‘Komst Schmidt doet landgenoot besluiten vertrekwens kenbaar te maken’

Vrijdag, 20 mei 2022 om 13:19Shane Jebbink • Laatste update: 13:51

Julian Weigl heeft volgens Record zijn vertrekwens bij Benfica bekendgemaakt. De Duitser ziet een samenwerking met landgenoot Roger Schmidt niet zitten. De trainer van PSV neemt na dit seizoen het roer over bij o Glorioso, maar Weigl wil geen deel uitmaken van de selectie die de oefenmeester tot zijn beschikking krijgt. De middenvelder is naar verluidt geen fan van het systeem dat Schmidt graag hanteert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door marc 433)

Slimme jongen, als je dat nu al inziet bespaart het je een hoop ellende ( zie ihatarren ) Deze kerel wil gehenpress voetbal spelen met beperkt materiaal en als ik de selectie bekijk ben ik superbenieuwd hoe Schmidt zijn beperkte speelstijl wil gaan uitvoeren met jongens als Vertonghen , Otamendi , Taarabt, Yaremchuk aangezien dat de jongste niet meer zijn en zeker niet de snelste en Benfica gaat Schmidt echt niet alle touwtjes in zen handen geven zoals bij PSV wel het geval was!

20 mei 2022 om 13:38

Het lijkt erop dat Ihattaren vooral schuldig was natuurlijk, niet Schmidt. Dus dat gedeelte slaat nergens op. Dat het tactisch niet zo groots was als dat was gepland, dat is een ander verhaal. Hij heeft op dat gebied wel heel veel rare keuzes gemaakt.

20 mei 2022 om 13:46

Je leest denk ik over men punt heen , Ihatarren kon net zoals Weigl een beetje onderzoek doen naar Schmidt voor dat hij werd aangesteld en dan kijken wil ik hiermee überhaupt het seizoen ingaan of vertrek ik en bespaar ik mezelf een hoop ellende. 442 Gehenpress + een ijskonijn als Schmidt als coach paste dus blijkbaar niet bij Ihatarren en had hij zichzelf een hoop imagoschade kunnen besparen net zoals Weigl nu slim doet, straks begint het seizoen krijgt Weigl een aanvaring met Schmidt en schaad hij zichzelf zowel mentaal als in z'n speeltijd dus nogmaals een applaus voor Julian 👏

20 mei 2022 om 13:58

Of hij wil gewoon weg bij Benfica en dit heeft er 0.0 mee te maken. Wel handig voor de clicks natuurlijk. De imagoschade van Ihattaren ligt toch echt niet bij Schmidt. Zijn avontuur bij Juventus en de huurclub was toch onsuccesvol. Beetje zijn mentale problemen die hij had op Schmidt afschuiven. Lekker handig.

20 mei 2022 om 14:07

Weigl blijkt geen fan te zijn van het systeem wat Schmidt speelt, ik denk niet dat het puur voor de clicks is.

20 mei 2022 om 14:11

Lijkt me sterk , Weigl is een sterkhouder bij Benfica en leek hartstikke gelukkig te zijn en als je het artikel leest kom je erachter dat Weigl weg wil doordat Schmidt wordt aangesteld als trainer en als je mijn reactie afleest kom je erachter dat ik zeg Ihatarren + een ijskonijn als Schmidt was op dat moment geen goede combinatie als je net iemand hebt verloren wil je een beetje een warme trainer hebben die je wat extra aandacht geeft en naar je situatie vraagt zoals een Arne Slot bijvoorbeeld en geen Schmidt.

20 mei 2022 om 14:15

Misschien wil hij juist omdat hij een sterkhouder is een stapje hogerop? In het artikel zie ik alleen "naar verluid" staan. Geen bronnen, helemaal niks.

20 mei 2022 om 14:18

@PelotaZiyech

Ja hoor, Ihattaren gaat er op zijn 18e vanuit dat Schmidt, die bij zijn komst bij PSV er om bekend stond spelers beter te maken (en dat bij PSV ook wel degelijk heeft gedaan) conclusies trekken en direct vertrekken.

Ihattaren heeft gewoon een inzinking gehad. Het heeft veel minder aan Schmidt gelegen.

20 mei 2022 om 13:44

Ja, want Schmidt maakt bij elke club spelers ‘kapot’. Schmidt moet ook gewoon luisteren naar zijn spelers, want de trainer is niet de baas. Ook moet je juist de touwtjes geven aan jonge jongens, zoals Ihattaren. Dan hadden we dit jaar kampioen geworden.

20 mei 2022 om 13:50

Ihattaren? Die had je kampioen gemaakt, denk je? Niet als hij zo rond als een tonnetje die puber uit zit te hangen met z'n foute vriendjes. Die jongen heeft veel meegemaakt dus hoop dat hij weer op het goede spoor gezet wordt bij Ajax, maar hij heeft er zelf wel echt een potje van gemaakt (dat neem ik vooral zijn omgeving kwalijk, niet het arme jochie zelf).

20 mei 2022 om 18:05

Was sarcastisch bedoeld

20 mei 2022 om 14:04

Daarom had hij naar Leipzig moeten gaan.... perfecte team/club waar hij de spelers zou hebben om zijn speelstijl perfect uit te voeren.

20 mei 2022 om 13:38

Of terecht. Hoewel de spelers bij psv zich niet negatief uit lieten kan ik me niet voorstellen dat ze bij waren met een gemiddelde van 60 minuten per wedstrijd en het niet met de sterkste opstelling spelen omdat er toevallig een bepaald metertje net te ver naar rechts stond.

20 mei 2022 om 14:39

Het lijkt er niet op dat dat voor onvrede heeft gezorgd. Wat je het hele seizoen doorzag waren spelers van de eerste aanvoerder tot de derde keeper die klaar stonden voor het team. Ondanks de gekke fratsen die Schmidt zonder meer uithaalde wordt de goede sfeer en het onderling vertrouwen wel degelijk aan hem toegewezen. Waarbij vooral wordt gerefereerd aan zijn eerlijkheid richting spelers. Jongens als Gutierrez en Doan wilden eigenlijk weg. En hoewel ze aanvankelijkheid geen basisspeler waren, gaf Schmidt ze te kennen dat hij liever had dat ze bleven en hij nog een belangrijke rol voor hen zag weggelegd. Dat heeft hij ontegenzeggelijk waargemaakt; zulke jongens zagen hun aantal speelminuten én hun marktwaarde stijgen.

Vooropgesteld ben ik er niet rouwig om dat Kapitel Schmidt erop zit. We hebben niet nadrukkelijk meegedaan om de prijzen en het feit dat we er op cruciale momenten niet staan in de toppers, maar ook niet tegen clubs als Olympiacos, Real Sociedad, Monaco, Leicester, evenmin overtuigen tegen ploegen als Maccabi Haifa en FC Kopenhagen is het erg matig geweest allemaal. Bovendien pak je tegen de top-5 in de competitie van de mogelijke 24 er slechts 8.

Dat Schmidt kritiek verdient staat buiten kijf, maar de haat en minachting die deze toch uitstekende peoplemanager - vergelijk dat eens met Van Bommel - over zich heen krijgt staat echt uit verhouding. De man heeft ook met een incapabele clubleiding te maken, van wie het scheidend hoofd gisteren Schmidt een 7,5 gaf voor voor zijn prestaties. Dan is het maar beter dat Toon weggaat, gewoon niet serieus te nemen in de top als je normen er zo bij liggen. En dat geldt ook voor zijn vriend John de Jong die hij telkens uit de wind houdt, zoals het hele interview dat hij gaf een relaas is over media die hun werk onvoldoende doen, de social media die niet deugden, een concurrent die andere keuzes maakt (en kennelijk bepaald dat PSV daar niet op kan anticiperen), overschat gekokketeer over een opgepijpte KNVB-beker die het seizoen nog glans had gegeven en nog een heel hoop andere excuses en verzachtende omstandigheden.

Zowel op fora als deze als door de media blijven verantwoordelijken als Gerbrands en De Jong volledig buiten schot over het afgelijden van PSV als topclub. Kritiek en haat komen volledig op de passant die Roger Schmidt is. Ik vind dat, zoals ik hierboven duidelijk probeer te maken, zwaar ónterecht.

20 mei 2022 om 16:26

Sterk verwoord Gomes !

20 mei 2022 om 13:40

Zou het echt prettig vinden als het woord ‘haat’ niet te pas en te onpas gebruikt gaat worden.

Weigl is als het artikel klopt niet blij met de speelstijl die Schmidt hanteert. Dat is zijn goed recht en als hij dan verder kijkt lijkt mij dat heel normaal.

Of zeg jij ook op je werk als iemand het niet eens is met je: Jij bent echt een hater. Dat zal vast goed werken denk ik.

20 mei 2022 om 13:46

Je snapt wat ik bedoel, daar gaat het om. Als we alles volgens de Wikipedia definitie moeten doen en geen spreektaal meer gebruiken zijn we nog lang bezig om dat te veranderen.

20 mei 2022 om 14:00

Je snapt wat ik bedoel? Je komt met een one - liner met 5 woordjes en we moeten snappen wat je bedoelt? Leg uit, waarom krijgt Schmidt teveel zogenaamde haat wanneer er een speler is die zijn speelstijl niet kan waarderen?

20 mei 2022 om 14:03

Ik heb het niet over deze speler, ik heb het over Schmidt in het algemeen.

20 mei 2022 om 14:21

Dan heb je in je oorspronkelijke comment al te weinig context gegeven.

20 mei 2022 om 15:22

Klopt.

Nou lekker begin is dit, geen kleine jongen daar die Weigl, als ik het goed heb

20 mei 2022 om 16:05Probleempje in dat geval bij Benfica dan, dat ze toekomstige trainers niet even polsen in de selectie.

Ik kan mij best voorstellen dat Weigl de volle 90 minuten wilt spelen en niet na 60 minuten gewisseld wordt en/of door verkeerd trainen het niet volhoud.

Bijzonder dit. Zie je niet vaak dat spelers wegrennen uberhaupt voordat de trainer begonnen is.

20 mei 2022 om 14:04

Wie zegt dat het waar is? Wordt een hoop onzin geschreven. Paar weken geleden was het volgens bronnen nog zeker dat Miedema naar Barcelona zou gaan, wordt vandaag bekend dat ze bij Arsenal blijft.

20 mei 2022 om 16:31

Dat is een goede nuance inderdaad. Afwachten of het waar is.

Wiegl misschien iets voor PSV als opvolger van Sangare? Lekker dichtbij Duitsland voetballen op vergelijkbaar niveau onder een all time legend als Van Nistelrooy

20 mei 2022 om 14:00

Lijkt me niet een logische optie. Weigl vertegenwoordigt best een flinke transferwaarde.

En ruildeals klinken dan vaak best logisch al komen ze in praktijk vrijwel nooit voor. Dus ik acht de kans vrijwel nihil dat dit zal gebeuren. (ik hoop het natuurlijk wel )

20 mei 2022 om 14:03

precies waar ik over nadacht. Weigl ruilen voor Guti? Voor PSV zou Weigl een gouden greep zijn.. kan vanuit de 6 positie opbouwen en staat echt zn mannetje. Brengt ook de internationale ervaring en vechtersmentaliteit mee die PSV zo mistte in mijn opinie dit jaar

20 mei 2022 om 14:05

Als Benfica Gotze en Guti wilt doe je er als PSV zijnde nog 10 miljoen bij en heb je een wereldspeler als nummer 6.

20 mei 2022 om 14:09

Nou dat lijkt me een beetje veel Bundy... Als je de waarde van Guti en Gotze samen oppakt zit je op laten we zeggen 14 miljoen. Daar Gotze voor 4 miljoen weg mag en Guti nu gewoon basisspeler is en international. Ik kan me niet voorstellen dat een wegwillende Weigl veel meer waard zou moeten zijn.

20 mei 2022 om 16:23

Lijkt me voor Ajax een hele interessante optie mocht Alvarez vertrekken. Hele goeie nummer 6 die aardig wat ballen afpakt. Wel iets meer een spelverdeler dan een stofzuiger, maar met een speler met veel power en drive (kudus) naast hem zou het uitstekend uit kunnen pakken.

20 mei 2022 om 16:38

20 miljoen? Success

De eerste ellende begint al voor Schmidt bij Benfica. Ik snap wel dat spelers niet onder deze man willen spelen. Als je goed kan voetballen (zie Ihhataren), maar daardoor wat minder fysiek bent kom je niet in de plannen voor van Schmidt.

Wel zonde voor Benfica want Weigl was daar 1 van de betere spelers.

20 mei 2022 om 13:45

Maar zo vreemd is dat toch ook niet? Tegenwoordig zijn de topspelers allemaal topatleten. Je komt niet meer weg met een minder fysiek en/of een mindere conditie zoals dat vroeger nog wel eens was. Je moet op en top fit zijn. Ik ben geen fan van de manier waarop Schmidt zijn spelers constant door wisselt. Maar met een minder fysiek red je het tegenwoordig niet meer in het hedendaagse voetbal. Bij Ajax en PSV niet, moet je nagaan als je de absolute top wilt halen.

20 mei 2022 om 13:46

Mauro Junior is natuurlijk een kast van een vent. Wat een bullsh*t kraam je weer eens uit.

20 mei 2022 om 13:47

Onzin. Schmidt is met die jongen aan de slag gegaan. Ook met prive trainingen. Lag echt aan hem zelf. Bij jullie traint ie inmiddels alweer 4 maanden mee en is nog steeds niet fit voor wedstrijden bij het 1ste.

20 mei 2022 om 13:58

Boris vind ik echt onzin, Mo krijgt juist de ene na de andere compliment omdat hij zo snel is afgevallen en zo snel zijn debuut heeft gemaakt bij Jong Ajax , ze zijn hartstikke tevreden met hem bij Ajax en ze proberen hem rustig te brengen in het eerste , die jongen komt terug van enorm overgewicht en ramt er een hattrick in bij Jong Ajax, heb 100% vertrouwen dat die zich volgend seizoen in de basis speelt bij Ajax.

20 mei 2022 om 14:30

Het is toch feitelijk juist wat Boris schrijft? Hij trained al een aantal (4?) maanden mee en is niet fit voor het eerste. Alleen tegen PSV heeft ie een paar minuten mee mogen doen. Dat ie een hattrick maakt is mooi voor hem, maar nietszeggend.

20 mei 2022 om 16:12

4 maanden trainen en tegen psv wel invallen, maar in alle duels daarna geen minuut meer. Bij schmidt werd dat nogal breed uitgemeten, weet je nog? Dan was Mo al boos. En dat terwijl Tenhag Mo nog liet in allen omdat dat toch een speler is die iets kan forceren….maar daarna niks meer spelen.

20 mei 2022 om 17:03

Dat was overduidelijk alleen om te stangen. Zag je ook aan reactie Ten Hag na de wedstrijd toen iemand ernaar vroeg. Zelfs tegen Vitesse niet meer mogen invallen.

Los van het Schmidt verhaal: hoe goed is Weigl tegenwoordig? Begon als mega talent bij Dortmund maar daarna zijn ups n downs gehad. Goede speler voor subtop Premier League?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto9164
3.Benfica7448
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

6 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2020-2022 PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

PSV doet opnieuw zaken met Midtjylland; optie tot koop bedongen

PSV huurt August Priske Flyger aankomend seizoen opnieuw van FC Midtjylland. Dat maakt de club donderdagmiddag officieel bekend via de website. De 18-jarige spits speelde in het afgelopen seizoen dertien duels...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren