kan je niet doen alsof het al rond is.

Ik vind dit zo stom van psv. Deze jongen was transfervrij verlengd zijn contract en laat zich verhuren aan psv. De enige die profiteert is psg als hij aanhaakt.
En het is goeie speler maar niet zo goed dat hij het grote verschil zal maken wel of geen kampioen.
Koop dan een speler voor 12 mil wat jullie kunnen daar heb je wat aan.

28 juni 2022 om 18:47

Soms is het financieel nodig als club. Zoals Feyenoord vorig jaar en dan kan je er sportief van profiteren, maar psv heeft geld genoeg lijkt me? Waarom dan...

28 juni 2022 om 19:10

Dat is mijn punt psv heeft vermogen om dit soort spelers te kopen

28 juni 2022 om 18:47

Hoe kun je nou zeggen dat hij PSV geen kampioen maakt. Bijna niemand hier ziet hem wekelijks trainen of spelen. Er is ook gewoon een reëele kans dat hij een belangrijke schakel wordt in de basis.

Psv is lekker bezig. Hopelijk kan Simons alles spelen, ben echt benieuwd hoe goed hij nou is, want heb hem slechts op invalbeurtjes mogen betrappen

In een tijdsbestek van nog geen 10 minuten moeten lezen dat een vertrek van Gakpo aanstaande is en de deal met Xavi Simons bijna rond is. Het zijn zware tijden voor PSV-supporters. Van een nuchterige Eindhovenaar gaan we naar een omhooggevallen talent die in zijn tienerjaren al meer bezig is met zijn social media en kapsel dan met voetballen. Zucht. Sowieso is het natuurlijk belachelijk dat een club als PSV spelers als Hoever, Simons en Savinho gaat huren. Je kapitaal moet op het veld staan en nu ben je gewoon talenten aan het ontwikkelen voor andere clubs. Dit is beleid dat past bij een club uit het rechterrijtje

28 juni 2022 om 20:45

Ik had dus precies hetzelfde. Kappen met die huurconstructies. Heb nog liever een seizoen met meer jeugd (en dan ervaring erbij kopen) dan al dat opleiden voor de top. Ihattaren bij Ajax op stoom, Gakpo naar Leeds.. My worst nightmare!

28 juni 2022 om 20:46

Volgens mij is er een Davilla_7 die meer met zijn kapsel bezig is dan Simons zelf.
Waarom hebben zoveel negatievelingen het zo vaak over zijn kapsel?

Ik denk zelf dat het een goede zaak is , dat er kwaliteit wordt gehuurd , als het niet te koop is. Zakelijk gezien is leasen soms beter dan kopen. Kapitaal moet op het veld staan , maar miskopen zijn kapitaal vernietiging. 3 huurspelers is geen ramp en als daardoor de concurrentie scherper wordt , dan is het een win win situatie.

Heeft deze jongen eigenlijk uitgesproken voor welk land hij als international uit wilt komen? Nederlandse vader, maar opgegroeid in Spanje toch? Deze deal is op de lange termijn misschien nadelig voor PSV, maar als hij het goed doet zie ik LvG of anders Koeman hem wel een keer selecteren. Als basisspeler bij PSV gaat dat iets makkelijker dan de bank bij een Europese topper.

28 juni 2022 om 18:47

Xavi Simons speelt al jaren in de jeugdelftallen van Nederland. Het zegt natuurlijk niet alles, maar een indicatie over de toekomst geeft het natuurlijk wel.

28 juni 2022 om 18:48

Wacht alsjeblieft nog even met deze discussie hier gaan we de aankomende tijd nog vaak zat over horen '

Simons is eigenlijk de enige van de 3 huurdeal spelers waar ik blij mee ben. Wordt overal makkelijk afgeschreven als social media sterretje, maar die jongen kan echt wel voetballen. Maakt gewoon zijn minuten bij PSG, en speelde vorige jaar heel de youth league kapot. Fysiek ook erg sterk voor zo’n klein ventje.

28 juni 2022 om 18:58

tvl11

Waarom niet Hoever? Ik schat hem beter en verder in.

28 juni 2022 om 19:03

Hoever heb ik niet veel zien voetballen, maar Wolves fans zijn maar al te blij dat hij weg is. Schijnt een ongemotiveerde gast te zijn.

28 juni 2022 om 19:06

Geen idee, kunnen oorzaken aan liggen.

Jongen is best goed, vind ik. Had hem ook wel graag terug bij Ajax gezien. Als rb gaat hij zeker aanhaken.

Prijs is alleen nog best veel voor NL club. Meer dan 10 mil voor een back vind ik best veel

Lekker bezig daar in Eindhoven. Ik verwacht nog een aantal aankopen want het geld is er.

Leuke transfer, niemand kan nog zeggen of hij een echte versterking is of niet. Maar ben wel heel benieuwd om hem te zien spelen bij PSV

Ik ben benieuwd wat hij kan brengen, dit is denk ik de eerste keer voor veel mensen dat ze hem aan het werk gaan zien

Ik ben benieuwd hoe goed hij nou eigenlijk is. PSG wil hem toch houden maar komt daar nooit aan bod, zelfs als het hele middenveld op bed ligt mag hij nog banken.

Huren is nog altijd beter dan iemand transfervrij laten gaan en een half jaar later voor miljoenen terug willen kopen. Prima aanvallende versterking van de selectie na de transfers van Bruma en Gotze. We hebben afgelopen seizoen gezien hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben. Ik hoop dat hij slaagt in Eindhoven!

28 juni 2022 om 19:14

Rachid

Hoezo is dat beter? Snap dat het een sneer is naar Ajax.

Maar als Ajax Brobbey voor 12 of zelfs 15 miljoen koopt. Speelt paar seizoenen goed en Ajax verkoopt hem vervolgens voor 30 mil.

Hoe en in welke universum is dit slechter dan 3(!) spelers huren voor een seizoen, tijd en middelen investeren en vervolgens (vermoedelijk) stuk beter zien terugkeren naar hun clubs.

Leg dat eens uit.

Leg ook uit, hoe zijn Simons en Salvino betere versterkingen dan Bruna en Gotze (laatste heeft echt goede momenten gehad).

Wat is er aan de hand met PSV. Kunnen ze niks kopen? Geen geld? Waarom een jongen opleiden?

28 juni 2022 om 19:39

Ik denk dat psv gaat gokken op het aanblijven van gakpo en sangare, dus zal er weinig geld zijn voor transfers als er niks binnen komt (zeker na 2 coronaseizoenen). Verkoop je gakpo voor 40 miljoen dan kan je wel zo 25 miljoen aan spelers halen, maar dan haal je nooit zo'n speler van terug.

Ik lees hier een hoop "beleidsmakers-in-spee" die het allemaal beter weten !
Succes met jullie nieuwe job bij een grote club !

Alhoewel ik er niet zo blij mee ben dat we als PSV zijnde dit soort huurdeals doen ben ik wel benieuwd naar hoe goed Simons nou is. Toch lijkt het me niet echt een versterking sie Götze op de nummer 10 positie kan vervangen. Als PSV zijnde moet het inmiddels toch wel lukken om een talentvolle aanvallende middenvelder zelf aan te trekken

Ik snap het niet helemaal.
Waarom heeft deze jongen bijgetekend?
Simons heeft er weinig baat bij
Psv heeft er enigszins baat bij
Psg heeft er het meeste baat bij. Hem nu verkopen zou (bijna) niets opleveren . Als hij goed presteert dan kunnen ze meer voor hem vangen.
Waar is zijn voordeel?
Psv huurt dus. Korte termijn voordeel, maar
a) het levert je geen extra inkomsten op
b) als hij slecht presteert heb je niets aan hem gehad, presteert hij goed dan moet je meer betalen als je hem wil overnemen. Bovendien moet je volgend jaar weer op zoek.
Ik zou voor een aankoop of speler uit eigen jeugd gaan

28 juni 2022 om 21:46

Misschien een hoog salaris t.o.v. wat hij in bijvoorbeeld Eindhoven kan krijgen? En het zou me ook niet verbazen als hij zichzelf dermate hoog inschat dat hij verwacht basisspeler te kunnen zijn bij PSG na een goed seizoen met PSV.

28 juni 2022 om 21:48

Ja, dat zijn inderdaad twee goede argumenten.

Als PSV 3 spelers huurt die de eventuele keuzes van Ruud verruimen is dat niet schadelijk imo. Ze verdienen zelfs aan deze manier van huren viel in t ED te lezen vd week. Savinho blijft waarschijnlijk 2 jaar
. Kan Ruud nu kiezen uit Madueke Bakayoko Doan en Savinho waar ik de kans groot acht dat Bakayoko verhuurd gaat worden. Hou je er 3 over waarvan de fitheid van Doan en Madueke de wensen nog wel s overlaten, al heb ik goede hoop dat dit seizoen wat Madueke betreft beter gaat verlopen. Afgelopen seizoen hebben we 56 wedstrijden gespeeld. Beetje keuze kan geen kwaad. Tegen de tijd dat Savinho weg is,komt Bakayoko helemaal gewend aan de eredivisie weer terug et voilla. Geen ondenkbaar scenario.
Voor de rechtbank geldt t zelfde. Hoever zal gemotiveerd nog wat van zn carrière willen maken. Sambo komt terug van zware blessure, kan herstellen, sterker worden. Als Hoever weg is ,staat Sambo er.
Sambo en Bakayoko kunnen in de toekomst veel geld opleveren,maar zijn er nu nog niet helemaal klaar voor. Moeten we dan hele dure jongens kopen? Juist dit huren kan vertrouwen uitspreken naar Sambo en Bakayoko..Dure jongens kopen niet. Simons zal met Veerman om 10 positie strijden denk ik. Niet verkeerd een beetje concurrentie.
Ik verwacht nog wel wat echt vuurwerk trouwens. Die keeper is een goed voorbeeld.

28 juni 2022 om 19:41

Sir paul

"fitheid van doan en madueke de wensen nog wel s overlaten"

En dan stel jij voor verhuren van Bakayoko en veel erg veel min geven aan een huurling, die ook nooit in Europa gespeeld heeft..

Wat een beleid.... Waarom niet Bakayoko al die min geven en wordt hij beter en meer waard. Verhuur je hem, weet je ook niet of hij goed begeleid wordt en beter wordt.

"rechtbank" ;p

Hoever zou vooral interessant zijn, met optie erbij.

Speelt Veerman niet vooral linie achter? Simons gehaald als opvolger Gotze en zou nu alleen Doan zijn concurrent zijn.

trouwens je vergeet ook Vertessen.

28 juni 2022 om 19:57

Hahaha vervelende snelkeuze. Veerman komt beter uit de verf op 10 zoals mn medefans wel kunnen beamen, maar kan zoals Doan ook hangend rechts.
We spelen zoveel wedstrijden en weten nog niet wat er gebeuren gaat. Misschien gaat Doan toch weg.
Bakayoko vindt ik persoonlijk nog lang niet klaar voor t eerste. Denk echt hij bij een Heerenveen, Groningen kilometers maken moet.
Ik ga er vanuit dat Savinho verder is. Zo overlap je weer 1,2 jaar zonder veel kosten te maken. Koop je een rechtsbuiten naast Madueke is dat duurder en straal je geen vertrouwen uit naar Bakayoko.

Ik snap al dat geklaag over huren echt niet. Geloof me er zijn een hoop constructies waar PSV zelfs door het huren verdiend aan een speler. Hoe mooi zou het zijn door 1 seizoen vooral verdienend te huren, kampioen te worden en dan met al dat geld wederom een kampioenselftal en CL waardige selectie samen te stellen??

Prima transfer. Deze guy gaat voor de speelminuten en niet voor de prijzen anders had hij wel voor een andere club gekozen. En wellicht gaat hij mee naar Qatar. Frenkie kan wel wat kwaliteit en creativiteit gebruiken op het middenveld. Met Klaassen, Til en Koopmeiners ga je de oorlog niet winnen. Prima keuze Xavi!

En zojuist deelt Rik Elfrink op Twitter dat het niet om een huurdeal gaat, maar om een koop! Dus toch. Ben benieuwd wat deze jongen, die toch al enkele jaren als groot talent wordt bestempeld, kan brengen in Eindhoven!

Hij is bijna binnen. Het gaat hier om koop, contract tot 2027! Puik werk!

PSV is lekker bezig op de markt. Lijkt wel de enige club die iets wil gaan doen met die coëfficienten punten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 2 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 6 0 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Hij is de grootste verrassing van de Eredivisie’

Valentijn Driessen is zeer gecharmeerd van de prestaties van Xavi Simons. De middenvelder van PSV eiste tegen Go Ahead Eagles (2-5) een hoofdrol voor zich op met twee treffers en een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren