L'Équipe: Neymar grijpt de macht in Parijs vanwege contractuele optie

Donderdag, 23 juni 2022 om 22:21 • Laatste update: 22:21

Nasser Al-Khelaïfi zet de deur op een kier voor een vertrek van Neymar, vermoeden Franse media. De voorzitter van Paris Saint-Germain deed recent voorzichtige uitspraken tegenover verschillende internationale titels over de toekomstplannen van de club. Neymar lijkt daarin verre van onaantastbaar. Les Parisiens lijken volgens L'Équipe echter niet sterk te staan in hun plannen, gegeven de automatische contractverlenging van de Braziliaan, die op 1 juli ingaat.

“Misschien moeten we onze slogan veranderen”, zei Al-Khelaïfi tegenover Le Parisien over de lijfspreuk ‘Dream Bigger’, waaronder de club afgelopen jaren een grote ontwikkeling doormaakte. “We willen niet meer flitsend of bling bling zijn, de tijd van glitter en glamour is voorbij. We moeten ons elk jaar afvragen hoe we vooruitgang kunnen boeken.” In 2019, het jaar dat PSG op ongelooflijke wijze werd uitgeschakeld in de Champions League door Manchester United, zei de Qatarees iets vergelijkbaars. “We willen geen celebritygedrag meer”, waarschuwde hij toen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Neymar kwam in 2017 als superster binnen, toen PSG voor hem door de financiële barrière brak. De transfersom van 222 miljoen euro maakte hem de duurste voetballer aller tijden, meer dan twee keer zo duur als zijn voorganger, Paul Pogba (105 miljoen euro). Alhoewel Al-Khelaïfi de naam Neymar niet specifiek noemt in zijn kritiek, kwam het gedrag van de Braziliaan meermaals in opspraak sinds zijn komst naar de Franse hoofdstad. Hij zou zich van meet af aan als een diva hebben gedragen en werd meermaals beschuldigd van luiheid en een onprofessionele houding. Zijn ietwat arrogante stijl van 'speeltuinvoetballen', die hij in de Ligue 1 nog meer leek te etaleren dan in zijn tijd bij Barcelona, hielp zijn imago hierin niet.

Tijdens een groot interview met MARCA voedde de PSG-voorzitter het gerucht over een aanstaand vertrek van Neymar nogmaals. “We kunnen er niet over praten. Sommige spelers komen, sommigen zullen de club verlaten. Het zijn privé-onderhandelingen”, beantwoordde hij de vraag of het voormalig wonderkind deel uitmaakt van het nieuwe project. Dat project werd deze zomer gestart met het kolossale contract van Kylian Mbappé. Het talent leek lang naar Real Madrid de verkassen, maar zwichtte uiteindelijk toch voor het aanbod uit Parijs. De 23-jarige Fransman krijgt volgens the Guardian 250 miljoen in de komende drie jaar, plus zeggenschap in het beleid van de club.

Neymar speelde tot nog toe 144 wedstrijden voor Paris Saint-Germain. Hij scoorde daarin 100 keer en gaf 60 assists. Ondanks zijn uitstekende moyenne schommelden kritieken op de balvirtuoos meerdere keren tussen geniaal en gemiddeld. Onder andere in de Champions League, dé prijs die met zijn komst gerealiseerd had moeten worden, kon hij verschillende keren het verschil niet maken. Daarnaast miste de voormalig pupil van Santos talloze wedstrijden door blessures. Vaak werd opgemerkt dat hij gedurende zijn herstel wel opdook op feestjes. Met name de verjaardag van zijn zus werd regelmatig uitvergroot in de media. Zelf zei Neymar over zijn bekritiseerde levensstijl. “Ik stop nooit met feesten. Ik ben niet onvolwassen.”

PSG lijkt met het oog op de toekomst de deur op een kier te zetten voor een vertrek van de aanvaller. Zonder zijn naam te noemen staat Neymar bovenaan de lijst van verschillende media wanneer het woord ‘mentaliteit’ in negatieve zin valt. In 2021 werd Neymar bijna terug naar Barcelona geschreven, om weer met Lionel Messi te voetballen. Echter speelt hij inmiddels samen met zijn maatje in Parijs. Momenteel lijkt een lucratieve overgang naar het Midden-Oosten of Amerika meer aan de orde, gezien het gigantische salaris van ruim veertig miljoen per jaar. Neymar gaf recent zelf aan dat hij 'verwacht te blijven' bij Les Parisiens.

De onthulling van L'Équipe geeft de sterke onderhandelingspositie van de 119-voudig international weer. Naar informatie van de Franse sportkrant werden er in 2021, toen Neymar zijn contract tot 2025 verlengde, twee optionele jaren opgenomen. Op 1 juli 2021 werd het eerste jaar daarvan automatisch geactiveerd; komende maand volgt ook het tweede. Mocht PSG echt af willen van Neymar zal de Franse landskampioen hem zo'n 130 miljoen euro aan resterend salaris moeten meegeven.


Poll

Denk jij dat Neymar deze zomer vertrekt bij PSG?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door aqua1)

Pepe naar PSG en Neymar naar Arsenal, iedereen blij

22 juni 2022 om 14:04

Het nachtleven in Londen of Parijs? Lastige keuze voor de allerrijksten.

22 juni 2022 om 14:12

Neymar hoort niet in een grote stad thuis, die moet je gewoon ergens in Rusland laten voetballen in een oostelijke stad zonder discotheken en chique restaurants want als Neymar maar iets van afleiding heeft dan word het voetballende al 80% minder.

22 juni 2022 om 14:21

Maar ja, een 100% Neymar is weer veel te goed voor de Russische competitie.

22 juni 2022 om 14:25

Ben het helemaal met je eens hoor. Maar toch bij 160 goals betrokken in 144 wedstrijden. Imo in zijn prime de speler die het dichtste bij Messi en Ronaldo in de buurt kwam. Jammer dat veel Brazilianen er niet het maximale uit lijken te halen. Al heeft hij alsnog een fenomenale carrière.

22 juni 2022 om 15:00

Allemaal leuk en aardig maar hij heeft PSG werkelijk niets maar ook helemaal niets opgeleverd, bijna 499 miljoen euro totaal aan transfersom en salaris en elke Champions League het op belangrijke momenten niet brengen, ben ook zijn dat diva gedrag helemaal zat en alles moet maar om Neymar draaien en rode loper weer worden uitgerold, laat verdomme is een keer wat zien, zal je net ook zien dat hij met Brazilië in de achtste finale wordt uitgeschakeld op het WK want ze moeten of tegen Uruguay of Portugal in de achtste finales zou me niks verbazen als neymar weer onzichtbaar is.

22 juni 2022 om 15:29

Zodat ie om de haverklap z'n vliegtuig kan pakken om ergens anders te feesten, zeker? Je grossiert in intens slechte ideeën en uitspraken.

22 juni 2022 om 16:00

Messibazoer ik vind zijn carrière eigenlijk helemaal niet zo fenomenaal na een redelijke korte tijd bij barca toch snel voor het geld gekozen in een waardeloze competitie en sindsdien is het alleen naar beneden gegaan in de CL staat die er nooit en met dit team kampioen worden in de Lique 1 vind ik ook niet echt een prestatie. Hij had gewoon in Spanje moeten blijven of naar Engeland moeten gaan dan.

22 juni 2022 om 16:29

Ik bedoel voor zijn niveau. Als je een topspeler bent hoor je in een top competitie te spelen. op 3 ploegen na is het gewoon een waardeloze competitie daarom is PSG halverwege de competitie altijd al kampioen.

22 juni 2022 om 16:37

Neymar doet het nogsteeds uitstekend bij PSG en bij het nationale elftal. In het Braziliaans elftal is hij nooit onzichtbaar en is altijd wel belangrijk geweest. Ik zou zeggen, "google die sanni op". (Winne)😜 Het Braziliaanse elftal is op dit moment sowieso niet afhankelijk van Neymar. Op dit moment zijn er meerdere aanvallers die hun stempel op dat elftal drukken.

22 juni 2022 om 17:03

Want bij Barca was hij ook niet top natuurlijk?

Mooie kans voor Barcelona natuurlijk om nog eens een uitgerangeerde prof voor een hoog salaris aan te trekken in ruil voor een salarisafname van de rest van de selectie

22 juni 2022 om 17:26

Erge is nog dat hij helemaal geen grap maakt. Het Barcelona van nu is helaas in staat om hele gekke capriolen uit te voeren wat betreft het aantrekken van nieuwe spelers.

22 juni 2022 om 14:19

Voorspelbaar grapje...

23 juni 2022 om 23:13

Maar best leuk, omdat ie zo waar is

Haha Neymar blijft lekker zijn megasalaris binnenharken en niemand gaat het overnemen dus sucks to be you, PSG en Nasser Al-Khelaïfi!

22 juni 2022 om 14:02

Multi miljardair zijn lijkt me inderdaad vreselijk..

Die gast verliest daar echt geen slaap over.

22 juni 2022 om 14:08

Ik wilde net zeggen dat bedrag is voor hem een fractie van zijn vermogen, verwaarloosbaar.

22 juni 2022 om 14:16

Zei hij ook hij wil genieten van het leven en is niet echt met zijn vak bezig echt zo jammer had..

22 juni 2022 om 15:19

Als het hem echt allemaal niks zou boeien dan zat hij wel op een strand met zijn snikkel in een pina colada. Maar nee, deze man staat elke dag op, trekt een duur maatpak aan en probeert gefrustreerd prijzen bij elkaar te kopen, maar toch faalt het. Keer op keer. En ondanks al die miljarden neemt niemand hem serieus. Dat doet hem pijn en daar geniet ik van.

22 juni 2022 om 15:50

Hahaha gast, die kerel in duur maatpak speelt FIFA in het echte leven. Met een oneindige geldstroom. Ik proef bij jou juist frustratie

22 juni 2022 om 15:55

Ik ben niet relevant, ik ben maar een random gast op VZ, maar is toch mooi om die frustratie te zien bij dit mannetje? Hij begon ook al over dat La Liga niks meer voorstelt. Daar merk je aan dat het hem diep zit.

22 juni 2022 om 15:47

Eerst al die gasten zelf binnenhalen met bizarre megasalarissen en dan verwachten dat ze maar gewoon blijven en motivatie blijven houden. Dan moet je daarop selecteren i.p.v. achteraf te huilen. Engnek hoor, die Al-Khelaïfi.

22 juni 2022 om 15:50

Sucks to be you ja, draaien gewoon de oliepompen van Qatar ietsje verder open en de gaten zijn gedicht.

22 juni 2022 om 15:59

Je kunt al het geld in de wereld hebben en nog steeds ongelukkig of onzeker zijn. Elon Musk is daar een goed voorbeeld van.

23 juni 2022 om 09:18

Integendeel hij moet ze een beetje dicht houden, dat brengt veel meer op.

22 juni 2022 om 16:28

Dat vrees ik ook, dat heb je met die megasalarissen, als het tegen valt zit je er aan vast. Niemand gaat hem een salaris 40 miljoen geven, Sportief gezien staat Neymar PSG alleen maar in de weg. Commercieel zal hij wel zijn waarde hebben.

Tsja, als je zo asociaal veel geld verdiend is de prikkel toch ook wel een beetje weg om je stinkende best te doen. Daarom werken we in de zorg ook met een CAO en loonschalen, zodat je elk jaar een periodiek omhoog kan, dat houdt het leuk!

22 juni 2022 om 14:07

Genoeg voetballers die ook heel veel geld verdienen maar wel 100% voor het voetbal geven. bijv. Ronaldo en Lewandowski.

23 juni 2022 om 12:22

Omdat mesnen zoals Ronaldo en Lewandowski zich kunnen opladen door beter te moeten zijn dan iedereen. Die willen erkenning. Als jij je tanden poetst in twee minuten, dan moeten hun daar een minuut over doen en dan tanden hebben die twee keer zo schoon zijn. Ze krijgen dan ook veel betaald niet omdat ze zo houden van geld, maar omdat ze meer salaris willen ontvangen dan hun collega's. Je kan bij Neymar zeggen dat hij die drang niet heeft of dat hij niet meer die drang hoeft te voeden, want 220 miljoen gaat niet snel overtroffen worden.

22 juni 2022 om 15:12

Als je mensen 30 miljoen per jaar gaat betalen kun je ze nauwelijks verwijten dat ze hun verbinding met de werkelijkheid kwijtraken. Genoeg profvoetballers die door die bizarre beloning zelfs in de financiele problemen komen.

22 juni 2022 om 16:56

Beetje hetzelfde verhaal als Messi die er ook geen zin in lijkt te hebben daar. Die loopt ook een beetje apatisch over het veld voor een monstersalaris

22 juni 2022 om 17:34

Wat heeft Messi hier mee te maken japie. Jouw reacties vormen toch een bepaalde trend. Elke keer maar dingen en mensen er bij halen die niks met elkaar te maken hebben. Gaat et over Depay? “Ja maar Frenkie” Gaat het over Liverpool? “Ja maar City en pep” Gaat nu over Neymar. “Jaa maar Messi dan..” zie hier boven ook iemand de Franse competitie waardeloos noemen en dan haal je de eredivisie erbij.. wat heeft de Eredivisie er nou weer mee te maken. 😂

22 juni 2022 om 19:45

We hebben het over twee volgevreten vedetten die bij dezelfde club in dezelfde linie spelen. Zover gezocht is de vergelijking dus niet

23 juni 2022 om 09:43

Weer een pipo die Messi een volgevreten vedette noemt. Soms vraag ik mij echt af op welke manier jullie naar voetbal kijken. En of jullie uberhaupt nog wel kijken.

23 juni 2022 om 09:45

Met n klein verschilletje dat de een bijna 35 word, eigenlijk niet weg wou bij zijn club maar verplicht werd te vertrekken, en niet te vergeten ietsje meer gewonnen heeft in zijn carrière.. simpelweg niet gelukkig is in Parijs, waarbij Neymar vooral er zo bij loopt omdat hij met al de randzaken bezig is en liever aan het feesten is, en in zijn prime vertrok voor een zak geld.

23 juni 2022 om 11:34

Want toen-ie z'n best deed bij Barcelona was het inderdaad voor een paar honderdjes per week...

23 juni 2022 om 14:55

wordt zo moe dat leeftijd erbij wordt gehaald o als excuus te dienen Modric en Benzema excelleren toch ook wordt toch ook geen leeftijd erbij gehaald

23 juni 2022 om 16:51

@AfcaAjaxxx Lekker makkelijk om de ene speler ongemotiveetd te noemen en de andere niet door er allerlei drogredenen bij te halen. Ik zie totaal weer geen objectiviteit, maar het is weer beoordelen op persoonlijke voorkeur. Ronaldo is inmiddels ook 37 jaar maar daar zie ik toch een grotere drive in het veld en zoals Aqua terecht aangeeft bij Benzema en Modric ook. Die twee gaan nog als de brandweer en waren enorm belangrijk in de CL winst van Real

Ja, want Mbappe zal zich niet als diva gedragen met alles wat hem bij de laatste contractaanbieding is toegezegd. Als je sterren wilt, ga je sterallures krijgen. Niet voor niets is het Real van de laatste jaren succesvoller dan de beruchte galaticos.

Ik had zo graag Neymar onder Pep willen zien. Als hij na Barca naar City was gegaan ipv PSG hadden ze inmiddels de CL wel gewonnen denk ik.

Voor 40miljoen per jaar zou ik ook lekker blijven bij PSG. Wat een jaarloon zeg....
Verder heeft de club zelf die lang leve de lol sfeer gecreëerd.
Vanaf dag 1 mocht neymar doen en laten wat hij wilde en heeft hij naar mijn neming maar op 70% van zijn kunnen gepresenteerd daar.
Heel erg jammer want hij kan een fantastische voetballer zijn

22 juni 2022 om 16:10

In Brazilie wekt hij ook veel frustratie op. Ik denk dat er maar weinig spelers in de afgelopen 10 jaar zijn geweest met EN zijn talent EN zijn fysieke/god given abilities (snelheid, lichtvoetigheid, inzicht etc). Dat zag/zie je wanneer hij op zn best is, dan is hij echt niet te stoppen. Toch weet hij het te presteren om in zijn beste 5/6 jaar van zijn carriere voor mijn gevoel totaal niet voor de sport te leven en puur te teren op bovenstaande kwaliteiten. Iemand met zoveel kwaliteit zou eigenlijk bekend moeten staan om het winnen van prijzen ipv schwalbes, opstootjes en verjaardagen van familieleden.

Kijk jongens zo maak je een gerucht

Zie Neymar gewoon blijven. Hij ligt goed in de groep en als hij speelt (dat is wel een issue) dan levert die ook. Ook al wippert hij de bal over een speler

Die Al Kaleiffie heeft natuurlijk het WK om mee te schermen. Neymar gaat dat niet aan zich voorbij willen laten gaan als (waarschijnlijk) zijn laatste optreden op een groot toernooi, dus als de TD zegt oprotten zal hij vermoedelijk eieren voor zijn geld kiezen om te voorkomen dat hij net als Rabiot indertijd zo ongeveer achter een plantenbak van de WC van de materiaalman van het Parc de Prince mag plaatsnemen. Hij zal tot december wel moeten spelen om bij Tite in de picture te blijven.

23 juni 2022 om 10:22

Was transfersom van Neymar niet betaald omdat hij uithangbord werd voor WK Qatar? Zou een grap zijn als hij dan voor het WK vertrekt.

23 juni 2022 om 13:08

Dat was inderdaad zo, maar met alle controverse in de jaren dat Neymar in Parijs zit denk ik niet dat ze hem nog als zodanig zien. Sinds zijn laatste herstel van (de zoveelste) langdurige blessure is zijn fysiek er ook niet beter op geworden. Hij heeft vooral aan snelheid ingeboet. Dan dat gedoe met de zus. Er was ook nog die verkrachtingsbeschuldiging. Allemaal zaken die niet in zijn voordeel werken. En Al Kalheffie heeft een nieuw uithangbord voor zijn WK nu toch? Poster Boy Extraordinaire, Kylian Mbappe. Dat staat een stukje leuker op het uithangbord.

Het was eerst slechts een gerucht dat Leonardo eruit gegooid werd. Toen was het slechts een gerucht dat Pochettino eruit gegooid werd. Misschien is dit van Neymar nu ook een gerucht, maar de PSG bazen draaien er hun hand niet voor om, om rigoreus te werk te gaan en nu kunnen ze nog geld voor Neymar vangen (al liggen ze er niet wakker van als ze er een miljoentje of honderd, tweehonderd op verliezen natuurlijk).

Luie speler, hij stopt meer energie in feesten en in verjaardagen van z'n zus dan in PSG als je hem kan verkopen en bijvoorbeeld Gnabry kan halen dat je er al op vooruitgaat of bijvoorbeeld Chiesa. Neymar heeft af en toe laten zien goed te kunnen voetballen maar je hebt er vaker niks aan dan iets, kom op Nasser verlos Parijs van deze diva en trek een wat frissere speler aan die zich wel als een prof kan gedragen!

22 juni 2022 om 15:45

Als je 100 doelpunten maakt in 144 wedstrijden ben je echt geen luie speler. Misschien niet de meest gemotiveerde profvoetballer die er rondloopt, maar zeker niet lui. Er is een tussenweg hoor.

22 juni 2022 om 17:36

Maar in de wedstrijden waar het echt om gaat vaak 1 van de slechtste . Tegen city in de groepsfase onzichtbaar en tegen Madrid hetzelfde

22 juni 2022 om 18:05

Je kan een slechte wedstrijd spelen, maar dat maakt je nog niet lui.Echt zo jammer dat Neymar nooit zijn potentie waar heeft gemaakt, had echt gedacht dat hij naar niveau Messi en Ronaldo kon halen.... Gek genoeg vond ik hem bij Barca echt veel en veel beter. Naar paris heeft hem geen goed gedaan is daarna alleen maar geld en feesten gaan draaien...

22 juni 2022 om 14:20

Wat Ronaldo en Messi hebben gepresteerd zien we wssn nooit meer. Ik bedoel, het gaat vooral om professionaliteit. Veel voetballers (supersterren) houden het gewoon niet vol. Tsja ze zijn ook maar mensen, en willen ook feestjes kunnen vieren. Messi en Ronaldo (die zelfs een tikkeltje extremer is) zijn echt twee aparte gevallen.

22 juni 2022 om 15:37

@Blink182, ik denk dat je daar nog eens in kunt vergissen. Vergeet niet dat deze twee legende's vooral zijn gaan pieken op relatief latere leeftijd. Zowel Mbappé als Haaland hebben op hun huidige leeftijd beter statistieken (zie CL) dan die twee hadden destijds. We gaan het zien.

22 juni 2022 om 15:50

@norgenederland - Maar de impact die die twee heren op een ploeg hadden, dat zie ik bij Mbappe en Haaland niet. Haaland is gewoon een hele goede afmaker en Mbappe is eigenlijk de moderne aanvaller op het allerhoogste niveau. Messi en Ronaldo kwamen in elke aanvallende statistiek bovendrijven, buiten hun rendement om. Bovendien hebben beide heren momenten gehad dat ze er zo'n 60 per jaar in schoten. Dat is echt ongekend veel. Maar goed, hoe dan ook is het gewoon moeilijk vergelijken.

22 juni 2022 om 16:09

Die twee heren presteerden voornamelijk zo fenomenaal op het einde van hun twintigste/begin dertigste. Deze twee beginnen eigenlijk net pas met hun voetbalcarrieres. Ik zeg niet dat ze beter gaan worden, maar om nu te zeggen dat niemand ooit nog in de buurt zal komen van Messi en Ronaldo is te voorbarig. Dit zal men ongetwijfeld over Cruijff, Maradonna en Pelé ook hebben gezegd.

22 juni 2022 om 16:20

Nou ja Messi en Cr7 wonnen hun eerste gouden bal toen ze 22 en 23
waren he. @norge

22 juni 2022 om 16:32

@Blink182

Goed punt, dat had ik even over het hoofd gezien. Desondanks denk ik dat mits deze twee het huidige niveau de komende 10 jaar vast weten te houden ze ook de mogelijkheid hebben om dat niveau aan te tikken. En mits Mbappé vertrekt uit Frankrijk

22 juni 2022 om 17:37

Norge ik weet niet maar Messi werd op zn 23ste al vergeleken met de beste ooit. Ronaldo won idd zoals Blink zegt al een goude bal en een CL op zn 22ste. Messi had rond zn 24ste volgens mij al 3 goude ballen.. Mbappe en Haaland zijn goed maar niet van het niveau Messi en Ronaldo. Sws hebben allebei niet het voetballende vermogen van Messi en ik moet het nog maar zien of ze de discipline van Ronaldo hebben om 15 jaar bij de wereldtop te horen.

22 juni 2022 om 18:16

@Norge,
Vergeet ook niet de topspelers van andere clubs in dat tijd. Ze presteerden fenomenaal. Spelers zoals Milito, Drogba, Rooney en velen anderen. Toch laat Messi en C. Ronaldo zien alsof die topspelers amateur doen lijken. Niet dat het zo is, maar er zit gigantisch gat tussen hun.

Neymar, Mbappé en Messi verzetten amper een stap in verdedigend opzicht. Dus Neymar verkopen zou dan niet eens zo heel gek zijn voor balans. Dan kan je wat meer creativiteit op het middenveld gebruiken in plaats van verdedigende middenvelders zoals Gueye, Paredes en Pereira opstellen. Want 2 van de 3 speelden alleen omdat het anders helemaal uit balans was in verdedigend opzicht.

Als je stappen wil maken zal je toch meerdere clubs in ligue 1 op moeten komen zodat de concurrentie toeneemt. Als je in de sport niet op je tenen hoeft te lopen ga je nooit het maximale eruit halen.

Nemen die spelers PSG überhaupt wel serieus? Ik bedoel Real, Barca en Bayere zijn grootmachten die echt een geschiedenis hebben waar veel spelers respect voor hebben. Toen Neymar binnen kwam bij Barca toen zag hij jongens als Xavi, Iniesta, Messi, Busquets en Pique. Bij Real had/heb je Ronaldo, Modric, Ramos, Marcelo en Kroos. Bij bayeren hetzelfde. Die spelers komen daar aan en hebben respect voor clubs, haar spelers en komen in omgeving terecht waar dat soort gedrag sws wordt afgekeurd en al vertoon je dat gedrag dan krijg je een draai om je oor van en Xavi of een Ramos. PSG heeft dit gewoon echt niet en dat komt echt gewoon door hun ''ik wil snel bij de grote jongens horen'' tactiek. Veel te veel betalen aan vedettes.. dan krijg je idd dit soort gevallen

Ja man want Neymar gaat wel even vertrekken toch, heeft gewoon nog een dik contract tm 2025. Maar deze club met dikke verliezen blijft maar kopen en de Uefa die er niks van zegt. Maar ja ze zijn er voor het voetbal hoor. De FFP? Nah niet voor psg. Maar ze blijven lekker liegen.

22 juni 2022 om 15:24

Socio ik ben het met je eens maar wat probeer je nou nu te bereiken met elk artiekel precies dezelfde reactie te plaatsen. Je valt zwaar in der herhaling.. we weten het nu wel. Kom met iets nieuws.

22 juni 2022 om 16:15

Waarom kijk je voetbal? Elke wedstrijd is steeds hetzelfde, je moet scoren, de ene club doet het, de ander niet, en 1 wint, de ander verliest of ze spelen gelijk. Steeds een herhaling, waarom kijk je dan? Ugh, wat een onzin reactie zeg. Dit moet juist herhaald worden! Ze komen daar met uitspraken, maar vergeten zulke zaken te bespreken apart genoeg, dan moet dat juist aangekaart worden. En ook hier daar sommige geen idee hebben wat er gaande is. En als barca interesse heeft in een speler waarom herhaalt men wel keer op keer hun financiele issues? Dan vinden ze dat wel prima? Dus snap je reactie niet zo jammer genoeg!

22 juni 2022 om 16:21

Iets nieuws zou pas zijn als dat Paris aangepakt zou worden en 4 jaar uitgesloten word van Europees voetbal en transferstop van 4 jaar zou krijgen socio zegt niks geks. En salaris plafond instellen voor Paris wegens miljoenen verlies.

22 juni 2022 om 16:37

@Aqua1 Maar echt he. Stel iemand doet iets verkeerds, wellicht iets strafbaars, en weinig spreken erover. 1 iemand kaart het aan, en vaker en opeens komt iemand even roepen ja genoeg nou, je hebt genoeg herhaald lol. Dit moet doorgaan totdat zij aangepakt worden en het erge nog is, op de Uefa hoef je ook niet te rekenen.

22 juni 2022 om 17:00

Maar Socio, als jij dit maar blijft herhalen op het Nederlandse voetbalforum Voetbalzone gaat er echt helemaal niks noppes nada veranderen. Of denk jij echt dat jouw herhalende kritiek effect gaat hebben? Het zorgt de laatste tijd alleen maar voor irritatie omdat iedereen het wel een keer beu is dat je maar in herhaling blijft vallen. Ik snap je mening, ik ben het er tot op zekere hoogte ook mee eens -al heb ik het idee dat jij en andere Realfans nu wel erg fel op PSG zijn vanwege een bepaalde reden- maar het heeft allemaal totaal geen nut want niemand van betekenis zal het hier oppikken.

22 juni 2022 om 17:25

Ik kijk voetbal omdat elke wedstrijd, in tegenstelling tot jouw reacties, wel elke keer anders zijn. De ene doelpunt is weer anders dan het andere doelpunt. De ene actie is anders dan de ander. Jouw reacties zijn letterlijk copy past en dat echt al weken. Stel je zou iets nog in beweging kunnen zetten dan snap ik et wel. Maar dat kan je niet dus et is alleen treurig.

22 juni 2022 om 18:06

Samcro bepaal jij hier de norm wat wel of niet mag? het is een voetbalplatform waar je een mening mag geven en als Paris ter sprake komt je toch op het zelfde neer heel logisch.. wordt zo moe van de commentaar. barcalover die telkens japie af kat ja wat moet je ermee. op de man spelen is dat wel nodig?

Iedereen heeft recht op een mening. heb liever dat men er inhoudelijk op ingaat dan krijg interessante discussie in plaats van op de man wat aan de lopende band gebeurt. jullie maken het zo ofto topic nergens voor nodig dit.

23 juni 2022 om 09:08

Wij maken het off topic? Het gaat over Neymar en zijn contractsituatie en de kritiek gaat over FFP en dat is dan wel on topic?

Ik bepaal voor niemand iets Aqua, ik kan er niets aan doen dat jij mij zo hoog aanslaat. Ik geef ook alleen maar mijn mening over het repeterende commentaar van Socio en geef aan dat hoe hard of hoe vaak hij ook hier blijft schreeuwen dat het allemaal oneerlijk is, het gaat niets veranderen want hij heeft geen invloed. Het wordt echter wel door meerdere mensen als vervelend ervaren als je voor de 937254e keer hetzelfde te lezen krijgt, in een topic dat er niet eens over gaat. Heeft helemaal niets met op de man spelen te maken overigens, tenzij je een snowflake bent.

Ben benieuwd waar hij heen gaat, real zal het niet doen united daar wil niemand heen en alleen city, als ze daadwerkelijk sterling en jesus voor samen boven de 100 mil verkopen?

Denk dat niemand hem nog wil. In ieder geval niet voor dit salaris. Neymar kan erg goed voetballen, dat ziet iedereen wel. Maar die mentaliteit... In Camp Nou heeft hij zijn beste jaren gekend, en de grootste prijzen gepakt. Sowieso raar dat hij wegging, tuurlijk was dat contract bizar maar bij Barcelona was het ook al niet slecht en speelde hij met Messi en Suarez voorin. Hij wilde mogelijk de ster van een elftal worden, dat kon hij bij Barca niet zijn, maar dat is hij ironisch genoeg bij PSG ook niet geworden. Mbappe staat hoger in de rangorde.

Grote minpunt van PSG is de competitie. Dat is gewoon een speeltuin voor ze en de spelers spelen zelden op 100% daar. Misschien 8 tot 10x per seizoen maar dat is veel te weinig om als club door te groeien. De CL ga je op die manier nooit winnen omdat je concurrentie in die fase vele malen scherper is door de eigen competitie.

Voorlopig laat hij zijn voeten spreken met 100 goals en 60 assists in 144 wedstrijden… zonder echt goed zijn best te doen…

Leuk verhaal van hem maar Neymar gaat natuurlijk nergens heen. Toch ook al 30 en heeft geen bijster goed seizoen gespeeld. met de transfersom+salaris+tekenbonus+commissie die Psg/neymar/zijn zaakwaarnemer verlangt is het haast ondenkbaar dat een club zich daar aan gaat branden.

Probleem is salaris van Neymar, die ken alleen City en Newcastle nog betalen. De rest wil en kan niet meer dan de helft van zijn salaris betalen. Messi heeft het slim aangepakt, die zit in zijn nadagen en harkt dan het geld binnen. Bij Mbappe vormt dat ook een probleem, die zie ik nooit meer vertrekken uit Parijs. Met zo een salaris ga je never inleveren. Misschien 10/20 procent, of je moet afbouwen. Maar ik zie geen enkele speler zoveel willen inleveren. Das nadeel van topsalaris vragen.

Die blijft natuurlijk bij de club zitten en gaat nergens heen. Er is geen club die dat salaris kan betalen en psg zal zeker nog minimaal 150 miljoen willen zien. Dat hij veel heeft gescoord is een feit maar in de echte grote wedstrijden was hij of geblesseerd of je zag hem niet. B v afgelopen seizoen tegen city in de groepsfase en tegen Madrid .. daar was die onzichtbaar. Kampioen zonder hem werd psg sowieso al. Neem de jaren voor hem met cavani , lavezzi en Zlatan .. zelfs de jaren voor hem met Paulinho

Is het niet handiger om in artikelen een 'EDIT-functie' toe te voegen zodra nieuwe informatie beschikbaar komt? Gisteren was die Neymar-optie nog niet bekend en had het artikel een andere titel, maar om het hele artikel door te struinen voor nieuwe info gaat me een beetje te ver. Zou fijn zijn om dat in een aparte EDIT-alinea aan te geven.

Een nieuw artikel ervoor schrijven kan natuurlijk ook nog altijd.

100 goals, 60 assists in 144 wedstrijden ! Waar klagen jullie over ?? Als hij dit op 70% doet !
Welke club in de wereld wilt zo’n speler niet ? Laat de man feesten. Ronaldinho zelfde verhaal. Geniet van dit soort spelers. Zoveel heb je er niet van. Nee balletje aannemen en opzij leggen en nooit scoren dat is leuk om naar te kijken ?

23 juni 2022 om 11:53

In Frankrijk ja. Laat hem dat eens in de PL doen. En die jankbal is niet leuk om naar te kijken

23 juni 2022 om 12:58

Hoe weet je dat? Messi zou het ook wel even doen in PSG, het tegendeel is waar. Ronaldo zou afgeschreven zijn, zie wat voor cijfers hij nog overlegt bij het zwakke Man UTD.
Het blijft voetbal en het is niet te voorspellen.

130 miljoen aan resterend salaris… Ik zou als de wiedeweer een vertrek forceren met zo’n voorzitter. Het moge duidelijk zijn dat hij Neymar niet hoog heeft zitten.

100 doelpunten en 60 assists in 144 wedstrijden, dan doe je het toch gewoon goed?
Ja, hij heeft niet zijn volledige potentie bereikt helaas. Maar of dat enkel en alleen aan het feesten ligt?

Mensen vergeten wel eens dat zijn lichaam hem ook wel eens in de steek laat, en dat we überhaupt blij mogen zijn dat we nog van hem op het voetbal veld mogen genieten. Heeft op het WK zijn ruggenwervel gebroken. Als dit iets hoger was geweest, had hij een grote kans op verlamming en nooit meer kunnen voetballen. Vergeet daarbij niet de druk die deze jongen van jongs af aan op zijn schouders heeft.

Feesten is voor hem ontspanning, zo heeft ieder persoon op zijn/ haar manier ontspanning nodig.

Check voor de grap eens de miniserie 'neymar: The Perfect Chaos'.

Het is dat Madrid een leuke stad is waar goed gefeest kan worden anders had ik hem nog wel naar Madrid willen zien komen. Heb je 3 spelers van de Braziliaanse elftal bij elkaar waarbij lekker gerouleerd kan worden met Benzema er tussenin.
Bij Neymar weet je dat er extra dingen bij komen en daar heb je mee te dealen. Dat wist Al-Khelaifi toch?

PSG heeft dit aan zichzelf te danken. Zullen vast niet staan te huilen omdat Neymar blijft maar met dat geld hadden ze wellicht 3/4 minder talentvolle spelers maar met een betere houding en ethiek kunnen halen.

Wel sick hoor! 144 wedstrijden, 100 goals en 60 assists. En dat voor een speeltuinvoetballer. Laat staan als hij de mentaliteit van CR7 had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1290 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 22 13 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Meedogenloos Paris Saint-Germain hoeft Neymar niet terug te zien’

Paris Saint-Germain wil niet verder met Neymar. Volgens verschillende media heeft de Braziliaan te horen gekregen dat hij deze zomer mag vertrekken. Neymar ligt bij de Franse grootmacht al langer onder...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren