Janssen hakt knoop door en laat Oranje-rentree tegen Rode Duivels schieten

Zaterdag, 14 mei 2022 om 15:13Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:21

Vincent Janssen is veruit de meest verrassende naam in de voorselectie van het Nederlands elftal. Vrijdagmiddag maakte bondscoach Louis van Gaal de dertig namen bekend die kans maken op een plekje in de definitieve selectie. De uitnodiging zal bij Janssen met gemengde gevoelens ontvangen zijn, daar de aanvaller op 4 juni in het huwelijksbootje stapt, weet het Algemeen Dagblad. Een dag eerder speelt Oranje het Nations League-duel met België. Zijn moeder laat weten dat hij dit duel in ieder geval laat schieten.

De laatste keer dat Janssen zijn opwachting maakte in Oranje was in oktober 2017 als speler van Tottenham Hotspur. Tegenwoordig draagt de spits het shirt van het Mexicaanse Monterrey. De 27-jarige spits, tot dusver goed voor zeventien interlands, was dit seizoen in 27 competitiewedstrijden goed voor slechts 3 doelpunten en 1 assist. Het is echter maar de vraag of Janssen bij de definitieve selectie hoopt te zitten, daar hij daags na de Nations League-wedstrijd tegen België in het huwelijksbootje stapt met zijn geliefde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Zijn moeder laat tegenover De Telegraaf weten dat Janssen het Nations League-duel met België laat schieten, mocht hij tot de definitieve selectie behoren. "Zijn bruiloft gaat zeker door. Hij is al een jaar bezig om dat allemaal goed te organiseren. Hij vond het wel een enorme verrassing dat hij weer voor Oranje is geselecteerd. Maar het is nog maar de voorselectie, dus er is nog geen reden om je al ergens druk over te maken."

Het Nederlands elftal speelt in juni vier wedstrijden in het Europese toernooi. Op 3 juni wordt er afgetrapt tegen België, waarna Wales (8 juni), Polen (11 juni) en nogmaals Wales (14 juni) de volgende opponenten zijn. Het moet nog blijken of Janssen serieus kans maakt op zijn rentree in het shirt van Oranje. Op vrijdag 27 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Andere centrumspitsen die door Van Gaal zijn opgenomen in de voorselectie zijn Memphis Depay, Luuk de Jong en Wout Weghorst.

Janssen gold in 2016 en 2017 als eerste keus in de punt van de aanval bij Oranje onder Danny Blind en Dick Advocaat. De aanvaller maakte in maart 2016 zijn eerste minuten tegen Frankrijk en scoorde vervolgens bij zijn basisdebuut op Wembley tegen Engeland. De laatste keer dat hij het shirt van het Nederlands elftal droeg was in oktober 2017 in de met 2-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. In totaal staat de teller op zeventien interlands, waarin Janssen zeven keer het net wist te vinden.


Poll

Moet Vincent Janssen worden opgenomen in de definitieve selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door cas1)

Denk zelfs dat Maarten Pouwels een veel logerische oproep zijn zou geweest dan Janssen.

14 mei 2022 om 11:24

Vind dit wel een disrespect naar bijvoorbeeld een Boadu of Luuk de Jong, je roept een kerel van Mexico op die 3 goals heeft gescoord in de 27 wedstrijden?! Alle respect naar Vincent want is gewoon een leuke gozer maar puur voetballend gezien is dit wel heel bijzonder ❓️

14 mei 2022 om 11:34

Luuk zit er ook bij

14 mei 2022 om 12:14

De verklaring van Louis zal wel zijn dat een Boadu of Brobbey er meer aan heeft om met Jong Oranje als basisspeler mee te gaan dan als wisselspeler bij Oranje.

14 mei 2022 om 15:44

Disrespect.... je bedoelt 'gebrek aan respect'? Misschien moet je even nadenken dan snap je dat het gaat om een tactische keuze. Ik heb wel door dat je van de generatie bent die denkt dat je gewoon de beste spelers moet kopen en die gewoon op het veld moet knallen. Maar waar het LvG om gaat is om de type speler. Hij zoekt naar iemand waar je het spel aan kan ophangen voorin zodat Depay zijn vrije rol in kan vullen. Ik zeg zeker niet dat Janssen daar de ideale kandidaat is. Maar wel dat het Weghorst, de Jong en anderen niet goed gelukt is.

14 mei 2022 om 11:35

Het valt me op hoeveel mensen hier ineens de Mexicaanse competitie volgen.
Leuk dat voetbalzone zoveel echte die hard voetballiefhebbers heeft op het forum.

14 mei 2022 om 12:08

Je hoeft de Mexicaanse conpetitie ook niet te volgen om te weten dat 3 goals in 27 competitieduels niet goed genoeg is om uberhaupt in de voorselectie van Oranje te komen. Een speler die met dit soort stats in de Europese topcompetite aankomt, komt normaliter ook niet in aanmerking voor Oranje, dus waarom wel in de Liga MX. Overigens onderschat ik de niveau niet van Mexico. Ik denk toch dat het van een redelijke niveau is plus ik ben wel een voorstander van spelers oproepen buiten Europa (maar dan moet diegene wel presteren). Ten slotte herrineerde ik Janssen als een egoistische speler die alleen voor eigen succes gaat in de tijd dat hij Oranje shirt speelde. Dus het verbaad mij dat als van Gaal hem op basis zijn eerde interlands zou hebben opgeroepen.

14 mei 2022 om 12:34

Die cijfers zeggen niet alles en hier worden allerlei spelers voorgesteld die zomaar beter zouden zijn. Dat slaat nergens op als je die jongen niet hebt zien spelen. Misschien zijn er wel 10 doelpunten van hem onterecht afgekeurd, of zorgt hij er nu als dienende speler voor dat het team geweldig draait. Ik weet het niet, ik volg de wedstrijden namelijk niet en zal daarom geen mening geven.

14 mei 2022 om 12:38

Vanuit mexico snapt ook niemand waarom hij geselecteerd . Denk dat de mensen in Mexico er wel een beetje kijk op hebben niet?

14 mei 2022 om 12:57

@Pranjic, dat weet ik niet. Alsof zij de concurrentie iedere week zien spelen...

14 mei 2022 om 13:21

Ik was altijd wel gecharmeerd van Janssen, want hij heeft wel bepaalde kwaliteiten. Heb alleen geen idee hoe hij de laatste jaren presteert. Doodzonde dat hij destijds voor de spurs koos.

14 mei 2022 om 16:22

Inderdaad. Zou bij ajax kunnen stralen en mooie opvolger zijn voor Haller. Mits hij zijn AZ niveau nog heeft uiteraard. Ook in Oranje niet slecht gepresteerd toen ondanks geringe speeltijd bij spurs

14 mei 2022 om 16:28

Voetbal is maar voor even. Trouwen die je voor het leven. Vincent heel veel geluk in de liefde.

Die kan gewoon trouwen, natuurlijk zit hij niet in de definitieve selectie

Had nog beter Robert Mühren in de voorselectie kunnen opnemen

14 mei 2022 om 12:03

Hahah precies waar ik ook aan dacht of ze konden beter mij oproepen😂🤦‍♂️

14 mei 2022 om 14:26

Hahaha mooi dit. Het is een grap. Maar achter elke grap zit waarheid en bij deze opmerking... is ie extra grappig omdat ik serieus eerder Muhren in het Nederlands elftal zou willen. En geen Til, wel Wijnaldum.

Zullen we even rustig aan doen jongens? We hebben het over de voorselectie. Lois wil even aandacht en dat is prima, maar nu is het ook wel klaar. Deze jongen wordt niet op geroepen, want is geen enkele aanleiding voor. Hij gaat gewoon lekker trouwen in de VS.

14 mei 2022 om 11:30

Precies, ondanks dat Janssen in de voorselectie nogsteeds een gekke keuze is. Maar beter janssen in de voorselectie dan brobbey en boadu ofzo die toch niet gaan spelen, dan kunnen die gewoon met jong oranje mee. Geeft gewoon duidelijkheid lijkt me

14 mei 2022 om 12:23

Maar dan is het toch nog steeds raar? Je neemt hem op in de voorselectie, de hele wereld heeft het erover, zijn vrienden familie en alles vieren allemaal feest. En dan laat je hem afvallen en wordt hij nooit meer opgeroepen. Wat is het idee erachter? Om ons af te leiden? Om Janssen blij te maken met een dode mus? Als je hem mee zou nemen om te experimenteren ofzo dan zou ik het nog begrijpen. Maar om zo'n gozer op te nemen in de voorselectie terwijl je al weet dat je hem nooit gaat gebruiken vind ik maar zinloos.

15 mei 2022 om 01:44

De hele wereld? Ik heb in het echte leven nog niemand horen spreken over Vincent Jansen en volgens mij maken ook maar weinig mensen zich zorgen over de selectie van een spits bij het Nederlands elftal, of denk je dat ze in Neuchâtel op terras niet uitgepraat raken over deze opmerkelijke selectie? Kom nou.

Voor en rode duivels dilemma te staan bedoel je?

Dan heeft gaal zijn huiswerk niet goed gedaan. Je zou je toch ten minste moeten informeren over zaken die spelen rond een voetballer. Die bovendien ook nog eens niet om de hoek speelt
Velen vroegen zich al af waarom Gaal hem geselecteerd heeft.
Gebrek aan spitsen? Depay, Malen, Bergwijn, Brobbey? kunnen allen in de spits spelen. Ik vergeet vast en zeker nog iemand. Mijn excuus.
Zou Gaal hem willen helpen om weer aandacht te krijgen van Nederlandse clubs? Of wil hij weer gewoon interessant doen? Ik zie wat niemand anders ziet, daarom heb ik zoveel grote clubs getraind en bla bla
Of wil hij niet dat hij trouwt? haha

14 mei 2022 om 11:35

Misschien juist daarom! LvG wil huwelijk voorkomen. De oude boefje

14 mei 2022 om 15:46

Hij wil met 2 spitsen gaan spelen. Dus hij zoekt naar de beste persoon die complementair is in Depay.

15 mei 2022 om 01:47

Als je die namen noemt heb je toch een gebrek aan spitsen? Of is de spits die drie doelpunten prikt voor Dortmund opeens wel goed genoeg?

Ik vind alle heisa nogal overdreven, zo'n Malen heeft in ieder geval nog nooit gepresteerd bij Oranje, dat kan je over Jansen niet zeggen.

15 mei 2022 om 10:18

Het gaat om meer dan doelpunten maken. Zaken zoals de speelwijze, de trainer enz zijn van zeer groot belang.
In het Ned. elftal is het totaal anders.
Mexico of Duitsland is ook heel anders.
dat wil geenszins zeggen dat ik deze jongen een waardeloze speler vind, of dat ik het hem misgunt. Integendeel

Laat die jongen met rust Louis en neem Brobbey mee. De toekomst, kan ie wennen aan niveau Virgil, Frenkie etc.

14 mei 2022 om 11:46

Tuurlijk, een jongen die dit seizoen 2 max 3 volledige wedstrijden heeft gespeeld en paar invalbeurten moet weer opgeroepen worden omdat hij uit de jeugdopleiding van Ajax komt.

Bij Oranje moeten de beste spelers worden geselecteerd die in vorm zijn. Aan de bondscoach de taak om een systeem te bedenken waarbij hij/zij de beste spelers op hun sterkst te laten spelen en elkaar het best aanvullen.

Opleiden van spelers gebeurt bij de clubs. Daar kunnen ze ruiken en doorbreken. Eenmaal doorgebroken (en dan bedoel ik niet een paar wedstrijden) ben je in mijn ogen pas welkom bij het nationale team.

14 mei 2022 om 12:05

Sterker nog, Brobbey is dit seizoen in totaal maar 7 wedstrijden in de basis gestart (inclusief Jong Oranje en Jong Ajax) en heeft maar één keer de 90 minuten volgemaakt.

14 mei 2022 om 12:31

Beetje laten ruiken. Je hoeft toch geen kenner te zijn dat Brobbey DE 9 wordt in de toekomst. Gozer is sterk,snel,kan koppen, sleuren. Waarom al niet vast leren van Memphis, Luuk,Virgil,Frenkie? Zo dik zitten we niet in de spitsen. Tis een beetje manier van denken.

Uiteraard heeft Brobbey nog weinig laten zien,maar iedereen ziet dat hij DE spits van ons gaat worden op termijn,dus laat maar vast mee buffelen met de 'grote' jongens wat mij betreft. Als we nou met Makaay, Kluivert en Nistelrooy in selectie zaten was t nog weer anders. Maar behalve Memphis en Luuk is er niet veel soeps.

14 mei 2022 om 13:14

Je gaat nu wel voorbij aan Joel Piroe die er 22 inschiet bij de nummer 15 van de Championship. Vind dat persoonlijk nog knapper dan een dergelijk doelpuntenaantal behalen bij Ajax of PSV. Piroe is eigenlijk de enige Nederlanders spits die al het hele seizoen constant presteert in een zware competitie en had nu echt een oproep verdiend vind ik

14 mei 2022 om 15:08

Hahaha onze eigen Piroe zou ik vergeten. Mooi moyenne. Goeie afmaker, maar kan niet zo 123 wat bedenken wat zn specialisme is naast de goals maken. Maar eens, Piroe niet aan gedacht.

14 mei 2022 om 16:07

@Sir Paul. Gelukkig draait voetbal niet om doelpunten. 😉 Ik moet zeggen dat ik het bij PSV echt een spits niveau rechterrijtje vond. Het zegt denk ik ook wel wat over het niveau in de Championship.

14 mei 2022 om 17:28

Touche,maar bij zo'n type spits heb ik t idee dat t hele elftal in dienst van hem opgesteld moet worden omdat meevoetballen niet zn ding is. Misschien is t wel een goede pinchitter?

14 mei 2022 om 17:32

@boris19, ik vind jouw argumentatie hier wel erg makkelijk: "piroe liet het vorig jaar niet zien bij PSV, dus dat hij het nu goed doet zal wel aan het lage niveau van de Championship liggen".

Ten eerste kun je niet zeggen dat Piroe het vorig seizoen slecht gedaan heeft bij PSV. Hij heeft alleen nauwelijks kansen gekregen. Maar in de spaarzame 234 officiele minuten die hem gegund werden, maakte hij 3 goals. Daar kun je niks negatiefs over zeggen.

Ten tweede is Piroe pas 22 jaar en kunnen spelers zich ook op latere leeftijd nog ontwikkelen. Bovendien gaat de ontwikkeling van een jonge speler vrijwel nooit in een rechte lijn omhoog, maar altijd met ups en downs. Iedereen die de jeugd van PSV heeft gevolgd, weet dat Piroe een aantal jaar geleden een erg groot talent was. Hij maakte 36 goals in de onder 19, scoorde een hattrick tegen Jong Duitsland en kon voor 3 miljoen euro een transfer maken naar Juventus. Dat hij vervolgens in een dip kwam, een verkeerde keuze maakte door naar Sparta te gaan en vervolgens niet veel meer aan spelen toekwam bij PSV, heeft zijn carriere geremd maar dat betekent natuurlijk niet dat al het talent ineens uit zijn benen is gevloeid. Hij heeft nu eindelijk een club gevonden waar hij wekelijks 90 minuten kan maken, heeft vertrouwen en je ziet dat hij met de week beter wordt. Persoonlijk zie ik in hem zomaar de toekomstig spits van het Nederlands Elftal. Een spits die a la Huntelaar en van Nistelrooij even tijd nodig heeft om zijn eerste stappen in het betaalde voetbal goed te zetten, maar vervolgens niet meer is te stoppen.

Niets duivels aan. Dat geouwehoer dat het zo'n grote eer is om voor het Nederlands Elftal te spelen is zo'n onzin. Privé is zo veel belangrijker. En Janssen weet ook heel goed dat hij geen enkele verklaarbare aanspraak kan maken op een plaats in de selectie. Letterlijk niemand in Nederland heeft een idee of hij nog een bal raakt tegenwoordig.

Wel heel slim van Van Gaal om de focus weg te halen van het ontbreken van Gini.

Van Gaal hoorde dat hij niet uitgenodigd was en kwam toen met de oproep uit pure rancune. En dat maakt van hem nou zo'n meester-tacticus, niet iedereen ziet dit in.

14 mei 2022 om 12:04

Haha idd dat is de ultieme troll actie - Louis roept hem op voor Oranje, Vincent moet zijn bruiloft afzeggen, en vervolgens houdt Louis hem twee keer 90 minuten op de bank en dan in de laatste wedstrijd in de 89e minuut inbrengen

7 goals in 17 interlands zijn gewoon uitstekende statistieken.

14 mei 2022 om 12:59

Waarvan vijf in oefenwedstrijden, en 1 penalty tegen Luxemburg. De ene veldgoal was de 4-1 tegen Wit-Rusland.

15 mei 2022 om 01:49

Dan maar Malen oproepen, dan weten we in ieder geval zeker dat hij ze ernaast schiet!

Vindt dit wel een rare keuze van van Gaal.3 goals in 27 wedstrijden is wel erg weinig, lopen er genoeg rond die meer verdienen om geselecteerd te worden.Net zoals Geertruida, ik vindt dat die er ook bij hoort, oke hij heeft Karsdorp en Dumfries boven zich maar toch niet Teze.

14 mei 2022 om 11:54

Volg jij Teze?

Ik vind ook dat Geertruida een kans verdient, maar Karsdorp net iets meer.

Teze en Hateboer hebben ook niet mijn voorkeur op basis van wat ik heb gezien bij Oranje. Maar hoe ze voetballen bij hun clubs, heb ik geen flauw benul of de uitverkiezing terecht is. Zelfs over Clasie kan ik dat niet zeggen. Vroeger vond ik het terecht dat hij erbij zat, maar nu?

14 mei 2022 om 13:36

@4fRedondo las het verkeerd, dacht dat het Tete was

Vincent moet gewoon gaan trouwen. Hebben hij en wij veel meer aan want we hebben hem echt niet nodig bij Oranje, die hoort helemaal niet in de (voor)selectie thuis.

Dat had Louis toch ook moeten weten. Heeft hij niet even gebeld met die jongen. Normaal zit hij er bovenop en weet hij alles van ze.
Maar wie snapt deze oproep. Helemaal niemand.

7 goals is best veel hoeveel spitsen uit deze periode die in de ED komen tot dit soort cijfers of uit het verleden.

Ik meen mij te herinneren dat Kluivert, Van Nistelrooy, en Bergkamp daar over gaan en wellicht Huntelaar, Van Persie daarna is het heel matig.

Kortom gewoon uitproberen en kijken hoe het werkt.

Ik vond dat hij het toen best aardig deed in het NL elftal. Hoorde in die tijd een interview met Van Basten dacht ik die aangaf dat je als spits alle doelpogingen minstens tussen de palen moet kunnen krijgen. Als de keeper hem dan heeft, is het jammer. Ik weet nog dat ik er bij het NL eftal op ben gaan letten en toen viel het me op dat vrijwel alle pogingen tussen de palen waren van Janssen. Ik dacht dus dat als hij op die manier verder zou gaan weleens de eerste spits van Oranje kon worden. Dan zie je hoe belangrijk de juiste club op het juiste moment is voor een speler ,al vond ik het een stap die hij niet kon laten lopen. Had er toch wel meer van verwacht dan wat er tot nu toe is gebeurd. De oproep is op dit moment wel erg vreemd dan ook.

https://www.meemetoranje.nl/statistieken-nederlands-elftal/topscorers-nederlands-elftal/

Janssen staat er erg goed op nu jullie weer.

14 mei 2022 om 14:48

Probleem is dat vijf van die goals in oefenwedstrijden waren, weinig Oranje spelers die op die manier legendarisch zijn geworden.

14 mei 2022 om 15:14

Dan nog hij staat logischerwijs dus goed op voor trainers bij NL.

En dan strandt zn huwelijk over 3 jaar en dan vervloekt hij zijn vrouw

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar1 persoon zou zijn die iets anders had verwacht.
Bij de nabeschouwing kan in ieder geval worden gezegd dat hij een van de afwezigen was

Volstrekt begrijpelijk. En sportief gezien prettig dat we nu kunnen doorschakelen naar Thijs Dallinga.

Wat een grote onzin die voor selectie.grotere onzin heb ik nog nooit mee gemaakt

Misschien wilt Van Gaal mij oproepen? Ben 28-jaar en 1,81 lang. Mijn voetbalverleden is: Spartaan 20 en BVV Barendrecht tot de A1. Dat is een vrij goed niveau op amateurniveau. Ik speelde wel als centrale middenvelder, maar in mijn laatste seizoen (9 jaar geleden) had ik er wel 8 gemaakt. Toch meer dan het dubbele van Jansen.

Hebben ze hem in Mexico omgeschoold tot centrale verdediger? 3 goals in 27 wedstrijden in Mexico en dan geselecteerd worden voor oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren