FIFA bekijkt nieuw voorstel: directe uitweg mogelijk voor Til en Hendrix

Donderdag, 3 maart 2022 om 15:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:47

Buitenlandse spelers die actief zijn in de Russische competitie krijgen mogelijk snel een uitweg, weet the Guardian. De FIFA wordt door de Poolse voetbalbond bevolen om de transfermarkt per direct tijdelijk te openen voor buitenlanders in de Premier Liga. Daarmee zouden Guus Til en Jorrit Hendrix, die nu door Feyenoord gehuurd worden van Spartak Moskou, eventueel per direct ingelijfd kunnen worden door de Rotterdammers.

Spelersvakbond FIFPro riep de FIFA deze week op om een transfervrije uittocht mogelijk te maken voor buitenlandse spelers in Rusland. Zo ver wil de Poolse voetbalbond, die zich sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne fel verzet tegen de Russische betrokkenheid in het internationale voetbal, nog niet gaan. Wel roepen de Polen in een brief dus op tot een tijdelijke transferwindow.

Ook de Russische voetbalclubs zou dat vermoedelijk niet slecht uitkomen. Het opleggen van wereldwijde sancties heeft geleid tot een ineenstorting van de waarde van de Rusissche roebel, wat tot gevolg heeft dat clubs moeite hebben om de spelerssalarissen te betalen. De eigen valuta moet voor de salarisbetaling doorgaans eerst gewisseld worden in euro's, waarin de contracten zijn overeengekomen.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne vertrokken al een aantal buitenlanders uit Rusland. De Oekraïense verdediger Yaroslav Rakitskyi liet zijn contract ontbinden bij Zenit Sint-Petersburg en de Duitsers Markus Gisdol en Daniel Farke stapten op als trainer van respectievelijk Lokomotiv Moskou en Krasnodar. Bij laatstgenoemde club dringt Grzegorz Krychowiak ook fel aan op een vertrek uit Rusland. De Poolse middenvelder probeert al zijn buitenlandse ploeggenoten bij Krasnodar ervan te overtuigen om óók hun koffers te pakken.

Met Quincy Promes (Spartak Moskou) en Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) en Glenn Bijl (KS Samara) zijn er momenteel drie Nederlanders actief op het hoogste niveau in het land. De Nederlands-Marokkaanse Imran Oulad Omar speelt in de tweede afdeling bij Rotor Volgograd.


Poll

Moet Feyenoord toeslaan als Guus Til en Jorrit Hendrix relatief goedkoop te halen zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door mancunianb)

Waarom niet doen. Relatief gratis is altijd goed

3 maart 2022 om 15:35

Precies. En als het niet bevalt na een jaar kan je weer een paar centen mee pakken.

3 maart 2022 om 15:49

Mogen jongens uit China , Israël & VS ook binnenkort transfervrij vertrekken dat zou op zen minst fair zijn naar de Russen toe anders snap ik het niet.

3 maart 2022 om 15:53

Nee

3 maart 2022 om 17:25

Wat zijn gasten als jij die dit soort dingen blijven roepen ongekend vermoeiend. Laat ik vooropstellen dat wat er met de oeigoeren en en Palestijnen gebeurt zeer ernstig is en meer aandacht verdiend. Maar deze situaties 1 op 1 vergelijken slaat nergens op.

3 maart 2022 om 17:50

Skes14 waarom slaat dat nergens op. Waarom kun je de situatie niet 1 op 1 vergelijken? Het gaat er toch bij beide om dat minderheden, burgers onrecht en geweld word aangedaan?

3 maart 2022 om 18:12

Dat er gelijkenissen zijn betekent toch niet dat je het 1 op 1 kan vergelijken? Zo zwart wit ziet het leven er voor sommigen blijkbaar uit. Het rechtssysteem zou een stuk makkelijker zijn als alles zo zwart wit was.

3 maart 2022 om 18:29

Zijn juist prima te vergelijken toch…?

3 maart 2022 om 18:41

Nee. Israël komt misschien nog enigszins in de buurt.

3 maart 2022 om 18:43

Die situatie van de oeigoeren is mensonterend, dat jij deze situatie probeert te bagatelliseren zegt meer over jou kennis. Bong heeft gewoon gelijk. China, VS en Israël zijn geen haar beter.

3 maart 2022 om 18:45

En VS dan? Oorlog in Irak Afghanistan, kijk voor de grap eens hoeveel burgerdoden daar zijn gevallen? Echt een schandalige reactie skes.

3 maart 2022 om 19:35

Skes en zoals jij redeneert kun je nooit een vergelijking maken natuurlijk. De situaties zijn prima te vergelijken alleen vind jij het ene zwaarder wegen dan het andere

3 maart 2022 om 19:51

Nee want die vallen geen neutraal land binnen om het te veroveren en onderdeel van hun eigen land te maken.

3 maart 2022 om 19:59

Idd, Amerika doet altijd net alsof zij aan de goede kant staan, terwijl hun al die jaren constant oorlog hebben gevoerd! is idd hypocriet ben ik wel met je eens!

3 maart 2022 om 20:02

Sociamasia, ik zeg in m’n reactie dat het zeer ernstig is en zeker meer aandacht verdient en toch bagataliseer ik het? De situaties zijn gewoon niet hetzelfde en dat jij maar wat loopt te blaten omdat je blijkbaar kennis te kort komt is eerder schandalig dan mijn reactie. De situatie van de oeigoeren is inderdaad mensonterend, maar een binnenlandse kwestie, dat maakt deze situatie echt al totaal anders. De oorlog in Irak en Afghanistan waren achteraf gezien grote fouten, maar werden op het moment van aangaan wel zeer breed door vele landen gesteund. Wel een verschilletje met op eigen houtje een soevereine staat binnenvallen dus.

3 maart 2022 om 20:07

@mancunianB leg eens uit dan, hoezo zou je volgens mij zo nooit een vergelijking kunnen maken? Er zijn gelijkenissen, maar de situaties zijn niet hetzelfde. Bongundah suggereert met zijn reactie dat voor China, Vs en Israël dezelfde maatregelen moeten gelden, terwijl het andere situaties zijn. Jij vindt blijkbaar dat omdat er gelijkenissen zijn dezelfde maatregelen moeten gelden. Nogmaals, je bekijkt het zwart wit.

3 maart 2022 om 21:12

Die situaties zijn zo anders niet. En ik vind niet dat dezelfde maatregelen moeten gelden, ik vind dat Rusland op sportief gebied te hard word aangepakt. Net zoals sporters uit de landen die jij noemt zouden ook Russische sporters niet moeten worden uitgesloten.

3 maart 2022 om 21:50

Nogmaals, als je denkt dat deze situaties niet anders zijn verdiep je dan in de materie, ik leg hierboven al een aantal verschillen uit die de situatie echt duidelijk anders maken. Wat jij als laatst zegt staat daar overigens los van en kan ik best in komen.

4 maart 2022 om 08:47

Skes ik denk dat jij je in de materie moet gaan verdiepen. Een oorlog kan je nooit met elkaar vergelijken.

4 maart 2022 om 09:54

En wat zegt JOUW Nederlands over JOUW kennis dan?

3 maart 2022 om 17:44

Ik vraag mij af, mag je wel zaken doen met een Russische club? Is daar ruimte voor in de sancties?

Zou Hendrix lekker laten schieten. Til zou ik als ik Feyenoord was meteen overnemen als dat mogelijk is.

3 maart 2022 om 15:43

Hendrix is gehaald voor de bank, niet meer niet minder. Na het vertrek van een aantal spelers (oa Diemers) heb je gewoon weinig backup mogelijkheden. Hendrix is gewoon een prima speler voor die rol.

Dat is toch ook een enorme financiële klap voor de Russische clubs. Die verliezen hun transfersommen die ze hebben geinvesteerd in de spelers. Ben benieud hoe dit gaat aflopen.

3 maart 2022 om 15:49

Stel dat dit nog een maand duurt en langer dan is er een instorting van Russische economie niet uit te sluiten. Voetbal zal dan hun laatste zorg zijn.

3 maart 2022 om 17:54

Busby de economie van Rusland misschien wel maar dat wil niet zeggen dat Rusland instort. De Roebel krijgt klappen ja, de burgers maar verder.
Samen met Iran 70% van alle gas wereldwijd. Samen met China 90% van het goud wereldwijd. Op het punt een eigen swift met China te lanceren. Zou het niet onderschatten

als ik Feyenoord was zou ik de kans voor Til meteen aangrijpen. Hendrix nog mijn twijfels over, maar als ze hem graag in Rotterdam houden ook meteen doen

De een zn dood is de ander zn brood. Dubbel gevoel, maar gewoon doen.

3 maart 2022 om 17:27

Tja, als Feyenoord het niet doet, doet een ander het wel. Ben alleen benieuwd of Feyenoord dit kan betalen, Til verdient geloof ik aanzienlijk meer in Rusland dan Feyenoord betaalt voor spelers.

Hendrix sowieso lekker laten lopen. Til is nu wel waardevol maar als je door wil groeien naar een hoger niveau is hij een van de eersten die afhaakt. Dat hebben zijn uitstapjes de laatste tijd ook wel bewezen. Makkelijk scorend maar aan de bal stelt het helaas niet zoveel voor.

Zou wel heel lekker zijn, Til kom maar door. Benieuwd hoe dit is voor de Russische clubs, die verliezen zo ontzettend veel geld.

Best interessant voor clubs om hun scouts eens los te laten op de buitenlandse spelers in Rusland dan.. Voor een prikkie op te halen!

Allemaal hypocriet gedoe!
China valt al jaren Taiwan en Hong Kong aan om een voorbeeld te noemen.
Daar houden we de olympische spelen nog ook!?
Maar omdat deze gruweldaden zo dichtbij komen gaan we opeens politiek en sport door elkaar halen.
Sport en politiek gaan altijd samen. Ik vind alleen dat gezeur nu naar Putin hypocriet. De fifa heeft boter op hoofd gaat het WK in qatar nog wel door.
Ik steun de Ukrainers maar vind het hypocriet dat we nu sports en politiek wel met elkaar mogen vermengen.

3 maart 2022 om 15:44

En waarschijnlijk blijft het hier ook bij. Als er hierna nu een vaste lijn werd getrokken (dus dan heeft bijvoorbeeld China een heel groot probleem) dan is het nog te rechtvaardigen. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

3 maart 2022 om 15:57

Als je nu dit doet prima maat hoe in hemelsnaam kan je straks een Wk in Qatar spelen binnekort bizar.

3 maart 2022 om 18:28

Khalid wat vind je nou? Vind je sancties tegen Putin goed of slecht? Vind je Putin zelf goed of slecht? Ik word er nog niet wijs van. Overigens vind ik moslims wereldwijd die het westen hypocrisie verwijten maar zelf met name een mening hebben over Israel Palestina en China en de Oeigoeren niet helemaal zuiver. Dat die conflicten waar moslims het slachtoffer zijn veel woede uitlokken bij moslims wereldwijd is logisch. Dat het conflict in Oekraïne juist in Europa bij witte Europeanen veel woede uitlokt is ook logisch. Niks hypocriet. De gemiddelde persoon die nu 'hypocriet' roept had nog geen mening toen China Taiwan bedreigde en Tibet bezette, heeft geen mening over Maduro, over Boko Haram, over bloedmineralen uit Congo in hun telefoon etc etc. En dat is oké. Want we kunnen niet overal boos over zijn. Nu zijn we boos op Putin en jij bent blijkbaar bozer op Israël. Prima nogmaals, maar waarom is dat hypocriet. Ga jij lekker protesteren tegen Israël, vragen aan bedrijven of ze dat willen boycotten. Het halve midden oosten boycot dat land al, en dat boycot dan weer Rusland niet he. Rusland Oekraïne is een Europees conflict, daarom zijn er hier meer mensen boos over.

3 maart 2022 om 15:47

De hele wereld is hypocriet maat, Israël valt jaren lang Palestina aan en je hoort het nergens, begrijp me niet verkeerd maar wat Putin doet kunnen clubs en mensen die hard werken niks aan doen en ze worden gestraft

3 maart 2022 om 16:07

Haha lekker voorbeeld ook. Die Palestijnen doen zelf weinig anders dan stenen gooien en raketten schieten. Ja er zullen best wat goeden onder de kwaden moeten lijden, maar die zijn zelf geen haar beter gemiddeld genomen.

3 maart 2022 om 16:52

@ajaxroseneberg: tsja dit ligt natuurlijk wel wat genuanceerder, dat begrijp je zelf ook wel, neem ik aan.

3 maart 2022 om 17:10

Wat ga jij doen als een ander land Nederland binnenvalt? Verwelkomen met bosjes bloemen en chocola?

3 maart 2022 om 17:13

Vind je het gek als er telkens meer en meer land van Palestina door Israël wordt geannexeerd. Dat is nog erger dan wat Rusland doet. In 1946 bezat Israël ongeveer 5% van het land, dat is nu meer dan 75%.

3 maart 2022 om 17:35

Ik word er zo gek van dat mensen telkens maar een kant kiezen. Kunnen we niet gewoon de conclusie trekken dat zowel Israël als Palestina op grote schaal mensenrechten schendt?

3 maart 2022 om 18:04

Je hoort het nergens? Ik hoor letterlijk al tientallen jaren over hoe israel palestina's rechten schendt. Gewoon op het journaal.

3 maart 2022 om 18:26

Zowel Israël als Palestina zijn natuurlijk verderfelijk bezig.

3 maart 2022 om 18:35

Nou oké beide landen schenden rechten van de burgers van het andere land, maar een land van de twee wordt internationaal niet erkend, heeft zijn grondgebied verloren, heeft amper macht geld en wapens, wordt niet gesteund door het westen en kan zich niet verzetten tegen de complete overmacht. Dat is Palestina. Dus je kan best voor een tweestatenoplossing zijn, beide landen bekritiseren etc etc, maar dan nog kan je er volgens mij niet omheen dat Israël de grotere aggressor is?

3 maart 2022 om 15:48

Precies en dan kan men wel zeggen “dit is in Europa dus dichter bij huis” maar dat is hier niet van toepassing want de Fifa vertegenwoordigd de wereld en niet alleen Europa.

3 maart 2022 om 15:52

Bij elk bericht over Russische sancties zelfde soort reacties. Wees blij dat er nu sancties worden gesteld, in plaats van te blijven klagen. Met jou instelling kom je nooit verder.

3 maart 2022 om 15:56

Ik klaag omdat de Fifa en Uefa spelers straffen als men politiek met sports vermengd. Dat is niet mijn plan dat zijn de regels van de Fifa en Uefa.
We het voorbeeld van Taiwan Hongkong dat ik geef is 1op1 zelfs erger als de huidige situatie.
Als ik andere voorbeelde ga benoemen dan ben morgen niet klaar

3 maart 2022 om 16:55

Ben met je eens dat dat ook een schadelijk en schandelijke ontwikkeling is, net als hoe China met Tibet omgegaan is en gaat en de kwestie van de Oeigoeren. Het ligt alleen wel iets genuanceerder en echt heel anders, qua basis. Rusland als soeverein erkend land valt Oekraine aan, een ander soeverein erkend land. Dit is, hoewel niet minder schandalig, echt iets heel anders dan interne aangelegenheden zoals Qatar, China, Syrie, etc. Israel en Palestina vind ik een beter voorbeeld, ware het niet dat Palestina door 'maar' 130 staten erkend is (israel door 160, geloof ik). Al is mijn persoonlijke mening wel degelijk dat Israel oorlogs(mis)daden pleegt. Geen haar op mijn hoofd die naar Israel gaat om die reden.

3 maart 2022 om 17:29

Het is internationaal recht dat het toegelaten is in te grijpen in een soeverein land als ze een genocide uitvoeren.

Net als dat het internationaal recht is dat het verboden is een ander soeverein land binnen te vallen zonder gegronde redenen.

Ik zie het verschil niet.

3 maart 2022 om 18:43

Maar Lierse ga jij lekker protesteren tegen China, misschien doe ik nog wel mee ook. Op mijn werkplek is onlangs geprotesteerd tegen banden met China. Daar stond ik volledig achter. Ik ben zelf wel banger voor Poetin op dit moment dan voor Xi op de korte termijn maar snap dat jij woest bent op China heel goed. Maar noem mensen die boos zijn op Putin aub niet hypocriet want last time dat ik meekeek heb jij nog niks over Maduro, Al Shabaab en Boko Haram gezegd. Jij kan ook niet overal boos over zijn en overal tegen protesteren. Jij kiest ook jouw battles. En ook al zie je het verschil niet tussen het schenden van soevereiniteit van een ander land of het niet schenden van soevereiniteit van een ander land, prima daar komen we niet uit, kan je op zijn minst begrijpen dat het veiligheidsrisico van wat in Oekraïne gebeurt een stuk groter is.

3 maart 2022 om 19:18

Zeker en vast daar heb je helemaal gelijk in. Hypocriet is misschien ook te sterk uitgedrukt, het is eerder selectief maar dat is iedereen. Al ben ik het niet echt eens met dat zogenaamde veiligheidsrisico. Als we Rusland gewoon hadden laten doen dan lag het veiligheidsrisico zeker op de korte termijn nog een heel stuk lager (en dan echt voor ons hier in Nederland en België bedoelt).

Wat ik wel hypocriet vind, is dat er nu gedaan wordt alsof het Westen zijn rol als voorvechter voor de vrijheid eens oppakt. Of dat we nu als wereld verenigd zijn in onze verontwaardiging.

Om nog even in te gaan op de andere voorbeelden die je noemt: Maduro is een gek en crimineel die een land leidt, meteen boycotten als je het aan mij vraagt. Boko Haram en Al Shabaab zijn terreurorganisaties, ik denk dat er weinig landen met hen samenwerken of hen überhaupt erkennen.

3 maart 2022 om 15:58

Selectieve solidariteit en hypocrisie waar niet veel aan te doen is want zo zit de wereld in elkaar. Westerse landen eigen zich het recht om te bepalen wat goed is en slecht, oorlogen te starten wanneer ze dat nodig vinden. De machtsverhoudingen zijn echter aan het verschuiven waar totalitaire landen zoals Rusland, China nu ook zelf bepalen wat te doen. Dit zal uiteindelijk tot meer en meer conflicten leiden want beide kanten denken het warm water uitgevonden te hebben.

3 maart 2022 om 16:10

Nouja Oekraïne is ook gewoon veel belangrijker voor de westerse politiek (nato) dan een Palestina. Daarom zijn de Russen nu ook binnengevallen, want anders staan de troepen voor de deur als Oekraïne ook aansluit bij ons. Een alternatief is natuurlijk dat ze intern Poetin een keer van een toren gooien maar dat zit er niet in ben ik bang. Uiteindelijk zijn het steeds weer onschuldige burgers die de prijs betalen. Ik vind het daarom veel meer de taak van de Arabische landen om op te komen voor Palestina dan van de EU, want je kunt erop rekenen dat door WOII mensen hier geen objectief beeld hebben van de situatie daar

3 maart 2022 om 16:23

De Arabische landen opkomen voor Palestina? Denk je dat de USA dat toestaat?

3 maart 2022 om 16:29

Zal toch moeten ben ik bang. Opzich zijn er de laatste jaren al diplomatische stappen gezet tussen Israël en landen in die regio. Lijkt me duidelijk dat ze aan ons daar nog minder hebben behalve af en toe Free Palestina roepen

3 maart 2022 om 16:50

Uiteindelijk moet dat dan toch bijna een militair ingrijpen worden als je weet welke handelspartners Israël heeft (en zal blijven hebben), en daar is niemand gek genoeg voor denk ik eerlijk gezegd.

3 maart 2022 om 17:06

Ja maar de Saudi’s zijn tegenwoordig ook bondgenoten he. Dat is ook gebaseerd op koude oorlog strategie (Iran wordt bijvoorbeeld weer gesteund door Rusland). Misschien biedt deze situatie daar ook weer mogelijkheden. Daarnaast is het feit dat Netanyahu en zn zionisten niet meer de macht hebben ook een goede zaak

3 maart 2022 om 16:12

Amen! Hypocrisie ten top! Geen 1 sporter had er moeite mee om naar China af te reizen voor de OS. En nu praten ze elkaar allemaal na omdat het iets te dichtbij komt. Walgelijk!
Begin ik nog niet eens over wat er al jaren gebeurd met de Palestijnen.

3 maart 2022 om 16:25

Jullie hebben gelijk. Ze zijn hypocriet. Om Taiwn als voorbeeld te benoemen. Taiwan bestaat ook nog steeds omdat Taiwan te belangrijk is voor het Westen. Veruit het grootste deel van de chips komen daar vandaag. Anders hielp de VS hun niet en had China hun veroverd. Helaas werkt de wereld momenteel zo.
Ik snap zeker dat je een dubbel gevoel hebt

3 maart 2022 om 16:45

We hadden inderdaad ook niet naar China moeten gaan en dat WK in Qatar is ook schandalig. Als je het mij vraagt is het echter flauwekul om te stellen dat we daarom ook nu niet mogen optreden. Elke goede beslissing (aka dergelijke regimes niet in staat stellen tot 'sportwashing` is er eentje.

3 maart 2022 om 16:54

Maar zegt hij dat? Zegt hij dat Rusland niet gestraft moet worden?

Naar mijn mening niet. Hij wil niet dat er minder gestraft wordt, maar net dat er meer gestraft wordt.

3 maart 2022 om 17:19

Klopt, ik ben het ook met hem eens dus. Verwoording van mij was wel wat raar zie ik nu, maar ik sta er volledig achter dat sport en politiek eigenlijk altijd samen gaan.

3 maart 2022 om 17:00

Hoezo hypocriet?
Dat al die vriendjes en poetin zelf maar hard gestraft mogen worden.
Jij haalt Taiwan erbij Taiwan is geen Europa
Die landen die zich om Taiwan horen te bekommeren moeten daar voor zorgen.
En zodra ze dan de hulp nodig hebben kunnen ze zich melden bij europa maar volgens mij is dit nog niet gebeurd.
Of is taiwan ook nu betrokken bij die conflict hebben ze ook een girolijn open gegooid?
Zover ben ik er ook niet in thuis.
Maar Oekraïne is dichter om de hoek is een Europees land en raakt mij en denk nog wel miljoenen mensen enorm.
Deze engnek Poetin en zijn oligarchen die miljarden hebben verdient en het russische volk dat niet eens een mening mag hebben want dan worden ze opgepakt moeten heeeel hard aangepakt worden.heel erg hard!!!
En als daardoor clubs en burgers getroffen worden is dat maar zo dan gaan ze misschien massaal zich tegen poetin keren en komt er wat in beweging.
Kun je wel zielig vinden voor de clubs en burgers maar in Oekraïne worden onschuldige mensen doodgeschoten door rakketen bom inslagen en complete woonwijken vernield complete stukken land. En dan maak jij je druk om dat Spartak moscow misschien failliet gaat door deze oorlog??? Daar heb ik 0 medelijden mee echt waar misschien dat die russen wakker worden en niet 2000 maar 20 miljoen mensen de straat op gaan.

3 maart 2022 om 17:03

Weer dit gelul, Rusland heeft na inname van de Krim en het steunen van de seperatisten in oost-oekraïne 8 jaar lang zonder problemen mee kunnen doen met de rest van de wereld. In 2018 hebben zij toen ook nog een WK georganiseerd. Nu ze echter een soeverein democratisch Europees land aanvallen (en verwoesten) zijn ze een grens over gegaan.

Daarnaast zijn wij als Europeanen toch meer verbonden met Oekraïne dan Yemen, Qatar en Hong Kong, wat nou hypocriet?

3 maart 2022 om 17:14

Sport en politiek zijn aan elkaar verbonden en wie denkt van niet is naief of leeft onder een steen. Wat betreft China, hun leiders zijn net zo goor als die van Rusland.

3 maart 2022 om 18:05

Voor zover ik weet is er nog geen grote Chinese invasie van Taiwan gaande. Ook worden er geen clusterbommen en Foabs op Taiwanese steden gegooid. Het zijn geen vriendjes van elkaar maar Oekraine en Taiwan vergelijken is wel een heel erg manke vergelijking. Hong Kong ook niet eens echt, al is het natuurlijk wel zo dat daar ook hele vage dingen gebeuren. Toch zijn er zeker geen bommen op HK gegooid. Ja, Qatar gaat wel door en daar gebeuren op het vlak van mensenrechten ook zeker hele ernstige dingen en het zou mij niet boeien als Nederland besluit om niet naar Qatar te gaan. Maar ja, er waren ook de winterspelen in Sochi en het WK in Rusland... Volgende keer het WK maar in Zweden organiseren dunkt mij...

3 maart 2022 om 18:06

khalid3073wx afgezien van het feit dat het werkelijk totaal irrelevant is in deze discussie en weer eens een voorbeeld van het walgelijke whataboutism waar we mee gebombardeerd worden. Wanneer heeft china deze landen aangevallen?

3 maart 2022 om 19:20

En sinds wanneer is politiek niet hypocriet, vloeibaar en meten met twee maten dan vriend? Volgens mij vergis je politiek een beetje met rechtvaardigheid hier. In 1935 deed West-Europa weinig meer dan wat financiele sancties en beperkingen tot wapenleveringen toen Italie Ethiopie binnenviel, maar mengde het zich wel in de oorlog toen Polen werd aangevallen. Terwijl het slechts toekeek toen Spanje uiteenviel (en onder meer Rusland wel mensen, wapens en andere voorraden inzette). Politiek gaat veel meer over je belangen afwegen, risico's vermijden. Vanuit rechtvaardigheid bezien kun je dat hypocriet noemen, maar het harde feit is dat een Russisch bombardement op Aleppo tijdens een burgeroorlog gewoon minder gewicht geeft voor een boycot van Rusland dan een aanval op een soeverein land op Europees grondgebied. Vervelende realiteit, maar het is nu eenmaal geen Disney world.

Het vreemde vind ik zelfs dat er mensen zijn die om die reden vinden dat je dan ook niet tegen Poetin moet zeuren of handelen. Alsof die vorm van consequentie ergens toe bijdraagt...

Leg jezelf trouwens ook even langs de meetlat voor je impliciet pleit om ook China aan banden te leggen. Of moeten boycotten. Ik wed dat er in jouw kledingkast of keuken ook wel een paar keer 'made in China' op de etiketten te lezen is.

6 maart 2022 om 12:09

Dichtbij en blank denk ik

Dit kan heel interessant zijn voor de ploegen die in Europa actief zijn. Bij PSV zou bijvoorbeeld een Guilherme(braziliaanse keeper met Russisch paspoort) of een Mario Fernandes erg interessant kunnen zijn. Of wat te denken van spelers als Malcom en Barrios

Of voor Feyenoord en AZ een Kerk.

Promes zal wel niet terug willen naar Nederland

3 maart 2022 om 15:44

Of die dat wel of niet wilt, niemand zal op hem zitten te wachten.

3 maart 2022 om 15:48

36 en 30 jaar.. Lijkt mij niet dat PSV weer bakken met geld moet gaan betalen (qua salaris) aan spelers van die leeftijd. Lijkt mij wel interessant voor PSV verder om is goed naar de competitie te kijken of er misschien nog pareltjes op te halen zijn.

3 maart 2022 om 16:39

"bijvoorbeeld een Guilherme(braziliaanse keeper met Russisch paspoort)"

Dat is dus officieel een Rus. In het artikel staat dat de regel alleen geldt voor buitenlandse spelers.

3 maart 2022 om 18:06

Promes gaat dan voornamelijk intern spelen. FC Krimpen aan den Ijssel heeft wel plaats voor hem :-D OT: Ben benieuwd of dit wel degelijk gaat gebeuren. Ook jammer voor de Russische clubs die helemaal niets met Poetin hebben (al zullen het er niet veel zijn)

Hendrixk heb je dan niets aan maar als je Til goedkoop kan inlijven begrijp ik dat wel. Is natuurljk maar de vraag hoe hij daar zelf naar kijkt, kan wat tekengeld vragen en krijgt vast geen slecht salaris in Rusland.

Leuk idee om Til en Hendrix over te nemen, maar is Feyenoord bereid om hun salaris in Rusland te matchen? Ik denk niet dat ze voor de sportieve uitdaging naar Rusland gingen? Als beiden met een voor eredivisie begrippen respectabel salaris akkoord gaan moet je het doen. Til is gewoon een versterking en Hendrix kun je er voor de breedte prima bij hebben.

3 maart 2022 om 16:03

Als ze hun salaris roebels kregen uitbetaald zijn ze nu blij met keiharde euro’s

3 maart 2022 om 16:25

In theorie wel maar het is niet zo extreem als jij je nu inbeeld volgens mij. De roebel is enorm gezakt in waarde de voorbije 2 weken maar als je in Rusland leeft, je boodschappen doet, je huur betaalt, je auto verzekert etc merk je dat niet zo sterk natuurlijk. Bovendien stijgt de roebel ook weer net zo snel zodra dit conflict is afgelopen. Als Poetin al zijn doelen in Oekraine bewerkstelligt ligt de roebel over een jaar of 2 zelfs gewoon hoger dan ie een maand geleden lag.

3 maart 2022 om 16:42

"als ze hun salaris roebels kregen uitbetaald zijn ze nu blij met keiharde euro’s"

In het artikel staat dat buitenlandse spelers doorgaans in hun contracten hebben staan dat ze uitbetaald worden in euro's. Daardoor worden ze voor de Russische clubs nu ineens veel duurder.

Buitenlanders in Israël, China & VS kunnen dan ook transfervrij weg en krijgen ook de mogelijkheid om een andere club te vinden?Waar de meesten aan voorbij gaan is dat heel veel clubs ook nog transfersommen tegoed hebben van de Russische clubs. Dus hoe gaat de Fifa dat goed maken dan?

3 maart 2022 om 18:07

Het geld direct doorsluizen naar de clubs die nog geld tegoed hebben?!

De Fifa en Uefa kunnen uit de mouw schudden wat ze willen hoor. Als de Russische bond/clubs hiermee naar het CAS stappen wordt men meteen teruggefloten. Als werknemers plots onder een contract uit kunnen omdat de regering van het land daar acties onderneemt die door de rest van de wereld worden afgekeurd zet je een gevaarlijk precedent. Dan zijn er morgen nog een aantal spelers in China of SA die een excuus zochten om uit hun contract te lopen die deze kans aangrijpen. Daar kan de FIFA vervolgens dan helemaal niets van zeggen. Bovendien is er geen enkele objectieve graadmeter die stelt welke acties van een regime erg genoeg zijn om zo'n maatregel te verantwoorden. Dan krijg je bij elke speler die ergens weg wilt straks een rechtszaak zodra de regering daar de mist in gaat en een excuus biedt.

Zodra het hoger beroep uitgesproken wordt wordt het pas echt een soepje. Dan zijn die spelers wellicht al maanden elders aan het voetballen en moeten ze plots terug naar Rusland. Dan kunnen die Russische clubs vervolgens schadevergoedingen gaan eisen omdat ze hun contractspelers maanden hebben moeten missen door de Uefa (en wellicht zelfs vervangers hebben moeten kopen) en kunnen de clubs die deze jongens uit Rusland nu aantrekken ook hun beklag gaan doen omdat ze een gat in hun selectie hebben en eventueel zelfs tekensommen gaan terugvorderen etc.

De Uefa denkt wel vaker de wet in het voetbal/topsport te kunnen maken maar dat is toch echt niet zo.

3 maart 2022 om 15:58

Je snijd hier hele valide punten aan. Ben benieuwd hoe het eruit zal konen te zien. Is er straks nog een voetbalcompetitie in Rusland b.v. Er zijn zoveel verschillende scenario's?

En de fifa gaat geld overmaken naar de clubs die nog wachten op geld? Of gaan de clubs waar de spelers heengaan dit geld overboeken? Hoe zit het met eventuele doorverkoop percentages? Ect ect ect ect.

Wie deze dubbele standaarden ontkent of niet ziet, is een blinde. Het is een tijd waarin hypocrisie wordt blootgesteld, maar men kijkt weg of zal ik zeggen, de harten zijn verzegeld, want menselijkheid is afstandsgebonden.

De EU en het VK vliegen sowieso niet in het Russisch luchtruim dat maakt het voor Til en Hendrix bijna onmogelijk om zich na dit seizoen weer bij Spartak te melden als ze dat al zouden willen. Dus dit lijkt me de beste oplossing voor zowel de Russische clubs als de spelers

3 maart 2022 om 16:20

Jij hebt nooit gehoord van treinen neem ik aan? Ze voetballen niet in Oekraine he

Wauw dit is wel erg hoor. Zitten toch wel wat mooie clubs daar, Zo word het hele Russische voetbal kapot gemaakt

3 maart 2022 om 18:10

Ah gossie het is wat! Het Russische voetbal wordt kapot gemaakt... Ondertussen gooit Poetin gewoon clusterbommen en Foabs op de Oekrainse bevolking waardoor honderden, zo niet duizenden burgers (waaronder een behoorlijk aantal kinderen) worden vermoord door Poetins oorlogstuig. Dat is pas erg! Het hele land Oekraine wordt kapot gemaakt! Slava Ukraina!

3 maart 2022 om 18:21

Als voetballiefhebber vind ik het gewoon heel jammer voor die clubs. Zenit CSKA Moskou Spartak Moskou Lokomotiv Moskou Shakthar Donetsk en Dinamo Kiev vind ik prachtige clubs, Die gaan hier zwaar onder leiden omdat die gek van een Putin besluit oorlog te voeren met Oekraïne. Ik reageer nu puur als voetbal liefhebber, Natuurlijk is het vreselijk voor alle slachtoffers en ook alle Russen die hier niks mee te maken hebben. Beetje raar dat je zo op me reageert

3 maart 2022 om 18:36

Puur qua voetbal kan ik je begrijpen. Toch is wat er in Oekraine gebeurt vele malen erger. Tuurlijk, Zenith, Spartak, Cska, FK Rostov etc. zijn interessante clubs en voor zover er spelers zijn die compleet anti-Poetin zijn maar zich niet kunnen/willen uitspreken kan ik ook zeker begrijpen (kijk maar naar wat er met die 77 jarige oma is gebeurt die tegen de invasie demonstreerde). De meeste clubeigenaren zijn natuurlijk rijke stinkerds die zeer waarschijnlijk vriendjes van Poetin zijn. Daar is het dus allesbehalve zielig voor. Als Nederland Luxemburg zou aanvallen zou ik er precies hetzelfde over denken.

3 maart 2022 om 18:39

Die clubeigenaren kunnen natuurlijk ook nog altijd bij Poetin aandringen om de invasie te beeindigen en de soldaten (die ook nog eens zijn voorgelogen) naar huis te sturen. Alleen de kans is heel erg groot dat je als eigenaar van FK Kazan een kopje thee krijgt aangeboden die een beetje vreemd smaakt...

Laat ze beginnen met het boycotten van Israhel en Amerika. Degenen die samen met de schoothondjes uit Europa de meeste ellende aanrichten in de wereld. Goed dat Putin niet met zich laat sollen.

Dit is wel iets te erg lijkt me dan gooi je die Russische clubs helemaal naar de afgrond als ze de Europese spelers gratis moeten laten gaan. Gaat de Uefa die clubs dan compenseren? Lijkt me wel erg al zouden die spelers ook best uit Rusland willen vertrekken maar laat ze dan vakantie opnemen in overleg met hun clubs of laat ze er onderling uitkomen.

Anthony verkopen en Neres transfervrij terughalen 🤔 win win tenzij winona dit niet wilt natuurlijk

Ben ik eigenlijk vooral nieuwsgierig wat Promes gaat doen. Die zal niet erg happig zijn om terug te keren naar Nederland (of überhaupt naar ergens binnen de EU ivm uitleveringsverdragen met Nederland), maar in Rusland blijven is onder de huidige omstandigheden ook niet alles...

Promes op te halen voor een prikkie dus!

Wijsneuzen zijn zo vermoeiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

6 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 15 2 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Slot geeft deel van transferplannen prijs: ‘Dat soort spelers zijn interessant'

Arne Slot heeft maandagmiddag na zijn eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een update gegeven over de transferplannen van Feyenoord. De Rotterdammers haalden met Danilo en Mats Wieffer...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren