Brands-aankoop Gray dompelt Arsenal in extremis in diepe rouw

Maandag, 6 december 2021 om 22:58Rian Rosendaal • Laatste update: 23:24

Arsenal heeft maandagavond in extremis verloren van het kwakkelende Everton: 2-1. Kort voor het rustsignaal tekende Martin Ödegaard voor de openingstreffer van de ontmoeting op Goodison Park. Tien minuten voor het einde trok Richarlison de stand gelijk. In blessuretijd zorgde Demarai Gray zelfs voor de winst van de laagvlieger uit Liverpool. De thuisploeg zal desondanks enigszins met gemengde gevoelens terugkijken op de winstpartij tegen the Gunners, want tot tweemaal toe werd een doelpunt van Richarlison afgekeurd wegens buitenspel. In beide gevallen zorgde de VAR ervoor dat Everton verstoken bleef van een treffer, maar dat bracht de zege desondanks niet in gevaar. Arsenal blijft op de zevende plaats staan in de Premier League. De ploeg van manager Rafael Benítez is na maandagavond de nummer twaalf.

Pierre-Emerick Aubameyang, die donderdag tegen Manchester United (3-2 nederlaag) teleurstellend presteerde, was door manager Mikel Arteta op de bank geposteerd. In plaats daarvan fungeerde Alexandre Lacazette als aanvalsleider van de Noord-Londense club. De omzetting echter leverde Arsenal in de openingsfase nauwelijks kansen op. Everton toonde zich juist gevaarlijker in aanvallend opzicht en een minuut voor rust leek Richarlison voor de 1-0 te zorgen, uit een afgemeten voorzet van Andros Townsend. De VAR greep echter in en het openingsdoelpunt werd geannuleerd door arbiter Mike Dean. Kort daarna schoot Ödegaard beheerst raak in de korte hoek na een vlotte counter van Arsenal: 0-1. Teleurstelling alom dus bij de fans van de thuisclub halverwege.

De VAR zat Everton na bijna een uur spelen andermaal in de weg, toen bleek dat Richarlison een teenlengte buitenspel stond. De getergde Braziliaan bleef desondanks vol goede moed en zag zijn inzet beloond worden in de slotfase van het duel dat bol stond van de incidenten. Een schot van Gray kwam via de lat terug het veld in en Richarlison was er als de kippen bij om al koppend de gelijkmaker aan te tekenen. Het doelpunt zorgde voor vreugdetaferelen op Goodison Park, terwijl bij de bezoekers Aubamyang als invaller zijn opwachting maakte. Lacazette maakte plaats voor hem in de aanval van Arsenal.

Arsenal leek een punt mee te nemen uit Liverpool, maar Gray had andere plannen. De vleugelaanvaller, door de vertrekken technisch directeur Marcel Brands afgelopen zomer opgepikt bij Bayer Leverkusen, trok naar binnen en zag een hard schot via de verre paal in het doel van de kansloze Aaron Ramsdale belanden: 2-1. Arsenal was geknakt door de treffer in de derde minuut van blessuretijd en voor de Londense club is het alweer de vijfde nederlaag van dit Premier League-seizoen en de tweede nederlaag in vijf dagen tijd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door glennn)

Arteta zal nu niet ontslagen worden. Maar hij laat eigenlijk al jaren zien het niet in de vingers te hebben. Kleine wedstrijdjes kan hij tegenwoordig wel winnen maar bij een beetje weerstand weet hij het niet meer. De opstelling is op zich niet verkeerd, al kan je je voorkeuren hebben. Maar zijn wissels zijn zo slecht. Hij leest de wedstrijd niet en kan een wedstrijd niet kantelen. Bovendien speelt Arsenal zonder plan, zonder tactiek en zonder passie.

6 december 2021 om 23:07

Niet te geloven hoe erg een goeie spits gemist wordt. Auba ook weer in de laatste seconde die een megakans mist. En daar krijgt ie 400.000 euro per week voor......

6 december 2021 om 23:08

Arteta heeft genoeg kansen gehad. Het voetbal lijkt werkelijk helemaal nergens op. Er zit totaal geen progressie in! Als er nou met volle inzet werd gevoetbald kan ik nog met een nederlaag leven, maar zijn spelers zijn totaal niet gemotiveerd.

6 december 2021 om 23:20

Weer een seizoen waar er maar geen progressie lijkt te zijn. Het is gewoon in alle opzichten matig. Tuurlijk, we krijgen weinig goals tegen, maar dat komt door de slaapverwekkende speelstijl van Arteta. Het mag wel eens klaar zijn, dit zullen ze vroeger vast bedoeld hebben met Boring Arsenal.

6 december 2021 om 23:53

Wil je dit team redden moet je echt broodnodig €300 miljoen investeren in directe versterkingen en niet in die jeugdspelers voor 50 miljoen waar nooit wat van terecht komt net als afgelopen zomers. Dit hele team is geen drol meer waard

7 december 2021 om 07:23

Nou een ESR en Saka tonen toch potentie. Het zit meer in de backs/middenveld van Arsenal dat slecht functioneert in mijn ogen. Auba/Laca is eigenlijk al gebleken dat hun periode bij Arsenal voorbij is ik denk dat Arsenal ook gewoon goed moet investeren in een killerspits zoals Vlahovic en het team eromheen bouwen.

7 december 2021 om 10:15

De jeugd doet het prima inderdaad! White en Gabriel zijn echt prima en Ramsdale en Tomiyasu kunnen ook in dat rijtje. Het probleem is volgens mij vooral dat er geen echte lijn in zit. Hoe ze kansen willen creëren en hoe ze druk willen zetten.

Die Nuno Tavares trouwens he, die kan er toch hélemaal niks van..?!

7 december 2021 om 10:36

@auba: Ramsdale, White, Gabriel, Tierney, Tomayashi, Partey, ESR, Saka en Martinelli is gewoon prima. Odegard vind ik persoonlijk een twijfelgeval.

We hebben een topspits nodig en een voetballende middenvelder naast Partey. Maar dan moet je rekenen dat je nog geen bank hebt.

En een andere manager zou ook kunnen helpen...

Verdiend verloren Arsenal. Snap niet zo goed waarom ploegen na 1-0 terug zakken en geen risico's meer nemen. Je weet dat je de betere ploeg bent.. ga toch voor 2-0 of 3-0 en zet dan alles blok?

Aanvallend is Arsenal toch wel zwak.. daar moet versterking komen.
Was heel blij dat Tierney terug is en je merkt duidelijk verschil op linkerkant wanneer hij speelt of niet.

2de helft Arsenal super zwak en tijd rekken op 65ste minuut al? Arsenal speelt geen europees.. die moeten strijden voor top 4, maar met Arteta behaal je top 4, zelfs top 5 niet.

Als ze weer buiten europa vallen, dan moeten ze toch Arteta ontslaan? Dit kan toch niet verder? Je hebt zoveel goede en talentvolle, hard werkende spelers lopen. Blijf maar strijden voor plekje 10. Het is echt moeilijk om Arsenal supporter te zijn. Ze kunnen zoveel beter.. maar helaas eigenaar van Arsenal veel te gierig en bestuur veel te slecht.

Ik mis Wenger.

6 december 2021 om 23:06

Qua spel zeker en vast verdiend verloren. Maar hoe vaak gaat er nog een speler een Arsenal-speler schoppen zonder een rode kaart te krijgen? Vandaag kon je op drie verschillende momenten rood geven en het zou drie keer terecht geweest zijn. Ongelofelijk. Echt al de zoveelste keer.

Qua spel helemaal mee eens. Was gewoon echt, echt slecht.

6 december 2021 om 23:08

Klopt was echt niet te geloven. Maar laten we niet zeuren

6 december 2021 om 23:16

3x? Ik zag Gordon op Tavares, dat was dik rood en een potentiële enkelbreker. Dat van Godfrey op Tomiyasu kan je onmogelijk rood noemen. Je krijgt geen rood wanneer je per ongeluk op iemand neerkomt. De derde ontgaat mij dan ff.

6 december 2021 om 23:33

Ja maar dan moet het in eerste instantie ‘per ongeluk’ zijn. En met de derde bedoel ik Godfrey’s gele kaart. Bon, maakt niet uit. Als het nu 1, 2 of 3 is. Het valt me gewoon op hoeveel overtredingen tegen Arsenal al niet onbestraft zijn geweest. Maar begrijp me niet verkeerd. We hebben vandaag niet verloren door de scheids. Zelfde zoals tegen Crystal Palace. Moest ook rood zijn maar je speelt gewoon zwak dus eerst kijken naar jezelf. Maar het is toch een punt van frustratie bij mij.

6 december 2021 om 23:09

Het was deze pot inderdaad knap beroerd, maar een 7e plaats is ongeveel wel waar ze horen te staan met deze selectie lijkt me. Net als Everton overigens, die staan veel te laag.

6 december 2021 om 23:17

Als je het mij vraagt heb je gewoon een aardige basis met Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Odegaard, Saka en Smith-Rowe. Martinelli is een groot talent, Aubameyang kan op een goeie dag het verschil maken en op hun goeie dag kunnen Laca, Partey en Xhaka mee. Vergeet ook niet hoeveel hierin al is geïnvesteerd. Zet Ten Hag hier neer en die haalt fluitend de top 4.

6 december 2021 om 23:20

Het is een goede selectie maar er zijn toch wel vijf betere selecties in de PL en Leicester, West Ham, Everton zijn ook vergelijkbaar denk ik. Zo fluitend wordt je gewoon niet vierde.

6 december 2021 om 23:21

Ja alleen Auba laat al een jaar niks zien, die mag wel z’n biezen pakken, je ziet dat er met Laca in de spits zoveel meer voetbal in zit, is zelfs in de dekking aanspeelbaar

6 december 2021 om 23:34

Natuurlijk speelt Auba als een natte krant en er zit inderdaad meer voetbal in Laca, neemt niet weg dat Auba wel het verschil kan maken.

@Hangover96 ik heb van mening dat Ramsdale, Tierney, Gabriel, Smith-Rowe en Saka weinig onderdoen voor niemand. Dan heb je die andere spelers die ik opnoemde, die hebben veel potentie, meer dan bij Leicester of WHU. Alleen Arteta krijgt er geen voetbal in, weet nog steeds niet wat zn beste 11 is en stelt zn spelers wekelijks op een andere positie neer

7 december 2021 om 08:36Ten Hag haalt echt niet fluitend de top 4. Chelsea, City en Liverpool zijn op alle vlakken beter dan Arsenal. Dan heb je nog teams als United en Leicester die kwalitatief beter zijn dan Arsenal, maar waar de resultaten tegen valllen. Verder een West Ham die het dit jaar fantastisch doet.

7 december 2021 om 10:07

Het middenveld is gewoon dramatisch. Kijk gisteren ook weer. Achterin kunnen ze nergens de bal kwijt en als ze 'm kwijt kunnen, spelen die amateurs de bal weer terug. Er zit nul diepgang of durf in, ze bieden zich niet aan of hebben balverlies op enorm gevaarlijke plekken. Met name Partey is af en toe om te huilen.
Twee topmiddenvelders heb je nodig. Een type Cazorla o.i.d. die de verbinding tussen verdediging en middenveld legt.

7 december 2021 om 10:08

United wel, Leicester niet.

7 december 2021 om 10:23

@gooner4.

Ben ik het mee eens. Ik vind alleen dat Partey zeker wel kan op dit middenveld, mits je hem 1 taak geeft: slopen en lopen. En dat kan hij zeker wel goed. We gaan hier nu overdreven de andere kant op wat betreft Partey. Zonder hem is het helemaal drama. Zijn er betere spelers? Jazeker, maar die hebben we niet.

Dat type Cazorla mis je inderdaad. Maar onze club is rete blind. Ik zeg dit al sinds Cazorla geblesseerd raakte. Waarom ziet de club dat niet? Toen Cazorla geblesseerd raakte, was de verbinding weg. En dat hebben we nooit gefixed. Dat kan toch niet? Waarom denk je dat Özil bij ons opeens magisch 75% minder werd? Omdat de flow weg was toen Cazorla weg was. Alles gaat 1 of 2 ballen te traag vanuit het middenveld. Dat kan toch niet dat je het als club nog steeds niet door hebt? En hoe verzinnen managers het bij ons in hemelsnaam dat Xhaka die rol kan invullen... letterlijk de traagste gast in de selectie in alles!

Er moet gewoon meer bij. Partey en Sambi houden en 2 middenvelders erbij. Aouar kan in mijn optiek die Cazorla rol heel goed invullen, met zelfs iets meer fysiek en loopvermogen. En er moet een 2e sloper bij.

7 december 2021 om 10:33

Ik heb niet het idee dat Partey kan lopen en slopen. Lopen wel, maar slopen? Duels wint hij lang niet altijd en een echte balafpakker is het ook niet. Eigenlijk is het van alles een beetje. Af en toe denk ik dat hij echt wel kan voetballen, waarna hij 5 seconden later de bal weer kinderlijk eenvoudig inlevert.

Het meest trieste van alles blijft nog dat we Xhaka zouden verkopen, maar toen dit niet door ging gaven we hem maar een nieuw contract. Grote kans dat je dus niet van hem af komt in de zomer. Niet dat hij waardeloos is, maar hij is niet gemaakt voor Arsenal of het Engelse voetbal. Verder nog 5 a 6 spelers verkopen waar we niets aan hebben en dan snel middenvelders halen. Aouar was altijd mijn droomkandidaat, maar geen idee hoe hij nu nog is? Daarnaast graag een echte cvm die ook kan ballen. Een type Rodri ofzo.

Zag trouwens dat Nketiah dus uit z'n contract loopt.. Ongelooflijk. Voor zo'n jongen had je makkelijker 20 a 30 mln kunnen krijgen, maar nu gaat ie gratis weg.

7 december 2021 om 10:42

@jackie: volledig eens. Zet naast Partey, een voetballende middenvelder en je zal zien dat Partey gewoon kwaliteit is. Maar nu vragen we aan die jongen ook om te voetballen en daar liggen zijn kwaliteiten simpelweg niet. Met een Aouar naast zich zal hij al heel wat makkelijker voetballen.

Momenteel hebben we Partey, Xhaka en Odegard drie middenvelders die meestal een te lage handelingssnelheid hebben. Daarnaast hebben we eigenlijk ook geen spitsen... Lacazette is goed dit seizoen maar scoort toch te weinig en Auba... tja, wat kan je daar nog van zeggen? Zoals verwacht raakt die geen knikker meer sinds zijn monstercontract... vergeet maar dat je die nog ooit kan verkopen.

7 december 2021 om 11:16

@gooner4.

Ik denk dat juist dat dus een beetje komt door hoe we nu spelen. De periode hiervoor en ook vorig seizoen heeft Partey in mijn optiek wel laten zien dat hij die dingen wel kan. Daarmee zeg ik overigens niet dat hij een absolute topspeler is he. Alleen dat hij nu slechter wordt gemaakt door velen dan dat hij daadwerkelijk is. En dat onze manier van spelen meer te maken heeft met hoe hij nu presteert, dan zijn eigen kwaliteiten. Wie verzint het om in 3 wedstrijden hem 3 verschillende partners te geven (sambi, Elneny, Xhaka)? Die ook nog eens alle 3 op andere manieren spelen en wat van Partey ook nog eens verschillende dingen vraagt...

Xhaka wil ik het liefst geen woorden meer aan vuil maken, maar toch doe ik dat elke keer weer.. 100% eens met wat jij zegt over hem. Ik kan mij daar gewoon oprecht kwaad over maken. In essentie geen slechte speler en qua persoon gewoon een top gozer (van wat ik kan zien) die echt alles geeft voor Arsenal (over het algemeen). Maar gewoon een complete mismatch met Arsenal en de PL. Iets dat al jaren zo is, maar niks aan wordt gedaan..

Wat mij betreft gaan wij sowieso voor Aouar. 6 maanden contract nog maar, prijs-kwaliteit verhouding is haast niet beter te krijgen. En qua type speler een hele verbetering op wat wij hebben en grotendeels ook wat wij zoeken (type Cazorla met meer loopvermogen en fysiek). Een echte CVM die ook kan ballen zou ideaal zijn, maar die zijn ook meestal onbetaalbaar. Marc Roca bij Bayern proberen te halen? Leek wel zo'n type te zijn, maar zit nu dus non stop op de bank daar. Dus ik weet niet hoe hij kwalitatief is. Bissouma? Zakaria van Gladbach? Ik ben ook gecharmeerd van die Tchouaméni van Monaco.

Nketiah hadden we never nooit 20-30 miljoen voor gekregen. Absoluut non-talent. Maar voor 15 miljoen had je hem ook allang moeten slijten. Bizar slechte business van de club weer. Dat hij nu ook weer speelt is gewoon belachelijk. Helemaal aangezien hij als linksbuiten dan invalt.. Dat doet mij gewoon echt denken dat Arteta geen ogen in zijn hoofd heeft, want wie verzint zoiets? En in de spits zou je ook ten alle tijden eerder Balogun kansen moeten geven dan Nketiah. Zowel omdat Nketiah toch weg gaat als omdat Balogun qua type speler gewoon veel completer is en het dus verstandiger is om hem te ontwikkelen dan Nketiah.

7 december 2021 om 11:22

@thenry_228.

Precies. En daarmee zeg ik niet dat Partey werelds is. Want dat denken velen dan ook weer gelijk. Ik zeg simpelweg dat hij dan op dit moment goed genoeg is voor de basis 11 van Arsenal, waarbij ik dan een Arsenal voor ogen heb dat zich dit seizoen op top 4 zou moeten richten (als outsider).

Xhaka moest allang verkocht worden. Past niet bij ons en niet in de PL, dat is al jaren zo maar toch zitten we nog met hem opgescheept. Odegaard is nog jong, maar moet zich gaan ontwikkelen. Smith-Rowe hoort 1e keus op 10 te zijn met Odegaard als back-up, daar kan ik nog wel mee leven.

Spitsen zijn we gewoon het bokje mee.. Aubameyang is klaar, dat wordt niks meer. En Lacazette is nooit goed genoeg geweest. Hij is dit seizoen goed in vergelijking met Auba, maar dat is het ook. Hij stelde mij gisteren zwaar teleur, want ik vond ook dat hij moest starten namelijk, maar hij presteerde gewoon echt niet.

De keuze is gewoon simpelweg niet reuze. Pepe is compleet uit de gratie (vind ik niet terecht, ondanks dat ik hem ook zwaar teleurstellend vind). Misschien eens Martinelli in de spits proberen en dan maar Pepe op links en Saka op rechts? Of Balogun een kans geven, met Martinelli op links en Saka op rechts?

7 december 2021 om 10:05

Je weet dat je de betere ploeg bent? We zijn geen moment de betere geweest.

Absurd dat Godfrey deze pot met slechts één gele kaart uit heeft kunnen spelen. Verder valt Partey me zwaar tegen sinds zijn koms.

6 december 2021 om 23:29

Word op deze manier de grootste Arsenal miskoop ooit, heeft me echt bijna nooit kunnen bekoren bij Arsenal. Arteta moet trouwens ook echt weg, hoort niet bij zo'n mooie club als Arsenal.


Ik ben blij dat Everton wint, wat een schandalige vertoning. Zoveel rare beslissingen. Hoe kan je Xhaka 90min laten spelen na zn blessure? Eddie linksbuiten? Partey mogen we ook serieuze vragen over gaan stellen want die denkt dat ie op het pleintje aan het voetballen is. Ramsdale, White en Ode een voldoende, de rest troep, bah.

6 december 2021 om 23:12

Ramsdale moest bij die eerste bal op de laat ook weer overdreven redden. Stond totaal verkeerd waardoor hij die rebound niet kon tegenhouden, voorderest degelijk

6 december 2021 om 23:23

Laat je aub niet vangen door het geroep om showduiken van Ramsdale, totaal verzinsel.

6 december 2021 om 23:27

Wauw, hoeveel onzin kan men verwerken en opslaan.

6 december 2021 om 23:13

Partey kan mij ook echt totaal niet bekoren. Ik heb hem nog geen een keer het verschil zien maken.

6 december 2021 om 23:53

Hij heeft vandaag ook meer fout dan goed gedaan.

7 december 2021 om 04:17

Partey is ook niet de top middenvelder die sommige Arsenal fans dachten dat die was. Verhalen dat Atletico baalde van zijn vertrek etc waren toen hilarisch. Het is geen slechte speler, maar een beetje een domme kracht die enkel kan meedoen als er een heel goed elftal staat.

6 december 2021 om 23:27

Nogmaals aangetoond dat we broodnodig een nieuwe spits kunnen gebruiken. En als hij Ode niet ziet als CMF, dan ook een CMF. Xhaka voegt niks toe, Sambi nog groeien, Partey redt het niet zonder een ster naast hem.

6 december 2021 om 23:50

Onbegrijpelijk dat hij Xhaka zo lang laat staan, net voordat ie geel pakte had ie er al afgehaald moeten worden, geef Sambi die minuten.

6 december 2021 om 23:34

Hoe doet Odegaard het? Is hij het geld waard of niet? Zie hem nu al 2 wedstrijden achter elkaar scoren, alleen heb die wedstrijden niet gezien.

6 december 2021 om 23:47

Net aan voldoende, maar moet zorgen dat ie uit de duels blijft want dan is het altijd balverlies.

7 december 2021 om 04:16

Maar de positieve hand van Arteta was toch duidelijk te zien toch? De juiste man op de juiste plek, zijn filosofie, zijn aankopen, alles was weer koek en ei, toch?

7 december 2021 om 10:00

Feno, ik denk dat je nog sliep. Kan me ook niet voorstellen dat er iemand anders dan jij je dat duimpje gegeven heeft midden in de nacht.

Daarnaast zijn je opmerkingen ook nog eens delusional want alles wat je zegt is nooit uit mijn vingers gekomen. Maar dit zijn we ondertussen al lang gewend van jou. Zelfs om 4u in de nacht zit Arteta bij jou top of mind. Ik zou hulp zoeken

7 december 2021 om 10:30

@samcro.

Het is schandalig weer.. En wederom kun je dit aan Arteta wijten. Ik vind het een prima kerel en hij heeft zeker goede dingen gedaan voor de club. Maar waarom leert hij niet van zijn fouten? Alle dingen die verkeerd gaan, heeft hij al 10x eerder verkeerd gedaan..! Dat kan toch niet!? Waarom kunnen we niet leren van onze fouten?

Xhaka überhaupt laten starten is al fout nummer 1. Dit is niet bedoeld als dat ik mezelf een schouderklopje geef, maar je zag precies wat ik van tevoren al had gezegd: de dynamiek in het middenveld was gelijk weg vanwege het gebrek aan energie en loopvermogen. Het duo Sambi - Partey was zeker niet perfect, maar beter dan dit en ook de reden waarom je een bepaald spel kon spelen (ondanks dat het niet top was). Waarom staat Sambi er opeens 2 wedstrijden naast voor 2 verschillende spelers? Partey moet beter, maar hij moet ook 1 taak krijgen: lopen en slopen.

En wat in hemelsnaam heeft Nketiah gedaan dat hij opeens weer compleet in favour is? Hij is opeens dé invaller op alle aanvallende posities? Wat een onzin. Non-talent is 't.

White was anders ook halfslachtig in het ingrijpen. Martinelli gaf tenminste nog alles. En Tierney was ook gewoon goed. Onbegrijpelijk dat je hem wisselt voor Tavares..

7 december 2021 om 10:48

Jackie, echt he? Ik dacht dat er nu wel geleerd was van fouten, maar het tegendeel blijkt waar.

Xhaka laten invallen had ik kunnen begrijpen, snapte al niet dat hij mocht starten en al helemaal niet dat ie 90min mocht blijven staan. Daarom snapte ik de wissel van Tierney wel, als je dan ook Xhaka eraf zou halen want je zag tegen 60min dat hij gewoon op was. Onbegrijpelijk na zo'n blessure, totale onkunde.

Nketiah minuten geven is al lomp aangezien hij weg wil en gaat, maar dan ook nog eens op de linksbuiten? Niet te verklaren, waar was hij mee bezig joh..

White was solide hoor, een hoop bloks gezet en weinig ballen ingeleverd.

Maar het grootste probleem was gewoon dat middenveld waardoor de hele organisatie zoek was. Nog een teken aan de wand dat we op het middenveld mensen nodig hebben. Benieuwd of ze dat nu wel aan gaan pakken in de winter.

7 december 2021 om 11:06

Ja ik snap het gewoon niet Samcro.. het lijkt vaak meer op geluk dan op echt verbetering. Want elke keer na een paar potten die wel omgezet worden in winst, komt er weer een periode als dit. En dat zie je ook komen, want ondanks de goede resultaten gingen er veel dingen mis.

Helemaal eens wat betreft Xhaka. Maar het meest frustrerende is dat dit elke keer het geval is.. Xhaka weer fit? Basis. Diezelfde fout heeft Arteta al meerdere keren punten gekost. Vorig seizoen was dat bijvoorbeeld het non stop 90 minuten laten spelen van Xhaka. Iedereen rouleerde, behalve Xhaka. En ondanks dat ik snap wat je bedoelt, was de wissel van Tierney in de wedstrijd gewoon niet juist. Tierney was solide en dan vervang je hem met iemand die juist niet solide is in zijn spel, helemaal als hij moet invallen (niet de 1e keer dat hij slecht invalt).

Ik ben geen Pepe fan en het is op dit moment lood om oud ijzer, want bij Pepe weet je ook nooit van tevoren of je een goede invalbeurt of een slechte invalbeurt krijgt... maar hij is tenminste een flankspeler die in essentie wat kan creëren/forceren (of het ook lukt is dan een 2e). Nketiah is een middelmatige fox in the box, iemand die zelf niks kan maar op de juiste plaats moet staan om af te kunnen maken. Wat is het idee daarachter? Bizar, zoals jij ook zegt.

Ik snap wat je bedoelt wat betreft White, maar bij die 2-1 van Gray is hij grotendeels de schuldige. Ten eerste staat hij midden op de helft van de tegenstander en verliest hij daar met een all or nothing pass de bal. Ten tweede grijpt hij daarna samen met Xhaka niet in (xhaka kon niet ingrijpen vanwege geel, maar White wel). En ten derde is hij dan nog op tijd terug om alsnog het schot te kunnen blokken, maar doet hij daar veel te weinig (daar waar Tomiyasu ook al te weinig deed). En dat was in minuut 92 he.. White speelde prima, maar door die fouten verdien je in mijn optiek geen voldoende.

Verder mee eens hoor, middenveld was dramatisch. Maar daarvoor vind ik ook dat Arteta veel van de kritiek moet pakken. Wij spelen dit jaar geen Europees en onze spelers zouden minder vermoeid moeten zijn, maar daar is op het veld niks van te zien. Het duo Sambi - Partey werkte degelijk. Niet top en er was genoeg om te verbeteren, maar die hebben het meest samengespeeld. En opeens uit het niet is daar Elneny en daarna Xhaka. Wie verzint het om in 3 wedstrijden 3 verschillende midfield duo's te proberen? Juist daar waar je stabiliteit nodig hebt.. Sorry, maar dat snap ik gewoon echt niet.

En dat staat gewoon los van die broodnodige aankopen op die positie. Aankopen die gedaan moeten worden op type speler. We moeten kijken in de trant van duo's. Fysiek sterke CM die meer defensive minded is combineren met een CM die meer een spelmaker is, maar die wel ook loopvermogen en een beetje fysiek heeft (type Cazorla met meer fysiek dus). En van beide moet je 2 hebben. Partey valt in de 1e categorie en Sambi in de 2e (als talent die zich nog moet ontwikkelen). Dus heb je 2 aankopen nodig: 1 concurrent voor Partey (kan een wat jongere speler zijn die gretig is) en 1 concurrent voor Sambi (die het liefst juist al verder dan hij is en meer voor de basis is).

Dit was vrij triest, Everton, dat uit haar laatste 8 wedstrijden maar 2 punten had verzameld, was sterker. Arteta mag wel nog steeds lekker blijven, want het is een proces blabla.

6 december 2021 om 23:37

Terwijl voor die 8 wedstrijden Arsenal het best goed deed. Als ze paar weken geleden van Liverpool hadden gewonnen, dan waren ze gewoon over Liverpool gegaan op de ranglijst. Wat is er toch ineens gebeurd…

Ik vond dit een erg vermakelijke wedstrijd! Wat een heerlijk schot van die gary in de 92 minuut

6 december 2021 om 23:11

Dan heb je de eerste helft niet gezien. Wat was die slaapverwekkend zeg.

Schandalige vertoning van Arsenal vandaag, dit kan echt niet en vooral niet tegen een team dat totaal niet eens stabiel is. Er moet verandering in komen je gaat gewoon een belangrijke maand in waar je geacht bent elke punt te pakken. Niet normaal dit.

Hetzelfde liedje als altijd. Een team dat totaal uit vorm is wint van arsefaal.
Als je uit vorm bent of een speler die al weken/maanden niet heeft gescoord, dan is arsefaal perfecte tegenstander.

ARTETA OUT.

Achterlijk wisselbeleid. tavares voor een prima spelende tierney.
xhaka laten staan met geel...
Nketiah...
ONGEKEND!!!!!

Woest word je hierom ook al is dit al 10 jaar gaande zo, dit soort zielige wedstrijden.

Arteta oprotten gauw, je was een middelmatige speler en je bent een nog slechtere coach.

WAARDELOOS!!!!! OPROTTEN!!!!

Same old same old... Zo langzamerhand is de emmer wel vol toch? Arsenal heeft gewoon best 4-6 goeie spelers en een paar grote talenten en dan nog een paar spelers die op hun beste dag meekunnen. Vergeet niet hoeveel er al geïnvesteerd is. Arteta krijgt het niet aan het voetballen, het is mooi geweest.

Slechte manager. Slecht spelend elftal. Xhaka is terug. Elftal speelt nog slechter. Ff kijken hoe fout het deze keer gaat totdat Arteta dingen weet te verbloemen met wat gelukkige stuntoverwinningen hier en daar. Want een ontslag zal toch niet komen bij deze slecht georganiseerde voetbalclub.

7 december 2021 om 10:26

Ben ook benieuwd. Op papier hebben we een redelijk makkelijk schema, maar zelfs tegen de mindere goden heb ik weinig vertrouwen en sta ik niet te kijken van puntenverlies.

Mooie club Everton, en Goodison is en blijft een pareltje. Hopelijk kunnen de Toffees de weg omhoog weer vinden. Arsenal kan me vrij weinig schelen, net als die gehele 'top 6'

6 december 2021 om 23:26

Snap heel goed dat Arsenal je niet aanspreekt, maar City,Chelsea en Liverpool zijn heerlijk spelende clubs?

6 december 2021 om 23:55

Heb niks met die 3 clubs die je noemt. Man United heb ik dan het meeste mee, maar wat hanteren zij op het moment ook een wanbeleid van jewelste. Heb sowieso vrij weinig met veel PL clubs. Voel eigenlijk alleen iets voor Everton, Villa en daarnaasr enigszins Leeds dan nog

7 december 2021 om 00:26

Jij hebt meer met tradities clubs denk ik, en helemaal niets met clubs die door middel van rijke eigenaren enzo omhoog zijn gekomen. Klopt dat een beetje of zit ik ernaast?

Kan iemand mij uitleggen wat zo’n Bukayo Saka nou voor toegevoegde waarde heeft? Hij heeft niet echt pure snelheid, hij scoort niet heel vaak en hij is niet de creatiefste. Het zal vast een aardige jongen zijn, maar hij voegt naar mijn idee vrij weinig toe. Dan kan je toch beter een Martinelli laten spelen?

7 december 2021 om 10:19

Is ook niet echt in topvorm. Deed het voorheen wel heel erg goed. En tja, hoe goed is die.. Ik zie het speciale zoals bv een Greenwood heeft ook niet, maar denk dat Saka wel echt kan groeien tot een topspelers.

7 december 2021 om 10:34

Toch wel grappig Gooner4, want qua consistency is Saka beter dan Greenwood. Het is alleen een ander type speler. Greenwood is meer een afmaker en valt daardoor sneller op. Maar qua volwassenheid is Saka in mijn optiek verder. Bovendien draagt Saka ons in 80% van de wedstrijden, samen met Smith-Rowe. Dat is gewoon een belachelijke situatie...

We moeten in mijn optiek realistischer zijn in deze situaties. Een slechte wedstrijd benoem is prima, maar dingen zoals 90 minutes zegt: ''wat voor toegevoegde waarde?'', dat is gewoon compleet de verkeerde kant op..

Het zegt ook wel wat dat Saka in het nationale elftal ook gewoon veel minuten krijgt he. Dat komt omdat hij veel constanter speelt dan de meeste talenten. Greenwood speelt een 9 en dan een 4. Saka varieert veel meer tussen de 6 en 8.

7 december 2021 om 14:26

Ja dat klopt zeker, ik was ook al aan het twijfelen om dit te benoemen. Wat ik hier vooral mee wil zeggen is dat ik bij bv Greenwood wel echt wereldtalent zie, iets wat ik bij Saka niet heb. Misschien ook omdat Greenwood op bepaalde dingen echt uitblinkt, daar waar Saka over het algemeen sterk is op veel vlakken.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden met deze jongen, maar hij doet het over het algemeen zeker goed idd!

Deze klus was vanaf het eerste seizoen te groot voor deze trainer.

Grijpt nooit in wanneer het nodig is !

Voert wissels door die totaal niet nodig zijn( denk aan tierney voor tavares).

Had mijn part xhaka en partey mogen wisselen, beide waren ongelofelijk traag met name xhaka !! Miste ESM echt in deze confrontatie.

En maar niet te beginnen over auba die voor de 3e wedstrijd op rij een cruciale kans mist, die man is het HE-LE-MAAL kwijt.

Laat ze aub een trainer halen met karakter ala klopp, die spelers kan inspireren of als t moet hard aanpakken.

Deze ervaringloze, inzichtloze, en voor kansloze stagiaire van een trainer gaat het echt niet regelen bij arsenal!!

#Artetaout!!

Wil je dit team redden moet je echt broodnodig €300 miljoen investeren in directe versterkingen en niet in die jeugdspelers voor 50 miljoen waar nooit wat van terecht komt net als afgelopen zomers. Dit hele team is geen drol meer waard

Denk dat Arteta na dit seizoen ook wel doorheeft dat het beter voor de club is om te vertrekken. Tenzij hij van hoger op word weg gejaagd, want in mijn beleving moet het wel iets beter kunnen of op zijn minst effectiever.

Nouja, wat een wedstrijd zeg. Everton uiteindelijk nog wel verdiend gewonnen. Dwongen meer af, ondanks dat Arsenal 2 gigantische kansen weer laat liggen.
Dat Nketiah die intikker niet eens erin gekopt krijgt, zegt al genoeg. En dan wilt hij ook nog transfervrij vertrekken. Geef dan Balogun de kans Arteta... Die is verlengd en schiet de U23 league aan gort. En ja, dat is een ander niveau. Maar liever iemand die toekomst heeft bij Arsenal de kans geven dan deze waardeloze speler die niet wilt verlengen (en al lang blij mag zijn dat Arsenal nog een poging heeft gedaan voor hem te verlengen).

Verder hele rare wissels. Aubameyang is dan absoluut uit vorm, maar die breng je toch eerder dan Nketiah. Idem dito voor Pepe. Wat heeft die jongen opeens misdaan? Klopt dat hij zijn prijskaartje niet waard is, maar hij is echt wel beter dan Nketiah. En daarnaast denk ik ook dat hij haast niet ''slechter in vorm'' kan zijn dan Aubameyang.

Op dit moment is Arsenal te afhankelijk van ESR & Saka. Die jongens lijken wel uitgeput op dit moment. Saka kreeg ook wel redelijk veel te verduren vandaag. Werd wel erg vaak neergehaald. Soms hard, soms normaal.

Overigens frappant dat Godfrey niet met rood (2x geel) uiteindelijk eraf is gegaan. Die heeft mij toch een paar overtredingen gemaakt. Al ben ik wel fan van hem als speler. Razendsnel voor een CV, die noodgedwongen de back positie ook nog aardig invult.

Arsenal heeft op dit moment een goede 5 man achterin, maar voorin dus te afhankelijk van 2 jonkies. Lacazette had het niet vandaag. Odegaard vertraagd nog altijd te veel en is te veel ''stijf links'', zoals Ozil dat was. Te voorspelbaar. Auba is waardeloos uit vorm. Nketiah ga ik het niet eens over hebben.
Partey lijkt geen schim van de man bij Atletico. Schoot weer een bal de rivier in vandaag en was in de eerste helft echt al rijp voor een wissel. Die leverde veel ballen in zeg (ook door te traag open te draaien). Xhaka speelde onopvallend. Enige voordeel van Xhaka is dat hij vaak uitzakt naar de LB positie, waardoor Tierney (die goed speelde) wel volle bak naar voren kon.

Tavares hou ik op eigen helft toch wel mijn hart vast. De goal van Richarlison komt ook weer door Tavares. Die gaf al een bal over de hele, volgens mij kwam daar die buitenspelgoal uiteindelijk uit. Daarna kopt hij hem doodleuk bij Everton speler in de voeten, waar uiteindelijk de goal ook uit voortkomt van Richarlison.

Dramatische invalbeurt van Tavares... DIe moet pas over de middenlijn de bal in de voeten krijgen, want op eigen helft doet hij idiote dingen...

Het wordt langzaam tijd om Arteta goed te evalueren binnen Arsenal. Al vraag ik mij af wie de opvolger zou moeten worden... En of ze de ingeslagen weg zomaar willen ombuigen (met o.a. de aankopen die Arteta heeft gedaan).

Denk wel dat er een voetballende coach moet komen, als hij weg gaat. Spelers als White, Ramsdale en dergelijke zijn wel voor zo'n type voetbal gekocht.

7 december 2021 om 10:51

Ben het volledig met jou eens Glennn!

Het is gewoon tijd om Arteta te laten gaan. 2 halve seizoenen en 1 heel seizoen ondertussen: nog steeds dezelfde fouten als in het begin van zijn komst. Gewoon onbegrijpelijk dat zoiets kan.

Waarom begint Xhaka? Jij zegt dat hij onopvallend speelde, maar hij viel mij wel op in negatieve zin: traag, verkeerd in positie en gebrek aan loopvermogen. Precies de dingen die wel nodig zijn bij ons, omdat het aan kwaliteit ontbeert. Het duo Sambi - Partey was niet foutloos of echt in topvorm, maar heeft tenminste de snelheid en het fysiek om fouten te herstellen.

Compleet eens met jou wat betreft Nketiah. Bizar dat zo'n non-talent opeens minuten krijgt, terwijl hij niet wil verlengen en al 2x op de rol stond om verkocht te worden. En dan ook nog eens als buitenspeler, waar hij al helemaal niks kan... Bizar. Hoe hij ook die kans mist bij die 1-1 stand, echt.. wat een non-talent. Het enige wat hij kan en zelfs dat lukt hem niet..

Welke coach verzint het om je linksback te wisselen op een dergelijk moment? En dan is Tavares ook gewoon nog echt compleet laks en niet aan het opletten bij de goal van Richarlison.. Staat gewoon compleet te slapen en doet niks.

Er moet een coach komen met een idee van hoe te spelen, zonder dat hij zijn spelers tactisch helemaal vast zet. Arteta lijkt elke beweging van elke speler te willen coachen, wat gewoon averechts werkt. We hebben nu een relatief jonge basis, van talenten die potentie hebben (ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Saliba als die terug komt, Tierney, Tavares, Sambi, Smith-Rowe, Saka en Martinelli). Wat mij betreft kan Partey daar nog steeds bij, mits hij iemand naast zich krijgt die wel wat met een bal kan. De rest moet je vervangen/aanvullen. Nieuwe coach, 1 nieuwe CV, 1 nieuwe (back-up) rechtsback, 2 nieuwe centrale middenvelders, 1 nieuwe winger en 1 nieuwe spits. Anders gaan we nergens komen..

7 december 2021 om 14:33

Een groot probleem is nu wel dat we met Auba zitten. Die vent heeft nul inzet en kan niets als hij niet scoort. Die gaan we nooit meer slijten met dat debiele salaris. Ze moeten ook eens kappen met spelers van 30+ zo'n salaris geven, tenzij ze op het niveau van Salah zitten.

Ik heb liever Laca dan Auba, maar de 2e krijg je niet verkocht dus dan maar Laca weg denk ik? Een Isak halen en voorin ben je klaar. Op de vleugels heb je denk ik wel genoeg kwaliteit, al zou het ook een idee zijn om Pepe en Nelson te verkopen. Voor dat geld kun je weer een prima vleugelspeler halen.

Maar goed, het middenveld blijft het belangrijkste. Ik ben blij dat we achterin eindelijk weer eens vooruit kunnen en dat is de basis, maar als de linie daarvoor zo zwak is schiet je daar niet veel mee op.

7 december 2021 om 17:35

Mwah. Nul inzet ben ik niet met je eens. Auba loopt vaak nog goed druk te zetten, maar dan moet wel iedereen meedoen. Alle linies moeten meer naar voren en met name Odegaard heeft een broertje dood aan drukzetten. Smith-Rowe op 10 is echt zo veel beter dan Odegaard.

Verder denk ik dat Pepe wel eens kan gaan ja, maar dat hij echt niet veel gaat opleveren. Heb gelezen dat Arsenal nog minimaal 30 miljoen voor hem wilt. Benieuwd wie dat nog gaat betalen.
Nelson speelt ook niet bij Feyenoord. Lijkt het niet te gaan redden, helaas. Had altijd wel vertrouwen in hem, evenals Smith-Rowe destijds.

Isak zou een topspits zijn voor ons. SNel voor zijn lengte, balvast en scorend vermogen.
Calvert-Lewin of Richarlison (toevallig beiden Everton) zouden ook topspitsen voor ons zijn. Beiden zijn handenbinders en kunnen met de rug naar het doel spelen (en een bal vasthouden). Dan is Richarlison de wat completere spits qua voetbal & techniek, Calvert-Lewin is dan weer een stuk sterker in de lucht.

Ik zou persoonlijk Isak of Calvert-Lewin/Richarlison zien komen, een Denis Zakaria als breker van Gladbach (ook transfervrij na dit jaar, dus kan je benaderen in januari) of een Franck Kessié.
En een lopende middenvelder ala Sanches (lille) erbij, zou niet verkeerd zijn.

Achterin staat het relatief goed. De basis 5 zijn top. Tavares heeft zeer zeker talent, maar nog erg laks. Dan heb je nog een Engelse kern die als backup prima is (holding & Chambers). Alleen moet men wel dan af van Soares, Bellerin en Mari.

AMN zou ik ook graag meer zien spelen. Zowel als back, als CM. Speelde laatst een goede pot op de CM, maar zat de week erna niet eens bij de selectie. Heel raar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller216
E. Smith RoweMiddenvelder198
M. ØdegaardMiddenvelder194
A. RamsdaleKeeper180
T. ParteyMiddenvelder161
A. LacazetteAanvaller163
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

27 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Arsenal 19 4 2 0
2021/2022 Real Madrid 0 0 0 0
2020/2021 Arsenal 14 1 0 0
2020/2021 Real Madrid 7 0 0 0
2019/2020 Real Sociedad 31 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Het Noorse wonderkind dat stage liep bij Ajax, PSV, Liverpool en Bayern

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren