‘Een andere reden om te vertrekken kan ik niet bedenken voor Haller’

Dinsdag, 21 juni 2022 om 16:30 • Laatste update: 16:33

Er rijzen flinke twijfels over het wel of niet verkopen van Sébastien Haller. De spits van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund, dat 33 miljoen euro plus bonussen heeft geboden. De Amsterdammers zijn echter niet van plan om Haller zomaar te laten gaan en zetten hoog in bij de verkoop van de Eredivisie-topscorer. John van Loen, voormalig centrumspits van Ajax, vermoedt dat Haller het gevoel heeft dat hij niet de onbetwiste nummer één is in de punt van de aanval.

"Een andere reden om te vertrekken kan ik niet bedenken. Voor het geld hoeft hij het in elk geval niet meer te doen. Bij zijn vorige clubs heeft hij genoeg verdiend. De uitdaging van een grotere competitie? Ik zou liever aan de lopende band scoren in de Eredivisie dan moeizaam in de Bundesliga", aldus Van Loen. "Heel simpel gezegd, hoef je alleen maar op de juiste plek te staan, want Ajax speelt altijd op de helft van de tegenstander, waardoor de spits altijd in het vijandige strafschopgebied is te vinden. En heb je een neusje voor de goal? Dan is het smullen geblazen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Voormalig penningmeester Arie van Os, die onder meer betrokken was bij de deals met Michael Laudrup en Shota Arveladze, zou Haller van de hand doen. "Toen Ajax Haller kocht, vond ik die 22,5 miljoen euro heel veel geld. Maar als ze hem nu voor 33 miljoen euro of meer verkopen, vind ik dat ook héél veel geld. Ik heb er volgend seizoen geen moeite mee als hij er niet meer is, omdat ik denk dat er betere nummers 9 voor Ajax rondlopen. Dus nogmaals, ik zou mijn medewerking aan deze transfer verlenen. Maar Haller heeft zonder meer eigenschappen van een spits die Ajax kan gebruiken. Dit zijn voor bestuurders heel moeilijke keuzes."

Van Loen denkt daar anders over. De voormalig hoofdtrainer van FC Utrecht zou gaan voor de zekerheid die Ajax op dit moment heeft in de persoon van Haller. "Geven andere spitsen Ajax ook de garantie dat ze er tussen de vijftien en twintig inschieten? En als dat zo is: wat kost zo’n spits? Dat in Amsterdam de twijfel over Sébastien blijft bestaan, snap ik niet zo. Geloof me, je scoort niet zo maar elf keer in de Champions League. Dan doe je echt wel iets goed. Vergeet de groepswedstrijden van vorig seizoen in de Champions League tegen Dortmund niet. Zowel uit als thuis speelde Haller ijzersterk en was hij trefzeker."


Poll

Moet Ajax Sébastien Haller verkopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door rekoebie)

Betere nummers 9 die rondlopen voor Ajax? Sorry hoor maar die halen niet de fantastische cijfers die Haller heeft gehaald sinds hij hier is. Als er iemand een Ajax spits is, is hij het wel. Altijd het eindstation van een aanval, kan behoorlijk mee voetballen, kan redelijk goed koppen. Wat wil je nog meer?

21 juni 2022 om 07:34

Iemand die mee kan voetballen. Want dat kan hij niet ‘behoorlijk’ zoals jij hier betoogt. Brob scoorde vergelijkbaar frequent in de eredivisie en is veel jonger. En je krijgt er Wijndal en Bergwijn bij als je 5 miljoen bijlegt. Redenen genoeg lijkt me.

21 juni 2022 om 07:39

Brobbey mocht constant met frisse benen invallen nadat tadic, Antony, Berghuis en co verdedigers van het niveau Ted van de Pavert 80 minuten van het kastje naar de muur hadden getikt. Dat is een stuk makkelijker scoren dan Haller die het altijd vanaf minuut 1 moest starten.

21 juni 2022 om 07:44

Nu moet ik wel zeggen dat Brobbey ook overtuigd heeft als hij startte. Denk aan wedstrijden tegen Utrecht, AZ, PSV en Vitesse. Bovendien mocht hij een aantal keer starten in 20/21 en zag het er toen ook erg goed uit. Van zijn basisdebuut tegen Atalanta tot een heerlijke wedstrijd tegen Den Haag als aanspeelpunt, hij was toen ook ijzersterk. Het is niet alleen een supersub hoor.

21 juni 2022 om 07:49

In de basis heeft hij ook zeker prima wedstrijden gespeeld maar het is en blijft gewoon een talent, je weet niet of hij dit niveau een jaar lang kan vasthouden. Haller kent de klappen van de zweep en heeft bij Ajax constant aangetoond dat hij de ballen tegen de touwen trapt. Lijkt me voorbarig om er zoals Jizzy dan vanuit te gaan dat brobbey dit doelpunten gemiddelde van het afgelopen half jaar ook zou kunnen doorzetten en op een niveau zoals in de CL zou kunnen laten zien.

21 juni 2022 om 07:50

Sinds wanneer gaan we Van Loen serieus nemen? Redenen zat voor Ajax om hem weg te doen, je hebt gelijk Bobby is beter, jonger en goedkoper.. en voor Haller is geld nog altijd wel een reden, ookal denkt van Loen van niet. Plus de Bundesliga is betere competitie..

21 juni 2022 om 07:50

Zowel Haller als Brobbey zijn geen Ajax spitsen. In de Arena zien ze nog altijd liever de Ibrahimovic/Suarez/Kluivert solo’s dan de klinische intikkers. Huntelaar was wat dat betreft ook geen Ajax spits, kon ook geen mannetje uitspelen met een 1 op 1 actie. Dit soort spitsen zullen altijd een haat liefde verhouding hebben met het publiek in de Arena.

21 juni 2022 om 07:53

Ik hoop ook dat Haller blijft, maar aan het talent van Brobbey twijfel ik eigenlijk niet. Je ziet hoeveel potentie hij heeft en zoals ik al opsomde weet hij het ook keer op keer waar te maken als hij start, en niet tegen de meest misselijke tegenstanders ook. Waar ik wel aan twijfel, is zijn fitheid. Brobbey is vaak geblesseerd geweest en speelt vaak maximaal een uur of zeventig minuten. Als je kampioen van Nederland wil worden heb je een spits nodig die er constant staat. Je kan het je niet veroorloven dat je Brobbey komend seizoen acht of negen wedstrijden mist. Met Haller heb je gewoon meer zekerheid. Je weet dat hij volgens seizoen weer 20 goals in de Eredivisie gaat maken waarschijnlijk.

21 juni 2022 om 08:03

Wat mensen vergeten is wat Haller betekent in verdedigend op zicht bij corners en standaard situaties. Daar ruimt hij hij veel op en dat is nodig omdat de verdedigers van Ajax niet de grootste zijn. Daarnaast kun je vanuit achteren een lange bal spelen op Haller. Brobbey is zeker een goede spits, die een bal kan vasthouden kan kaatsen en scorend vermogen heeft. Hij kan echter niet koppen. Dat doet hij te vaak met zijn ogen dicht. Indien je Haller kunt verkopen voor 35 miljoen maar je zou Brobbey moeten halen voor 15 tot 18 miljoen, dan snap ik de twijfels en zou ik het niet doen. Haller staat inderdaad garant voor 15 tot 20 goals maar heeft dus ook verdedigend een functie.

21 juni 2022 om 08:10

Er is helemaal niks voorbarig Rombomcu. Je lult maar wat raak hetgeen Suarez gelukkig al weerlegd heeft. Ook in Europa heeft Brobbey het al laten zien in de EL-campagne in 2021. Dat jij het er niet in ziet is je goed recht overigens, maar kom dan niet met zogenaamde argumenten die nergens op gebaseerd zijn om je eigen mening kracht bij te zetten. En een talent is hij na al zijn goals absoluut niet meer.

21 juni 2022 om 08:18

Suc6magnet,

Brobbey kan echt wel een mannetje voorbij hoor, vooral met die snelheid van hem, en is technisch ook gewoon goed.

Daarbij denk je echt dat the Hunter een haat liefde relatie had met het publiek?

Een moeilijke start, maar die jongen krijgt niets anders dan liefde.

21 juni 2022 om 09:25

Ik denk ook dat Ajax er goed aan doet om tot verkopen over te gaan. Zeker voor dit bedrag. Haller heeft het statistisch heel erg goed gedaan, zeker in Europa. Ik denk echter dat hij dat nooit meer gaat evenaren en ook niet in de buurt gaat komen. Voetballend is het erg matig en uit vorm lukt zelfs scoren niet.

Voor het geld van zijn verkoop kun je idd de selectie verjongen en verversen, zonder er op het oog op het acteruit te gaan.

En voor Haller is het natuurlijk een fantastische kans om bij een duitse topclub te spelen. Zijn naam in Duitsland is al goed denk ik (goede fase bij Frankfurt en gescoord tegen Dortmund) en het salaris zal ook wel iets beter zijn dan in Amsterdam.

21 juni 2022 om 09:39

@rombomcu

Ik ben het met jou eens hoor, Brobbey tov Haller is verre van zaligmakend. Brobbey is 19 jaar, nog nooit langer dan 10 wedstrijden fit geweest en heeft zichzelf nog nergens bewezen. Haller schoot er in een seizoen Bundeliga/europa league gewoon 20 in.

Daarnaast Haller dit seizoen in 42 wedstrijden, 32 doelpunten en 9 assists. In 6 wedstrijden tegen Feyenoord/psv/az scoorde hij 3x en gaf hij 1 assist. In de Champions league tegen 4 verschillende tegenstanders scoorde hij 11x over 7 verschillende wedstrijden en gaf hij ook nog een assist.

In het vorige halve seizoen speelde hij 1x tegen Az/feyenoord/psv en gaf drie assists en 1 goal. En iedereen lijkt te vergeten dat onze eerste seizoenshelft dit seizoen, met Haller in de spits, één van de beste seizoenshelften in de afgelopen 20 jaar was!

Werkelijk waar, Ajax gaat voor 40 miljoen geen betere spits vinden voor het systeem dan Haller. Begrijp er dan ook heel weinig van dat mensen hem graag zien gaan.

21 juni 2022 om 09:51

@jizzy

je hebt het over Brobbey die nooit langer dan 10 wedstrijden achtereenvolgende fit is geweest? Je hebt het over Brobbey die in Duitsland nooit indruk heeft gemaakt? Brobbey heeft 6x in de CL mogen invallen, 0 goals en 0 assists.

2021/2022
Haller heeft in 42 wedstrijden 32x gescoord en 9 assists gegeven.
Haller heeft in de CL tegen 4 tegenstanders over 8 verschillende wedstrijden 11 goals en 1 assists in 7 verschillende wedstrijden gemaakt.
Haller heeft in 6 wedstrijden tegen Feyenoord/psv/az 3x gescoord en 1 assists gegeven.
2020/2021
Haller heeft in 23 wedstrijden 13 goals en 7 assists gegeven.
Haller heeft in 3 wedstrijden tegen Feyenoord,/psv/az 3x een assists gegeven.

Haller heeft in 19 wedstrijden premier league/efl cup, 7 goals en 1 assist gegeen.
Dit was dusdanig slechts dat West ham besloot hem te verkopen.

2018/2019
Haller bij Frankfurt in 29 wedstrijden 15 goals en 9 assist in de bundesliga
Haller Frankfurt Europa league 10 wedstrijden 5 goals en 3 assists.

Ik snap werkelijk waar niet waarom mensen denken dat Brobbey ook maar enigzins op het niveau zit van Haller. Alle statistieken in welke manier dan ook spreken allemaal in het voordeel van Haller.

21 juni 2022 om 09:54@D-Bergkamp
Je kijkt ook naar restwaarde. De €38 miljoen die je nu kunt krijgen ontvang je nooit meer. Als je de twintigjarige Brobbey dan voor -€12 miljoen kunt oppikken, acht ik de kans groot dat hij in de toekomst meer zal opbrengen. Dat is de manier waarop Ajax altijd heeft gewerkt en ook niet van af moet wijken. Zou mij niet verbazen als ze de transfervrije Suarez op het oog hebben als tijdelijke optie. Wellicht komt die gewenste talentvolle spits dan nog steeds (onder 20 jaar) en start in Jong Ajax. Want in de jeugd staan er geen goede alternatieven klaar momenteel.

21 juni 2022 om 10:03

@gunnero,

Haller is 27 jaar, als je bedenkt dat je komend jaar Bergwijn er (misschien) bij hebt zal het verval van Haller juist minder worden. Dit seizoen 10 slechte wedstrijden door weinig aanvoer ivm blessure Antony. Als Antony blijft en Bergwijn komt, dan zie ik niet in waarom Haller minder zou gaan scoren op 28 jarige leeftijd?

Je moet het andersom bekijken, welke spits gaat je hetzelfde brengen als Haller voor een acceptabel bedrag? (verassing, die is er niet) Dus waarom zouden we een garantie op doelpunten laten gaan, omdat we misschien een jonge spits op kunnen leiden?

Als Brobbey wil komen, dan komt hij wel. En als hij beter is dan Haller, dan speelt hij Haller vanzelf uit de basis. Zo lang dat niet gebeurt, moet Haller gewoon lekker blijven staan wat mij betreft. Het type spits dat Haller is kan namelijk op zijn 32ste nog exact hetzelfde trucje als dat hij nu doet. Aangezien hij het niet van zijn snelheid moet hebben, maar van zijn intelligentie en positionering.

21 juni 2022 om 10:05

Maar scoort Brobbey ook in de CL? Dat moet je nog maar afwachten

21 juni 2022 om 10:32

Eens D-Bergkamp. Wellicht heb je er volgend jaar een fitte Ihattaren bij. Die heeft een meer dan uitsekende voorzet en kan iemand vrij voor de goal zetten. Dan heb je een kopsterke spits nodig. Dus mocht Anthony nog vertrekken en Bergwijn komen, dan heb je Tadic Berghuis en Ihattaren met een uitstekende voorzet. Ik zou dus graag een kopsterke spits zien. Brobbey is een prima speler maar als Leipzig 15 miljoen en meer vraagt, moet je daar niet aan beginnen. Haller behouden en als dat niet mogelijk is dan haal als back up maar Strand Larsen. Die is kopsterk en schiet ze er ook gemakkelijk in.

21 juni 2022 om 10:46

Ja Bergkamp, je komt met heel veel statistieken uit het verleden van Haller en kiest dan wat je het best uitkomt. West Ham hoor ik je niet over, maar wel Leipzig erbij pakken als je het over Brobbey hebt. Wat ik vergelijk, zijn de prestaties bij Ajax. Daarin doet Haller het iets beter qua goals en assists, maar is hij ook debet aan matig veldspel. Met Brobbey kunnen medespelers bijsluiten en daarnaast heeft hij ook nog eens diepgang. Daarnaast krijg je er Bergwijn/Wijndal bij. En Brobbey is potentieel international met een gigantische restwaarde. Ben blij dat jij niet aan de knoppen zit bij Ajax, wanbeleid zou dat worden. Non-zakelijkheid ten top.

21 juni 2022 om 10:49

Je kan ze niet alle drie opstellen als je er 1 speler uit haalt.
Haller is zekerheid.
Ben je van plan op de counter te gaan spelen dan kan je hem beter verkopen. Maar speel je zoals AJAX gewend is, dan heb je de beste al in huis voor die positie.
Haller moeten we houden. Net zoals Bayern Lewandowski wil houden.
Volgend jaar brengt hij nog meer op. Dat hij niet nog meer gescoord heeft kwam doordat Anthony op rechts wegviel en heel Ajax minder waard. Zelf Tadic en niet te vergeten de keeper, die volgens mij Bewust sommige ballen liet glippen

21 juni 2022 om 10:57

@Suc6Magnet…… wat zit je nou allemaal over Huntelaar te roepen? Kijk eens goed naar zijn wedstrijden. En of hij een mannetje 1 op 1 kan uitspelen. Huntelaar had meer techniek dan mensen denken. En haat liefde? In het geval van Huntelaar is het vanaf minuut 1 al alleen maar liefde geweest.

21 juni 2022 om 10:59

@jizzy,

Ik benoem West Ham nog in mijn post ook hoor, 19 wedstrijden Pl/efl met 7 goals en 1 assist. Vervolgens werd hij in de winter aan Ajax verkocht? En of de statistieken die er toe doen. Haller speelt bij Ajax en heeft in Duitsland gespeeld. Brobbey speelt nu in Duitsland en wil naar Ajax. Oftewel de statistieken uit de eredivisie en Bundesliga (en europees) zijn relevant.

Je benoemt dat Haller het net iets beter doet bij Ajax, dan ben je niet objectief meer. Brobbey heeft nog geen enkele keer laten zien beter te zijn dan Haller in geen enkel opzicht en in geen enkele statistiek. Behalve in sentiment!

En matig veldspel, vergeet je niet dat de eerste seizoenshelft misschien wel de beste seizoenshelft was qua voetbal van de afgelopen 20 jaar? En wie stond er toen in de spits: Haller!

Bij Brobbey kom je met argumenten:
- Spelers bijsluiten (dit is precies wat Haller doet)
- Wie zegt dat Bergwijn/wijndal sowieso niet komen? CL 40 milljoen, Gravenberch 18 miljoen, Tagliafico 4 miljoen. Er is sowieso ruimte in het budget qua salaris en transfergeld. Dat staat los van een vertrek van Haller.
- Brobbey is potentieel international, maar er is ook een reden waarom hij het niet is terwijl we zeker geen top spitsen hebben in oranje!
- Gigantisch rest waarde? Dat is speculatief, als Brobbey zijn gemiddelde van elke 7 wedstrijden geblesseerd raken vol houd is hij een potentiele kopzorg.

De enige die niet zakelijk is, dat ben jij Jizzy, jij bekijkt vanuit sentiment ipv statistieken en feiten. Begrijp me niet verkeerd, ik zie Brobbey graag komen, en dan moge de beste winnen in de spits. Alleen is het totaal niet logisch om Haller te laten gaan. Het is de best presterende spits van Ajax sinds Suarez. Dat zegt ook wel iets.

21 juni 2022 om 12:26

Brobbey moet het nog allemaal echt laten zien, Haller staat er al. Daarbij zou ik als Ajax zijnde ook even achter mijn oren krabben om zo'n 18 miljoen uit te geven aan een speler die gratis weg Wilde.

Mensen verwachten teveel, een spits stat er om doelpunten te maken en dat is exact wat Haller gedaan heeft. In andere landen zou hij een onbetwiste nummer 1 spits zijn, maar in Nederland vinden ze er altijd wel weer wat van.

21 juni 2022 om 15:21

John van Loen: was dat niet die spits die op tv vertelde dat hij blij was dat hij voetballers was geworden omdat hij anders had moeten werken?
Sympathieke gast maar niet de snuggerste.

21 juni 2022 om 17:56

Nu vindt ik wel echt dat je onze Ted tekort doet hoor, gewoon een degelijke verdediger gewest in zijn prime!

21 juni 2022 om 20:42

@suc6magnet

Hmm nou, ik ben Ajacied, maar ik vind Brobbey wel een Ajax-spits hoor. Zoals hij in een van die bagger-wedstrijden aan het eind van het seizoen met zijn rug naar de goal de bal aannam, wegdraaide en scoorde, dat was een soort Van Basten goal. Daar wil ik er echt wel meer van zien. Zo'n solo als die van Zlatan tegen NAC is eens maar nooit weer. Daar moeten we spitsen niet op gaan beoordelen.

21 juni 2022 om 23:39

@ Japie,

Waarschijnlijk gaat hij wel scoren. Geen tien goals. Maar alles zat ook mee. In principe waren bijna alle goals intikkers. Ajax was een ge-oliede machine. Alles was op Haller afgestemd. De CL-tegenstanders waren matig tot zwak.

Uiteindelijk vind ik die stats dan een beetje geflateerd. Bv Suarez scoorde nooit zoveel in de CL maar was toch vele malen belangrijker en beter. Haller zal nooit in de buurt van dat niveau komen. Daarnaast scoorde Suarez er meer dan 30 in de ED waarvan de meeste goals zelf gecreëerd.

Dat is ook een dingetje bij Haller. Hij creëert eigenlijk nooit zelf een kans.

21 juni 2022 om 07:41

Hij kan helemaal niet mee voetballen, vind hem echt een slecht aanspeelpunt. Dat hij ze koelbloedig afmaakt en er veel scoort is echt lekker maar vind hem als aanspeelpunt met zijn sterkte en lengte echt beperkt.

Heeft 9 assists afgeleverd, in de eredivisie en champions league.

Maar goed, hij doet wat hij moet doen goals maken, maar denk in a moneyball way dat als je een spits vind die de bal vast kan houden dat je die 21 doelpunten ook gewoon kan verspreiden over andere spelers

21 juni 2022 om 09:44

@jeronsaik,

Je kan het ook andersom bekijken, als Haller er niet in 42 wedstrijden 32 goals in legt hebben Tadic en Antony 32 assists minder...? Haller staat in de spits om oorlog te maken, kop duels te winnen en doelpunten te maken.

Een spits die goals maakt, assists geeft, mee voetbalt, die heet Karim Benzema en kost 150 miljoen euro. Een spits die goals maakt, oorlog maakt en 1 op 1 loopt in de eredivisie heet Haller en kost 35-40 miljoen. Tenzij Ajax 150 miljoen kan betalen moet je ook accepteren dat je spits misschien op een paar vlakken minder is.

Dan is de kunst om je speler in zijn kracht te gebruiken, en dat gebeurt bij Haller precies zoals het hoort.

21 juni 2022 om 09:52

Haller oorlog maken? Ik vind Haller niet bepaald een spits die oorlog maakt, vond hem aardig apathisch. Zijn duelkracht vond ik nou ook niet heel geweldig, als je ziet wat voor lichaam hij heeft.

21 juni 2022 om 13:23

Precies. Haller kan 1 ding en dat is afmaken. Hij kan niet meevoetballen, hij kan geen bal bij zich houden, hij verliest veel te veel duels voor iemand met zijn fysiek en komt de bal verder dan 1 meter bij hem vandaan is hij te lui om hem binnen te tikken... Ik heb nog nooit zulke negatieve gevoelens gehad bij een ajacied die zoveel scoorde.

21 juni 2022 om 20:46

@D-Bergkamp

Zeker moeten we accepteren dat een spits niet op al die punten scoort. Haller heeft het ook gewoon heel erg goed gedaan bij Ajax, en als je het sportief bekijkt dan zou hij lekker mogen blijven. Dat hij nu weg gaat is een puur financiële keuze, een die je al maanden aan zag komen. Ik vind het ook de juiste beslissing. Ajax gaat een moeilijk jaar tegemoet, nieuwe trainer, paar belangrijke spelers sowieso weg, dus in de CL ga je nooit meer presteren zoals Haller dit jaar gedaan heeft. En ook in de eredivisie is het afwachten. Nu is hij 35 miljoen waard, volgend jaar als je geluk hebt de helft.

21 juni 2022 om 21:23

En op de momenten dat je echt de doelpunten nodig had zoals bijv laatste 10 eredivisie wedstrijden of Benfica thuis. Was die afwezig. T.o.v. Brobbey

21 juni 2022 om 19:53

Ja de eerste helft van het seizoen was hij echt top he, maar de tweede helft wist hij werkelijk waar ballen van drie centimeter voor de lijn nog over te knallen. Daarom denk ik toch: verkoop maar

Haller wil het nog een keer in een topcompetitie laten zien, althans dat zeggen Duitse journalisten. Niet dat ik er heel blij mee ben😅

21 juni 2022 om 07:41

De Eredivisie is ook een top competitie. We zijn de nr 6/7 van Europa en hebben met Ajax onze eigen Bayern.

21 juni 2022 om 07:46

En Utrecht is ook een topclub zeker?

21 juni 2022 om 07:48

Ja klopt nu met Fraser zullen die hoge ogen gaan gooien 😉

21 juni 2022 om 18:01

De Eredivisie is zeker een mooie competitie, vaak erg spannend. Dat is in Duitsland (in de titelstrijd) niet het geval, echter speel je daar wel in parels van stadions en is het algemene niveau hoger.

21 juni 2022 om 09:40

Daarnaast is het toch wel de tweede club van Duitsland, dus sportief gewoon een hele mooie stap. Plus, na zo'n CL-seizoen kan hij het bij Ajax eigenlijk niet meer overtreffen. Ik snap dus niet zo heel goed waarom er getwijfeld wordt of dit een interessante optie voor hem is.

Ik denk persoonlijk dat het alleen naar slechter kan worden met Haller in de spits.
Een jaar als afgelopen jaar gaat hij nooit maar dan ook nooit evenaren.
Als je hem kan verkopen voor die 35 miljoen, gewoon doen en dan Brobbey halen en Bergwijn.
Ben nl ook bang dat Anthony voor de start vd competitie weg is maar dan heb je wel pak hem beet 35 miljoen en 40.

21 juni 2022 om 07:47

Ajax kan Haller inderdaad het beste slijten aan Dortmund. Dortmund kan wel een nieuwe krachtpatser gebruiken voorin en jullie kunnen dan de gewenste versterkingen binnenhalen. Ook zou het goed zijn voor Ajax om Antony te verkopen, die heeft namelijk weinig gun factor bij het grote publiek.

21 juni 2022 om 07:55

Ajax heeft nooit de gunfactor bij het grote publiek. Als je deze redenering volgt kan je net zo goed Tadic van de hand doen.

21 juni 2022 om 09:16

Volgens mij zijn er nog nooit wedstrijden op 'gunfactor' beslist. Luis Suarez en Ronaldo hadden ook geen gunfactor maar dat heeft ze toch weinig in de weg gezeten als je terug kijkt.

Persoonlijk zou ik Haller verkopen puur om financiële redenen. Je kan er 3 spelers voor terug krijgen en Ajax kan zulke klappers niet telkens laten lopen

21 juni 2022 om 07:51

Inderdaad cashen nu het kan zou ik zeggen. Die spelers zijn vervangbaar. Bobby voor Haller en misschien Ziyech proberen als Anthony vertrekt

21 juni 2022 om 08:26

Ziyech is onbetaalbaar maar graag als het te doen is

21 juni 2022 om 09:40

Als chelsea een vervanger binnen heeft en Ziyech zelf graag terug wil dan is er wel een deal te maken voor 25-30 miljoen.. of Ajax dat wil betalen is een ander punt, grootste vraag blijft: wil Ziyech weg bij Chelsea en zoja wil hij dan al terug naar NL of wil hij nog in een grotere competitie actief blijven?

21 juni 2022 om 09:44

Ziyech is niet alleen financieel onhaalbaar, maar hij is ook absoluut niet klaar in het buitenland. Ik zie hem eerder naar Arsenal of United gaan (mochten ze antony niet halen). Milan zou ook prachtig zijn, maar ik verwacht dat hij te duur voor ze is.

21 juni 2022 om 16:34

Waarom zouden Arsenal of United Ziyech aantrekken? Heeft weinig laten zien bij Chelsea en komt overduidelijk te kort voor teams die hoog willen eindigen in de BPL. Daarnaast heeft United al Fernandes en Arsenal al Ödegaard en ESR (en nu ook Vieira). Lekker naar de Bundesliga of de Serie A.

21 juni 2022 om 09:19

@mitchajax020: ik zou Haller behouden tenzij er echt gekke bedragen worden geboden. Brobbey is een prima spits, maar is zo enorm blessuregevoelig. Toen Anthony geblesseerd raakte, ging Haller minder spelen omdat hij steeds minder de bal kreeg. Haller is uiterst efficient in de 16, maar je moet niet van hem vragen de bal op te halen bij de middencirkel om dan in 1 streep naar de 16 te rennen. Met goede vleugelbezetting zijn er maar weinig tot geen beter (in het kader van haalbaar) als spits voor ons.

21 juni 2022 om 09:28

@4Ever4Ajax maar zo'n bedrag krijg je nooit meer he dus ik zou nu juist cashen.
Hij gaat nooit meer zo'n jaar krijgen, je kan met het geld wel Brobbey en Bergwijn halen want ik zie Anthony ook niet lang blijven

21 juni 2022 om 09:41

@mitchajax020,

Waarom zou Haller nooit meer zo een seiizoen beleven? Juist als we Bergwijn halen gaat Haller alleen maar meer renderen. Dit seizoen liep hij (tot de blessure van Antony) gewoon 1 op 1 qua goals/wedstrijden. De reden dat Haller verder weinig presteerde was omdat heel Ajax kut voetbalde en er geen diepte was.

Op het moment dat je Bergwijn hebt, is je probleem van gebrek aan diepte ook opgelost als er een blessure bij Antony is. Oftewel de kans is juist groot geenoeg dat Haller blijft presteren

21 juni 2022 om 09:50

@D-Bergkamp: Dat ben ik helemaal met je eens. Waarom zou Haller ineens niet meer scoren? Dat heeft hij zijn hele carriere gedaan behalve bij West Ham waar hij werd gebruikt als lopende dynamische spits (wat hij niet is). Met juiste aanvoer gaat hij in mijn ogen gewoon weer een zelfde knalseizoen hebben als de vorige! En ja, ik begrijp ook dat als de biedingen te hoog worden, je niet gaat weigeren. Maar ik zie hem liever niet gaan.

21 juni 2022 om 09:52

@4everajax,

Zelfs bij west ham in zijn laatste half jaar speelde hij 19 wedstrijden Pl/efl en scoorde hij 7x en gaf hij 1 assists. Waardoor hij ook bijna een 1 op 2 G/A average had...

21 juni 2022 om 10:10

Hij zal wel blijven scoren maar ik zie hem nooit meer zo'n seizoen scoren als afgelopen seizoen, zowel competitie als CL en zo'n bedrag krijgt Ajax ook nooit meer en ajax is niet een manchester city met lading miljoenen in bezit.

21 juni 2022 om 10:17

@mitchajax020: Het geldaspect begrijp ik, maar goals zijn ook essentieel. En Brobbey kan echt lekker ballen, maar geloof niet dat hij zoveel minuten kan maken. Die is echt snel geblesseerd.

21 juni 2022 om 11:01

@mitchajax020,

Dit seizoen 42 wedstrijden met 32 goals en 9 assists. Stel je voor dat Haller een stuk minder speelt komend seizoen en op de helft endigt. 16 goals en 5 assists in totaliteit. Op basis van zijn afgelopen 1,5 seizoen, zijn seizoenen bundesliga en zijn komende seizoen levert hij dan nog steeds tussen de 20 en 30 miljoen op.

Oftewel effectief ga je nu met 35? miljoen misschien 10 miljoen meer verdienen dan over een jaar. Welke spits voor 10 miljoen gaat belangrijker zijn voor Ajax dan Haller komend seizoen?

21 juni 2022 om 13:30

Als haller minder speelt lever hij maximaal 20 op. Kans is groter dat het op 10 uitkomt. Daarbij, je hebt zijn goals niet nodig als die gecompenseerd worden door de rest. Het team kon echt een heel stuk beter voetballen dan wat ze afgelopen jaar lieten zien. Een belangrijke factor hierin was het gebrek aan voetballend vermogen bij haller. Je speelt gewoon 10 tegen 11 met hem tot je de 16 bereikt hebt. Bergwijn en Antony zullen beide ook beter renderen met een spits die een bal kan aannemen en hun diep kan sturen. Die kunnen met zijn 2en op die manier waarschijnlijk al zijn rendement compenseren.

21 juni 2022 om 13:04

40 miljoen voor antony mag je alleen zn linkerbeen voor hebben. Voor de rest van zn lichaam mag je toch echt wel 20 miljoen bijbetalen

21 juni 2022 om 16:39

Jij begrijpt het. Haller heeft het goed gedaan en zou t misschien nog steeds goed doen, maar geloof niet dat je in de toekomst nog zo'n groot bedrag krijgt. Winst pakken en doorselecteren. Desnoods lijntje naar Suarez gooien. Kan niet goed koppen, maar is wel een balvaste spits..

Ik blijf het eerder onbegrijpelijk vinden dat Dortmund bij Haller is uitgekomen. Afgelopen jaar krijg ik eerder een soort Jorgensen gevoel bij hem, gepiekt maar gaat deze statistieken niet meer halen. In de Nederlandse competitie blijft het wel een leuke spits, maar in de CL gaat hij het echt niet meer zo goed doen.

21 juni 2022 om 07:46

Ik vind het niet zo vreemd. Heeft tegen Dortmund 2x een geweldige pot gespeeld, zijn statistieken bij Ajax zijn fenomenaal en heeft het in Duitsland al een keer goed gedaan. Hij zal geen wereldtopper zijn bij Dortmund, maar ik vermoed wel een bruikbare spits.

21 juni 2022 om 07:54

Jorgensen die bij Feyenoord op de bank zat, met zijn ziel onder de arm liep en twee seizoenen op rij maar 5 keer scoorde? Vind ik vergezocht. Hallers cijfers zijn uitstekend.

21 juni 2022 om 08:09

Ik had het wellicht anders moeten formuleren. Ik bedoelde meer dat Haller dit seizoen nooit meer gaat evenaren. De vergelijking met Jorgensen is dat onze Deense vriend ook 1 seizoen het voor zijn doen top heeft gedaan.

21 juni 2022 om 13:32

@murki wat captainelite aangeeft. Jorgensen had ook een goed seizoen. Dat evenaarde hij nooit meer en heeft feyenoord flink wat geld gekost. Haller was ook al bezig zijn basis plek te verliezen eind vorig seizoen. Kans bestaat dus gewoon dat hij net zo zou eindigen.

21 juni 2022 om 08:24

Maar ja 10 doelpunten in de Champions League is natuurlijk niet niks. Daarnaast is het zeker geen Jorgensen, aangezien hij het in Duitsland echt prima deed. Daarom dwing hij de transfer naar West Ham af. West Ham gebruikte hem helemaal verkeerd, waardoor hij niet uit de verf kwam in England. Haller kan een ding, dat is afmaken (een beetje zoals Huntelaar).

21 juni 2022 om 13:33

Precies hij kan 1 ding, en dat is te weinig voor ajax. Huntelaar was beter in balletje vasthouden en medespelers bedienen. Hij was daar ook niet bijzonder goed in ofzo, maar haller is buiten het afwerken in alles drama.

21 juni 2022 om 16:25

Die cijfers in de CL zie ik hem niet nog een keer halen, ook niet gek want ook de absolute top spitsen komen niet jaarlijks aan die aantallen.

In de eredivisie zat er, zeker in de 2e seizoenshelft nog een hoop rek in, daar kunnen er echt nog wel een paar bij in een seizoen mocht hij blijven.

Nou wellicht omdat hij continu wordt uitgefloten door het eigen publiek als hij een paar wedstrijden niet scoort? Gebeurde eind vorig seizoen en zelfs eind van dit seizoen, nadat die een goed seizoen had gedraaid.

21 juni 2022 om 08:07

Mwa ik vond het wel meevallen. Veel mensen waren veel drukker met Onana. Gaan we hier nu echt wat achter zoeken? Haller krijgt een laatste kans om in een top competitie te spelen omdat hij het zo goed heeft gedaan bij Ajax. Wat boeit het verder of iedereen Haller een goeie spits vonden? Qua statistieken kan niemand zeggen dat hij slecht is maar je kan wel liever een ander soort spits zien toch? Van mij had hij ook mogen blijven maar voor beide partijen is het een goeie deal toch?

Haller is de beste spits van de afgelopen twaalf jaar geweest. Loopt qua G/A bijna 1-op-1 met wedstrijden. Dat is belachelijk. Ik snap het sentiment rondom het niet kunnen meevoetballen wel, maar je moet echt blind zijn om zijn meerwaarde de afgelopen anderhalf jaar niet te zien. Ik vind het jammer dat hij vertrekt, maar het is mooi dat je winst kan maken op een relatief oude speler (voor Ajax-begrippen).

21 juni 2022 om 08:01

Ik vond Huntelaar en Suarez beter. Voor de rest ben ik het wel met je eens. Het uitfluiten vond ik ronduit belachelijk en schandalig als je kijkt wat zijn rendement is. Toch heeft hij wel iets wat mij stoort. Hij oogt sloom en nonchalant. Dat beeld wordt trouwens ook wel versterkt door de opstellingen van Ten Hag de laatste wedstrijden. Het is nu niet echt een type speler die je achter een linksback aan moet laten rennen…..

21 juni 2022 om 08:17

Ik ook. Daarom zeg ik de laatste twaalf jaar. Suarez speelde technisch gezien zijn laatste wedstrijd in december 2010 en Huntelaar volgens mij in de zomer van 2008. Of je moet doelen op de teruggekeerde Huntelaar.

21 juni 2022 om 09:37

Wat Suarez betreft heb je gelijk. Die zat op het randje
Wat Huntelaar betreft, vond ik dat gelden voor beide periodes. De teruggekeerde Huntelaar was natuurlijk wel minder dan in zijn eerste periode, maar toch wel veel meer een teamspeler dan Haller.

21 juni 2022 om 09:56

Ik denk dat het probleem is dat juist in de wedstrijden waarin het niet liep en Ajax doelpuntloos punten verspeelde, Haller kansen miste en voetbalde als Bambi on ice. Dat blijft dan hangen in het geheugen helaas. Ik herinner me echt een erbarmelijk slechte pot van hem tegen Utrecht bijvoorbeeld.

Dat gezegd hebbende, hoef je maar even terug te kijken naar de spitsen in de laatste 10 jaar en je ziet het in het juiste perspectief. Op het ene jaar van Dolberg onder Bosz, waarin ik hem echt één van de meest complete spitsen ooit vond, heeft niemand ook maar enigszins hetzelfde als Haller gepresteerd.

Ik zou hem voor 35+ overigens wel verkopen. Maar dat is vooral omdat je dan Bergwijn en Brobbey kan halen, en ook omdat ik Tadic voor de toekomst eerder als spits zie naarmate hij ouder wordt. Dat laatste ook om op links plaats voor bergwijn te maken. Maar mocht hij vertrekken, kan Haller wel met de borst naar voren de deur uit.

21 juni 2022 om 10:55

Tadic als spits vond ik veel beter dan Haller. Tadic werd toen ook topscorer met 28 goals en scoorde er ook veel in de CL.

21 juni 2022 om 12:30

Tadic heeft maar een handjevol wedstrijden in de Eredivisie gespeeld als spits dat jaar. Enkel in de CL was hij echt goed als spits, maar in de Eredivisie was het elke keer maar zo-zo. Hij speelde gewoon hoofdzakelijk op de flanken.

21 juni 2022 om 17:06

2de seizoenshelft heeft hij bijna alles in de spits gespeeld. Ook seizoen erna veel in de spits (Dolberg werd verkocht en Promes gekocht). Ik vond Tadic als spits veel beter dan Haller. Qua rendement was Tadic beter (goals/assists) en ook heel belangrijk voor het veldspel. Haller is buiten de 16 echt enorm zwal.

21 juni 2022 om 22:11

@zytto, ook in de tweede seizoenshelft speelden in de competitie vooral afwisselend Dolberg en Huntelaar in de spits (samen 13 of 14 van de 17 wedstrijden).
En bij die 28 competitie treffers mag je best mee rekenen dat er 12 penalties bij zaten.
In de 3 of 4 wedstrijden dat hij in de spits stond scoorde hij alleen 2 van die 12 penalties (waarvan met name die tagen PSV natuurlijk wel belangrijk was). Die andere penalty scoorde hij tegen NAC, bij het 2e doelpunt wat hij tegen NAC maakte stond Dolberg inmiddels in de spits.
Ik vond overigens dat hij die rol prima invulde, vooral in de CL omdat Ajax zo en door kon voetballen en er door zijn werklust in die rol iets meer balans in het elftal zat, maar de statistieken als spits spreken niet direct in zijn voordeel ten opzichte van Haller.

Ik vind 36/37 miljoen niet eens de jackpot, want er zijn niet zoveel subtopspitsen die beschikbaar zijn voor Dortmund. Voor mijn gevoel hebben ze ook amper alternatieven. Jovic werd genoemd en die jongen van Reims. Allebei al verkast nu. Iets meer geduld en je had er 40+ van kunnen maken.

Maar we kunnen zelf het geld ook wel gebruiken nu, tijd voor aankopen. Ben ook blij zat met 37 mil, plus zijn topsalaris komt ook vrij nu. De helft moet richting de nieuwe deal voor Timber en gebruik de rest maar voor jeugd. Want eigenlijk is de huidige selectie nog steeds kampioenskandidaat nr 1, snel een paar contracten verlengen dus.

Een andere reden kan hij niet bedenken? Wat dacht je van een betere competitie meer geld en waarschijnlijk zijn laatste kans om deze stap te kunnen maken. Ik vind het wel begrijpelijk van Haller. Als Dortmund niet was gekomen dan was hij waarschijnlijk gewoon gebleven.

1. De Bundesliga is een veel betere en sterkere competitie dan de Eredivisie.
2. Haller zal meer geld verdienen bij Dortmund.
3. Als club heeft Dortmund natuurlijk meer potentie dan Ajax om Europees potten te breken, mede door de competitie en het geld wat men daar uit kan geven.
4. Het is nog maar afwachten hoe Ajax er na de transferperiode uitziet en hoe groot het project voor Schreuder wordt om weer een groepsfase te overleven.

21 juni 2022 om 08:24

@yoericfc,

Punt 3 en 4 vind ik zwakke punten.
Je competitie en je geld geven je niet meer potentie, dat doet je aankoopbeleid vooral.
Als Ajax nu in de BPL zou spelen met dezelfde spelers, zou niet betekenen dat ze ineens de CL zouden winnen.

Daarbij is het bij elke club maar afwachten hoe het er na de transferperiode uitziet toch?

21 juni 2022 om 09:16

Zeker, het is altijd afwachten. Het verschil vind ik wel dat Ajax tot nu toe niet like for like aan het vervangen is. Ten Hag voor Schreuder is een enorme downgrade, Brobbey voor Haller zal een downgrade zijn, als ze Anthony moeten vervangen is het praktisch onmogelijk om die te vervangen. Ajax gaat met sprongen achteruit de aankomende zomer, datzelfde moet nog maar afgewacht worden van Dortmund. Nu Haaland weg is kan die ploeg misschien ook wel weer als team gaan functioneren.

21 juni 2022 om 09:44

Yoericfc,

met Bergwijn heb je vervanger voor Antony eventueel klaar staan.
Brobbey hoeft niet perse een downgrade te zijn, heeft zijn waarde wel bewezen, sneller, sterker en beter voetballend dan Haller.

Schreuder voor ten Hag weet ik ook niet, toen ten Hag binnenkwam had ik ook niet het vertrouwen dat hij uiteindelijk wel heeft verdient.

Daarbij noem je bij Ajax elke keer de downgrades. Maar denk je dat Haller geen downgrade is op Haaland?

21 juni 2022 om 09:50

Dortmund heeft de laatste jaren niks meer laten zien in Europa. Misschien hebben ze iets meer geld, maar geven niet veel meer uit dan Ajax. Dat valt dus best wel mee. Schreuder een enorme downgrade valt ook reuze mee, die man heeft het ook prima gedaan en qua speelstijl zal het weinig gaan verschillen met Ten Hag. Op dat Champions League jaar met de halve finale na, zijn we vaak uitgeschakeld door vervelende tegenstanders (As Roma en Benfica). Het grootste gemis is Mazraoui op dit moment. Met sprongen achteruit is dus veel te overdreven. Dortmund is zelf al hun scorend vermogen kwijt met Haaland.

21 juni 2022 om 11:11

En Ajax wel? Wat heeft Ajax precies gepresteerd in Europa de afgelopen jaren? Ze zijn een keer een halve finale in gestruikeld, maar dat is het ook wel.. Als ik de gemiddelde Ajacied hier af en toe dingen zie schrijven dan heb ik het idee dat jullie denken dat dit een jaar terugkerend iets is.. Of je de tegenstanders nu vervelend vond of niet, zij gingen door en jullie lagen er uit, waarom moet je benoemen dat ze zogenaamd ''vervelend'' waren?

Ik kan nog best op de andere punten reageren maar als je serieus vindt dat Schreuder's CV hem een geschikte kandidaat maakt om Ten Hag op te volgen, of dat "hij heeft het prima gedaan" een goede reden is om hem trainer van Ajax te maken, dan verschillen wij heel erg in met of wij het beste voor hebben met Ajax.

21 juni 2022 om 12:06

@yoericfc,

Ik weet niet of je voetbal echt volgt, maar Ajax overwintert laatste jaren standaard in de CL.
Ook hebben wij het nog gepresteerd om een perfecte groepsfase neer te zetten afgelopen CL seizoen.
Daar zat toevallig hetzelfde Dortmund in de groep, die geen spatje kans hadden tegen Ajax.

Daarbij wat je over Schreuder zegt is klinkklare onzin, kijk de CV even toen ten Hag aangesteld werd bij Ajax, of het CV van Schreuder nu, doet niet veel van elkaar onder.

21 juni 2022 om 13:34

In de laatste 3 jaar 2x niet. Volg jij het voetbal wel? Ik vind het nogal een verschil of je de assistent van ... geweest bent of dat je enkele clubs zelf hebt getraind. Schreuder heeft in een verleden een keer een paar maanden bij Twente gezeten en is hopeloos gefaald, daarna is hij kampioen geworden met het beste elftal van België. Zo indrukwekkend vind ik het niet als ik eerlijk ben.

21 juni 2022 om 13:38

@yoericfc ik moet het ook nog maar zien met schreuder hoor, maar leg mij uit waar in ten hags cv heeft hij een streep voor op schreuder voordat hij naar ajax ging? Ten hag had nog helemaal niks laten zien.

21 juni 2022 om 13:41@yoericfc,

Je hebt gelijk ik had moeten zeggen: Ajax overwintert standaard Europees.

Maar waarom vind je dan ten Hag beter dan Schreuder? Want ten Hag is ook kampioen geworden met het beste elftal van Nederland, Heb je trouwens niet altijd het beste elftal, als je kampioen word ?!21 juni 2022 om 14:12

@j3ro3ntj33__, Ten Hag is al sinds 2012 opzichzelfstaand trainer. Hij is jarenlang de eindverantwoordelijke geweest en heeft een eigen visie kunnen uitbouwen en kunnen inoefenen voor zichzelf. Het gaat mij niet om de prijzenkast, het gaat mij om ervaring. Trainer zijn is een ervaring vak, dus heb je veel meer aan een man die (toen hij naar Ajax ging) al 6 jaar op eigen benen stond dan iemand die bij 2 clubs enkele maanden op eigen benen heeft gestaan en verder in de schaduw van een echte trainer heeft gestaan. Ik betwijfel of hij weet wat hij doet!

haller verkopen is een goede deal voor ajax, ondanks dat deze man veel doelpunten heeft gemaakt in zowel de eredivisie en de Ucl.. ik ben het met veel mensen eens dat er een andere betere optie is. ik denk wel dat wanneer haller blijft hij het gewoon ongelofelijk goed za doen voor ajax, maar nu kan je en een hele goede winst pakken, en je kan eventueel brobbey kopen of het liefst zie ik Dolberg terugkomen en hopen dat hij weer zo geweldig gaat presteren.

Haller scoort er gewoon 10+ in de CL en prima gemiddelde in de Ed.
Je gaat nooit meer zoveel krijgen voor Haller als op dit moment.
Ik zou zeggen, Haller verkopen, Bergwijn en Brobbey terugkopen.

Dit is toch voor zowel Ajax als Haller een goede keuze? Haller kan nog eens in een grote competitie bij een grote club spelen en Ajax krijgt er een hele goede (jonge) spits en Bergwijn en Wijndal voor terug. Haller heeft ook de leeftijd om dit “risico” te nemen. Aan de lopende band scoren in de Bundesliga doe ik toch liever dan in de Eredivisie. Brobbey is gewoon een geweldige vervanger voor Ajax en Dortmund is een geweldige club voor Haller.

Ik kan me Haller voorstellen dat ie Nederland nu wel gezien heeft nadat ie topscorer en kampioen is geworden. Hij weet hoe het spelen is in de Bundesliga, met een schitterende ambiance. Bij een club als Dortmund en het vertrek van Haaland en Lewandowski kan hij misschien wel topscorer worden in de Bundesliga. Lijkt me een mooi streven.

Strik er om en weg. Zeker geen slechte spits, maar kom op jongens. Voor 33 miljoen direct doen.

Ik zeg; verkopen voor de hoofdprijs en Sam Lammers halen, de meest onderschatte spits van Nederland. Bedenk ik ben al bijna 60 jaar een Ajax fan en heb een hekel aan PSV maar Sam Lammers zou ik graag in Ajax 1 zien; 2 benig, kopsterk, redelijk snel; ik zeg; geef de man een kans.

Van Loen spreekt over vermoedens dus zeker weet hij het niet. Denk eerder dat Haller een mooi aanbot heeft gekregen waar Ajax niet aan zal voldoen omdat er al een contract is.

Het ding wel is, is dat Brobbey vrij blessure gevoelig was.
Als je Haller verkoopt moet je dus een alternatief hebben, die het ook kan laten zien. En dan bedoel ik niet zo'n dwerg als Danillo of Labyad

21 juni 2022 om 21:33

Valt wel mee die blessure gevoeligheid maar Brobbey is een hele fysieke speler waar menige verdediger moeite mee zal hebben hij is nog jong die teveel vraagt van zijn lichaam.

Graag een klap geven op een transfer van 36 miljoen. Haller bedanken voor bewezen diensten. En Haller promotie naar een mooie club in een topcompetitie. Win win voor iedereen. Ajax moet Brobbey nog een jaar huren en kan op ziek naar een kopsterke backup spits.

Volgens mij zijn er maar weinig ajax supporters die dit voor ca. € 35 miljoen geen goede deal vinden onder de voorwaarde dat je er Bergwijn, Brobbey en Wijndal voor kunt terughalen. Haller heeft het fantastisch gedaan maar toch leeft het gevoel dat hij het afgelopen seizoen boven zijn stand heeft gespeeld. Een beetje a la Jorgenssen in het kampioensjaar van Feyenoord. Dat zag je al aan het eind van het seizoen toen werd het al minder. Ik heb zelf ook niet het gevoel dat hij dit nog een keer kan brengen. Intrinsiek vind ik Brobbey een betere speler. Met de extra optie Bergwijn kun je ook vaker met Tadic op 9 spelen. Die vond ik het afgelopen seizoen juist een beetje vast zitten aan de linkerkant. Je krijgt er nu een goed bedrag voor waarmee je gewoon een dikke winst pakt op het aankoopbedrag. Gewoon doen!

Hoewel ik vond dat Ajax toendertijd Haller veel te duur gekocht heeft, kunnen we toch niet zeggen dat hij niet gepresteerd heeft. Cijfers als afgelopen seizoen gaat hij inderdaad niet meer halen in de Champions League denk ik, maar het is gewoon een nuttige spits die gemakkelijk scoort. Ik zou hem dus niet zomaar voor 33 miljoen euro verkopen, maar alleen als er een bod gedaan wordt dat niet te weigeren is.

Haller moet lekker naar Dortmund gaan. Als je er meer dan 20 inknalt, veel klaarlegt voor je collega’s en ontzettend veel verdedigend werk opknapt bij dode spel situaties, en er wordt alsnog aan je getwijfeld dan moet je gewoon weg. Bij Ajax is geen eer te behalen, die willen allemaal super talent Brobbey die nog geen 2 keer 90 minuten heeft gespeeld als onbetwiste nummer 1.

Haller wordt naarmate hij ergens te lang zit minder. Dat was bij elke club zo en eigenlijk heeft ie het alleen echt heel goed gedaan in de CL. Het is voor hem de ideale spring plank naar weer een mooie club.

21 juni 2022 om 17:32

Alleen goed gedaan in de CL? Nee er zoveel in knallen in de competitie is idd niet zo heel erg goed. Hij heeft het eerder in Duitsland ook gewoon goed gedaan en bij Utrecht ook. Alleen in Engeland hebben ze hem niet gebruikt zoals ze hem moeten gebruiken. Gewoon gekocht en vervolgens een type voetbal spelen waar hij totaal niet geschikt voor was. Daar kon hij weinig aan doen.

Tegenstrijdig verhaal van Van Loen. Als Haller er “niet zomaar 11 inschiet in de CL”, waarom zou hij dan moeite hebben in de Bundesliga?

Haller is sportief prima om te houden, maar financieel moet je die 35 miljoen gewoon pakken.

Brobby halen. En ik zou toch een poging wagen bij Luuk de Jong. Garantie voor 15 tot 20 doelpunten in de Eredivisie. Hij heeft ervaring. Laat Brobby en Luuk het dan maar uitvechten. Brobby is blessure gevoelig. Daar kan je geen heel seizoen op bouwen. Tadic zie ik liever vanaf links. Bergwijn voor Anthony. Dan heb je alles in huis. Luuk de Jong is een speler die je naar het kampioenschap leid. Puur vanwegen zijn mentaliteit en werklust.

“Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.” Nou dat is dikke onzin. Dat bepaald hij ten eerste zelf en ten tweede is dat nogal subjectief. Dus het kan prima een reden zijn.

11m per jaar lijkt me best wel een goede reden. Hij zal bij ajax ook prima verdienen hoor, maar zal toch onder de 5m zitten denk ik

Ongelooflijk dat dit soort bedragen voor hem betaal worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Aanvullende eisen Spurs bemoeilijken papierwerk bij transfer Bergwijn

Ajax en Tottenham Hotspur bereikten maandag een mondeling akkoord over de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax, maar volgens De Telegraaf kan witte rook nog weleens op zich laten wachten. Spurs-voorzitter...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren