Grote verbazing over Bergwijn: ‘Waar komt hij dan te spelen bij Ajax?’

Dinsdag, 11 januari 2022 om 06:40Rian Rosendaal • Laatste update: 06:49

Ronald de Boer denkt dat Ajax alleen maar baat heeft van de eventuele komst van Steven Bergwijn. De oud-speler van de Amsterdamse club denkt dat de vleugelaanvaller van Tottenham Hotspur iets kan toevoegen aan het spel van het elftal van trainer Erik ten Hag. Collega-analist Jan van Halst heeft echter grote twijfels bij een eventuele wintertransfer van de Oranje-international. Ajax zag maandag overigens een eerste bod van omgerekend achttien miljoen euro op Bergwijn afgewezen worden door de leiding van Tottenham.

"Als je zonder de Afrika Cup naar Ajax kijkt, dan heb je Sébastien Haller, Antony en Dusan Tadic", concludeerde Van Halst maandag in Rondo van Ziggo Sport. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax weet dan ook niet of er voldoende perspectief is voor Bergwijn, mocht hij daadwerkelijk terugkeren in Nederland. "Waar komt hij dan te spelen? Dan gaat hij straks wéér niet spelen", verwees Van Halst naar het feit dat de buitenspeler bij Tottenham niet over een vaste plaats beschikt.

De Boer is een andere mening toegedaan wat betreft Bergwijn. "Ik vind hem een goede speler", zo oordeelde de analist. "Bij Tottenham heeft hij ups en downs gehad, maar het is wel een jongen met potentie. Haller is er niet (vanwege de Afrika Cup, red.) en natuurlijk hebben ze Brian Brobbey gehaald, maar het is maar afwachten of hij het gaat leveren. Je hebt Tadic nog achter de hand als spits, maar er komen ook belangrijke weken aan. Dan heb je met Bergwijn een goede speler, die kan ook achter of in de spits spelen."

In de optiek van De Boer heeft Bergwijn geen tijd nodig om zich aan te passen aan de omstandigheden en het spel bij Ajax. "Het is ook een Nederlander, dus het is niet zo dat hij in een hele andere setting komt. Hij kent de omgeving. Bergwijn is ook bij Ajax opgegroeid als jeugdspelertje. Hij kent het er en waarschijnlijk heeft hij er ook nog vrienden rondlopen."

Eerste bod Ajax op Bergwijn afgewezen; andere opties in beeld

Ajax staart zich niet blind op de komst van de vleugelaanvaller.Lees artikel


Poll

Ben jij het eens met Jan van Halst?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door janssen)

Misschien de bank warm houden net als wat Neres doet maar dat mag dan Bergwijn mooi doen, want Neres vertrekt.

10 januari 2022 om 21:41

Het is toch verre van zeker dat Neres vertrekt? Je moet eerst een club vinden die gek genoeg is om 20 miljoen te betalen.

10 januari 2022 om 21:48

@itsTom, Shakhtar is vrij serieus in de markt. Die gaat voor een bedrag van 17/18 miljoen weg. Ik zou het overigens bizar vinden als Bergwijn voor meer dan 15 miljoen gekocht gaat worden als wissel. Tenzij Ajax er 100% van overtuigd is dat Antony in de zomer vertrekt.

10 januari 2022 om 22:39

Tja zou Neres naar een land willen waar de Russen voor de deur staan?
Maar 15 miljoen voor een wisselspeler…..wat is er voor Daramy betaald? Die lijken ze opgegeven te hebben. Of ik heb ergens gemist dat ze die hebben weten te slijten ergens.

Met Bergwijn aan boord kan Ajax wellicht weleens een fatsoenlijke counter uitvoeren met Bergwijn ennantony op de vleugels

10 januari 2022 om 22:42

Daarnaast is Bergwijn het best op de counter waar Ajax op de helft van de tegenstander wil voetballen

10 januari 2022 om 22:53

@hansje1969,

Maar er komt geen Antony en Bergwijn op de vleugels. Dat gaat gewoon niet gebeuren, of Tadic moet geblesseerd raken. Maar gezien zijn geschiedenis durf ik wel te stellen, dat die kans niet heel groot is. Die Daramy zullen ze waarschijnlijk opgeven voor dit seizoen. Maar wie weet halen ze geen opvolger voor Antony en is Bergwijn eigenlijk zijn opvolger.

11 januari 2022 om 00:25

Bergwijn is in een dominant elftal ook gewoon een goede voetballer. Met zijn diepgang geeft hij Ajax denk ik juist een goed extra wapen

11 januari 2022 om 00:59

Antony zou zomaar kunnen vertrekken samen met Neres. Dan is er ineens plek voor Bergwijn om te shinen. Antony is gewoon onhoudbaar, als City met een bedrag van 80 miljoen komt, is 15 miljoen een lachertje. Ook Haller kan zomaar vertrekken voor 50 miljoen. Dan loop je weer achter de feiten aan. Neres daarvan is bekend dat hij sws weg mag. Dus dan loopt het ineens allemaal ineens anders. Ajax wilt niet eerst verkopen om dan te kopen. Nee, Ajax doet het tegenovergestelde, eerst kopen dan verkopen. Eerst club en selectie gereed maken dan loodsen. Verder moet je ook kijken naar het feit dat Ajax kosten wat het kost de landstitel wilt winnen en de CL. Met Bergwijn heb je een extra wapen. Bovendien help je ook nog zijn carriere bij Oranje. Ik zie alleen maar positieve ontwikkelingen. Iedereen die zegt het is te duur, snapt werkelijk niks van marktwerking. Je haalt Bergwijn voor 15 en na een goeie CL seizoen + WK toernooi kan je hem zo weer kwijt bij een topclub voor minstens 50 miljoen. Denk als een business man, je koopt in voor 1 euro en verkoopt voor 5 euro. Of ben je zo gierig dat je liever iemand koopt die weinig waard is en ook weinig waard wordt.

11 januari 2022 om 04:26

@Japie
In de CL is de kans groter dat Ajax ruimte krijgt om te counteren. Daarnaast is het niet onwaarschijnlijk dat aan het eind van het seizoen aanvallers bij Ajax zullen vertrekken.

11 januari 2022 om 08:01

@bossie
Precies wat je zegt en iedereen loopt hier altijd te zeiken dat we geen plan B hebben. Laten we dat nou inderdaad niet hebben, dus komt goed uit.
Maar ik vind Bergwijn als je op de helft van de tegenstander speelt ook gevaarlijk. Creëert ook veel en mist ook wel wat kansen

10 januari 2022 om 21:47

Denk dat Bergwijn dat ook graag wilt met het WK in het vooruitzicht later dit jaar. Daarnaast vraag ik mij af of Neres ook verkocht gaat worden. Die heeft de afgelopen jaren geen deuk in een pakje boter geslagen, dat terwijl de rest van Ajax zich de laatste jaren wel heeft geprofileerd.

10 januari 2022 om 21:54

@Andres13, Haha je snapt toch wel dat de markt zo niet werkt. Bijvoorbeeld Marin en Traore hadden helemaal niks laten zien in tegenstelling tot Neres en die vertrokken allebei voor 10 miljoen. De meeste clubs handelen in paniek, wintertransfers zijn altijd prijziger. Zo werkt het nou eenmaal. Ik ben net zo verbaasd over jou reactie als jij over de eventuele verkoop van Neres.

10 januari 2022 om 22:03

Ik denk dat Ajax gewoon akkoord zal gaan met het volgende bod van Shakhtar. Het eerste bod schijnt iets van 13 tot 15 miljoen te zijn geweest. Als ze daar 15 tot 16 miljoen van maken verwacht ik dat hij mag vertrekken. Als je dan voor een vergelijkbaar bedrag (onder 20 miljoen) Bergwijn kan kopen dan is dat gewoon een hele goede optie. Voor de CL gaat Ajax echt nog wel wat goede back-ups nodig hebben en dat viel het afgelopen halve seizoen flink tegen. Bovendien gaat Bergwijn echt wel meer spelen dan bij Tottenham, speelt Ajax CL en kan hij weer lekker in de buurt van familie en vrienden in Nederland wonen.

11 januari 2022 om 08:18

Is leuk als Ajax daarmee akkoord gaat. Maar iedereen lijkt voor het gemak maar even te vergeten dat een speler zelf mag bepalen waar hij heen gaat. Als alleen Shaktar in de markt is en Neres daar niet heen wil, dan blijft ie gewoon in Amsterdam.

10 januari 2022 om 21:47

Ja maar als je neres het afgelopen jaar ziet spelen dan snap ik wel dat ze bergwijn erbij halen. Het lijkt wel of het écht op is voor die jongen. Zo zonde

Eens met Van Halst, echter kan ie de eerste maand veel spelen en dan heeft Ajax het hardst goede spelers nodig, omdat Haller weg is. Beetje zoals afgelopen jaar. In januari zijn, mede door de aanwinst Haller, de andere clubs op achterstand gezet. En met een CL plek heb je de transfer zo terugverdiend. Denk echter niet dat Bergwijn de speler is die daar voor gaat zorgen.

10 januari 2022 om 22:05

Je hebt het over max 4 wedstrijden met 1 in de beker tegen amateurs. Daarnaast hebben Brobbey gehaald.

12 januari 2022 om 10:28

Janssen, I know. Daarom ook eens met Van Halst. Hij speelt niet als iedereen er is. Niet voor Tadic, niet voor Haller en niet voor Antony. Het enige is dat ie het verschil kan maken in de eerste maand idd. Je hebt het over 4/5 wedstrijden. Maar dat zijn wel de wedstrijden voor Ajax. Vorig jaar is daar mede door Haller het verschil gemaakt.

12 januari 2022 om 11:28

Stel dat Haller de finale haalt (kleine kans) dan mist hij de wedstrijden tegen Utrecht, PSV, Excelsior maassluis en Heracles thuis. Dat zouden 2 moeilijke en 2 makkelijke wedstrijden moeten zijn. Waarbij de wedstrijd tegen Utrecht al over een paar dagen is. Dus als je niet opschiet gaat het alleen om de wedstrijd tegen PSV.

10 januari 2022 om 22:16

Maar het seizoen is nog lang en Ajax wil ver komen in de CL dan is een dubbele goede bezetting een must. Als je hiermee met deze jongen Neres kan vervangen en dus uit de problemen kan zijn om je bank goed te houden is dat beter. Daarnaast kan je dan Neres zowat wegstrepen kwa financiën tegen Bergwijn dus zeker doen dan. Heb je weer een Nederlander erbij die meteen goed speelt en een extra wapen erbij met snelheid, kracht en diepgang. Plus je weet dan dat je Anthony voor de absolute hoofdprijs eind van het seizoen kan verkopen.

10 januari 2022 om 23:12

Juist, helemaal eens met Sebasjuh. Of Neres nou verkocht wordt of niet, je hebt een betere vervanger nodig. En van Antony weet je niet of je die kan houden. Zelfs van Haller weet je dat niet.

Persoonlijk verwacht ik dat Ten Hag gaat vertrekken deze zomer. Dan moet je je grote cash cows verkopen. Haller is deze zomer meer waard dan hij ooit in zijn leven zal zijn. Dus Neres, Haller en Antony weg, welkom Bergwijn.

11 januari 2022 om 00:08

Nou ik moet nog maar zien of Ajax de 50 mln krijgt voor Haller die West Ham ook betaald heeft ..

11 januari 2022 om 00:20

Ik had dit ook gedaan. Haller 50+ Antony 65+ en Neres 20+ Daarna Bergwijn, Tadic, El ghazi, Berghuis & daramy. Een goede spits er nog bij en je kunt zo weer mee doen volgend seizoen.

11 januari 2022 om 00:52

El Ghazi?? Alsjeblieft niet zeg, die is niets beter geworden dan toen hij vertrok omdat hij niet tijd speelde bij een Ajax dat 3 klasses minder was dan het huidge Ajax.

11 januari 2022 om 01:13

Bij Ajax is een CL plek vooraf begroot als ze dit niet halen hebben ze een tekort. Als ajax bergwijn wil halen dan zullen ze spelers moet verkopen of verder komen in de CL anders schrijven ze op het einde van het boekjaar rode cijfers. Denk trouwens wel dat bergwijn een succes wordt bij ajax als hij komt, vond hem bij een zwak psv destijds echt verre weg de beste speler.

Snap ook niet wat ze met hem moeten. Hebben zo veel opties en dan ga je voor 20 miljoen nog iemand halen om de bank warm te houden.

10 januari 2022 om 21:37

Maar Haller is weg in januari en laten dan net de belangrijke potten gespeeld worden.

10 januari 2022 om 21:46

Dus dan moet je maar iemand halen voor 20mln? Je hebt daarnaast Brobbey al gehaald om Haller te vervangen die paar potjes.

10 januari 2022 om 21:37

Idd, 20 miljoen voor Bergwijn dat hoogstwaarschijnlijk de bank warm moet houden is veelte veel.

10 januari 2022 om 22:05

Nou ik denk dat Tadic nu iets meer rust kan krijgen. Op zijn positie heb je geen goede vervanger nu. Met Bergwijn heb je 6 opties in de aanval. Voor elke positie 2.

Linksvoor: Tadic en Bergwijn
Spits: Hallen en Broby
Rechtvoor: Anthony en Berghuis (mits Neres verkocht wordt.

Denk dat dit juist heel fijn is. Vaak zagen we dat we er niet doorheen kwamen (best vaak gelijk gespeeld dit seizoen). Dat is een extra aanvaller wel handig. En Tadic sparen in sommige wedstrijden kan geen kwaad. Vooral volgend seizoen. Je moet immers vooruit denken

10 januari 2022 om 22:34

Heeft Tadic die rust wel nodig. Als je kijkt naar de afgelopen seizoenen heeft hij eigenlijk nooit aangetoond vermoeid te zijn. Terwijl hij bijna wekelijks 90 minuten maakt. Natuurlijk wordt hij ouder maar op dit moment zie ik geen enkele reden om hem af en toe te sparen. Daarnaast zijn er genoeg opties om iemand te sparen, het merendeel van de wedstrijden kan Ajax ook op 80% winnen.

Buiten dat moet je jezelf afvragen of het wel goed is om zo'n brede selectie te hebben. Iemand als Unuvar bijvoorbeeld kan hier heel lastig doorheenkomen. Die heeft nu eigenlijk concurrentie van Berghuis, Klaassen, Tadic, Neres/bergwijn en Daramy. Naar mijn mening is dit niet goed voor talenten.

10 januari 2022 om 23:03

Ze moeten perse nederlanders hebben en daarmee graven ze hun eigen ondergang. Niks geleerd van Promes.

10 januari 2022 om 23:15

Je graaft je eigen graf, niet je ondergang. Maar on topic; Bergwijn is geen Promes. Promes heeft het ook nog eens 1 jaar uitstekend gedaan. En ook andere Nederlandse aankopen als Berghuis en Ziyech zijn uitstekend geweest. Niks mis met Nederlanders.

10 januari 2022 om 23:43

Verhip ja. Maar heeft Ajax goed geboerd de laatste tijd financieel gezien? Nee toch? Al 2 jaar verlies. Neres, Brobey, Nous, Promes, Gravenberg... Er gaan teveel van de grote jongens voor niets of te weinig weg. Het zal mij niet verbazen als de transferbalans straks negatief is. En ook een grote pot met geld is zo op als je die niet bij vult. In dat licht snap ik deze transferpoging dan ook niet. Koop nederlanders omdat ze goed zijn zoals Zyech, niet omdat ze nederlands zijn zoals Promes of deze Bergwijn.

10 januari 2022 om 23:13

Als je een half jaar verder denkt is het heel lekker om Bergwijn alvast te hebben. Dan zijn er veel spelers weg voor veel geld.

11 januari 2022 om 00:58

Voor na de zomer

Aanvallers : Tadic/Daramy/Berghuis/Bergwijn/ElGhazi+ een spits halen en de jeugd toevoegen.

Verkopen:
Haller 60m
Danilo 10m
Antony 60m
Neres 20m
Gravenberg 60m
Nico 15 m

Voor spelers zoals Nico zeker zonde, maar een keer vies hard cashen zou niks mis mee zijn, mits er de kwartfinale/halve finale CL bereikt wordt.

11 januari 2022 om 08:17

Voor deze bedragen zou ik ze ook direct allemaal verkopen. Ik vraag mij alleen af hoe realistisch deze bedragen zijn. In mijn ogen totaal niet.

11 januari 2022 om 12:01

Danilo is trasfervrij toch?

Verder idd belachelijke bedragen. Dat wordt nu niet meer betaad voor deze spelers. Zou ze inderdaad meteen verkopen voor dit geld.

11 januari 2022 om 22:42

Nou Neres is vandaag gegaan voor ik geloof 16m plus doorverkooppercentage, Dus dat bedrag klopt aardig. Danilo ga je niet redden. Antony en Haller gaan voor vies veel geld weg. Misschien niet die 60, zeker Haller niet, maar voor Antony zou het me niet verbazen.

Gravenberch gaat nergens over. Die moet nog lekker twee jaar blijven en constant worden.

De maand januari kan hij spelen ja maar daarna heb je toch tadic-haller-anthony.
Als je nu Neres zou verkopen blijft het ook zo, denk dat Bergwijn gaat spelen als Haller en Anthony zo door gaan want dan zijn ze met hun laatste seizoen bezig

Ajax heeft niks aan atleten of hardewerkers die hebben ze al genoeg lopen. Investeer in iemand die ala ziyech smerige ballen kan geven daar heeft het ajax spel meer baat bij dan lopers.

10 januari 2022 om 21:54

Je typt eriksen verkeerd. Maar je hebt gelijk idd

10 januari 2022 om 22:16

Eriksen, haal ik morgen nog persoonlijk op. Snap buiten financiële perikelen nog niet waarom die niet in Amsterdam is. Speler met veel ervaring en intelligentie zodat een stapje minder lopen in der tijd wordt opgevangen.

10 januari 2022 om 22:24

Mwa eriksen geeft mooie ballen maar die van ziyech zijn veel smeriger

Bergwijn heeft al gesloopt in de Eredivisie dus zo raar is t toch niet dan? Vindt t een goeie van ze. Tadic Haller en Anthony kunnen niet alles spelen, en misschien raakt iemand wel gebleseerd. Als Bergwijn 2 jaar goed speelt verkoopt Nettomars hem wel voor 45millies.

10 januari 2022 om 21:52

Je moet wel meer kunnen dan alleen de Eredivisie slopen voor 45 miljoen. Dan moet je in de CL ook wat laten zien, dat zie ik hem eerlijk gezegd niet doen.

10 januari 2022 om 21:57

En Tadic, Haller, Antony, Ziyech, Neres, Donny etc. hebben ook allemaal moeten beginnen met CL spelen. Over sommigen was twijfel, het lijkt me het beste om gewoon af te wachten. Als Haller er 10 kan maken dan kan Bergwijn ook indruk maken, ook al ben ik geen fan van hem.

10 januari 2022 om 22:01

Daar heb je zeker gelijk in, hij kan ons positief verrassen. Voor Oranje hoop ik dat hij de sterren van de hemel gaat spelen bij Ajax. Toch denk ik niet dat hij een basisplek gaat veroveren in het huidige Ajax.

10 januari 2022 om 22:20

Dat werd ook gezegd over Haller en kijk nu eens. Het is een fors bedrag maar wel een speler die zich al bewezen heeft in de Eredivisie en een international is. Noem maar eens een betere speler van hetzelfde kaliber die je voor 15 miljoen of minder kan kopen op dit moment met dezelfde kwaliteiten

Voor die prijs moet hij inderdaad vroeg of laat spelen. Tot aan de zomer kun je hem nog op de bank laten en moet hij zichzelf maar erin spelen, net zoals Promes, maar uiteindelijk moet hij die investering terugbetalen. Ik vind Tadic nog te goed om hem opeens de helft de laten spelen ipv alles, Haller zie ik niet zo snel vertrekken (tenzij er een absolute topclub komt, wat ik niet verwacht) en Antony kan in de zomer weg, maar Bergwijn is niet de juiste man om hem te vervangen, denk ik tenminste.

Maar als je als Ajax zijnde ambitie wil tonen en in Europa wil blijven vlammen dan heb je inderdaad het kaliber Bergwijn nodig op de bank, daarvoor is hij wel een aanwinst. Ik ben vooral benieuwd naar de andere opties, in de zomer zijn we al van Sulemana doorgeschakeld naar Daramy. Als we nu weer plan C of D moeten halen dan ga ik liever voor plan A. Zeker omdat hij zelf ook wil komen (volgens zijn zaakwaarnemer).

10 januari 2022 om 22:14

Madueke en Gakpo zijn denk ik nog duurder dan Bergwijn, dat zal toch wel minimaal richting de 25-30 miljoen gaan. Daarnaast zal PSV er niet op zitten te wachten Ajax te versterken, ook zie ik geen reden voor die spelers om te vertrekken. De bank van Ajax is nog altijd minder aantrekkelijk dan de basis bij PSV naar mijn mening. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Sinisterra, maar die zou misschien iets goedkoper kunnen zijn door zijn contract.

10 januari 2022 om 22:16

Madueke en Gakpo zijn minimaal 2x zo duur als wat Overmars op Bergwijn heeft geboden. Daarnaast denn ik dat beide de volgende stap in het buitenland zien.

10 januari 2022 om 22:27

Ajax heeft Berghuis al gekocht en via een omweg komt Bergwijn, dat zijn wel Bayern achtige praktijken haha.

11 januari 2022 om 08:26

Juist niet. Door het halen maak je PSV niet zwakker maar sterker. Dit omdat PSV nu weer een vergoeding krijgt. Achteraf kun je je ook afvragen of Feyenoord ook niet sterker geworden is door het vertrek van Berghuis. Van de andere kant weet je dat niet want dan had je hem ook moeten zien onder Slot. De rechterkant is toch nog wel een mindere positie van Feyenoord.

Wat moet ajax met een dure breedteaankoop.

Bergeijk achter de spits wordt het hem niet aangezien hij daar niet het overzicht voor heeft.

Aan de zijkant heeft hij Tadic en Anthony voor zich en met het overkill aan middenvelders nog Berghuis als concurrent

11 januari 2022 om 08:27

Ten eerste is hij nog niet verkocht, maar daarnaast blijft het natuurlijk wel veel geld waar je normaal gesproken niet veel winst op gaat maken.

11 januari 2022 om 12:03

Vooral: Waaro zou Bergwijn van de bank van Tottenham naar de bank van Ajax willen? Behoudens de eerste maand, zie ik hem niet veel aan spelen komen (wat toch het doel zou moeten zijn van een overstap). Btje het idee als Idrissi afgelopen jaar. Wat heeft die helemaal gespeeld?

Tja over Berghuis zei men ook dat hij op de bank zou belanden. Kan het niet serieus nemen. Tunnelvisie waarin de huidige basiself op een voetstuk wordt geplaatst en alles van buitenaf als minderwaardig wordt gezien. Bergwijn heeft zijn plekje in de basis binnen een maand veilig gespeeld mocht hij naar Ajax vertrekken, ben ik 100% van overtuigd

10 januari 2022 om 22:58

Oja wie gaan ze er dan uithalen bij Ajax? Hij is in principe goed genoeg als basisspeler dat geloof ik ook wel, maar de concurrentie is te groot. Tot dusver zie ik hem alleen Antony eruit spelen. Laat dat nou net het grootste talent zijn en degene die de hoogste waarde vertegenwoordigt. Dus die zou ik er niet snel uithalen. Haller en Tadic behalen statistieken, die gewoon zo hoog zijn dat er geen enkele reden is hen te wisselen.

10 januari 2022 om 23:07

Volgens mij maakt Ajax hun opstelling nog altijd op basis van de kwaliteiten van spelers en niet op basis van marktwaardes. De stats van Bergwijn in zijn laatste Eredivisieseizoen waren overigens ook gewoon prima, en die speelde niet in een team dat hun doelsaldo ophaalde met 9-0's tegen de Cambuur Leeuwardens van deze wereld, dus ik zou je daar ook weer niet al te blind opstaren. Zodra Bergwijn de kans krijgt, gaat hij hem grijpen en kan Ten Hag niet meer om hem heen. Desnoods gaat Eric a la Co Adriaanse met nog maar een extra aanvaller erbij spelen. Maar linksom of rechtsom; Bergwijn komt er echt wel in

10 januari 2022 om 23:31

De stats in de eredivisie waren inderdaad goed, maar de Europese statistieken zijn wel waardeloos. Antony toont gewoon aan dat hij het tegen de grote jongens kan, dus ik denk dat er weinig redenen zijn om hem te wisselen. Denk echt dat je te optimistisch bent. Het eerste half jaar zal hij voornamelijk wissel zijn, misschien met wat transfers dat er wat verandert.

Mocht deze transfer zijn doorgang vinden dan weet een Unuvar ook gelijk weer waar hij staat. Ik ga ervan uit dat Bergwijn alleen komt bij een vertrek van Neres, maar in plaats dat hij die plek in de selectie dan krijgt koopt Ajax een Nederlands international (die logischerwijs verder dan hem is) voor een bedrag van rond de 20 miljoen. Zo'n jongen zal dan wel twee keer nadenken over het verlengen van zijn contract wat momenteel in 2023 afloopt, tenzij hij bij verlenging voor een jaar of twee verhuurt wordt aan een mooie club in de Eredivisie (pak 'm beet Twente of Heerenveen). Vanuit Bergwijn begrijp ik deze stap alleen als hij z'n kind per se in Nederland wil laten opgroeien, want hij gaat indien iedereen fit is normaliter van de bank bij Spurs naar de bank bij Ajax. Al helemaal met de sterspeler en aanvoerder van Ajax die op zijn plek staat, zie ik het sportieve aspect in deze transfer niet voor hem.

10 januari 2022 om 23:57

Dat is leuk gezegd, maar die talenten zien toch ook dat er telkens weer enorme bedragen worden uitgegeven aan bankzitters. Daramy heeft meer dan 10 miljoen gekost en is na enkele potjes alweer zo goed als afgeschreven, lijkt het. Zo nonchalant gaat Ajax op dit moment met geld om. Het lijkt niet eens aan jeugdspelers te denken. Je kan wel zeggen dat ze geduld moeten houden, maar zo simpel werkt het natuurlijk niet.

10 januari 2022 om 23:58

En die spelers zien ook een Lang imponeren in België, een Botman in Frankrijk... Die zien ook dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden.

11 januari 2022 om 01:18

@TeteRiot, knap dat je gewoon niet ziet wat er op dit moment gebeurt bij Ajax. Je noemt weer dezelfde namen, maar hebt niet het besef dat dit spelers zijn die over enkele jaren verdeeld (deels) zijn doorgebroken. De afgelopen jaren gaat het aantal jeugdspelers dat doorbreekt gewoon duidelijk omlaag. En dat is niet omdat ons niveau een stuk hoger is geworden. Dat is omdat ons beleid is verandert. Dit zag je ook gebeuren bij Barcelona. Toen er geld was, werd de jeugdopleiding steeds meer opzij geschoven. Dat is geen toekomstbestendig beleid. En dat jaartje laten rijpen is echt de grootste onzin. Talenten moet je kansen geven, want als je gaat wachten tot ze er klaar voor zijn zijn ze nooit klaar. Hoe moeten ze laten zien dat ze er klaar voor zijn zonder kans om zich te bewijzen.... Nogmaals, er zijn zoveel talenten doorgebroken waarvan niemand had verwacht dat ze het in zich hadden. Dat lopen we allemaal mis op deze manier.

11 januari 2022 om 02:31

Foebele, is that you?
Je hebt wel deels gelijk.

11 januari 2022 om 08:33

@de toekomst. Ik heb ook het gevoel dat het aankoopbeleid dadelijk nog wel eens de doodsteek kan zijn voor de jeugdopleiding van Ajax. Los daarvan zie je volgens mij ook in de jeugd steeds vaker relatief dure aankopen die de plaats in nemen van talenten die wel al vanaf het begin bij Ajax spelen. Als de jeugdspelers bij jou geen kansen meer krijgen, maar bijvoorbeeld bij een AZ veel meer, dan wordt het toch veel aantrekkelijker om naar AZ te gaan.
Los daarvan snap ik wel dat door het moeten (ook financieel) vaak geen basis is om als jeugdspeler rustig gebracht te worden.

Denk dat die meteen gehaald zal worden voor langere termijn. valt goed te rouleren met Tadic, opgegeven moment heeft hij ook zijn hoogtepunt bereikt. Zie daley blind.

10 januari 2022 om 23:54

Haha Daley is gewoon basisspeler in een van de minst gepasseerde defensies van Europa. En niet alleen in de Eredivisie hielden wij goed stand, maar ook in de Champions League. Als dit een Blind uit vorm is, kijk ik al uit naar een Blind in vorm.

Misschien een gek idee, maar zou Ajax niet eens een jeugdopleiding kunnen beginnen om zulke spelers zelf op te leiden? Het zou een hoop geld besparen...

11 januari 2022 om 07:49

Bergwijn komt zelfs uit de Ajax jeugd.

Blijft interessant dat sommige hier zeggen dat Bergwijn niks klaar speelde in de PL. Volgens mij was een Tadic ook niet top in PL en kijk wat hij nu doet bij Ajax?

10 januari 2022 om 23:59

Voor zover ik het weet had Tadic wel een basisplaats en was hij nog redelijk belangrijk. Geen absolute sterspeler in de Premier League, maar hij speelde wel beduidend meer klaar dan Bergwijn.

11 januari 2022 om 08:36

Hij was niet zo belangrijk (zover ik weet) dan dat hij bij Ajax was. Maar ook ik denk dat Tadic toch echt veel meer gespeeld heeft dan Bergwijn. Daarnaast zijn het totaal andere voetballers. Ik vind Bergwijn (en ook Malen) vooral spelers die veel er veel energie in moeten leggen, ook wel een actie hebben, maar vaak veel te onrustig zijn als het erop aan komt. Dit zijn totaal andere eigenschappen dan die van Tadic die over het algemeen juist rustig wordt als het erop aankomt.

Ik vind het echt een foute transfer, als je toch met miljoenen gaat smijten koop dan een stofzuiger van wereldklasse. Iemand die proffesionele overtredingen ken maken zodat er geen Tottenham-scenario’s voor kunnen komen(halve finale CL)

Tadic is al 33 en heeft niet het eeuwige leven… daarom is dit misschien wel een slimme zet.

11 januari 2022 om 08:38

Dat je op den duur vervanging voor Tadic moet hebben is duidelijk. Alleen maak je volgens mij wel behoorlijke stappen achteruit als Bergwijn de vervanger van Tadic moet worden. Los van het feit dat statistieken niet alles zeggen, verwacht ik niet dat hij ver verwijderd blijft van de statistieken van Bergwijn. Het is geen linksbuiten die veel assists op zijn naam zet.

Hopelijk biedt Ajax niet hoger, 18 miljoen vind ik al veel te veel. Bergwijn speelt nooit en het is een te groot risico. Kan alleen maar teleurstellen. Ga dan maar voor een Zuid Amerikaans talent.

Los van het feit of Ajax dit wel of niet moet doen, moet je je ook inleven in Bergwijn. Even serieus: hij kan een kutclub uit Londen verlaten voor het grote Ajax dat timmert aan de weg om een Europese topclub te worden. En dat met een voor Europese begrippen zeer karig budget. Dat is toch bizar. De Amsterdammers hebben verdomme 18 punten in de groepsfase behaald en hebben topploegen als Dortmund en Sporting helemaal schil getikt. Die Bergwijn kiest eieren voor zijn geld, want hij beseft zich ook heel goed dat de kans heel groot is dat hij met Ajax ver komt in de CL en misschien zelfs wel wint, want op dit moment is Ajax niet te stoppen. Wat een geweldige transfer voor Stevie.

Bergwijn is gewoon een prima breedte aankoop, ander type dan de al aanwezige aanvallers, weinig aanpassingstijd nodig en niet extreem duur met zijn 18 miljoen. Wel een lelijk signaal naar de jeugd...

Ik ben ook sceptisch over Bergwijn, al denk ik dat Ajax op links met Tadic snelheid mist en dat zou Bergwijn kunnen brengen. Ik zie dan Tadic ook meer achter de spits gaan spelen samen met Berghuis en Alvarez daar achter, want Gravenberch en Klaassen zijn niet in beste doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 24 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham heeft plek vier in handen en legt alle druk bij Arsenal

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag beslag gelegd op de belangrijke vierde plek in de Premier League. Het elftal van manager Antonio Conte was in het eigen Tottenham Hotspur Stadium met 1-0 te...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren