‘Grote oplossing’ Roger Schmidt hoog op lijstje van Bundesliga-club

Donderdag, 2 december 2021 om 13:03Tom Rofekamp • Laatste update: 13:11

Roger Schmidt staat in de nadrukkelijke belangstelling van Hertha BSC, zo meldt Kicker. De 54-jarige trainer van PSV wordt genoemd als ‘grote oplossing’ voor de Berlijnse club vanaf het aankomende seizoen. Schmidt beschikt over een aflopend contract bij de Eindhovenaren en heeft nog altijd geen akkoord weten te bereiken over een nieuwe verbintenis.

Fredi Bobic, sportief directeur van Hertha BSC, ontsloeg onlangs Pál Dárdai als trainer en gaf zijn vervanger Tayfun Korkut een contract tot het einde van het seizoen. Het gaf Bobic de tijd om te zoeken naar de ‘grote oplossing’ die de supporters van de club al een tijdlang verlangen. Schmidt zou een van de topkandidaten zijn om die Alte Dame richting de top te loodsen. Hertha BSC bevindt zich momenteel op een veertiende plaats in de Bundesliga na dertien wedstrijden spelen.

Naast Hertha BSC zouden ook Eintracht Frankfurt en RB Leipzig hengelen naar de diensten van Schmidt, zo schreef BILD begin november al. PSV heeft al voorzichtig gezegd graag langer met de Duitser door te willen, maar de trainer aarzelt. Schmidt, die met zijn club momenteel op een derde plaats staat in de Eredivisie, is naar verluidt op de hoogte van de interesse uit zijn thuisland. Tussen 2014 en 2017 was de oefenmeester al werkzaam bij Bayer Leverkusen.

Ook Edin Terzic en David Wagner zouden hoog op het lijstje staan van Bobic. Eerstgenoemde is momenteel technisch directeur bij Borussia Dortmund en leidde diezelfde club tussen december 2020 en juni 2021 als interim-trainer, na het ontslag van Lucien Favre. Wagner stond voor het laatst aan het roer in de Bundesliga bij Schalke 04, waar hij in september 2020 zijn congé kreeg. De Duits-Amerikaanse trainer staat momenteel vierde met BSC Young Boys in de Zwitserse Super League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Lijkt me dat je schmidt prima kan laten gaan. Wat heeft hij in zijn tijd precies verbeterd bij psv. Snap ook niet wat een leipzig met hem zou moeten.

2 december 2021 om 13:39

Ontwikkeling van bepaalde spelers. Gakpo was goed maar steeds meer nadrukkelijk aanwezig. Boscacli echt flink beter geworden onder Schmidt. Idem voor Teze als CV. Sangare kwam (voetballend) binnen als lachtertje en speelt ook steeds beter. Ik zie wel een stijgende lijn. Als PSV minder last had van blessures had dit zeker ook wel gescheeld (sommige blessures Miss deels door toedoen van Schmidt maar ook gewoon pure pech). PSV speelt al een paar wedstrijden met mauro en Bruma in de basis moet ook niet vergeten worden. Nee Schmidt kan zeker beter echter zie ik hem als PSV supporter momenteel liever aan het roer dan bijvoorbeeld een van Bommel of cocu.

2 december 2021 om 17:24

Maar spelers als Boscagli zijn niet de spelers die je beter wil zien worden. Dat zijn spelers als idd een Gakpo, een Madueke, voorheen een Ihattaren etc. Dat soort spelers kunnen je elftal beter maken en die kunnen veel geld opleveren

2 december 2021 om 17:39

Waarom zou je Boscagli niet beter zien worden, is toch ook een selectiespeler die deel uitmaakt van Psv? Waarom de een wel ontwikkelen en de ander niet?

2 december 2021 om 17:42

Omdat het nooit meer zal worden dan een nuttige teamkracht en omdat hij waarschijnlijk nooit meer dan 8 miljoen zal gaan opleveren. Je wil de spelers die bepalend kunnen worden en die de middelmaat kunnen ontstijgen beter zien worden

2 december 2021 om 18:08

Boeie wat hij gaat opleveren. Ik zie liever dat hij belangrijke goals maakt (zoals die afstandspoeier tegen AZ) en verder opbouwend veel kan toevoegen aan het elftal. Niet alles draait om restwaarde. Als elke club zo zou denken zouden er geen spelers van 25 jaar of ouder in de basis staan.

2 december 2021 om 18:13

Dus door vooroordelen ontneem je een speler het recht op ontwikkeling?Ik zie het al voor me, Schmidt die tegen Boscagli zegt: Sorry jongen ga jij maar hooghouden tijdens de training want ik ben ervan overtuigd dat jij niet meer dan 8 miljoen gaat opbrengen en wil geen tijd aan je verspillen.
Trainers worden aangesteld om spelers te ontwikkelen en beter maken. Als Boscagli één zesje is kan hij alsnog een 7 plus worden als de trainer zijn werk goed doet.

2 december 2021 om 14:05

Tis natuurlijk wat wisselvallig, maar ik vind wel degelijk dat Schmidt PSV verder heeft geholpen met de ontwikkeling van een paar spelers. Boscagli, Teze, Sangaré, Gakpo, Noni om maar een paar namen te noemen die duidelijk grote stappen voorwaarts hebben gezet. Bovendien vind ik dat hij nu te weinig krediet krijgt voor de manier waarop hij dit gehavende PSV aan t voetballen heeft gekregen. Hij mist een paar ontzettend belangrijke spelers maar toch staat er nu een elftal dat goed aan t voetballen is en waarin een aantal spelers opgeleefd is (of lijkt). Ik vind dat Bruma, Doan en Guti het op dit moment uitstekend doen en zelfs dusdanig goed doen en wel degelijk laten zien het PSV niveau aan te kunnen. Afgelopen wedstrijden behoorden zij steeds tot de uitblinkers, en dat waren niet tegen koekenbakkers. Ook vergeet men vaak waar PSV vandaan kwam. Dit PSV is al 2 klassen beter dan in het laatste jaar onder vbommel.

2 december 2021 om 14:37

Het gaat wat mij betreft te ver om te zeggen dat Schmidt PSV niets gebracht heeft. Wat hij in mijn ogen voor heeft op zijn voorgangers Cocu en Van Bommel is dat er echt vanuit een duidelijk spelconcept gespeeld wordt. Daarnaast weet Schmidt eenheid in de selectie te bewaren. Dat Ihattaren zich onttrok aan de groepsdiscipline staat op zichzelf en ligt aantoonbaar vooral bij hem, maar voor de rest van de spelers lijkt Schmidt een redelijke en benaderbare man die het beste voor heeft met ze. Gutierrez gaf al eens aan als geblesseerde wisselspeler bijzonder verrast te zijn door de belangstelling in hem van de trainer, dat was hij onder Van Bommel niet gewend. Dat ook Doan zich laat overtuigen door deze coach om te blijven zegt veel. Dat er niets ontwikkeld wordt is dan ook niet waar: Teze en Boscagli waren zo goed als afgeschreven voordat Schmidt kwam, Obispo komt op als jonge centrumverdediger, Sangaré ontwikkelt zich weergaloos, Vertesse is een basiswaardige speler geworden en hoewel het spelers zijn die ook in grote mate zelf hun ontwikkeling bepalen zijn Gakpo en Madueke toch twee kanonnen van PSV geworden.

Niettemin denk ik dat het niet erg is als Schmidt na dit seizoen zou vertrekken. De vraag is ook hoe erg hij dat zelf zou vinden. Het is bekend dat hij zich soms verbaast over het hoge ambitieniveau terwijl zich dat niet laat voelen in de investeringen die PSV doet. En daar zit hem vooral de crux. Het gebrek aan ontwikkeling is in mijn ogen veel meer te wijten aan de organisatie van PSV. Scouting en technisch kader zijn van een dusdanig niveau dat PSV de hoofdprijs betaalt voor spelers die op zijn best middelmaat zijn. Het is misschien wat plat maar de club heeft onder De Jong 12M voor Bruma betaald, 6M voor Gutierrez en 10M voor Baumgartl. Wanneer je van Ajax (hoog investeren) en Feyenoord (laag investeren) leert, kun je veel effectiever met dat geld omgaan: Anthony, Aursnes en Trauner zijn voor minder geld naar Nederland gekomen dan de genoemde aanwinsten van Psv.

Wanneer Schmidt vertrekt ben ik wel benieuwd naar Kees van Wonderen als opvolger. Maar zijn invloed blijft ook beperkt als achter het team niets gebeurt op transfergebied. Blijft PSV vasthouden aan de middelmatige scouting en blijft het een leeromgeving bieden aan John de Jong? Of is het eens tijd voor creatievere mensen, die wel in de vergeten hoekjes voelsprieten hebben?

2 december 2021 om 14:59

Sorry maar je kunt toch niet echt kritiek op John de Jong hebben als je in dezelfde reactie Kees van Wonderen aandraagt als nieuwe trainer van PSV? De man heeft letterlijk 14 wedstrijden ervaring als trainer op het hoogste niveau.

2 december 2021 om 17:26

Madueke is juist een heel stuk minder gaan presteren afgelopen seizoen

2 december 2021 om 17:27

Wat is dat spelconcept dan? Ik vind PSV juist geen herkenbaar voetbal spelen. Bij Feyenoord en Ajax zie ik wel de hand van de trainer

2 december 2021 om 17:41

Hoezo is Madueke minder gaan presteren vorig seizoen? Onder van Bommel was hij niet eens basisspeler. Hij is onder Schmidt basisspeler geworden.

2 december 2021 om 17:44

Niet zo vreemd ook. Onder Van Bommel was hij volgens mij nog niet eens 18 jaar oud en niet iedereen is meteen een Wayne Rooney. Je kan het ook omdraaien. Onder Van Bommel was Ihattaren het grootste talent op de Nederlandse velden. Onder Schmidt is hij aan lagere wal geraakt en uitgegroeid tot een speler die heel zijn liefde voor het spelletje is verloren

2 december 2021 om 18:15

@japie_krekel volgens mij maak jij een schrijffout? Je bedoelt Ihattaren is aan lagere wal geraakt onder zijn familie, vrienden, ‘vijanden’ terwijl hij op dat moment ook bij PSV speelde. Echt ongelofelijk hoe simpel jij iets kan zien. Die jongen is zijn vader verloren en zit in een bepaald rouwproces. Dit is bij iedereen anders en kan kan verschillende periode’s, inzakkingen, oplevingen etc veroorzaken. Maar jij denkt nog steeds dat het aan Schmidt ligt, of vind het fijn om die naam er altijd bij te halen. ZELFS na alle verhalen van personen rondom Ihhaterrn en zijn huidige situatie. Vind je het zelf niet vermoeiend worden? Heb verder altijd wel respect voor je reacties alleen die hetze tegen Schmidt gaat echt wel ver vind ik persoonlijk. Achja meningen verschillen hè, Lets agree to disagree

2 december 2021 om 18:38

Hahaha Japie schuift de situatie Ihattaren weer even in de schoenen van Schmidt hoor. Het is echt niet te doen dit. Je had mij nog wel beloofd dat je je woorden terug zou nemen als Ihattaren ook in Italië voor problemen zou zorgen en volgens mij weten ze daar nog niet eens hoe hij eruit ziet dus wellicht wordt het nu tijd voor een officiële rectificatie. En dan hoef je er na vandaag ook aub nooit meer over te beginnen op VZ. Doodvermoeiend.

2 december 2021 om 19:41

@Fossen frappant hè. Ben niet de enige gelukkigOpmerking van de dag is wel: ‘dat is geen speler die je beter wil laten spelen’.

2 december 2021 om 14:46

Aan de andere kant heb je als PSV zijnde de sleutel van het huis volledig in handen gegeven van Schmidt, dus krijg je (ongeacht wat je van zijn kwaliteiten vindt) een flinke leegte. Voor de lange termijn mis je er wellicht niets aan, maar op korte termijn wordt je weer terug geworpen.

'strik eromheen eN wEg ermee' reacties incoming. Nee, ik zie hem liever nog wel bij PSV blijven eigenlijk (in tegenstelling tot heel wat anderen). Vooral laatste weken staat er een elftal met 'vaste' patronen en soms ook echt wel heel goed voetbal. Enige probleem is dat kansen niet worden afgemaakt (tegen Heerenveen had je bijvoorbeeld wel echt met 1-5 moeten winnen). Hopelijk komen snel Gakpo en Madueke terug die individueel toch wel 2/3 kansen creã£â«ren en bijna altijd wel goed zijn voor een goal. Overigens moet deze lijn er natuurlijk wel in blijven zitten, anders is het alsnog (logischerwijs) gedaan met Schmidt bij PSV als de druk van buitenaf te groot wordt

2 december 2021 om 13:29

Echt heel goed voetbal? Dat zie ik totaal niet hoor. Er zijn maar weinig wedstrijden onder Schmidt geweest waar ik echt heb genoten van het voetbal. Alleen begin dit seizoen was het even leuk maar dat duurde maar enkele weken.

2 december 2021 om 13:35

We hebben dat niet vaak gezien inderdaad, maar de laatste weken wordt er gewoon goed verzorgd voetbal gespeeld, en dat met een veredeld B-team. Ze vergaten zichzelf zondag te belonen. Dat je slechts met een 1-0 voorsprong de rust in gaat en het vervolgens laat liggen is ons al 100x overkomen in Heerenveen en was zo te verwachten..

2 december 2021 om 14:05

Hij mag van mij alleen blijven als we bij Sociedad gelijkspelen/winnen en voor de winterstop in het spoor van Ajax blijven. Mocht het bij Sociedad fout gaan dan voorspel ik een dalende trend.

Ik snap het oprecht niet wat het hele idee is bij Hertha, ze zijn maar bezig met van alles te kopen, maar ik heb niet echt het idee, dat er een lijn in zit.

Er zit zoveel geld daar door die nieuwe investeerder, als je iemand als Ragnick daar neer zet, die een goed beleid uit kan stippelen, heb je in Duitsland gewoon een nieuwe top 4 club. Zo'n grote stad als berlijn erachter, mega stadion..

2 december 2021 om 13:21

Ze hebben zelfs veel supporters inderdaad. Maar voetballend stelt het niet veel voor. Echt een gevalletje van onbenutte potentie (tot op heden).

2 december 2021 om 13:27

"Zo'n grote stad als berlijn erachter,..."

Het ado den Haag (minus de gelden) van Duitsland.

2 december 2021 om 13:37

Dat vind ik nog wel een grotere uitzondering. Duitsland is samen met Schotland 1 van de weinige Europese top 15 competities waar er geen topclub uit de hoofdstad is.

2 december 2021 om 14:17

Berlijn is toch niet zo heel lang terug pas de hoofdstad van Duitsland toch? Berlijn is vergeleken met West-Duitsland niet zo heel erg welvarend geloof ik. Misschien daardoor.

2 december 2021 om 14:32

Dat zou er inderdaad wel eens iets mee te maken kunnen hebben. Al geloof ik dat de hoofdstad van de BRD Bonn was en daar is ook totaal geen grote ploeg aanwezig.

2 december 2021 om 15:10

Klopt, dat was Bonn.
West-Duitse politici wilden een verenigd Duitsland met Berlijn als hoofdstad en kozen Bonn als tijdelijke hoofdstad om te voorkomen dat Frankfurt de permanente hoofdstad zou worden.

On topic: Schmidt wordt wel aan heel veel Duitse clubs gelinkt de laatste tijd, ben benieuwd waar hij volgend jaar trainer is.

2 december 2021 om 23:01

Als je het zo bekijkt dan kon je Frankrijk relatief kort geleden aan dat rijtje toevoegen, zolang draait psg nog niet mee.

3 december 2021 om 00:59

Je kunt Oostenrijk er ook nog aan toevoegen. Austria en Rapid zijn toch wel vergane glorie. Salzburg maakt standaard de dienst uit. En daarachter is het stuivertje wisselen. Dan doet een Graz het weer leuk, dan weer een LASK.

Schmidt presteert sinds zijn komst al ondermaats dus dit is prima. Ik hoop niet dat zijn contract wordt verlengd.

2 december 2021 om 13:42

In welk opzicht ondermaats dan? Tuurlijk is het spel niet altijd best maar als hij 2de wordt en lang mee doet voor de titel is het toch goed? Psv staat mijlenver achter op Ajax hè. Titel is niet realistisch in die zin.

2 december 2021 om 14:08

In welk opzicht ondermaats? Ehm wat dacht je van in elk opzicht? Deze man laat psv het saaiste voetbal van deze eeuw spelen, slaat alleen maar wartaal uit in de media en haalt alleen maar zijn vriendjes en duitsers als aankopen. Ramalho, Max,mwene, mvogo allemaal zeer matige spelers die je makkelijk zelf kan opleiden.

2 december 2021 om 14:18

Elk opzicht nog wel? De meeste spelers die hij heeft gehaald zijn beter dan wat er rondliep. Verder is het saaiste voetbal ook wel onzin hoor. Puur kijkend naar het resultaat gaat het gewoon netjes. Ze moesten ook van ver komen hè door de jaren van van Bommel. Ik weet niet wat je verwachtingen zijn met dit team dat compleet uit balans is?

2 december 2021 om 14:19

@blaugrana11 ik denk dat je een paar seizoenen hebt gemist. Daarbij deel ik een andere mening wat betreft Ramalho en Max. En spelers zoals Madueke, Gakpo en Boscacli, waarvan Boscacli onder eerdere coaches totaal is afgeschreven. En vergeten hoe Sangare binnen kwam? Redelijk selectief geheugen bij jou? Zeker niet in alle opzichten ondermaats, wat een kul argument zonder enige logische onderbouwing.

2 december 2021 om 16:37

Hij deed vorig seizoen niet lang mee voor de titel. Is uitgeschakeld in voorronde CL. Het voetbal is zeer matig. In die opzichten presteert hij dus ondermaats.

2 december 2021 om 17:10

Uitgeschakeld door Benfica, dat kan gewoon gebeuren. Het scheelde heel weinig. Het voetbal is bij tijd en wijle niet slecht ook al speel je amper met je beste elf. Vorig seizoen was hij er net en moest hij nog troep opruimen van van Bommel. Het was nogal een matig team vol met miskopen. Dat kun je niet zomaar vervangen.

2 december 2021 om 13:52

Waarom zou je niet even afwachten wat hij presteert in de EL (als ze doorgaan) en de beker? Als hij in april bijvoorbeeld nog mee doet om de titel en ze halen bijvoorbeeld de kwartfinale van de EL dan doet hij het toch prima?

2 december 2021 om 14:10

Ik denk wel dat ze doorgaan aangezien ik verwacht dat Real Sociedad de wedsrijd tegen psv gaat laten lopen om volle focus op de top 4 in spanje te houden. Vind ze in ieder geval dit jaar in europa echt 10 keer zo slecht spelen als in la liga. Bij psv werden ze echt weggespeeld bijvoorbeeld en monaco moet je ook gewoon van winnen. Dat is echt een zeer matige ploeg.

2 december 2021 om 14:19

Ik vond PSV Sociedad nou niet bepaald wegspelen.

Zijn er interessante suggesties wie hem eventueel kunnen opvolgen? Zo niet, dan kan je hem beter behouden.

2 december 2021 om 16:38

Van Nistelrooij (met Bouma) is momenteel trainer van Jong PSV. Ooijer zit daar volgens mij ook nog steeds. Zou kunnen. Koeman is weer 'vrij'. Zelf ben ik nog altijd gecharmeerd van Seedorf. Denk dat de eerste nog best een optie zou zijn. Vraag me alleen wel af of de Duitse spelers (gotse bijvoorbeeld) willen blijven als Schmidt vertrek.t

Ik kan niet echt iets vinden wat betreft prestaties van Schmidt bij PSV voor zo'n overstap. Vorig jaar Europees niet geweldig. Dit jaar is het Europees ook matig. Een selectie met veel blessures... en prestaties in de Nederlandse competitie zijn ook niet bijzonder. PSV draait mee bij de bovenste 3 op dit moment. Vorig jaar 2de. Dat zijn gewoon de minimale prestaties die je moet kunnen behalen bij een topclub

2 december 2021 om 14:08

Kom op joh, vorig jaar Europees overwinterd voor het eerst in weet ik niet hoeveel jaar, dit jaar bijna de CL gehaald en op dit moment tweede in de moeilijkste poule van de EL. In de competitie maar 2 punten achter het zo 'overheersende' Ajax volgens velen. En dat met een verre van fitte en complete selectie. Tuurlijk doet hij heel veel dingen niet goed, maar op dit moment vind ik dat hij het erg goed doet en PSV gewoon goed voetbal laat spelen. Komen de toppers als Gakpo en Madueke weer terug, staat er echt een heel capabel elftal waarmee je echt wel kampioen kan worden.

2 december 2021 om 15:57

Ja die niet fitte selectie vind ik voor een groot deel de schuld van de trainer en z'n staf. Na weken voorbereiding in z'n 2de seizoen, dus bij wist al veel over de selectie, hadden veel spelers moeite met 90 minuten voetballen. In de competitie ook gewoon een punt achter feyenoord wat met een nieuwe trainer en staf is begonnen. Dat is dan wel weer een knappe prestatie. Net niet CL gehaald tegen 10 man van Benfica 😂😂

2 december 2021 om 20:57

Denk dat bij jou t glas halfleeg is en niet naar de dingen wil kijken die Schmidt wel goed gedaan heeft.

Ik denk dar Schmidt weggaat op een manier van
beide partijen zijn in onderling overleg gekomen......
Om de simpele reden dat Schmidt niets heeft bereikt sinds zijn aanstelling, behalve kapitaalsvernietiging
Ger Brandts zijn nek is gered en die van Schmidt ook

Nou niet zo moeilijk toch lekker als kerst cadeautje op sturen . En dan hardop roepen merry christmas. En nooit meer terug komen.

Ronald Koeman zie ik een ideale opvolger van Herr Roger. Ik denk dat Koeman in staat is om Psv weer naar de top te loodsen.....

Neeeeee! Hoe langer Schmidt blijft des te groter is de kans dat Ajax kampioen gaat worden. Teken bij Roger

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Roger Schmidt reageert op beschuldigingen Mohamed Ihattaren

Roger Schmidt heeft in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Telstar stilgestaan bij het tweedelige interview van Mohamed Ihattaren in De Telegraaf. De Duitse oefenmeester, die verschillende keren met de middenvelder in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren