Dirk Kuyt benoemt het zwakke punt in het spel van Frenkie de Jong

Donderdag, 9 december 2021 om 08:52Tom Rofekamp • Laatste update: 08:52

Dirk Kuyt vindt dat Frenkie de Jong te weinig aanvallend denkt. De analist zag de 24-jarige middenvelder in de afgang tegen Bayern München woensdag (3-0 verlies) continu het spel proberen te verleggen, maar had volgens hem meer richting de goal kunnen spelen. Collega-analist Ron Vlaar ziet het anders: hij vindt juist dat het spel van Barcelona niet bij De Jong past in plaats van andersom.

“Zijn aannames zijn altijd om het spel weer te verleggen”, begint Kuyt zijn analyse van De Jong op RTL 7. “Ik zou zo graag zien dat hij zijn aannames naar de goal tóé neemt, om in scoringspositie te komen.” Kuyt laat een moment zien waar De Jong achter de defensie van Bayern lijkt te komen. In plaats van richting het doel te gaan, kiest de middenvelder voor een pass achteruit. “Vandaag heeft hij geen moment gekeken of er een mogelijkheid was om te schieten. Ik zou zo graag dat vervolg zien, want het is en blijft een fantastische speler die gewoon in de absolute top van Europa thuishoort. Dat begint met de durf, en als iemand durf in zijn spel heeft is het Frenkie de Jong wel.”

“Hij voetbalt nu alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft”, oordeelt Vlaar. De oud-international zou De Jong een vertrek allesbehalve afraden. “Je weet wat hij kan brengen, maar in dit elftal komt het gewoon niet tot uiting. Ik denk dat hij totaal niet op zijn plek is op dit moment.” “Zou jij hem adviseren om weg te gaan dan?”, stelt presentator Humberto Tan. “Nou, ik denk dat hij zich nog wel eens achter de oren krabt. Denk je niet dat Frenkie op een andere manier zou voetballen in een team als Bayern?”

Ook Tan zelf vindt een vertrek van De Jong niet onaannemelijk, gegeven de financiële problemen van Barcelona. “Je komt als Barcelona zich niet kwalificeert voor de volgende ronde van de Champions League toch in een situatie terecht waarin de club een hoop geld misloopt. Dan moeten ze ook gaan kijken waar nog wat geld te halen valt: het kapitaal loopt rond op het veld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door pieterpost)

Frenkie de Jong is een typische speler voor het Barcelona van 2012. Waarin de middenvelder gewoon het verlengstuk was van een solide verdediging naar een geweldige voorhoede. In het huidige Barcelona wordt er van Frenkie verwacht dat hij ballen onderschept en doelpunten maakt.

9 december 2021 om 00:29

Weet niet waar je het over hebt. Busquets en Xavi speelden er toen. Die gaven constant geweldige ballen op de voorhoede en bepaalden het spel tegen de topploegen. Frenkie doet mee maar bepaalt niets. Zelfs vergeleken met Tolisso, een wissel middenvelder was een groot verschil te zien. Die opent constant naar de andere kant en hield het tempo hoog ( de commentator zei maar wat omdat hij 2 ballen verloor en er toch 60 goed speelde ). Frenkie speelt traag en loopt erbij alsof ze 4-0 voor stonden. Bij Xavi kan hij niet dezelfde fratsen uithalen als bij Koeman

9 december 2021 om 04:04

Frenkie verliest straks zij basis plaats let maarop geld ook voor Depay.

9 december 2021 om 09:24

Geldt ook voor Depay ? Wie wil je daar dan neer gaan zetten ? Ik ga ervan uit dat de voorhoede Fati - Depay - Dembele gaat worden, met mischien wel Coutinho daarachter. Alleen moet dan wel iedereen fit blijven daar.

9 december 2021 om 05:06

Frenkie is een hype. Niemand in het buitenland heeft het over hem

9 december 2021 om 07:43

Zei je dat ook toen hij in 2018/2019 het middenveld van Bayern, Juventus en Real Madrid kapot speelde?

9 december 2021 om 07:45

Een goed jaar...daarna middelmaat..

9 december 2021 om 08:03

Waarom altijd dat jaar erbij halen? Ajax als team speelde deze teams kapot, niet Frenkie alleen. Hij is een goede speler, maar zeker geen topspeler. Inderdaad wat iedereen zegt, altijd maar een tikkie breed of naar achter, weinig risico in zijn spel. Het verbaast me ook dat veel mensen zeggen dat Frenkie naar Bayern moet gaan. Voor wie moet hij daar spelen?

9 december 2021 om 09:11

Oranje samen met Virgil en Depay teruggebracht naar de (sub)top niet te vergeten.

9 december 2021 om 09:15

Ajax zonder Frenkie was toen wel echt een stuk minder hoor. Snap het gezeik op Frenkie niet. Barca is gewoon middelmatig en dan wordt er maar verwacht dat hij zijn spel speelt, verdedigend werk doet, assists geeft en weet ik het wat allemaal. Belachelijk.

9 december 2021 om 10:07

Hahaha geweldig. Frenkie heeft bij Ajax echt 2 jaar iedereen laten watertanden en was in zijn eerste jaar bij Barca ook gewoon prima. Laten we nou niet vergeten dat iedereen daar in een dip zit en mag Frenkie ook niet gewoon eens in een vorm crisis zitten?

Die gast komt echt weer bovendrijven en komt echt wel weer op niveau wat hij bij Ajax haalde. Geweldig hoe iedereen hem als middelmaat probeert te bestempelen, dan ben je echt niet goed wijs!

9 december 2021 om 11:49

Ajax speelde toen ook met Frenkie (verdedigend) met Van der Beek en Schone (aanvallend) in een hele andere rol. Nu speel met met Frenkie, Busquets en Gavi. Dat zijn 3 verdedigend ingestelde middenvelders. Frenkie stond bekend omdat hij Alles naar voren deed, maar in zijn huidige positie (al vrij naar voren gericht) zonder lopende mensen, valt er weinig te passen. Schieten op goal is weer niet zijn kracht. Dus in zijn huidige rol, is het gewoon maar een middelmatige speler. Op zijn eigen positie, is het weer een topper.

9 december 2021 om 12:01

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat mensen Frenkie een “hype” vinden. Toen hij naar Ajax ging voorspelden ze een mislukking. Toen hij daar in de basis kwam voorspelden ze een mislukking. Toen hij in oranje kwam voorspelden ze een mislukking. En toen hij bij Ajax de pannen van het dak speelde in de CL, vonden ze hem niet goed genoeg voor een buitenlandse topclub. Bij Barcelona deed hij het eerst prima. En nu, na jaren, gaat het een keer minder, en dan komen mensen hun “gelijk” halen. Absurd.

9 december 2021 om 12:04

Helemaal eens met westend. Frenkie is een meester in het onder druk uit voetballen. Niet in “nummer 10” zijn ofzo. Daar heb je er maar een van nodig in je team, en de rest moet dan complementair zijn. Je kan hem ook wel linksbuiten zetten en roepen dat hij middelmaat is. Ja, op linksbuiten wel ja.

9 december 2021 om 12:10

Jack laten we nou niet doen of die teams allemaal in topvorm waren, mag ook we eens gezegd worden.

9 december 2021 om 12:15

Tsja dat hebben we toen met Van der Vaart ook gedaan. Die kon er ook helemaal niks van, toen we hem rechtsbuiten gingen zetten. Echte topspelers (messi, Ronaldinho, Ronaldo) kun je nog wel op meerdere plekken kwijt. Maar inhoudelijk specialisten, zijn gewoon alleen maar goed op hun eigen positie. Messi kan je inderdaad links, rechts, in de spits of op 10 kwijt. Dat is een heerlijke zwerver. Maar van dat soort spelers zijn er niet veel.

9 december 2021 om 12:50

Ja er loopt echt louter troep om hem heen. Is ook wel heel lastig uitblinken dan. Ik denk dat als je frenkie in een team als liverpool of bayern munchen zet dat ie het gewoon geweldig doet. Gaat ook echt wel aanbiedingen krijgen van topclubs hoor als ie weg wilt. Kan gewoon meekomen in de wereldtop. Daar twijfel ik niet aan. is gewoon populair hier om op de jong de zeiken.

9 december 2021 om 12:58

Toch zijn er genoeg spelers die wél uitblonken met troep om hun heen. Tevens deel ik je mening niet aangezien het bijna een feitelijke constatering is dat Frenkie stiekem niet het gewenste niveau is voor de absolute wereldtop. Bij Bayern of Liverpool lopen écht betere spelers hoor. Daarom Frenkie, kom maar weer lekker terug naar Ajax aangezien Gravenberch matig presteert

9 december 2021 om 14:13

Toch zijn er spelers die wel uitblinken met troep om hun heen: dan ligt dat toch ook maar net aan de kwaliteit? Frenkie is uiteindelijk 'gewoon' een dienende speler. Het is toch mega lastig om onderscheidend te zijn, als je basiskracht dienend is? Zie het als Busquets, Verrati, Makelele, Casemiro, Fernandinho. Zulk soort spelers kunnen moeilijk onderscheiding laten zien. Het is geen sexy nummer 10 of creatieve aanvaller die persoonlijk doelpunten maakt.

9 december 2021 om 14:40

LOL, als je Kante, prime Busquets of Verratti zou hebben zien spelen weet je dat het wel degelijk mogelijk is om onderscheidend te zijn in die rol. Tevens, Frenkie speelt tegenwoordig als CM oftewel centrale middenvelder, en de lijst met fenomenale onderscheidende centrale middenvelders is natuurlijk te lang om op te noemen.

9 december 2021 om 15:39

Ben ik het niet mee eens hoor. Over het algemeen heb je het bij Chelsea en PSG het niet over Kante of Verratti. Bij PSG is het toch dat aanvallende trio voorin (dat alleen maar zo onbezorgd kan spelen door de dienende rol van Verratti. Zag je ook in Italie (waar het vooral ging over de aanval en die rechtsbuiten: ben zn naam kwijt). Verratti daarin dienend. Kante net zo. Grote verschil is daarin wel dat die gasten de bal aan iemand kwijt kunnen.

9 december 2021 om 20:04

Niet echt middelmaat, want dezelfde Spaanse kranten die hem nu afbranden kwamen regelmatig superlatieven tekort voor 'm. Maar ja, in een minder team is de kans groter dat je zelf ook wel eens minder speelt.

9 december 2021 om 20:11

Je eerste zin ben ik het mee eens, maar de redenatie daarna niet. In plaats van te stellen dat hij nu geen topspeler is en alleen maar balletjes breed of terug geeft kan je ook zeggen dat de op elkaar ingespeelde spelers aan wie hij toen de ballen tussen de linies kwijt kon er nu niet lopen. Met andere woorden: hij kan niet in z'n kracht spelen

9 december 2021 om 10:48Frenkie had alles op alles moeten gooien om naar Man City te gaan ipv Barca.
Werken onder Pep was beter voor hem.

Stabiele club en niet Barca wat al paar jaar wat maar kocht en steeds minder werd. En clubicoon Busquets speelt op zijn positie.

9 december 2021 om 14:21

Dat wist je toen toch ook nog helemaal niet.

9 december 2021 om 11:07

Mensen verwachten iets van Frenkie wat hij gewoon niet is. Dit deed hij bij Ajax ook niet! Van Busi verwachten ze dit niet, van een Jorginho niet, van Kante niet en zoals Iniesta en Modric scoren niet zoveel. Mensen vergeten wel eens dat de voorhoede waar Xavi en Iniesta mee speelden van een heel andere klasse was met spelers Als Villa, Zlatan, Messi, Ronaldinho. eto’o, Neymar, Suarez enz enz. Heel apart.

9 december 2021 om 16:42

Tja en zo hebben de huidige aanvallers weer last van het zwakke middenveld wat achter ze staat

Tikkie breed, tikkie terug, daar begint het steeds meer op te lijken! Maar ligt dat aan Frenkie of gewoon aan het team. Hij speelt ook wel met pure middelmaat hoor

8 december 2021 om 23:56

Hij is nu ook zelf pure middelmaat. Hij is helemaal uit vorm.

9 december 2021 om 00:39

Frenkie kon drie keer één op één met de keeper komen, waarvan hij drie keer terugdraait en een potentiële scoringskans om zeep helpt. Jammer Frenkie, kom snel terug naar ons.

Frankie moet gewoon weg. Eieren voor zijn geld kiezen. Andersom hebben ze bij Barca ook geen moeite om mensen te behouden.

De jong is een middelmatige middenvelder en voegt nooit wat toe. Iemand op zijn positie moet veel belangrijker zijn voor het team, maar hij kan dat al sinds zijn komst niet leveren#postbode#altijdkiezenvoorsafe.. Hoop dat ze hem zsm verkopen.

Frenkie is ook geen aanvallende speler. Past ook totaal niet in het spel van Barcelona. Daar willen ze juist snelle passing hebben. Frenkie wil het liefst gewoon met de bal dribbelen en het spel wat versnellen. Frenkie is het beste als je hem met een type De Bruyne, Ziyech of Fernandes kan combineren. Frenkie moet alleen die bal afgeven en die andere zorgen voor het rendement. Je zag in de wedstrijd inderdaad veel dat Frenkie gewoon de bal breed legt in plaats van is zelf te schieten.

9 december 2021 om 09:15

Bij Ajax blonk hij juist uit met zijn snelle passing vooral uit bij Madrid toen. Volgens mij moeten ze Busquets gewoon naar de bank dirigeren, maar daar durven ze bij Barca niet aan.

9 december 2021 om 12:10

Hebben ze al gedaan begin 2019, met als gevolg de slechtste seizoenstart in iets van 25 jaar ofzo. Busquets is en blijft onbetwist. Geheel terecht overigens.

9 december 2021 om 15:40

Begin 2019 is geen eind 2021. Busquets blijft onbetwist, nou lekker dan hij is 33 inmiddels en zal er een keer een punt achter zetten. En waar wou je Frenkie dan plaatsen in een elftal? Bij Ajax speelde hij toch echt iedereen kapot op de positie van Busquets..die komt hoe dan ook wel weer bovendrijven als het niet bij Barca is dan wel ergens anders.

Tja, dat is nou eenmaal het voetbal van Frenkie de Jong, weinig risico, veel ballen terug, nooit echt een risicovolle bal naar voren of zelf eens vanuit de 16 op goal schieten, is toch eigenlijk altijd al zo geweest? Ik zeg niet dat Frenkie niet kan voetballen, want dat kan hij wel degelijk, heeft hij vooral bij Ajax toch wel aangetoond maar het is allemaal zoveel van hetzelfde. Zou mij ook niets verbazen als hij vertrekt uit Barcelona, (moet hij in mijn ogen ook wel z.s.m doen, zou het beste voor hem zelf zijn) ik vraag me dan alleen wel af welke club hem gaat oppikken, ik denk dat hij bij bijv ManU echt perfect zou passen met een speler als Fernandes voor zich wie je alleen maar de bal hoeft te geven om gevaar te creëren. ManU speelt nu met Rangnick ook een hoge pressing wat ook echt wel perfect bij Frenkie past, balletjes afpakken / onderscheppen op dat middenveld en weer afgeven, daar liggen in mijn ogen zijn krachten. Hopelijk gaat ManU voor Frenkie ipv Haidara, een Frenkie in vorm is cruciaal voor Oranje op het WK.

9 december 2021 om 00:06

Precies lekker bij United spelen. Dat bedoelde ik ook met mijn post dus. Lekker dribbelen en die ballen afgeven aan een speler zoals Bruno Fernandes. Dat is wat het beste past bij Frenkie. Helaas heeft Frenkie zelf al een nieuwe langdurig contract getekend. Dus die zit daar voorlopig. Denk echt dat hij naar een andere club moet gaan.

9 december 2021 om 00:12

Niet heel slim dan van hem zelf. Hij laat toch wel echt zien dat het een nummer 6 is en bij Barca weet hij dat Busquets niet zomaar naar de bank gaat. Wel zonde, want ik denk dat wanneer Pedri fit is, Xavi Fenkie op de bank gaat zetten. Bij ManU kan hij echt weer de Frenkie van Ajax worden. Jammer, voor hemzelf maar ook voor Oranje want de afgelopen interlands leken echt waar nergens op met hem uit vorm.

Had je post trouwens nog niet gezien, was zelf een lap tekst aan het typen haha. Maar ben het 100 met je eens.

9 december 2021 om 00:33

Maar dat is toch ook weer een onzin smoes? Ten eerste heeft Frenkie nooit als enige 6 gespeeld, ook bij Ajax niet. Daar speelde hij NAAST Schone. Ten tweede heeft Koeman hem vaak genoeg de kans gegeven om te starten ipv Busquets. Ook dat leverde niks op. Frenkie naar Bayern, Real of City gaat niks veranderen. Als iemand het spelletje snapt dan is het Xavi wel heeft niks te maken met Barca. Hij is gewoon pure middelmaat.

9 december 2021 om 00:43

Amen. Als enkele 6 is hij niet geconcentreerd genoeg. In een double pivot met Busquets word hij te lui. Zijn beste positie is die van vandaag met een andere half die meer creeerend is. Echter brengt hij ook daar nu te weinig. Zie zijn versnelling ook niet meer. Hij lijkt trager geworden en niet atletisch. Vandaag liep hij er weer een beetje bij en geeft balletjes die iedereen kan geven. Je ziet echt een verschil met de Bayern spelers die uit elke moeilijke situatie komen met een hakje, een slim overstapje, een lob of in ene een crossbal. Frenkie kan zich uit zulke hachelijke situaties moeilijk redden. Speelt dan al snel terug. Out of the box ideeen zijn zeer matig en dat is nou juist de top. Alles handelen

9 december 2021 om 02:33

@emiliogaviria Bayern, Real of City spelen allen heel anders dan ManU he. Frenkie is te ligt voor een absolute topclub, iets wat ManU (met alle respect) op dit moment niet is. Dus ik weet niet hoe je ineens bij jou genoemde clubs komt?

Hij speelde inderdaad naast Schone, wat ook alles behalve een 6 was natuurlijk. Schone was juist voetballend ontzettend sterk met geniale passes vooruit op Ziyech, juist daarom speelde Frenkie zo sterk bij Ajax omdat Schone voetballend geweldig was. Verdedigend was Schone echt niet top hoor, juist Frenkie was degene wie verdedigend alle balletjes onderschepte.

En die kansen interesseert me vrij weinig, Frenkie past gewoon niet bij het voetbal van Barca omdat Barca een voetballende 6 wilt wie wel 1x kan raken en wie wel een risicovolle bal naar voren durft te spelen. Dat zul je van Frenkie nooit zien.

9 december 2021 om 02:38

Waarom zou United Frenkie willen hebben? Die hobbelt een beetje anoniem mee bij Barca en United heeft al tientallen miljoenen verloren aan Frenkie zijn ex teamgenoot Vd Beek die net als Frenkie teert op 1 goed CL seizoen. Beiden hebben dat niveau daarna nooit meer gehaald

9 december 2021 om 04:17

Dan kunnen ze beter de Roon ophalen, doet het zelfde frenkie, is verdedigend sterker en scoort zelfs ook nog..bal afpakker en gaten stopper puur sang.

9 december 2021 om 10:11

Ben het eens! Frenkie was bij Ajax geweldig in het versnellen van het spel op het juiste moment en was ook verdedigend van onschatbare waarde. Wat die gast aan ballen onderschepte door het spel perfect te lezen was van grote klasse.

Echter zit hij nu gewoon in een team wat niet draait en hij zelf is ook gruwelijk uit vorm. Daardoor ga je op safe spelen en gaan de simpele dingen fout. Maar laten we niet vergeten dat hij echt van wereldklasse was op het allerhoogste niveau en dat komt echt wel weer terug.

Zo niet, dan zie ik hem graag terugkeren in Amsterdam hoor.

9 december 2021 om 10:16

Bij Ajax nam hij anders bakken vol met Risico in zijn spel🙂 zou hij het helemaal verleerd zijn? Of zou het ergens anders aan kunnen liggen?

Ik denk dat Frenkie niet zo goed is als iedereen denkt. Op de momenten dat het goed gaat, voetbalt hij leuk mee. Echter zie je hem bijna niet in de belangrijke wedstrijden. Ik denk dat hij beter zou passen bij subtop teams.

Grote wedstrijd #X waarin Frenkie onzichtbaar blijft. Niks mis mee, maar voor 75 miljoen verwacht je toch meer.

Hoevaak moet er nog geroepen worden dat Frenkie meer risico is zijn spel moet leggen? Hij kan het misschien gewoon niet. Je gaat toch ook niet verwachten van Luuk de Jong om opeens een voetballende spits te worden? Hij kan dat niet, hij heb die kwaliteiten er niet voor anders had hij het allang gedaan na al de kritiek. Hij is overschat, en absoluut niet zo goed als mensen denken. Haha oh mijn hemel als ik denk aan hoe mensen zeiden dat Frenkie beter is dan Modric.. lach ik me echt kapot. Men dacht dat hij Busi wel 1 2 3 uit de basis zou spelen....mijn hemel.

De Jong moet niet elke wedstrijd zijn mannetje uit zijn rug laten weglopen. Dan scoort Sane, of krijgt Juanmi de kans om te scoren of scoort Valverde, of Modric enz, enz.

Kuyt heeft geen benul waarom Frenkie de Jong niet functioneert.
Dit kan hij ook niet weten daar hij geen idee heeft hoe en waarop je moet trainen en moet spelen..
Hij heeft in systemen gespeeld waar je moest rennen en draven als een kip zonder kop.
Nu denkt hij dat je als eenling wedstrijden kan winnen door harder te werken en meer te lopen.
Welnu meneer Kuyt misschien toch verstandiger om u bij een gokspelletje te houden i.p.v over voetbal mee te praten, als een kip zonder kop.

Terwijl hij bij Ajax wel die drive naar voren had. Ik denk dat het geen toeval is dat spelers van Ajax het niet gemakkelijk hebben als ze bij Ajax vertrekken.

9 december 2021 om 10:14

Het is inderdaad geen goede ontwikkeling dat juist de toppers de laatste jaren niet voldoende presteren. De Ligt lijkt stil te staan in ontwikkeling, Frenkie overtuigd niet en Ziyech heeft ook moeite gehad om het niveau aan te tikken. Over Donny nog maar te zwijgen. Allemaal hebben ze een eigen verhaal maar het is voor Ajax niet goed als de spelers voor grote bedragen vertrekken en vervolgens niet presteren. Er is een tijd geweest waar elke verkoop een hit was in het buitenland zo ongeveer. Zelfs een Anita deed het bijv. goed bij Newcastle etc.

9 december 2021 om 11:34

Ik denk dat het voor spelers een signaal moet zijn dat ze zelf ook gaan nadenken, past deze club wel bij mij. En voor de club die koopt is het misschien wel handig past deze speler in ons team, waar gaan we hem gebruiken.
Ziyech die komt steeds meer aan voetballen toe, die past zich langzaam aan. Dat zag je bij Ajax ook

9 december 2021 om 12:21

Snap niet waarom je Ziyech doodleuk in 1 adem met hun noemt aangezien hij zich als enige onttrekt aan de malaise, en ook na 18/19 in tig grote wedstrijden z'n klasse heeft getoond. De Ligt is overigens een twijfelgeval, hij heeft het echt in zich maar moet nu wel stoppen met wisselvallig te zijn of onnodige fouten. Maar nogmaals, bij Chelsea is het zo goed als onmogelijk om elke wedstrijd te spelen aangezien ze een absurd brede selectie hebben, onder Lampard stond Ziyech letterlijk als één van de eerste op het formulier.

9 december 2021 om 12:52

Simpel, ook Ziyech was in het begin gewoon bankzitter. Mede vanwege blessures wellicht niet snel aan kunnen haken maar het heeft even geduurd voor hij bij Chelsea echt basis kwam. De Ligt stond vorig jaar ook standaard in de basis en Frenkie staat ook als eerste op het formulier zo'n beetje. Overtuigen doen ze geen van allen nog echt.

9 december 2021 om 13:04

Dat is slechts jouw mening. Maar Ziyech stond vanaf dag 1 na z'n volledige herstel basis bij Lampard, wat jij nu zegt is dus echt zelfverzonnen onzin. En iemand die scoort tegen Atletico, Tottenham, City, City, MOTM tegen United, goal Supercup, assist Juventus enz, die heeft wel degelijk overtuigd voor de weldenkende meerderheid voetbalfans. Jouw mening veranderd hier niks aan. Ziyech is niet voor niets mateloos populair bij de Chelsea fans online. En als Kante Ziyech "de meest getalenteerde speler van Chelsea" noemt dan zegt dat nogal wat. Nee, Ziyech heeft wel degelijk weten te overtuigen bij Chelsea: "PRAISE ‘Hakim Ziyech is the left-footed Kevin De Bruyne’ – Chelsea ace lauded and compared to Man City star by Steve McClaren"Chelsea Playmaker Hakim Ziyech has been one of the Premier League’s best players so far this season."

Ik zeg dit letterlijk al zoveel jaar terug. Had zelfs fdj een dm gestuurd om hem te zeggen wat beter moet. Uiteraard kwam t niet aan. Maar ik heb t nog steeds in mn IG inbox. Zoveel discussies gevoerd hier met fdj fanboys. Mensen die hem maar de creatieveling noemen. En zelfs vz beschrijft hem afentoe zo in haar artikelen. Hij is kapotttt matig. Ik had gehoopt hij gaat zich nog ontwikkelen. Maar die visie zit gewoon niet in hem. Sommige fanboys beweren soms hij heeft geen vertrouwen omdat zn traptechniek niet toereikend is. Maar ik ben van mening, nee ik weet zeker...hij ziet t gewoon niet. Vooral als de tegenstander georganiseerd staat. Dus we moeten gewoon kappen met deze dischssie. We moeten hem gewoon zien als een hardwerkende nummer 6, die wel een lekkere dribbel heeft om los te komen van zn directe man en zo uit de druk te komen van de tegenstander. Klaar basta. Verwacht niet meer van hem.

9 december 2021 om 12:58

Als je de wedstrijden van Ajax gezien hebt in de CL tegen Juventus, Real, Bayern, Benfica etc. dan kan je toch niet ontkennen dat Frenkie meer in zich heeft dan hij nu laat zien? Een hardwerkende 6 met een lekkere dribbel zegt ie dan, hou toch op! Deze speler leest het spel perfect, is snel en kan een prima steekpass geven. Er zijn al zoveel analyses gemaakt (niet alleen door Nederlandse analysten) waar Frenkie zijn bijzondere looplijnen worden uitgelicht waarbij opvalt dat hij het spel goed leest en dingen eerder dan anderen.

Gewoon even accepteren dat hij in een mindere fase zit, noem het gerust een vormcrisis. Pak je moment maar, je kan nog mooie een aantal maanden op hem bashen maar daarna komt hij echt wel weer op niveau . Vergeet ook niet dat alle spelers bij Barca ruk spelen nu. Heb je Busquets gezien? Depay ? Coutinho? Als iedereen ruk speelt kan hij toch niet in zijn eentje de kar trekken. Daar is het ook de speler niet naar overigens.

onrealistisch verwachtingen van mensen hier. een Audi kan niet ineens een Ferrari worden. 11 basis spelers maar bijna alleen gezeik voor frenkie. er word ook echt alleen maar herhaald. postbode dit postbode dat. hoe lang gaan we dit nog horen man.....

Koning van de open deuren intrappen heeft het ook eindelijk door maar heeft wel gewoon gelijk.We weten dat frenky max 4 a 6 x scoort gemiddeld er seizoen, maar ik mis ok gewoon de voor assist of een steek of weg sturen in de diepte.. hij speelde altijd op safe. Want als hij indribbeld, is het altijd op eigen helft met genoeg man achter hem en na de actie is het altijd weer breed of terug spelen..hopelijk gaat hij daar aan werken.

Wat een onzin, hoorde het hem zeggen en dacht echt van snap je het uberhaupt wel? Oh wacht moeten ze dat daar opeens ook van Gavi, Busquets en co verwachten? Dit zijn middenvelders die de bal distributeren. Het spel opbouwen vanuit de defensie maar nu is er opeens kritiek hoor. Maar dat ligt niet aan hen zoals je ook verdedigers de schuld niet kan geven als zij aanvallend geen inbreng hebben. Dit barca mist Aanvallers, afmakers, wereldklasse flankspelers. Dat zijn de spelers die voor de goals moeten zorgen. En dan zal Frenkie werelds zijn op zijn positie maar omdat die er niet zijn, gaat men opeens kritiek leveren omdat hij aanvallend te weinig brengt.

9 december 2021 om 07:30

Overigens liet die wel goede voorbeelden zien van frenkie die in de 16 meter van bayern is en ipv richting het goal te gaan af te kappen. Dan wil je ook gewoon geen goals scoren. Tuurlijk is frenkie geen sneijder, maar als je in scoringsposities komt, kan je wel verwachten dat iemand schiet en niet balletjes breed geeft of terug kapt.

9 december 2021 om 11:33

In de tijd van Sneijder en Van der Vaart had je ook Nigel de Jong erachter lopen. Dat is meer de rol van Frenkie. Veel meer voetballend maar toch verdedigend. Vroeger ging alleen elke pass naar voren, en dat doet hij nagenoeg niet meer. Dat is wel jammer.

9 december 2021 om 11:29

Ja wel grappig dat je met Gavi, Frenkie en Busquets in principe dezelfde spelers hebt: een nummer 6. Spelen allemaal met de punt naar achteren, daar ga je geen aanvallende krachten van maken. Viel me sowieso op dat Gavi eigenlijk helemaal tegen viel. Aanval moet dan komen van Pedri, Fati, Dembele (en Memphis). Dat blijken allemaal wel mega blessuregevoelige spelers te zijn.

Je bent als trainer zo mega afhankelijk van je materiaal. Vraag me af of al wordt ingezien dat Koeman het misschien niet zo heel verschrikkelijk heeft gedaan. Ik vond het ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Bayern nou totaal geen verbetering (zo niet slechter).

Ik verwacht van Frenkie geen Kevin de Bruyne achtige praktijken, maar sinds hij in het Camp Nou speelt lijkt hij geen schim meer van de middenvelder die zo floreerde in Amsterdam. Waar ligt dat aan? Ajax was een geweldig op elkaar ingespeelde machine. Alles lukte. Bij Barcelona is alles het tegenovergestelde. Dan zie je in ieder geval dat hij niet de eigenschap heeft om een team bij de hand te nemen. Een vertrek bij Barcelona is zo gek nog niet. Er zullen genoeg absolute topclubs zijn die hem maar wat graag willen hebben.

Hij heeft ook gewoon te weinig tatoeages. Neem gewoon het kapsel van Vidal, een sleave en schop af en toe iemand door midden. Dan heb je direct het predikaat winnaarsmentaliteit.

Barca is gewoon triest, de hele club met hun wanbeleid. Pique en busquets zijn ook drama. Die 3 andere gasten achterin is niveau van niks

Een assist geven een steekpass !!!! op wie dan. Wie gaat ze er aan de lopende band in leggen bij dit Barca. Meer risico in je spel !!! Welke verdedigers maken de tegen aanval onschadelijk. Het is gewoon pure middelmaat en toppers van weleer die zwaar op hun retour zijn bij Barca. Aleen Messi wist deze ellende nog te camoufleren.

Ik begin me echt steeds meer te irriteren aan Kuyt zeg. Zit daar heerlijk zelfingenomen analyses te maken alsof het de meest talentvolle (toekomstige) trainer is die er bestaat. Heel het spel van Barca was niet om aan te kijken. Alleen maar breien met niemand die eens een keer de trekker overhaalt. Zelfs als het gaatje aanwezig is, wordt er nog een pass gegeven. Dan ga je inderdaad nooit scoren.

Wat Frenkie betreft speelt hij gewoon op een verkeerde plek. Bij Koeman stond hij zo nu en dan zelfs centraal achterin en zijn positie is de nummer 6 (waar Busquets staat). Bij Ajax had je dan Van der Beek naar voren voor de doelpunten (als middenvelder). Nu verwacht je de Van der Beek rol van Frenkie en ga je hem daaop afrekenen. Slaat nergens op. Als Xavi perse met Busquets wil spelen, dan moet je Frenkie op de bank zetten (of verkopen). Dat is simpelweg niet iemand voor de doelpunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

258 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 17 2 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren