Erik ten Hag vindt zichzelf geen autist: ‘Ook al willen jullie dat graag’

Zondag, 1 mei 2022 om 09:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:11

Erik ten Hag liet Ajax zaterdag voor het eerst in hele lange tijd in een andere formatie opereren dan 4-3-3. De coach zag zijn experiment tegen PEC Zwolle (3-0 winst) met Dusan Tadic en Sébastien Haller als centrale aanvallers goed uitpakken. "Of het zo blijft staan? Ik ben niet zo'n autist, Freek", reageerde Ten Hag met een knipoog op de vraag van Freek Jansen. "Sommigen hier in de zaal willen dat graag, haha."

Ajax rekende in eigen huis vrijwel probleemloos af met de Zwollenaren. "Ik denk een duidelijke overwinning van Ajax tegen een dapper spelend PEC", vond ook Ten Hag. "Maar je weet dat uiteindelijk de kwaliteit het wint als het tactisch goed staat, en dat stond het. Ik denk uitstekend. Sébastien heeft het voordeel dat hij dit systeem kent, want hij hebben zo bij FC Utrecht ook vaak zo gespeeld. Davy (Klaassen, red.) past daar precies tussen, als een vis in het water. Buiten zijn twee goals deed hij het zowel in balbezit als het pressen uitstekend." Klaassen tikte simpel een rebound binnen voor 2-0 en maakte de derde Ajax-treffer van de avond via een weergaloos afstandsschot in de kruising.

Dusan Tadic, die met een fenomenaal schot uit de stuit de score opende, pakte tegelijkertijd een indrukwekkend clubrecord: de Serviër kwam 124 keer achter elkaar uit voor Ajax in de Eredivisie, zonder één competitieduel te missen. "Of hij nu bloemen krijgt? Van mij zeker", reageerde Ten Hag. "Ik wist het overigens al, ik had het ergens gelezen, maar het geeft nog maar eens aan wat voor voorbeeld hij is: hoe je als prof moet leven. De spelers om hem heen zien het dagelijks wat hij erin steekt, en op de momenten dat het moet, kan hij ook leveren. Dat hebben we vandaag ook weer gezien. Het is een speler die vooropgaat, met een aantal andere leiders, zoals Davy Klaassen, Daley Blind en Maarten Stekelenburg. Zij trekken de kar, dat vind ik geweldig om te zien. Als je hebt over Dusan Tadic, zoveel wedstrijden achter elkaar! Het zou eigenlijk normaal moeten zijn, maar je moet het maar kunnen opbrengen, ik geef het je te doen."

Ook reageerde Ten Hag op het overlijden van Mino Raiola. "Een van de meest imponerende agenten, en zeer invloedrijk op de internationale spelersmarkt", weet de coach van Ajax. "Hij heeft heel veel betekend daarmee voor het voetbal en zeker voor de spelers waarvan hij de belangen heeft behartigd. Dat heeft hij op een uitstekende manier gedaan en daarmee heeft hij aan de basis gestaan van de ontwikkeling van spelers."Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

124 wedstrijden pff wat een baas

1 mei 2022 om 00:57

Had wsl die resterende 9 van het afgebroken corona seizoen ookgewoon gespeeld.En 124 duels 129 goals/assists.Zelfs na die 3 gemiste pingels dit seizoen loopt ie boven 1 op 1. Ongekend, tot nu toe sinds hij er is ieder seizoen de MVP van de eredivise. (Assists en goals opgeteld)

1 mei 2022 om 01:04

Fantastisch hé. Ik hoop dat hij in de as blijft komend seizoen. Daar zag je hem opeens ook sprintjes winnen, hij leek opeens sneller dan normaal. Aan de buitenkant zal hij ook altijd leveren, maar centraal blijf ik hem een klasse apart vinden. Veel te technisch en slim voor die houterige verdedigers in NL.

1 mei 2022 om 02:31

Ik zou Haller verkopen in de winter en Tadic weer op 9 zetten, met Brobbey als mogelijk tweede spits. Dan mocht Antony blijven met hem op rechts en een snelle technische rechtsbuiten er bij halen. Dan kan Berghuis ook op 10 blijven. Denk dat hij en Tadic er elkaar ook goed zouden aanvullen

1 mei 2022 om 03:15

Denk ik niet. Tadic fungeerde als spits goed met een #10 die eroverheen kwam als hij in de al kwam (donny). Berghuis zoekt de steekbal die dan niet meer mogelijk is op de spits.

Ten Hag is geen autist, maar ik vind het in essentie een onzekere man die nu de grote meneer acteert. Ook gesteund door heel goed te presteren natuurlijk. Ben heel erg benieuwd hoe hij zich in Engeland gaat houden. Qua tactisch vermogen zit het wel snor.

1 mei 2022 om 00:04

Tactisch is het een vakman. Voor de rest zie ik - verbaal, qua houding en wat normen betreft - een hoop tekort. Ben van dat zijn vakmanschap niet genoeg zal zijn in Engeland.

Heeft iemand trouwens ook doorgevraagd op Ten Hags prijsgevingen richting Raiola? Geen idee namelijk hoe die veel voor het voetbal heeft betekend, laat staan of Ten Hag daar zelf enig beeld van heeft. Mooi staaltje hypocrisie, want clubs zouden het liefst op zijn graf dansen en Ajax niet als laatste natuurlijk.

1 mei 2022 om 00:29

Nota bene heeft Kraaij Jr hier over gevraagd. Maar je kan zo invullen wat Ten Hag heeft geantwoord. En dat is het namelijk, hij verteld eigenlijk nooit wat hij zelf wat hij vind maar wat Ajax zelf zou vertellen. Heeft iets te veel Ajax-media-training doorgedrongen. Hij zou nooit kwaad praten over iets van Ajax.

Verder prima coach.

1 mei 2022 om 11:37

gomes1psv

Dat is toch akelig man. Waarom zou een journalist moeten doorvragen? Tuurlijk zijn het beleefheidswoorden, vooral richting zijn familie, vrienden, spelers en kenissen.

Wat had Erik dan moeten zeggen, de man is een kwal?

Dit is gewoon prima. Netjes en klaar.

1 mei 2022 om 12:15

Nee, een hem een kwal noemen zou onnodig persoonlijk zijn en inderdaad niet gepast. Maar beweren dat de man veel voor het voetbal heeft betekend is natuurlijk hypocriet en bovendien niet waar. Raiola heeft veel voor zijn clienten en zichzelf betekend; wanneer iemand plotseling beweerd dat Raiola ook heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de voetbalsport, vind ik het helemaal niet vreemd om daar eens een paar voorbeelden van uit te vragen.

1 mei 2022 om 13:37

Nou ja, in zekere zin heeft hij dat natuurlijk wel. Is één van de redenen dat de prijzen zo zijn geëxplodeerd en daarmee heeft hij bijgedragen aan de (negatieve) ontwikkeling van de sport.

1 mei 2022 om 08:56

Is het erg dat hij een onzekere man is? Denk dat er best wat mensen in de voetballerij best wel wat meer onzekerheid en wat twijfel kunnen gebruiken. Het zou me niks verbazen als de Engelse media zo dom en zo kort door de bocht is dat ze alles wat hij zegt fout interpreteren maar dat ligt dan meer aan Engeland dan aan hem.

Ten Hag is een geweldenaar. Nu straks lekker de wereldtop bestormen en daarna terugkomen in tukkerland om FC Twente kampioen te maken met Brama als assistent.

Ik vind dit een belediging tegenover alle autisten op dit forum. Dat als je blijkbaar jezelf vasthoudt aan een tactiek en je neemt een keer een andere route dan ben je dus gelijk een autist. Volgens mij is Freek Jansen van VI en ik zou hem graag gecanceld zien worden. Ik kan mij namelijk voorstellen dat autisten door dit artikel zichzelf helemaal niet meer durven te uiten en zichzelf gaan verstoppen. Walgelijk. Ook de titel, alsof autisten slechte mensen zijn. Bah.

Woke culture off#.

1 mei 2022 om 00:56

Ik heb (een vorm van) autisme, en durf me ook na dit artikel gewoon prima te uiten hoor. Maar bedankt voor je zorgen verder, al is niet iedere Nederlander gelijk gekwetst na zo'n opmerking hoor, geen zorgen.

1 mei 2022 om 01:00

Och ik maakte mij al zorgen. Tegenwoordig heb ik het idee dat iedereen zich gelijk gekwetst voelt en ik op moet komen voor de mensen terwijl ik geen idee heb hoe zij zich voelen. Ik denk dat ik Woke begin te worden. Kan ik hier nog vanaf komen?

1 mei 2022 om 02:43

Ik denk vooral dat je gewoon triest begint te worden, of misschien was je dat al.

1 mei 2022 om 03:49

Nee je begint zuur te worden. En ja, daar kun je van af komen. Gewoon je zegeningen tellen en begrijpen dat er veel meer is op de wereld dan VI.

1 mei 2022 om 08:51

Luister even een interviewtje van HTC . Dan vind je wel je innerlijke rust, geen grap. Fijne vent.

1 mei 2022 om 10:14

Als Erik dit soort uitspraken in Engeland gaat doen, houd ie het niet lang vol...

1 mei 2022 om 10:26

Denn01. Naast dat ik je opmerking vreemd vind, richt je je volgens mij ook op de verkeerde persoon. Het kan zijn dat dit artikel niet volledig is maar volgens mij is Ten Hag de enige die het over autisme heeft en niet Freek. Dus waarom moet de laatste dan gecanceld worden.

1 mei 2022 om 11:49

Hoezo voel jij je geroepen om voor alle autisten te spreken? En wat een aannames ook over hoe men hierop gaat reageren.

Spreek gewoon voor jezelf en zet je eigen walging niet weg tegen een hele groep mensen waarvoor je niet per se in de bres hoeft te springen.

Jij bent kennelijk beledigd, en dat is prima. Jouw issue.

Alsof iedere autist dat zou doen.
Kansloze opmerking en ook best denigrerend.

Pakte de opstelling wel zo goed uit? Als je 3-0 wint is er natuurlijk niet zoveel aan de hand maar de gescoorde 1-0 en de 3-0 ga je niet elke wedstrijd zo kunnen maken. Vanuit het stadion was te zien hoe slecht de flanken bezet waren waardoor elke voorwaartse pass een diepte pass moest zijn. Als je zo’n systeem gaat spelen moet je wel middenvelders of backs hebben die de zijkanten bespelen. Ik zie ons tegen az verliezen als we zo blijven spelen.

1 mei 2022 om 08:02

Ja opstelling pakte goed uit. 3 kansen weggegeven ipv 10. Veel minder kwetsbaar in de omschakeling en zelf vele malen dreigender dan het nutteloze gebrei. Gisteren werkte het in iedergeval. Betwijfel ook of het erg is dat de zijkanten meer open zijn. Iedereen die wil, mag daar opduiken (wat ook gebeurd) en het middenveld van de tegenstander wordt kapot gelopen. Veel spelers die de bal willen hebben, allemaal lopende mensen. Gaat hard. En schoppen lukte nauwelijks totdat berghuis werd ingebracht...

Snap eigenlijk niet zo goed hoe dat autisten verhaal nou is onstaan. Komt Ten Hag ermee omdat hij kritiek op hem zo interpreteert of heeft er een voetbal journalist hem een keer autistisch genoemd? Ik laat het actuele grapje over cancelen even achter wegen tot hier duidelijkheid over is.

Belachelijk dat dit geen headliner op CNN is. Neem aan dat Erik ook niet meer wordt aangesteld bij United. Onacceptabele woorden van een gevallen legende. Zonde, maar helaas; cancelled.

Ik ben wel een autist. Maar geen goedbetaalde trainer. Die pech heb ik dan weer. Ik voel me in elk geval niet beledigd door deze opmerking. Ik lap het aan mijn autistische laars...Wat de wedstrijd betreft, ik vind dat het tempo toch weer te laag lag en dat er ook weer teveel kansen werden weggegeven. In deze vorm wordt het voor Ajax volgende week in Alkmaar tegen AZ gewoon heel zwaar.

Gaat ie nou de waarheid cancelen?

😄ik dacht juist gisteren tijdens zijn interviewjuist wel aan autisme.
Die kraaloogjes en die haast bangige uitstraling gekoppeld aan het zoeken naar steeds weer dezelfde woorden.
Als je de beelden naast elkaar legt is het toch iedere keer hetzelfde, hoezo geen vorm van autisme.
Volgend jaar in het Engels, dat word pure comedie.

1 mei 2022 om 12:21

Ik ben m'n hele leven al rond veel autistische mensen geweest en ten Hag voldoet geenzins aan het type symptomen.

Vul hier "zwarte man" "homo" of "transgender" in en je wordt gecancelled door heel het land. Maar oh nee, zo lang het maar over iets als "autisten" gaat mag je dit soort dingen natuurlijk nog gewoon zeggen. De hypocrisie van de hedendaagse samenleving dames en heren! Als gecertificeerd autist neem ik hier overigens vrij weinig aanstoot aan, zouden die andere groepen ook eens moeten proberen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Manchester United en Barcelona zijn het eens; Romano meldt financiële details

Barcelona en Manchester United zijn het eens geworden over het bedrag dat gemoeid is bij de transfer van Frenkie De Jong. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano moet Manchester United 65 miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren