Barcelona en Koeman akkoord over afbetaling; Sport onthult bedrag

Vrijdag, 26 november 2021 om 20:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:06

Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de belangenbehartigers van Ronald Koeman over het uitbetalen van diens salaris, meldt Sport. De Catalaanse club heeft toegezegd dat de Nederlander voor het einde van het jaar tien miljoen euro tegemoet kan zien. Eerder werd gemeld dat Koeman twaalf miljoen euro mee zou krijgen van Barcelona. Ook assistent-trainers Alfred Schreuder en Henrik Larsson worden volledig uitbetaald.

Er was veel te doen over de afkoopsom van Koeman. President Joan Laporta wenste de oefenmeester, die eind oktober werd ontslagen als trainer van Barça, al in een eerder stadium de laan uit te sturen, maar dat liet de lege schatkist van de club niet toe. Het weerhield Laporta er niet van om de Nederlander na de nederlaag tegen Rayo Vallecano alsnog zijn congé te geven. El País maakte eerder melding van een bedrag van twaalf miljoen euro, maar dat valt nu dus lager uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Sport heeft Barcelona nooit een probleem gemaakt van de afwikkeling van de contracten. De club heeft altijd de volledige medewerking verleend en heeft verzekerd dat het drietal voor 31 december 2021 het verschuldigde bedrag tegemoet kan zien. Los van de kosten van het ontslag van Koeman heeft Barcelona ook moeten betalen voor de aanstelling van Xavi. De voormalig middenvelder van de club, die het stokje overnam van Koeman, moest voor vijf miljoen euro worden losgeweekt bij Al-Sadd.

Mundo Deportivo en Marca wisten te onthullen dat Barcelona en Xavi samen hebben afgesproken dat ieder de helft van de afkoopsom zou betalen. De nieuwe Barça-trainer zal zijn inleg in de toekomst terugverdienen, daar Barcelona diverse promotieactiviteiten gaat ondernemen in Qatar. Mede door het dure ontslag van Koeman moet Xavi in Camp Nou naar verluidt genoegen nemen met een jaarsalaris van 2,9 miljoen euro. Xavi wist zijn eerste wedstrijd in LaLiga te winnen van Espanyol (1-0), maar bleef dinsdag in de Champions League steken op een 0-0 gelijkspel tegen Benfica.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door millonario)

Ik blijf me verbazen over de keuzes van Koeman. Na een zwak begin implementeerde hij een spelwijze waarin hij Messi liet excelleren en defensief degelijk stond; hij vond een oplossing voor het niet-meeverdedigen van Messi (en de ruimtes die de tegenstander daardoor vaak kreeg, zie Barca onder Setien en de vele goals die ontstonden aan de rechterkant van Barca) en het gebrekkige loopvermogen van Busquets. Niemand op Voetbalzone is het met mij eens: maar Koemans 5-2-3 ving de defensieve gebreken een tijd erg goed op, waardoor Barca alleen de pluspunten van Messi meedroeg en niet de lasten. Ik snap alleen niet waarom hij doorging met het systeem toen Messi weg was. Uiteraard verlies je een magische speler en zo een 50 goals per jaar, maar je raakt ook een speler kwijt die niet wilt meeverdedigen. Dat is juist de kans om een 4-3-3 te implementeren en te werken aan de spelprincipes van Barca. Natuurlijk zat het tegen met alle blessures, maar er was geen visie meer te zien. Dat maakte zijn ontslag onvermijdelijk, en laat iedereen het puinruimen van hem vergeten (wat hij een tijd aardig deed).

26 november 2021 om 12:35

Omdat Koeman het systeem niet implementeerde met die gedachtengang erachter , maar omdat dat systeem voor Koeman sinds Feyenoord een soort heilige graal op zichzelf voor hem is. 5-3-2 werkte voor hem bij Feyenoord zeer goed en volgens mij is hij daarna erin blijven hangen dat dat systeem het voor hem altijd moet doen.

26 november 2021 om 12:39

Dat valt toch ook best mee? Heeft bij Southampton en Everton geen 532 gespeeld na mijn mening. Ook bij oranje veranderde het al heel snel. Er is niet ‘zijn’ systeem. Het is een systeem wat hij kan spelen als het nodig is.

26 november 2021 om 14:04

Hoe kan jij nou weer weten wat wel of niet de gedachtegang van Koeman was?

26 november 2021 om 12:48

"implementeerde hij een spelwijze waarin hij Messi liet excelleren" Dank. Mijn lunch ligt nu op de grond. Het houdt niet op. Je weet dat ondanks deze "excellerende spelwijze" Messi letterlijk het slechtste seizoen in z'n carrière draaide? Sinds z'n doorbraak heeft Messi nooit zulke relatief lage cijfers gehaald als vorig seizoen, onder Koeman dus. "excellerende spelwijze". Edit: hieronder InkeMontana die blijkbaar niet begrijpt wat feitelijk onjuist betekent:
Seizoen 19-20: 58 goals assists
Seizoen 20-21: 52 goals assists
Bron: Transfermarkt/Messi/stats per season/19-20/20-21

26 november 2021 om 12:56

Der Bomberrr. Dat is feitelijk onjuist het seizoen ervoor waren zijn cijfers lager dan afgelopen seizoen.

26 november 2021 om 13:12

Ga je nou gewoon glashard zitten liegen om onze Koeman te verdedigen?
Seizoen 19-20: 58 goals assists
Seizoen 20-21: 52 goals assists
Bron: Transfermarkt/Messi/stats per season/19-20/20-21

"Feitelijk onjuist"

26 november 2021 om 13:13

Messi ging eerst muiten. Daarna excelleerde hij, en niet alleen in goals en assists. Het beste van de spelwijze is dat hij excelleerde zonder Barca defensief te belasten.

26 november 2021 om 13:15

No shit, Sherlock, dat Messi excelleerde aangezien Messi dit al tig jaar deed. Daar was Koeman dus niet verantwoordelijk voor. Slechtste seizoen sinds z'n doorbraak onder Koeman.

26 november 2021 om 13:18

Onder Koeman stopte hij met muiten en nogmaals, er werd een speelwijze geimplementeerd waarin het niet-meeverdedigen Barca weinig pijn deed. Voor hem had Setien daar veel last van, het spel hing volledig aan Messi op en tegenstanders stelden zich daarop in door hem dubbel te dekken, maar vooral door de linksback veel ruimte te geven. Tegen Osasuna en Bayern (volgens mij Setiens laatste twee wedstrijden) kreeg je ook goal na goal tegen doordat de back alle ruimte kreeg. Onder Koeman maakte dat niet uit.

26 november 2021 om 13:21

Onder Koeman begon hij dat seizoen muitend en onder Koeman stopte hij ermee.

26 november 2021 om 15:29

Gelukkig zit Messi zijn carriere bij PSG weer in de lift

26 november 2021 om 13:19

@suarez 7

Ik ben het wel met je eens en dat heb ik vorig jaar ook vaak aangegeven. Die 5-3-2 was op dat moment de perfecte oplossing, verdedigend stonden we ineens een stuk sterker en Messi kon vrij rondwandelen zonder dat de ploeg daarin boette.

Helaas is Koeman beginnen doordraven vanaf het begin van dit seizoen... Ik denk oprecht dat de aankoop van Luuk de Jong het knopen van zijn eigen strop was.

26 november 2021 om 13:26

Ik denk oprecht dat de hoge heren bij Barca Luuk als valstrik hebben opgezet, wetende dat dit Koeman extreem onpopulair zou maken. Niet gek opkijken als blijkt dat Laporte degene was die, met voorbedachte raden, tegen Koeman zei, als je Luuk wilt kopen, graag zelfs! Een paar stappen vooruit gedacht en de perfecte manier om Koeman eruit te werken. Ze lieten hem z'n eigen graf graven op deze manier

26 november 2021 om 16:57

Luuk is voor een jaartje gehuurd. Gaat echt nergens over om je daar druk over te maken. Maar ja, iemand moet de schuld krijgen.
Zonder Luuk en Koeman was het net zo goed kommer en kwel in de CL.

26 november 2021 om 13:26

Het was jammer dat hij pas later de 532 ontdekte. De 4231 daarvoor werkte wekenlang voor geen meter.

26 november 2021 om 14:04

Ik kan niet in z'n hoofd kijken, maar de verdediging van Barcelona houdt natuurlijk niet over. Ze hebben backs die voornamelijk aan aanvallen denken, een tiener en een veteraan die het niet meer kan belopen. Busquets is ook steeds meer nutteloos geworden op defensief vlak. Wie gaat dan die enorme gaten dichtlopen? Daarom snap ik ook niet waarom Busquets voor de verdediging staat. De Jong mag dan volgens sommigen risicoloos aan de bal zijn, maar knapt defensief veel werk op. Ik denk dan ook dat dit Barcelona helemaal aan flarden word gespeeld als het tegen een ploeg in vorm speelt en het een aanvallende speelstijl hanteert.

26 november 2021 om 15:18

Ik denk eerder dat die 5-3-2 met de dramatische verdediging en weinig productieve aanvallers van Barca te maken had. Tegen Espanyol en Benfica kwamen ze weer enorm goed weg. Als die het vizier op scherp hadden staan had je gewoon twee keer verloren

27 november 2021 om 13:06

Als je 4-3-3 wilt spelen moet je wel buitenspelers hebben en die had Koeman tot zijn laatste wedstrijden niet. Dan is hetbook niet zo vreemd dat hij kiest voor een ander systeem. Daarnaast bestaat de selectie uit veel jeugdspelers die de ervaring missen, maar wel het diepe in zijn gegooid. Het is nu niet zo dat Xavi er meer uit kan halen. De financiele problemen van de club zorgen ervoor dat deze selectie staat en de tekortkomingen van de medische staf en de fysio's zorgen voor de vele blessures. Xavi heeft daarom niet voor niks de fysio ontslagen en een andere aangesteld. Koeman is gewoon in een hele vervelende tijd bij zijn droomclub ingestapt en word bestempeld als schuldige terwijl je echt verder moet kijken dan alleen de trainer.

Kan Koeman lekker rentenieren. Moet zeggen dat hij daar ook wel aan toe lijkt. Maakte een uitgebluste indruk bij Barca. Netjes dat Barca dit zonder al teveel gedoe afrond.

26 november 2021 om 12:41

Netjes dat Barca dit zonder teveel gedoe afrondt? Nu ziet het er netjes uit ja, maar het is Barcelona wat in eerste instantie niet het volledige bedrag wilde betalen waardoor kamp Koeman moest dreigen met een rechtzaak.

Net zo netjes als Koeman verantwoordelijk houden voor de matige resultaten terwijl hij het naar mijn idee nog best fatsoenlijk gedaan heeft met het spelersmateriaal wat hij tot zijn beschikking had. Niet te vergeten dat hij iedereen weg moest sturen namens Barcelona. Wel een ruime vergoeding voor een tussenpaus, Koeman is, ook al is Barca zijn droomclub, degene die het laatst lacht.

26 november 2021 om 12:46

@rutgerr: wat mij vooral benieuwd is of ze hem daadwerkelijk ook gaan uitbetalen... want een overeenkomst sluiten is maar de eerste stap. Het moet ook betaald worden natuurlijk en 10 miljoen is voor Barcelona, in de huidige toestand, geen mis bedrag.

Vergeet niet dat ze ook Setien nog moeten uitbetalen...

26 november 2021 om 13:13

Als het tegenwoordig netjes is dat een club zich houdt aan het contract, moeten we onze normen en waarden als maatschappij toch eens herevalueren.

26 november 2021 om 13:34

Netjes? Dat is gewoon contractueel afgesproken, dus is ook niet meer dan normaal dat ze dit doen.

26 november 2021 om 14:06

Barcelona heeft geen poot om op te staan, dus die gaan echt niet nog meer kosten maken. Verder denk ik dat elke trainer in zijn situatie helemaal uitgeblust zou zijn. Als Xavi niet gaat presteren, loopt hij over een jaar ook met wallen onder de ogen rond en met een gezicht dat 10 jaar ouder lijkt.

Lekker cashen hoor. Verdient goed als je ontslagen wordt. Kijk maar naar Mourinho, die heeft al tegen de 100 miljoen verdient aan ontslag vergoedingen. Het is eigenlijk te absurd voor woorden.

26 november 2021 om 12:41

Het is juist absurd van de clubs. Die gaan deze contracten aan en ontslaan dan de trainers per abuis. En voor wat? Zie Mourinho inderdaad. Tottenham is er alleen op achteruit gegaan. Manchester United is enkel verder afgegleden. Het zijn vooral de clubs die dit zichzelf aandoen.

26 november 2021 om 13:08

Nou, misschien is het juist een signaal dat de clubs waar Mourinho werkt na hem allemaal slechter af zijn? Hij is degene die een afbraak cultuur introduceert bij clubs. Dat werkt op de hele korte termijn wel aardig, maar daarna moet de club jaren bouwen om weer terug op niveau te komen.

26 november 2021 om 13:52

@ Woel
Nee, het probleem vaak met de opvolgers van Jose is het feit dat ze allergisch voor hem zijn en t geen wat hij heeft opgebouwd compleet omgooien.
Er is maar 1 persoon geweest die verder bouwde op het fundament wat Mourinho heeft geplaatst. Dat is Ancelotti bij Real Madrid.

Wat denk je? Die gozer wint gewoon de CL in t seizoen erop!

Mourinho wordt ontslagen bij Chelsea, eerste keer, Avram neemt het over en komt tot de finale CL. Ook hij was niet allergisch voor Jose.

Sorry, waarschijnlijk ben ik Mourinho in deze te veel aan t verdedigen, maar ik vind het erg storend dat er zoveel op hem gebashed wordt!

Hij laat zogenaamd nooit jeugdspelers doorstromen, terwijl dat pertinent onwaar is. Hij laat zn ploegen altijd verdedigend spelen, wat ook pertinent onwaar is.
Vele, misschien jij niet, zijn verblind door bepaalde acties en dat snap ik. Maar kijk wel fair naar de zaken zoals ze zijn.

Bij Inter had hij een waanzinnige, winnende selectie achtergelaten. Binnen 4 maanden had Benitez dat compleet afgebroken en de club voor een langere tijd terug geworpen. Hoe kan je zoiets op Jose afschuiven?

26 november 2021 om 14:07

Mee eens. Bestuursleden slachtofferen vaak de trainers die ze zelf aanstellen om hun eigen onkunde te maskeren.

26 november 2021 om 16:10

Met andere woorden, Mourinho kan het nooit fout doen.
Als het slechter gaat onder hem, is het de schuld van iemand anders. Als het slechter gaat na hem is het de schuld van iemand anders.

Kom op zeg. Mourinho is al 10 jaar lang een trainer zonder positief effect. Overal aangesteld met ongefundeerde hoop en dan 1 a 2 jaar later weg zonder succes met een pak geld. Teert puur op zijn naam.

26 november 2021 om 16:52

Ik heb nergens gezegd dat Mourinho t nooit fout doet. Ik geef alleen 2 a 3 voorbeelden. Dat jij die conclusie trekt is aan jou.

Tottenham, heeft ie t absoluut niet goed gedaan! Zn voorganger en opvolger hebben t niet op de rit en dn ligt t alleen aan Jose?

De beste man heeft dr meeste prijzen bij Manu sinds ferguson.

Edit: dat niet alles wat hij aanraakt in goud veranderd, ben ik met je eens. Maar zo bont als jij t maakt met dat hij alles afbreekt maak ik t niet. Ik geef voorbeelden waaruit blijkt dat jij onzin praat. Thats it

26 november 2021 om 12:45

Haha, ik denk dat de voetbalwereld de enige business is waar je rijkelijk beloond wordt om niet te presteren

Aad De Mos had dat als een van de eersten heel goed in de smiezen...

26 november 2021 om 12:50

Goed voor je portemonnee maar niet voor je CV. Mourinho komt na Roma niet meer aan de bak in Europa. Die zie ik binnenkort wel in Qatar.

27 november 2021 om 10:32

De nood om nog aan de bak te komen is ook niet erg hoog meer voor hem.

Toezeggingen dat er betaald gaat worden is 1. Maar het ook daadwerkelijk op de rekening krijgen is een ander iets. Eerst zien en dan geloven of dat ze ook daadwerkelijk alles optijd en in een keer gaan betalen. Gezien de financiën en de verhalen dat de coach voor Koeman ook nog op geld wacht.

Hij heeft ze geld lekker maar gaat wel te boek als een van de slechtste, onsympathiekste coach in de geschiedenis van barcelona. Iniedergeval de slechtste die ik heb meegemaakt.

26 november 2021 om 12:52

Hoezo onsympathiek dan?

26 november 2021 om 12:56

Constant mopperen en klagen. Hij legde de schuld echt overal behalve bij zichzelf. Zeker het continu klagen over de arbitrage vorig seizoen was tenenkrommend.

26 november 2021 om 13:03

Precies en de jonge spelers gooit hij graag voor de bus maar over zijn eigen spelers hoor je hem niet

26 november 2021 om 13:21

Je bedoelt de jonge spelers die stuk voor stuk het vertrouwen hebben gekregen onder Koeman?

En over onder de bus gooien gesproken, was het niet Mingueza die (heel groots) na het vertrek het nodig vond om Koeman een schop na te geven? Of is het dan wel goed?

26 november 2021 om 14:09

Hoezo een schop na? Hij beschreef het gevoel in de kleedkamer en niet wat hij van hem vond als coach.

26 november 2021 om 14:12

Ah, dus als het andersom gebeurt is het een beschrijving van een situatie? Maar goed, lekker constructief zoals altijd als het Barcelona of Real Madrid betreft Realxiiimadrid...

26 november 2021 om 14:26

Hmm, Koeman was wel iedere week in de media aan het klagen over het niveau, “dit is wat het is”, beter zijn we niet (na een 3-0 verliespartij) en dat de spelers eigenlijk slechter zijn dan we dachten doordat Messi dit verbloembe. Dit kan je vinden, maar door dit als coach elke week te roepen creeer je natuurlijk niet veel vertrouwen. Daarnaast pakte hij in de media Mingueza en Nico toch best hard aan en liet hij Frenkie, Memphis en Luuk de Jong wel erg buiten schot wat natuurlijk vreemd is (kijk het balverlies van Memphis tegen Atelti en Real eens even terug waar een goal uit viel). Dan kan je jeugd wel de kans geven, maar als je elke week ook aangeeft dat het niet zo goed is ben je ook erg fout bezig als uithangbord van de selectie.

26 november 2021 om 14:42

Sirius// Miquenza beschrijft het gevoel dat heerste in de kleedkamer onder Koeman. Koeman beschreef in de persconferentie een situatie waaruit een goal ontstond en gaf aan wie de schuldige was. Daarnaast verweet Koeman de slechte resultaten aan zijn 'jonge' team waarmee hij de jonge spelers als schuldige aanwijst voor die resultaten.

26 november 2021 om 14:55

Precies. Als Koeman zegt dat de leeftijd van spelers meespeelt met de resultaten, is het verwijten. Als Mingueza zegt dat ze het vertrouwen in het systeem kwijt waren, is het een beschrijving van de situatie.

Helder.

26 november 2021 om 16:31

Nou oke je kan stellen dat miquenza ook verwijten maakt, dat maakt koeman niet minder onsympathiek.

26 november 2021 om 13:02

Voor dat bedrag neem ik die titel graag van m over 😉

26 november 2021 om 13:43

Hij heeft een prijs gewonnen met Barca dus gaat hij zeker NIET het boek in als een van de slechtste coach in de geschiedenis van Barca.

26 november 2021 om 14:10

Hij gaat ook te boek als de coach die met afstand het meest te verduren kreeg en in een situatie moest werken die onhoudbaar was. Overigens staat Barcelona inmiddels ook te boek als de meest onsympathieke club van Europa. Soort zoekt soort, zullen we maar zeggen...

26 november 2021 om 14:46Sirius// Dat ook maar als coach had hij het ook anders kunnen aanpakken. Een Zidane of Guardiola hadden het waarschijnlijk anders aangepakt of het nou gaat om de filosofie implementeren op het veld of om de eer aan zichzelf te houden.

26 november 2021 om 15:01

Zelfs een real fan die het ziet over Koeman, zeg toch veel.

26 november 2021 om 16:54

Fan? Meer een klein kind

Om te rentenieren heeft Koeman die 10.000.000 niet nodig maar contract is contract.

Bij tegenstander van Real Madrid gisteravond viel een speler van de tegenstander naar de grond. Zomaar, hij greep naar zijn hart.....ik lees hier nergens iets over....hoezo censuur??? Of vinden we dit al normaal worden?

26 november 2021 om 13:20

Is normaal aan het worden in de sport. Al meer dan 70 in een paar maanden. Normaal nog geen 50 per jaar

26 november 2021 om 13:21

misschien een spaanse krant erbij pakken?

26 november 2021 om 13:26

Inderdaad- hoezo censuur? Hoezo zou je dit in vredesnaam onder de noemer 'censuur' plaatsen?

26 november 2021 om 13:44

Censuur is b.v. bewust dingen niet plaatsen of weglaten......

26 november 2021 om 14:18

Dat is geen censuur. Censuur is iets niet mogen plaatsen, of iets dat geplaatst wordt moeten wijzigen (eigenlijk altijd vanuit de overheid gestuurd). Je zou dit zelfcensuur kunnen noemen als er iets was om te censureren, maar waarom zou VZ dat doen? Levert juist clicks op.

Zo'n jank docu maken en vervolgens 10 miljoen meekrijgen, wat heeft die man het zwaar.

26 november 2021 om 13:45

Lekker toch! Kan hij lekker genieten en rustig aandoen. Hopelijk maakt hij nog tien documentaires puur om jou te irriteren.

26 november 2021 om 14:11

Ik gun hem verder alles succes, alleen vond die docu echt totaal misplaatst in deze tijd. Ja iedereen zag dat het hem niet makkelijk werd gemaakt, maar hij maakte het alsof hij en zijn gezin het grootste onrecht in de wereld ooit was aangedaan.

26 november 2021 om 13:49

Zal hem denk ik niet veel doen die 10 miljoen, geld heeft hij waarschijnlijk toch al genoeg om te doen wat hij wil. Of hij nou 40 of 50 miljoen heeft zal hem waarschijnlijk ook niet veel uitmaken. Ik vind het wel mooi dat hij zijn droom heeft bereikt en dat het dan misgaat is natuurlijk wel jammer voor hem. Zwaar heeft die het natuurlijk niet, maar ook hij kan zich ongelukkig voelen door zoiets.

Vond hem ook wel wat uitgeblust bij Barcelona maar ja vindt je het gek als ongeacht of je goed of slecht speelt de poten onder je stoel worden weg gezaagd.
Laat ze maar schuiven daar.

Off: Dus River Plate is kampioen van Argentinie maar dat is geen artikel waardig?

26 november 2021 om 16:26

En hoe gaat het in Colombia met de Millonarios ?

27 november 2021 om 18:39

Geen flauw idee

Moet mooi zijn voor setien. Zit je nog steeds op je oprotpremie te wachten en zie je ondertussen je opvolger de laan uitgestuurd worden en uitbetaald worden voor jij je centen ziet. Ik zou niet zo braaf zijn als setien op het eerste zicht is

Ondanks dat Koeman altijd maar weer De Roon en Babel opriep/opstelde, moet ie toch maar weer de bondscoach worden. Lekker voor de rest van zijn carriére. Gaat ons nog vele zaaddodende wedstrijden opleveren, maar desondanks is hij de enige coach naast Van Gaal die de afgelopen 10 jaar niet volledig faalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Maandenlange absentie dreigt voor Barcelona door operatie in Finland

Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over Sergi Roberto. De middenvelder moet onder het mes en dreigt daardoor lange tijd uit de roulatie te liggen, zo maakt de Catalaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren